فهرست مطالب
فصلنامه مدیریت پرستاری
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/08/25
- تعداد عناوین: 7
-
-
چگونه نتایج مطالعه با کاربرد مدل یابی معادلات ساختاری را گزارش دهیم؟: راهنمایی برای تهیه مقالات علمیصفحه 8مدل یابی معادلات ساختاری (Structural equation modeling: SEM) و تکنیک های زیر مجموعه از جمله تحلیل عامل تاییدی (Confirmatory Factor Analysis: CFA) و تحلیل مسیر (Path analysis) به خانواده ای از فرآیندهای قوی آماری اطلاق می شوند که به منظور آزمون روابط پیچیده بین متغیرهای انسانی به کار گرفته می شود. این دسته از تکنیک ها برای مقاصد متعددی از جمله آزمون فرضیه ها در مورد روابط بین متغیرها در قالب مدل های تجربی و نیز ساخت و روانسنجی ابزار های سنجش مورد استفاده قرار می گیرند. پژوهشگران گامهای متعددی را در انجام این دسته از مطالعات دنبال می نمایند؛ بنابراین گزارش دقیق نتایج به ویژه در قالب مقاله، یکی از مهمترین ملاحظاتی است که آنان باید مد نظر داشته باشند. گزارش باید در برگیرنده تمام اطلاعات مهم پژوهش باشد؛ به طوری که به خوبی امکان ارزشیابی و تکرار مطالعه را فراهم نماید. با این وجود هنوز هیچ اجماعی در مورد نحوه دقیق نگارش چنین گزارشاتی حاصل نشده است؛ از اینرو تا کنون راهنماهای مختلفی برای نحوه گزارش اجزای مختلف این دسته از پژوهش ها تدوین شده است و مجلات و نیز افراد مختلف نیز ساختارهای مختلفی را دنبال نموده اند؛ که گاه این مسئله خوانندگان را با ابهام مواجه می سازد. لذا این نوشتار بر آن است تا نکات ضروری گزارش نتایج پژوهش با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری یا تکنیک های زیر مجموعه را در قالب ساختار رایج نگارش مقالات متشکل از مقدمه و هدف، روش اجرا، نتایج، بحث و نتیجه گیری به اختصار معرفی نماید.
کلیدواژگان: مدل یابی معادلات ساختاری، علوم انسانی، گزارش علمی -
صفحه 20زمینهمقوله مسئولیت اجتماعی موضوعی کلیدی در نظام مدیریت سلامت است که بررسی همه جانبه آن نیازمند شناسایی متغیرهای زیادی است؛ چالش عمده در برنامه ریزی مدیران پرستاری هم تعیین متغیر اصلی است که تاثیرعمده ای بر این رفتار سازمانی پرستاران دارد. از جمله متغیرهای تاثیرگذار بر مسئولیت اجتماعی می توان به اخلاق حرفه ای و معنویت در کار اشاره نمود.هدفاین مطالعه به بررسی مدل ارتباط بین اخلاق حرفه ای و معنویت در کار با مسولیت اجتماعی در میان پرستاران بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه پرداخته است.مواد و روش هانوع پژوهش، توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، تمامی پرستاران دو بیمارستان دولتی شهر کرمانشاه در سال 1392بودند (386نفر) که تعداد 157 نفر با استناد به جدول مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها سه پرسشنامه استاندارد بودند: پرسشنامه اخلاق حرفه ای کادوزیر(2002)؛ معنویت در کار میلیمان و همکاران (2003) و مسئولیت اجتماعی آپایدین و ایرکان(2010)). پایایی پرسشنامه ها نیز با استفاده از آلفای کرونباخ بترتیب؛ (79/0)، (80/0) و (70/0) محاسبه شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از روش مدل یابی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار لیزرل (72/8) استفاده شد.یافته هانتایج نشان دادند که بین اخلاق حرفه ای و معنویت در کار (بامقدار t= 2.55، P˂ 0/05)، و بین معنویت در کار و مسئولیت اجتماعی (با مقدار (t= 2.28، P˂ 0/05) رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت. همچنین معنویت در کار در رابطه بین اخلاق و مسئولیت اجتماعی نقش میانجی را داردکه با تائید نقش میانجی معنویت، اخلاق حرفه ای دارای اثر غیرمستقیم، مثبت و معنی دار بر مسئولیت اجتماعی پرستاران می باشد.نتیجه گیریبه مدیران پرستاری و بیمارستان ها پیشنهاد می گردد که برای افزایش مسولیت پذیری پرستاران؛ زمینه و بستر های اخلاق حرفه ای و محیط کاری را بگونه ایی آماده کنند که احساس ارزشمندی و موثر و مفید بودن را در پرستاران ایجاد نموده و در نهایت زمینه ساز ارتقای مسئولیت پذیری آنها در قبال بیماران، سازمان و جامعه باشند.
کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، مسئولیت اجتماعی، معنویت در کار، پرستار -
صفحه 30مقدمهپیوند معنوی یکی از پدیده هایی مهم برای پرستاران و مراقبت از بیماران است. اما اینکه مدیران پرستاری برای طراحی محیط کار چگونه از این عامل مهم بهره گیرند که بهزیستی معنوی برای پرستاران حاصل شود، نیاز مند شناخت عوامل دیگری نیز هستند.هدفپژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین پیوند معنوی با سرمایه روان شناختی و بهزیستی معنوی در میان پرستاران انجام شد.مواد و روش هاپژوهش حاضر توصیفی ومقطعی بوده که در سال (1392) در یک بیمارستان دولتی در شهر اصفهان انجام شده است. نمونه پژوهش 145 پرستار بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه پیوند معنوی کینجرسکی و اسکرایپ نک(2006)، پرسشنامه سرمایه روان شناختی مک گی (2011) و پرسشنامه بهزیستی معنوی گل پرور(2013) بودند. برای تعیین پایایی ابزار نیز از آلفای کرونباخ استفاده گردید که ضریب پایایی به ترتیب (72%، 93% و 95%) به دست آمد. داده ها با استفاده از مدل یابی معادله ساختاری و از طریق AMOS نسخه 16 و SPSS نسخه 18 تحلیل گردید.یافته هانتایج نشان دادند که پیوند معنوی، سرمایه روان شناختی را و سرمایه روان شناختی و پیوند معنوی، بهزیستی معنوی همبستگی پیش بینی می کنند (01/0p<). نتایج مدل یابی معادله ساختاری و تحلیل واسطه ای حاکی از آن بود که سرمایه روان شناختی متغیر واسطه ای پاره ای است. بدین معنا که پیوند معنوی هم به طور غیر مستقیم (از طریق تقویت سرمایه روان شناختی) و هم به طور مستقیم می تواند بهزیستی معنوی پرستاران را تقویت کند. پیوند معنوی(32 درصد) از واریانس سرمایه روان شناختی و سرمایه روان شناختی و پیوند معنوی(55 درصد) از واریانس بهزیستی معنوی را تبیین نموده اند.نتیجه گیریلازم است مدیران پرستاری، ارتقاء سرمایه روان شناختی را با تقویت امیدواری، خودکارامدی، تاب آوری و خوش بینی پرستاران، به صورت محسوس تری فراهم نمایند. آموزش های حین خدمت لازم را در این موضوعات برای تقویت سرمایه روان شناختی به آن ها ارائه نمایند تا توان روانی بالاتری برای برقراری انسجام و سازگاری در معنا، هدف و ارزش ها در زندگی خود(بهزیستی معنوی) بدست آورند.
کلیدواژگان: معنویت، سرمایه روان شناختی، بهزیستی معنوی، پرستاری -
صفحه 41مقدمهسازمان های پویای امروزی ازکارکنان خود انتظار بروز رفتارهایی داوطلبانه دارند که به موجب آن،کارکنان ازسازمان خودحمایت کرده وزمینه ارتقای عملکرد را فراهم را فراهم می کنند.رفتار شهروندی سازمانی درپرستاران به عنوان ارائه کنندگان خدمات ومراقبت ازبیماران درکیفیت مراقبت ارائه شده از سوی آنان تاثیرگذار است، شناسایی متغیرهای موثر بربروز این رفتار، می تواند گامی درجهت افزایش مزیت رقابتی مراکز درمانی وبیمارستان ها و افزایش کیفیت خدمات گردد.هدفهدف اصلی تحقیق حاضر، شناسایی رابطه سبک زندگی بربروز رفتارشهروندی سازمانی پرستاران بیمارستان های دولتی استان خراسان شمالی ازطریق متغیر تعهدسازمانی است.مواد و روش هااین پژوهش یک مطالعه پیمایشی- تحلیلی از نوع مقطعی است که درسال 1392 دربیمارستان های دولتی استان خراسان شمالی انجام پذیرفت.در این مطالعه نمونه گیری طبقه ای با تخصیص متناسب صورت گرفت و درنهایت 420 نفر از پرستاران به صورت تصادفی انتخاب شدندو به پرسشنامه های استاندارد تعهد سازمانی،سبک زندگی و رفتارشهروندی سازمانی با طیف لیکرتی پاسخ دادند. برای تعیین پایایی ابزار نیز از آلفای کرونباخ استفاده گردید که ضریب پایایی به ترتیب6/82%، 8/85% و 4/87% به دست آمد.درنهایت داده ها با آزمون پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری از طریق نرم افزار spss 18و لیزرل 72/8 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.یافته هامیان سبک زندگی با تعهدسازمانی (β=0.83) سبک زندگی با رفتارشهروندی سازمانی(β=0.76) و هم چنین تعهد سازمانی بارفتارشهروندی سازمانی(β=0.79) ارتباط معناداری وجود داشت (5%>p). همچنین یافته ها نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار است.نتیجه گیریباتوجه به یافته های پیشنهاد می گردد مدیران پرستاری بیمارستانی برای بهبود رفتار شهروندی سازمانی پرستاران به برنامه ریزی در راستای تغییر مولفه های موثر از جمله سبک زندگی و تعهد سازمانی آنان همت گمارند.
کلیدواژگان: سبک زندگی، رفتارشهروندی سازمانی، تعهدسازمانی -
صفحه 52مقدمهرهبران معنوی با استفاده از اتصال فعالیت های کارکنان به ارزش های عمیق درونی شان، باعث افزایش تعهد،عملکرد، انگیزش و نهایتا بروز رفتار های شهروندی سازمانی می شوند.کارکنان متعهد نسبت به سازمان خود احساس هویت قوی دارند و این تعهد بالای افراد مسلما در افزایش عملکرد آنها نیز موثر خواهد بود؛ این پدیده رفتاری در سازمان های بهداشتی- درمانی که کمیت و کیفیت مراقبتهای پرستاری مهم است میتواند ارزشمند باشد.هدفمطالعه حاضر در صدد آزمون مدل ارتباطی بین ابعاد رهبری معنوی (چشم انداز، ایمان/امید و نوع دوستی) و نتایج سازمانی (تعهد، رفتار شهروندی و عملکرد) حاصل از آن در میان پرستاران بالینی است.مواد و روش هانوع مطالعه توصیفی - مقطعی است که در سال 1392 انجام شده است. جامعه آماری این مطالعه را کلیه پرستاران حوزه شهرستان نوشهرتشکیل می دادند که(192) نفر از آنها به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. داده ها بوسیله چهار پرسشنامه؛ پرسشنامه رهبری معنوی فرای (2005) با ضریب اعتبار(4/92) و پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی بل و منگاس (2002) با ضریب اعتبار (6/87) و پرسشنامه تعهد سازمانی با ضریب اعتبار(1/76) و پرسشنامه عملکرد سازمانی فرای (2011) با ضریب اعتبار(7/84) گردآوری شدند. تجزیه و تحلیل داده با استفاده از نرم افزار SPSS 18 و AMOS 20 و روش آماری مدلسازی معادلات ساختاری انجام شد.یافته هایافته های نشان دادند که ادراک مثبت پرستاران از رهبری معنوی با تعهد و بروز رفتار شهروندی و عملکرد آنان رابطه داشته است. بگونه ای که عملکرد پرستاران هم به صورت مستقیم (87/0=β) از بعد ایمان/ امید رهبری معنوی و هم غیر مستقیم یعنی از طریق رفتار شهروندی سازمانی (60/0=β) ارتباط دارد. پیش بینی شد رفتار شهروندی(83/0=β) و تعهد سازمانی (88/0=β) بیشترین رابطه را از بعد نوع دوستی رهبری معنوی دارد. برازش کلی مدل نشان داد که نسبت خی دو به درجه آزادی برابر با 65/1 بود.نتیجه گیریمدیران پرستاری و بیمارستان برای بهبود عملکرد و تعهد سازمانی پرستاران سعی نمایند ابتدا با ارایه برنامه های کاری با اهداف روشن (ایجاد چشم انداز) و برقراری ارتباط انسانی (رفتار های نوع دوستانه) ادراک پرستاران را ازرهبری معنوی بهبود بخشند. زیرا که از این طریق هم میتوانند بروز رفتارهای شهروندی را تسهیل نمایند و هم عملکرد مراقبتی ایشان دارای کیفیتی مناسب گردد.
کلیدواژگان: رهبری معنوی، رفتار شهروندی سازمانی، تعهد سازمانی، عملکرد، پرستاری -
صفحه 61مقدمه
پرستاران به دلیل ماهیت کاری همیشه مستعد به خطر افتادن سلامتی شان هستند. پرستارانی که از سلامت روانی و جسمی مناسب برخوردار نباشند، به درستی قادر نخواهند بود که مراقبت های مطلوبی از بیماران به عمل آورند.
هدفاین مطالعه با هدف شناسایی عوامل موثر با افسردگی و کیفیت زندگی پرستاران شاغل در بیمارستان شهر ایلام بوده که با استفاده از مدل تحلیل مسیری اجرا گردیده است.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع مقطعی می باشد، که روی همه پرستاران شاغل در بیمارستان های شهر ایلام در سال (1390ا) انجام شده است. پرسشنامه های استاندارد افسردگی بک 21 سوالی (BDI= Beck Depression Inventory) و کیفیت زندگی(Short form-QOL12) و پرسشنامه متغیر های دموگرافیک برای گردآوری داده ها بکار رفت. برای آزمون مدل علیتی، تحلیل مسیری به کار گرفته شد. برای انجام تحلیل مسیری افسردگی و کیفیت زندگی مدل علیتی فرضی این مولفه ها طراحی و با استفاده از آنالیز رگرسیون چندگانه، مدل نهایی مولفه های افسردگی و کیفیت زندگی ترسیم گردید. در این مطالعه متغیر افسردگی به عنوان متغیر وابسته و سایر متغیرهای مورد بررسی به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شدند و در برنامه SPSS18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته هابر طبق مدل نهایی تحلیل مسیری، مهمترین متغیرهای تاثیر گذار بر افسردگی به ترتیب، بعد روانی کیفیت زندگی(28%،) وضعیت تاهل(25%،)، بعد جسمی کیفیت زندگی(24%،)، شیفت شب (18%،)، سن(16%،)، و اضافه کاری(12%،) بوده که تاثیر مستقیم متغیر های ذکر شده بر مولفه افسردگی در پرستاران بیش از تاثیر غیر مستقیم آنها از طریق بعد روانی و بعد جسمی؛ کیفیت زندگی می باشد. همچنین مدل مولفه های افسردگی و کیفیت زندگی این مطالعه (48 %) از تغییرات متغیر افسردگی را نسبت به متغیرهای مستقل در مدل تبیین نمود.
نتیجه گیریبرنامه ریزی توسط مدیران پرستاری در جهت افزایش سطح بعد روانی پرستاران، توجه به تحکیم پایه های خانواده مثل ازدواج، کم کردن و توزیع تعداد ساعات کار و همچنین کم کردن ساعات کار در شیفت شب برای پرستاران می تواند باعث کم شدن افسردگی و افزایش کیفیت زندگی در آنها شود.
کلیدواژگان: افسردگی، پرستار، کیفیت زندگی، تحلیل مسیری -
صفحه 70مقدمه
پیشرفت شتابنده ای که درحوزه علم و فناوری صورت می پذیرد سبب می شودکه پرستاران بصورت مداوم مهارتهای خویش را به روزکرده و افزایش دهند.
هدفازآنجاکه انگیزش عامل موثری در رفتارشغلی می باشد هدف این پژوهش شناسایی رابطه انگیزش شغلی و عوامل موثر برآن، با رفتار خودتوسعه ای پرستاران می باشد.
روش بررسیتحقیق حاضر، مطالعه ای توصیفی پیمایشی است که در سال 1391 در بیمارستانهای بزرگ دولتی شهر تهران انجام پذیرفت. در این مطالعه نمونه گیری طبقه ای با تخصیص متناسب صورت گرفت و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران بدست آمد. در نهایت 949 نفر از پرستاران بالینی بصورت تصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه های استاندارد با طیف لیکرتی؛ نیاز به موفقیت، خودکارآمدی، حمایت سازمان، حمایت سرپرست، انگیزش شغلی و رفتار خودتوسعه ای پاسخ دادند. برای تعیین پایایی ابزار نیز از آلفای کرونباخ استفاده گردید که ضریب پایایی بترتیب؛ 88/0، 72/0، 81/0، 74/0، 76/0 و 70/0 بدست آمد. در نهایت داده ها با آزمون تحلیل مسیر از طریق نرم افزار لیزرل72/8 مورد تجزیه و تحلیل تحلیل قرارگرفتند.
یافته هانیاز به موفقیت(47/2=t، 24/0=β)، خودکارآمدی(22/2 =t، 11/0=β)، حمایت سازمان (31/2 =t، 19/0=β) و حمایت سرپرست (97/1=t، 10/0=β) با انگیزش شغلی رابطه معناداری داشتند.
در حالیکه میان خودکارآمدی(26/3=t، 31/0=β)، انگیزش شغلی(89/3 =t، 64/0=β) وحمایت سرپرست (03/3 =t، 26/0=β) با رفتار خود توسعه ای پرستاران رابطه مثبت وجود داشت اما نیاز به موفقیت (74/1=t، 15/0=β) و حمایت سازمان (64/0 =t، 05/0=β)رابطه معناداری با رفتار خود توسعه ای نداشتند(05/0< p). همچنین 48 درصد از تغییرات رفتار خود توسعه ای پرستاران با متغیرهای دیگر مدل شامل خودکارآمدی، حمایت سازمان و سرپرست تبیین شد. در نهایت، آزمون برازش مدل نیز نشان داد که مدل نهائی حاصل از تحقیق، مدلی مطلوب و قابل پذیرش می باشد.نتیجه گیریخودکارآمدی، حمایت سرپرست و انگیزش شغلی منجر به ارتقای رفتار خودتوسعه ای پرستاران می شوند ضمن آنکه میل به موفقیت، خودکارآمدی، حمایت سازمان وحمایت سرپرست انگیزه لازم جهت خودتوسعه ای را فراهم می آورند. به نظر می رسد مدیران و سرپرستاران با فراهم نمودن زمان، اطلاعات، همراهی و تشویق، ارائه بازخورد، منابع و پاداش می توانند نقش حیاتی در یادگیری و توسعه پرستاران بازی کنند.
کلیدواژگان: خود توسعه ای منابع انسانی، انگیزش شغلی، پرستار
-
Page 8Structural equation modeling (SEM) and related techniques such as confirmatory factor analysis (CFA) and path analysis are referred to a family of powerful statistical processes that are used to test of the complex relationships among human related variables. This set if techniques are used to test the hypothesized relationships among variables through empirical models and to construction and psychometric evaluation of the measurement instruments. The researchers follow variety of steps to conduct these types of the studies. Therefore it is important for researchers to concisely report their own study as a scientific paper. The report is supposed to encompasses all important information so that the study could be evaluated and replicated as well. Therefore variety of guidelines has already designed to guide reporting the various parts of this kind of studies. Nevertheless there is no single agreed guideline yet; so various journals and people may follow different structures that may lead the readers to be confused. Therefore the present paper aimed to briefly introduce some critical notes about the report of the results of SEM and related studies compatible with common scientific writing structures consisted of background and objectives, methods, results and discussion.Keywords: Structural equation modeling (SEM), Human sciences, scientific report
-
Page 20BackgroundThe concept of social responsibility is a key issue in health management system, which a comprehensive survey of it, needs to identify so many variables. Essential challenge for nurse managers in planning is reorganization the main variable which is important effect on nurse's organizational behavior. Professional ethics and spirituality at work are among variables which are effective on social responsibility.AimThe aim of study was examination of structural modeling of relationship between professional ethics and spirituality at work with social responsibility among nurses in the public hospitals of Kermanshah city.MethodThe study was descriptive-correlation. The population of the study was all staff nurses in two public hospitals (N=386) of Kermanshah city in 2013. According to the Morgan table (157) of them were selected randomly. Three standard questionnaires were used: Professional Ethics questionnaire (Cadozier, 2002); Spirituality at work (Milliman & et al, 2003) and Social Responsibility (Apaydin & Ercan, 2010). Their reliabilities by α- chronbach were (0.79, 0.80 & 0.70) respectively. For data analysis, structural equation modeling was used through Lisrel 8.72 software.ResultsThe findings showed that there is a significant positive relationship between professional ethics and spirituality (t= 2.55, P˂ 0/05), and between spirituality and social responsibility at work (t= 2.28, P˂ 0/05).Also, spirituality played a mediator role, in relationship between ethics and social responsibility; this mean is professional ethics have indirect and significant positive effect on nurse's social responsibility at workConclusionNurse managers and hospitals administrators must be prepared context and work environment for nurses which they feel valuable, effective and useful and eventually promote their responsibility towards patients, organization and society.Keywords: Professional Ethics, Social Responsibility, spirituality at work
-
Page 30IntroductionSpiritual connection is one of the most important phenomenon for nurses and patients. But, how nurse managers use it for nurse's spiritual wellbeing; they need reorganization other factors.AimThe purpose of this study was to determine the relationship between spiritual connection with psychological capital and spiritual well- being among nurses. Method & Materials: This study was across- sectional descriptive study that was done in one hospital in Isfahan in 2012. Nurses (145) were selected simple randomly. Data gathered by three questionnaires; Spiritual Connection (Kinjerski & Skrypnek 2006), Psychological Capital (Mac Gee 2011) and spiritual well-being (Golparvar 2013). The Cronbach's alpha was used to determine reliability that was obtained as follows: 72 %,. 92 % and 95% respectively. Data were analyzed using structural equation modeling by AMOS 16 software.Resultsfindings showed that spiritual connection and psychological capital had positive correlation with spiritual well- being (p<0.01). Results of structural equation modeling and mediation analysis revealed that psychological capital is a partial mediator variable in the relationship between spiritual connection and nurses’ spiritual well- being. So, spiritual connection could be improve indirectly (improvement psychological capital) and directly spiritual well- being. Also, spiritual connection clarified (32%) variance of psychological capital and both of them (spiritual connection and psychological capital) could be clarified (55%) variance spiritual well- being in nurses.ConclusionIt is necessary that nurse managers provide nurse's psychological capital improvement by promotion programme for their hope, self-efficacy, optimism and flexibility. They must be planning in-service educations in these subjects for them; it is result to attain psychological empower for spiritual connection (coping in meaning, aim and values in themselves life).Keywords: nursing, psychological capital, spiritual connection, spiritual well being
-
Page 41Introdution: Todays dynamic organizations expect their employees to behave beyond their defined roles, behaviors that are known as organizational citizenship behavior. Voluntary behavior which employees protect their organizations and provide performance improvement areas. Since organizational citizenship behavior between the nurses as providers of services and care of patients in quality of care provided by them affect on patients so the nurses as the most important assets and the only competitive advantage in the medical centers and hospitals have a significant impact on improving service.AimThis main purpose of this study was to assessing the relationship between lifestyle and organizational citizenship behavior the nurses in governmental hospitals in North Khorasan with emphasis on intermediate role of organizational commitment.MethodThis research is a descriptive-survey study that was done in North Khorasan public hospitals in 2013. In this study,cluster sampling was used with proportional allocation and finally were selected 420 nurse with random sampling method and answered to standardized questionnaires with Likert scale; Organization commitment, Lifestyle, citizenship organizational behavior. The Cronbach's alpha was used to determine reliability that was obtained as follows:82/6%,85/8% and 87/4%.Finnaly,data was analyzed by use Spearman and Structural equation modeling through SPSS18 and Lisrel 8/72 soft wares.ResultsThere are a significant correlation between the Lifestyle with Organizational commitment(β=0.83) and Lifestyle with citizenship organizational behavior (β=0.76) and Organizational commitment with citizenship organizational behavior (β=0.79) factors nures(p<5%),also The findings showed that the model is a good fit.ConclusionBased on the findings, it is proposed that a hospital managers to improve nurse's organizational citizenship behavior in order to plan effective Component of effective change of lifestyle and try their organizational commitment.Keywords: Lifestyle. Organizational citizenship behavior, Organizational Commitment
-
Page 52IntroductionSpiritual leaders by using cohesive performance's employees to their internal human values resulted to increased their commitment, motivation and organizational citizenship behaviors. Staffs commitment has powerful sense to their organization and its effects on increasing their performance. This behavioral phenomenon in health care organizations is valuable because quantity and quality of care is important in there.AimThis main purpose of this study was to assessing the relationship between dimensions of perceived spiritual leadership (vision, faith / hope and altruism) with organizational outcomes (commitment, organizational citizenship behavior and performance) in clinical nurses.MethodIt was cross-sectional and descriptive study that was done in 2012.All of the nurses in Noshahr city were study population that (192) of them selected simple randomly. Data were gathered by four questionnaires; Spiritual Leadership Questionnaire (Fry 2005), it's reliability coefficient (92.4), Organizational Citizenship Behavior (Bell& Mengass 2002) it's reliability coefficient (87.6), Organizational Commitment Questionnaire and Questionnaire for Organizational Performance (Fry 2011) with reliability coefficients (76.1, 84.7) respectively. Data analysis with use SPSS 18 and AMOS 20 software and structural equation modeling method was done.ResultsThe findings showed that the nurse's perception of spiritual leadership had relationship with organizational commitment and citizenship behavior. So, nurse's performance effected directly (β=0.87) in faith / hope domain in spiritual leadership and also, indirect relationship (0.60) in citizenship behavior effected their performance. Nurse's citizenship behavior (β=0.83) and organizational commitment (β=0.88) had more effect from altruism domain of spiritual leadership. Overall of model fitness showed c2/df equal with 1.65.ConclusionNurse managers and hospital administrators must be try for improving nurse's performance and organizational commitment. At first in planning with clarified goals (vision) and human relationship (altruism) improved nurse's perception in spiritual leadership. Because by this way they could facilitate organizational citizenship behaviors and also, delivery nursing care with high quality.Keywords: nursing organizational citizenship behavior, organizational commitment, organizational performance, spiritual leadership, nurse
-
Page 61Introduction
The wide range of profession of nursing and their interdisciplinary nature has caused work shocks among hospital nurses and caused to change in mood, depression and other mental disorders in nurses. Because of health, safety and condition patients has related with health of clinical team members.
AimThis study has been done to identify factors associated with depression and quality of life in Ilam hospital nurses.
MethodThis is a cross-sectional study that has been done in nurses working in Ilam hospitals in 2011. Path analysis is a statistical method that is used to test the causal models. For path analysis depression and quality of life, a hypothetical causal model designed, so was used of regression multivariate analysis and was obtained final model of the depression and quality of life.
Resultaccording to path analysis, important related variables with depression were respectively, Mental component(quality of life), married status, shift working, age, physical component(quality of life)and Overtime hours working, that direct effect the variables listed was more than indirect effect(Through of Mental and physical component) on depression of nurses.
Conclusionplanning to increase of health mental in nurses, attention to variety aspects of family such as marriage, decrease and distribution of times working can be increased quality of life and decreased depression in nurses.
Keywords: Nurse.Path analysis, Depression, quality of life -
Page 70Introduction
Because technology is rapidly changing, the nurses aim to update their skills continually.
AimMotivation is one of the factors having influence on the job behavior.Therefore, this study is aimed to investigate the relationship between the nurses’ self – development behavior, job motivation and factors influencing on.
MethodThis research is a descriptive-survey study that was done in Tehran large public hospitals in 2012. In this study, class sampling was used with proportional allocation and finally were selected 949 clinical nurses with random sampling method and answered to standardized questionnaires with Likert scale; need for achievement, self–efficiency, Organization’s support, Supervisor’s support, Job motivation, and Self – development behavior. The cronbach's alpha was used to determine reliability that was obtained as follows: 0.88, 0.72, 0.81, 0.74, 0.76, and 0.70. Finally, Data was analyzed by use of Path analyze test through lisrel 8.72 softwares.
FindingsThere is a positive and direct relationship between the job motivation and factors such as need for achievement (β=0.24,t=2.47), self–efficiency (β=0.11,t=2.22), organizational support (β=0.19,t=2.31) and supervisory support (β=0.10,t=1.97). Moreover, there is a direct relationship between the nurses’ self–development behavior and factors self–efficiency (β=0.31,t=3.26), job motivation (β=0.64,t=3.89) and supervisory support (β=0.26,t=3.03). But there is no significant relationship (p>0.05) between their self–development behavior and factors need for achievement (β=0.15, t=1.74) and organizational support (β=0.05,t=0.64).
ConclusionSelf-efficacy, job motivation and supervisor support leads to improve nurses self-development behavior while need to chievement, self-efficacy,organizational support and supervisor support to provide motivation for self-development.managers and supervisors seem to provide the time, information, support,feedback, resources and rewards can play avital role in nurses learning and development.
Keywords: human resource self, development, job motivation, nurse