فهرست مطالب
Scientific Journal of Rescue Relief
Volume:5 Issue: 2, 2013
- تاریخ انتشار: 1392/07/20
- تعداد عناوین: 7
-
- مقالات پژوهشی
-
صفحه 1مقدمهبلایای طبیعی از جمله مشکلاتی است که بشر علی رغم پیشرفت های روزافزون خود نتوانسته مانع رخداد آنها گردد. ایران با دارا بودن 31 مورد از 40 نوع بلای طبیعی ثبت شده، یکی از آسیب پذیرترین کشور های جهان است. با عنایت به این موضوع، پژوهش حاضر درصدد پهنه بندی خطر وقوع سیل در استان گلستان و تعیین تعداد افراد ساکن در هر یک از نواحی خطر اعم از جمعیت شهری و روستایی می باشد.روش هادر مطالعه حاضر با استفاده از داده های دبی حداکثر لحظه ای سالانه، داده های ماهانه و سالانه ایستگاه های باران سنجی و آب سنجی وزارت نیرو طی دوره آمار 1388-1365، ضریب سیل خیزی و شرایط اقلیمی استان گلستان بررسی شد. ضریب سیل خیزی با دوره برگشت 25 ساله دبی حداکثر لحظه ای سالانه برای هر ایستگاه با استفاده از رابطه هاگر تعیین گردید. در ادامه با استفاده از روش کریجینگ نقشه پهنه بندی خطر سیلاب ترسیم گردید.یافته هانتایج نشان داد، حداکثر ضریب سیل خیزی به میزان 6/3 مربوط به ایستگاه پس پشته در شهرستان مینودشت و کمترین آن به میزان 36/0 مربوط به ایستگاه بندر ترکمن است. بر اساس یافته ها، 5/20 درصد سطح استان در پهنه با خطر خیلی زیاد، 7/20 درصد در پهنه با خطر زیاد، 6/39 درصد در پهنه با خطر متوسط و 2/19 درصد در محدوده با خطر کم وقوع سیل واقع شده است. همچنین 6/18 درصد جمعیت روستایی استان گلستان در محدوده با خطر خیلی زیاد، 5/14 درصد در محدوده با خطر زیاد، 9/11 درصد در محدوده با خطر متوسط و 6/6 درصد در محدوده با خطر کم وقوع سیل زندگی می کنند. از طرفی 9/9 درصد جمعیت شهری در محدوده با خطر خیلی زیاد، 2/10 درصد در محدوده با خطر زیاد، 9/18 درصد در محدوده با خطر متوسط و 1/9 درصد نیز در محدوده با خطر کم وقوع سیل ساکن هستند.نتیجه گیریبا توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که استان گلستان دارای خطر وقوع سیل بالایی می باشد؛ به طوری که 1/31 درصد از جمعیت روستایی با ساکن بودن در محدوده وقوع سیل با خطر خیلی زیاد و زیاد در معرض خطرهای جانی و مالی قرار دارند. با توجه به پهنه بندی خطر می توان مناطق با خطر بالا را شناسایی و اجرای برنامه های مدیریتی را اولویت بندی کرد.
کلیدواژگان: پهنه بندی، مخاطرات طبیعی، ضریب سیل خیزی، سیلاب، استان گلستان -
صفحه 14مقدمهتعیین مکان مناسب برای تاسیس ایستگاه های آتش نشانی یکی از مهم ترین وظایف و اهداف مدیران شهری است که باید قبل از اجرا، در یک چارچوب سیستماتیک آماده سازی گردد. درواقع، هدف اصلی مکان یابی، جلوگیری از هدر رفتن هزینه ها و تضمین کارایی بهینه ایستگاه ها در تقابل با سیستم شهری است. دسترسی سریع، به موقع و ارزان به مراکز آتش نشانی در هر جامعه به خصوص در جوامع شهری امری مهم و ضروری می باشد.روش هاروش تحقیق توصیفی-تحلیلی بوده است. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از نقشه 2000/1 کاربری اراضی، مشاهده میدانی و مطالعه طرحهای مرتبط با شهر جهرم جمع آوری شده است که با استفاده از نرم-افزارGIS، فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP به عنوان مدل مورد استفاده در وزن دهی معیارها، در قالب مقایسات زوجی و بر اساس نظر کارشناسان اعمال گردیده است. کار پردازش و تجزیه و تحلیل داده ها مطابق معیارها و استانداردهای برنامه ریزی شهری انجام گرفته است و در پایان مناسب ترین مکان ها برای ایجاد مراکز مورد نظر تعیین شده است.یافته هابرای بررسی وضع موجود مراکز آتشنشانی از روش حریم یابی استفاده شده است که با شعاع عملکردی2000 و1500 متری، بخش های شرقی و غربی شهر جهرم تحت پوشش ایستگاه های آتش نشانی قرار نمی گیرند. برای مکان یابی مراکز آتش نشانی با استفاده از GIS لازم است این مراحل انجام شود: 1) شناسایی داده های مورد استفاده؛ 2) شناسایی عوامل تاثیر گذار در مکان یابی مراکز آتش نشانی جدید؛ 3) ورود عوامل تاثیرگذار به سیستم اطلاعات جغرافیایی؛ 4) ارزش گذاری لایه های اطلاعاتی؛ 5) هم پوشانی لایه ها با در نظر گرفتن ضریب اهمیت معیار ها؛ 6) ورود وزن نهایی به GIS و ترکیب لایه های اطلاعاتی؛ 7) تطبیق نتایج الگوی مکان یابی با واقعیات زمینی.نتیجه گیریبا توجه به افزایش جمعیت در آینده، توسعه شهر و افزایش مهاجرت از روستاهای اطراف به شهر و کمبود امکانات و مراکز آتش نشانی موجود در پاسخگویی به نیاز ها، ایجاد مرکز آتش نشانی جدید برای شهر جهرم ضروری به نظر می رسد. نتایج این تحقیق به کارگیری لایه های اطلاعاتی مختلف و کارآمدی سامانه اطلاعات جغرافیایی GIS را به خصوص در مکان یابی مراکز آتش نشانی و همچنین ارزیابی وضعیت موجود در شهر جهرم نشان می دهد. بنابراین، پس از تطبیق نتایج الگوی مکان یابی با واقعیت موجود در منطقه مورد مطالعه و با در نظر گرفتن تمامی پارامترهای موثر در فرایند مکان یابی، درنهایت 2 مکان برای ایجاد ایستگاه آتش نشانی جدید مناسب تشخیص داده شد.
کلیدواژگان: شهر جهرم، مراکز آتش نشانی، مکان یابی، GIS، _ AHP -
صفحه 30مقدمهاز آنجا که اورژانس پیش بیمارستانی محل تلاقی بخش درمانی با جامعه می باشد، مراقبت سریع، کارآمد و اثربخش این بخش زندگی بسیاری از انسان ها را نجات می دهد و از شدت، طول بیماری و عوارض ثانوی مصدومیت می کاهد.روش هاپژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعی است. در پژوهش حاضر نمونه 6068 ماموریت انجام گرفته در 20 پایگاه مرکز اورژانس شیراز از بین 20662 ماموریت انجام شده در 4 ماه وسط فصول به صورت نمونه گیری تصادفی ساده استخراج و سپس زمان انجام ماموریت ها یعنی مدت زمان اعزام و پاسخگویی از زمان دریافت پیام تا رسیدن آمبولانس در صحنه و علل تاخیر تجزیه و تحلیل شد.یافته هایافته ها نشان داد در تمام ساعات شبانه روز 9/49 درصد ماموریت ها در مدت زمان 8 تا10 دقیقه یعنی بیشتر از زمان استاندارد انجام گرفته است و علل پاسخگویی به ماموریت های اورژانس بیش از زمان استاندارد شامل خرابی جاده، شلوغی راه، بدی آب و هوا، مسیر طولانی، اعزام از پایگاه های دیگر به علت نبود آمبولانس کافی در پایگاه منطقه مربوطه، دریافت آدرس اشتباه توسط اپراتور، عدم ارسال آمبولانس، تاخیر در اعزام آمبولانس و در شروع ماموریت توسط تکنسین می باشد که این شاخص در مرکز اورژانس شیراز به علت اعزام از پایگاه های دیگر به علت نبود آمبولانس کافی در پایگاه منطقه مربوطه، شلوغی راه و مسیر طولانی بوده است.نتیجه گیریکاهش زمان پاسخگویی در ماموریت های اورژانس 115 نیازمند توجه وزارت بهداشت و درمان و فوریت های پزشکی کشور به این امر می باشد تا ضمن اختصاص بودجه بیشتری به این بخش، امکان نیازسنجی دقیق از تعداد آمبولانس، تجهیزات و پایگاه اورژانس مورد نیاز با توجه به تراکم جمعیت و درخواست مردم در هر منطقه شهری صورت پذیرد.کلیدواژگان: مدیریت زمان، اورژانس پیش بیمارستانی، زمان استاندارد اعزام
-
صفحه 40مقدمهعدالت سازمانی مفهومی است که برای تعریف نقش انصاف در یک سازمان استفاده می شود. از آنجا که عدالت نگرش شغلی و رفتار سازمانی را تحت نفوذ قرار می دهد، کارکنان به موضوعاتی در رابطه با آن علاقه مند هستند. به طور کلی، تعهد سازمانی یعنی درجه ای که یک فرد در یک سازمان پذیرفته می شود و نقش اش را بر مبنای اهداف و ارزش های سازمانی از نظر می گذراند.روش هااین تحقیق به روش توصیفی- همبستگی انجام شد. در این مطالعه تمامی کارکنان صنایع نساجی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه تحقیق شامل 106 نفر از کارکنان سازمان مورد مطالعه است که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. در این تحقیق، از دو پرسشنامه تعهد سازمانی که میزان تعهد کارکنان را می سنجد و پرسشنامه عدالت سازمانی که عدالت را مورد سنجش قرار می دهد، استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها نیز به وسیله نرم افزار19-SPSS و با آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون و در سطح معنی داری 05/0 انجام شده است.یافته هانتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داده است که میان تعهد سازمانی و عدالت سازمانی با میزان همبستگی 496/0 و همچنین میان همه ابعاد عدالت سازمانی، از جمله عدالت توزیعی (474/0)، عدالت رویه ای (485/0) و عدالت مراوده ای (375/0)، با تعهد سازمانی کارکنان ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد.نتیجه گیریسازمان ها باید کارکنان خود را تشویق کنند تا در تعهد سازمانی و عدالت ادراک شده برای افزایش میزان دست یابی به مقاصد عملی مشارکت کنند. عدالت در اختیار مدیریت است و مدیریت باید تصمیماتی را اتخاذ کند تا عدالت ادراک شده بالا برود و در نتیجه تعهد سازمانی افزایش یابد.
کلیدواژگان: عدالت سازمانی، تعهد سازمانی، صنایع نساجی هلال احمر -
صفحه 52مقدمهمخاطرات طبیعی از مهم ترین عوامل تخریب سکونتگاه های انسانی محسوب می شوند. زلزله یکی از خطرناک ترین بلایای طبیعی عصر حاضر است که همواره اهمیت خود را به طور عینی نمایان کرده است. زلزله حادثه ای طبیعی است که با توجه به میزان بزرگی خود می تواند در مدت کوتاهی فاجعه ای عظیم بیافریند. در این میان تبریز یکی از شهرهای بزرگ و مهم ایران است که در نقشه پهنه بندی خطر زلزله ایران در جایگاه با خطر بسیار بالا قرار دارد. طرح ریز پهنه بندی خطر زلزله شهر تبریز که توسط شرکت تهران پادیر انجام شده است در شرایط حداکثری، 426 هزار نفر تلفات انسانی را پیش بینی کرده است. چنین پتانسیل لرزه ای همراه با وجود بافت های فرسوده و حاشیه ای از یک طرف و وجود سوابق زلزله های تاریخی، یک فاجعه عظیم انسانی را در این شهر قابل پیش بینی می کند. راهبرد اصلی و ابتدایی مدیریت بحران برای کاهش اثرات زیان بار پس از وقوع زلزله، احداث پایگاه های اسکان موقت برای اسکان زلزله زدگان است. شناخت پتانسیل های لرزه خیزی شهر تبریز همراه با موقعیت استراتژیک آن و حضور بیش از یک میلیون و شش صد هزار نفر جمعیت در آن لزوم ایجاد پایگاه های اسکان موقت و امداد نجات را در شهر تبریز به اثبات می رساند.روش هادر این تحقیق برای شناسایی اراضی مناسب به منظور احداث پایگاه های اسکان موقت 7 معیار طبیعی و انسانی انتخاب شد. با استفاده از مدلFUZZY-TOPSIS و تلفیق لایه ها در محیط ARC GIS نقشه تناسب سازگاری استخراج و در نهایت با توجه به معیارهای مساحت، تناسب ابعاد، سازگاری کاربری و مالکیت مکان های بهینه انتخاب گردید.یافته هادر فرایند تحقیق مشخص شد که 7 هکتار از اراضی، متشکل از 4 پارک در بخش مرکزی و حاشیه ای شهر به عنوان بهترین مکان ها و با سازگاری بسیار بالا،170هکتار با سازگاری بالا و 1339 هکتار با سازگاری متوسط انتخاب شدند که این میزان به هیچ وجه جوابگوی جمعیت شهر تبریز نیست.نتیجه گیرینتایج تحقیق حاکی از عدم توزیع و پراکنش منطقی و اصولی فضاهای باز و مناسب برای احداث پایگاه های اسکان موقت زلزله زدگان در شرایط پس از وقوع زلزله است و در صورت وقوع زلزله در شهر تبریز مدیریت شهری و قطعا اراضی شهر جوابگوی اسکان زلزله زدگان نخواهد بود.
کلیدواژگان: مکان بهینه، اسکان موقت، AHP، تبریز -
صفحه 70مقدمهجمعیت هلال احمر به عنوان مهم ترین ارگان امدادرسان در کشور، می تواند با ارزیابی و بهبود پایگاه های امداد و نجات خود نقش به سزایی در امدادرسانی و کاهش تلفات جانی ایفا نماید. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر آموزش امدادگران با فناوری های نوین در کاهش تلفات انسانی در حوادث طبیعی در شهر تهران از دیدگاه مدیران سازمان امداد و نجات است.روشجامعه آماری این تحقیق تمامی مدیران سازمان امداد و نجات در سال 1390 در شهر تهران است که بر اساس آمار موجود 110 نفر هستند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته با درجه بندی طیف لیکرت استفاده شد که پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ معادل 85/0 محاسبه شد. از آزمون پیرسون نیز برای آزمون فرضیه ها استفاده گردید.یافته هاضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری001/0Sig= و ضریب همبستگی 867/0 بین تجهیز امدادگران با تکنولوژی های نوین و کاهش زمان امدادرسانی نشان می دهد که بین این دو عامل رابطه وجود دارد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 001/0Sig= و ضریب همبستگی 910/0 بین آموزش امدادگران در استفاده از تجهیزات نوین و کاهش تلفات انسانی نشان می دهد که بین این دو عامل رابطه وجود دارد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 001/0Sig= و ضریب همبستگی856/0بین به کارگیری تکنولوژی نوین در بلایای طبیعی و کاهش تلفات انسانی نشان می دهد که بین این دو عامل رابطه وجود دارد.نتیجه گیریاز دیدگاه مدیران سازمان به کارگیری تکنولوژی نوین در بلایای طبیعی موجب کاهش تلفات انسانی و زمان امدادرسانی می شود. از این رو، جمعیت هلال احمر ایران باید به صورت عملی دوره هایی موثر را برای امدادگران طراحی کند تا با تکنولوژی های نوین امداد و نجات آشنا شوند و مهارت آنها هنگام سوانح افزایش یابد.
کلیدواژگان: آموزش امدادگران، سازمان امداد و نجات، مقابله با حوادث طبیعی، تکنولوژی نوین -
صفحه 79مقدمهداده ها و شواهد قابل اعتماد برای توصیف بار آسیب های ناشی از حوادث ترافیکی، تعیین عوامل خطر طراحی و ارزشیابی مداخله ها، تهیه اطلاعات مورد نیاز برای سیاست گذاران و نیز آگاه سازی عمومی ضروری هستند. اولویت بندی مناسب و منطقی در مسایل مربوط به پیشگیری از آسیب های حوادث ترافیکی بدون اطلاعات قابل اعتماد امکان پذیر نخواهد بود.
هدف از مطالعه حاضر جمع آوری نظرات افسران راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با روش کمی و کیفی در مورد نظام ثبت حوادث است، ابزار و روش، فرم کام و نتیجه گیری آن از مجموع اطلاعاتی است که از پلیس راهور تهران بزرگ حاصل شد.روش هابررسی حاضر به روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از منبع پلیس راهور تهران بزرگ بود. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی افسران راهنمایی و رانندگی مناطق شهری 4و8 شهر تهران و ابزار این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته است. در حدود 100 پرسشنامه تهیه و در اختیار افسران مربوطه گذاشته شد تا بین کارشناسان راهنمایی و رانندگی که آشنا با فرم کام (فرم کامپیوتری ثبت تصادف) توزیع شود.یافته هاتعداد فوت شدگان در تصادفات شهر تهران در سال 1385 جمعا 126 نفر از تاریخ 1/1/ 1386 لغایت 29/12/1386 بوده است. بیشترین تعداد کشته شدگان مربوط به شهریور و مهر ماه با 15 نفر کشته در هر ماه و کمترین آمار مربوط به بهمن ماه با 6 نفر کشته است. اغلب افراد تاثیر اطلاعات ثبت شده در فرم کام را در شناسایی علل تصادفات و پیشگیری از تصادفات زیاد ارزیابی کردند، 2 نفر آن را کم و 2 نفر هیچ تاثیری برای آن در نظر نگرفتند.نتیجه گیریبر اساس این تحقیق، آنچه در سیستم نظارت و ثبت داده های تصادفات فوتی و جرحی در راهنمایی و رانندگی تهران از آن می توان به عنوان نقطه قوت نام برد تکمیل فرم کام برای تمام تصادفات فوتی و جرحی است، یعنی هیچ موردی از تصادفات بدون تکمیل فرم کام و در نهایت بدون ثبت اطلاعات نمی باشد. لذا پیشنهاد می شود با اجرای برنامه های آموزش عمومی، تمامی افراد جامعه با نحوه جمع آوری و ثبت داده ها در پلیس راهور تهران بزرگ و کاربرد آن در کاهش خطرات و میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات آشنا شوند.
کلیدواژگان: ترافیک، مرگ و میر، تصادفات، نظام ثبت و گزارش دهی
-
Page 1BackgroundNatural disasters are the major problems that mankind unable to prevent their occurrence despite increasing progress. It has been determined that 31 out of 40 natural disasters occur in Iran as one of the most vulnerable countries. However، this research tried to risk zoning of natural hazards in Golestan province and determination of the number of people living in each urban and rural area population.MethodsThis study was done in order to investigate index of flood rising by using annual maximum instantaneous data DOE and data of monthly and annual rainfall measurement stations during the statistic period in 1986-2009. Also، the flood rise was determined with a return period of 25-year discharge maximum moment for each station by using “Hager” relationship in Golestan province. Then، plan of flood hazard risk zonation was drawn based on “Krijing” method.FindingsThe results showed that the maximum and minimum of flood rise are for Pasposhte station in Minoodasht Township and Bandar Torkaman station (6/3 and 36/0) respectively. According to findings، 20. 5% of Golestan province was classified as very high-risk zone; 20. 7% high-risk zone; 39. 6% medium flood risk and 19. 2% in low-risk zone. The results were as follows: about 18/6% of rural population was in very high-risk zone and 14/5% in high-risk zone; 11/9% was in medium flood risk and 6/6% in low-risk zone; also، about 9/9% of urban population was very high-risk zones; 10/2% in high-risk areas، 18/9% within medium flood risk، also %9/1 was in low-risk zone in the province.ConclusionsAccording to the results، it is concluded that Golestan province is in high risk of flooding، about 31/1% of rural population are in very high and high risk zones in terms of human and financial. Thus، it is necessary to identify and prioritize management programs due to high-risk zones areasKeywords: zonation, natural hazards, flood index, flood, Golestan province
-
Page 14BackgroundDetermining the appropriate locations for establishment of fire fighting stations are one of the important tasks and objectives of urban managers which should be prepared before implementation in a systematic framework. The main purpose of the site selection is to avoid wasting costs and also to ensure optimal performance of stations in contrast to urban systems. Quick and timely access to fire stations is essential for societies especially in urban ones.MethodsIn this descriptive-analytical study، required information is collected by using a1/2000 land use map، field observation، and also studying the related projects to Jahrom city which is applied as the model used in the weighting of criteria in paired comparisons format by using GIS software، Analysis Hierarchy Process (AHP) and based on experts’ opinions. Data processing and analysis was performed in accordance with the criteria and standards for urban planning. At the end، the most appropriate locations are determined to establish centers.FindingsBuffering method is used to evaluate the fire fighting stations; however، eastern and western parts of Jahrom city didn’t cover of fire stations with 2000 and 1500m function of radius. Several steps must be taken for selecting a fire station site by using GIS such as: 1) To identify the used data; 2) To identify influencing factors for selecting a fire station site; 3) To enter influential factors in GIS; 4) To evaluate layers of information; 5) To overlap layers of criteria considering the importance of criteria; 6) To enter the final weight in GIS and composition of information layers; 7) To compare the results of site selection pattern with the realities.ConclusionIt is necessary to arrange new firefighting centre for Jahrom City due to population growth in the future; urban development; increased migration from rural areas to cities and also lack of facilities and fire stations in response to the needs. The results show that there was used of different information layers and effective geographical information system (GIS) especially for selecting a fire station site and also assessment of status in Jahrom city. Finally، two locations were detected suitable for establishment of new fire station after comparison between the results of site selection pattern with the actual location of the study area considering all the parameters affecting the process of site selection.Keywords: Jahrom City, firefighting centers, site selection, GIS, AHP
-
Page 30BackgroundPrehospital Emergency Medical System is one of the critical parts in health care sector which has been usually unnoticed. Delivering quick، efficient and high quality care in this system has a large impact on mortality and morbidity of patients.MethodsIn this descriptive and cross-sectional study، 20662 cases in 4 months in the middle of the year 2008. Missions over 8 minutes from when the time of call receiving to arrival on the scene were detected and survivedFor statistical analysis ANOVA was used.FindingsMost of the missions were done between 8 to10 minutes. Nine reasons were detected for this arrival delay: 1) destruction of the road، 2) traffic، 3) rainy weather، 4) long way to the scene، 5)scarcity of ambulance in the center near the scene، 6)wrong address، 7) cannot find the address، 8) delay in dispatching the ambulance، 10)delay in arrival because of technicians. in Shiraz Emergency Medical system the most important reasons for missions over 8 minutes were scarcity of ambulance in the center near the scene، traffic، long way to the scene.ConclusionQuick arrival on the scene has a large effect on patients، though، health ministry and emergency centers should pay more attention on this sector and deliver financial support for equipped emergency centers due to the population and demand for emergency centers.Keywords: time management, prehospital Emergency Medical System, standard dispatching time
-
Page 40BackgroundOrganizational Justice (OJ) is a term used to define the role of fairness within an organization because it is directly related to the organization. Employees are interested in matters related to justice due to its influence on job attitude and organizational behavior. Organizational Commitment has been defined as the extent in an organization which an individual accepts، internalizes، and also views his or her role based on organizational values and goals.MethodsIn this descriptive and correlative study، all employees of Helal Iran Textile Industries of Red Crescent Society (about 106) were selected and studied through simple random sampling. Using two sectional questionnaires، organizational commitment and organizational justice respectively، data was collected and analyzed by using SPSS-19 with Correlation Test and Regression Analysis (p= 0. 05).FindingsThe results indicated that there are a positive and significant correlation between organizational commitment and organizational justice with correlation degree (0. 496); also there a significant and meaningful relation between employees’ organizational commitment with all dimensions of organizational justice such as distributive justice (0. 474)، procedural justice (0. 485) and interactional justice (0. 375).ConclusionOrganizations must encourage their employees to participate in organizational commitment and perceived justice in order to increase access to practical purposes. Justice is in the hands of management; and management should take decisions to enhance perceived justice which lead to high organizational commitment.Keywords: organizational justice, organizational commitment, Red Crescent society's Textile Industries
-
Page 52BackgroundNatural hazards have been recognized as the major causes of human settlements destruction. At present، earthquake is one of the most dangerous natural disasters in the world that always has been shown its importance. It is a natural disaster which can create a major catastrophe based on its magnitude in a short time. Tabriz as one of the major cities in Iran، placed at high-risk area in earthquake zoning map. The company of “Tehran Padyr” is carried out the earthquake sub-zoning plan is predicted the maximum of 426 thousand casualties in Tabriz. Such a seismic potential along with old and marginal tissues and historical earthquake records made this catastrophic humanitarian crisis predictable. Basic strategy of crisis management is to reduce the harmful effects after earthquake by building bases of temporary housing to accommodate the affected people. It is necessary to build temporary housing and rescue and relief bases based on identifying potential seismicity with its strategic location and also presence of more than one million and six hundred thousand people in Tabriz city.MethodsIn this study، seven natural and human criteria were chosen in order to identify suitable land for constructing of temporary housing bases. By using FUZZY-TOPSIS model and incorporating layers in ARC GIS، the appropriate adjustment map is extracted. Finally، the optimum locations were selected due to the criteria of area، appropriateness of dimensions، land use consistency and ownership.FindingsThis research indicated that seven acres of land consists of 4 parks in the central and marginal parts of the city were found and selected as the best places with very high consistency; 170 acres with high consistency; and 1339 acres with medium consistency. However، these will not meet the needs of Tabriz city population.ConclusionAccording to the results، there is unreasonable and improper distribution of open spaces to build temporary housing and camps for affected people after earthquake in Tabriz; thus، urban management and land of Tabriz certainly will not accommodate or settle the affected ones in the earthquake.Keywords: optimal location, temporary housing, AHP, Tabriz
-
Page 70BackgroundRed Crescent society as the most important relief organ has a major role to give relief and casualties’ reduction by evaluating and improvement of rescue and relief bases. The aim of this study was to study the effect of relief workers training through new technologies in order to reduce casualties in Tehran in mangers’ viewpoint of Rescue & Relief Organization.MethodsAll managers of Rescue & Relief Organization (110 ones) were selected and studied in 2011. Data was gathered based on Likert scale by using self-administrated questionnaire and Cronbach’s alpha was about 0/8.FindingsThe findings were as follows: there was a relationship between relief workers mobilization with new technologies and relief time reduction (Sig=0. 001); a significant relation was observed between relief workers training in the use of modern equipment and casualties reduction (Sig=0. 001); also there was a relationship between using new technologies in natural disasters and casualties reduction (Sig=0. 001).ConclusionFrom the managers’ viewpoint، the use of modern technology will reduce casualties and relief time in natural disasters. Thus، Iranian Red Crescent society should design some effective practical courses for relief workers in order to introduce them the new rescue and relief technologies and to increase their skills during disasters.Keywords: relief workers training, Rescue, Relief Organization, in response to natural disasters, new technology
-
Page 79BackgroundThe reliable data are essential in order to describe injuries caused by traffic accidents، determine the risk factors، evaluate intervention، provide necessary information for policy makers and also promote public awareness. Appropriate prioritization would not be possible without reliable information in matters relating to the prevention of road and traffic injuries. This research aims to study traffic officers’ viewpoints in Tehran with qualitative and quantitative method. The results were obtained from Rahvar police with using computerized form and its conclusions.MethodsIn this descriptive-analytical study، all traffic officers of 4 and 8 districts were studied based on Tehran Traffic Police resources by using self-administrated questionnaire.FindingsThe number of dead was 126 in Tehran in 2006. Also، September & October and then January had minimum and maximum statistics for the dead with 15 and 6 ones respectively. The effect of recorded information in determining of the accidents causes and prevention was rated highly by participants; 2 were assessed it low and 2 experts did not consider any impact.ConclusionAccording to this study، the completion of computerized form for all death and injuries was the strength point of accidents data recording and monitoring system in Tehran traffic. So، it is suggested for all individuals to be familiar with public education programs and the way of data gathering and recording and its application in risk of mortality due to accidents in Rahvar Police of Tehran.Keywords: traffic, mortality, accidents, recording, reporting system