فهرست مطالب
مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال نهم شماره 5 (آذر و دی 1392)
- تاریخ انتشار: 1392/10/10
- تعداد عناوین: 15
-
- مقاله پژوهشی اصیل
-
صفحات 776-784مقدمهکمردرد وضعیت شایع و پیچیده ای است که در برنامه ریزی های درمانی با دشواری هایی همراه است که باعث فشارهای اقتصادی بزرگی روی افراد، خانواده ها، جوامع و دولت ها می شود. راه رفتن یکی از اصلی ترین و کارآمدترین فعالیت های روزانه انسان است که برای داشتن یک زندگی مستقل ضروری است. حال به نظر می رسد افرادی که دچار اختلالات عضلانی اسکلتی هستند، مانند مبتلایان به کمردرد مزمن غیراختصاصی، نسبت به افراد سالم انرژی بیشتری صرف راه رفتن می کنند. بنابراین، هدف این مطالعه تعیین مصرف انرژی مبتلایان به کمردرد مزمن غیر اختصاصی در مقایسه با افراد سالم حین راه رفتن است.مواد و روش هامطالعه حاضر از نوع مقطعی مقایسه ای می باشد. مطالعه برروی دو گروه 16 نفره سالم و بیمار در بهار 92 انجام گرفت. در این مطالعه از شاخص مصرف فیزیولوژیکال به عنوان یک ابزار کلینیکی برای سنجش مصرف انرژی حین فعالیت، به ویژه راه رفتن، استفاده شد. تفاوت بین مقادیر میانگین سرعت راه رفتن و شاخص مصرف فیزیولوژیکال در دوگروه، با استفاده از آزمون T محاسبه گردید.یافته هاتفاوت ضربان قلب در افراد سالم و بیمار، حین استراحت و راه رفتن معنی دار بود. میانگین سرعت راه رفتن در افراد سالم 7/5± 05/76 متر در دقیقه در مقایسه با 83/7±17/69 متر در دقیقه در افراد بیمار بود (006/0P=). همچنین، شاخص مصرف فیزیولوژیکال بین دو گروه بررسی شده از تفاوت معنی داری برخوردار بود که در گروه سالم 06/0±289/0 ضربه در متر و در گروه بیمار 098/0±388/0 ضربه در متر به دست آمد.نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان می دهد که مصرف انرژی این بیماران به دلیل کاهش سرعت راه رفتن یا ناکارآمدی عضله قلب، که خود ناشی از کم تحرکی است، بیشتر از افراد عادی است.
کلیدواژگان: کمردرد مزمن غیر اختصاصی، مصرف انرژی، راه رفتن، شاخص مصرف فیزیولوژیکال -
صفحات 785-794مقدمه
افراد دوزبانه مجبور به کنترل تداخل دوزبان هستند تا از استفاده ی غیرعمدی از زبان غیر هدف جلوگیری کنند. در سطح زیرقشری، هسته های قاعده ای و تالاموس در کنترل دو زبان در دوزبانه نقش دارند. از آن جا که مولدهای پاسخ های میان رس شنوایی ((AMLRs نیز در مسیرهای تالاموسی- قشری قرار دارند. هدف این مطالعه مقایسه پاسخ های میان رس شنوایی افراد دو زبانه زودهنگام آذری _ فارسی با افراد تک زبانه فارسی می باشد.
مواد و روش هااین مطالعه مقطعی مقایسه ای روی 37 فرد دوزبانه زودهنگام آذری _ فارسی با میانگین سنی77/21 سال و 37 فرد تک زبانه فارسی با میانگین سنی02/22 سال در دو جنس انجام شد. آزمون AMLRsدر دو گروه با محرک کلیک ثبت شد و دامنه و زمان نهفتگی امواج در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین میزان همبستگی استفاده از زبان آذری با اجزا پاسخ های میان رس شنوایی در افراد دو زبانه بررسی شد.
یافته هامیانگین دامنه Na-Pa با محرک کلیک در گوش راست گروه دوزبانه بیشتر از گروه تک زبانه می باشد (04/0=P). میانگین دامنه Pa-Nb درگوش راست (01/0=P) و چپ (03/0=P) گروه دو زبانه بیشتر از گروه تک زبانه بود. همچنین بین میزان استفاده از زبان آذری و دامنه Na-Pa (01/0=P) (427/0=r) و Pa-Nb(04/0=P) (348/0=r) در افراد دو زبانه همبستگی مشاهده شد.
نتیجه گیریپتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی در بزرگسالان از ثبات مطلوبی برخوردار است. از آنجائی که این مطالعه بهبودی را در دامنه AMLRs در افراد دو زبانه که سطح مهارت بالایی در هر دو زبان دارند و به طور متداول در زندگی روزمره از هر دو زبان استفاده می کنند را نسبت به تک زبانه ها نشان داد، در نظر گرفتن این مورد در آزمون پاسخ های میان رس شنوایی توصیه می شود.
کلیدواژگان: دوزبانگی، تالاموکورتیکال، پاسخ های برانگیخته میان رس شنوایی، کلیک، زمان نهفتگی، دامنه -
صفحات 795-804مقدمهسکته مغزی یکی از عمده ترین بیماری هایی است که منجر به افزایش شمار افراد مبتلا به نقایص حسی- حرکتی و فقدان عملکرد می گردد که به دنبال آن درمان های توانبخشی برای بهبود بیمار ضرورت پیدا می کند. از مهم ترین اهداف توانبخشی، ارزیابی عملکرد روزمره زندگی فرد می باشد.هدف این مطالعه بررسی پایایی آزمون– بازآزمون نسخه فارسی مقیاس فعالیت های روزمره زندگی کتزدر افراد سکته مغزی حاد ایرانی می باشد.مواد و روش هانسخه فارسی شاخص کتز روی 60 مراجع سکته مغزی حاد، توسط کارشناس کاردرمانی اجرا شد. ارزیابی آزمون گر طی دو مرتبه و به فاصله چهارده روز(دو هفته) صورت گرفت. پایایی توسط همخوانی درونی(ضریب آلفای کرونباخ) و آزمون– بازآزمون(ضریب همبستگیICC، MDC، SEMو Kappa) محاسبه و تعیین شد.یافته هاهمخوانی مقیاس ثابت کرد که ضریب آلفای کرونباخ (787/0) در مرحله اول و (783/0) در مرحله دوم ارزیابی شاخص کتز قابل قبول می باشد. ضریب همبستگی ICC در آزمون- بازآزمون برای نمره کل شاخص کتز 811/0 سنجیده شد که از پایایی بسیار مطلوب برخوردار است ولی SEMبا 68% اطمینان بیشتر از 10% بالاترین نمره ممکن برای شاخص کتز بود (مقادیر کمتر از 10% قابل قبول می باشد) و همچنین در بررسی میزان توافق آزمون- بازآزمون در اکثر آیتم ها، سطح توافق متوسط تا خوبی مشاهده شد.MDC نشان داد که به ازای 337/2 کمترین تغییر در شاخص کتز به دست می آید.نتیجه گیرینتایج پیشنهاد می کند که نسخه فارسی شاخص کتز اجرا شده برای افراد سکته مغزی حاد ایرانی یک وسیله ارزیابی پایا می باشد.
کلیدواژگان: سکته مغزی، فعالیت های روزمره زندگی، شاخص کتز -
صفحات 805-817مقدمهسکته قلبی (Myocardial Infarction: MI) علت اصلی مرگ و میر در دنیای صنعتی می باشد. سکته قلبی علاوه تحمیل هزینه های اقتصادی و درمانی، روی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت هم اثر می گذارد. نسخه اصلی پرسشنامه SAQ به صورت مقطعی زمانی تهیه شده و به صورت کلینیکی برای اندازه گیری ابعاد مهم بیماری عروق کرونری استفاده می شود ولی ترجمه فارسی آن موجود نیست.مواد و روش هاپس از ترجمه چند مرحله ای مطابق با پروتکل Manufacturers Alliance for Productivity and Innovation (MAPI)، پایایی ابزار روی 130 فرد مبتلا به MI مورد بررسی گرفت. به منظور بررسی روایی ابزار از یک پرسشنامه فرم کوتاه 36 (Short Form-36: SF-36) استفاده شد. بیماران جهت تعیین تکرارپذیری، پرسشنامه SAQ را پس از 5 روز مجددا پر کردند.یافته هاپایایی در این مطالعه با استفاده از روش های آماری Intra Class Correlation (ICC) و آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت. روایی ابزار با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون برای نمره کل آزمون و سوالات تعیین شد. در تمام ابعاد پرسشنامه ICC بیشتر از 6/0 به دست آمد. کاپای وزنی بین 492/0 تا 853/0 بود.نتیجه گیریپایایی و روایی نسخه فارسی سیاتل آنژین در این مطالعه قابل قبول است و به نظر می رسد این پرسشنامه می تواند ابزار مناسبی در بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در بیماران فارسی زبان سکته قلبی با شکایت آنژین باشدکلیدواژگان: پرسشنامه آنژین سیاتل، سکته قلبی، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، روایی، پایایی
-
صفحات 818-832مقدمهامروزه جایگاه آموزش بالینی در تربیت دانشجویان فیزیوتراپی بطور فزاینده ای در حال برجسته تر شدن است. برنامه ریزی صحیح در تربیت بالینی دانشجویان مستلزم کسب شناختی درست از تجارب دانشجویان می باشد. این پژوهش با هدف کسب شناختی بهتر از تجارب دانشجویان فیزیوتراپی از فرایندهای جاری در دوره آموزش بالینی انجام پذیرفته است.مواد و روش هادر این مطالعه کیفی، 21 نفر از دانشجویان سال آخر مقطع کارشناسی فیزیوتراپی بصورت نمونه گیری هدفمند به مشارکت در پژوهش دعوت و اطلاعات از طریق پنج جلسه بحث گروهی متمرکز جمع آوری شد. از روش کلایزی به عنوان راهنمای تجزیه و تحلیل استفاده و روایی یافته ها به روش مثلث سازی داده ها تامین گردیده است.یافته هاپس از تجزیه و تحلیل داده ها و طبقه بندی کدها، چهار مضمون شامل «آموزش و ارزشیابی بالینی»، «یادگیری بالینی»، «پذیرش بیمار» و «ارتباطات کارآموز در محیط» پدیدار گشت. مشارکت کنندگان طی این مطالعه بر مواردی مانند تعداد و تنوع کم بیماران، عدم اجرای سرفصل های کارآموزی و جمعیت زیاد گروه های کارآموزی تاکید داشتند.نتیجه گیریبی توجهی به فرایندهای جاری در آموزش بالینی، تجربه بالینی کارآموز را متاثر می سازد لذا بهبود فرایندهای کارآموزی، تجربه بالینی موثرتری را فراهم می آورد. بالابردن غنای تجربه بالینی کارآموزان با تامین تنوع کافی بیمار در کارآموزی ها، افزایش دوره آموزش عملی و بالینی، تاکید بیشتر و عملی بر اجرای بهتر سرفصل های کارآموزی، تعدیل جمعیت دانشجویان در کارآموزی برای اثربخش تر شدن کارآموزی ها پیشنهاد می گردد.
کلیدواژگان: آموزش بالینی، دانشجویان فیزیوتراپی، فرایندهای کارآموزی، تجربه زیسته -
صفحات 833-840مقدمهبر طبق پژوهش های انجام شده، نیمکره چپ مغز برای پردازش زبان اختصاصی شده است. رابطه بین برتری دستی و نیمکرات مغزی بسیار بدیهی بوده و بر کسی پوشیده نیست، به طور کلی در بیش از 95% افراد راست دست و 70% افراد چپ دست نیمکره چپ مغز مسوول پردازش اطلاعات زبانی است. مطالعات اندکی به بررسی رابطه بین برتری دستی با نیمکره های مغزی با استفاده از آزمون همخوان واکه دایکوتیک (DCV) پرداخته اند. هدف از این مطالعه، بررسی مقایسه ای نتایج آزمون همخوان- واکه دایکوتیک در بزرگسالان راست دست و چپ دست دارای شنوایی هنجار می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه، 40 فرد بزرگسال راست دست و 40 فرد بزرگسال چپ دست در سنین 40-18 سال که با استفاده از مقیاس برتری دستی ادینبرگ راست دستی یا چپ دستی آن ها تائید شده بود شرکت کردند. پس از انجام آزمون DCV در 3 مرحله،در محیط نرم افزار SPSS نسخه 18 برای تجزیه و تحلیل داده های نرمال که شامل امتیاز فرد در حالت عدم همزمان ارائه محرک در دو گوش است از آزمون t- testزوجی و برای تجزیه و تحلیل داده های غیر نرمال از قبیل امتیاز گوش راست و چپ در حالت ارایه همزمان محرک در دو گوش و تعداد جفت همخوان- واکه های درست تشخیص داده شده در دو گوش از آزمون Mann- Whitney استفاده گردید.یافته هابر اساس نتایج به دست آمده در این مطالعه، امتیاز کسب شده در هر 3 مرحله توسط گروه راست دست بیشتر از امتیاز کسب شده توسط گروه چپ دست بود که از لحاظ آماری معنی دار می باشد (P≤ 0.01). درصد تعداد جفت همخوان واکه های درست تشخیص داده شده در گروه راست دست نیز بیشتر از گروه چپ دست بود.نتیجه گیرینتایج آزمون همخوان واکه دایکوتیک (DCV) دال بر عملکرد بهتر افراد راست دست نسبت به افراد چپ دست می باشد. برتری گوش راست نه تنها در گروه راست دست بلکه در گروه چپ دست نیز مشهود است این مساله برتری نیمکره چپ مغزی را در پردازش محرک های گفتاری نشان می دهد.
کلیدواژگان: راست دستی، چپ دستی، آزمون همخوان واکه دایکوتیک -
صفحات 841-851مقدمه
کاپینگ درمانی به عنوان یکی از روش های درمانی رایج به صورت گسترده ای در اکثر کشورهای آسیایی جهت درمان بالینی ضایعات بافت نرم مورد استفاده قرار گرفته است، ولی شواهد پایه ای قوی در تایید آن وجود ندارد. یکی از اثرات احتمالی کاپینگ اثر بر روی ویژگی های بیومکانیکی بافت های تحت کاپینگ می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی بنیادی اثرات کاپینگ درمانی بر روی برخی ویژگی های بیومکانیکی پوست شامل سفتی و حداکثر قدرت کششی در موش صحرایی می باشد.
مواد و روش هادر این مطالعه تجربی، در مجموع 20 موش صحرایی (10 نمونه جهت کاپینگ درمانی و 10 نمونه به عنوان گروه کنترل خالص) به روش نمونه گیری غیر تصادفی ساده در دسترس از حیوان خانه بخش آناتومی دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شدند. سفتی و حداکثر قدرت کششی پوست تحت کاپینگ به مدت 10 دقیقه در طی 12 روز متوالی در این نمونه ها در 3 گروه آزمون، کنترل آزمون و کنترل خالص توسط دستگاه تنسیوتر مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از آزمون تی زوجی برای مقایسه پوست طرفین هر نمونه در گروه آزمون و از آزمون تی مستقل برای مقایسه بین گروه ها استفاده گردید.
یافته هامیزان سفتی و حداکثر قدرت کششی پوست گروه آزمون (کاپینگ) نسبت به پوست گروه کنترل آزمون و گروه کنترل خالص به طور معنی داری کاهش یافت (به ترتیب 048/0P=، 029/0P=، 018/0P= و 008/0P=).
نتیجه گیریکاپینگ درمانی می تواند در ایجاد تغییراتی در ویژگی های بیومکانیکی پوست موش صحرایی شامل کاهش سفتی و حداکثر قدرت کششی موثر باشد.
کلیدواژگان: کاپینگ درمانی، سفتی، حداکثر قدرت کششی، پوست موش صحرایی -
صفحات 852-860مقدمهاولین گام جهت پیشگیری از بیماری های مزمن و بهبود سطح سلامتی سالمندان، شناسایی وضعیت سلامتی در آنها است. هدف پژوهش حاضر مقایسه سلامت روانی در مردان سالمند دارای سطوح متفاوت فعالیت ورزشی هفتگی بود.مواد و روش هاآزمودنی های تحقیق حاضر را تعداد 300 نفر از مردان سالمند بالای 65 سال شهر تهران که دارای سطوح متفاوتی از فعالیت ورزشی هفتگی (بالا، متوسط و پایین) بودند، تشکیل داد. ابزار جمع آوری اطلاعات در مطالعه حاضر پرسشنامه سلامت روانی گلدبرگ (GMH-28) بود و پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ (86/0 =α) کسب شد. روش های آماری شامل آزمون K-S به منظور تعیین نرمال بودن داده ها، آزمون ANOVA جهت مقایسه سلامت روانی در مردان سالمند دارای سطوح متفاوت فعالیت های جسمانی هفتگی و در نهایت آزمون تعقیبی توکی جهت بررسی تفاوت میانگین گروه های مورد بررسی استفاده شد.یافته هانتایج مربوط به آزمون ANONA نشان داد که بین سلامت روانی مردان سالمند دارای سطوح متفاوت فعالیت ورزشی هفتگی تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0P=). علاوه بر این، نتایج مربوط به آزمون تعقیبی توکی نشان داد که بین سلامت روانی مردان سالمند دارای سطوح بالای فعالیت هفتگی با مردان سالمند دارای سطوح پایین (00/0P=) و همچنین مردان سالمند دارای سطوح متوسط فعالیت هفتگی با مردان سالمند دارای سطح پایین (001/0P=)تفاوت معنی داری وجود دارد. یافته جالب توجه این تحقیق عدم مشاهده تفاوت معنی دار (59/0P=) بین سلامت روانی مردان سالمند دارای سطوح بالا و متوسط فعالیت هفتگی بود.نتیجه گیریبا توجه به اثربخشی تمرین جسمانی برای سلامت روانی افراد سالمند و ارتباط فعالیت های ورزشی متوسط هفتگی با سلامت روانی آن ها، پیشنهاد می شود که برنامه های خاص ورزشی به منظور ارتقای سلامتی مردان سالمند اتخاذ گردد.
کلیدواژگان: تمرین هفتگی، سلامت روانی، مردان سالمند -
صفحات 861-865مقدمهوزوز یکی از نشانه های شایع بیماران مراجعه کننده به کلینیک های شنوایی شناسی می باشد که بیش از 10 درصد جمعیت بزرگسال به آن مبتلا هستند. یکی از ویژگی های مهم وزوز قابلیت پوشش پذیری آن است که به عنوان یک روش درمان فیزیولوژیک تلقی می شود. در این مطالعه نقش عوامل مختلف مثل بلندی و فرکانس وزوز، میزان کم شنوایی و محل احساس وزوز در قابلیت پوشش پذیری مورد بررسی قرار گرفته است.مواد و روش هااین مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی در 45 بیمار که با شکایت وزوز به کلنیک شنوایی شناسی دانشکده علوم توانبخشی مراجعه داشتند، انجام شده است. در این افراد آزمایشات ادیومتری ارزیابی وزوز شامل تعیین بلندی و فرکانس وزوز، سطوح حداقل پوشش و وقفه پایدار انجام شد. قابلیت پوشش پذیری براساس نتایج تست وقفه پایدار و با ارایه محرک نویز باند باریک در شدت 10 dB بالاتر از سطوح حداقل پوشش تعیین گردید. کلیه آزمایشات با دستگاه ادیومتر Madsen مدل OB822 انجام شد.یافته هابر اساس نتایج در 7/46 درصد افراد مورد بررسی وزوز دارای پوشش پذیری کامل و 6/35 درصد افراد پوشش پذیری جزئی داشتند و تنها در 6/17 درصد افراد وزوز غیر قابل پوشش بود. همچنین یافته ها نشان داد که بین بلندی وزوز و قابلیت پوشش پذیری آن رابطه وجود دارد. با توجه به دیگر نتایج بین قابلیت پوشش پذیری، فرکانس وزوز و میزان کم شنوایی ارتباط معنی داری مشاهده نشد. یافته ها همچنین نشان دادند که بین محل احساس وزوز و قابلیت پوشش پذیری آن ارتباطی وجود ندارد.نتیجه گیریبا توجه به نتایج این مطالعه وزوز در درصد قابل توجهی از افراد پوشش پذیر است و از این شیوه می توان جهت کنترل و تخفیف علایم استفاده نمود.
کلیدواژگان: وزوز، پوشش پذیری، صدادرمانی -
صفحات 866-886مقدمهمالتیپل اسکلروزیس بیماری پیشرونده سیستم عصبی مرکزی است که غلاف میلین را تخریب می کند و پلاک در ماده سفید مغز و نخاع تولید می کند. مطالعات نشان داده اند مهارت های زبانی در این بیماری تحت تاثیرقرار می گیرد. آسیب شناسان گفتار و زبان توجه اندکی به مهارت های زبانی این بیماران معطوف داشته اند. هدف مطالعه حاضر مقایسه برخی از مهارت های نحوی بزرگسالان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس عود کننده- بهبودیابنده و بزرگسالان طبیعی فارسی زبان استان اصفهان بود.مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی-تحلیلی و مقطعی 17 بزرگسال مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس عود کننده- بهبودیابنده از مرکز MS بیمارستان آیت الله کاشانی، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و 34 بزرگسال طبیعی که از نظر سن، جنس، تحصیلات با گروه بیمار مطابق بودند مورد بررسی قرار گرفتند. از افراد درصورت داشتن معیار ورود، نمونه گفتاری درمورد تاریخچه زندگی گرفته شد. این نمونه گفتار ضبط و نوشته شد. سپس داده ها تعیین و مقایسه انجام گردید.یافته هادر این مطالعه بین میانگین طولانی ترین طول جمله (043/ P value =) و تعداد کل جمله (001/ P value =) افراد سالم و بیمار تفاوت معنی داری یافت شد. در متغیرهای میانگین طول جمله و نسبت کاربرد جملات ساده و نسبت کاربرد جملات مرکب تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. اگرچه بیماران حاضر در این مطالعه به درجات خفیفی از بیماری (میانگین EDSS =35/1) مبتلا بودند اما تفاوت هایی در بعضی متغیرهای نحوی با افراد سالم دارند.نتیجه گیریاین یافته بر نیاز به ارزیابی زبان بیماران MS تاکید می کند. با توجه به محدودیت هایی که آسیب شناسان گفتار و زبان با توجه به نداشتن آزمون استاندارد برای ارزیابی این بیماران دارند این پژوهش نشان داد که گرفتن تک گویی روشی مفید برای ارزیابی این بیماران است.
کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس عودکننده، بهبودیابنده، شناخت، زبان، نحو -
صفحات 876-888مقدمه
خستگی عضلات کمر یکی از عوامل خطرزا در محیط کار و زندگی محسوب می شود. در شرایط خستگی، بار بین بافت های فعال و غیرفعال به صورت غیربهینه پخش می شود که ممکن است خطر آسیب حتی با اعمال بار کم را نیز به دنبال داشته باشد. با توجه به اهمیت عضلات شکمی در ایجاد و حفظ پایداری ستون فقرات در شرایط ناپایدار بررسی این عضلات در مقابله با خستگی عضلات کمر ضروری به نظر می رسد. با توجه به اینکه بررسی عضلات عمقی با روش الکترومیوگرافی سطحی امکان پذیر نیست و در این مطالعه روش تصویربرداری اولتراسونیک روش جایگزین مناسبی برای بررسی این عضلات در نظر گرفته شده است.
مواد و روش هاپژوهش حاضر یک مطالعه تجربی است که بر روی 15 زن سالم غیر ورزشکار انجام شده است. ضخامت عضلات شکمی این افراد توسط دستگاه اولتراسوند real-time از بخش لترال شکم (عضله عرضی شکمTransverse abdominis (TrA)، مایل داخلی شکم Internal oblique abdominis (IO)، مایل خارجی شکم External oblique abdominis (EO)) قبل و بعد از پروتکل خستگی عضلات اکستانسور کمری در حالت ایستاده حین تحمل بار 25% وزن بدن و بدون تحمل این مقدار بار مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر برای بررسی اثر دو متغیر بار محوری و خستگی عضلات اکستانسور کمر بر تغییرات ضخامت عضلات شکمی استفاده شد.
یافته هااگر چه بار قرینه محوری به اندازه 25% وزن بدن هر فرد شرکت کننده، نتوانست تغییر ضخامت معنی داری در هیچ یک از عضلات شکمی ایجاد کند. اما به دنبال خستگی عضلات اکستانسور کمر افزایش معنی دار در ضخامت عضله مایل داخلی شکم دیده شد (009/0P=).
نتیجه گیرینتایج نشان داد به دنبال خستگی عضلات اکستانسور کمر، رفتار عضلات شکمی به صورت افزایش ضخامت عضلات شکمی تغییر می کند تا احتمالا پایداری ستون فقرات در آن وضعیت حفظ شود.
کلیدواژگان: خستگی عضلات اکستانسور کمر، ضخامت، عضلات شکم، بار -
صفحات 889-898مقدمهتاکنون تحقیقات متعددی درخصوص تاثیر سرما بر عملکرد حس وضعیت مفصل مچ پا صورت گرفته است اما پژوهشی که از اسپری های سردکننده برای این منظور استفاده کرده باشد یافت نشد. هدف این تحقیق، بررسی اثر فوری یک پروتکل کوتاه مدت اعمال سرمای موضعی با استفاده از اسپری های سردکننده بر حس وضعیت مفصل مچ پای افراد سالم بود.مواد و روش ها30 فوتبالیست مرد سالم با میانگین سنی 29/1±2/23 سال، قد 92/5±11/177 سانتی متر و وزن 73/6±5/69 کیلوگرم در تحقیق شرکت کردند. اعمال سرما با استفاده از اسپری های سردکننده و به طور همزمان از جانب داخل و خارج مچ پا انجام شد. دقت عملکرد حس وضعیت مچ پا، قبل و بلافاصله پس از سرمادهی موضعی واز طریق اندازه گیری خطای بازسازی زوایای 10 و 20 درجه دورسی و پلانتار فلکشن توسط الکتروگونیامتر ارزیابی شد.یافته هانتایج نشان داد که علی رغم کاهش دقت عملکرد حس عمقی مفصل مچ پا پس از اعمال سرمای موضعی به صورت کوتاه مدت، از نظر آماری اختلاف معنی داری میان خطای بازسازی زاویه هدف، قبل و بعد از اعمال سرما وجود ندارد.نتیجه گیریبه نظر می رسدکه استفاده کوتاه مدت از اسپری سردکننده تنها بر گیرنده های پوستی تاثیر فوری داشته دوک های عضلانی و گیرنده های مفصلی (گیرنده های عمقی تر) که نقش اصلی در حس وضعیت مفصل دارند تحت تاثیر قرار نگرفته اند.
کلیدواژگان: حس وضعیت مفصل، مفصل مچ پا، سرمادرمانی -
صفحات 899-911مقدمهاختلال صداهای گفتار (Speech Sound Disorders یا SSD) از اختلالات شایع در کودکان است که ویژگی آن خطاهای نامتناسب رشدی در تولید گفتار است که می تواند موجب کاهش وضوح گفتار شود. برخی داده ها نشان می دهد نقص در حافظه فعال واجی ممکن است در این اختلال سهم داشته باشد. حافظه فعال واجی به عنوان بخشی از دستگاه حافظه فعال، مسئول رمزگذاری و ذخیره اطلاعات واجی است. بسیاری از پژوهشگران تکرار ناکلمه (Non-Word Repetition یا NWR) را برای سنجش حافظه فعال واجی به کار گرفته اند. هدف این پژوهش تهیه و بررسی روایی و پایایی آزمون تکرار ناکلمه و کشف تفاوت های حافظه فعال واجی در کودکان عادی و SSD 4 تا 6 ساله فارسی زبان بوده است.مواد و روش هاشرکت کنندگان در این مطالعه 32 کودک SSD و 32 کودک طبیعی- همسان به لحاظ سن و جنس- به عنوان گروه کنترل بودند. حافظه فعال واجی در هر دو گروه با تکلیف تکرار ناکلمه مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تکلیف NWR طراحی شد و پس از تعیین روایی و پایایی، در هر دو گروه مورد استفاده قرار گرفت. جهت تعیین وجود تفاوت بین میانگین امتیازهای NWR در دو گروه آزمودنی، آزمون Mann-Whitney U مورد استفاده قرار گرفت.یافته ها25 ناکلمه این آزمون دارای روایی محتوایی هستند. بین اجراهای متوالی ضریب همبستگی 997/0 به دست آمد (00/0 >P). میانگین امتیاز کودکان SSD در مقایسه با گروه کنترل، پایین تر بود و نتایج آزمون آماری نشان داد که میان توانایی تکرار ناکلمه کودکان عادی و SSD تفاوت معنی داری وجود دارد (00/0 > P).نتیجه گیریآزمون تکرار ناکلمه از روایی و پایایی بالایی برخوردار بود. عملکرد ضعیف تر کودکان SSD در تکرار ناکلمه ممکن است به دلیل ضعف در نگهداری توالی های جدید صدا در حافظه فعال واجی باشد که احتمالا اجازه شکل گیری بازنمایی های واجی بلند مدت با ثبات را نمی دهد. در غیاب عوامل علت شناختی آشکار، نقص در حافظه فعال واجی می تواند به عنوان علت این اختلال مطرح شود.
کلیدواژگان: اختلال صداهای گفتار، حافظه فعال واجی، آزمون تکرار ناکلمه، روایی، پایایی - مقاله مروری
-
صفحات 912-924مقدمهC-Leg (ساخت شرکت اتوبوک، کشور آلمان) یک مفصل پروتزی زانو میباشد که توسط ریز پردازنده ها کنترل شده و ممکن است منجر به بهبود راه رفتن در افراد مبتلا به قطع عضو شود. مطالعاتی که در مورد کارایی مفاصل پروتزی کنترل شونده با ریز پردازنده ها صورت گرفته است، مجموعه ای از نتایج مبهم را در اختیار خواننده قرار می دهد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: استفاده از مفاصل کنترل شونده توسط ریز پردازنده ها در حین راه رفتن روی سطح صاف منجر به افزایش تقارن راه رفتن، کاهش فشار روی اندام پروتزی و اندام سالم و همچنین کاهش مصرف انرژی در فرد مبتلا به قطع عضو می شود، در حالیکه بعضی مطالعات نشان می دهند که هیچ گونه تفاوت خاصی بین مفاصل سنتی و مدرن زانو وجود ندارد.به همین علت تناقضات زیادی در مورد این مسئله که آیا C-Leg بر عملکرد و توانایی فرد مبتلا به قطع عضو تاثیرگذار است یا نه؟ وجود دارد. هدف تحقیق حاضر بررسی و مرور مطالعات صورت گرفته در زمینه ی ارزیابی میزان ثبات، مقدار مصرف انرژی و شاخصه های راه رفتن در مبتلایان به قطع عضو بالای زانو که از زانوی پروتزی C-Leg استفاده می کنند، می باشد.مواد و روش هامقالات مرتبط با موضوع تحقیق حاضر از طریق جستجو در پایگاه های Medline، ISI web of knowledge and PubMed و در محدوده زمانی سالهای 1999 الی 2012 شناسایی شد. پس از بررسی و طبقه بندی مطالب بدست آمده، مقالات موجود برای ارزیابی کیفیت روش مورد استفاده بر اساس سه پارامتر مهم یعنی میزان ثبات، مقدار مصرف انرژی و شاخصه های راه رفتن مورد تحلیل قرار گرفتند.یافته هااز 22 مقاله ی مربوط به موضوع مورد نظر: 7مقاله مربوط به میزان ثبات،6 مقاله مربوط به مصرف انرژی، 8مقاله مربوط به شاخصه های راه رفتن و 1مقاله مروری شناسایی شد که از این میان تنها 14 مورد شامل معیارهای ورود می شدند.نتیجه گیرینتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهند که تا کنون مدارک کافی جهت اثبات کارایی و برتری مفصل کنترل شونده توسط ریز پردازنده C-Leg در مقابل سایر مکانیسم های پروتزی زانو وجود ندارد، چنان چه این ویژگی ها سابق برا ین توسط مفصل هوشمند بلچفورد Intelligent Prosthesis (IP) به اثبات رسیده بود. بنابراین شواهد و مدارک علمی بیشتری به منظور اثبات برتری C-Leg و جایگزینی این محصول پرهزینه با سایر مفاصل سنتی زانو مورد نیاز می باشد.
کلیدواژگان: مبتلایان به قطع عضو بالای زانو، پروتز، شیوه ی کار و طراحی های پروتزی زانو، مصرف انرژی، ثبات، راه رفتن، C، Leg -
صفحات 925-938مقدمهگلف ورزش محبوبی است چرا که علاوه بر نداشتن محدودیت سنی و جنسیتی، نیازمند قدرت و انعطاف بسیار زیادی نمی باشد. تنوع سنی و توانایی های متفاوت بازیکنان باعث افزایش وسعت آسیب های آن می شود. با این وجود گزارشات اندکی در خصوص آسیب گلف وجود دارد. به همین دلیل هدف اصلی این پژوهش بررسی آسیب ستون فقرات در بازیکنان گلف بود.مواد و روش هاجستجوی مقالات مرتبط در سایت های تخصصی صورت گرفت و محدوده پوشش مقالات در زمینه های«Golf Injuries»، «Spine Injuries» و«Golf Spine Injuries» از سال 1982 تا 2011 بود.یافته هایافته ها نشان داد میانگین بروز آسیب تمامی نواحی بدن در رشته گلف 3/42٪ می باشد. شایع ترین محل آسیب دیدگی ناحیه کمر (3/18٪ تا 5/31٪) با میانگین بروز آسیب 2/26٪ می باشد. میزان شیوع آسیب ستون فقرات نیز 4/39٪ بوده که این عدد نشان دهنده شیوع نسبتا بالای آسیب ستون فقرات در این رشته ورزشی است. همچنین متوسط درصد آسیب های کمر در رشته گلف 33% می باشد. ناحیه کمر شایع ترین محل آسیب دیدگی در بین مردان و ناحیه ساعد و آرنج شایع ترین محل آسیب دیدگی در بین زنان گزارش شده است و همچنین میزان کمر درد تا حدودی در مردان بیشتر از زنان است. در مقایسه افراد حرفه ای و غیرحرفه ای، میزان کمر درد در افراد حرفه ای بیشتر می باشد.نتیجه گیریناحیه کمر شایع ترین محل آسیب دیدگی در رشته گلف است و مکانیسم اصلی آن ترکیبی از استفاده بیش از حد و Swing اشتباه می باشد. جهت پیشگیری از آسیب کمر توصیه می شود بازیکنان مبتدی گلف به دقت به فراگیری Swingصحیح بپردازند. همچنین مربیان می توانند با تمرکز بر تمرینات پایداری ناحیه مرکزی بدن در گلف بازان حرفه ای، احتمال وقوع آسیب ناحیه کمر را به حداقل کاهش دهند.
کلیدواژگان: همه گیرشناسی، آسیب ستون فقرات در گلف، تاب دادن در گلف
-
Pages 776-784Introductionlow back pain (LBP) is one of the most common and crucial health problems, which is difficult to treat and manage, causing an enormous economic burden on individuals, families, communities and governments. Walking as a usual and basic daily activity in order to have an independent life, is necessary. However, it seems that musculoskeletal sufferers like NCLBP patients spend more energy than normal individuals during walking. So, the purpose of this research is to evaluate energy consumption of patients with non-specific chronic low back pain during walking, compared with normal individualsMaterials And Methodsthis is a cross- sectional, case- control study, in which 2 groups of 16 (normal and patients) individuals participated in spring of 2013. Energy consumption was assessed during walking, based on the Physiological Cost Index (PCI), as a clinical tool. Difference between the mean values of walking speed and PCI was measured using two sample t-test amongst the participants.Resultsheart rate (HR) of normal individuals is significantly different from HR of those with NCLBP during resting and walking (P-value<0. 05). The mean value of walking speed of normal subjects was 76. 05 ± 5. 7 m/min compared to 69. 17 ± 7. 83 m/min in NCLBP patients (p-value = 0. 006). The PCI, measuring the difference between walking HR and resting HR in different walking speeds, was also significantly different between the two groups (0. 298 ± 0. 06 in normal individuals and 0. 388 ± 0. 098 in NCLBP patients).Conclusionthe results of this study showed that energy consumption of patients with NCLBP is more than that of the normal individuals due to insufficiency of heart muscular activity as a result of inactivity, or due to decrease in walking speed.Keywords: non, specific chronic low back pain, energy consumption, walking, physiological cost index
-
Comparison of auditory middle latency responses in Azari -Persian bilinguals and Persian monolingualPages 785-794Introduction
Bilingual individuals are compelled to control the interference of two languages toperevent the unintended use of the non-target language. It has been shown that in the subcortical level، basal ganglion and the thalamus are involved in controlling the two languages in bilinguals. As the auditory middle latency responses (AMLRs) investigate the thalamocortical routes، this study aimed to compare the AMLRs in early Azeri- Persian bilinguals with Persian monolinguals. This cross sectional descriptiveanalytic and non-intervention study
Materials And MethodsIn this cross-sectional study AMLRs were conducted on 37 early Azari-Persian bilinguals with mean age of 21. 77 and 37 Persian monolingual controls with mean age of 22. 02in two genders. The AMLR test was recorded in two groups،with click stimulus. amplitudes and latencies of the waves compared in twogroups. also،the correlation of the azari language’s application examined with AMLRscomponents in the azari_persian bilinguals.
ResultsThe average of the Na-Pa amplitude in the Azeri- Persian bilinguals were statistically larger than the Persianmonolinguals just in the right ear (P=0. 04). but this significant different in the Pa-Nb observed in the right (P=0. 01) and left (P=0. 03) ear. There was correlation between usage of Azeri language and Na-Pa (p=0. 01) (r=0. 427) andPa-Nb (p=0. 04) (r=0/348) in the bilinguals.
ConclusionIt appears that auditory middle latency responses in the adults have high stability. in the study the bilinguals that have high level of proficiency in two languages and use the two languagescurrently،have larger amplitude in comparison to monolinguals. so،the bilingualism should be consider in the explanation of the AMLRs results.
Keywords: Bilinguals, Thalamocortical, Auditory middle latency responses, click, Latency, Amplitude -
Pages 795-804IntroductionCupping therapy as one of the common therapeutic methods in most Asian countries has been widely used for clinical treatment of soft tissue lesions, but there is no high quality evidence-based to support that. As one of its possible effects, cupping therapy can influence biomechanical properties of tissues under treatment. As such, the current study was intended to investigate the effects of cupping therapy on some biomechanical properties of the skin, such as stiffness and ultimate tensile strength, in Wistar rats.Materials And MethodsIn this experimental study, the convenience non-probability sampling method was used to collect 20 rats (10 rats in experimental group and 10 rats in pure control group) from the Department of Anatomy of Tehran University. The rats were divided into 3 groups known as experimental, control of experimental and pure control. In the experimental group, the skin were cupped 10 minutes per day for 12 days and then skin stiffness and ultimate tensile strength of the rats in all groups were measured using tensiometer. As for the statistical analyses, paired sample t-test was used to compare the both sides of the skin in the experimental group while the independent sample t-test was adopted to compare between the groups scores.ResultsCompared to control of experimental group (P = 0/048, P = 0/029) and pure control group (P =0/018, P = 0/008), in experimental group (cupped group) skin stiffness and ultimate tensile strength decreased significantly.ConclusionCupping therapy can bring about changes in biomechanical properties of the skin such as stiffness and ultimate tensile strength reduction.Keywords: Cupping therapy, Stiffness, Ultimate tensile strength, Wistar rat skin
-
Pages 805-817IntroductionMyocardial Infarction (MI) is the major cause of death in the industrial countries. In addition to the clinical and economic burden، MI affects health related quality of life (HRQoL). Original version of the SAQ was developed cross-sectionally and may be used for measuring clinically important dimensions of coronary artery disease. However، the Persian translation is not available for Myocardial Infarction patients.Materials And MethodsAfter multi-stage translating based on Manufacturers Alliance for Productivity and Innovation (MAPI) protocol، the reliability examined on 130 patients with MI. The SF-36 was used to assess the validity of the SAQ. To assess test-retest reliability، the patients refilled the SAQ after 5 days.ResultsReliability of the SAQ was assessed by Cronbach’s Alpha and the Intra-class Correlation Coefficient (ICC). Validity was determined using Pearson correlation matrix for the subclasses and the total scores (ρ). ICC exceeded 0. 6 in all domains. The weighted kappa ranged from 0. 492 to 0. 853.ConclusionReliability and validity of the Persian version of the SAQ is acceptable and seems that this questionnaire can be a useful tool in assessing health related quality of life in Persian speaking patients with myocardial infarction suffering from angina.Keywords: Seattle Angina Questionnaire (SAQ), myocardial infarction, health related quality of life, reliability, validity
-
Pages 818-832Introductiontoday the position of clinical education in training of physiotherapy students is becoming more prominent. Proper planning for students’ clinical training requires accurate understanding about students’ experiences. The aim of this study was obtaining a better understanding about physiotherapy students’ experiences of the ongoing processes in clinical education.Methodtwenty-one final year physiotherapy students in bachelor level selected by purposeful sampling and invited to this qualitative study. Data collected through five Focus Group Discussions (FGD) and Colaizzi analyzing method was used in analysis of data. Validity of the findings based on data triangulation method.Resultsafter data analysis and classification of Codes، four themes emerged: “clinical education and evaluation”، ” clinical learning”،” patient admission”،” student relationships in environment”. In this study، participants emphasized on some issues such as، patient shortage in number and diversity، non-Implementation of clerkship education headlines and large population groups.Conclusionlack of attention to current processes in clinical education influences the students’ clinical experiences. Therefore، improvement of clerkship processes providing the more effective clinical experience. Providing adequate patients diversity in clinical education sites، increase the practical and clinical courses، greater and more practical emphasis on better implementation of clinical education headlines and balancing of clinical groups’ size may be helpful in order to enhance the clinical experience richness for students.Keywords: Clinical Education, Physiotherapy Students, Clinical Education Processes, Lived Experience
-
Pages 833-840IntroductionAccording to the previous studies، left hemisphere of the brain has specialized for language processing. The relation between handedness and the brain hemispheres is very obvious. In more than 95% of right- handed people and 70% of left- handed people the left hemisphere is responsible for language processing generally. A few studies have investigated the relationship between handedness and the brain hemispheres by means of Dichotic Consonant- Vowel (DCV) test. The aim of the present study is to investigate the results of DCV test in right- handed and left- handed adults with normal hearing.Methods40 right- handed and 40 left- handed adults aged between 18- 40 years whose handedness was verified by Edinburgh scale participated in this study. This research was performed at rehabilitation faculty، ShahidBeheshti University of medical sciences. DCV test results were analyzed t- test parametric and Mann- Whitney non- parametric statistical tests.ResultsRight- handed group scores were more than left- handed group scores which was meaningful statistically (p≤ 0. 01). The percentage of double corrected consonant- vowels in right- handed group was more than this in left- handed group.ConclusionThe results of the present study indicate that right- handed group function is better than left- handed group function in the DCV test. Right ear advantage is obvious not only in right- handed group but also in left- handed one which shows left hemisphere advantage in processing the linguistic information.Keywords: Right, handedness, left, handedness, dichotic consonant, vowel test
-
Pages 841-851Introduction
In most Asian countries، cupping therapy has been used as a therapeutic method for soft tissue lesions but there is no high quality evidence-based support for its clinical efficacy. Cupping therapy may have an influence on the biomechanical properties of the tissues under treatment. Therefore، the current study was intended to investigate the effects of cupping therapy on some biomechanical properties of the skin such as stiffness and ultimate tensile strength in Wistar rats.
Materials And MethodsIn this experimental study، the convenience non-probability sampling method was used to collect 20 rats (10 rats in experimental group and 10 rats in pure control group) from the animal laboratory of Tehran University''s Anatomy Department. The rats were divided into experimental، experimental control and pure control groups. In the experimental group، the animals'' skins were cupped 10 minutes a day for 12 days. Skin stiffness and its ultimate tensile strength were measured in all groups using a tensiometer. For statistical analyses، paired sample t-test was used to compare the skin of both sides of the experimental animals'' body while the independent sample t-test was adopted to compare between-group scores.
ResultsCompared to experimental control (P = 0. 048، P = 0. 029) and pure control (P = 0. 018، P = 0. 008) groups، skin stiffness and skin ultimate tensile strength of the experimental group (cupped group) decreased significantly.
ConclusionCupping therapy can result in changes in biomechanical properties of the skin، namely stiffness and ultimate tensile strength reduction.
Keywords: Cupping therapy, Stiffness, Ultimate tensile strength, Wistar -
Pages 852-860IntroductionIdentification of health condition is the first step toward prevention of chronic diseases and promotion of health level among senior male citizens. The purpose of the present study was to compare mental health in senior male citizens with different levels of weekly exercise.Materials And MethodsParticipants included 300 senior male citizens (more than 65 years old) with different levels of weekly exercise (high، medium and low) from Tehran، Iran. Data was collected by Goldberg’s Mental Health questionnaire (GMH-28) and its reliability was obtained by Cronbach''s alpha coefficient (0. 86). Kolmogorov - Smirnov (KS) test was used to determine normality of the data، ANOVA test to compare mental health in senior male citizens with different levels of weekly exercise، and post- hoc Tukey test to examine group differences.ResultsANONA test results indicated a significant difference between mental health of senior male citizens with different levels of weekly exercise (p = 0. 05). In addition، Tukey test results showed a significant difference between mental health of senior male citizens with high levels of weekly exercise and those with low levels (p = 0. 000)، and also between senior male citizens with moderate levels of weekly exercise and those with low levels (p = 0. 001). An interesting finding in the present study was insignificant difference between mental health of senior male citizens with high and moderate levels of weekly exercise (p = 0. 59).ConclusionGiven the effectiveness of physical exercise on mental health of senior male citizens and the relationship between mental health and average weekly exercise، especial exercise programs are suggested to promote their health.Keywords: weekly exercise, mental health, elderly men
-
Pages 861-865IntroductionTinnitus is one of the most common symptoms of patients referred to audiology clinics affecting more than 10% of the adult population. An important feature of tinnitus is its maskability which has been considered as a physiologic treatment. In this study، the role of various factors on tinnitus masking such as the loudness and frequency of tinnitus، hearing loss and the location of tinnitus has been studied.Materials And MethodsIn this descriptive-analytic study، 45 patients with tinnitus، who were referred to the audiology clinic of Hamadan rehabilitation faculty، were evaluated via various audiometric tests including determination of tinnitus loudness and tinnitus frequency، minimum masking levels and residual inhibition. Maskability has been determined on the basis of residual inhibition test that used narrow band noise at 10 dB above minimum masking level for 1minute. All tests were performed with Madsen OB822 audiometer.ResultsThe results showed that 46. 7% of subjects who evaluated for tinnitus had complete maskability and 35. 6% of them had partial maskability. Only 17. 6% of these patients could not be masked. The results showed that there is a relationship between tinnitus loudness and maskability. Moreover، no relation between maskability، tinnitus frequency and hearing loss were found. Results did not show any relationship between location of tinnitus and maskability.ConclusionThe result of this research shows that tinnitus will be masked in considerable percentage of individuals and this method can be used to control and relieve related symptoms.Keywords: Tinnitus, Maskability, Sound therapy
-
Pages 866-886IntroductionMultiple sclerosis is a progressive disease of the central nervous system that deteriorates myelin sheath and produce plaques in white matters of the brain and spinal cord. Studies indicated that Language skills of these patients are affected. Speech and Language Pathologists take a little attention to the language skills of these patients. The purpose of this study was to comparison some of the syntactic skills in Relapsing Remitting Multiple sclerosis and normal adults’ resident in Esfahan Province.Materials And MethodsIn this cross-sectional descriptive- analytical study was investigated 17 adult with Relapsing Remitting Multiple Sclerosis from Esfahan MS centre and 34 normal adults that matched in age, sex and education with patient group. When persons had entry criterion then was took speech sample about their biography. This sample was recorded and wrote. Then was gathered and compared data.ResultsThis study found significant difference between normal and patient groups in mean max leanghtsntence(Pvalue = 0/043) and number total sentence (Pvalue =0/001). There was no significant difference between two groups in mean leanght sentence and simple sentence ratio and compound sentence ratio.Conclusionhowever patients in this study suffered to mild degree Multiple sclerosis (EDSS mean = 1/35) but they had differences in some of syntactic skills.ConclusionThis findings conform need to assessment language skills of this patients and intervention this problems.Keywords: Relapsing Remitting Multiple Sclerosis, cognition, language, syntax
-
Pages 876-888Introduction
Back muscles fatigue is one of the risk factors in workplace and throughout daily activities. Under fatigue conditions، loads will be redistributed among active and passive tissues in a non-optimal manner، where a single tissue may become overloaded and thus increasing the risk of injury with minimal loads. Because of the importance of abdominal muscles in producing and maintaining spinal stability in unstable conditions، it was necessary to investigate the response of these muscles in the presence of back muscles fatigue. Since it is not possible to study deep muscles with surface electromyography (EMG) techniques، in this study the function of abdominal muscles after lumbar extensor fatigue was investigated by ultrasound imaging technique.
Materials And MethodsFifteen healthy women participated in this experimental study. Abdominal muscles thickness was measured from the lateral abdominal wall (Transverse abdomen (TrA)، Internal oblique abdomen (IO)، External oblique abdomen (EO)) using ultrasound imaging technique before and after the back extensor muscles fatigue protocol in upright standing with and without axial loading equal to 25% of the participants’ body weight. Repeated measure ANOVA was used to test the main effects of the load and back extensor muscle fatigue on the thickness of the abdominal muscles.
ResultsAlthough، symmetric axial loads equal to 25% of each participant weight had no significant effect on the thickness of abdominal muscles، back extensor muscles fatigue increased IO thickness significantly (P=0. 009).
ConclusionThe results showed that abdominal muscles response changes with back extensor muscles fatigue. By increasing the thickness of abdominal muscle، the stability of the spine could be maintained.
Keywords: back extensor muscles fatigue, thickness, abdominal muscles, load -
Pages 889-898IntroductionAlthough the effects of cold on joint position have been investigated in many studies, but research that used the cold spray for this purpose have not found. The purpose of this study was to examine the immediate effect of using a short-term protocol of topical cold spray on ankle joint position sense (AJPS) in healthy individuals.Materials And MethodsThirty healthy male soccer players with a mean age of 23.2±1.29 years, height 177.11±5.92 cm, weight 69.5. ±6.73 kg, participated in this study. Simultaneously, inside and outside of the ankle was cold by spray. The accuracy of the ankle position sense before and immediately after applying cold was assessed by Electrogoniometer at angles of 10° and 20° dorsi and plantar flexion.ResultsThe results showed that despite the reduction of AJPS accuracy after using a short-term protocol of local cooling; there was no significant difference between the error of estimated angle before and after cold therapy.ConclusionIt appears that the use of cold spray for a short time only has an immediate effect on the skin receptors. But the muscle spindles and joint receptors as deeper receptors, which have a key role in JPS, are not affected.Keywords: Joint position sense, Ankle joint, Cryotherapy
-
Pages 899-911IntroductionSpeech Sound Disorders (SSD) is a common childhood disorder characterized by developmentally inappropriate errors in speech production that can reduce intelligibility. Some data suggests that a deficit in phonological working memory may contribute to the disorder. Phonological working memory as a part of the working memory system which is responsible for coding and storage of phonological information. Many researchers have employed Non-Word Repetition (NWR) to measure phonological working memory. The aim of this study was to providing a Non-Word Repetition test and determining its validity and reliability and explore differences the phonological working memory in 4 to 6 years old Farsi-speaking normal and SSD children.Material And MethodsThe participants in this study were 32 SSD children and 32 normal children-matched for age and sex- as a control group. Phonological working memory was examined in both groups with NWR task. For this purpose، NWR task was designed، and after determining its validity and reliability، was employed in both groups. Mann-Whitney U Test was conducted to examine the differences in mean scores in NWR task.Results25 non-words in this test، has content validity. Coefficient correlation between consecutive performances was obtained. 997 (P<. 001). Mean scores in SSD children compared with the control group was lower and results of statistical test revealed that the children’s ability to repeat non-words in normal and SSD group are significantly different (P<. 001).ConclusionNon-word Repetition test showed high validity and reliability. Weaker performance of the SSD children in NWR task could be due to a weakness in hold novel sound sequences in phonological working memory presumably doesn’t allow stable long-term phonological representations to be established. In the absence of known etiological factors، a deficit in phonological working memory may consider as a cause of SSD in children.Keywords: Speech Sound Disorders (SSD), phonological working memory, Non, Word Repetition (NWR) test, validity, reliability
-
Pages 925-938IntroductionGolf is a popular sport played worldwide for wich there is no sex and age limit and also no extreme strength or flexibility requirements. The incidence of golf injuries has received little attention in the literature. The diversity of the ages and abilities of golf players leads to a wide spectrum of injuries. However، there is a paucity of data regarding golf injuries. Therefore، the aim of this study was to review the epidemiology of spine injuries in golf players.Materials And MethodsSearching in specific scientific citations was carried out for relevant articles with the subject coverage of golf injuries، spine injuries and golf spine injuries from 1982 to 2011.ResultsResults showed that the prevalence of the total body injuries in golf was 42. 3%. The most common site of injuries was lower back (18. 3% to 31. 5%) with an average of 26. 2%. The incidence of spinal cord injury was 39. 4% that indicates the high prevalence of spinal injuries in this sport. The average percent of lower back injuries in golf is 33%. The most commonly reported site of injury was lower back in men and forearm and elbow in women. Moreover، the low back pain was somewhat more common in men than in women. Comparing professional and amateur athletes، low back pain was more common in professionals.ConclusionLower back is the most common site of injuries in golf. The main causinig mechanism of such injuries may be the overuse of incorrect swings. To prevent lower back injuries، it is recommended that amateur golf players attempt to learn correct swing movements. Coaches of professional golf players may also focus on the core stability exercises in order to minimizing the likelihood of lower back injuries.Keywords: Epidemiology, Golf Spine Injury, Golf Swing