فهرست مطالب

تحقیقات بازاریابی نوین - سال سوم شماره 2 (پیاپی 9، تابستان 1392)

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال سوم شماره 2 (پیاپی 9، تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • منیژه قره چه، شهریار عزیزی، الهام سادات میرهاشمی صفحات 1-24

    این پژوهش با هدف شناسایی و مقایسه سبک های تصمیم گیری خرید مصرف کنندگان در میان بانوان شاغل و غیر شاغل ساکن در شهر تهران انجام شد. این تحقیق با الگوگیری از مدل «سبک های تصمیم گیری خرید مصرف کننده اسپرولز و کندل(1986)» صورت پذیرفته است. اگرچه این مدل یکی از معتبرترین و پرکاربردترین مدل های موجود در حوزه تصمیم گیری مصرف کننده بوده و در بسیاری از کشورها نیز مورد آزمون قرار گرفته است اما همواره با انتقاداتی همراه بوده است. بر این اساس در سالهای اخیر، محققان به بهبود و روزآمدسازی این مدل پرداختند. در این پژوهش نیز تلاش شده است تا با استفاده از آخرین تغییرات در طراحی پرسشنامه سنجش سبک های تصمیم گیری خرید و با بهره گیری از نظر اساتید خبره در حوزه بازاریابی و تنی چند از مصرف کنندگان، به طراحی مجدد و بومی سازی ابزار گردآوری داده پرداخته شود. جامعه آماری مورد نظر به دو گروه بانوان شاغل و غیر شاغل ساکن در شهر تهران افراز گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه اصلاح شده ای با 50 گویه بود که بر اساس مقیاس لیکرت تنظیم گردید. با استفاده از روش نمونه گیری قضاوتی(غیر احتمالی)، حدود 500 پرسشنامه بصورت حضوری در برخی فروشگاه های زنجیره ای و تعدادی از مراکز خرید در مناطق مختلف تهران توزیع گردید که نهایتا 450 مورد قابل استفاده عودت داده شد. در مرحله تجزیه و تحلیل داده ها جهت استخراج متغیرهای مکنون(پنهان)، از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. همچنین به منظور رتبه بندی و ارزیابی سبک های تصمیم گیری در گروه های مختلف پاسخگویان از آزمون های فریدمن و مقایسه میانگین چندگانه استفاده گردید. بر اساس نتایج بدست آمده بانوان شاغل و غیر شاغل، دارای 6 گرایش خرید مشترک، 2 گرایش مشابه و 2 گرایش متفاوت می باشند. گرایش های مشترک شامل،1) قیمت گرایی، 2) تفریح گرایی، 3) برندگرایی، 4) تبلیغ گرایی، 5) مدگرایی و 6) سردرگمی هنگام خرید بودند. همچنین دو سبک نسبتا مشابه با عنوان 7) کیفیت گرایی و 8) خریداران حساس به محیط و سلامتی در هر دو گروه تایید شد. سبک های خرید ویژه بانوان شاغل نیز شامل گرایش به 1- توصیه پذیری و 2- ذخیره سازی زمان و انرژی، و سبک های ویژه بانوان غیر شاغل، 1. گرایش به خرید عادتی/وفادارانه و 2. خرید بی دقت و آنی ارزیابی شد.

    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، تصمیم گیری خرید، سبک خرید، بانوان شاغل و غیر شاغل
  • علیرضا حدادیان، مجتبی کفاشان، تورج غلامشاهی، یاسر آسمان دره صفحات 25-46

    هدف از این مقاله، طراحی الگویی برای طراحان موتور های جستجو به منظور ارتقاء سطح وفاداری مراجعان به موتور های جستجو است. پژوهش انجام شده از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد تشکیل می دهد و نمونه انتخاب شده، 347 نفر از کاربران موتور های جستجو بوده اند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بوده و از الگویابی معادلات ساختاری برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که ارتباط با کاربران بر روی رضایت مراجعان به موتور های جستجو تاثیر معنی دار و منفی داشته است. همچنین در الگوی نهایی تحقیق مشخص شد که وجهه موتور جستجو، کیفیت درک شده از موتور جستجو و ارزش درک شده از آن بر روی رضایت کاربران موتور های جستجو اثرگذار است. نتایج نشان داد که ارزش درک شده از موتور جستجو، افزون بر تاثیر بر رضایت کاربران از موتور های جستجو، به صورت مستقیم بر روی وفاداری کاربران موتور های جستجو اثرگذار می باشد. افزون بر این، ارزش درک شده از موتور های جستجو، به طور مستقیم بر روی توصیه وتبلیغ کلامی کاربران در رابطه با یک موتور جستجوی خاص اثرگذار است. همچنین رضایت کاربران از موتور های جستجو به طور مستقیم بر روی وفاداری کاربران به موتور های جستجو اثرگذار است. در نهایت، وفاداری کاربران به یک موتور جستجو، منجر به کاهش مراجعه به سایر موتور های جستجو، مراجعه مجدد به موتور جستجوی دلخواه و توصیه و تبلیغ کلامی برای موتور جستجو می گردد.

    کلیدواژگان: ارتباط با کاربران، وجهه، کیفیت درک شده، ارزش درک شده، رضایت کاربران، قصد مراجعه، توصیه و تبلیغ کلامی، الگوی وفاداری
  • مریم جلالی، میثم شفیعی رودپشتی صفحات 47-68

    پیشنهادیه ارزش به مشتری به عنوان یکی از عوامل کلیدی کسب مزیت پایدار رقابتی در دنیای بازار محور و مشتری مدار امروز می باشد و راهی است که یک شرکت را از رقبایش متمایز می کند و دلیلی که مشتریان از یک شرکت معین خرید می کنند را بیان می کند؛ بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع در پژوهش حاضر هدف «شناسایی عوامل موثر در شکل گیری پیشنهادیه ارزش مشتری در صنعت پوشاک» می باشد. در این تحقیق ابتدا از طریق مطالعه ادبیات تحقیق و نظر سنجی عوامل موثر در شکل گیری پیشنهادیه ارزش مشتری شناسایی شده سپس در فاز کمی با استفاده از پژوهش های میدانی هدف اصلی پژوهش محقق گردید. جهت دستیابی به اهداف پژوهش مشتریان گروه پوشاک پل به عنوان جامعه مورد هدف انتخاب شده است. روش نمونه گیری نیز در این پژوهش از نوع نمونه گیری تصادفی ساده می باشد که 384 نفر از مشتریان انتخاب و در نهایت تعداد 200 پرسشنامه جمع آوری شد.بر اساس مدل طراحی شده جهت تحلیل عوامل موثر بر پیشنهادیه ارزش ابعاد قیمت، مشارکت، قابلیت، دردسترس بودن، انتخاب و کیفیت، مولفه های تاثیرگذار در شکل گیری پیشنهادیه ارزش مشتری می باشند و همچنین مشخص شدکه از میان ابعاد فرعی، فقط سه بعد بیادماندنی بودن برند، بامعنا بودن برند و دوست داشتنی بودن برند تاثیری در شکل گیری پیشنهادیه ارزش مشتری ندارند. همچنین نتایج نشان می دهد که تفاوت معناداری بین هریک از ابعاد موثر بر پیشنهادیه ارزش مشتری از حیث میزان تاثیر وجود دارد. در این راستا ابعاد از حیث میزان تاثیر در سه دسته طبقه بندی شدند که قیمت، دردسترس بودن، وفاداری به برند، شناخت برند و خواست یا میل انتخاب محصول در طبقه اول، ابعاد قیمت، قابلیت، دردسترس بودن، شناخت برند و خواست یا میل انتخاب محصول در دسته دوم و مشارکت و کیفیت در گروه سوم قرار گرفتند. در پایان نیز در راستای ارتقا سطح پیشنهادیه ارزش مشتریان پیشنهاداتی ارائه گردید

    کلیدواژگان: مشتری، پیشنهادیه ارزش، صنعت پوشاک
  • سید حمید خداداد حسینی، مهدی نجفی سیاهرودی، علیرضا مسیبی، سید مسلم علوی صفحات 69-84

    مسئله رقابت در فضای امروز دیگر تنها به بنگاه های تولیدی محدود نبوده و این مسئله به عرضه کنندگان آنان و خصوصا خرده فروشی های بزرگ نیز سرایت یافته است. خرده فروشی های بزرگ با توجه به بافت فرهنگی ایران، خیل عظیم خرده فروشی های کوچکیرا در برابر خود می بینند که جهت بقای موفقیت آمیز خود می بایست با هوشمندی خاصی در برابر این گونه رقبای خرد اما بیشمار عمل نمایند. این گونه خرده فروشی های بزرگ جهت جذب مشتریان و افزایش میزان خرید آنها نیازمند بکارگیری شیوه های بازاریابی نوین جهت افزایش زمان ماندگاری مشتری در فروشگاه و به تبع افزایش احتمال خرید هستند. یکی از این شیوه ها پخش نواهنگ در فروشگاه ها است که در این مطالعه سعی شده است اثر این متغیر بر ماندگاری مشتری در فضای فروشگاه و افزایش خرید مشتریان بررسی شود. جامعه آماری مشتریان فروشگاه های بزرگ در سطح شهر رشت انتخاب گردیدند. نتایج مطالعه با استفاده از روش آماری تحلیل مسیر نشان داد که اثر نواهنگ بر خرید مشتریان از طریق زمان ماندگاری قابل تائید است. از سوی دیگر تفاوت های قابل ملاحظه ای نیز در میان مشتریان با ویژگی های بوم شناختی مختلف مشاهده گردید.

    کلیدواژگان: نواهنگ، مدت زمان ماندگاری مشتری، خرید فروشگاهی، بوم شناختی مشتری
  • مصطفی مهرافروز، سعید مرتضوی، آذر کفاشپور صفحات 85-106

    با توجه به ارتباط وسیع مصرف کننده و فروشنده در صنایع خدماتی مانند صنعت بیمه و همچنین تاثیر گذاری بالای رفتار فروشنده بر تصمیم خریدار، این پژوهش با هدف تعیین شدت رابطه فروش گرایی و مشتری گرایی بر عملکرد نیروی فروش با تاکید بر نقش تعدیل گری مهارت های فروش انجام شد. در این راستا 118 فروشنده فعال در نمایندگی های شرکت بیمه آسیا به عنوان نمونه انتخاب گردید. از پرسشنامه برای جمع آوری داده ها در سه بخش شامل فروش گرایی / مشتری گرایی، مهارت های فروش و ارزیابی عملکرد استفاده به عمل آمد. از روش تحلیل همبستگی و رگرسیون تعدیل یافته، برای تعیین شدت رابطه بین مشتری گرایی، مهارت های فروش و عملکرد فروشندگان و همچنین اثر تعدیل گری مهارت های فروش استفاده شد. بر اساس نتایج آزمون فرضیه ها، مشتری گرایی، فروش گرایی و مهارت های فروش بر عملکرد فروشنده تاثیر مثبت و معناداری داشت. هم چنین مهارت های فروش رابطه بین مشتری گرایی و عملکرد را به صورت مثبت و معناداری تعدیل کرد. اما در مورد اثر تعدیل گری مهارت های فروش بر رابطه بین فروش گرایی و عملکرد، رابطه معناداری به دست نیامد.

    کلیدواژگان: مهارت های فروش فروش گرایی مشتری گرایی عملکرد نیروی فروش
  • ابوالقاسم غلامرضا تهرانی، وحیدرضا میرابی صفحات 107-132

    در این تحقیق به بررسی اثر غیر قابل ذکر میانجیگرایانه مقاصد خرید در وقوع رفتار خرید آنی پرداخته و این که خصوصیات مصرف کننده (هیجان و عزت نفس) و دانشی که مصرف کننده درباره محصولات جدید دارد، به طور مستقیم و بی واسطه بر وقوع یا عدم وقوع خرید آنی محصولات جدید، تاثیر گذارند. در تجزیه و تحلیل پرسشنامه از مباحث استنباطی و توصیفی آماری استفاده شده است. این تحقیق با عنوان ارزیابی عوامل تاثیرگذار بر رفتار خرید آنی با هدف بررسی تاثیر مولفه های خرید آنی و در نهایت در جهت کمک به توسعه بازاریابی در کشور صورت گرفته شده است.این تحقیق از نظر هدف یک تحقیق کاربردی و از نوع تحقیقات توصیفی_ پیمایشی می باشد. داده های مقطعی این تحقیق بوسیله پرسشنامه در سال 1391 در سطح شهر کرج در پاساژهای فروش البسه و پوشاک جمع آوری شده است. برای نمونه آماری از روش خوشه بندی و برای انتخاب خوشه های مورد نظر از روش تصادفی و برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک استفاده شده است. با استفاده از داده های جمع آوری شده ویژگی های جمعیت شناختی از طریق آمار توصیفی و فرضیات تحقیق از طریق آمار استنباطی مورد بررسی قرار گرفته است، که بر اساس آن بیشترین میزان تاثیر بین متغیرهای هیجان مصرف کننده و رفتار خرید آنی به صورت مثبت می باشد.کمترین میزان تاثیر بین متغیرهای دانش محصول جدید و قصد خرید به صورت مثبت می باشد.از مجموع 9 فرضیه تحقیق هفت فرضیه مورد پذیرش و دو فرضیه دیگر رد گردیدند.

    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، خرید آنی، هیجان، عزت نفس، میل ناگهانی، توسعه بازاریابی
  • محمد علی حقیقی، محمد رحیم اسفیدانی، حمزه محمدی، محمدرضا پارسافرد، مرضیه سلطانی صفحات 133-154

    چکیده جذب مشتریان مستلزم شناخت عواملی ست که آنها در ارزیابی سازمان مدنظر قرار می دهند. محیط رقابتی صنعت بانکداری کشور، بالاحض در حوزه بانکداری خرد و تلاش بانکهای نوپا در جذب مشتریان رقبای قدیمی خود اهمیت این موضوع را دوچندان می کند. هدف اصلی این پژوهش شناسایی معیارها و عواملی است که بر اساس آن، یک مشتری در بازار بانکداری خرد، آن بانک را انتخاب می کند. با استفاده ازمطالعات میدانی و مصاحبه اکتشافی با 43 مشتری، کارشناس صفی و ستادی چندین بانک، 166معیار استخراج شد. به کمک پرسش نامه خبرگان، این معیارها به 50 سوال کاهش و بین 60 نفر از مشتریان، به صورت پیش آزمون توزیع گردید. پس از تایید روایی و پایایی با روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای و فرمول کوکران، حجم نمونه 669 بدست آمد. از 810 پرسشنامه توزیع شده، 687 پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. به منظور شناسایی و تحلیل عامل ها، با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی، 45 سوال باقی ماند که در 9 عامل کارکنان و اعتماد، کیفیت و سهولت در ارائه خدمات، تکنولوژی و روش های به روز، ظاهر فیزیکی و خدمات متنوع، سرمایه گذاری و تسهیلات، هزینه، شهرت و اعتبار، راحتی، مشوق ها قرار گرفت. در بین این عوامل، کارکنان و اعتماد، با تبیین 13.317 درصد از واریانس کل، به عنوان مهمترین عامل شناسایی شد.

    کلیدواژگان: بانکداری خرد، تئوری انتخاب عقلانی، تئوری رقابتی، تحلیل عاملی، خدمات بانکی
  • شهریار عزیزی صفحات 155-174

    طی سالهای اخیر نظریه های بازاریابی به شدت توسعه یافته است. توسعه نظریه های بازاریابی موجب لزوم توجه به متغیرهای میانجی و تعدیل گر به عنوان تکمیل کننده الگوهای پژوهشی بازاریابی شده است. پژوهشگران بازاریابی نیازمند اطلاع از معنای درست سه متغیر میانجی، تعدیل گر و مداخله گر و رویه ها و آزمونهای درست مربوطه هستند. با شناخت مفهوم متغیرهای میانجی، تعدیل گر و مداخله گر می توان الگوهای بازاریابی علمی متناسب تری با دنیای واقعی ارائه نمود. در این مقاله ابتدا مفهوم سه متغیر: میانجی، تعدیل گر و مداخله گر بررسی و سپس مقایسه شد. در بخش بعدی رویه ها و آزمونهای آماری مناسب برای تشخیص هر متغیر ارائه شد.

    کلیدواژگان: میانجی، تعدیل گر، مداخله گر، آزمونهای آماری، رویه های آماری
  • محمد خان بابایی، سیده فاطمه زین العابدینی صفحات 175-188

    بانک ها به منظور ارائه خدمات الکترونیکی به مشتریان خود نیازمند شناسایی و تحلیل رفتار آن ها هستند. تکنیک های داده کاوی می توانند در حجم زیاد داده های مشتریان به کسب دانش نهان برای پشتیبانی از تصمیمات بازاریابی کمک کنند. مسئله اصلی، چگونگی به کارگیری تکنیک های داده کاوی و مدل تحلیل RFM در شناسایی و تحلیل رفتار مشتریان در بخش بندی و طبقه بندی و انتخاب گروه هایی از مشتریان ارزشمند است. مدل پیشنهادی در این مقاله بر مبنای فرایند استاندارد CRISP در داده کاوی بوده و در آن بعد از آماده سازی و پیش پردازش داده ها، دو رویکرد مطرح می شود. 1. بخش بندی مشتریان به کمک خوشه بندی و محاسبه ارزش هر مشتری در خوشه ها و رتبه بندی آن ها برای پیدا کردن ارزشمندترین خوشه ها. 2. امتیازدهی وتعیین ارزش مشتری به عنوان ویژگی هدف در ساخت مدل های طبقه بندی میزان ارزش مشتریان. از مجموعه داده جمعیت شناختی و تراکنشی مشتریان برای آموزش و تست مدل پیشنهادی استفاده شد. نتایج نشان می دهد که به کارگیری مدل پیشنهادی می تواند مشتریان را بر اساس رفتار آن ها شناسایی و تحلیل نموده و به بخش بندی و طبقه بندی آن ها بپردازد تا پشتیبانی از تصمیمات برنامه های بازاریابی و ارتقا آن انجام شود.

    کلیدواژگان: داده کاوی، بخش بندی مشتری، رفتار مشتری، بانکداری الکترونیکی
  • مهدی گیاه چین، امیر اخلاصی صفحات 189-204

    امروزه برند در کسب و کارهای سراسر دنیا از جمله شرکت های ارائه کننده خدمات،جایگاه ویژه ای یافته و دارای اهمیت زیادی است همچنین ارزش ویژه برند یک ابزار قدرتمند در بازاریابی رقابتی است؛ لذا مدیریت و اندازه گیری آن اهمیت دارد. در این مقاله سعی داریم تا ابعاد مختلف تاثیرگذار در ارزش ویژه برند موسسات و شرکت های خدماتی را پیدا کنیم و با در نظر گرفتن جنبه های متفاوتی که بین محصولات و خدمات وجود دارد و همچنین با در نظر گرفتن جنبه های متفاوت کسب و کارهای خدماتی روی طیف خدمات،ابعاد پراهمیت در خدمات آموزش و یادگیری الکترونیکی و مجازی را در سطح آموزش عالی به صورت یک مدل جامع ارائه کنیم؛ سپس مدل را در یک دانشگاه مجازی آزمون و پیاده سازی کنیم. گردآوری داده های تحقیق از طریق توزیع پرسشنامه بین تمام اساتید،دانشجویان و کارکنان دانشگاه مهرالبرز به تعداد 1031 نفر صورت گرفت و 300 عدد پاسخ دریافت شد.نمونه گیری به روش تصادفی و محاسبه حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 280 نفر بدست آمد. برای اطمینان از پایایی پرسشنامه،از روش آلفای کرونباخ استفاده شد و آزمون مدل به روش معادلات ساختاری صورت گرفت. نتایج حاصل از آزمون مدل،نشان داد که در بعد ویژگی های مشتری،تنها تجربه مشتریان و ویژگی های روانشناختی آنها،در بعد آگاهی برند تنها فعالیت های بازاریابی و در بعد تصویر برند،تنها ویژگی های نمادین و منظر خدمات همچنین ویژگی های مربوط به خود دانشگاه مهرالبرز به عنوان ارائه دهنده خدمات،روی ارزش ویژه برند خدمات دانشگاه مهرالبرز تاثیرگذار هستند.

    کلیدواژگان: خدمات، برند سازی خدماتی، معنی برند خدماتی، منظر خدمات، ارزش ویژه برند خدمات
  • احمد روستا، محمد عبدوی، مجید حسنی نژاد صفحات 205-220

    این پژوهش عمدتا با هدف بررسی پیش آیندها (پرستیژ برند، تمایز برند، آگاهی از برند، تجربه خاطره انگیز و مزایای اجتماعی برند) و پس آیندهای (اعتماد، تعهد و جانبداری از برند) حاصل از هویت پذیری مصرف-کنندگان از برند انجام گرفته است. همچنین در راستای مطالعات مدیریت برند، رابطه بین اعتماد و تعهد به برند با جانبداری از برند مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا و به منظور سنجش متغیرهای تحقیق و بررسی الگوی تحقیق، پرسشنامه ای 34 سوالی طراحی و در بین اعضای نمونه آماری (400 نفر) توزیع گردید. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که پرستیژ برند اصلی ترین عامل اثرگذار بر هویت پذیری از برند و تعهد به برند اصلی ترین نتیجه حاصل از آن است. به عبارت دیگر، مصرف کنندگانی که پرستیژ برند مورد نظر را بالا میدانستند، هویت پذیری بیشتری از آن برند داشته و این هویت پذیری موجب ایجاد تعهد بیشتر نسبت به آن برند شده است. همچنین تاثیر رابطه سایر متغیرهای تحقیق با هویت پذیری از برند نیز مورد تایید قرار گرفت و تاثیر مثبت اعتماد و تعهد به برند با جانبداری از برند نیز مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: هویت پذیری از برند، نظریه هویت اجتماعی، تعهد به برند، پرستیژ برند
  • حمیرا جمشیدی، محمدحسین مشرف جوادی، آذر نوش انصاری طادی * صفحات 221-236

    محصولات خارجی دربسیاری موارد درارتباط با جلب مصرف کنندگان، گوی سبقت را از محصولات داخلی ربوده ومصرف کنندگان در انتخاب دوکالای مشابه داخلی وخارجی،اولویت خرید را به خرید محصولات خارجی می دهند. و پژوهش دراین زمینه امری ضروری می باشد.دراین پژوهش به بررسی ورتبه بندی مهمترین علل تمایل مصرف کنندگان داخلی در انتخاب محصول جایگزین خارجی (صنعت شکلات سازی برندمیلاد)پرداخته شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از منظر روش در زمره تحقیقات توصیفی- پیمایشی طبقه بندی می شود. جامعه آماری درتحقیق مصرف کنندگان شکلات میلادکه به فروشگاه های رفاه وقنادی های (شهرکرد، بروجن، لردگان) همچنین سوپر مارکتهای واقع در شهرکرد ودرسطح استان چهار محال وبختیاری برای خرید مراجعه می کردند.حجم نمونه برابر با 711نفر میباشد.روش های مورد استفاده در جمع آوری اطلاعات این پژوهش کتابخانه ای وپرسشنامه می باشد.پرسشنامه ازروایی بالاوپایایی که با استفاده ازآلفای کرونباخ برابر با 825/.شده است. برای تجزیه وتحلیل ورتبه بندی در این پژوهش از نرم افزاراس،پی،اس،اس [1] استفاده شدوهمچنین برای تحلیل عاملی والگو سازی معادلات ساختاری نرم افزارایموس [2] مورد استفاده قرار گرفته است. آنچه مدل سازی معادله ساختاری را قدرتمند ساخته است که به لحاظ روش شناختی از دقت بالایی برخوردار است واز لحاظ کاربردی با شرایط واقعی زندگی اجتماعی بسیار نزدیک است. نتایج به دست آمده، عوامل شخصی،محرکهای بازاریابی(به استثناء قیمت که رابطه ای معکوس.معناداری برقرار کرده است)،عوامل درونی وعوامل بیرونی، کلیه ی متغیرها رابطه ای معناداری ومثبتی با تمایل مصرف کنندگان داخلی درانتخاب شکلات جایگزین خارجی دارند. وهمچنین ازنظررتبه بندی،به ترتیب درآمد،تحصیلات(متغیرهای عوامل شخصی)، عوامل درونی، عوامل بیرونی، آمیخته ای بازاریابی، سبک زندگی، قیمت رتبه ای اول تاهفتم را به خود اختصاص داده اند.

    کلیدواژگان: عوامل شخصی، عوامل درونی، عوامل بیرونی، محرکهای بازاریابی(آمیخته ای بازاریابی)، نام ونشان تجاری(برند)، کیفیت
|
  • Manijeh Gharache, Shahriar Azizi, Elham Sadat Mirhashemi Pages 1-24

    The present research addresses the subject of consumer decision making style based on sproles and kendall''s (1986) consumer styles inventory (CSI). Since social factors have influenced working female shoppers to make them different from non-working groups، due to the high population of non working female in Iran and also increasing trend of female''s occupation status، this study has focused on these groups by administraiting a questionair with 50 items to a non-probability Judgmental sample of working and non working females living in Tehran. A total of 500 questionairs were distributed on shopping centers while about 450 questionairs were completed. This research is also an explanatory research which it''s results can be applied in future researches. In order to identify a more appropriate structure، a principle component analysis with varimax rotation was performed to identify the right number of decision making style dimensions. This factor solutions explain about 70 percent of the variation، a very reasonable proportion. The results show some similarities and differences among working and non working female decision making styles، suggesting that occupation status has a marked effect on shopping behavior. The current study identified ten shopping style dimensions relevant to the each group of working and non-working females، six common style and four different one. The six common decision making styles dimensions are: price/value consciousness، fashion/novelty consciousness، brand consciousness، recreational/hedonistic shopers، confues by over choice shoppers and reliance on mass media. In addition، two similar shopping styles were indentified، named quality consciousness and environment/health consciousness. The distinct shopping orientations of working females were influenced by others and time/energy conserving shoppers while another group styles were habitual and brand/store loyalty and impulsive/careless shopping orientation. The findings suggest that there are notable differences among working an non-working women in the pattern of shopping behavior.

    Keywords: Consumer behaviour, Decision making, Shopping styles, Iranian Working, non, working females
  • Alireza Hadadian, Mojtaba Kafafshan, Touraj Gholamshahi, Yaser Aseman Doreh Pages 25-46

    This paper aims to design proposed model for search engine designers to promote loyalty levels of search engine users. This is a descriptive survey study. The statistical population of the research is composed of Ferdowsi University students. The sample size estimated to be 347. Data gathering instrument was a self administered questionnaire and structural equation modeling (SEM) is used for the data analysis. Findings indicate that user communication affects user satisfaction significantly and negatively. Also in research final model search engine image، search engine perceived quality and search engine perceived value affects user satisfaction. Moreover، search engine perceived value affects user loyalty and verbal advertising directly. Also user satisfaction affects user loyalty directly. Finally user loyalty leads into high expected switching costs، search engine revisit and verbal advertising for search engines.

    Keywords: User communication, Image, Perceived value, Perceived quality, User satisfaction, Verbal advertising Re, visit intention, Search engine, Loyalty model
  • Maryam Jalaly, Meysam Shafiee Roodposhti Pages 47-68

    customer value proposition One of the key factors in achieving a sustainable competitive advantage in today''s world of market-driven and customer-focused and the way a firm differentiates itself from its competitors and is the reason why customers buy from a certain firm; thus، The aim of the present study is to identify the effective factors in forming value proposition in clothing industry. Through the review of the research literature and also through polls، the effective factors were primarily identified، and then in the second phase، the main objective of the study was fulfilled using field research methods. In order to achieve this goal، customer Pol Clothing Group in Yazd was selected as the target population. Sampling method is Simple Random Sampling، 384 people choosing and finally 200 questionnaires were collected According to the model designed for the analysis، the effective factors on value proposition are price، partnership، availability، selection and quality. Also it was concluded that among the minor components، only being memorable، meaningful and lovely (about the brand) do not have any effects in forming value proposition. The results also showed that there is a significant difference between the effective factors in forming value proposition in terms of the intensity of the effect (s). In this respect، the factors are classified in three categories according to the intensity of the effect. Hence، price، availability، Brand Loyalty، Brand Knowledge and selection are in the first category. Also price، functionality، availability، Brand Knowledge and selection are placed in the second category، and partnership and quality are in the third category. Finally، some suggestions are presented in order to optimize the level of customers'' value proposition

    Keywords: Customer, value proposition, clothing industry
  • Seyyed Hamid Khodadad Pages 69-84

    Competition issue in today’s market is not exclusively limited to manufacturing enterprises. Suppliers and especially big retailers are increasingly facing this challenging problem too. Regarding to the context of Iranian culture، big retailers are against very large number of small groceries that their successfully survival depends on how they operate intelligently. These kinds of retailers in order to attract customers and increase their shopping volume need to utilize new marketing methods to increase the amount of time spent in store and consequently increase the probability of shopping. One of these methods is playing music in store. The purpose of this study is to investigate the effect of music on customer shopping through the time spent by customer in store. The present study is a survey research in terms of method and an applied-developmental research. Rashtianshoppersof Rasht Big Stores are selected as statistical population. Results using path analysis approach reveals that the effect of music on customer shopping through the time spent in store is confirmed. On the other hand، there are numerous differences among customers with various demographic characteristics.

    Keywords: Music, Time spent of customer, Store shopping, Customer demography
  • Mostafa Mehrafrooz, Saeeid Mortazavi, Azar Kaffashpoor Pages 85-106

    This study aims to the importance of buyers-sellers interactions in service sector such as insurance industry، and the more effect of Sales Force on buyer،s decision. We in particular examined Sales Orientation-Customer Orientations (SOCO) impact on Sales Force performance and investigated the moderated effect of selling skills on the relationship between SOCO and Sales Force performance. For data collection a questionnaire adopted from previous studies was applied and completed by 118 Sales Force insurance agencies in Mashhad، Iran. We have used Correlated Coefficient and Moderated Regression to assess the impact of SOCO on Sales Force performance and have estimated the moderation effect of selling skills on the relationship between SOCO and Sales Force performance. The result shows that SOCO and selling skills have directly impact on Sales Force performance، and selling skills moderated the relationship between customer orientations and Sales Force performance، however this does not moderate the relationship between sales orientation and Sales Force performance.

    Keywords: Selling skills Sales orientation Customer orientations Performance Sales force
  • Abolghasem Gholamreza Tehrani, Vahidreza Mirabi Pages 107-132

    Immediate purchase of new products، the impact. Topics in descriptive and inferential statistical analysis of the questionnaire is used. The study of factors influencing buying behavior instantaneously evaluate the effect of component purchase immediate end to help promote marketing in the country has been conducted. Survey of the research and application of research descriptive survey are. Cross-sectional data from a questionnaire survey in 1391 by the city of Karaj passages have been collected from the sale of clothing and apparel. effect between knowledge and intention to purchase the new product is positive. than seven 9 Assumption accepted hypothesis and other hypotheses were rejected

    Keywords: customer behavior, immediate, emotion, self confidence, sudden desire, marketing development
  • Mohammad Ali Haghighi, Mohammad Rahim Esfidani, Hamzeh Mohammadi, Mohammad Reza Parsafard, Marzieh Soltani Pages 133-154

    in order to attract the customers، it’s really needed to consider the elements they take in to account in evaluating a company. New banks attempts in stealing the customers from the experienced bank especially in retail banks prove the importance of such topic. The main purpose of this research is to identify the criteria by which a customer chooses a bank in retail banking in competitive market. Doing so، 166 evaluating criteria were extracted using field study، interviews with 43customers، back office and front office in several banks. After reconsidering the criteria by the experts، they were reduced to 50 elements and distributed as a pre-test among 60 customers. After validity and reliability test by «Stage random sampling» and «Cochran method» 669 samples were obtained. 678 questionnaires were confirmed out of 810. In order to identify and analyze these factors، by «factor analysis method»، 45 questions were remained، The identified factors are as follows: Employees and trust، Quality and ease of service، Up to date technology and techniques، Physical appearance، Variety of services، investment، credits and loan، cost، reputation، convenience، incentives. Among these factors، employee and trust by 13،317 percent of variance were recognized as most important ones.

    Keywords: Retail Banking, Rational Choice Theory, Competition Theory, Factor Analysis, Banking Services
  • Shahriar Azizi Pages 155-174

    Recent years marketing theories has been developed increasingly. This development needs paying attention to variables such as: moderator and mediator for extending marketing research models. Marketing and management researchers need to be informed about the meaning of mediator، moderator and intervening variables and accurate statistical procedures and tests for identification. By understanding the true meaning of mediator، moderator and intervening variables، providing more accurate marketing models that fits real word become easier. In this paper the meanings of those variables were presented and compared. In the next sections of the paper، statistical procedures and tests provided.

    Keywords: Moderator, Mediator, Intervening, Statistical Procedures, Statistical Tests
  • Mohammad Khanbabaei, Seyedeh Fatemeh Zeinolabedini Pages 175-188

    Banks need to identify and analyze the behavior of their customers in order to present electorinc services to them. In high volume customers'' data set، data mining techniques can help to gain hidden knowledge for supporting marketing decisions. The main problem is how using data mining and RFM analysis model in identification and analysis of customers'' behavior in order to segment and classify and select groups of valuable customers. The proposed model in this paper is based on CRISP – DM standard in data mining and in this model، after data preparation and preprocessing، two approaches are presented. 1. Customers segmentation via clustering and then، calculate customer value in clusters and ranking them for finding valuable clusters. 2. Scoring and determine customer value as target attribute in construction of classification models of customers value. Demographic and transactional data set are used to train and test of the proposed model. Results shows using the proposed model can identify and analyze customers with respect to their behaviors and segment and classify them; until supporting and promoting marketing decisions can be done.

    Keywords: Data Mining, Customer Segmentation, Customer Behaviour, electronic banking
  • Mehdi Giahchin, Amir Ekhlassi Pages 189-204

    Nowadays brand in businesses around the world including service provider companies، has a special role and a great importance. Brand equity is also a powerful tool in the marketing competition; thus managing the brand equity measurement is consequential. In this study we are trying to find some effective dimensions of the brand equity in the service firms and companies and after that we are going to offer some significant dimensions as a comprehensive model in education and e-learning at the level of higher education with considering different aspects of the products and services and also with considering the different aspects of service businesses on the services spectrum; then test the model statistically in a virtual university. Data collection was done through a questionnaire distributed to all 1031 faculty، students and staff of Mehralborz university and 300 responses were received. Sampling was done through random method and the sample volume based on Cochran''s formula was 280 persons. Cronbach''s alpha was used to ensure the reliability of the questionnaire and structural equation modeling was used to test the model. The consequences of statistical analysis showed that among the factors related to the customers، just experiences and psychological characteristics of faculty، students and staff are effective on the service brand equity of Mehralborz university. And also among the factors related to the brand awareness،just marketing activities are effective on the service brand equity of Mehralborz uiversity. Among the characteristics offered for the brand image،just symbolic characteristics and servicescape and also servise provider characteristics are effective on the service brand equity of Mehralborz university.

    Keywords: services, services branding, services brand meaning, servicescape, service brand equity
  • Ahmad Rousta, Mohammad Abdavi, Majid Hassani Nezhad Pages 205-220

    The aim of this study is mainly to examine antecedents (Brand Prestige، brand differentiation، brand awareness، brand experience and social benefits) and consequences (trust، commitment and Brand Advocacy) of Consumers’ Brand Identification. In line with the management studies، also the relationship between trust and commitment with brand advocacy has been studied. In this regard، and to measure variables and research model، a 34 item questionnaire was designed and distributed to the the sample (n = 400). Results show that Brand Prestige is the major antecedent and Brand Commitment is the major Consequence of Brand Identification. In other words، higher Brand Prestige، Higher Brand Identification that result in higher Brand Commitment. However، The impact of other variables on Brand Identification and the positive impact of trust and commitment on Brand Identification was confirmed.

    Keywords: Brand Identification, Social Identity Theory, Brand Commitment, Brand Prestige
  • Homeyra Jamshidi, Mohammad Hossin Moshref Javadi, Azarnoosh Ansiri Tadi Pages 221-236

    In many cases، foreign product absorb consumer and more succeed than inner product. They select foreign product and study at this field is very essential. The aim of this study is to examine and ranking the importance reason tendency of inner consumer for selecting and replacing foreign product. (Industry of making chocolate /Milad brand). This study is application according to aim and description – survey to method. The participants of this research are consumers that use the brand Milad chocolate in Charmal va Bakhtiari and supermarkets in Shahrekord. They are 711 males and females. The instrument is some questionnaire. It has high reliability and validity and by using Alfa Kornebakh is %825. In this study use software’s SPPSS and Aimouse for analyzing and modeling. The ranking is very powerful because it has high accuracy and modeling is near to life style of people. The result show that there is meaningful relationship between tendency of inner consumer and personal factors، stimulus marketing (excepting price that have a negative relation)، internal Factors، external factors and all of the variable of selecting and replacing foreign product such as chocolate. According to ranking: income، internal Factors، external factors. personal factors، stimulus marketing، and lifestyle have first to seventh rank respectively.

    Keywords: personalfactors, InternalFactors, Externalfactors, stimulus marketing(Mixed Marketing), berand, quality