فهرست مطالب

Research Development in Nursing and Midwifery - Volume:11 Issue: 1, 2014

Journal of Research Development in Nursing and Midwifery
Volume:11 Issue: 1, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/03/29
  • تعداد عناوین: 15
|
  • ندا میرباقر آجرپز*، محبوبه کفایی عطریان صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    بیماران مبتلا به آنژین صدری ناپایدار، بیش از نیمی از موارد بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی را تشکیل می دهند. بستری شدن مجدد بسیاری از این بیماران، ناشی از نداشتن اطلاعات کافی و عدم پیروی از توصیه های پزشکی است که بر کیفیت زندگی این بیماران اثر سویی دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش چگونگی مراقبت از خود بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آنژین صدری ناپایدار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1389 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 80 نفر از بیماران مبتلا به آنژین صدری ناپایدار به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها، شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی (SF36) بود. دو جلسه دو ساعته آموزش چهره به چهره برای گروه مداخله اجرا شد. جلسه اول آموزش در زمان بستری بیماران و جلسه دوم آن در زمان ترخیص بیمار با حضور همراه بیمار بود؛ سپس کیفیت زندگی بیماران در هر دو گروه، در دو مرحله قبل از اجرای آموزش و یک ماه پس از اجرای آموزش سنجیده شد و در پایان کیفیت زندگی دو گروه مقایسه گردید. سپس تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS-14 و مداخله های آماری تی زوجی و مستقل انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفاوت معنی داری بین دو گروه در ابعاد سلامتی عمومی، سلامت جسمی، سلامت روانی، فعالیت اجتماعی، محدودیت در فعالیت ها، سرزندگی و نشاط بعد از مداخله وجود دارد (05/0 P≥)، ولی مقایسه دو گروه در ابعاد تغییرات سلامت و درد بدنی تفاوت معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    پیگیری مراقبتهای پرستاری و آموزش مراقبت از خود مبتنی بر نیاز بیمار در بیماران مبتلا به آنژین ناپایدار باعث بهبود ارتقای ابعاد کیفیت زندگی در آنها می شود.
    کلیدواژگان: مراقبت از خود، کیفیت زندگی، آموزش، آنژین صدری ناپایدار
  • علیرضا محمدی آریا، مهدیه پاکدامن*، شهنام ابوالقاسمی، منصور رضایی، طاهره پاشایی، آمنه قره تپه صفحات 8-16
    زمینه و هدف
    سرطان پستان، شایع ترین سرطان در بین زنان سراسر دنیا است. پژوهش حاضر با هدف مشخص کردن تاثیر آموزش گروهی روش های مقابله با استرس بر میزان امیدواری و کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع مداخله ای بود که بر روی زنان مبتلا به سرطان پستان بخش شیمی درمانی بیمارستان رازی شهر رشت در سال 1390 انجام گرفت. 60 نفر از جامعه آماری مورد نظر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و با دو پرسشنامه امیدواری اشنایدر و کیفیت زندگی (SF-36) مورد آزمون قرار گرفتند.30 نفر از بیماران واجد شرایط به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش تحت آموزش روش های مقابله با استرس قرارگرفت و گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد. پس از مداخله دوباره امیدواری و کیفیت زندگی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی و میانگین نمرات امیدواری و کیفیت زندگی همسان بودند و بعد از مداخله براساس نتایج یافته ها با آزمون مقایسه میانگین های مستقل و وابسته، درمیزان امیدواری و کیفیت زندگی تفاوت معنی داری مشاهده گردید. همچنین این تفاوت برکیفیت زندگی بیش از امیدواری بود(001/0=P)
    نتیجه گیری
    آموزش گروهی روش های مقابله با استرس بر امیدواری و کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان موثر است. تحقیقات بعدی با دوره های پیگیری به منظور حصول اطمینان از تداوم بخشی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، روش های مقابله با استرس، امیدواری، کیفیت زندگی، سرطان پستان
  • سید مهران حسینی*، سپیده بخشنده نصرت، رضا رحمتی، زینب سیاه مرزکوهی، رسول محمدی صفحات 17-23
    زمینه و هدف
    شیردهی اثر ضد بارداری، رفتاری، هورمونی و متابولیکی مفیدی دارد. در سیستم قلبی- عروقی مادر، در هر دو مورد کاهش و افزایش فشارخون مادر در اثر شیردهی گزارش شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر شیردهی بر مقدار فشار نبض مادر در دو گروه با حاملگی طبیعی و با سابقه ابتلا به پره اکلامپسی انجام گردید.
    روش بررسی
    نمونه ها شامل 34 مادر شیرده با سابقه حاملگی طبیعی و 18 مادر شیرده با سابقه پره اکلامپسی حاملگی بودند. فشار خون مادر همزمان از شریان بازویی راست و چپ و در وضعیت دراز کشیده ثبت می گردید. از آزمون آماری Repeated Measured ANOVA و نرم افزار SPSS-16 برای مقایسه داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    در مقایسه فشار نبض، هر گروه اختلاف معنی داری از نظر عامل زمان در هر دو نوبت شیر دهی مشاهده نشد. این حالت در سمت راست و چپ یکسان بود. مقادیر متناظر فشارهای سیستول، دیاستول و نبض در هر دو سمت بین دو گروه معنی دار بود(001/0≤P). در هر دو گروه روند تغییرات از نظر عامل زمان به شکل افزایش فشارهای سیستولی و دیاستولی 5 دقیقه بعد از شیردهی و کاهش آن ها 30 دقیقه بعد مشابه بود.
    نتیجه گیری
    در مادران شیرده با سابقه ابتلا به پره اکلامپسی مقادیر فشار نبض غیر طبیعی است. شیردهی موجب تغییر فشارهای سیستول و دیاستول است، ولی تغییری در فشار نبض ایجاد نمی کند و از این نظر تفاوتی بین سمت راست و چپ وجود ندارد.
    کلیدواژگان: فشار نبض، شیردهی، حاملگی
  • ندا پروین، لیلا رفیعی وردنجانی* صفحات 24-31
    زمینه و هدف
    اداره رفتارهای پرخاشگرانه، یکی از مشکلات مهم پرستاران شاغل در بخش های روانپزشکی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین مشکلات پرستاران شاغل در بخش های روانپزشکی، در اداره بیماران پرخاشگر انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی در 41 پرستار شاغل در بخش های روانپزشکی هاجر شهرکرد و سینا در سال 1390 انجام گرفته است. نمونه گیری به روش سرشماری بود. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ی محقق ساخته حاوی اطلاعات دموگرافیک و مشکلات پرستاران در اداره بیماران پرخاشگر در سه بخش مشکلات فردی، مشکلات مربوط به محیط فیزیکی بخش و مشکلات سازمانی جمع آوری شد. اطلاعات با استفاده از میانگین و فراوانی و آزمون های تحلیلی مانند کای دو و من ویتنی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سن پرستاران 74/6 ±34/36 سال و میانگین سابقه کار آن ها در بخش روانپزشکی85/4± 73/6 سال بود. بیشترین مشکل پرستاران در برخورد با بیماران پرخاشگر مربوط به مشکلات فردی بویژه ترس آن ها از برخورد فیزیکی و عوارض مهار فیزیکی بیماران بود. ارتباط معنی داری بین سن، جنس، شیفت کاری، سابقه کاری و نوع استخدام با دفعات پرخاشگری بیماران در پرستاران شاغل در دو بیمارستان مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که کارکنان پرستاری شاغل در بخش های روانپزشکی در کنترل بیماران پرخاشگر با مشکلاتی بویژه در حیطه های فردی و محیط فیزیکی مواجه هستند؛ لذا توجه مسئولان مربوطه در این مورد ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، بیمار، پرخاشگری، پرستار
  • زهره نبی زاده قرقوزار، فروزان آتش زاده شوریده*، ناهید خزایی، حمید علوی مجد صفحات 32-38
    زمینه و هدف
    دنیای امروز، دنیای سازمان ها می باشد. سازمان ها جهت توسعه سازمانی ارتقای عملکرد، بهره وری و اثربخشی خود نیازمند کارکنان توانمند و متعهدی می باشند. متغیرهای مختلفی از جمله عوامل مدیریتی و سازمانی می توانند تعهد سازمانی را تحت تاثیر قرار دهند. هدف از این مطالعه، بررسی همبستگی بین ویژگی های جمیعت شناسی با تعهد سازمانی پرستاران می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی- مقطعی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل پرستاران (2120نفر) بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشد که به روش طبقه بندی تصادفی، 260 نفر پرستارانتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از «پرسشنامه جمعیت شناسی» پژوهشگر ساخته و «پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و می یر» استفاده شد. اطلاعات با نرم افزار آماری SPSS-19و با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد میزان تعهد سازمانی 5/53 درصد واحدهای پژوهش در سطح متوسط می باشد (با میانگین 57/14± 70/64). بین متغیرهای سن، سطح تحصیلات و سابقه کار بالینی با تعهد سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد (05/0P<). همچنین بین میانگین ساعات کاری در هفته و تعهد سازمانی رابطه معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه مهمترین و ارزشمندترین سرمایه سازمان، نیروی انسانی است لذا تلاش برای توسعه تعهد در کارکنان، امر مهمی است که مدیران باید به آن توجه داشته باشند.
  • هاشم حشمتی، رسول اثنی عشری، سمانه خواجوی، عبدالرحمن چرکزی، آناهیتا بابک، سید قدیر حسینی، ناصر بهنام پور* صفحات 39-50
    زمینه و هدف
    با توجه به روند سریع پیر شدن جمعیت کشور و نقش بسیار مهم سبک زندگی در مشکلات و بیماری های سالمندان، مطالعه حاضر با هدف تعیین سبک زندگی سالمندان شهر کاشمر طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی بوده که در سال 1391بر روی 267 نفر از افراد بالای60 سال تحت پوشش پایگاه های بهداشتی شهر کاشمر که به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام شد. داده ها از طریق پرسشنامه ای روا و پایا از طریق مصاحبه جمع آوری شد و پس از ورود به نرم افزار SPSS-18 با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون کای دو، تی مستقل، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی) تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی سالمندان 22/6±03/69سال بود. وضعیت سبک زندگی 4/67 درصد (180نفر) از سالمندان مورد مطالعه متوسط و 6/32 درصد (87 نفر) مطلوب بود. بین سن،تاهل و تحصیلات با سبک زندگی ارتباط معنی داری وجود داشت(001/0P<). همچنین بین سن با حیطه های پیشگیری(P<0/001)(r=-0/453)، فعالیت بدنی(r=-0/226) (P<0/001)، تنش.(0/252-r=) (<0/001 (Pو روابط اجتماعی(0/311-(P<0/001)(r= رابطه معنی دار و معکوس وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه درصد بالایی از سالمندان سبک زندگی مطلوبی ندارند، پیشنهاد می شود مداخلات لازم از جمله مداخلات آموزشی به منظور ارتقای وضعیت سبک زندگی سالمندان صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، سالمندان، کاشمر
  • آسیه سادات بنی عقیل*، ابراهیم صالحی عمران، محمد فاضلی، وحید فلاح صفحات 51-58
    زمینه و هدف
    حرکت جهان به سمت اقتصاد دانش بنیان، سرمایه انسانی کارا را که اغلب در دانشگاه تربیت می شوند، به مهم ترین عامل رقابتی هر کشور تبدیل کرده و شناسایی عوامل مرتبط با عملکرد آنان را جزو ضروریات قرار داده است. هدف این مطالعه، تعیین ارتباط سرمایه فرهنگی با عملکرد علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی با استفاده از دو پرسشنامه سرمایه فرهنگی و عملکرد علمی که روایی صوری، محتوا (کمی و کیفی) نیز پایایی آن (آزمون همسانی درونی) تایید شده بود، در 126 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی گلستان (محیط پژوهش) دارای حداقل 3 سال تجربه تحصیل در دانشگاه که پرسشنامه ها را به شیوه خود اظهاری تکمیل نموده بودند، بیماری جسمی یا روانی شناخته شده نداشتند و در طول مدت مطالعه فارغ التحصیل نشدند، بر اساس طرح نمونه گیری تصادفی حلقه ای متناسب با تعداد دانشجویان هر دانشکده در سال 1392انجام شد. در این مطالعه جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS-19و آزمون های توزیع فراوانی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام چند متغیره در سطح معنی داری 05/0 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد سرمایه فرهنگی با عملکرد علمی دانشجویان با ضریب همبستگی 45/0 ارتباط مثبت و معنی داری داشت، به طوری که با افزایش نمرات سرمایه فرهنگی، دانشجویان عملکرد علمی بالاتری را نشان دادند. نیز یافته ها حاکی از آن بود که می توان با استفاده از مدل پیش بین، عملکرد علمی دانشجویان را با استفاده از نمرات سرمایه فرهنگی درونی و نهادی پیش بینی نمود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه می توان نتیجه گرفت کسب و ارتقای سرمایه فرهنگی می تواند بر عملکرد علمی دانشجو موثر باشد.
    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، عملکرد علمی، عملکرد آموزشی، پژوهشی، دانشجو، آموزش عالی
  • لیلی بریم نژاد، ام کلثوم توماج*، حمید حقانی صفحات 59-67
    زمینه و هدف
    افراد مبتلا به تالاسمی به دلیل نیاز به تزریق خون مکرر و عوارض شدید این بیماری به درمان و نظارت پزشکی مداوم نیاز دارند و مشکلات روان شناختی این بیماران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین خودپنداری و عوامل مرتبط در کودکان و نوجوانان 18-7 سال مبتلا به تالاسمی ماژور در استان گلستان در سال 91-1390 انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، با استفاده از روش سرشماری 155 کودک و نوجوان مبتلا به تالاسمی ماژور که به طور منظم برای دریافت خون به مراکز درمانی مراجعه می کردند، وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه خودپنداری پیرزهاریس به همراه متغیرهای دموگرافیک بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-19 و توسط آزمون های آماری آنالیز واریانس و تی مستقل صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات خودپنداری در این بیماران در محدوده ی پایین بود و بین نمرات خودپنداری این بیماران با سن، وضعیت تحصیلی و ترک تحصیلی، رتبه تولد، تعداد فرزندان در خانواده و میزان تحصیلات والدین ارتباط معنی داری یافت گردید، ولی بین نمرات خودپنداری و حضور در فعالیت های ورزشی و تعداد دفعات تزریق خون و وضعیت اقتصادی خانواده این بیماران تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتیجه این مطالعه نشان داد که خودپنداری افراد مورد بررسی پایین است و برخی از عوامل غیر قابل تعدیل بر شدت آن می افزاید، ولی عوامل قابل تعدیلی مانند ترغیب افراد به ادامه تحصیل و انجام ورزش و افزایش اطلاعات والدین آن ها در زمینه بیماری فرزندان خود می تواند در بهبود و ارتقای خودپنداری این افراد کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: تالاسمی ماژور، کودک و نوجوان، خودپنداری، عوامل مرتبط
  • لیلا جانثار حسینی، ربیع الله فرمانبر*، مجید پور شیخیان، احسان کاظم نژاد لیلی صفحات 68-74
    زمینه و هدف
    یادگیری و پیشرفت تحصیلی از جمله موضوعات مهم و مورد توجه در روانشناسی پرورشی و تعلیم وتربیت است که از عوامل مهم فردی و موقعیتی تاثیر می پذیرد، در ایران مطالعات بسیار اندکی در زمینه ی انگیزه دانشجویان پرستاری انجام شده است و آمار دقیقی از وضعیت انگیزه دانشجویان پرستاری و ارتباط آن با پیشرفت تحصیلی موجود نمی باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سطوح انگیزه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با پیشرفت تحصیلی صورت گرفته است.
    روش بررسی
    روش این پژوهش از نوع مقطعی- توصیفی تحلیلی است. ابزار مطالعه، پرسشنامه های تعیین انگیزه آکادمیک و محیط کار مبتنی بر تئوری خود تعیین کنندگی می باشد. 243 دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان پرسشنامه را تکمیل نموده و اطلاعات جمع آوری شده در نرم افزار آماری SPSS-16 با استفاده از آزمون من ویتنی، اسپیرمن و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از میان 243 دانشجو، 126 نفر(9/51 درصد) زن، 117 نفر (1/48 درصد) مرد با میانگین سنی 21 سال بودند. میزان انگیزه و معدل دانشجویان خوب ارزیابی شد. بین انگیزه شناسایی شده(03/0P=) و به درون متمایل شده(01/0P=) با معدل، ارتباط معنی دارمثبت و بین فقدان انگیزه (1/0-r=، 02/0P=) با معدل، ارتباط معنی دار و معکوس دیده شد. بین انگیزه درونی و بیرونی با معدل ارتباط معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به موارد بررسی شده میزان انگیزه دانشجویان پرستاری متوسط به بالا بود، اما انگیزه درونی در پیشرفت تحصیلی دانشجویان تاثیری نداشته و مواردی چون انگیزه شناسایی شده و به درون متمایل شده که در رده های پایین تری نسبت به انگیزه درونی قرار داشتند، اثر گذاری بیشتری بود. از این رو لازم است که مدرسان تلاش بیشتری در جهت شناسایی عوامل اثر گذار بر روی انگیزه و پیشرفت تحصیلی دانشجویان ودرونی سازی انگیزه مرتبط با پیشرفت تحصیلی آن ها داشته باشند.
    کلیدواژگان: انگیزه، پیشرفت تحصیلی، تئوری خود تعیین کنندگی
  • محتشم غفاری*، صدیقه نیازی صفحات 75-84
    زمینه و هدف
    دریافت کلسیم در پیشگیری از پوکی استخوان نقش بسزایی دارد. هدف از مطالعه، بررسی اثربخشی آموزش مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بر ارتقای دریافت کلسیم در دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی شهرستان کلاله می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 140 دانش آموز دختر دوم راهنمایی شهرستان کلاله (دو گروه آزمون و کنترل) به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب و داده ها از طریق پرسشنامه های استاندارد مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی درخصوص پوکی استخوان و پرسشنامه بسامد خوراک، جمع آوری و با نرم افزار SPSS-16 (آزمون های تی مستقل و تی تست) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    دانش آموزان گروه های مداخله و کنترل، از لحاظ بعد خانوار و مشخصات دموگرافیک والدین همگن بوده و اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. همچنین نمرات آگاهی و هریک از سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی در دو گروه قبل از مداخله آموزشی تفاوت معنی داری نداشت، اما بعد از مداخله، نمرات افزایش قابل ملاحظه ای داشت(001/0P<). همچنین میانگین نمره عملکرد، دو ماه بعد از آموزش افزایش معناداری داشت (001/0< P).
    نتیجه گیری
    طراحی و اجرای برنامه آموزشی مطابق با الگوی اعتقاد بهداشتی در ارتقای آگاهی، اجزای نگرش و عملکرد دانش آموزان در گروه آزمون در زمینه رفتارهای پیشگیری کننده از پوکی استخوان موثر می باشد.
    کلیدواژگان: الگوی اعتقاد بهداشتی، دریافت کلسیم، پوکی استخوان، دختران
  • فاطمه محمودی، آسیه مبارکی*، اکبر رستمی نژاد صفحات 85-90
    زمینه و هدف
    استفاده از ضریب آپگاربرای ارزیابی نوزاد در بدو تولد مفید است و نیز انتخاب نوع بیهوشی کم خطر، مطلوب و مقرون به صرفه برای مادر ونوزاد حائز اهمیت است. این مطالعه با هدف تعیین اثر بیهوشی عمومی و بی حسی نخاعی بر آپگار نوزادان متولد شده سزار ینی انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش فوق به صورت کارآزمایی بالینی یک سو کور انجام گرفت. تعداد نمونه 200 خانم کاندیدای سزارین انتخابی در بیمارستان امام سجاد یاسوج بودند که به صورت تصادفی ساده متوالی در دو گروه بی حسی نخاعی و بیهوشی عمومی قرار گرفتند و نمره آپگار دقایق اول، پنجم و بیستم ثبت گردید. بی حسی نخاعی با ml 2 لیدوکائین 5% و بیهوشی عمومی با mg/kg 5 نسدونال و mg/kg 5/1 اسکولین برای القا و N20 و هالوتان جهت نگهداری بیهوشی انجام شد. اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS-16 و استفاده ازآزمون های تی تست وکای دو مورد با در نظر گرفتن سطح معنی داری 05/0P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    متوسط آپگار دقیقه اول و پنجم در بیهوشی عمومی 6/0 ±1/8 و 25/0 ±92/9 و در بیحسی نخاعی 2/0 ±01/9 و 33/0±92/9 گزارش شد که از لحاظ آماری، تفاوت معنی داری بین آپگار دقیقه اول در دو گروه وجود دارد (05/0> P) و در زمان های دیگر تفاوتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    آپگار دقیقه اول نوزادان به دنیا آمده از مادرانی که تحت بی حسی نخاعی قرار گرفتند، بیشتر از نوزادانی بوده است که مادران آن ها بیهوشی عمومی دریافت کرده بودند. توصیه می شود در سزارین انتخابی،بیشتر از بی حسی نخاعی استفاده شود.
    کلیدواژگان: آپگار، بیهوشی عمومی، بی حسی نخاعی، سزارین انتخابی
  • پیمان آخربین، عادل زاهد بابلان، عباس نقی زاده باقی* صفحات 91-98
    زمینه و هدف
    یکی از اساسی ترین عوامل ایجاد انگیزه در پرستاران، افزایش اشتیاق به کار آن هاست. از آنجایی که اشتیاق شغلی پرستاران می تواند تحت تاثیرعوامل مختلف درون و برون سازمانی از جمله سبک رهبری مدیران پرستاری ویادگیری سازمانی باشد، لذا این مطالعه در نظر دارد تا رابطه بین سبک رهبری خدمتگزار و یادگیری سازمانی با اشتیاق شغلی پرستاران دانشگاه علوم پزشکی اردبیل را بررسی نماید.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی و مقطعی است که در طی شش ماهه دوم سال 1391 در بین پرستاران شاغل در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اردبیل صورت گرفته است. از میان پرستاران شاغل به کار که تعداد 914 نفر بود با استفاده از جدول گرجسی و مورگان تعداد 273 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. جهت جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه: پرسشنامه سبک رهبری خدمتگزار قلی پور و همکاران، پرسشنامه یادگیری سازمانی Chiva وهمکاران وپرسشنامه اشتیاق شغلی Salanova و Schaufeli بهره برده شد.تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی(جدول فراوانی داده ها، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی(رگرسیون چندگانه به روش گام به گام و ضریب همبستگی پیرسون) وSPSS-21 صورت گرفته است.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین سبک رهبری، یادگیری سازمانی و اشتیاق شغلی رابطه مثبت و معنی داری وجود داشته(01/0≥P) و سبک رهبری خدمتگزار و یادگیری سازمانی دارای میانگین بالاتری نسبت به میانگین مفهومی می باشند. همچنین سبک رهبری خدمتگزار و یادگیری سازمانی می تواند اشتیاق شغلی را پیش بینی نماید.
    نتیجه گیری
    بهبود مولفه های یادگیری سازمانی و سبک رهبری خدمتگزار می تواند باعث ارتقا و افزایش اشتیاق شغلی پرستاران گردد.
    کلیدواژگان: سبک رهبری خدمتگزار، یادگیری سازمانی، اشتیاق شغلی
  • عین الله ملایی، زهرا رویانی*، محمد موجرلو، ناصر بهنام پور، جواد گلیج، مریم خاری صفحات 99-107
    زمینه و هدف
    خستگی از شایع ترین عوارض جانبی بیماران تحت درمان با همودیالیز است. مطالعه حاضر به بررسی برخی عوامل مرتبط با خستگی در بیماران تحت درمان با همودیالیز از قبیل عوامل دموگرافیک، اضطراب، افسردگی و کیفیت خواب پرداخته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی از بین 165 بیمار دیالیزی، 58 بیمار واجد شرایط بخش دیالیز مرکز آموزشی درمانی 5آذر گرگان، به صورت تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. ابزارجمع آوری داده ها مشتمل بر پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس سنجش شدت خستگی، پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک بود. داده ها در نرم افزار SPSS-17با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی و کروسکالوالیس تجزیه و تحلیل شدند و برای بررسی همبستگی داده ها از ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون خطی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین خستگی در کل بیماران 66/1±76/4 بود. (8/44 درصد)26 نفر از نمونه ها دارای اضطراب متوسط و (3/29 درصد) 17 نفر نیز دارای افسردگی شدید بودند. (1/74 درصد) 43 نفر کیفیت خواب خود را نامطلوب ابراز کردند. خستگی با اضطراب (353/0r=، 006/0(P= و افسردگی (525/، r=001/0P≤) ارتباط مستقیم معناداری داشت، ولی این ارتباط با کیفیت خواب بیماران معنادار نبوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای خستگی (1/93 درصد) در بیماران تحت درمان با همودیالیز و تاثیر عوامل متعدد بر آن، توصیه می شود ارائه دهندگان مراقبت، عوامل مرتبط در بروز خستگی را مد نظر قرار داده و برای کاهش اثرات آن بر کیفیت زندگی بیماران، تلاش نمایند.
    کلیدواژگان: خستگی، اضطراب، افسردگی، کیفیت خواب، همودیالیز
  • سمیه نقی زاده، فهیمه صحتی شفایی*، مرتضی قوجازاده صفحات 108-117
    زمینه و هدف
    زمان پذیرش و بستری کردن مادر جهت زایمان می تواند تاثیر مهمی در سرانجام زایمان داشته باشد. هدف مطالعه حاضر، بررسی پیامدهای پس از زایمان مادران بستری شده در فاز نهفته و فعال زایمان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی بر روی 500 نفر از زنانی که در بیمارستان طالقانی تبریز زایمان کرده بودند، انجام گرفت. نمونه ها به دو گروه تقسیم شدند؛ گروه اول افرادی که در فاز نهفته (250 نفر) و گروه دوم زنانی که در فاز فعال زایمان (250 نفر) بستری شده بودند. ابزار گردآوری داده ها، شامل پرسشنامه مشخصات واحدهای مورد پژوهش، چک لیست ارزیابی مراحل سوم و چهارم زایمان، نتایج معاینات قبل از ترخیص و معاینات ده روز اول بعد از زایمان مادران بود.
    یافته ها
    از نظر سن، تعداد حاملگی، زایمان، سقط، بچه های مرده و تعداد زایمان طبیعی بین دو گروه فاز نهفته و فعال ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت و به لحاظ آماری همگن بودند. در مورد عوارض مرحله چهارم زایمان، خونریزی پس از زایمان، میانگین هموگلوبین و هماتوکریت قبل از ترخیص از بیمارستان، اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده شد. بین آپگار دقیقه اول نوزاد (03/0P<)، PH خون شریانی بند ناف (001/0P<) و اقدامات انجام شده بر روی نوزاد مانند گام های اولیه احیاء (تحریک فیزیکی،O2 آزاد و ساکشن) و اقدامات احیاء (001/0P<) بین دو گروه فاز نهفته و فعال زایمان اختلاف آماری معنی داری بدست آمد.
    نتیجه گیری
    پذیرش زنان در مرحله نهفته زایمان با افزایش عوارض و مداخلات انجام شده بر روی مادران همراه است. بنابراین پیشنهاد می شود در صورت نداشتن دلیل برای بستری کردن زنان در فاز نهفته، از پذیرش وی در فاز نهفته خودداری شود.
    کلیدواژگان: پیامدهای پس از زایمان، فاز نهفته، فاز فعال
  • رابطه سبک زندگی پرستاران با برخی ویژگی های فردی- حرفه ای آنان در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان
    غلام رضا محمودی شن*، حسین رحمانی، علی اکبر عبداللهی، محمدعلی وکیلی، حورالنساء شیخ، حسین نصیری صفحه 118
    زمینه و هدف
    سبک زندگی پرستاران با سلامت آنان رابطه ای انکارناپذیر دارد. مطالعه حاضر در پی تعیین وضعیت سبک زندگی پرستاران و رابطه آن با برخی شرایط فردی- حرفه ای آن ها می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی روی391 پرستار که به صورت چند مرحله ای و تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند، در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان انجام شد. داده ها با پرسشنامه سبک زندگی پرستاران که دارای 6 زیر مقیاس و همبستگی درونی (87/0 α=) و پایایی ثبات (897/0= r) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS-16 وآزمون های تی مستقل، کراسکال والیس، من ویتنی و کای دو انجام گرفت و سطح معنی داری 05/0 P≤ در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 391 نمونه 2/20 درصد مرد، 8/79 درصد زن و 4/85 درصد شیفت در گردش بودند. 3/36 درصد بین 6-10 سال سابقه کار داشتند. حداکثر 1/78 درصد پرستاران نمره سبک زندگی آنها خوب بود. بالاترین سطح نمره اتخاذ شده در زیر مقیاس صلاحیت (17/92 درصد) و کمترین در مدیریت زندگی فردی بود (82/64 درصد). بین برخی ویژگی های فردی- حرفه ای مانند سمت پرستاران، وضعیت استخدامی، شیفت کاری، میزان اضافه کاری، تعداد شیفت های شبکاری و شیفت در ایام تعطیل با برخی زیر مقیاس های سبک زندگی رابطه معنی داری وجود داشت(05/0 P≤).
    نتیجه گیری
    از آنجایی که بین ابعاد سبک زندگی و بعضی شرایط فردی– حرفه ای رابطه مستقیمی وجود دارد و برخی ابعاد مانند مدیریت زندگی فردی و مدیریت نقش با شرایط کاری تنزل پیدا می کنند، بنابراین توصیه می شود مدیران تدابیری اتخاذ کنند که برنامه های کاری خللی در سبک زندگی سالم پرستاران ایجاد نکند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، پرستاران، شرایط حرفه ای، شرایط شغلی
|
  • Neda Mirbagher Ajorpaz *, Mahboube Kafaei Atrian Pages 1-7
    Background And Objective
    Unstable angina (UA) patients account for more than half of hospitalized patients in CCU. Very often, re-hospitalization of these patients is due to lack of enough information and compliance with medical advice, having negative effect on quality of life. Thus, we aimed to determine the effect of self-care education on quality of life in unstable angina patients in Kashan Shahid Behashti hospital in 2010.
    Material And Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 80 patients with unstable angina divided randomly into control and intervention group. The instruments were demographic and quality of life questionnaire (SF36), used before and after intervention. For intervention group, we carried out two face-to-face 2-hour sessions. The first session was performed at admission and the second at the time of discharge with the presence patient’s family. Finally, the two groups were compared and analyzed by SPSS 14 version, using paired t test and independent t test.
    Results
    The results in two groups showed that there were significant differences in dimensions including General health, physical health, mental health, social function, limitation in activities, and vitality. (p≤0.05). But the difference was not significant for health changes and body pain.
    Conclusion
    Nurse follow-up and patient-centered self-care education can be useful for improving quality of life in unstable angina patients.
    Keywords: Self, Care, Quality of Life, Education, Unstable Angina
  • Dr Alireza Mohammadi Arya, Mahdiyeh Pakdaman *, Dr Shahnam Abolghasemi, Dr Mansour Rezaee, Dr Tahereh Pashaee, Amaneh Ghareh Tapeh Pages 8-16
    Background And Objective
    Breast cancer is the most common cancer among women worldwide. Thus, we aimed to determine the effect of stress inoculation group training on the hope and quality of life in women with breast cancer.
    Material And Methods
    This experimental study was conducted on 60 randomly selected women in chemotherapy ward of Razi hospital in Rasht, 2011. The instruments were Schneider hope and quality of life (SF-36) questionnaires. Of 60, 30 eligible patients were randomly divided into control group with no training and experimental group with stress inoculation training.
    Results
    Before intervention, the two groups were matched with demographic variables, hope and quality of life score. The results showed that the stress inoculation group training is effective both on hope and quality of life. Furthermore, the effect of this approach on quality of life was more than hope score (P=0.001).
    Conclusion
    Stress inoculation group training is highly effective in improving the hope and quality of life in women with breast cancer. To be sure about its permanent effect, further research with follow-up period is needed.
    Keywords: Group Training, Stress Inoculation Training, Hope, Quality of Life, Breast Cancer
  • Dr Seyed Mehran Hosseini *, Dr Sepideh Bakshandeh Nosrat, Dr Reza Rahmati, Zeinab Siahmarzkohee Pages 17-23
    Background And Objective
    Breastfeeding has contraceptive, behavioral, hormonal and metabolic positive outcomes, and it can affect on maternal blood pressure, hypotension and hypertension. We aimed to assess the impact of breastfeeding on maternal brachial artery pulse pressure in the women with natural labour and those with a history of per-eclampsi.
    Material And Methods
    The participants were 34 women with natural pregnancy mothers (group I) and 18 with the history of preeclampsia (group II). Mother’s blood pressure was recorded simultaneously from right and left brachial artery in supine position. The repeated measure ANOVA was used for statistical analysis.
    Results
    There was no significant change in pulse pressure (PP) with respect to time between two groups. This condition was similar in right and left side. In either sides, significant difference was observed for systolic, diastolic or PP values between two groups. A uniform trend including an increase of blood pressure at 5 minutes and a decrease after 30 minutes was also observed.
    Conclusion
    The brachial PP is abnormally higher in mothers with preeclampsia. Similarly in both sides, breast feeding leads to systolic and diastolic changes but that is not the case for PP.
    Keywords: Pulse Pressure, Breastfeeding, Pregnancy
  • Neda Parvin, Leila Rafiee Vardanjani * Pages 24-31
    Background And Objective
    Management of aggressive behavior is one of the important problems for nurses working in psychiatric wards. This study aimed at determining nurse's problem in dealing with aggressive behavior in psychiatric wards.
    Material And Methods
    This descriptive-analytic study, via census sampling, was conducted on 41 nurses engaging in psychiatric wards of Hajar and Sina Hospitals in Shahrekord, 2011. The data collected by a research-made questionnaire including demographic data and nurse's problems for management of patient aggression in three domains of personal, physical environment of ward and organizational factors. Using means, frequency, Mann-Whitney and Chi square, we described and analyzed the data.
    Results
    The average age of nurses was 36.34±6.74 and their record of services in psychiatry ward was 6.73± 4.85 years. The most frequent nurse's problem in management of aggressive patients was related to personal problem specially the threat of having physical conflict with patients and encountering with the consequences of patients’ physical restriction. There was no significant relationship between the frequency of aggression and the variables such as age, sex, work shift, work history and type of employment (P>0.05).
    Conclusion
    Based on the results, the nurses working in psychiatry wards are faced with some problems in dealing with aggressive patients especially in personal and physical environment domains. Hence, it needs to be considered by the officials.
    Keywords: Aggression, Nurse, Patient, Schizophrenia
  • Zohre Nabizadeh Gharghozar, Dr Foroozan Atashzadeh Shoorideh *, Nahid Khazai, Dr Hamid Alavi Majd Pages 32-38
    Background And Objective
    Today is the world of organizations, and to improve their performance, productivity and effectiveness, the competent and committed employees are required. Several variables including managerial and organizational factors can affect organizational commitment. Hence, we aimed to correlate between demographic variables and organizational commitment of the nurses.
    Material And Methods
    This correlational study was conducted on 260 of 2120 nurses selected via stratified random sampling in the hospitals affiliated to Isfahan university of medical sciences, 2012. Using demographic data sheet and Allen & Meyer organizational commitment questioner, we collect the data and analyzed by SPSS version 19.
    Results
    Based on the findings, organizational commitment rate in 53.5 percent of the participants was equal to average (64.70±14.57). There is positive and meaningful relationship between organizational commitment and the variables such as age, educational level, and clinical work experience. Furthermore, there is negative and meaningful relationship between working hours and organizational commitment.
    Conclusion
    The most valuable asset of organization is manpower; therefore, trying to develop employees’ commitment is of paramount importance to managers.
    Keywords: Organizational Commitment, Nurse, Demographic Variables
  • Hashem Heshmati, Rasoul Asnashari, Samane Khajavi, Dr Abdurrahman Charkazi, Dr Anahita Babak, Seyed Ghadir Hosseini, Dr Nasser Behnampour * Pages 39-50
    Background And Objective
    Because of high growth of elderly population and the role of life style in their problems, we aimed to investigate the elders’life style in Kashmar.
    Material And Methods
    This descriptive study was conducted on 267 of over- 60- older people, who were covered by Kashmar health centers, selected by multi-stage sampling. We collected the data, using a valid and reliable questionnaire, via interview and analyzed them by SPSS 18 version using Chi- Square, ANOVA, independent t test, and correlation coefficient.
    Results
    The Mean age of the elderly was 69.03±0.38. The life style was moderate in 180 (67.4%) and desirable in 87 (32.6%) of them. There was significant relationship between life style and the variables such as age, marital status and education level (P<0.001). In addition, There was significant negative relationship between age and preventive behavior (p<0.001 r=-0.453), physical activity (p<0.001 r=-0.226), tension (p<0.001 r= -0.252) and social relation (p<0.001 r=-0.311).
    Conclusion
    A high percentage of elderly hasnt desirable life style; therefore, we recommended appropriate measures, especially educational intervention for promoting elders’ life style.
    Keywords: Life Style, Elderly, Kashmar
  • Dr Asieh Sadat Baniaghil *, Dr Ebrahim Salehi Omran, Dr Mohammad Fazeli, Dr Vahid Fallah Pages 51-58
    Background And Objective
    World moving toward a knowledge based economy has led efficient human capital trained in university to the most important competitive factor in each country. Thus, it is vitally important to identify the factors related to their functions. The goal of this study was to explore the relationship between cultural capital and academic performance of Gorgan University of medical sciences’ students.
    Material And Methods
    This descriptive-analytical study was conducted (2013) on 126 randomly selected students, with at least 3 years of College experience, who had not any known physical or mental illnesses. The questionnaires, completed self-reportedly, were cultural capital and academic performance whose face and content validity (quantetive and qualitative) as well as reliability (internal consistency test) were confirmed. In data analysis, using SPSS-19, we measured frequency, Pearson Correlation Coefficient and stepwise regression techniques (0.05).
    Results
    Based on the results, there was a significant positive correlation (r = 0.45) between cultural capital and academic performance in that the higher cultural capital score the better academic performance. Furthemore, using the prediction formula, students’ academic performance can be predicted by their cultural capital.
    Conclusion
    According to the findings, the promotion of cultural capital can affect on academic performance of students.
    Keywords: Cultural Capital, Academic Performance, Student, High Education
  • Dr Leili Borimnejad, Ome Kolsoum Toomaj *, Hamid Haghani Pages 59-67
    Background And Objective
    The people with Thalassemia, because of frequent blood transfusion and sever complication, require constant medical supervision, and their psychological problems are paramount. This study aimed to determine Self-Concept and Related factors in children and adolescents with Thalassemia major aged 7-18 in Golestan province, 2012.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 155, using census sampling, children and adolescents with Thalassemia major refereeing to therapeutic and health centers for blood transfusion. The instruments were Piers-Harris self-concept questionnaire and demographic data. The analysis was performed by SPSS software using ANOV and t-test.
    Results
    The mean of self-concept was low, and there was significant relationship between self-concept and variables such as age, educational status, dropout, order of birth, the number of children in family and parents’ education level. But no significant difference was observed between self-concept and the factors such as sport, the frequency of transfusion, economic status.
    Conclusion
    The results revealed that the self-concept of the thalassaemic patients is low. Some non-adjustable factors exacerbate this condition, but encouraging them to continue their education, informing their parents more about their children’s disease can be helpful to improve their self-concept.
    Keywords: Thalassemia Major, Children, Adolescent, Self, Concept, Related Factors
  • Leila Jannesar Hoseinie, Dr Rabiallah Farmanbar *, Majid Pourshaikhian, Dr Ehsan Kazemnejad Leili Pages 68-74
    Background And Objective
    Learning and academic achievement are the most important subjects in educational psychology influenced by some individual and situational factors. Because of lack of studied research, there is not accurate statistic about nursing students’ motivation and its relation with academic achievement. Thus, we aimed to determine the relationship between nursing students’ motivation and academic achievement in Guilan University of medical sciences.
    Material And Methods
    This correlational study was conducted on 243 nursing students. Using Academic motivateion and work environment scales, data was collected and analyzed by SPSS.
    Results
    Out of 243 subjects, with the mean age of 21, 126 (51.9%) were female and 117 (48.1%) were male. student’s motivation level and their grad point average (GPA) was good. There was significant positive correlation between GPA and identified motivation (p=0.03), and introjected motivation (p= 0.00). While between GPA and demotivation, the correlation was significantly negative. Extrinsic and intrinsic motivation was not correlated significantly with GPA.
    Conclusion
    According to the study, motivation level of nursing students is high. Internal motivation is not correlated with academic achievement, but identified and introjected motivations that are in lover level in proportion to internal motivation are highly correlated. Thus, the lecturers may need to consider more attempts regarding to identifying the impressive factors affected on motivation and academic achievement, and improving intrinsic motivation.
    Keywords: Motivation, Academic Progression, Self Determination Theory
  • Dr Mohtasham Ghaffari *, Sedegheh Niazi Pages 75-84
    Background And Objective
    The intake of calcium plays an important role in the osteoporosis prevention. We aimed to evaluate the effect of health belief model-based education on improving the calcium intake among female students of middle schools in Kalaleh, Iran.
    Material And Methods
    This pre-experimental study was conducted on 140 middle school students selected via multistage random sampling and divided into two equal groups of case and control. The Data was collected through a standardized questionnaire based on Health Belief Model (HBM) for osteoporosis and a food frequency questionnaire, and analyzed by software SPSS 16, using independent t-test and Mann-Whitney and Paired t-test.
    Results
    The two groups matched with family size and demographic characteristics were not significantly different. Before the intervention, the scores of the knowledge and the HBM constructs in two groups were not different significantly, but after the intervention the increase was significant. (p<0.001). The mean performance score, two months after the training, had a significant increase (p <0.001).
    Conclusion
    The Design and implementation of a HBM-based-training program can be helpful in improving the knowledge, attitude and practice of students in the field of osteoporosis preventive behaviors.
    Keywords: Health Belief Model, Calcium Intake, Osteoporosis, Girls
  • Fatemeh Mahmodi, Asea Mobaraki *, Akbar Rostaminejad Pages 85-90
    Background And Objective
    Use index newborn Apgar score assessment is useful and select the type of Analgesia safe, appropriate and affordable is important for the baby's mother.The effects of general and spinal anesthesia on Apgar score is controversial in different studies. Determine the effect of general anesthesia and spinal anesthesia for cesarean section was performed on newborn Apgar.
    Material And Methods
    This randomized clinical trial was performed in a blinded.200 Women candidates for elective caesarean section was performed in at Imam Sajjad Hospital randomly assigned to two groups, spinal or general anesthesia, and Apgar scores were recorded first and fifth minutes and twentieth. Spinal anesthesia was with lidocaine 5% and general anesthesia 2ml, 5mg / kg thiopental and 1.5 mg / kg escolin for induction and N20 and halothane for maintenance of anesthesia. Data obtained using the spss software was used T.test and chi-square analysis.
    Results
    The mean Apgar score at first and fifth minutes of general anesthesia was 8.1± 0.6 and 92.9 ± 25.0 and the spinal 9.01 ±0.2 and 9. 92 ±0. 33. Was report That statistically, significant differences between the two groups is the first minute Apgar score (p >0/05 (and were not similar at other times.
    Conclusion
    Apgar first minute Infants of mothers who received spinal anesthesia was higher in infants whose mothers had received general anesthesia. Recommended elective cesarean section under spinal anesthesia should be used more.
    Keywords: Apgar, General Anesthesia, Spinal Anesthesia for Elective Cesarean
  • Peyman Akharbin, Dr Adel Zahed Babolan, Dr Abbas Naghizadeh Baghi * Pages 91-98
    Background And Objective
    One of the most important motivating factors of nurses is improvement of their job engagement. Since the job engagement can be affected by various factors including the leadership style of nurse managers and organizational learning, this study intends to investigate the relationship between servant leadership method and organizational learning with job engagement of nurses in Ardabil University of Medical Sciences.
    Material And Methods
    This descriptive and correlational study was performed during autumn and winter of 2012 among 914 nurses working in hospitals affiliated to Ardabil University of Medical Sciences; of them 273 nurses were sampled regarding the Krejcie and Morgan table. Three questionnaires were used to gather data: Servant leadership style questionnaire Gholipour et al. Chiva et al. questionnaire of organizational learning and Salanova and Schaufeli job engagement questionnaire. The data were analyzed using descriptive statistics (data frequency tables, mean, and standard deviation) and inferential statistics (stepwise multiple regression method and Pearson correlation) with SPSS-21.
    Results
    The results show that there is a positive and significant relationship between servant leadership method, organizational learning, and job engagement (p≤./01), and that servant leadership method and organizational learning can predict job engagement.
    Conclusion
    Improving of organizational learning and servant leadership method components can improve and increase job engagement of nurses.
    Keywords: Servant Leadership Style, Organizational Learning, Job Engagement
  • Einollah Molaie, Zahra Royani *, Dr Mohammad Moujerloo, Dr Naser Behnampour, Javad Golage, Maryam Khari Pages 99-107
    Background And Objective
    Fatigue is one of the most common side effect in hemodialysis patients. This study aimed to assess the factors associated with fatigue in hemodialysis patients, such as demographic variables, anxiety, depression and quality of sleep.
    Material And Methods
    This descriptive-analytic study was conducted on 58 eligible, randomly selected patients of 165 hemodialysis patients referred to Panje Azar Hospital in Gorgan. The instruments were a demographic checklist, Fatigue Severity Scale, Beck Anxiety Inventory, and the Beck Depression Inventory. The data was analyzed by SPSS 17 software using Mann-Whitney, Kruskal-Wallis, Spearman's correlation coefficient and linear regression.
    Results
    The mean average of fatigue in all patients was 1.66 ± 4.76. Twenty-six of the participants (44.8%) expressed that they suffer from moderate anxiety, 17 (29.3%) from severe depression and 43 (74.1%) from poor quality of sleep. The relationship between fatigue and anxiety (P = 0.006, r = 0.353) and depression (P ≤. 001, r = 0.525) was directly significant whereas the relationship is not significant for sleep quality.
    Conclusion
    Given the high prevalence of fatigue in hemodialysis patients and the impact of multiple factors, we strongly recommend that care providers should consider these factors to improve patients’ quality of life.
    Keywords: Fatigue, Depression, Anxiety, Quality of Sleep, Hemodialysis
  • Somayyeh Naghizadeh, Fahimeh Sehhati *, Dr Morteza Gojazadeh Pages 108-117
    Background And Objective
    The time of admission to delivery center can have an important impact on the outcome of labor. This study aimed at comparing the post delivery consequences in women admitted in latent and active phase of Labor.
    Material And Methods
    This descriptive study was conducted on 500 parturients, in Taleghani hospital of Tabriz, divided into two equal groups of latent phase (N = 250) and active phase (N=250). For data collection, we used a demographic Questionnaire, the Checklist for assessing the third and fourth labor stages and the results of mother's physical examination (pre discharge and 10 days after delivery).
    Results
    In accordance with age, number of pregnancy, delivery, abortion, stillbirth and the number of natural pregnancy, the difference between two groups was not significant. But about the complications of 4th stage of labor, postpartum hemorrhage and pre- discharge Hb & Hct, the difference was significant. Apgar score in the first minute (p<0.03), Cord ABG (p<0.001) and the interventions conducted on infants such as resuscitation (p<0.001) were significantly different between two groups of latent and active phase.
    Conclusion
    Admission in the latent phase is accompanied by increased complications and early medical interventions. Hence, admitting in latent phase is not recommended unless there are some specific medical indications.
    Keywords: Post Delivery Consequences, Latent Phase, Active Phase, Labor
  • Correlation between Nurse's Life Style and Some Personal-Professional Characteristics in Golestan University of Medical Science's Hospitals
    Dr Gholam Reza Mahmoodi Shan *, Hosein Rahmani, Ali Akbar Abdollahi, Dr Mohammad Ali Vakili, Houralnesa Sheikh, Hosein Nasiri Page 118
    Background And Objective
    There is an inevitable relationship between nurses'' health and their lifestyle. Therefore، we intended to determin nurses’ lifestyle and its'' relationship with some personal- professional characteristics.
    Material And Methods
    This descriptive-analytical investigation was conducted on 391 nurses selected via multi-stage random sampling in the Hospitals affiliated to Golestan University of medical sciences. The data was collected by a nurses lifestyle questionnaire having 6 subscales (internal consistency α=0. 87 and stability r= 0. 897). The data was analyzed by SPSS16 soft ware using independent t test، Kruskal-Wallis، Mann-Whitney U and chi-square tests (p<0. 05).
    Results
    Of 391، 20. 2% were male and 79. 2% female، and 85. 4% have worked in rotation shift. The nurses (36. 3 %) working experience was 6-10 years. The majority (78. 1%) had optimal lifestyle. The highest score belonged to competency subscale (92. 17%) and the lowest to personal life management subscale (64. 82%). There was a significant relationship between a number of lifestyle subscales and some personal-professional characteristics such as nurse position، Employing condition، work shift، overtime، night shift and holiday shifts (p≤ 0. 05).
    Conclusion
    There is a relationship between nurses'' lifestyle and some of the personal-professional status. Given that some professional conditions can decrease the personal life management and the role management of healthy lifestyle، we recommend that managers should be careful about working programs to provide healthy lifestyle.
    Keywords: Life Style, Nurses, Job Condition, Professional Condition