فهرست مطالب
فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 23، بهار 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/03/12
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 1-16
هر کشوری می تواند با ایجاد زیرساخت های مناسب و بهبود فضای ملی فرایند نوآوری را موثر و بهینه کند. هدف اصلی این تحقیق رتبه بندی کشورهای منتخب بر اساس عوامل ورودی و خروجی سیستم نوآوری کشورها در سطح ملی است. از بعد روش شناختی، در این تحقیق بر اساس نظر خبرگان و تحلیل آماری یازده متغیر از بین بیست متغیر جمعیتی، تحقیق و توسعه و فضای کسب و کار به عنوان ورودی و تعداد ثبت اختراعات در اداره ثبت اختراعات امریکا به عنوان خروجی انتخاب شده است. داده های ورودی از گزارش های منتشرشده نهادهای بین المللی از جمله بانک جهانی و بنیاد هریتیج گردآوری شده اند؛ سپس رتبه 57 کشور منتخب بر اساس کارایی حاصل از تحلیل پوششی داده ها در سه الگوی CCR ورودی محور، BCC خروجی محور و جمعی تعیین شده است. یافته ها نشان می دهد که الگوی جمعی با منظورکردن همزمان ورودی و خروجی نتایج مناسب تری نسبت به دو الگوی دیگر داده است. رتبه های بالای تحلیل به کشورهای توسعه یافته با زیرساخت ها و اختراعات ثبت شده مناسب مربوط بوده است، در حالی که کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه با رتبه های پایین تر در ظرفیت ملی نوآوری، زیرساخت ها یا نتایج ضعیفی داشته اند؛ همچنین متغیرهای مربوط به بودجه و تعداد محققان حرفه ای تحقیق و توسعه در بخش های دولتی و خصوصی اهمیت نسبی بالاتری در بهبود ظرفیت ملی نوآوری کشورها دارند که می تواند در سیاست گذاری ها و برنامه های خرد و کلان مدنظر باشد.
کلیدواژگان: تحقیق و توسعه، تحلیل پوششی داده ها، رتبه بندی، ظرفیت ملی نوآوری، فضای کسب وکار -
صفحات 17-35در فرایند خلق ارزش از راه شناسایی و بهره برداری از فرصت ها، به منظور دستیابی به منابع و اطلاعات، کارآفرینان ناگزیر به ایجاد شبکه های اجتماعی و بهره مندی از سرمایه حاصل از ارتباطات اجتماعی (سرمایه اجتماعی) هستند. در این میان، یکی از عواملی که بر سطح سرمایه اجتماعی افراد جامعه (فرد کارآفرین به طور خاص) تاثیرگذار است نوع فعالیت ها، ارتباطات و عملکرد آن ها در حوزه هایی است که بدان اشتغال دارند. این پژوهش با هدف مقایسه سطح سرمایه اجتماعی کارآفرینان در حوزه های کاری زنانه و مردانه از نقطه نظر چهار بعد اعتماد، مشارکت، فعالیت و شبکه های اجتماعی با استفاده از روش تحقیق کمی از نوع پیمایشی با استفاده از ابزار پرسشنامه و به صورت سرشماری در جامعه آماری کارآفرینان برتر استان تهران، انجام شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که زنان کارآفرین در حوزه های کاری زنانه دارای بالاترین سطح سرمایه اجتماعی نسبت به سایر گروه ها هستند، در صورتی که زنان و مردان کارآفرین در حوزه های کاری مردانه دارای کمترین سطح سرمایه اجتماعی هستند. نتایج تحقیق می تواند علاوه بر کمک به سیاست گذاران و مدیران اجرایی در توسعه سرمایه اجتماعی مفید و اثربخش کارآفرینان را در انتخاب حوزه های فعالیت کارآفرینی که بالاترین سطح سرمایه اجتماعی و بالطبع عملکرد مناسب تری را به همراه داشته باشند رهنمون شود.
کلیدواژگان: حوزه های کاری زنانه و مردانه، زنان، سرمایه اجتماعی، کارآفرینی -
صفحات 37-55
کارآفرینی استراتژیک به عنوان فصل مشترک تحقیقات مدیریت استراتژیک (جست وجوی مزیت) و کارآفرینی (جست وجوی فرصت) زمینه تحقیقی جدیدی است که هنوز اتفاق نظر چندانی در مورد تعریف، ابعاد و عناصر تشکیل دهنده آن وجود ندارد و معدود مدل های مطرح شده دچار محدودیت هایی است. این مقاله با هدف ایجاد شناخت بیشتر کارآفرینی استراتژیک ضمن مرور مطالعات قبلی با تاکید بر شواهد تجربی به دست آمده از این مطالعات و خلاصه آن ها در چارچوبی ابتکاری بر مبنای متدولوژی پیکره بندی مدلی مفهومی با هفت پیکره منابع و قابلیت ها، هماهنگ سازی منابع، شبکه ها، فرایند اکتشاف، فرایند بهره برداری، مزیت رقابتی و رشد و سایر منافع در قالب ورودی، فرایند، خروجی، پیامد و اثر مطرح شده است و نتیجه می گیرد که شرکت های علاقه مند به ثروت آفرینی پایدار نمی توانند صرفا بر مبنای فعالیت های مرتبط با کارآفرینی یا استراتژی عمل کنند؛ چرا که اعمال فعالیت های محدود به یک حوزه باعث می شود شرکت بتواند فقط از ارزش ها و مزایای مرتبط با همان حوزه بهره برداری کند؛ بنابراین این نوع عملکردها تنها به ثروت آفرینی کوتاه مدت منجر می شوند، در نتیجه موفقیت مدیران وابسته به انجام فعالیت ها و ایجاد تعادل میان حوزه های هفتگانه مطرح شده است. شناخت عمیق تر این مفهوم می تواند سرآغازی برای انجام مطالعات آینده نظیر شناسایی اجزا و عناصر آن، آزمون مدل پیشنهادی از سوی پژوهشگران و اجرا و به کارگیری آن در سازمان از سوی مدیران باشد.
کلیدواژگان: اکتشاف، بهره برداری، رویکرد پیکره بندی، کارآفرینی استراتژیک، مزیت رقابتی -
صفحات 57-73شرکت ها برای ارتقای فعالیت های نوآورانه خود در فعالیت های یادگیرانه سرمایه گذاری می کنند. این یادگیری می تواند به صورت درونی یا بیرونی صورت گیرد. جریان دانش بین بازیگران اصلی یکی از عوامل یادگیری بیرونی است. جریان ناخواسته دانش بین شرکت ها بدون جبران مالی یا کمتر از ارزش واقعی آن را پدیده سرریز دانش می نامند. با توجه به روایت های گوناگونی که از رابطه این نوع جریان دانش و عملکرد نوآورانه شرکت ها می شود این مقاله بر آن است که رابطه مکانیزم های سرریز دانش را به عنوان متغیر مستقل و عملکرد نوآورانه شرکت های دانش بنیان را به عنوان متغیر وابسته مورد بررسی قرار دهد. بدین منظور پژوهش حاضر با استفاده از روش تحقیق کمی و ابزار پرسشنامه برای گردآوری اطلاعات از مدیران اجرایی و کارشناسان ارشد فنی 66 شرکت فعال در صنعت فناوری اطلاعات مستقر در پارک های علم و فناوری شهر تهران انجام شد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها از طریق نرم افزارهای SPSS و Smart PLS و با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری نشان می دهد که سرریز دانش از طریق جابه جایی نیروی کار متخصص، ایجاد شرکت های زایشی و تعاملات غیر رسمی کارکنان با یکدیگر به طور معناداری بر عملکرد نوآورانه تکنولوژیک و سازمانی کسب وکارهای دانش بنیان یادشده تاثیر مثبت دارد.
کلیدواژگان: پارک های علم و فناوری، تبادل دانش، جریان دانش، سرریز دانش، عملکرد نوآوری، کسب وکارهای دانش بنیان -
صفحات 75-94تداوم کارآفرینی در نسل های جانشین بنگاه خانوادگی که از آن به عنوان کارآفرینی بین نسلی یاد می شود یکی از عوامل موثر بر تداوم و رشد بنگاه خانوادگی تلقی می شود. جانشین نقش کلیدی را در تداوم کارآفرینی در بنگاه خانوادگی ایفا می نماید. بنابراین استفاده از روش های اثربخش جانشین پروری به منظور پرورش جانشینی که از شایستگی های لازم برای توسعه کارآفرینی در بنگاه خانوادگی برخوردار باشد از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف این تحقیق شناسایی روش های جانشین پروری مورد استفاده در تعدادی از بنگاه های خانوادگی ایران به منظور پیشبرد کارآفرینی بین نسلی است. در این تحقیق با اتخاذ روش تحقیق کیفی و رویکرد موردکاوی چندگانه، به صورت هدفمند پنج بنگاه خانوادگی ایرانی که توانسته اند کارآفرینی را در نسل های گوناگون حیات خود تداوم ببخشند انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته اند. اطلاعات با انجام مصاحبه گردآوری شده اند. نتایج تحقیق نشان می دهد، این بنگاه ها از چهار روش اصلی برای جانشین پروری استفاده کرده اند: تحصیلات و آموزش رسمی، کار کردن درون یا بیرون بنگاه خانوادگی، پرورش در خانواده، و منتورینگ. در این مقاله هر کدام از این روش ها تشریح شده و نحوه اثرگذاری آنها بر پرورش جانشین تبیین شده است. به خصوص انواع کارکردهای مسیر شغلی و روانشناختی منتورینگ تبیین شده است.
کلیدواژگان: بنگاه خانوادگی، کارآفرینی بین نسلی، جانشین پروری، جانشین، کارآفرینی سازمانی -
صفحات 95-112امروزه، تعداد کسب وکارهایی که با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در سرتاسر جهان با یکدیگر مرتبطند هر روز بیشتر و بیشتر می شود. به تبع آن انتظار می رود کسب وکارهای ورزشی نیز وارد محیط کسب وکار الکترونیکی شوند و با شناسایی فرصت های نوآورانه و کسب مزیت رقابتی از این فرصت ها بقای سازمانی خود را تضمین کنند و سبب ایجاد سود و ارزش برای جامعه شوند. در تحقیق حاضر، با رویکردی ترکیبی (کیفی– کمی) و بررسی آرای 86 نفر از خبرگان فعال در زمینه کسب وکارهای ورزشی مرتبط با فناوری اطلاعات، فرصت های کارآفرینانه ورزشی در بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات شناسایی و گروه بندی شده اند. نتایج این پژوهش نشان می دهد سه گروه عمده از این فرصت ها مشتمل بر فرصت های خدماتی، ایجاد و فروش و بازاریابی وجود دارند. از این میان، گروه فرصت های خدماتی بالاترین رتبه و گروه ایجاد و فروش پایین ترین رتبه را دارند؛ علاوه بر این، در این مطالعه اولویت نسبی هریک از فرصت های 89گانه شناسایی و در سازه های بیان شده مشخص شده اند.
کلیدواژگان: فرصت، فناوری اطلاعات، ورزش -
صفحات 113-131رشد نامتناسب ظرفیت اشتغال زایی با افزایش تعداد دانش آموختگان دانشگاه ها بیکاری دانش آموختگان را به معضلی مهم در کشور تبدیل کرده است. یکی از راه های اشتغال، کارآفرینی و بهترین پیش بینی کننده آن، قصد است؛ همچنین یکی از عوامل موثر در شکل گیری قصد کارآفرینانه سرمایه انسانی است. پژوهش حاضر تلاش می کند تا رابطه سرمایه انسانی و قصد کارآفرینانه را از طریق متغیرهای میانجی سبک شناختی شهودی و منطقی بسنجد. در این پژوهش، سرمایه روان شناختی و متغیرهای فردی متغیرهای کنترلی در نظر گرفته شده اند. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش تحقیق، کمی و از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران تشکیل داده اند که با استفاده از فرمول کوکران، 140 پرسشنامه به صورت تصادفی در دسترس از دانشجویان گردآوری شد. نتایج این پژوهش رابطه مثبت سرمایه انسانی و قصد کارآفرینانه را تایید می کند؛ همچنین اثر سرمایه روان شناختی و متغیرهای فردی بر قصد از طریق متغیرهای میانجی سبک شناختی شهودی و منطقی به اثبات رسید. این در حالی است که آموزش تنها از طریق سبک شناختی منطقی و تجربه پیشین از طریق سبک شناختی شهودی بر قصد کارآفرینانه موثرند.
کلیدواژگان: سرمایه انسانی، سرمایه روان شناختی، سبک شناختی، قصد کارآفرینانه -
صفحات 133-152از آنجا که کارآفرینان اجتماعی عاملان تغییر اجتماعی و اقتصادی شناخته می شوند، توسعه کارآفرینان اجتماعی موضوع مورد توجه بسیاری از محققان و سیاست گذاران شده است. با توجه به قصدمحور بودن رفتار کارآفرینانه اجتماعی، پژوهش حاضر به بررسی رابطه قصد کارآفرینانه اجتماعی و نگرش کارآفرینانه اجتماعی پرداخته است؛ همچنین نقش تعدیل گری امنیت مالی و سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی بررسی شده است. برای انجام این کار از رویکرد کمی- همبستگی و روش تحلیل رگرسیون چندمتغیره با راهبرد تحلیل سلسله مراتبی استفاده شده است. داده ها از 141 عضو داوطلب در موسسات خیریه شهر شیراز به کمک ابزار پرسشنامه و به روش نمونه در دسترس جمع آوری شده اند. برای تحلیل داده ها نیز از نرم افزارهای 17SPSS و تحلیل مسیر AMOS 21 استفاده شدهاست. نتایج این پژوهش نشان می دهد که نگرش کارآفرینانه اجتماعی_ که در این پژوهش داشتن واکنش های عاطفی، شناختی و رفتاری نسبت به همدلی و مسئولیت پذیری در مورد نیازهای اجتماعی تعریف شده است_ با قصد کارآفرینانه اجتماعی رابطه دارد. در ضمن، این رابطه به ترتیب شدت اثر از طریق امنیت مالی و سرمایه اجتماعی تقویت می شود؛ با وجود این سرمایه انسانی کارآفرینانه اجتماعی رابطه نگرش و قصد کارآفرینانه اجتماعی را تقویت نمی کند.
کلیدواژگان: امنیت مالی، سرمایه اجتماعی، سرمایه انسانی، قصد، نگرش کارآفرینانه اجتماعی -
صفحات 153-172تحقیقات بیانگر آن است که فرایند اثرگذاری کارآفرینی شرکتی بر عملکرد از مجرای مکانیسم های دانش بنیان صورت می گیرد. هدف تحقیق حاضر تبیین رابطه کارآفرینی شرکتی و عملکرد با متغیر میانجی سرمایه دانش بنیان شرکت های تکنولوژی محور پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. این تحقیق از نظر ماهیت و روش توصیفی- همبستگی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری تحقیق چهار صنعت خودرو، دستگاه های برقی، شیمیایی و مواد دارویی را شامل می شود که تعداد آن 65 شرکت است. برای انتخاب شرکت ها از روش سرشماری استفاده شد که داده های 42 شرکت مورد بررسی قرار گرفت. برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه استاندارد و داده های دست دوم (مستندات مربوط به عملکرد شرکت ها) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری به روش کمترین توان دوم جزئی (PLS) استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که سرمایه دانش بنیان در سه بعد سرمایه انسانی، سرمایه سازمانی و سرمایه اجتماعی نقش میانجی را در رابطه کارآفرینی شرکتی و عملکرد دارد. به این معنا که پرداختن به کارآفرینی شرکتی توسعه سرمایه دانش بنیان را در پی دارد و این توسعه سرمایه به بهبود عملکرد شرکت منجر می شود.
کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سرمایه انسانی، سرمایه سازمانی، عملکرد، کارآفرینی شرکتی -
صفحات 173-190آموزش کارآفرینی از مهم ترین برنامه های آموزشی غیر رسمی است که در بسیاری از مراکز آموزشی در حال انجام است. هدف از این پژوهش بررسی رابطه نیاز به شناخت، خودکارآمدی آموزشی و انگیزه یادگیری/انگیزه آموزشی با انتقال آموزش است. طرح پژوهش از نوع همبستگی است و تعداد 164 نفر از کارآموزان مرکز کارآفرینی دانشگاه اصفهان در دو مرحله پیش آموزشی و پس آموزشی مورد سنجیده شدند. پرسشنامه های مرحله پیش آموزشی عبارت بودند از: مقیاس نیاز به شناخت کاسیوپو، پتی و کائو (1984)، مقیاس خودکارآمدی پیش آموزشی کوئینونز (1995) و پرسشنامه انگیزه یادگیری نو و ویلک (1993). پرسشنامه های مرحله پس آموزشی تحقیق عبارت بودند از: پرسشنامه خودکارآمدی پس آموزشی براون (1999) و پرسشنامه محقق ساخته انتقال آموزش. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین همه متغیرهای تحقیق و انتقال آموزش روابط مثبت معناداری وجود دارد؛ به علاوه نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که دو متغیر نیاز به شناخت و خودکارآمدی پس آموزشی توان پیش بینی انتقال آموزش را دارند. با عنایت به این موضوع که سازه های نیاز به شناخت و خودکارآمدی پس آموزشی از طریق آموزش قابل ارتقا هستند، می توان انتظار داشت که با طراحی برنامه های آموزشی بر مبنای این دو متغیر انتقال آموزش به عملکرد نیز افزایش یابد.
کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، انتقال آموزش، انگیزه یادگیری، انگیزه آموزشی، خودکارآمدی آموزشی، نیاز به شناخت
-
Pages 1-16
Each country could optimize the innovation process by improving infrastructures and national atmosphere. With regard to methodolory، in this paper 11 variables are selected among 20 demographic، R&D، and business variables as inputs based on experts’ opinions and statistical methods. Patent registrations data in USPTO is considered as the model output. Data of input variables gathered from published reports of some institutions and organizations such as World Bank and Heritage foundation. Then 57 countries are ranked according to input oriented CCR، output oriented BCC and slack-based data envelopment analysis model. The findings show that Slack-based model presents better results with considering input and output variables simultaneously. Developed countries with suitable infrastructures and registered patents are at top ranks، meanwhile nondeveloped and developing countries with lower ranks have weak innovation infrastructures or outcomes. Also، governmental and Nongovernmental budget and professional researchers of R&D are the most important variables for improving innovation atmosphere، which must be considered in policy-making decisions.
Keywords: Business environment, Data Envelopment Analysis (DEA), National Innovation Capacity, Research, development (R, D), Ranking -
Pages 17-35In value creation process via finding and exploiting opportunities، entrepreneurs have to create and use social networks to gain access to resources and information and benefit from their social capital. The entrepreneurs’ activities، contacts and performance can influence the social capital of a society. This research reviews the previous research regarding the effect of sex segregation on social capital and focuses on the sexsegregation’s effect on the social capital level of entrepreneurs. This article assumes social capital based on four dimensions: social trust، social cohesion، social participation and social networks. The population of this research consists of the participants of ‘top entrepreneurs festival (2010) ’ held by the Ministry of Labour. The research is a qualitative survey and is conducted using a questionnaire. The multiple regression analysis has been used for continuous variables and the chi-square method is applied for discrete variables. The results of this research indicate that female entrepreneurs have the highest level of social capital in female dominated jobs compared with other groups، while male and female entrepreneurs have the lowest level of social capital in male dominated jobs. These results can help policymakers and executives with developing useful and effective social capital and can help entrepreneurs with selecting the fields with higher social capital and more appropriate performance.Keywords: entrepreneurship, male, female dominated job sectors social capital
-
Pages 37-55
Strategic entrepreneurship is the intersection of entrepreneurship research and strategic management. There is no consensus on the definition، dimensions and constituent elements and a few models have limitations. The aim of this paper is to review previous studies with an emphasis on empirical evidence، to summarize them in an innovative framework to make a greater understanding of strategic entrepreneurship، to combine the existing scholarly research in this young and emerging field as well as to develop a conceptual model based on configuration approach. We derived a model with seven domains and conclude that companies must act based on both entrepreneurship and strategic management that is required for sustainable wealth creation. And deeper understanding of this concept could trigger future studies to identify its components and elements، test proposed model by researchers and implement it in organization by managers.
Keywords: Configuration Approach, competitive advantage, Exploration, Exploitation, Strategic Entrepreneurship -
Pages 57-73Firms invest in their learning activities to improve their innovative efforts. These kinds of activities are either internal or external. Knowledge which Flows among local actors is one of the external learning factors. Spontaneous knowledge flows among firms without any compensation or with compensation less than the real value is called knowledge spillover. This paper analyzes the effect of knowledge spillover as an independent variable on innovative performance of knowledge intensive firms as a dependent variable. To this end، this qualitative research is conducted using a questionnaire. Data is collected from executives and experts of 66 firms in IT industry located in science and technology parks of Tehran. The results analyzed using SPSS and Smart PLS software and Structural Equations Modeling indicated that knowledge spillover، through labor mobility، informal Interaction and spinoff companies، has a significant positive impact on innovative performance of IT firms based in science and technology parks of Tehran.Keywords: Innovative performance, Knowledge spillover, Knowledge flow, Knowledge transaction, Knowledge intensive firm, Science, technology parks
-
Pages 75-94Corporate entrepreneurship is one the key factors for long term success of family firms. Therefore، continuing the entrepreneurial behaviors in the following generations of the family firm، which is called transgenerational entrepreneurship، is of paramount importance. Among different factors، the successor has a key role in the development of entrepreneurship in the firm. So، the family firm mangers are to adopt effective practices to nurture a successor، being competent enough to promote entrepreneurship in the firm. In this research، five Iranian large family firms، being able to promote entrepreneurship in their different generations are studied and their practices for successor development are identified. The results show four main practices: education، working inside or outside the family firm، nurturing in the family، and mentoring. In this paper all these practices are described and their impact on developing the successor is explained. Particularly the third and fourth methods are deeply investigated. Two functions of mentoirng، career and psychological functions، are also well studied.Keywords: Corporate Entrepreneurship, Ffamily firm, Successor development, Successor, Transgenerational entrepreneurship
-
Pages 95-112In the present-day world، sports activities and events are not to be considered solely for the purpose of entertainment or recreation. The result of this research has shown that sports businesses have entered a wide domain of activities like management، new technologies، marketing، advertisement and the like. In this area، the number of businesses which are connected to the world by information technology is rapidly growing. This growth necessitates sports businesses to enter this arena and guarantee their survival، growth and competitiveness by identifying and exploiting opportunities in IT sector. In this study، aided and supported by a sample of 86 owner-managers and experts of sports businesses in IT sector، opportunities are identified and categorized into three underlying groups. These groups are labeled as service، production، sale and Marketing opportunities. The results show the highest priority for service and the lowest for production and sale opportunities. Moreover، the priority of these opportunities within each group is presented in components of this study as well.Keywords: entrepreneurship, Opportunity, Sports
-
Pages 113-131The increase in the number of university graduates، especially at MA level، in the recent years on one hand and the disproportionate growth of employment on the other hand، has made graduates unemployment one of the major challenges of the country. Most students prefer to be employed، while employment capacity in society and increase in the number of students do not match closely. Entrepreneurship is one of the ways to create employment; and intention is the best predictor of any behavior including entrepreneurship. Entrepreneurial intention is influenced by different factors، including human capital. The present study tries to investigate the effect of human capital on entrepreneurial intention through mediator variables as well as intuitive and rational styles. In this study، psychological capital and individual variables were regarded as control variables. The participants of the study incorporate the MA students of the School of Electrical and Computer Engineering of Tehran University. 140 questionnaires were randomly distributed among them. This is an applied and quantitative research regarding the purpose and methodology of the research. The research yielded the result that human capital (education and experience) has a significant effect on entrepreneurial intention. It was also proved that psychological capital and individual variables influence intention through cognitive style، while education and experience influence entrepreneurial intention through rational and intuitive styles، respectively.Keywords: Cognitive style, Entrepreneurial intention, Human Capital, Psychological capital
-
Pages 133-152Developing social entrepreneurship has become a key issue for researchers and policy makers، as social entrepreneurs are agents of socio-economic development. Because of the intention- based nature of social entrepreneurial behaviors، the present study at the first stage explores the relationship between social entrepreneurial attitude and social entrepreneurial intention. At the second stage، it explores the moderating role of social capital، human capital and financial security in this relationship. To this end، the quantitative approach and the multiple variable regressions with hierarchical strategy were employed. Data was collected from 141 volunteers of charity organizations in Shiraz. For data analysis، SPSS software and AMOS path analysis software were used. The results indicate that social entrepreneurial attitude - defined in this study as having affective، cognitive and conative reactions toward empathy and responsibility to social needs - has a significant relationship with social entrepreneurial intention. In addition، an individual’s financial security and social capital reinforces this relationship by the order of the intensity of impact; however، the human capital of social entrepreneurship does not have any significant impact on such relationship.Keywords: Financial security, Human Capital, Intention, Social entrepreneurship, Social entrepreneurial attitude, Social Capital
-
Pages 153-172Research findings suggest that the effect of corporate entrepreneurship on performance occurs through the channel of knowledge-based capital mechanisms. The purpose of this study is to investigate the relationship between corporate entrepreneurship and performance using the mediating variable of knowledge-based capital in technology-driven enterprises listed in Tehran Stock Exchange. This study is a descriptive-correlational applied research. Its sample includes 65 cases in four industries of automobile، electrical machines، chemical and medical products. In selecting the given corporations we used the census method in which the data of 42 corporations were analyzed. Questionnaires and secondhand data of corporate (records and documents) were used as instruments for data collection. We have used Confirmatory Factor Analysis and Structural Equation Modeling in Partial Least Square (PLS) method for data analysis. The results show that knowledge-based capital along with three dimensions including human capital، organizational capital، and social capital، plays a mediating role in corporate entrepreneurship-performance relationship. It means that corporate entrepreneurship will result in the extension of knowledge-based capital which in turn enhances the corporate performance.Keywords: Corporate Entrepreneurship, Corporate Performance, Human Capital, Organizational Capital, Social Capital
-
Pages 173-190Entrepreneurship education is one of the most important informal training programs that are conducted in most training centers. The aim of this research is to investigate the relationship between need for cognition، training self-efficacy، and learning training motivation with training transfer. The method of research is correlational and 164 trainees of entrepreneurship center of University of Esfahan have been measured in two phases (pre-training and post-training). Questionnaires used in Pre-training stage were Cacioppo، Petty and Kao''s scale of need for cognition (1984)، Quinones pre-training self-efficacy scale (1995) and Neo & Wilkins learning motivation questionnaire (1993). Questionnaires used in post-training stage were Brown''s post-training questionnaire (1999) and a researcher-made training transfer questionnaire. Data analysis was performed using Pearson Correlation Coefficient and Stepwise Regression Analysis. The fFindings showed that there are significant positive relationships between all research variables and training transfer. Also، the results of Stepwise Regression Analysis showed that the two variables of need for cognition and post-training self-efficacy have the ability to predict training transfer. Since need for cognition and post-training self-efficacy are improvable by training، we can expect to enhance training transfer by designing training programs based on these two variables.Keywords: Entrepreneurship training, learning training motivation, need for cognition, training self, efficacy, training transfer