فهرست مطالب
International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:12 Issue: 4, APR 2014
- تاریخ انتشار: 1393/02/28
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحات 239-249
اسپرم ها سلول های بسیار تخصصی جهت تحویل DNA از مرد به تخمک می باشند. به طور جالب توجهی اختلاف وسیعی در مورفولوژی اسپرم شامل ساختمان های اصلی مثل سر، قسمت میانی و هم در گونه های گوناگون جانوری مشاهده می شود. تفاوت در اندازه، شکل و تعداد اسپرم های تولید شده نیز جالب توجه است. یک نکته کلیدی در این تفاوت ها می تواند در ارتباط با دستگاه تولیدمثل زنانه، رقابت اسپرم ها، اندازه بیضه ها و اندازه و تعداد اسپرم ها باشد. در این مقاله مروری کوتاه این ارتباطات و تغییرات آناتومیکی و عملکردی بین فرم های مختلف اسپرم و ارتباط آن با موفقیت بارورسازی مورد بحث قرار می گیرد. به طور کلی توضیح این اختلافات مورفولوژیکی در اسپرم ها یک سیوال چالش برانگیز است که زیست شناسان جدیدا به آن پرداخته اند. با مطالعه مقالات به نظر می رسد که هیچ ارتباط منطقی بین اندازه اسپرم و اندازه بیضه نیست. به هاحال اطلاعات جمع آوری شده نشان می دهد که تکامل مورفولوژی اسپرم در بین گونه های مختلف در ارتباط با دستگاه تولیدمثل جنس مونث، رقابت اسپرم ها و تعداد و اندازه اسپرم ها می باشد.اما در هر صورت تجزیه و تحلیل یافته های مربوط به ارتباطات پلی ژنتیک باید با احتیاط صورت گیرد.
کلیدواژگان: اسپرم، رقابت اسپرم، مورفولوژی اسپرم، تکامل -
صفحه 243مقدمه
آب مغناطیسی پیشرفت های بسیاری در صنعت، کشاورزی و پزشکی ایجاد کرده است. هر چند کاربردهای آن در پزشکی هنوز مورد بحث است.
هدفدر این مطالعه تاثیر آب مغناطیسی بر باروری و ارتفاع سلول های پوششی لوله فالوپ در موش های ماده در مرحله پیش لانه گزینی بررسی شد.
مواد و روش هادر این کارآزمایی حیوانی، هشتاد موش به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه کنترل آب مغناطیسی نخوردند در حالی که گروه مورد برای دو هفته آب مغناطیسی نوشیدند. برای همه موش ها القای تخمک گذاری انجام شد و با موش های نر جفت شدند. نمونه های رحم، اندومتر و لوله فالوپ در مرحله پیش لانه گزینی تهیه شد و پس از آماده سازی ارتفاع سلول های پوششی با میکروسکوپ نوری مجهز به اندازه گیر سلول بررسی شدند.
نتایجبررسی اطلاعات به دست آمده و مقایسه دو گروه نشان داد افزایش معنی داری در میانگین تعداد جسم زرد (0/01=p) و ارتفاع سلول های پوششی لوله فالوپ (0/002=p) در گروه مورد وجود دارد. در حالی که ارتفاع سلول های پوششی اندومتر در گروه مورد افزایش غیر معنی دار در مقایسه با گروه کنترل نشان داد (0/052=p).
نتیجه گیرینتایج به دست آمده نشان داد که آب مغناطیسی می تواند منجر به افزایش تعداد جسم زرد و ارتفاع سلول های پوششی لوله فالوپ شود. احتمال امکان استفاده از آب مغناطیسی در جهت افزایش درصد موفقیت باروری، نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
کلیدواژگان: آب مغناطیسی، باروری، موش، لوله فالوپ، اندومتر، سلول های اپیتلیال -
صفحه 249مقدمه
انجماد اثرات تخریبی براسپرم انسانی دارد. از آن جمله میزان زنده ماندن اسپرم ها بعد ازفرآیند انجماد-ذوب نسبت به سلول های تازه اسپرم انسانی کمتر است.
هدفاین مطالعه بررسی می کند که آیا اضافه کردن آنتی اکسیدان ابسلن به محیط فریز اسپرم می تواند پارامترهای اسپرم (حرکت، تعداد، شکل و میزان زنده ماندن) و کیفیت کروماتین اسپرم مردانی سالم از نظر پارامترهای اسپرم را تغییر دهد.
مواد و روش هانمونه ها (10=n) با روش ماسچوربیشن جمع آوری و بر طبق استانداردهای WHO بررسی شدند. نمونه های سالم قبل از فریز به 5 گروه تقسیم شدند. اولین گروه به طور تازه و بدون دخالت بررسی شد. دومین گروه با مدیوم فریز (به نسبت1 به1) بدون هیچ درمانی فریز شد. گروه سوم با مدیوم فریز محتوی غلظت2/5 میکرومولار از DMSO فریز شد. گروه چهارم و پنجم با مدیوم فریز محتوی غلظت 1/25 و 2/5 میکرومولار از ابسلن فریز شد. برای فریز، نمونه های مخلوط شده ابتدا به مدت 8 تا 10 دقیقه روی بخار نیتروژن قرار داده و سپس در نیتروژن مایع با دمای 196- درجه سانتیگراد غوطه ور شدند. نمونه ها بعد از ذوب شدن از نظر پارامترهای اسپرم و شکستگی DNA بررسی شدند. نتایج حاصله با استفاده از نرم افزاری SPSS16 و با روش تحلیل آماری ANOVA Three-way مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این بین تفاوت هایی در پارامترهای بعد از ذوب در گروه های مختلف دیده شد.
نتایجبعد از فریز با محیط فریز حاوی غلظت 1/25 و 2/5 میکرومولار از ابسلن میزان شکستگی DNA نسبت به گروه کنترل تفاوت معناداری داشت. غلظت 1/25 میکرومولار بعد از ذوب به طور مشخص همراه با شکستگی DNA بوده است (0/047=p). غلظت 5/2 میکرومولار با مقدار0/038=p از نظر شکستگی DNA معنادار بوده است. اما در بقیه پارامترها تغییر معناداری دیده نشد.
نتیجه گیریاین نتایج پیشنهاد می کند که اضافه کردن ابسلن به محیط فریز اسپرم به عنوان یک آنتی اکسیدان نمی تواند مفید باشد.
کلیدواژگان: انجماد، ابسلن، اسپرم انسانی -
صفحه 257مقدمه
بیماری واریکوسل با رشد و نمو ناقص بیضه ای، علایم درد و کاهش باروری همراه است. مکانیسم مولکولی که طی آن باروری تحت تاثیر قرار می گیرد به طور واضح شناخته شده نیست. در هسته سلول اسپرم ساختار به شدت فشرده شده کروماتین توسط بیان ژن های TNP و PRM تامین می شود. بنابراین هرگونه تنظیم نادرست بیان این ژن ها باعث اسپرم زایی غیرطبیعی و درنتیجه ناباروری می شود.
هدفهدف از این مطالعه، ارزیابی ارتباط بین جهش های ژن TNP1 با بیماری واریکوسل در افراد نابارور با واریکوسل است.
مواد و روش هادر این مطالعه آنالیز ارتباط بین جهش در ژن TNP1 و فنوتیپ واریکوسل توسط تکنیک های PCR-SSCP و تعیین توالی DNA، در 82 فرد نابارور با واریکوسل و 80 فرد کنترل انجام شده است.
نتایجبا آنالیز توالی، یک تغییر در این ژن شناسایی شد که در 15 فرد نابارور وجود داشت و در هیچ کدام از افراد کنترل مشاهده نشد. این تغییر یک پلی مورفیسم تک نوکلیوتیدی بود که در ناحیه اینترونی این ژن و در موقعیت g.IVS1+75T>C شناسایی شد.
نتیجه گیریتاثیر این جانشینی نوکلیوتیدی در ناحیه اینترونی ژن TNP1 و همچنین اثر آن در بیان این ژن هنوز قابل بحث است.
کلیدواژگان: واریکوسل، ژن TNP1، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، ناباروری، PCR-SSCP -
صفحه 263مقدمه
آنوپلوییدی کروموزوم های 13، 18، 21، X و Y از شاخص ترین عوامل ناهنجاری های پیش از تولد می باشند. در طی دهه اخیر، پیشرفت در حوزه روش های غربالگری غیرتهاجمی اساس تشخیص این نوع ناهنجاری ها را دگرگون کرده است. استفاده از تکنیک سریع و قابل اعتماد تکثیر پروب های چندگانه وابسته به اتصال (MLPA) به جای روش کشت سنتی، امکان شناسایی این نوع ناهنجاری ها را طی یک واکنش پلی مرازی میسر می سازد.
هدفدر این مطالعه، هدف بررسی توانمندی MLPA به عنوان تکنیکی آسان، سریع و قابل اعتماد و توصیه در به کارگیری آن در حوزه تشخیص پیش از تولد و بیمارستان های آموزشی است.
مواد و روش هادر این مطالعه تصادفی-آینده نگر با استفاده از کیت آنوپلوییدی MLPA)P095-A2(بر روی 55 نمونه بیمار و 10 نمونه کنترل آنالیز کروموزومی انجام گردید. همچنین برای اطمینان از صحت نتایج، نمونه ها با دو روش Qf-PCR و کشت کروموزومی سلول های مایع آمنیون مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایجداده ها با کمک نرم افزار Genemarker v1.85 آنالیز شده و هیچ گونه مثبت کاذبی ثبت نگردید. در یک مورد مونوزومی X (45,X(مشاهده گردید. در تمامی موارد آزمایش شده، نتایج روش MLPA با داده های دو تکنیک دیگر مطابقت کامل داشت.
نتیجه گیرینتایج نشان می دهند که از تکنیک MLPA به عنوان روشی سریع، دقیق و با حساسیت و اختصاصیت 100% در حوزه تشخیص پیش از تولد و شناسایی آنوپلوییدی های شایع کروموزومی می توان بهره جست.
کلیدواژگان: MLPA، غربالگری پیش از تولد، آنوپلوئیدی های شایع -
صفحه 269مقدمه
پارگی زودرس کیسه آب از زمان قبل از ترم (PPROM) در 3% حاملگی ها روی می دهد و 40-30% زایمان های قبل از ترم را شامل می شود. به علت عوارض متعددی که پارگی طولانی کیسه آب و زایمان پره ترم روی جنین دارد تشخیص زودرس آن امری ضروری به نظر می رسد
هدفین مطالعه به منظور اندازه گیری AST و ALT در مایع واژینال برای تشخیص پارگی زودرس کیسه آب در زمان قبل از ترم بعنوان یک تست با ارزش و غیر تهاجمی انجام شد.
مواد و روش هابررسی حاضر مطالعه ای مقطعی با گروه کنترل است که روی 148 نفر خانم باردار انجام شده است افراد به دو گروه 74 نفره یک گروه خانم های 36-26 هفته با کیسه آب سالم (شاهد) و یک گروه خانم های 36-26 هفته با کیسه آب پاره (مورد) تقسیم شدند. اندازه گیری AST و ALT در مایع واژینال در هر دو گروه انجام شد. برای مقایسه میانگین AST و ALT از آزمون mann- whitney u test استفاده شد.
نتایجمیانگین AST در مایع شستشوی واژینال در افراد گروه مورد Iu/Lit 12/77±10/06 و در افراد کنترل Iu/Lit 6/91±10/92 بود که تفاوت آماری معنی داری داشت (0/001>p). همچنین در این بررسی ها هیچ تفاوت معنی داری در میزان ALT بین دو گروه مشاهده نشد (0/49=p). نقطه برش برای AST در تشخیص PPROM، Iu/L 5/4 بود. حساسیت آن 82/47، ویژگی 63/5%، ارزش پیش گویی کننده مثبت و منفی بترتیب 69/32 و 78/33 بود.
نتیجه گیریبراساس یافته های این مطالعه اندازه گیری AST در مایع واژینال می تواند بعنوان یک تست قابل اطمینان برای تشخیص PPROM بکار رود. اما در این مور نقطه برش خوبی برای ALT وجود ندارد.
کلیدواژگان: آسپارتات آمینو ترانس فراز، آلانین ترانس آمیناز، پارگی زودرس پرده های جنینی، زایمان زودرس -
صفحه 275مقدمه
نیکوتین ترکیب اصلی سیگار محسوب میشود که میتواند به راحتی از سد خونی- جفتی عبور کند و در اندامهای درحال تکوین جنین تجمع یابد. به علاوه نیکوتین در دوران شیردهی وارد شیر میشود و نوزاد را تحت تاثیر قرار میدهد. مطالعات نشان داده است که کلاژن IV یکی از مهم ترین اجزاء غشای پایه عروق در اندامهای مختلف جنین از جمله مغز محسوب میشود.
هدفدر این مطالعه تاثیر تجویز نیکوتین مادری روی کلاژن IV غشاء پایه ریزعروق قشر مغز نوزادان موش بوسیله تکنیک ایمونوهیستوشیمی مورد مطالعه قرار گرفت.
مواد و روش هادر این مطالعه از 24 موش ماده حامله نژاد Balb/C استفاده گردید. این موشها بعد از جفتگیری انتخاب و به 4 گروه، 2 گروه تجربی و 2 گروه کنترل تقسیم شدند. موشهای مادر در گروه تجربی 1 از روز 5 حاملگی تا زایمان روزانه mg/kg 3 نیکوتین را به صورت داخل صفاقی دریافت کردند و در گروه تجربی 2 همین روند تا 10 روز بعد از زایمان انجام شد (شیردهی). همچنین گروه کنترل حجم مشابهای از نرمال سالین را در دوره مشابه با گروه تجربی دریافت کردند. بعد از زایمان، نوزادان در روز 10 بعد از تولد از مادر جدا شدند، مورد بیهوشی قرار گرفته و بافت مغز آن ها جداسازی گردید. بلوکهای آماده شده از مغز این نوزادان به طور سریالی برش داده شد و مورد مطالعهی ایمونوهیستوشیمی قرار گرفت.
نتایجشدت واکنش پذیری کلاژن IV در غشاء پایه ریزعروق قشر مغز نوزادان در گروه تجربی اول (تزریق تا روز زایمان) نسبت به گروه کنترل اول افزایش معنی داری نشان داد (0/002=p)؛ همچنین شدت واکنش پذیری کلاژن IV در غشاء پایهی ریزعروق قشر مغز نوزادان در گروه تجربی دوم (تزریق تا 10 روز پس از زایمان) نسبت به گروه کنترل دوم افزایش معنی داری نشان داد (0/002=p)؛ ولی تفاوت معنی داری بین شدت واکنش پذیری بین دو گروه تجربی که نشان دهنده تاثیر نیکوتین مادری در دوران شیردهی باشد، مشاهده نشد.
نتیجه گیرینیکوتین مادری تاثیرات قابل توجهی را در ساختار عروق بدن به ویژه عروق مغز میگذارد. این نتایج پیشنهاد میدهد که نیکوتین مادری میزان بیان کلاژن IV غشاء پایه را افزایش میدهد، ولی با وجود تجمع نیکوتین در شیر مادر، نیکوتین مادری در دوره شیردهی تاثیری در میزان بیان کلاژن IV ندارد.
کلیدواژگان: نیکوتین، غشاء پایه، کلاژن IV، ریزعروق مغز -
صفحه 281مقدمه
حاملگی خارج رحمی تخمدانی یک مورد نادر و ناشایع از حاملگی خارج رحمی غیرلوله ای است. با پاره شدن قبل از پایان سه ماهه اول حاملگی خاتمه می یابد. یکی از ریسک فاکتورها برای حاملگی تخمدانی در موارد استفاده از IUD می باشد.
مورد:
در اینجا ما یکی از موارد ناشایع حاملگی تخمدانی را گزارش می نماییم. بیمار ما یک خانم 30 ساله مولتی پار، با دو بار سزارین قبلی و درد شدید هیپوگاستریک شکمی بود. در طی لاپاراتومی، حاملگی نابجای پاره شده تخمدانی تشخیص داده شد و برداشت گوه ای از قمستی از تخمدان انجام شد. آزمایشات هیستوپاتولوژی حاملگی نابجای تخمدانی را تایید کرد.
نتیجه گیریIUD یکی از روش های جلوگیری از بارداریست که در99/5% مانع حاملگی داخل رحمی می شود. اگر حاملگی با آن اتفاق بیفتد 95% خارج رحم و داخل لوله است بسیار به ندرت در مکان های دیگر ازجمله تخمدان می باشد. با این وجود مهم ترین ریسک فاکتور حاملگی خارج رحمی تخمدانی، IUD می باشد همچنان که در این مطاله همین نتیجه بدست آمد.
کلیدواژگان: حاملگی تخمدانی، IUD، لاپاراتومی -
صفحه 285مقدمه
حاملگی سرویکال یک فرم نادر و خطرناک حاملگی نابجا است که می تواند با عمل جراحی یا محافظه کارانه درمان شود. متوتروکسایت در درمان محافظه کارانه استفاده می شود که کارآیی بالایی و عوارض قابل قبول دارد. هدف این مقاله ارایه درمان های احتمال در صورت شکست متوتروکسایت است که در عین حال بتوان حداقل جراحی لازم را داشت.
مورد:
یک مورد حاملگی نابجای سرویکال در یک خانم بدون فرزند که با دوز واحد متوتروکسایت به صورت ناقص درمان شده بود. به علت خونریزی واژینال در اثر باقی ماندن محصولات حاملگی جداکردن هیتروسکوپیک انجام شد.
نتیجه گیریعلیرغم مشکلاتی که ممکن است در درمان با متوتروکسایت رخ دهد هنوز یکی از ارزان ترین و موثرترین درمان های حاملگی سرویکال می باشد. در صورت لزوم این درمان می تواند با دیگر درمان های با کمترین تهاجم جراحی ترکیب شود تا نتایج دلخواهی داشته باشد. جداکردن هیتروسکوپیک به ما کمک کرد تا محصولات باقیمانده حاملگی را از سرویکس جدا کنیم و کمترین آسیب را به بافت موضعی زده و در نتیجه امکان حاملگی بعدی حفظ شود.
کلیدواژگان: حاملگی سرویکال، حاملگی اکتوپیک، متوتروکسایت، هیستروسکوپی
-
Pages 239-249
Sperms are highly specialized cells for delivering DNA from male to the ovum. Incredibly, wide degree of diversity in sperm morphology in their basic structures i.e. head, middle piece and tail is found across species. Differences in terms of overall size of the sperm, shape and number of sperm produced are also incredible. One of the key for this variations or diversity in sperm may be associated with female reproductive tract, sperm competition, testicular size and sperm size and number. Establishing a correlation between sperm morphology and factors influencing them is a phenomenal task. In this mini-review these associations and the anatomical and functional adaptations among different from of sperm cells that have evolved to optimize fertilization success are discussed. Nevertheless, explaining these morphological diversities in sperm cells is a challenging question and it seems that evolutionary biologists have only recently engaged in exploring its links and patterns. From the literatures it seems that there is no causal relationship between sperm size and testicular size, however, the accumulated knowledge do indicates evolution of sperm morphology across species has some associations with female reproductive tract, sperm competition and sperm size and number, however interpreting these results for phylogentic correlations should be approached with caution.
Keywords: Sperm, Sperm competition, Sperm morphology, Evolution -
Page 243Background
Magnetized water has made many improvements in industry, agriculture and medicine. However its utilization in medicine still remains controversial.
ObjectiveIn this study we aimed to investigate the effects of magnetized water on height of epithelial cells in pre-implantation stage endometrium and fallopian tube and number of corpus lutea in female mice.
Materials And MethodsEighty female NRMI mice were recruited to this experimental study and randomly divided into two groups: the control group which drank normal water and the experimental (case) group which drank magnetized water for 2 weeks. Super-ovulation was induced in these mice and then they were mated with male mice as well. Samples of ovary, uterus and fallopian tube were obtained at the pre-implantation stage. Then, after preparation, the number of corpus lutea in each ovary was counted and the height of fallopian and endometrial epithelial cells was measured by light microscopy.
ResultsData analysis showed a significant increase in the mean number of corpus lutea and the height of epithelial cells in fallopian tube comparing the case with the control group (p=0.01, p=0.002 respectively) whereas uterus epithelial cells of the case group showed insignificant increase in height, in compare with the control group (p=0.052).
ConclusionOur results suggest that magnetized water intake increases the number of corpus lutea and the height of fallopian tube epithelial cells. Further research is needed to determine whether this will increase in the success rate of fertility
Keywords: Water, Fertility, Mice, Fallopian tubes, Endometrium, Epithelial cells -
Page 249Background
An effect of cryopreservation on human sperm is sublethal cryodamage, in which cell viability post-thaw is lost more rapidly at later times than in fresh cells.
ObjectiveThis study examined whether the addition of an antioxidant to cryopreservation medium could improve the post-thaw parameters and evaluation of sperm chromatin quality of cryopreserved human spermatozoa from men with normal semen parameters.
Materials And MethodsSemen samples (n=35) were collected by masturbation and assessed following WHO standards. Individual samples were classified as two portions. One portion (n=10) was for elucidate the concentration of ebselen.Then the samples(n=25) were divided in to 5groups.The first aliquot remained fresh.The second aliquots was mixed with cryopreservation medium.The third aliquots were mixed with cryopreservation medium containing solvent of ebselen.The forth and fifth aliquots were mixed with cryopreservation medium containing 1.25 and 2.5 μm of ebselen.Samples were frozen and thawed samples were assessed for sperm parameters.Three-way ANOVA Multivariate measures were used to assess. According to this assesment the differences are observed in existent groups in post-thaw count, motility index, vitality staining, and morphology and DNA fragmentation.
ResultsAfter freezing the media containing of ebselen, DNA fragmentation is significantly different in comparison with control group. ebselen with 1.25 μm dose was significantly associated with post-thaw DNA fragmentation (p=0.047). Similarly ebselen with 2.5 μm dose was significantly associated with post-thaw DNA fragmentation (p=0.038). But other parameters were not altered.
ConclusionThese results suggest that the addition of ebselen to cryopreservation medium doesnot improve post-thaw parameters and DNA fragmentation of sperm
Keywords: Cryopreservation, Ebselen, DNA fragmentation, Human sperm -
Page 257Background
Varicocele is associated with the failure of ipsilateral testicular growth and development, and the symptoms of pain and reduced fertility. The highly condensed structure of the sperm nuclear chromatin is provided by proper expression of Transition Nuclear Protein (TNP) genes, so any dysregulational expression of these genes results in abnormal spermatogenesis and infertility.
ObjectiveThe aim of present study was to assess the association between TNP1 mutations and varicocele in Iranian infertile men.
Materials And MethodsAnalysis of association between TNP1 gene mutation and varicocele phenotype was performed using PCR and Single-Stranded Conformational Polymorphism technique and DNA sequencing in 82 varicocele infertile men and 80 control subjects.
ResultsSequence analysis was identified one variant in this gene that found in 15 infertile men and was absent in control group. This variant was a single nucleotide polymorphism that were identified in the intron region of this gene at position g.IVS1+75T>C.
ConclusionThe effect of this nucleotide substitution in intronic region of the TNP1 gene and their role on expression remains to be determined.
Keywords: Varicocele, TNP1 gene, Infertility, Single, Stranded Conformational Polymorphism -
Page 263Background
The major aneuploidies that are diagnosed prenatally involve the autosomal chromosomes 13, 18, and 21, as well as sex chromosomes, X and Y. Because multiplex ligation-dependent probe amplification (MLPA) is rapid and non-invasive, it has replaced traditional culture methods for the screening and diagnosis of common aneuploidies in some countries.
ObjectiveTo evaluate the sensitivity and specificity of MLPA in a cross-sectional descriptive study for the detection of chromosomal aneuploidies in comparison to other methods.
Materials And MethodsGenomic DNA was extracted from the peripheral blood samples of 10 normal controls and the amniotic fluid of 55 patients. Aneuploidies screening of chromosomes 13, 18, 21, X and Y were carried out using specific MLPA probe mixes (P095-A2). For comparison purposes, samples were also tested by Quantitative Fluorescent-PCR (QF-PCR) and routine chromosomal culture method.
ResultsUsing this specific MLPA technique and data-analyzing software (Genemarker v1.85), one case was diagnosed with 45, X (e.g. Monosomy X or Turner’s Syndrome), and the remaining 54 cases revealed normal karyotypes. These results were concordant with routine chromosomal culture and QF-PCR findings.
ConclusionThe experiment demonstrates that MLPA can provide a rapid and accurate clinical method for prenatal identification of common chromosomal aneuploidies with 100% sensitivity and 100% specificity.
Keywords: MLPA, Prenatal screening, Common aneuploidies -
Page 269Background
Preterm premature rupture of membranes (PPROM) occurs in 3% of pregnancies and 30-40% of preterm labors are related to this problem. Early diagnosis of PPROM is very important due to its impact on pregnancy outcomes.
ObjectiveTo determine the diagnostic value of aspartate aminotransferase (AST) and alanine aminotransferase (ALT) levels in vaginal fluid for the diagnosis of preterm premature rupture of membranes as a non-invasive and available test.
Materials And MethodsA total of 148 pregnant women between the 26th-36th gestational weeks were enrolled in the study. 74 patients were in PROM group and 74 in control group. AST and ALT levels in vaginal fluid were measured in each group. Mann Whitney U-test was used to compare AST and ALT levels in each group.
ResultsThe mean of AST level in vaginal fluid was 12.77±10.06 in PROM group vs. 6.91±10.92 in control group (p<0.001), while there were no significant difference between ALT levels in PROM group 1.51±3.17 and control group 0.89±1.15 (p=0.49). Optimal cut point of AST for the diagnosis of PROM was 4.5 IU/L in this study. The sensitivity, specificity, positive and negative predictive values were 82.4%, 63.5%, 69.32% and 78.33% respectively.
ConclusionAccording to the findings of this study, measurement of AST level in vaginal fluid can be used as a reliable test for diagnosis of PROM, but there is no good cut point for ALT level that can be practically used.
Keywords: Aspartate aminotransferase, Alanine aminotransferase, Premature rupture of membranes -
Page 275Background
Nicotine can pass through placental blood barrier and accumulate in the developing organs of fetus. Also, entering the breast milk, nicotine can have an effect on the neonates. Investigations have showed that collagen IV is one of the most important micro vessels basement membrane components.
ObjectiveIn this study, the effect of maternal nicotine exposure in pre and postnatal periods on collagen IV in microvessels of neonatal Balb/C mice brain cortex was studied by immunohistochemistry technique.
Materials And Methods24 pregnant Balb/C mice were divided in to 4 groups (6 mice in each group): two experimental and 2 control groups. The mothers in the 1st experimental group were injected 3 mg/kg nicotine intrapritoneally from the 5th day of pregnancy to parturition daily and in 2nd experimental group the same procedure was repeated to the 10th day after parturition (lactation). The control groups received the same volume of normal saline during the same time. 10 days after delivery, the brain tissues of newborns were isolated. Then, prepared blocks from fixed brain were cut serially for immunohistochemical assay.
ResultsThe findings of the present study indicated that collagen IV reaction in microvessels basement membrane in the first experimental group increased significantly compared to the first control group (p=0.002). In addition, collagen IV reaction in microvessels basement membrane in the 2nd experimental group increased significantly compared to the 2nd control group (p=0.002). However, no significant difference was observed between the two experimental groups.
ConclusionThese results suggested that maternal nicotine exposure during prenatal period may increase basement membrane collagen IV expression. Also, nicotine increases in maternal breast milk has no effect on basement membrane collagen IV expression.
Keywords: Nicotine, Basement membrane, Collagen type IV, Brain microvessels -
Page 281Background
Ovarian pregnancy is a rare form of the non-tubal ectopic pregnancy. It ends with rupture before the end of the first trimester. One of the important risk factors for ovarian pregnancy is in the use of Intra uterine devices (IUD).
Case:
We report here one such uncommon case of ovarian ectopic pregnancy. Our patient is a 30 years old multiparous woman with two previous cesarean sections with severe hypogastric abdominal pain. During laparotomy, ruptured ovarian ectopic pregnancy was diagnosed, and wedge resection of the ovary was only done. Histopathological examination confirmed it to be an ovarian ectopic pregnancy.
ConclusionIUD is one of contraceptive methods which prevents intra-uterine implantation in 99.5%, if implant occurs with IUD, it is tubal implantation in 95% of cases, and it is very rare in other places such as ovary. The most important risk factor of ovarian ectopic pregnancy is IUD as in this study it was showed.
Keywords: Ovarian pregnancy, Intra uterine devices, Laparotomy, Pathology -
Page 285Background
Cervical pregnancy is rare and dangerous form of ectopic pregnancy which can be treated surgically or conservatively. Methotrexate is reasonable conservative option with high efficiency and acceptable level of side effects. Aim of this paper is to present possible treatment option in case of methotrexate failure, still keeping the postulates of minimal invasive surgery.
Case:
We describe a case of cervical ectopic pregnancy in nulliparous female that was unsuccessfully treated with single dose, local, ultrasound guided intraamniotic methotrexate. Due to vaginal bleeding caused by remaining products of conception a hysteroscopic resection was performed.
ConclusionDespite the problems that can occur in methotrexate treatment, it is still by far, cheapest and most effective treatment of cervical pregnancies. If necessary, procedure can be combined with other minimal invasive surgical procedures leading to satisfactory results. Hysteroscopic resection has enabled us to remove the product of conception from cervix making the minimal damage to the local tissue, thus preserving fertility.
Keywords: Cervical pregnancy, Ectopic pregnancy, Methotrexate, Hysteroscopy