فهرست مطالب

Evidence Based Care
Volume:3 Issue: 1, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیدرضا زنده طلب، سعید واقعی، زهرا امامی مقدم صفحات 7-16
    مقدمه
    دیابت نوع دو شایع ترین اختلال متابولیک است که پیامدهای زیادی را بر ابعاد مختلف کیفیت زندگی مبتلایان بر جای می گذارد.
    هدف
    تعیین اثربخشی مداخله مبتنی بر مدل بزنف بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو.
    روش
    این مطالعه شبه تجربی به صورت قبل و بعد، به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف، بر روی یک گروه 45 نفره از مبتلایان به دیابت نوع دو که طی سال های 91-1390 در سه بیمارستان آموزشی شهر مشهد بستری بودند، انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه تنظیم شده بر اساس سازه های مدل بزنف (آگاهی، نگرش، نرم انتزاعی و عوامل قادرکننده) و فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت WHOQOL-BREF)) بود. در ابتدا، کیفیت زندگی بیماران تعیین شد و سپس برنامه مداخله در طی 3 جلسه 45 دقیقه ای اجرا گردید. یک ماه بعد، مجددا کیفیت زندگی بیماران اندازه گیری و با قبل مقایسه شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و آزمون آماری تی زوجی در سطح 95 درصد تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش 7/6±5/47 و اکثریت آن ها (5/55 درصد) مرد بودند. آزمون تی زوجی نشان داد که در مرحله بعد از مداخله، نمرات تمامی ابعاد مختلف کیفیت زندگی (مثلا جنبه آگاهی از 3/1±2/7 به 9/1±3/12) و سازه های مدل بزنف (مثلا جنبه جسمی از 5/9±2/59 به 2/9±4/72) نسبت به قبل، افزایش معنی دار داشته است (05/0p<).
    نتیجه گیری
    مدل بزنف در طراحی برنامه های ارتقای کیفیت زندگی در مبتلایان به دیابت نوع دو موثر است.
    کلیدواژگان: مدل بزنف، کیفیت زندگی، دیابت نوع دو
  • پروین سالاری، سیده فاطمه علویان، محمدرضا فیاضی بخش، اسحاق هاشمی صفحات 17-26
    مقدمه
    زایمان از حوادث مهم استرس زا در زندگی اغلب زنان است و عوارض ناشی از آن باعث اختلال در پیشرفت زایمان و تشدید مشکلات بعد از زایمان می شود. جویدن آدامس از روش های غیردارویی نوین برای کاهش استرس است. کورتیزول بزاقی یکی از نشانگرهای باارزش و در دسترس برای سنجش استرس است.
    هدف
    تعیین تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی شاهددار قبل و بعد یک سوکور می باشد که با نمونه گیری در دسترس با تخصیص تصادفی در دو گروه بر روی 60 زن نخست زا مراجعه کننده به بیمارستان ام البنین شهر مشهد در مرحله اول زایمان در سال 1391 انجام شد. گروه تجربی آدامس نعنایی بدون قند یک گرمی را به مدت 20 دقیقه جویدند. برای سنجش استرس از کورتیزول بزاقی استفاده شد. داده ها با آزمون های تی زوج و مستقل و با نرم افزار SPSS نسخه 5/11 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار میزان کورتیزول بزاقی در نوبت اول و دوم در گروه تجربی 7/12±9/44 و0/13±4/41 و در گروه شاهد 3/10±3/39 و 0/11±8/42 نانومول بر لیتر بود. تغییرات کورتیزول بزاقی از مرحله اول به دوم در گروه شاهد افزایش آماری معنی دار (009/0p<) و در گروه تجربیکاهش معنی دار (01/0p<) داشت. بین میزان تغییرات دو گروه تفاوت معنی دار (001/0p<) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    جویدن آدامس نعنایی کورتیزول بزاقی مرحله اول زایمان زنان نخست زا را کاهش داد؛ که می تواند گواهی بر کاهش استرس باشد. گرچه قضاوت در مورد میزان دقیق تغییرات استرس نیاز به بررسی های توام آزمایشگاهی و بالینی دارد.
    کلیدواژگان: آدامس، استرس، زایمان، طب مکمل، کورتیزول بزاقی، نعناع
  • زهرا امامی مقدم، ملیحه داودی، حمیدرضا بهنام، سید امیر امین یزدی صفحات 27-36
    مقدمه
    استرس از مهم ترین علل بیماری های جسمانی، روانی و مختل کننده عملکرد فرد می باشد. یکی از مهارت های کنترل کننده استرس و عواقب منفی آن، مهارت های هوش هیجانی است. پرستار بهداشت جامعه در قالب مربی بهداشت می تواند در زمینه بهداشت روانی دانش آموزان نقش مشاوره ای، آموزشی، حمایتی و ارجاعی خود را ایفا نماید.
    هدف
    تعیین تاثیر برنامه آموزشی هوش هیجانی بر واکنش دختران دبیرستانی به استرس تحصیلی.
    روش
    در این مطالعه تجربی، 100 دانش آموز دبیرستان های مشهد به صورت تصادفی ساده به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمون طی 6 جلسه مورد آموزش مهارت های هوش هیجانی قرارگرفتند اما گروه کنترل هیچگونه مداخله ای دریافت ننمودند. ابزار پژوهش پرسشنامه استرس تحصیلی گادزلا بود. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و با استفاده از آزمون های تی زوجی و تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    تغییرات واکنش فیزیولوژیک به استرس پس از مداخله در هر دو گروه رخ داد؛ به نحوی که میانگین آن در گروه آزمون کاهش و در گروه کنترل افزایش یافت (001/0>P). میانگین نمرات واکنش هیجانی به استرس تحصیلی در هر دو گروه آزمون و کنترل کاهش پیدا کرد؛ ولی نتیجه آزمون تی مستقل حاکی از این است دو گروه در مرحله پس از مداخله با یکدیگر متفاوت بودند (001/0>P). میانگین امتیازات واکنش رفتاری (001/0>P) و واکنش شناختی (001/0>P) به استرس در گروه آزمون پس از مداخله کاهش یافته است. همچنین گروه آزمون در مرحله بعد از مداخله، کاهش بیشتری از لحاظ واکنش کلی به استرس تحصیلی نسبت به گروه کنترل داشته است (003/0>P).
    نتیجه گیری
    ارایه دروسی با محتوای هوش هیجانی در مدارس می تواند برکاهش پیامدهای استرس تحصیلی موثر باشد.
    کلیدواژگان: نوجوانان، استرس تحصیلی، هوش هیجانی
  • محمدعلی سماواتی شریف، کمال رنجبر، اکبر سازوار صفحات 37-48
    مقدمه
    تمرینات منظم ورزشی موجب کاهش ابتلا به بیماری های مختلف می شود. همین امر منجر به توصیه های ورزشی برای ارتقای سلامتی شده است. انجمن قلب آمریکا و کالج آمریکایی طب ورزش برنامه تمرینی استقامتی خاصی را برای افراد جوان در نظر گرفته اند.
    هدف
    تعیین تاثیر تمرینات استقامتی بر برخی از فاکتورهای هماتولوژیکی، ایمونولوژیکی و انعقادی در مردان جوان سالم غیرفعال.
    روش
    این پژوهش شبه تجربی در دانشگاه بوعلی سینا همدان اجرا شد. در این مطالعه، 26 مرد سالم (6/1±5/21 ساله) به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. گروه مداخله به مدت 12 هفته تمرینات استقامتی را راس ساعت 8 صبح انجام دادند و گروه کنترل نیز در این مدت، فعالیت عادی خود را ادامه دادند. قبل و 72 ساعت بعد از برنامه تمرینی، 5 میلی لیتر خون از سیاهرگ آنتی کوبیتال در حالت ناشتا گرفته شد. فاکتورهای هماتولوژیکی، ایمونولوژیکی و انعقادی به وسیله دستگاه Cell Counter و روش الایزا اندازه گیری شد. از نرم افزار SPSS نسخه 15 و آزمون‎ های تی زوج و مستقل برای ارزیابی تفاوت معناداری در قبل و بعد از دوره تمرینی بین گروه های مداخله و شاهد استفاده شد.
    یافته ها
    12 هفته تمرینات تجویزی میزان MID و تعداد پلاکت ها را به طور معناداری کاهش داد (05/0p<)؛ اما تاثیر معناداری بر شاخص های MCV، MCH، MCHC، لکوسیت ها، زمان پروترومبین، زمان انعقاد و زمان سیلان خون نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که 12 هفتهتمرینات استقامتی تجویزیAHA-ACSM مقادیر شاخص های هماتولوژیکی، ایمونولوژیکی و انعقادی را در دامنه طبیعی فیزیولوژیک حفظ می کند و منجر به ایجاد سازگاری مطلوب در فاکتورهای خونی می شود.
    کلیدواژگان: تمرینات ورزشی، انجمن قلب آمریکا، کالج آمریکایی طب ورزش، مردان غیرفعال
  • فاطمه اسدی، حمید ابراهیمی، سید رضامظلوم، علی جنگجو، مهدیه صبوری نوقابی صفحات 49-58
    مقدمه
    آپاندکتومی متداول ترین عمل جراحی اورژانس است. تهوع به عنوان یک عارضه نگران کننده بعد از عمل، باعث نارضایتی و تجربه ناخوشایند بیماران از عمل جراحی می شود. به نظر می رسد که این عارضه با خروج زودهنگام بیماران از تخت کاهش می یابد.
    هدف
    تعیین تاثیر خارج شدن زودهنگام از تخت بر تهوع (وقوع، شدت، مدت، دفعات) بیماران آپاندکتومی شده.
    روش
    در این کارآزمایی بالینی، 60 بیمار با عمل آپاندکتومی در بیمارستان امام رضا(ع) و دکترشیخ شهر مشهد به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده ها معیار شبیه سازی بصری شدت تهوع، مقیاس دیداری سنجش درد بود. بیماران در گروه آزمون در چهار مرحله بعد از عمل جراحی آپاندکتومی از تخت خارج شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری تی مستقل، من ویتنی و مجذورکای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در مرحله 4 ساعت بعد از عمل، تفاوت معنی داری در وقوع، شدت و مدت تهوع بیماران در دو گروه وجود نداشت. وقوع تهوع در 6 و 8 ساعت بعد از عمل در گروه آزمون کمتر از گروه کنترل بود (001/0p<). شدت تهوع نیز در مرحله دوم و سوم خروج زودرس از تخت در گروه آزمون (8/10±2/5) کمتر از گروه کنترل (4/22±8/25)بود (001/0p<). مدت تهوع در گروه آزمون کمتر از گروه کنترل بود (001/0p<). دفعات تهوع در بیماران آپاندکتومی شده در گروه آزمون 5/1 برابر کمتر از گروه کنترل بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که خروج زودهنگام بیمار از تخت بعد از عمل جراحی با کاهش وقوع، شدت، مدت و دفعات تهوع بیماران همراه است.
    کلیدواژگان: تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی، خارج شدن زودهنگام، حرکت زودهنگام، آپاندیسیت، آپاندکتومی اتاق عمل و هوشبری، داخلی، جراحی
  • اکرم رضاییان، سید رضا مظلوم صفحات 59-68
    مقدمه
    فقر آهن شایع ترین کمبود غذایی در سراسر دنیاست و مطالعات مشاهده ای نشان داده است که کمبود آهن با افت عملکردهای شناختی مرتبط است.
    هدف
    تعیین تاثیر مکمل خوراکی آهن بر توزیع زمانی توجه دختران دبیرستانی
    روش
    در این کارآزمایی بالینی کنترل شده یک سوکور، ارزیابی های پاراکلینیک روی 200 دانش آموز دختر دبیرستانی در استان خراسان شمالی در سال های 88-1387 که به روش نمونه گیری طبقه ای-تصادفی انتخاب شده بودند؛ برای تعیین موارد ممنوعیت مصرف آهن انجام شد. سپس دانش آموزان به روش تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل توزیع شدند. گروه مداخله برنامه مکمل آهن را به صورت 50 میلی گرم دو بار در هفته به مدت 16 هفته دریافت کردند؛ و سپس یافته ها در دو گروه مقایسه شد. گردآوری داده ها با پرسشنامه دموگرافیک، آزمایش CBC و تست تولوز-پیرون انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون های تی مستقل و تی زوجی انجام شد.
    یافته ها
    نسبت انتخاب های کل در نیمه زمانی اول به نیمه دوم زمانی، که نشان دهنده توزیع توجه افراد در طول زمان است؛ در گروه مداخله 24/0±75/0 و در گروه کنترل 99/0±90/1 بود (001/0p<). این نشان دهنده آن است که عملکرد توجهی گروه کنترل در طول اجرای آزمون، به شکل معنی داری نسبت به گروه مداخله کاهش یافته است.
    نتیجه گیری
    دریافت مکمل خوراکی آهن به میزان 50 میلی گرم دو بار در هفته به مدت 16 هفته در دختران دبیرستانی تاثیر مثبتی بر نمره توجه و توزیع زمانی عملکرد توجهی یا توجه مداوم دارد.
    کلیدواژگان: آهن، توجه، مکمل خوراکی، توجه مداوم
  • فرزانه جعفرنژاد، سیده فاطمه حسینی، سید رضا مظلوم، مریم حامی صفحات 69-76
    مقدمه
    درد دوره ای پستان از شایع ترین علل مراجعه زنان واقع در سنین باروری به پزشک می باشد. ویتامین E از طریق جلوگیری از اکسیداسیون اسیدهای چرب اشباع نشده، و روغن ماهی با جایگزینی اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3 در مسیرهای آنزیمی لیپوکسیژناز و سیکلوکسیژناز و تولید پروستاسیکلین، موجب کاهش درد می شود.
    هدف
    مقایسه تاثیر روغن ماهی و ویتامین E بر مدت درد دوره ای پستان.
    روش
    این کارآزمایی بالینی سه سوکور روی 70 زن 15 تا 49 ساله مبتلا به درد دوره ای پستان انجام شد. افراد به دو گروه 35تایی شامل روغن ماهی با دوز 3 گرم در روز و ویتامین E با دوز 400 واحد در روز تخصیص تصادفی شدند. مدت درد پستان، قبل از مداخله و یک و دو ماه پس از شروع درمان و نیز عوارض جانبی تجویز دارو پس از مداخله بررسی شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های مجذورکای، تی زوجی، تی مستقل و تحلیل واریانس با مقادیر تکراری تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین مدت درد در گروه روغن ماهی از 4/3±3/9 روز در زمان مراجعه به 5/4 ±5/2 روز در پایان ماه دوم مداخله کاهش یافت (05/0p<). همچنین در گروه ویتامین E، این میزان از 3/3±5/9 روز به 5/3±2/2 روز پس از درمان کاهش یافت (05/0p<). میانگین مدت درد، قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه دریافت کننده دارو کاهش یافت (001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه و فقدان عوارض دارویی جدی، روغن ماهی و ویتامین E با اثرات درمانی مشابه در درمان درد دوره ای پستان، می تواند جایگزین مناسبی برای سایر درمان های پرعارضه در این زمینه باشد.
    کلیدواژگان: درد پستان، درد، روغن ماهی، ویتامین E
  • راضیه عظیمی، فرحناز محمدی، محمدعلی حسینی، مرجان فرضی صفحات 77-85
    مقدمه
    توانبخشیبخش مهم درمان سکته مغزی است. سکته مغزی سبب بروز عوارضی همچون کاهش کیفیت زندگی در بیماران و فشار مراقبتی در مراقبین می شود. مراقبت های توانبخشی با نظر به اهمیت نقش خانواده در تیم توانبخشی، باید خانواده محور ارایه گردند.
    هدف
    تعیین تاثیر توانبخشی مبتنی بر منزل بر کیفیت زندگی بیماران سکته مغزی و فشار مراقبتی بر مراقبین خانوادگی آنان.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه شبه تجربی تک گروهه بود و جامعه پژوهش شامل 30 بیمار مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک بستری در بیمارستان دکترشریعتی اصفهان و مراقبین خانوادگی آنان بود. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران سکته مغزی و پرسشنامه سنجش فشار مراقبتی بود. مداخله پژوهش شامل اجرای 3 جلسه یک ساعته آموزشی طی 3 روز متوالی به صورت فردی و چهره به چهره بود که همزمان به بیمار و مراقب ارایه شد و به مدت 8 هفته پس از ترخیص در منزل ادامه داشت. تجزیه و تحلیل داده ها در محیط نرم افزاری SPSS نسخه 16 توسط آزمون های تی زوجی و آنالیزواریانس و بونفرونی صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات فشار مراقبتی قبل از مداخله 5/15±3/33 و بعد از مداخله 1/11±6/24 بود (01/0p<)؛ و میانگین نمرات کیفیت زندگی قبل از مداخله 8/34±1/136 و بعد از مداخله 0/35±0/191 بود (01/0p<). در بررسی ابعاد 12گانه کیفیت زندگی، حیطه های تحرک و عملکرد اندام های فوقانی بیشترین بهبودی را داشت.
    نتیجه گیری
    منظور کردن این مداخلات در برنامه های درمانی و مراقبتی بیماران مبتلا به سکته مغزی می تواند موجب توانمندی بیشتر بیماران و در نتیجه، کاهش فشار مراقبتی و ارتقای سلامت بیمار و مراقبین گردد.
    کلیدواژگان: مراقبین، خانواده، مراقبت در منزل، توانبخشی، سکته مغزی، کیفیت زندگی
|
  • Pages 7-16
    Background Type 2 diabetes is the most common metabolic disorder that has a lot of consequences on the quality of life in diabetic patients.
    Aim
    To evaluate the effectiveness of interventions based on BASNEF model on quality of life in patients with type 2 diabetes.
    Methods
    this before-and-after quasi-experimental study was performed on one group of 45 patients with type 2 diabetes، using convenience sampling method، who were admitted in three hospitals in Mashhad، Iran from 2011 to 2012. To collect data a questionnaire developed based on constructs of BASNEF model (knowledge، attitude، subjective norms and enabling factors) as well as the short version of the world health organization quality of life (WHOQOL-BREF) questionnaire. At the biggining of the study quality of life was assessed، and then the intervention was conducted in three 45-minute sessions. Quality of life score was again measured one month later and compared with the baseline score. Data were analyzed with SPSS Software، version 11. 5 using paired t test in 95% level.
    Results
    The mean age of sample was 47. 5 ± 6. 7 and most of them (%55. 5) were male. Based on paired t-test a significant increase was observed in scores of both QOL dimensions and also BASNEF model constructs after as compared with before the intervention (P < 0. 05).
    Conclusion
    BASNEF model is an effective model to design programs to improve the quality of life in patients with type 2 diabetes.
    Keywords: BASNEF model_quality of life_type 2 diabetes
  • Pages 17-26
    Background
    Delivery is one of the critical stressful incidents in lives of most women and its associated complications can disturb the progress of labor and exacerbate post partum problems. Chewing gum is one of the new non-pharmacological methods to reduce stress. So far no study has been conducted to investigate the effect of chewing gum on the stress of labor.
    Aim
    To determine the effect of mint chewing gum on salivary cortisol in nulliparous women in the first stage of labor.
    Methods
    The study was a randomized، single-blind، controlled clinical trial in which 60 nulliparous women، who admitted at the first stage of labor in Omolbanin Hospital in Mashhad in 2012، were allocated to two experimental and control groups. The experimental group was asked to chew mint gum (1 gr) for 20 minutes and then their saliva sample were taken to measure cortisol level. Data were analyzed by independent and paried t-test in 5 percent level of significance with SPSS software version 11. 5.
    Results
    The mean salivary cortisol levels at the first and second measurement were respectively 44/9 ± 12/7 and 41/4 ± 13/0 in experimental and also 39/3 ± 10/3 and 42/8 ± 11/0 nmol in control group. The salivary cortisol level showed a significant increase from the first to the second measurement in control group (P<0. 009)، whereas a significant decrease was seen in these two measurments in experimental group (P<0. 014). Two groups were significantly different in terms of the changes in stress levels between two measurements (P>0/001).
    Conclusion
    Mint chewing gum reduces salivary cortisol level at the first stage of labor in nulliparous women، which is an evidence for reducing stress. Although careful judgment aboute the exact changes in stress level are needed both laboratory and clinical studies.
    Keywords: Chewing gum, Stress, labor, alternative medicine, salivary cortisol, mint
  • Pages 27-36
    Background
    Stress is one of the major causes of physical and mental illnesses، which could interfere with individual''s functions. Emotional intelligence skill is one of the controlling skills of stress and its negative consequences.
    Aim
    To investigate the effect of teaching emotional intelligence skills on response to educational stress in high school girls.
    Methods
    This experimental study was performed on 100 students of Mashhad high schools، who were randomly assigned in two experimental and control groups. The experimental group received a six-session teaching program on emotional intelligence، while control group received no intervention. Gadzella Student-Life Stress Inventory was used as a study tool. Data were analyzed by SPSS version 11. 5 using independent t-test and paired t-test.
    Results
    Both groups experienced changes in physiological response to stress as the mean score of stress decreased in experimental group and increased in control group (P<0. 001). Mean score of emotional intelligence in response to educational stress decreased significantly in both groups، but the independent t-test showed that the experimental group had a significant decline (P<0. 001). Mean scores of behavioral and cognitive responses decreased after intervention in experimental group (P<0. 001). Mean score of Overall response to stress decreased after intervention in experimental group as well (P<0. 003).
    Conclusion
    Offering courses on emotional intelligence in schools can be effective in reducing the consequences of educational stress.
    Keywords: High school girls, Educational, Stress, Emotional intelligence
  • Pages 37-48
    Background
    Regular exercises decrease the risk of various diseases. This is a reason to recommend exercises for health promotion. Thus American Heart Association (AHA) and American College of Sport Medicine (ACSM) have issued guidelines for young people resistance exercises.
    Aim
    To investigate the effect of resistance training exercise on hematological، immunological and coagulation parameters in sedentary young men.
    Methods
    This quasi- experimental study was carried out on 26 healthy men (21. 5±1. 6 years old) who were selected at Bu-Ali Sina University and randomly assigned to control (n=13) and experimental (n=13) groups. The experimental group did AHA-ACSM exercise at 8 A. M. and control group continued their regular activities for 12 weeks. Fasting blood (5ml) was collected from antecubital vein before and 72 hours after exercise training. Hematological، immunological and coagulation parameters were measured by cell counting and ELISA methods. Data were analyzed by SPSS version 15 using t student and paired t-tests in order to compare groups before and after exercise training.
    Results
    Twelve-weekresistance training exercise decreased Minimum Inhibitory Dilution (MID) and platelets significantly (P≤0. 05). But it had no effect on MCV، MCH، MCHC، leukocytes، prothrombin time، clotting time and bleeding time.
    Conclusion
    Results of the study showed that 12 -weeks AHA-ACSM exercise maintains hematological، immunological and coagulation parameters in physiological normal range in sedentary young men and resulted in optimal level of blood elements.
    Keywords: Exercise training, AHA, ACSM, Sedentary men
  • Pages 49-58
    Background
    Achieving quality care is an important issue which is often paied attention to in providing nursing care. It seems that communication skills can affect the quality of care.
    Aim
    This study investigated the effect of training the communication skills on the quality of nursing care in patients.
    Methods
    The study was a pretest/posttest experimental design with control group. 60 nurses working in Qhaem and Emamreza hospitals were selected using stratified sampling and then randomly allocated to one of the two groups. In addition، three patients per each nurse were selected using convenience sampling before and also one، two and three weeks after the intervention. The intervention included communication skills training workshop which was held for eight hours over two days in 2012. Data collection tools included demographic data sheet، Quality Patient Care Scale (QUALPAC) and communication skills Check list. The data were analyzed by SPSS software version 16 using t student test، Mann-Whitney، Wilcoxon and ANOVA tests.
    Results
    The mean score for overall quality of care in communication skills training group was significantly higher at the 2nd، 3rd، and 4th weeks after the intervention compared with the control group (p<0/001). This increase was not similar in different dimensions of quality care. It was 50. 8% in the individual psychosocial، 63. 8% in the group psychosocial، 54. 4% in the relationship، 50/6% the physical، 41% in the general and 98% in the professional dimension. In both intervention and control group، the mean score for overall quality of care significantly decreased at the 2nd، 3rd، and 4th weeks after the intervention compared with preintervention period (p<0/001).
    Conclusion
    As communication skill training is an effective method to improve the quality of care، it is suggested that managers and staff should consider it to improve the quality of patients'' care.
    Keywords: Education, Nursing, communication Methods, quality of health care
  • Pages 59-68
    Background
    Achieving quality care is an important issue which is often paied attention to in providing nursing care. It seems that communication skills can affect the quality of care.
    Aim
    This study investigated the effect of training the communication skills on the quality of nursing care in patients.
    Methods
    The study was a pretest/posttest experimental design with control group. 60 nurses working in Qhaem and Emamreza hospitals were selected using stratified sampling and then randomly allocated to one of the two groups. In addition، three patients per each nurse were selected using convenience sampling before and also one، two and three weeks after the intervention. The intervention included communication skills training workshop which was held for eight hours over two days in 2012. Data collection tools included demographic data sheet، Quality Patient Care Scale (QUALPAC) and communication skills Check list. The data were analyzed by SPSS software version 16 using t student test، Mann-Whitney، Wilcoxon and ANOVA tests.
    Results
    The mean score for overall quality of care in communication skills training group was significantly higher at the 2nd، 3rd، and 4th weeks after the intervention compared with the control group (p<0/001). This increase was not similar in different dimensions of quality care. It was 50. 8% in the individual psychosocial، 63. 8% in the group psychosocial، 54. 4% in the relationship، 50/6% the physical، 41% in the general and 98% in the professional dimension. In both intervention and control group، the mean score for overall quality of care significantly decreased at the 2nd، 3rd، and 4th weeks after the intervention compared with preintervention period (p<0/001).
    Conclusion
    As communication skill training is an effective method to improve the quality of care، it is suggested that managers and staff should consider it to improve the quality of patients'' care.
    Keywords: Education, Nursing, communication Methods, quality of health care
  • Pages 69-76
    Background
    One of the most common causes of referal of women of childbearing age to physician is the cyclic mastalgia. The present study was performed due to the similar mechanism of action of fish oil and vitamin E in reducing this pain.
    Aim
    To determine the effect of fish oil and vitamin E on duration of Cyclic mastalgia.
    Methods
    This Triple-blind clinical trial was performed on 70 women (15 to 49 years) suffered from cyclical mastalgia. Patients were divided into two study groups with 35 patients in each group، included: 1. Fish oil 3gr/day، 2. Vitamin E 400 unit daily. Breast pain duration was evaluated before the study and 1 and 2 months after the intervention، In addition، medication side effects were assessed after an intervention. Data after collected by registration table of breast pain duration was analysed by SPSS statistical software (version16). Chi-square، repeated measures ANOVA، independent and paired-t tests were performed.
    Results
    The mean of breast pain duration in fish oil group before an intervention was 9/3±3/4 and was decreased to 2/5±4/5 2 months after the fish oil consumption. Also in Vitamin E group this mount decreased from 9/5±3/3 to2/2±3/5. Overally the mean scores of breast pain duration decreased before and after the intervention in both groups (P<0/001).
    Conclusion
    According to the findings of this study and the absence of serious drug side effects، fish oil and Vitamin E with similar therapeutic effects in the treatment of cyclic mastalgia، can be a viable alternative to other hazardous drugs in this field.
    Keywords: Fish oils, mastalgia, Pain, Vitamin E
  • Pages 77-85
    Background
    Rehabilitation is a main part of stroke treatment. Stroke causes reduced quality of life (QOL) among stroke survivors and significant strain on Caregivers. However، family role on the rehabilitation team andprogram should present on family-based.
    Aim
    The effect of home-based stroke rehabilitation on quality of life of stroke survivors and their family caregiver strain.
    Method
    This study was Quasi- Experimental Research. The target populations were all ischemic stroke patients who were admitted to Dr. Shariaati Hospital and their caregiver. Convenience sampling was used in which 30 patients and their caregivers who had entrance criteria were selected; and data were collected based on the demographic characteristic، Stroke specific quality of life scale (SS-QOL) and Caregiver Strain Index (CSI) instruments. The participants received stroke rehabilitation program from hospitalization to 8weeks after discharging from hospital at their home. The study consisted 3 sessions of face to face patient and their family caregiver education in 3 continues day after intensive period of the stroke event. The CSI and SS-QOL were assessed before and after the intervention. The paired t-test، Bunferoni and variance analysis were used for data analyzez.
    Results
    The mean score for CSI befor intervention was 33/3±15/5 and after intervention was 24/6± 11/1 (p<0/01). In addition، the mean score for SS-QOL befor an intervention was 136/1±34/8 and after the intervention was 191±35/0 (p<0/01). Dimensions of movement and function of upper extremities in the SS-QOL showed significant differences between other aspects of the questionnaire.
    Conclusion
    Envisage home-based stroke rehabilitation program on therapeutic plan can cause more functional patients and reduc caregiver strain، and health improvement for stroke survivors and their family caregivers.
    Keywords: Caregivers, Family, Home, care, rehabilitation, stroke, quality of life