فهرست مطالب
نشریه نوآوری در علوم و فناوری غذایی
پیاپی 17 (پاییز 1392)
- تاریخ انتشار: 1392/09/13
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحه 1در این پژوهش اثر ژل عربی در سطوح مختلف 5/0، 1 و 5/1 درصد بر ویژگی های رئولوژیکی خمیر آرد گندم و ویژگی های فیزیکوشیمیایی (حجم، حجم ویژه، سفتی و نرمی بافت، افت پخت و فعالیت آبی)، بیاتی و حسی نان بربری مورد بررسی قرار گرفت. ویژگی های رئولوژیکی خمیر توسط دستگاه فارینوگراف ارزیابی شد. بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی رئولوژیکی خمیر افزودن ژل و افزایش سطوح آن، منجر به افزایش معنی داری در ظرفیت جذب آب، زمان گسترش خمیر، زمان پایداری خمیر نسبت به خمیر شاهد شد، در حالی که سست شدن خمیر بعد از 10 و 20 دقیقه و شاخص تحمل به اختلاط در مقایسه با خمیر شاهد به طور معنی داری کاهش یافت. ولی به طور کلی در سطح 5/1% کاهش معنی داری در ویژگی های رئولوژیکی خمیر نسبت به سطوح 5/0% و 1% مشاهده شد. بر اساس نتایج حاصل، افزودن ژل عربی، فعالیت آبی را کاهش داد. در ارتباط با بافت سنجی نمونه های نان مشاهده شد، افزودن ژل عربی و افزایش غلظت آن، منجر به کاهش معنی داری (05/0p<) در بیاتی نمونه های نان در مقایسه با نان شاهد شد، به طوری که کم ترین و بیشترین میزان بیاتی به ترتیب مربوط به تیمار 5/1% و نان شاهد بود. بر مبنای نتایج حاصل از ارزیابی ویژگی های کیفی، افزودن ژل عربی در سطح 5/1% منجر به افزایش حجم و حجم ویژه نمونه های نان شد. نتایج حاصل از افت پخت نمونه های نان نشان داد با افزایش ژل عربی، افت پخت به طور معنی داری کاهش می یابد. علیرغم این که سطح 1% موجب بهبود ویژگی های رئولوژیکی شد، اما سطح مطلوب از نظر حسی، 5/1% بود. بنابراین می توان سطح 5/1% را به عنوان سطح بهینه از نظر حسی انتخاب نمود.
کلیدواژگان: ژل عربی، رئولوژی خمیر، نان بربری، بیاتی، کیفیت -
صفحه 13گیاه سرسم (Mentha spicata) یکی از گونه های خانواده نعناعیان می باشد. خواص ضد میکروبی اسانس این گیاه بر روی انواع میکروب ها مورد آزمایش و تایید قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر بازدارندگی اسانس سرسم بر قابلیت بقای باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس روتری و بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیر گونه لاکتیس در کشک مایع صنعتی بود. بدین منظور اثر بازدارندگی اسانس سرسم در دو غلظت 1500 و 2500 ppm بر قابلیت بقای باکتری های پروبیوتیک در کشک مایع صنعتی در دمای 4 درجه سانتی گراد و طی یک دوره 20 روزه انبارمانی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که در طی دوره نگهداری و در مقایسه با نمونه کنترل، باکتری لاکتوباسیلوس در هر دو غلظت اسانس حساس تر از بیفیدوباکتریوم بود. اثر بازدارندگی از رشد باکتری های مذکور در غلظت 1500 ppm اسانس کمتر از غلظت دیگر بود و بیشترین قابلیت بقای باکتری های پروبیوتیک بعد از نمونه کنترل برای بیفیدوباکتریوم انیمالیس در غلظت 1500 ppm اسانس سرسم مشاهده شد.
کلیدواژگان: اثر بازدارندگی، اسانس سرسم، بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیر گونه لاکتیس، کشک مایع صنعتی، لاکتوباسیلوس روتری -
صفحه 23در این پژوهش خصوصیات شیمیایی روغن 5 رقم مختلف میوه ی زیتون منطقه طارم(شنگه، ماری، کنسروالیا، زرد، روغنی) مورد بررسی قرارگرفت و بهترین نوع زیتون از نظر کمیت وکیفیت روغن استحصال شده تعیین گردید. روغن به روش پرس و سانتریفیوژ استخراج گردید. آزمایشات شامل پروفیل اسیدهای چرب با استفاده از کروماتوگرافی گازی، مقادیراندیس یدی، توکوفرول ها و پلی فنل ها با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا انجام شد. نتایج حاصل نشان داد اسید اولئیک در اسیدهای چرب، آلفا توکوفرول در توکوفرول ها و اسید سیرینجیک در پلی فنل هادرصد غالب را به خود اختصاص می دهند. در ارتباط با اکثر ویژگی های شیمیایی(اسیدهای چرب، اندیس یدی، توکوفرول ها و پلی فنل ها)ارقام زیتون مورد بررسی نیز تفاوت معنی دار در سطح 05/0مشاهده شد.
کلیدواژگان: روغن زیتون، اندیس یدی، پروفیل اسید چرب، ترکیبات فنلی، توکوفرول ها -
صفحه 31مالت سازی یک روش پیچیده بیوتکنولوژی است که شامل مراحل خیساندن، جوانه زنی و خشک کردن مالت جوانه زده در شرایط کنترل شده دما و رطوبت می باشد. در این تحقیق اثر مدت زمان جوانه زنی روی خصوصیات فیزیکوشیمیایی مالت تهیه شده از واریته های جو (صحرا و یوسف) که شامل راندمان مالت سازی، دانسیته توده ای، وزن هزار دانه، فعالیت آنزیم بتاگلوکاناز و راندمان عصاره آب سرد با استفاده از طرح کاملا تصادفی در قالب آزمایشات فاکتوریل 3×2 با دو سطح واریته جو و سه سطح مدت زمان جوانه زنی (2، 4 و 6 روز)، در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که راندمان مالت سازی در واریته یوسف، 85/2 درصد بیشتر از واریته صحرا بود و با افزایش مدت زمان جوانه زنی از 2 تا 6 روز راندمان مالت سازی به طور معنی داری در حدود 88/5 درصد کاهش یافت. با افزایش مدت زمان جوانه زنی دانسیته توده ای و وزن هزار دانه کاهش و فعالیت آنزیم بتاگلوکاناز و راندمان عصاره آب سرد افزایش یافت. بیشینه فعالیت آنزیم بتاگلوکاناز در واریته یوسف و 4 روز جوانه زنی مشاهده شد و بیشترین میزان راندمان عصاره آب سرد با میانگین 39/16 درصد مربوط به واریته صحرا با 6 روز جوانه زنی بود.
کلیدواژگان: خصوصیات فیزیکوشیمیایی، مالت، زمان جوانه زنی، آنزیم بتاگلوکاناز -
صفحه 39اسپیرولینا پلاتنسیس یک ریز جلبک فتوسنتز کننده، با فیلامنت های فنرمانند و متعلق به خانواده سیانوباکتری ها است. در این مطالعه، ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در سطوح 0، 5/0، 0/1 و 5/1 درصد وزنی/وزنی به فرمولاسیون تجاری کلوچه افزوده شد و تاثیر افزودن آن بر میزان پروتئین، آهن، پروفیل اسیدهای چرب و ویژگی های بافتی و رنگی کلوچه به ترتیب با استفاده از دستگاه کجلدال اتوماتیک، طیف سنج جذب اتمی، کروماتوگرافی گازی، بافت سنج و سیستم رنگ سنجی هانتر لب مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد میزان پروتئین، آهن و اسید چرب γ-لینولنیک در کلوچه های غنی شده با اسپیرولینا پلاتنسیس در مقایسه با کنترل افزایش معنی داری پیدا کرد (05/0p<). بررسی روند تغییرات سفتی بافت تیمارها نشان داد نرمی بافت کلوچه های محتوی 5/1 درصد ریزجلبک در طی دوره سه ماهه نگهداری به خوبی حفظ گردید (05/0p<). پایداری رنگ کلوچه های محتوی 5/0، 0/1 و 5/1 درصد وزنی/وزنی ریز جلبک در طی سه ماه نگهداری به طور معنی داری بیشتر از نمونه شاهد بود (05/0p<). در حالی که بین نمونه های محتوی ریز جلبک از لحاظ پایداری رنگ اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0p<). به طور کلی می توان نتیجه گرفت با افزودن 5/1 درصد ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس می توان کلوچه های غنی شده با ویژگی های تغذیه ای و فیزیکی مطلوب تولید کرد.
کلیدواژگان: اسپیرولینا پلاتنسیس، پروتئین، آهن، γ، لینولنیک اسید، بافت، رنگ، کلوچه -
صفحه 47هیدرولیز آنزیمی ضایعات کارخانجات فراوری ماهی روش مناسبی برای ایجاد ارزش افزوده در آن ها می باشد. در این پژوهش برای هیدرولیز آنزیمی ضایعات پس از پخت ماهی تن هوور (Skipjack tuna) از آنزیم آلکالاز با فعالیت آنزیمی Au/Kg 35 در دمای c ̊55، 5/8=pH، و زمان های 10، 20 و 30 دقیقه هر یک در سه مرحله متوالی در غالب طرح آماری کاملا تصادفی در سه تکرار استفاده گردید. بعد از هیدرولیز، غیر فعال سازی آنزیم در دمای c ̊90 انجام شد، سپس پروتئین های محلول به کمک سانتریفوژ با دورg×3000 در مایع رویی جدا شده و به کمک فریزدرایر (خشک کن انجمادی) خشک شدند. درجه هیدرولیز، راندمان استحصال پروتئین، طول زنجیره پپتیدی و وزن مولکولی پروتئین هیدرولیز شده ارزیابی گردید. نتایج نشان دادند که در مرحله اول هیدرولیز، در زمان 30دقیقه بیشترین درجه هیدرولیز(12/8%) و بالاترین درصد بازیافت پروتئین (71/27%) بدست آمد(05/0p<). طول زنجیره پپتیدی در زمان 10 دقیقه سوم از بیشترین میزان، معادل 23/48% برخوردار بود. کوتاه ترین طول زنجیره پپتیدی در زمان های طولانی هیدرولیز مشاهده گردید. وزن مولکولی پروتئین های هیدرولیز شده بر اساس الگوی الکتروفورز با ژل جداکننده 15% تا 5/12 کیلو دالتون برآورد شد.
کلیدواژگان: هیدرولیز آنزیمی، ضایعات ماهی تن، آلکالاز -
صفحه 55کاربرد صمغ دانه شاهی بعنوان یک منبع جدید هیدروکلوئیدی بومی ایران در فرمولاسیون سس مایونز مورد بررسی و ویژگی های شیمیایی، جریان پذیری و بافتی فرآورده مورد ارزیابی قرار گرفت. تمام پارامترهای شیمیایی اندازه گیری شده مطابق ویژگی های استاندارد سس مایونز بود. نتایج نشان داد که نمونه های سس مایونز جزء سیالات غیر نیوتنی رقیق شونده با برش طبقه بندی می شوند. با افزایش غلظت صمغ ویسکوزیته نمونه ها افزایش یافت و با افزایش غلظت و در صورت استفاده از صمغ پایداری در تمامی نمونه های تولید شده مشاهده شد و هیچ گونه دوفاز شدنی اتفاق نیفتاد. سفتی نمونه های مایونز تولیدی در اثر استفاده از صمغ افزایش یافت.با توجه به نتایج بدست آمده صمغ دانه شاهی قابلیت استفاده در سس مایونز بعنوان پایدار کننده را دارد. این صمغ با توجه به اینکه از صمغ ها بومی می باشد می تواند جایگزین مناسبی جهت صمغ های سنتزی در فرمولاسیون فرآورده های غذایی از قبیل سس مایونز باشد.
کلیدواژگان: دانه شاهی، سس مایونز، صمغ، ویژگی های رئولوژیکی، خصوصیات بافتی -
صفحه 65در این تحقیق بهینه سازی خصوصیات کیفی انگور در طی نگهداری در سردخانه به کمک روش پاسخ سطح مورد بررسی قرار گرفت. اثرات دو عامل زمان برداشت در محدوده ی 5 تا 35 روز و زمان نگهداری در سردخانه در محدوده 0 تا 180 روز روی پارامترهای شاخص رسیدگی، دکستروز، مواد جامد محلول کل، pH و اسیدیته انگور رقم سرخ فخری شاهرود به کمک طرح مربع مرکزی بررسی گردید. علاوه بر این، بررسی نتایج نشان داد شرایط بهینه برای فرآیند انبارمانی زمانی ایجاد می شود که زمان برداشت 18 روز و زمان نگهداری در انبار 123 روز باشد. در شرایط بهینه شاخص رسیدگی، دکستروز، مواد جامد محلول کل، pH و اسیدیته به ترتیب 8/52، 06/277، 9/16، 12/4 و 32/0 محاسبه گردید. همچنین لازم به ذکر است که، زمان برداشت به مدت 5 روز و نگهداری در انبار به مدت 160 روز به عنوان بدترین شرایط نگهداری انگور عنوان گردید.
کلیدواژگان: نگهداری، بهینه سازی، خصوصیات کیفی، انگور -
صفحه 77سس مایونز یک امولسیون روغن در آب بوده که همواره به دلیل بافت و طعم مطلوب مورد علاقه و تحسین بسیاری از مصرف کنندگان قرارگرفته است. در این تحقیق نمونه های سس مایونز با چربی کاهش یافته (45% روغن) با استفاده از نشاسته ذرت پری ژلاتینه(2 تا 4%)، زانتان(صفر تا 3/0%) و گوار(صفر تا 3/0%) به عنوان جانشین چربی با به کارگیری طرح مرکب مرکزی تولید و سپس ویسکوزیته، پایداری و صفت های حسی نمونه ها ارزیابی و با نمونه شاهد حاوی 70% روغن مقایسه شدند. نتایج نشان داد بیشترین ویسکوزیته و پایداری مربوط به نمونه با 4% نشاسته، 3/0% زانتان و3/0% گوار و کمترین میزان این دو کمیت مربوط به نمونه حاوی تنها 2% نشاسته به عنوان جانشین چربی بود. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین پذیرش حسی مربوط به نمونه حاوی3% نشاسته، 15/0% زانتان و 15/0% گوار به عنوان نقطه مرکزی بود. اکثر نمونه ها پذیرش بیشتری را نسبت به نمونه شاهد نشان دادند (05/0P<) که بیان کننده انتخاب مناسب هیدروکلوئیدهای به کارگرفته شده بود. در نهایت مدلسازی ویسکوزیته، پایداری و صفت های حسی و ضریب تبیین مدل های بدست آمده حاکی از توانایی مناسب اکثر مدل های بدست آمده در پیشگویی داده و تطابق مناسب داده ها با اعداد تخمین زده شده توسط مدل ها بود.
کلیدواژگان: سس مایونز، خصوصیات فیزیکی و حسی، جانشین چربی، مدلسازی -
صفحه 91هدف از این پژوهش شناسایی و بررسی فراوانی اسیدهای چرب سازنده روغن های سویا، پالم اولئین و ذرت در راستای ارزیابی رفتار این سه روغن در تولید محصولات اولیه، ثانویه و نهایی اکسیداسیون در طی فرآیند حرارتی می باشد. تمامی روغن ها در دمای 180 درجه سانتی گراد در طی 8 ساعت به صورت مداوم حرارت دهی شدند. بررسی اسیدهای چرب روغن ها توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی تعیین گردید. اندیس آنیزیدین، میزان دی ان مزدوج، درصد ترکیبات قطبی کل و اندیس پراکسید روغن ها برای ارزیابی پایداری اکسیداتیو آن ها در طی فرآیند حرارت دهی، مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج آزمون ها نشان داد که روغن پالم اولئین با دارا بودن بیشترین مقدار اسید چرب اشباع (66/48) و کم ترین مقدار اسیدهای چرب چند غیر اشباعی (53/7)، بیشترین پایداری حرارتی را دارد. روغن سویا با 2/7 درصد اسید لینولنیک بیشترین مقدار اندیس آنیزیدین و درصد ترکیبات قطبی را دارا بود که نشان از ضعف این روغن در برابر فرآیند حرارتی است. اندیس آنیزیدین تقریبا برای تمامی روغن ها با افزایش زمان سرخ کردن افزایش یافت و میزان دی ان مزدوج در روغن سویا بیشتر از سایر روغن ها بود.
کلیدواژگان: گازکروماتوگرافی، روغن سویا، سرخ کردن عمیق، پایداری حرارتی -
صفحه 99از آنجایی که آلودگی با مایکوتوکسین ها در غذای انسان و خوراک حیوانات مشکل جدی محسوب می شود در این تحقیق توانایی اتصال آفلاتوکسین به دیواره سلولی مخمر ساکاروماسیس سرویزیه جهت کاهش سمیت در خوراک دام مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور آفلاتوکسین B1 در غلظت های 0، 5، 10 و 20 μg/lit (میکروگرم بر لیتر) به پنبه دانه به عنوان خوراک دام اضافه گردید و سپس توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه با شمارش سلولی cell/ml 109 در فاز لگاریتمی رشد، و همچنین مخمر تیمار شده با اسید و حرارت به مدت زمان های 0، 4، 12، 24 ساعت تلقیح گردید. در میانگین غلظت های مختلف سم بیشترین میزان کاهش توکسین مربوط به تیمار اسیدی (417/3) بوده و سپس تیمار حرارتی (607/3) و مخمر زنده (96/3) بیشترین کارآیی را از خود نشان دادند. همچنین بیشترین میزان کاهش آفلاتوکسین بعد از چهار ساعت مشاهده شد که نشانگر سرعت عمل و اشباع شدن محل های اتصال بعد از این زمان است. نتایج نشانگر این بود که سلول های مخمر زنده یا غیر زنده عوامل بیولوژیکی مناسبی جهت حذف آفلاتوکسین در محیط کشت آلوده هستند. همچنین مشخص شد که پدیده اتصال ماهیت فیزیکی دارد که این مسئله در غذا و خوراک های دامی که میزان بالای آفلاتوکسین آن ها یک عامل مخاطره آمیز محسوب می شود قابل توجه است.
کلیدواژگان: ساکارومایسس سرویزیه، آفلاتوکسین1B، اتصال سطحی، خوراک دام -
صفحه 105دونات خمیری تخمیرشده یکی از فراورده های تخمیری حائز اهمیت در سرتاسر جهان است که پس از مرحله تخمیر، تقسیم، شکل دهی و استراحت در روغن سرخ می شود. در ایران با توجه به پیشرفت زندگی ماشینی و تمایل افراد به غذاهای آماده و سریع، دونات سرخ شده از توجه بالایی برخوردار گردیده است. بنابراین توجه به بهبود کمیت و کیفیت این محصول دارای اهمیت زیادی می باشد. از این رو هدف از انجام این پژوهش بررسی خواص کیفی و کمی (رطوبت، رنگ، سفتی، حجم مخصوص و پذیرش کلی) دونات تهیه شده از خمیر منجمد حاوی امولسیفایر داتم و گلیسرول مونواستئارات هریک در سه سطح 0، 2/0 و 4/0 درصد و آنزیم لیپاز در سه سطح ppm 0، 100 و 200 در قالب طرح کاملا تصادفی بود. نتایج آنالیز آماری به وضوح نشان داد که با افزایش درصد امولسیفایر در فرمولاسیون، میزان رطوبت افزایش یافت. این در حالی بود که کمترین میزان سفتی، بیشترین میزان حجم مخصوص وبالاترین امتیاز پذیرش کلی در نمونه حاوی 2/0 درصد امولسیفایر داتم، 2/0 درصد امولسیفایر گلیسرول مونواستئارات و ppm 100 آنزیم لیپاز مشاهده گردید.
کلیدواژگان: دونات، خمیر منجمد، امولسیفایر، آنزیم
-
Page 1In This research, it was tried to evaluate the effect of Arabic gel at 0.5%, 1%, 1.5% levels on rheological properties of dough from wheat flour and physicochemical properties including (volume, specific volume, hardness, cooking loss and water activity), staling and sensory properties of Barbary bread. The rheological measurements of the dough were investigated using farinograph instruments. Based on the results of rheological evaluation of dough, adding gel and addition on its levels could lead to a significant increase in the water absorption capacity, dough development time, dough stability in comparison with control sample, while the dough degree of softening after 10 and 20 minutes and Mixing tolerance index significantly decreased in comparison with the control sample, but generally at level 1.5%, a significant decrease on rheological properties of dough was shown in comparison with 1% and 0.5% levels. Based on the results, increase of Arabic gel decreased water activity. Concerning the texture analyzer of bread samples, it was shown that adding Arabic gel and increase in its concentration, significantly reduced staling in comparison with control sample, as bread sample containing 1.5 % and control bread had the least and the most staling rate, respectively. The results pertaining the evaluation properties of bread quality it was shown that adding Arabic gel in level 1.5 % increased volume and specific volume of bread samples. Adding Arabic gel caused a significant decrease in cooking loss of bread samples. Although the 1.5% level led to improvement in rheological properties, the desirable level configuring different aspects of sensory was 0.5% level. So we may choose this level as the best concerning sensory effects in breads.Keywords: Arabic Gel, Dough Rheology, Barbary Bread, Staling, Quality
-
Page 13Mentha spicata is one of the geniuses of Lamiaceae family antimicrobial properties ofextract and essence of this plant on different microbes was tested and approved. The purpose of this study was surveying inhibitory effect of essence for Mentha spicata on the viability of probiotic bacteria in industrial liquid kashk.For this purpose, inhibitory effect of essential oil of Sarsem in two concentrations of 1500 and 2500 ppm on the viability of probiotic bacteria (Lactobacillus reuteri and Bifidobacterium animalis subsp. Lactis) in industrial liquid Kashk was examined during 20 days shelf life in 4°C. The obtained results showed that during the maintenance period and in comparison with control sample, Lactobacillus reuteri in both oil concentration was more sensitive than Bifidobacterium. Inhibition of bacterial growth at 1500 ppm concentration of oil was less than the other concentrations, and most probiotic bacteria survival after the control sample was observed for Bifidobacterium at 1500 ppm concentration of essential oil.Keywords: Bifidobacterium animalis sub sp. lactis, Essential Oil of Sarsem, Industrial liquid Kashk, Inhibitory Effect, Lactobacillus reuteri
-
Page 23In this study, the oil of 5 olive fruit varieties (Zard, Roghani, Shenghe, Konservolia and Mary) of tarom location were extracted with press and centrifuge methods. Some chemical tests were done on oils which are so important on quality and shelf- life of oil. These tests consisted of fatty acid profile, iodine index, tocopherol and polyphenols. The quantity & quality amounts of tocopherol and polyphenol were determined with HPLC. The profile of fatty acids became distinct with GC method. The obtained results showed that oleic acid, α-tocopherol and, syringic acid, were the main fractions in order of free fatty acid, tocopherol, polyphenol. Significant differences (about a=0.05) were observed in most of chemical characters of olive varieties.Keywords: Olive Oil, Iodin Value, Fatty Acids Composition, Phenolics, Tocopherols
-
Page 31In this study, the effect of malting process on physicochemical characteristics which includes 1000 seed weight, Bulk density, True density, protein amount, rate of ß-glucanase activity and cold water extraction efficiency of two varieties of barely (Sahra and Yusef) in Golestan province have been studied in a completely randomized design with 3 replications and results were analysed by the SAS software. The results analysis of variance showed that type sample on whole physicochemical factors measured in this experiment had a more significant effect (P<0.01). Malting process with 1000 seed weight, Bulk density, True density reduced but protein amount, ß-glucanase activity and cold water extraction efficiency increased. TheMost ßglucanase activity was related to malt obtained from Yusef variety. It was 139.08% more than preliminary barley. Malt obtained from Sahra variety had maximum cold water extraction efficiency (16.4%).Keywords: Physicochemical Characteristics, Malt, ß, glucanase Activity, Extraction Efficiency
-
Page 39Spirulina platensis is a photosynthetic, filamentous microalgae which belongs to Cyanobacteria. In this study, S.platensis microalgae was added at 0, 0.5, 1 and 1.5% w/w incorporation levels to the commercial formulation of cookies and effects of microalgae addition on protein and iron content, fatty acid profile, textural and color properties of cookies were evaluated by automatic kjeldahl system, atomic absorption spectrophotometer, gass chromatography, texturometer and Hunter lab system, respectively. Results showed that protein, iron and γ-linolenic acid content of fortified cookies significantly increased compared with the control group. Evaluating the firmness changes of treatments showed that the texture of 1/5% w/w microalgae cookies remained well, during storage period (p<0.05). Color stability of 0/5, 1/0 and 1/5% w/w microalgae cookies was significantly more than control along three months of storage period while no significant difference was observed between microalgae cookies (p<0.05). Totally, it can be concluded that it is possible to produce fortified cookies with desirable nutritional and physical characteristics by adding 1.5% w/w S.platensis microalgae.Keywords: Spirulina platensis, Protein, Iron, γ linolenic Acid, Color, Texture, Cookie
-
Page 47The best approach to create value added materials from fish processing wastes is protein hydrolyzing by enzymes. In the current research, hydrolysis was carried out using Alcalase at 55°C, PH= 8.5 with 35 Au/kg protein enzyme activity in three times, 10, 20 and 30 min (s), each with three stages using a completely randomized design and three replications. After hydrolysis process enzyme inactivation happened at 90°C for 15min. Soluble proteins separated from the insoluble by 5min. centrifuge at 3000×g. The freeze dried supernatant was used for degree of hydrolysis, protein recovery, peptide chain length and molecular weight determinations. The results showed that in the first stage of hydrolysis for 30min(s). Sample, the highest degree of hydrolysis (8.12%) and the highest protein recovery (27.71 %) was obtained (p<0.05). In the third stage of 10 min. sample, the length of peptide chain reached to its maximum value (48.23%). Molecular weights of the hydrolysates in all samples were under 12.5 KDA.Keywords: Tuna Fish Wastes, Enzymatic Hydrolysis, Alcalase
-
Page 55Application of cress seed gum as a new source of Iranian native food hydrocolloids has been utilized in mayonnaise formulation and chemical, rheological properties and textural attributes of the product has been evaluated. All chemical parameters were in the range of standard mayonnaise characteristics. The results revealed that samples are classified in non Newtonian shear thinning fluids. Viscosity increased with increasing gum concentration and stability observed in all samples produced including different gum levels and no creaming occurred. Hardness increased with increasing gum concentration. According to the obtained results obtained cress seed gum has the ability to be used as a stabilizer in mayonnaise. Since this gum is one of the native hydrocolloids, so it can be a good replacer for synthetic gums in food formulations such as mayonnaise.Keywords: Cress seed, Mayonnaise, Gum, Rheological Properties, Textural Attributes
-
Page 65In this study, optimization of quality properties of grape during cold storage was investigated by Response Surface Methodology (RSM). Effect of harvesting time in the ranges 5 - 35 days and cold storage time from 0 to 180 days on the flavor index, dextrose, total soluble solute, pH and acidity of Sorkh Fakhri Shahrood cultivar were investigated by Central Composite Design (CCD). Furthermore, the results showed that optimum conditions for harvesting and cold storage time were 18 and 123 days, respectively. At this optimum point, maturity index, dextrose, total soluble solute, pH and acidity were found to be 52.8, 277.06, 16.9, 4.12 and 0.32, respectively. Also, harvesting time after 5 days ripeness was realized as the worst conditions in order to preserve grape during 160 days.Keywords: Storage, Optimization, Quality properties, Grape
-
Page 77Mayonnaise is one kind of salad dressing used widely all over the world and is highly appreciated because of its texture and flavor. In this study, reduced fat mayonnaise samples (45% oil) were produced using pre-gelatinized corn starch (2-4%), xanthan (0-0.3%) and guar (0-0.3%) as fat replacer by central composite design and their viscosity, stability and sensory properties were analyzed and were compared with those of full fat mayonnaise sample (70% oil) as control experiment. Results showed that the most stability and viscosity values were related to the sample made of 4% pre-gelatinized corn starch, 0.3% xanthan and 0.3% guar and the least values were observed for the sample made of only 2% starch. Sample containing 3% starch, 0.15% xanthan and 0.15% guar (central point) showed the highest score for sensory total acceptability. Most of the samples demonstrated sensory characteristics better than those of the control sample (P<0.05) hence describing high performance of used hydrocolloids. Modeling and satisfactory coefficients of determination revealed goodness of the models to predict data.Keywords: Mayonnaise, Physical, Sensory Characteristics, Fat Replacer, Modeling
-
Page 91The aim of the present study was to survey fatty acids composition and how effective its ’s parameters are on thermal and oxidative stability of soybean (SO), Palmolein (POO) and corn oils (CO) after heat processing. All oils were continuously heated at 180°c for 8 hr.. The evaluated parameters were fatty acids content by G.C, conjugate dienes, anisidine and peroxide value or total polar components. Results showed that POO with 48.66% saturated fatty acids and also with 7.53% poly unsaturated fatty acids, it showed higher thermal stability compared with SO and CO. SO with 7.2% linolenic acid and the highest anisidine value and total polar percent, it indicated heat sensitivity. The changes in the AV value almost for all oils increased during frying time also SO indicated highest Conjugated Diene value compared with other oils.Keywords: Gas Chromatography, Fatty Acids Composition, Thermal Stability, Heat Processing
-
Page 99Mycotoxin contamination in human food and animal feed is a serious problem. In this research, Aflatoxin binding ability to cell wall of Saccharomyces cervisiaie was investigated in order to reduce toxicity in animal feeding. In this study, cottonseed as animal feed was contaminated with Aflatoxin B1at concentrations: 5, 10, 20 μg/lit. The contaminated feed was inoculated with yeast cell culture (heat treated, acid treated and without treatment) in an exponential phase 109 cells/ml) and incubated for 0, 4, 12, 24 hours in order to study AFB1 reduction. Result showed the average reduction of AFB1 for different treatments as follows: acid treatment (3.417 ppb), heat treatment (3.607 ppb) and viable cells (3.96 ppb).Also, the most reduction of toxin was observed within the first four hours of incubation which means that Aflatoxin binding reaches to saturation rapidly. The results indicated that yeast cells, whether viable or non viable are appropriate for detoxification of contaminated animal feeds. Moreover, binding has a physical nature. This property, especially for animal feeding and foods which have high risks of Aflatoxin contamination is considered a pertinent asset.Keywords: Aflatoxin B1, Saccharomyces cerevisiae, Animal Feed, Biodetoxification, Surface Binding
-
Page 105Fermented dough doughnut is of the most important fermentation products in the world, which is fried after fermentation, dividing, shaping and resting stage. Concerning the recent phenomena of mechanical life and people’s tendency towards fast foods, fried donut has got great attention. Therefore, improving the quantity and quality of this product gets very important. Hence, the aimof this study was to evaluate quantitative and qualitative (moisture, color, hardness, specific volume and overall acceptance) properties of doughnuts made from frozen dough containing Datem Emulsifier and Glycerol mono stearate with three levels of 0, 0/2,0/4% and lipase enzyme in three levels of 0ppm, 100ppm and 200ppm in a completely randomize design. Statistical analysis results showed that humidity increased by increasing the percentage of Emulsifier. Meanwhile, minimum hardness caused the most specific volume and highest total acceptance points in the sample containing 0/2% Datem Emulsifier, 0/2% GSM emulsifier and 100ppm lipase enzyme.Keywords: Doughnut, Frozen Dough, Emulsifier, Enzyme