فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی - پیاپی 8 (بهار 1393)

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 8 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • لیلا مرتضایی*، رضا اندام صفحه 11
    این پژوهش با هدف ساخت پرسشنامه انگیزه های مشارکت زنان در ورزشهای تفریحی آبی و تایید روایی و پایایی آن انجام شده است. در این تحقیق تعداد 283 نفر از زنان استان خراسان رضوی از بین 4000 نفر که در ورزشهای تفریحی آبی شرکت داشتند به روش خوشه ایتصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این مطالعه پس از بررسی روایی محتوا جهت بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی و جهت بررسی پایایی از آلفای کرونباخ و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار spss نسخه 18 استفاده شد. بر اساس تحلیل عاملی پرسشنامه انگیزه های مشارکت زنان در ورزش های آبی در هشت گروه تحت عناوین کسب لذت و آرامش (7 گویه)، تناسب اندام (4 گویه)، سلامتی و بهداشت (4 گویه)، مهارت (3 گویه)، بعد اجتماعی (6گویه)، کسب موفقیت وشناخت (7 گویه)، پیشگیری و درمان بیماری ها (3 گویه) و برتری طلبی (3 گویه) تقسیم بندی شد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ 890/0 محاسبه شد. کسب لذت و آرامش (53/0±43/4)، تناسب اندام (57/0±39/4) و سلامتی و بهداشت (59/0±26/4) مهمترین انگیزه های مشارکت زنان در ورزش های تفریحی آبی بودند. نتایج این مطالعه نشان داد، پرسشنامه 37 سئوالی بدست آمده، مقیاس مناسبی برای سنجش انگیزه های زنان برای حضور در ورزشهای تفریحی آبی است.
    کلیدواژگان: استاندارد سازی، پایایی و روایی، لذت و آرامش
  • عباس مهدی زاده*، مهدی طالب پور، مهرداد فتحی صفحه 23
    هدف پژوهش حاضر، بررسی وضعیت گردشگری ورزشی در شهر مشهد بر اساس تحلیل SWOT بود. نوع پژوهش توصیفی- تحلیلی بود که به روش پیمایشی انجام گردید. جامعه آماری تحقیق شامل 105 نفر از اساتید دانشگاه، کارشناسان تربیت بدنی، کارشناسان گردشگری و راهنماهای تورهای گردشگری بودد که همه افراد به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه 49 سوالی محقق ساخته بود که عوامل تاثیرگذار بر گردشگری ورزشی را در 5 شاخص اقتصادی و بازاریابی، اجتماعی و فرهنگی، جاذبه های گردشگری، تجهیزات و رویدادهای ورزشی و خدمات را که به کمک اساتید دانشگاه و متخصصین حوزه گردشگری و ورزش و با استفاده از روش دلفی، شناسایی شد، در قالب 4 مولفه نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدیدها مورد مطالعه قرار داد. روایی پرسشنامه براساس ضریب کندال 83/0 و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ 89/0 بدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل آزمون t تک متغیره، آزمون فریدمن و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد از دیدگاه افراد مورد مطالعه، کیفیت اسکان در هتل ها مهم ترین نقطه قوت، عدم وجود افراد متخصص در پست های مختلف مهم ترین نقطه ضعف، وجود دادوستد و بازار وسیع در مشهد مهمترین فرصت و عدم وجود حامیان مالی ورزشی مهم ترین تهدید در زمینه گردشگری ورزشی در شهر مشهد می باشد. نتایج آزمون F در سطح 05/0≥p برای نقاط قوت 74/1، نقاط ضعف 82/0، فرصت ها 23/0 و تهدیدها 76/1 مشاهده گردید که بیانگر تفاوت معناداری بین دیدگاه گروه های مختلف کارشناسان در خصوص نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدیدهای گردشگری ورزشی در شهر مشهد نمی باشد؛ همچنین در اولویت بندی شاخص ها، شاخص اقتصادی و بازاریابی موثرتر از سایر شاخص ها در زمینه گردشگری ورزشی در شهر مشهد شناخته شد.
    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری ورزشی، شهر مشهد، تحلیل SWOT
  • گلاله حسینی*، مهرزاد حمیدی، فرشاد تجاری صفحه 37
    هدف از مطالعه حاضر تدوین برنامه عملیاتی ورزش دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی است. نمونه آماری پژوهش شامل 94 نفر از مدیران و کارشناسان اداره کل تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی، مدیران و کارشناسان تربیت بدنی دانشکده های منتخب مراکز دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای هیات علمی رشته تربیت بدنی آگاه به فعالیت های اداره کل تربیت بدنی دانشگاه آزاد بود. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه های باز و بسته بود و روایی پرسشنامه ها توسط چند تن از اساتید و پایائی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ و با ضریب 83/0 مورد تایید قرار گرفت. برای تدوین استراتژی های ورزش دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از تحلیل SWOT و از یک ماتریس سوات استفاده شد. برای این کار، از مقایسات دو به دو برای تعیین استراتژی های چهارگانه SO، ST، WOوWT بر مبنای قضاوت تحلیلی و شهودی استفاده شد. پس از تجزیه و تحلیل و تشکیل ماتریس ارزیابی هر یک از عوامل داخلی و خارجی مشخص شد که جایگاه استراتژیک ورزش دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در منطقه محافظه کارانه (WO) قرار دارد و از مهمترین برنامه های عملیاتی ارائه شده در این مطالعه می توان به لزوم تقویت نقش و جایگاه ورزش دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در ورزش ملی و بین المللی از طریق ارتقاء جایگاه دانشگاه تربیت بدنی به عنوان یک سازمان حرفه ای و قابل اعتماد در سطح ملی و نیز بهبود تصویر این دانشگاه در سطح عمومی از طریق ارتقاء ارتباط با فدراسیون های ورزشی و نیز افزایش کیفیت برگزاری مسابقات در سطح دانشگاه اشاره نمود.
    کلیدواژگان: تدوین برنامه عملیاتی، ورزش دانشجویی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • رحیم رمضانی نژاد*، محسن لقمانی، حسین پورسلطانی زرندی صفحه 55
    هدف از مطالعه حاضر، مقایسه ویژگی های شغلی داوران فوتبال ایران با استفاده از نظریه مدل ویژگی های شغل بود که طی چند دهه اخیر در مرکز ثقل مطالعات قرار گرفته است. کلیه داوران و کمک داوران لیگ برتر و لیگ دسته اول فوتبال ایران (157 نفر) به پرسشنامه ویژگی های شغلی جاکو (2004) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از آزمون های اندازهگیری مکرر، بونفرونی و حداقل مجذورات بخشی (PLS) استفاده شده است. نتایج نشان داد ویژگی های تنوع مهارت (79/0)، تخصص (77/0)، بازخورد از شغل (62/0)، پردازش اطلاعات (61/0)، استقلال در کار(53/0)، اهمیت وظیفه (50/0) و حل مسئله (27/0) به ترتیب اثر معنی داری بر ویژگی های اصلی شغل داشتند. البته از دیدگاه داوران ویژگی های اهمیت وظیفه، تخصص و تنوع مهارت به مراتب بیشتر از ویژگی های بازخورد از شغل، استقلال در کار و حل مسئله در این شغل وجود دارد (05/0≤P). بنابراین با توجه به بارعاملی و اولویت ابعاد شغلی، می توان ویژگی حل مسئله را از این مدل برای داوران حذف کرد، در صورتی که دو بعد تخصص و پردازش اطلاعات را می توان برای جزو ویژگی های اصلی شغل داوری قرار داد. به طور کلی، داوران فوتبال این شغل را مهم، تخصصی، ارزشمند و پر مسئولیت می دانند.
    کلیدواژگان: داوران فوتبال، ویژگی های شغل، اهمیت وظیفه، حل مسئله
  • لقمان کشاورز*، ابوالفضل فراهانی، زهرا اصغری صفحه 67
    هدف از پژوهش حاضر تدوین مدل ارتباطی خودکارآمدی شغلی و هوش سازمانی در وزارت ورزش و جوانان ایران بود. جامعه آماری تحقیق کلیه مدیران عالی، میانی و پایه، کارشناسان مسئول، کارشناسان و کمک کارشناسان وزارت ورزش بود(850=N) که از بین آن ها 265 نفر به طور تصادفی طبقه ای برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای دستیابی به اهداف تحقیق از پرسشنامهی خودکارآمدی شرر و پرسشنامه هوش سازمانی آلبرخت استفاده شد. روایی صوریی و محتوایی هر دو پرسشنامه به تایید 15 نفر از متخصصین رسید و پایایی آن ها در یک مطالعه ی مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ به ترتیب (799/0= r) و(920/0 = r) محاسبه شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از روش های آماری توصیفی و روش های آماری استنباطی از جمله کلموگروف- اسمیرنوف، تی استودنت تک نمونه ای، تحلیل مسیر و برای تعیین ارتباط علی بین متغیرها از روش مدل معادلات ساختاری با بهرهگیری از دو نرم افزار SPSS.v.16 و AMOS.v.18 استفاده شد. یافتههای تحقیق نشان داد خودکارآمدی شغلی و هوش سازمانی در وزارت ورزش و جوانان در حد مطلوبی قرار ندارند. هم چنین خودکارآمدی شغلی ضمن ارتباط با هوش سازمانی در وزارت ورزش و جوانان ایران با ضریب مسیر(58/0= E) بر آن اثر دارد که در این تاثیرگذاری میل به تغیر با بارعاملی 83/0، روحیه با بارعاملی 79/0، اتحاد و توافق با بارعاملی 76/0، سرنوشت مشترک و کاربرد دانش هر کدام با بارعاملی 64/0 و چشمانداز راهبردی با بارعاملی 59/0 نقش دارند(05/0p<). با توجه به تاثیر خودکارآمدی شغلی بر هوش سازمانی در وزارت ورزش و جوانان بهره گیری از مدل ارتباطی آنها در برنامه ریزیها و تصمیم گیری های این وزارتخانه توصیه میشود.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی شغلی، هوش سازمانی، وزارت ورزش و جوانان
  • عباس بنیان*، مجید کاشف صفحه 79
    هدف از اجرای این پژوهش، بررسی تفاوت دیدگاه های حقوقی مربیان ورزش زن ومرد در رویدادهای ورزشی بود. روش پژوهش حاضر از نوع تحقیقات زمینه ای – پیمایشی بود که به صورت میدانی انجام شد. بدین منظور 175 نفر از مربیان ورزش کانون ها و باشگاه های ورزشی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که به روش آزمون- آزمون مجدد پایایی آن بررسی گردید و ضریب 86 % بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، ابتدا از آزمون کلموگروف اسمیرنوف برای توزیع طبیعی داده ها استفاده شد و با توجه به طبیعی نبودن توزیع داده ها از آمار غیر پارامتریک من ویتنی و کروسکال والیس استفاده گردید. بررسی یافته های پژوهش حاکی است،45/81 درصد مربیان ورزش به وظایف و مسئولیت های حقوقی در رویداهای ورزشی آگاهی داشتند. همچنین بین دیدگاه زنان و مردان در خصوص مسئولیت های حقوقی تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0 ≥ P) بدین معنی که مربیان ورزش زن نسبت به مرد آگاهی بیشتری درخصوص مسئولیت های حقوقی داشتند. از لحاظ مدرک تحصیلی، بین مربیان با مدرک تحصیلی متفاوت در خصوص آگاهی از حقوقی ورزشی تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0 ≥ p) بدین معنی که مربیانی که دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس و بالاتر بودند آگاهی بیشتری نسبت به دیگران داشتند.، در خصوص سابقه خدمت نیز بین دیدگاه مربیان تفاوت معنی دار وجود داشت (001/0 ≥ p) بدین معنی که مربیانی که دارای سابقه متوسط به بالا(15 سال به بالاتر) بودند به آگاهی های حقوقی اشراف بیشتری داشتند.
    کلیدواژگان: مربیان ورزش، کانون های ورزشی، باشگاه های ورزشی، مسئولیت های حقوقی
  • حسین عیدی، همایون عباسی، فرهادنظری، کامران عیدی پور*، ابوذر سوری صفحه 91
    بازی های المپیک به مثابه بزرگ ترین رویداد ورزشی جهان، از جایگاه بالایی نزد دولت ها برخوردار است. هدف از این پژوهش ارزیابی و تحلیل وضعیت ورزشکاران ایران در بازی های المپیک تابستانی(1948 لندن-2012 لندن) بود. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و از نوع مطالعات گذشته نگر بود. جامعه آماری شامل کلیه ورزشکاران ایرانی حاضر در 15 دوره بازی های المپیک تابستانی (584=N) بوده و اطلاعات لازم از طریق منابع معتبر مرتبط با بازی های المپیک کسب شد و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون کلموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون کروسکال والیس) نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد با توجه به میانگین رتبه بدست آمده، عملکرد ورزشکاران در رشته های تکواندو، کشتی و وزنه برداری در رتبه های اول تا سوم قرار داشت. از طرف دیگر، بین مجموع مدال کسب شده با تعداد ورزشکاران شرکت کننده رابطه معنی داری وجود داشت (434/0r=، 01/0p<)، اما از نظر مدال طلای کسب شده تفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین، بین تعداد ورزشکاران مرد شرکت کننده ایرانی در بازی های المپیک با مجموع مدال های کسب شده رابطه معنی دار وجود داشت (446/0r=، 01/0p<)، اما این رابطه در زنان معنادار نبود. در این رابطه لازم است که مسئولان ورزش کشورمان ضمن توجه بیشتر به رشته های المپیکی مدال آور، توجه ویژه ای به ورزش زنان و رشته های پر مدالی همچون دو و میدانی و شنا و همچنین سعی در اعزام تعداد بیشتر ورزشکاران در قالب تیم های ورزشی متعدد داشته باشند.
    کلیدواژگان: بازی های المپیک، ایران، کشتی، وزنه برداری، تکواندو، دوومیدانی
  • علی ناصریان، حسین کردلو*، حسین اکبری یزدی صفحه 103
    هدف این تحقیق، تعیین ارتباط بین رضایتمندی کارکنان با کیفیت ارائه خدمات آنان و رضایتمندی شرکت-کنندکان در المپیاد دانشجویی بود. به این منظور، کلیه شرکتکنندگان در المپیاد دانشجویی که در ارومیه برگزار شد به عنوان جامعه آماری مد نظر قرار گرفت و نمونه آماری (180 شرکتکننده) با استفاده از روش تصادفی خوشهای انتخاب شد. برای جمعآوری دادهها، از پرسشنامه رضایتمندی کارکنان (لاومن، 1998) و پرسشنامه کیفیت ارائه خدمات کارکنان و رضایتمندی مشتریان (چن، 2008) استفاده شد. پایایی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ اندازهگیری گردید، که به ترتیب 921/0 برای پرسشنامه رضایتمندی کارکنان، 908/0 برای پرسشنامه کیفیت ارائه خدمات کارکنان و 821/0 برای رضایتمندی شرکتکنندگان بدست آمد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از روش آمار توصیفی و آمار استنباطی (شامل آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون ساده و چند متغیره) انجام گرفت. نتایج نشان داد بین مولفههای رضایتمندی کارکنان با مولفههای کیفیت ارائه خدمات آنان و رضایتمندی مشتریان رابطه معنیدار وجود داشته و رضایتمندی کارکنان میتواند پیشبین معناداری برای کیفیت ارائه خدمات آنان، و کیفیت ارائه خدمات کارکنان نیز میتواند پیشبین معناداری برای رضایتمندی مشتریان باشد.
    کلیدواژگان: رضایت مندی، کیفیت ارائه خدمات، مشتریان
  • محسن طیبی*، فاطمه ایوبی، میر حسن سید عامری صفحه 113
    هدف از انجام این پژوهش بررسی سبک مدیریت مشارکتی در باشگاه فولاد مبارکه سپاهان و تعیین رابطه آن با رفتار شهروندی سازمانی و مولفههای آن می باشد. روش انجام تحقیق پیمایشی (توصیفی، تحلیلی) می باشد.که ابزار های مورد استفاده در آن، پرسشنامه محقق ساخته مدیریت مشارکتی با پایایی (91/0=r) و پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی بل و منگوک با پایایی (87/0=r) می باشد. همچنین برای تعیین روایی، پرسشنامهها مورد تایید 11 نفر از متخصصین این رشته قرار گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان باشگاه فولاد مبارکه سپاهان که تعداد آنها (96 نفر) است. با توجه به محدود بودن تعداد افراد جامعه، از نمونه گیری هدفمند استفاده شد (n=N). از آمارهای توصیفی و استنباطی، آزمون کالموگراف-اسمیرنوف جهت تعیین توزیع طبیعی داده ها و همچنین جهت آزمون فرضیه ها و از آزمونهای همبستگی پبرسون، رگرسیون استفاده شد. و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار آماری SSPS استفاده شد. یافتههای تحقیق نشان میدهد که بین مدیریت مشارکتی و رفتارشهروندی سازمانی در سطح (001/0p=) ارتباط معنادار (907/0r=) وجود دارد. همچنین ضریب تعیین متغیر پیش بین برابر 823/0 می باشد. به این معنا که 3/82 درصد از واریانس متغیر وابسته(رفتار شهروندی سازمانی) بوسیله متغیر مستقل (مدیریت مشارکتی) پیش بینی می شود. و نسبت (877/427F=) در سطح معناداری (01/0≥P) نیز تایید این یافته است. معادله رگرسیون براوردی در این تحقیق به صورت زیر خواهد بود: و چون مقدار (884/5t=) در سطح معناداری (01/0≥P) نیز تایید این یافته است.
    کلیدواژگان: مدیریت مشارکتی، رفتار شهروندی سازمانی، باشگاه فولاد مبارکه سپاهان
  • ژاله معماری*، محمد اصغری جعفرآبادی، عالیه مسکین صفحه 129
    مراکز خدمات دهی در حوزه ورزش زمانی می توانند بهره وری بالایی داشته باشند که ارائه خدمات آنان ضمن انطباق با نیازهای مشتریان، از بهره وری سازمانی مناسبی نیز برخوردار باشد. هدف از انجام این تحقیق بخش بندی بازار خدمات مجموعه های ورزشی بخش خصوصی، مبتنی بر کیفیت ادراک شده مشتریان بوده است. تحقیق حاضر به روش توصیفی- پیمایشی انجام شد. جامعه آماری تحقیق، مشتریان مجموعههای ورزشی شرکت ملی گاز بودند که دستکم 6 ماه از خدمات آن استفاده میکردند. نمونه آماری تحقیق نیز شامل 156 نفر بود. ابزار تحقیق، پرسشنامه استاندارد اسپورت سرو تئودراکیس و همکاران (2001) است که روایی آن توسط 5 تن از اساتید مدیریت ورزشی تایید شد. همچنین در تحقیق حاضر پایایی آن روش آلفای کرونباخ معادل 95/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون های کولموگروف اسمیرنف، t مستقل و 2T هتلینگ استفاده شد. برای تعیین و دسته بندی عوامل پرسشنامه از تحلیل عاملی اکتشافی با شاخص های KMO و از آزمون بارتلت برای بررسی برازش مناسب مدل استفاده شد. از درصد واریانس بیان شده توسط هر عامل و نیز کل عامل ها به عنوان شاخص پیشگویی مدل استفاده شد(05/0p<). نتایج نشان داد این مجموعه می تواند با استفاده از ویژگی های جمعیت شناختی افراد شامل سن، جنس، وضعیت تاهل و تعداد سال های عضویت، بازار مشتریان خود را به چند بخش تقسیم نماید و بدین وسیله از مزایای آن در کسب و کار خود بهرمند گردد. لیکن بخش بندی بر اساس متغیرهای تعداد مراجعه در ماه و درآمد معنی دار نبودند.
    کلیدواژگان: بخش بندی بازار، کیفیت ادراک شده، مجموعه های ورزشی بخش خصوصی
|
  • Leyla Mortezaei*, Reza Andam Page 11
    This study aims to build Women's participation motivations questionnaire in recreational water sports and reliability and validity. In this study, 283 people of women Khorasan Razavi Province from 4000 people were selected using random cluster as statistical sample. In this study, after the survey content validity, to check the structural validity exploratory factor analysis was used and reliability Cronbach's alpha and data analysis the software SPSS version 18 was used. According to factor analysis motivations women’s participation questionnaire in recreational water sports were classified in eight groups with titles of: Enjoyment and relaxation (7 items), fitness (4 items), Health and Hygiene (4 items), skill 3 items), Social dimensions (6 items), Success and recognition (7 items), Prevention and treat disease (3 items), Supremacy (3 items). The reliability of the questionnaire was calculated by using Cronbach's alpha correlation coefficient (α=0/890). Enjoyment and relaxation (4/43±0/53), fitness 4/39±0/57) and Health and Hygiene (4/26±0/59) were most important motivations of women’s participation in recreational water sports. Results of this study showed, Obtained 37 questions questionnaire is an appropriate Scale for measuring women’s participation motivations in recreational water sports.
    Keywords: Standardization, Reliability, Validity, Enjoyment, Relaxation
  • Abbas Mehdizadeh*, Mehdi Talebpour, Mehrdad Fathi Page 23
    The aim of the present survey was The study of sport tourism Status in the city of Mashhad based on SWOT Analysis. it was analytical- descriptive and performed in surveying method. Тhе investigation statistic population was all the experts in the field of sport tourism in Mashhad city included professors, physical education experts, tourism experts and tourism tour leaders, that of this between, 105 selected as the sample in this investigation. Тhе measurement tool was a 49-question, researcher made questionnaire which studied the factors affecting the sport tourism in five indexes economic and marketing, social and cultural, tourism attractions, equipment and facilities and sport events and services, in four components strengths, weaknesses opportunities, and threats. Тhе validity factor of the questionnaire was 0.83 through the kronbach’s coefficient. In order to analyse the data, the descriptive statistics methods including abundance, percentage, mean, and standard deviation and inferential statistics methods including singlevariable t, the Freedman test, and multi- variate analysis of variance test were used. The results showed that from the view point of the individuals being studied, the quality of accommodations in Hotels as the most important strength, Lack of qualified personnel in different positions as the most important weakness, Despite of traded and vast market in Mashhad as the most important opportunity, and weakness in railway transportation as the most important threat, were in the field of sport tourism in Mashhad city. The results of F-test in the level of P≤0.05 for the strengths of 1.74, Weaknesses of 0.82, opportunities 0.23 and Threats 1.76 was observed, which indicate there isn’t significant differences among the views of different groups of experts about the the strength, weaknesses, opportunities and threats of sports tourism in Mashhad. In prioritization of indexes the tourism attractions were more effective than the other indexes.
    Keywords: Tourism, Sport tourism, Mashhad city, SWOT Analysis
  • Golaleh Hoseini*, Mehrzad Hamidi, Farshad Tojari Page 37
    Islamic Azad University as one of the nation's prestigious universities, like other universities, to improve student sports program requires strategic planning and a precise view and operational plans for implementation of the strategy. Therefore, researcher is looking for strengths and weaknesses and the opportunities and threats identified in university students’ sport. Regarding these cases, optimal strategies and operational plans for implementing strategies can be provided and consequently the improvement and development of students’ sports (extra-curricular and public) can be provided. Statistical Society included 94 person of managers and experts of physical education central administration of Islamic Azad University and some Faculty Members of physical education department of Azad universities. After preparing a questionnaire, test reliability of questionnaire was done through Cronbach's alpha coefficient and it was equal to 0.83. For data analysis descriptive induce, Friedman Inference test, internal and external evaluation matrices and SWOT analysis were used. After analysis and evaluation of a matrix of internal and external factors it was identified that sport's strategic position in the Islamic Azad University has been placed in conservative zone (WO) then operational plans to improve student extracurricular sports has been done.
    Keywords: operational plans, student's sport, Islamic Azad University
  • Rahim Ramezani Nezhad*, Mohsen Loghmani, Hossein Poursoltani Zarandi Page 55
    The purpose of the present study was to compare job characteristics among Iranian soccer referees based on Job Characteristics Model (JCM) that it is one of the most common job design studies. 157 soccer referees in Premier League and A-league responded to seven-point Likert scale Jacko’s questionnaire (2004). To compare the core job characteristics of soccer referees, Repeated Measure, Bonferroni tests and Partial Least Squares (PLS) were used. Results show that characteristics of skill variety 0.79), specialization (0.77), feedback from job (0.62), information processing (0.61), autonomy 0.53), task significant (0.50), problem solving (0.27), had significant effects on core job characteristics among soccer referees, respectively. Characteristics of task significant, specialization, and skill variety had more effectiveness than characteristics of feedback, autonomy, and problem solving from referees’ view point (P≤ 0.05). Thus, based on factor loadings and priorities of job dimensions, problem solving can be eliminated, whereas specialization and information processing can be added to core job characteristics of soccer referees. Generally, soccer referees believe that soccer judgment is of importance, specialization, worthwhile, and high responsibility.
    Keywords: Soccer Referees, Job Characteristics, Task Significant, Problem Solving
  • Logman Keshavarz *, Abolfazl Farahani, Zahara Asghari Page 67
    The purpose of this research was to design relationship model of career self-efficacy and organizational intelligence at the ministry of youth and sports of Iran. Statistical population of this study included all of employees that working at the all levels (the managerial and operational levels) ministry of youth and sports in Iran (N=850). On the basis of Morgan table, 265 persons were cluster-randomly selected of research samples. To achieve the research goals, Scherer public self-efficiency and Albrecht organizational intelligence questioners were used. Content validity and face validity of two questionnaires was confirmed by 15 experts and their reliability were studied in a preliminary study with30 subjects and calculated as (r= 0.799), and (r=0.920) respectively. For data analysis the descriptive statistics and inferential statistics methods, including Kolmogorov-Smirnov, Single sample T student test, and path analysis were used and for determination of the causal relationship between variables the method of structural equations model by application of Amos.V.18 graphics software and SPSS.V.16were used. Research findings showed that career self-efficacy and organization intelligence are not desirable. Career self- efficacy with coefficient of (E=0.58) has an impact onorganizational intelligence at the ministry of youth and sports, and also there is a significant relationship between them. Also at their relationship appetite for change with coefficient of 0.83, sprit and alignment and congruence with coefficient of 0.79, shared fate and knowledge development with coefficient of 0.64, and strategic vision with coefficient of 0.59 have the most roles. With regard to impact career self-efficacy on organizational intelligence in the Ministry of youth and sport, it’s recommended that their relationship model is used in this ministry’s planning and decisions-making.
    Keywords: Career self, efficacy, Organizational intelligence, the Ministry of Youth, Sports
  • Abbas Bonyan*, Majid Kashef Page 79
    This study aimed to investigate the legal different opinions between male and female coaches in the sport events. The study was field research, which conducted through a field survey method. The data was collected from a random selected sample of 175 coaches in Tehran sport clubs. A test-retest researcher made designed questionnaire with 86% reliability coefficient was used to acquire the information of civic law and the responsibilities awareness. Firstly, for data analysis, a Kolmogoroff- Smirnoff test was carried out of the normal distribution function and regarding the abnormal data distribution, data were analyzed by Man-Whitney and Kruskal-Wallis as a non-parametric statistical way. The results revealed that 81.45% of the participants were aware of their duties and legal responsibilities in the sports events. Moreover, there was a significant difference between the legal responsibilities opinions based on genders (P ≤0.05). It means that the female coaches were more aware of their civic law responsibilities. The findings also discovered that the legal responsibilities opinions were significantly different among coaches with different high education levels (P ≤0.05). In other words, the coaches with higher education level (≥ Master) were more aware of their duties and legal responsibilities. In the job experiences background, it has also been found a significant difference among the coaches (P ≤ 0.001). It means that the coaches with higher job experiences (≥ 15 years) had significantly further awareness of legal civic responsibilities.
    Keywords: coaches, Sport clubs, Legal, civic responsibility, Sport events
  • Hossein Eydi, Homayun Abbasi, Farhad Nazari, Kamran Eydipour*, Abouzar Souri Page 91
    Olympic Games as the greatest sport event are of the most importance value for nations. The purpose of this study was to evaluate and analyze the place of Iranian athletes that participated inOlympic Games (1948- 2012). Research method was descriptive- analytic and retrospective. Statistical Society was all Iranian athletes (N=584) participated in 15 periods of summer Olympic games. Information of research was collected from Olympic Games site. For analysis of data, descriptive and inferential (K-S, person and kurscalvalis test) statistic were used. Results showed that wrestling, weight lifting and taekwondo according to mean rank had first to three ranks. Significant relationship was between acquired all medals and number of participated athletes (p<0/01 r=. 434 0/0)as well. Between numbers of men athletes participants and total medal acquired also were significant relationship (p<0/01 r=. 446 0/0), In respect of this matter, it is important that Iranian sports officials consider further medalist Olympic disciplines, Specially pay attention to women's sports and athletics and swimming courses. And also they should try to send more athletes in numerous sports teams.
    Keywords: Olympic Games, Iranian athletes, Wrestling, Wight Lifting, Taekwondo, Track, Field
  • Ali Naseryan, Hossein Kordlu*, Hossein Akbari Yazdi Page 103
    The Aim of this research was to determine the relationship among satisfaction of employees with the quality of service delivery and the satisfaction of participants in scholarship olympiad. To do so, all the participants in Olympiad which was implemented in Orumieh were statistical population. statistical patterns were chosen through random sampling method (participants,180). The data gathered by questionnaires employee satisfaction (Lawman1998) and qualiy of service delivery and participants satisfaction questionnaire (chen, 2008). The reliabilities were measured by karonbakh Alfa method which was obtained 0/921 for the quastionnaire of employees satisfaction,0/908 for questionnaire of the employees quality of service delivery and 0/821 for participants satisfaction. Statistical analysis was done by the use of deductive statics (consist of pearson correlation method, simple regression). The results show that there are significant relationship between employees satisfaction components and components of quality of service delivery and also show that employees satisfaction can be significant for their quality of service delivery and their quality of service delivery can be significant for costumers satisfaction.
    Keywords: satisfactory, quality of service delivery, consumers
  • Mohsen Tayebi*, Fatemeh Auobi, Mir Hasan Seyed Ameri Page 113
    The aim of this research is to investigate the participative management in Foolad Mobarake sport club and its relationship with dimensions of participative management such as humanism, honoring and respecting, moral in work and civil behavior. This research is analytical - descriptive and variable’s relationship is correlational which used two standard questioners about participative management and organizational citizenship behavior. The study population included allSepahan Foolad Mobarake sport club staff 96 persons. Because of the limitation of study population, all staff have been used as sample. To test the hypothesis, data evaluated by Pearson correlation test and other statistical methods and for data analysis statistical software SPSS has been used. The findings show that there is meaningful relationship between participative management and organizational citizenship behavior in level p= 0.001 and r=0.907. Due to the findings, staff in Sepahan Foolad Mobarake sport club receives the style management and existent organizational situation suitable. In other words, they know desired participative management style applied by organization management and know that their goals are in harmony with organization goals. Also this kind of management has meaningful relationship with organizational citizenship behavior by staff.
    Keywords: Participative Management, Organizational citizenship behavior, Sepahan Foolad Mobarake sport club
  • Zhaleh Memari*, Mohammad Ashghari Jafarabadi, Aliyeh Meskin Page 129
    Management in sport services centers can obtain high efficiency, which attract more audience participation. Higher efficiency is important when offering services adapted to the needs of the customer and productivity of the organization. The purpose of this study was services market segmentation of sport private complex based on customer perception of quality. The Research was conducted by descriptive- survey method. The statistical population was customers of sport complex of Gas national corporate that used services for 6 months. A survey on 156 users of the services offered at private gyms. Standard survey of Sport Serve by Theodorakis et al 2001) was used and content validity of that was approved by panel of experts, including 5 university professors in sports management and in this study reliability was 0/95(p<0/005). For data analysis, the Kolmogorov Smirnov, t independently and T2 Hotelling test were used. To determine and clustering the items of the questionnaire, exploratory factor analysis was used with KMOindex and the Bartlett test was used to assess the goodness of fit model. The percentage of varianceexplained by each factor and the model were used as a predictive index (p <0/05). The results showthat the demographic characteristics of age, sex, marital status, number of years ofmembership, can be used for market segmentation. However, segmenting the number of use at a month and customer income variables were not significant (p>0/005). Thereby, managers would enjoy the benefits of these results.
    Keywords: market segmentation, perceived quality, sport private complex