فهرست مطالب
مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 33 (پاییز 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/08/19
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 375-398پژوهش حاضر مربی گری در آموزش منابع انسانی را براساس نظریه داده بنیاد بررسی کرده است. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با به کارگیری روش تحقیق داده بنیاد انجام گرفته است. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود. به منظور گردآوری اطلاعات، با به کارگیری روش نمونه گیری هدفمند و نمونه گیری گلوله برفی با 7 نفر از خبرگان آموزش که با مربی گری آشنا بودند، مصاحبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام گرفت براساس آن، مدل کیفی پژوهش طراحی شد. نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده 11 مقوله کلی، 15 مقوله فرعی و 61 خرده مقوله است که در قالب مدل پارادایمی شامل شرایط علی (اهداف اولیه و اهداف ثانویه)، عوامل زمینه ای (حوزه های مدیریتی و بهسازی)، شرایط مداخله گر (موانع سازمانی و موانع اطلاعاتی- انگیزشی)، راهبردهای تعاملی (شرایط مربی، متربی و سازمان)، و عوامل پس آیندی (مزایای فردی، مزایای سازمانی و معایب طراحی، اجرا و ارزشیابی) قرار گرفت.
کلیدواژگان: آموزش منابع انسانی، مربی گری، نظریه داده بنیاد -
صفحات 399-420
انسان ها همیشه دوست دارند بدانند دیگران آنان را چگونه ارزیابی می کنند و در منظر دیگران چه جلوه ای دارند. فراگردی که طی آن افراد می کوشند واکنش دیگران نسبت به افکارشان، یا تصویر خود در ذهن دیگران را پیگیری کنند و مثبت جلوه دهند، تصویرپردازی دیگران نامیده می شود. در این زمینه شخصیت افراد در به کارگیری تصویرپردازی اهمیت زیادی دارد. عزت نفس و خودباوری دو بعد شخصیتی اند که نقش بسزایی در اجرای تصویرپردازی دیگران دارند. هدف تحقیق حاضر بررسی نقش این دو متغیر شخصیتی در به کارگیری تصویرپردازی است. روش تحقیق کمی با به کارگیری پرسشنامه است. جامعه آماری را کارکنان ستادی بانک سپه تشکیل می دهند. یافته های تحقیق نشان می دهد عزت نفس رابطه مثبت معنادار با تصویرپردازی دارد در حالی که رابطه معنادار بین خودباوری و تصویرپردازی مشاهده نشد.
کلیدواژگان: تصویرپردازی، خودباوری، عزت نفس -
صفحات 421-438هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه فرهنگ سازمانی و معیارهای نوین ارزیابی عملکرد سازمان است. فرهنگ قوی با عملکرد سازمان رابطه معنی دار دارد و باعث خلق ارزش در سازمان می شود. زمانی که ارزش های فرهنگی از انطباق سازمانی با محیط حمایت کنند، رابطه قوی تری برقرار می شود. در این تحقیق رابطه ابعاد فرهنگ سازمانی در مدل فرهنگ سازمانی موژن با معیارهای نوین خلق ارزش، شامل ارزش افزوده اقتصادی، ارزش افزوده بازار و سود باقیمانده در شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های1390-1386 بررسی شده است. نتایج نشان دهنده رابطه مثبت میان فرهنگ سازمانی و ارزش افزوده اقتصادی است، همچنین، رابطه قانونگرایی و سه معیار خلق ارزش قوی تر است.
کلیدواژگان: ارزش افزوده اقتصادی، ارزش افزوده بازار، سود باقیمانده، فرهنگ سازمانی -
صفحات 439-460چگونگی سنجش تفاوت فعالیت های کارآفرینانه و غیرکارآفرینانه، همچنین، سطح فعالیت کارآفرینانه از موضوعات مهم در پژوهش ها است. با توجه به اهمیت موضوع بیان شده، تحقیق حاضر با هدف طراحی یک ساختار فراگیر به منظور شناسایی کسب وکارهای کارآفرینانه نوپا انجام گرفته است. روش تحقیق در چارچوب روش های کیفی، روش الگوسازی ساختاری تفسیری (ISM) است. با به کارگیری این روش روابط بین سنجه های برگزیده تعیین و به طور یکپارچه تحلیل شده است. در نهایت، «ساختار تعاملی مولفه های شناسایی کسب وکارهای کارآفرینانه» طراحی شده است. نتایج نشان می دهد موارد شش گانه مهارت های فردی، خلاقیت و نوآوری، مهارت تیم کاری، مهارت روابط اجتماعی، سطح انرژی بالا و سازماندهی بهینه منابع مولفه های با نفوذ بالا و وابستگی پایین در ساختار پیشنهادی هستند که باید به آن ها به عنوان سنجه های کسب وکارهای کارآفرینانه، توجه ویژه شود.. نکته مهم و اجتناب ناپذیر این است که عوامل و مهارت های فردی به عنوان اصلی ترین سنجه، بیشترین اهمیت و تاثیرگذاری را بر سنجه های دیگر دارند.
کلیدواژگان: ارزیابی کسب وکار، روش مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM)، ساختار تعاملی، سنجه های کسب وکارهای کارآفرینانه، کارآفرینی -
صفحات 461-481هدف این پژوهش بررسی رابطه مدیریت کیفیت جامع و رضایت مشتری است. در این پژوهش میدانی، به منظور جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد فوئنتس و همکاران به کار گرفته شد. جامعه آماری این پژوهش شرکت های تولیدی شهرستان سنندج است، که 135 نفر از مدیران و کارکنان آن مراکز به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور بررسی روابط بین متغیرهای تحقیق مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار LISREL به کار گرفته شد. نتایج شاخص های برازش مانندRMSEA، GFI و AGFI نشان دهنده برازش خوب مدل و کاربردی بودن نتایج است. بر این اساس، نتایج نشان می دهد عوامل تمرکز بر مشتری، بهبود مستمر و کار تیمی با رضایت مشتری رابطه مثبت معنی دار دارند. در نهایت و پس از نتیجه گیری از یافته های تحقیق، پیشنهادهایی جهت تقویت روابط میان متغیرهای مدل بیان شد.
کلیدواژگان: بهبود مستمر، تمرکز بر مشتری، رضایت مشتری، کار تیمی، مدیریت کیفیت جامع -
صفحات 483-504
روند فزاینده رقابت و ضرورت دستیابی سازمان ها به سطوح بالاتر کیفیت و بهره وری ایجاب می کند مدیران آیندده سدازمان هدا توانداتر مستعدتر و شایستهتر از مدیران امروزی باشند. مدیران و رهبران در دستیابی بده اهدداس سدازمانی نتدی تعیدی کنندده ای دارندد. در اید تحتیق میزان آمادگی جامعه المصطفی العالمیه برای پیاده سازی برنامه ریزی جانشی پروری بررسی شده است. ای تحتیق از ننظر هدس کاربردی است و به روش توصیفی اجرا شده است. جامعه آماری تحتیق حاضر همه مدیران ارشد سدازمان بدی المللدی جامعده المصدطفی العالمیه در سطوح مختلف است. ابزار تحتیق پرسشنامه است که بی 05 نفر از مدیران به عنوان نمونه آماری توزیع شد. وضعیت هر یک از ابعاد با به کارگیری آزمون تی استیودنت بررسی شد. نتایج آزمون نشان داد 5 بعد از 33 بعد بررسی شده در سطح اطمینان 30 درصدد در وضعیت نامناسب قرار دارند و باید در ای زمینه اقدام های جدی انجام گیرد و 0 بعد در وضدعیت قابدق قبدور قدرار دارندد. همچندی بدا به کارگیری آزمون فریدم ابعاد رتبه بندی شد و بالاتری رتبه به آینده نگری مدیران و پایی تری رتبه بده فادای مشدارکتی ااتصدا یافت.
کلیدواژگان: برنامه ریزی جانشین پروری، برنامه ریزی نیروی انسانی، رهبری، فرهنگ سازمانی، مدیریت جانشین پروری -
صفحات 505-528هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شایستگی مدیریتی بر رضایت شغلی و تعهد سازمانی اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه های شهر خرم آباد است. این پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش،1240 نفر است. برای تعیین حجم نمونه فرمول کوکران به کار گرفته شد و تعداد نمونه 293 نفر برآورد شد. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه است. روایی پرسشنامه ها با به کارگیری روش اعتبار محتوا و پایایی آن ها با محاسبه آلفای کرونباخ تایید شد. در این پژوهش، برای بررسی و آزمون فرضیه ها و مدل مفهومی، رویکرد معادلات ساختاری و نرم افزارهای AMOS18 و SPSS 19 به کار گرفته شد. نتایج بررسی فرضیه ها نشان داد شایستگی مدیران بر تعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان تاثیر مثبت و معنی دار دارد. به علاوه، مقایسه نتایج حاکی نشان داد تمامی ابعاد رضایت شغلی، اعضای هیئت علمی در مقایسه با کارکنان دانشگاه ها سطح رضایت شغلی بالاتری دارند. درباره تعهد سازمانی اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه ها نیز باید گفت در دو بعد تعهد هنجاری و عاطفی، اعضای هیئت علمی، سطح تعهد بالاتری دارند.
کلیدواژگان: تعهد سازمانی، رضایت شغلی، شایستگی مدیریتی -
صفحات 529-550هدف اصلی این تحقیق یررسی تاثیر مدیریت دانش بر شناسایی و تشخیص فرصت های کارآفرینانه در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است و رویکرد کمی دارد و از نظر شیوه جمع آوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را 291 نفر از اعضای هیئت علمی رشته های کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران تشکیل می دهند که با به کارگیری روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب و فرمول کوکران، تعداد 147 نفر انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها پرسشنامه به کار گرفته شد. داده های گردآوری شده با به کارگیری نرم افزارهای SPSS و LISREL تجزیه وتحلیل شد. یافته های تحقیق نشان داد سه مولفه اصلی مدیریت دانش، به ترتیب، میزان تاثیر بر سازه اصلی مدیریت دانش، شامل تسهیم دانش، کسب دانش و کاربرد دانش است و مهم ترین مولفه های تشکیل دهنده تشخیص فرصت های کارآفرینانه به ترتیب، میزان تاثیر بر سازه اصلی تشخیص فرصت های کارآفرینانه، شامل فرصت های تقلیدی، فرصت های تدریجی و فرصت های نوآورانه هستند. همچنین، مدیریت دانش بر شناسایی و تشخیص فرصت های کارآفرینانه در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران تاثیر مثبت و معنا دار دارد.
کلیدواژگان: کارآفرینی، مدیریت دانش، فرصت های کارآفرینانه، کشاورزی، مدل معادلات ساختاری -
صفحات 551-568هدف مقاله حاضر مطالعه عوامل موثر بر وفاداری به مقصد گردشگری اصفهان است. جامعه آماری پژوهش حاضر آن دسته از گردشگران خارجی است که در آبان ماه سال 1392 به شهر اصفهان سفر کرده اند. از این جامعه نمونه ای به حجم 200 نفر و به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شد. برای گردآوری داده های پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته ای حاوی 34 سوال طراحی شد. روایی و پایایی پرسشنامه مورد نظر در این مطالعه بررسی و تایید شد. به منظور بررسی داده های پژوهش و آزمون فرضیه های پژوهش آمار توصیفی و استنباطی با به کارگیری نرم افزارهای SPSS و Lisrel به کار گرفته شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد آشنایی با مقصد گردشگری می تواند بر تصویر ذهنی مقصد را به طور مثبت و معنی دار تاثیر گذارد. تصویر ذهنی مقصد گردشگری نیز می تواند بر ارزش ادراک شده و رضایت گردشگری از مقصد گردشگری به طور مثبت و معنی دار تاثیر گذارد. ارزش ادراک شده گردشگر از یک مقصد گردشگری می تواند بر رضایت گردشگر از آن مقصد گردشگری به طور مثبت و معنی دار تاثیر گذارد. در نهایت، نتایج پژوهش نشان داد رضایت گردشگر از یک مقصد گردشگری می تواند بر وفاداری به آن مقصد به طور مثبت و معنی دار تاثیر گذارد، ولی ارزش ادراک شده از یک مقصد گردشگری نمی تواند بر وفاداری به آن مقصد تاثیر گذارد.
کلیدواژگان: تصویر ذهنی مقصد گردشگری، گردشگری، وفاداری به مقصد گردشگری، مقصد گردشگری -
صفحات 569-588راه حل کارساز برای غلبه بر مشکلات و تهدیداتی که سازمان های امروزی با آن مواجه اند ایجاد بستر فرهنگی متناسب با خلاقیت و نوآوری است. هدف از این پژوهش بررسی رابطه نگرش های فرهنگی و ابعاد چهارگانه آن، براساس مدل هافستد (مرد سالاری، فرد گرایی، فاصله قدرت و اجتناب از عدم اطمینان) با خلاقیت کارکنان در وزارت رفاه و تامین اجتماعی است. بدین منظور، نمونه آماری به حجم 150 نفر از کارکنان وزارتخانه، به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شد. ابزار اندازه گیری تحقیق پرسشنامه نگرش های فرهنگی هافستد و پرسشنامه خلاقیت رندسیپ بود.
نتایج آزمون فرضیه های تحقیق نشان داد ضریب همبستگی اسپیرمن بین نگرش های فرهنگی و خلاقیت کارکنان برابر با 552/0 است که ارتباط آن ها در سطح اطمینان 99 درصد مستقیم است. همچنین، نشان داده شد کارکنان با نگرش فرهنگی زن سالارانه، فاصله قدرت کمتر و اجتناب از عدم اطمینان پایین تر، خلاقیت سازمانی بالاتری دارند و بین نگرش فرهنگی جمع گرایی و خلاقیت کارکنان ارتباطی وجود ندارد. این نتایج موید مبانی نظری تحقیق است که براساس آن فرهنگ سازمانی به عنوان عاملی تسهیل کننده بر میزان خلاقیت کارکنان اثر می گذارد.
کلیدواژگان: خلاقیت سازمانی، عدم اطمینان، فاصله قدرت، مردسالاری، نگرش فرهنگی
-
Pages 375-398The present study has dealt with studying the coaching model in training of human resource based on grounded theory. This study has done on qualitative bases and has utilized grounded theory approach besides semi-structured interviews for data collecting. In this study، interview was conducted، by using purposive and chain sampling، 7 training experts who were familiar with coaching. This qualitative study was conducted using the grounded theory method and data were analyzed using Straus and Corbin''s method (three stages of coding). 11 categories were emerged from data which based on paradigm model are: Casual conditions (primarily objectives and secondary objectives)، context (managerial and developmental areas)، intervening conditions (organizational barriers and informational-motivational barriers)، Interactions strategies (coachee، coach and organizational conditions) and Consequences (individual and organizational advantages and designing، implementing and evaluation disadvantages).Keywords: Coaching, grounded theory, training of human resource
-
Pages 399-420
Human beings have a consistent interest in understanding the others’ impression management for them. In other words، human likes to know how others evaluate them، and what impression they make in others’ views. In this process، people try to seek for the others’ reactions or their own thoughts and visions in others’ minds; and even to make their views positive. This process is called impression management. In this case، people’s personality in employing and using impression management is of great importance. Self-esteem and self-efficacy are two aspects of personality which have a magnificent role in impression management. The present study aims at investigating the role of these two personality variables in employing impression management. The findings of the study showed that self-esteem had a positive and meaningful correlation with impression management، while there was no meaningful correlation between self-efficacy and impression management.
Keywords: impression management, self, efficacy, esteem, attracting support, ingration -
Pages 421-438The aim of this research is to study the relationship between organizational culture and the new measure to evaluate the organization'' performance. Powerful organizational culture has significantly related with organizational’ performance and it is going to be expected to create value in the organization. But، when the cultural values support organizational adaptation to environmental، there is a stronger relationship. This research to study relationship between aspects of organizational culture، in Muijen'' cultural model and the new value creation criteria include: Economic value added، Market value added and Residual income in manufacturing companies listed Tehran Stock Exchange during1386-1390 years. The results indicate that there is significant relationship between organizational culture and economic value added، also relationship between rules orientation and the value creation criteria include.Keywords: organizational culture, Economic value added, Market value, Residual income
-
Pages 439-460Identification and selection of entrepreneurial businesses، are key activities to encourage people to do entrepreneuship. The majer goal of the current study is to identify، and prioritize the effective components in selection off superior entrepreneurial businesses. The research method is mixed method. Friedman rank test has been used to analyze the data. The findings has revealed that the following components are suitable for nascent entrepreneurial businesses. Individual skills، team work، social skills، high energy levels، organization of resources improved، culture of innovation and creativity، are considered as enablers. Other components such as utility/usefulness، efficiency، vision، sales growth or income business، the economic effect on the community، return on investment and profitability in the results. In addition، findings have showed that enablers and results respectively are weighted 54 and 46 percent. Individual skills is the most important and return on investment is the least significant factor in study’s findings.Keywords: appraisal entrepreneurial businesses, Structure of interrelationship, Interpretive Structural Modelling(ISM), criteria of entrepreneurial businesses, Early businesses
-
Pages 461-481The aim of this study is to survey the relationship between total quality management and customer satisfaction. In this field research، we have used the standard questionnaire of Fuentes et at (2004). The city of Sanandaj is the statistical study of manufacturing companies and the Statistical Society، 135 managers and employees of the centers were randomly selected. In order to examining the relationships among variables، we have used the structural modeling techniques and also the LISREL software. The Results of indicators such as RMSEA، GFI، and AGFI have proven that results are good and useable. According to the results it is considerable that there is a positive relationship between focus on the customer and customer satisfaction. there is a positive and Significant Relationship between continuous improvement and customer satisfaction. Also there is a positive and Significant Relationship between teamwork and customer satisfaction. Finally، conclusions and suggestions for strengthening the relationship between the variables in the model are provided.Keywords: customer satisfaction, teamwork, continuous improvement, Total quality management, customer focus
-
Pages 483-504
Increasing flow of competitiveness and organizational necessity for achieving higher levels of quality and productivity leads the managers to become more capable، intelligent and competent than today''s. Managers and leaders have a determinant role in that organizational goals are gotten or not. In this research researchers look for investigating the readiness of Al-Mustafa International University (MIU) for implementation of succession planning. The status of research dimensions were studied by one-sample T-test through distributing research questionnaire among 56 patients of managers as a statistical sample. The results showed that mean of 5 dimensions are above mean of 6 others are below mean that latters need for serious actions. Also، these dimensions was ranked by Friedman-test that «prospective attitude of managers» gained highest rank and «participating climate» gained lowest rank. The results of correlation-test showed that «work experience» has negative correlations with «organizational strategy clarity» and «meritocracy» in 99% of confidence interval and with «top managers'' patronage»، «prospective attitude of managers» and «active HR department» in 95% of confidence interval.
Keywords: Succession Planning, organizational culture, Succession Managing, HR Planning, Leadership -
Pages 505-528We aimed to investigate the effect of competent academic management and job satisfaction and organizational commitment of faculty and staff in the universities of Khorramabad city. The population of this survey was all the 1240 faculty members and employees of the universities of Khorramabad city using Cochran formula، 293 subjects were selected as sample. To assess the management competencies، organizational commitment and gob satisfaction standard questionnaire was used. The validity of the named questionnaires was proved using content validity method and their reliability using Cronbach''s alpha. The purpose of this study was application and in terms of data collection was a descriptive research and is a branch of field studies and in terms of the relation between the deviants is a correlation study. In this study to test the hypothesis and conceptual model structural equation approach and Amos18 software were used. The results show that management competencies have a significant effect on، job satisfaction and organizational commitment of faculty and staff at universities of the city of Khorramabad. Also The results show that faculty have job satisfaction and organizational commitment more than staff.Keywords: management competence, job satisfaction, organizational commitment
-
Pages 529-550The main purpose of this study was to investigate of the influence of knowledge management on entrepreneurial opportunities recognition in the Agricultural and Natural Resources Campus (ANRC) of Tehran University. The statistical population of this research contained 250 faculty members of agricultural majors of the campus. A sample of 147 faculty members was selected with Cochran formula، using «stratified proportional sampling» method. A questionnaire was used to collect the data. The content validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts. A pilot study was conducted to establish reliability of the instrument. Cronbach ''s alpha coefficient for the main scales of the questionnaire was higher than 0. 75. The collected data were analyzed using SPSS and LISREL software. According to the results، knowledge sharing، Knowledge acquisition، and Knowledge utilization are the most important components of knowledge management. Also result indicated that most important components of entrepreneurial opportunities recognition are Imitation opportunities، Incremental opportunities، and Innovative opportunities. Results showed that the knowledge management has a positive and significant impact on the entrepreneurial opportunities recognition in University College of Agriculture and Natural Resources University of Tehran.Keywords: Knowledge Management, Entrepreneurial opportunities, agriculture, SEM
-
Pages 551-568The present study was aimed to study the effective factors on the inbound tourists’ loyalty that have traveled to Isfahan. The statistical population of this study includes inbound tourists who have traveled to Isfahan in November of 2013. A sample of 200 tourists has been selected from this population. The sampling method was convenience sampling. A self-administrated questionnaire has been used for collecting the research data. This questionnaire that has been developed based on literature review includes 34 questions for measuring research variables and demographic ones. The reliability and validity of the questionnaire have been examined and confirmed in this study. In order to analyze the research data and test the research hypotheses، both descriptive and inferential statistics have been used in the SPSS and Lisrel. The results of this study revealed that tourism destination familiarity influences tourism destination image significantly. On the other hand، the results showed that tourism destination image influences both tourists’ perceived value and satisfaction significantly. Based on another part of our results، tourists’ perceived value influences their satisfaction. Finally، the results indicated that the tourists’ satisfaction influences their loyalty toward tourism destination، but the effect of perceived value on the tourists’ loyalty was not significant.Keywords: tourism, Tourism Destination, Tourism Destination Loyalty, Tourism Destination Image
-
Pages 569-588The aims of the present research included، investigating the possible relationships between the four aspects of cultural attitudes based on the Hofsted model (masculinity، power distance، uncertainity avoidance and collectivism) and the staff''s creativity in the ministry of welfare and social security. Therefore، a statistical sample of 150 people was chosen from the employees of the ministry randomly-categorically. The measurement tools of the research included the Hofsted questionnaire of cultural attitudes and Randsepp questionnaire of creativity. the results of testing the assumptions and theories of the research showed that the spearman''s correlation coefficient between the cultural attitudes and the staff''s creativity was 0. 552، and the existence of relationship between them in a level higher the one percent was approved. Also this is shown that employees with cultural matriarchy attitudes، believing in lower power distance and uncertainty avoidance have higher organizational creativity And there is no relationship between cultural collectivist attitude and employee''s creativity. The results confirm theoretical basics of the study that the organizational culture has effects on the employee''s creativity as a facilitating factor.Keywords: cultural attitude, organizational creativity, masculinity, power distance, uncertainity avoidance