فهرست مطالب

نشریه علوم و فناوری رنگ
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 29، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرزانه کرم پورراد، محسن خواجه امینیان *، محسن حکیمی صفحه 179
    برای ایجاد سفیدی سطح لعاب های سرامیکی ماده سیلیکات زیرکونیم (زیرکن) بصورت ذرات مجزایی در لعاب پخش می شود که با توجه به اختلاف زیاد ضریب شکست این ماده با ضریب شکست بدنه لعاب مقداری از نور تابیده را پراکنده و بازتاب می کند. قیمت بالای زیرکن باعث پژوهش هایی برای جایگزینی آن با مواد ارزان تر شده است. در این تحقیق تاثیر جایگزینی اکسیدهای منیزیم، کلسیم، آلومینیم و نیز سیلیکات آلومینیم بجای زیرکن در لعاب سرامیک بر خواص فیزیکی سطح مورد بررسی قرار گرفته است. برای بررسی تاثیر استفاده از این مواد بر ظاهر رنگی لعاب کاشی، طیف بازتاب نوری، شاخص سفیدی و پارامتر های رنگی در فضا رنگ CIEL*a*b* نمونه های مختلف اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شدند. همچنین برای مطالعه ساختار بلوری و ریزساختار سطح آزمایش های پراش پرتو X و میکروسکوپ الکترونی بر روی نمونه ها انجام شدند. نتایج نشان می دهد جانشین کردن بخشی از زیرکن با ترکیبات یاد شده در لایه پشت پوش کننده (انگوب)، شاخص سفیدی تقریبا برابر با نمونه مرجع (زیرکن کامل) را نتیجه می دهد. طیف بازتاب و جذب آب نیز نزدیک بودن نمونه جایگزین و نمونه مرجع را تایید می کند.
    کلیدواژگان: زیرکن، انگوب، لعاب، پشت پوش کننده، پارامتر رنگی، شاخص سفیدی
  • سعیده گرجی کندی *، کمال الدین قرنجیگ صفحه 187
    با توجه به تفاوت قیمت و ارزش رنگزاهای طبیعی در مقابل مصنوعی، شناسایی این دو دسته در فرش دستباف از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این تحقیق هدف بررسی روش طیف سنجی زیر قرمز نزدیک جهت شناسایی رنگزای طبیعی روناس از رنگزاهای مصنوعی مورد استفاده در فرش دستباف می باشد. برای انجام این مهم نمونه های نخ پشمی با دو نژاد بلوچی و کرمانشاهی با رنگزای طبیعی روناس با دندانه های زاج سفید و کلرید قلع و رنگزاهای مصنوعی جهت تهیه فام های رنگی متداول قرمز رنگرزی گردید. بدین ترتیب 60 نمونه رنگرزی شده شامل 24 نمونه روناس، 10 نمونه ترکیبی، 26 نمونه مصنوعی، و 5 نمونه از صنعت، و در مجموع 65 نمونه تهیه شد. نتایج نشان می دهد طیف انعکاسی نمونه های رنگرزی شده با روناس در ناحیه NIR همچنان شیب افزایشی دارد درحالی که برای نمونه های رنگرزی شده با رنگزاهای مصنوعی افزایش چندانی را نشان نمی دهد. با توجه به نتایج این طرح، شناسایی روناس از نمونه های مصنوعی با بررسی طیف NIR نمونه ها کاملا امکان پذیر بود و برای نمونه های مورد بررسی تقریبا بدون هیچ خطایی شناسایی انجام شد. هرچند بررسی بر روی تعداد نمونه های بیشتر پیشنهاد می شود. البته در مورد نمونه هایی که با مخلوط روناس و رنگزای مصنوعی رنگرزی شده بودند شناسایی امکان پذیر نشد. این نمونه ها جزء یکی از دو گروه مصنوعی یا طبیعی قرار می گرفتند.
    کلیدواژگان: فرش دستباف، روناس، رنگزای مصنوعی، شناسایی غیرتخریبی، طیف سنجی زیر قرمز نزدیک
  • صدیقه برهانی *، هاله خلیلی، نسیم سوهان کار، فوزی فروزمهر صفحه 193
    هدف این تحقیق ارزیابی بازده رنگبری نانوالیاف عامل دار شده با سیکلودکسترین (βCD) جهت حذف رنگزای راکتیو از پساب، به روش غوطه وری است. نانوالیاف پلی اکریلونیتریل(PAN) برای حذف رنگزاهای راکتیو C.I. Reactive Blue 13، C.I. Reactive Blue 21 و C.I. Reactive Red 2 از پساب رنگرزی استفاده و بازده رنگبری برای رنگزا های فوق به ترتیب 4.7%، 22.5% و 3.4% حاصل شد. سپس نانوالیاف PAN/βCD10 و PAN/βCD50 به ترتیب حاوی 10 و 50 درصد وزنی بتاسیکلودکسترین، تهیه شد. بازده رنگبری نمونه PAN/βCD10 به ترتیب 8.3%، 28.1% و 10% و برای نمونه PAN/βCD50 به ترتیب 31%، 49% و 25% به دست آمد. حضور و افزایش میزان سیکلودکسترین منجر به افزایش بازده رنگبری شد. افزایش وزن نانوالیاف PAN/βCD50 در پساب رنگزای C.I Reactive Blue 21 از 0.01 به 0.1 گرم، با افزایش بازده رنگبری از 49% به 86.4% همراه بود. بر اساس نتایج حاصل می توان نانوالیاف PAN/βCD را انتخاب مناسبی جهت حذف رنگزای راکتیو از پساب رنگرزی معرفی کرد. C.I. Reactive Red 2 از پساب رنگرزی استفاده و بازده رنگبری برای رنگزا های فوق به ترتیب 4.7%، 22.5% و 3.4% حاصل شد. سپس نانوالیاف PAN/βCD10 و PAN/βCD50 به ترتیب حاوی 10 و 50 درصد وزنی بتاسیکلودکسترین، تهیه شد. بازده رنگبری نمونه PAN/βCD10 به ترتیب 8.3%، 28.1%و 10% و برای نمونه PAN/βCD50 به ترتیب 31%، 49% و 25% به دست آمد. حضور و افزایش میزان سیکلودکسترین منجر به افزایش بازده رنگبری شد. افزایش وزن نانوالیاف PAN/βCD50 در پساب رنگزای C.I Reactive Blue 21 از 0.01 به 0.1 گرم، با افزایش بازده رنگبری از 49% به 86.4% همراه بود. بر اساس نتایج حاصل می توان نانوالیاف PAN/βCD را انتخاب مناسبی جهت حذف رنگزای راکتیو از پساب رنگرزی معرفی کرد. در ادامه از بتاسیکلودکسترین برای عامل دار کردن نانوالیاف، جهت افزایش بازده رنگ زدایی استفاده گردید.
    کلیدواژگان: پساب، نانوالیاف، غوطه وری، بتاسیکلودکسترین، کمپلکس درهم جای، رنگزای راکتیو
  • زهرا مینایی زنگی، حسین گنجی دوست *، بیتا آیتی صفحه 203
    رنگزاها یکی از منابع آلایندگی پساب ها هستند که مصرف آنها روز به روز در حال افزایش است. در این تحقیق، کارایی ترکیب تلقیحی (Dopant) Zn-TiO2 در حذف رنگزای سه آزوئی DB71 با استفاده از خورشید به عنوان منبع نور، اثر مقدار فلز روی تلقیح شده و سینتیک حذف رنگزا از پساب بررسی شد. ترکیب تلقیحی مورد بررسی به روش سنتز القایی- تبخیری ساخته و آزمایشات در یک فوتوراکتور خورشیدی پیوسته در طول روز انجام شد. در این تحقیق پارامترهای نسبت Zn/Ti، غلظت رنگزا، غلظت فوتوکاتالیست، pH و شدت تابش نور خورشید بررسی شد. طبق نتایج حاصل در pH برابر با 6.9، غلظت کاتالیست 50 گرم بر متر مربع با نسبت Zn/Ti برابر با %0.53، غلظت 50 میلی گرم بر لیتر رنگزا در مدت زمان 5 ساعت، 85 درصد رنگزا و 60 درصد COD حذف شد. همچنین سینتیک حذف رنگ تطبیق خوبی با مدل شبه مرتبه اول نشان داد.
    کلیدواژگان: حذف رنگزا، تابش نور خورشید، لانگمیور، هینشلوود، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، رنگبری فوتوکاتالیزی، بهینه سازی
  • فاطمه مهرعلی، فرهود نجفی *، بهزاد شیرکوند هداوند صفحه 213
    در این تحقیق، یورتان آکریلات کربوکسیله تابش پز به وسیله دی متیلول پروپیونیک اسید (DMPA)، ایزوفورن دی ایزوسیانات ((IPDI، هیدروکسی اتیل متاکریلات (HEMA) در مجاورت کاتالیزور دی بوتیل تین دی لورات(DBTDL) و حلال استن سنتز شد. سپس گروه های کربوکسیلیک در پراکنش گر یورتان آکریلات تابش پز به وسیله تری اتیل آمین (TEA) خنثی شد. ساختار مولکولی پراکنش گر آنیونی یورتان آکریلات به وسیله طیف سنجی تبدیل فوریه زیر قرمز (FT-IR) مشخص شد. علاوه براین، از این پراکنش گرها برای پراکنش ذرات TiO2 و SiO2 استفاده شد و کیفیت و میزان پراکنش ذرات توسط گریندومتر بررسی شد. نتایج نشان دادند به دلیل وجود گروه های کربوکسیلات در زنجیره های پلیمری می توان به طور قابل توجهی زمان پراکنش را کاهش و پایداری ذرات در سوسپانسیون را افزایش داد. همچنین رابطه میان افزایش وزن مولکولی یورتان آکریلات کربوکسیله و عملکرد آن به عنوان پراکنش گر مورد بحث قرار گرفت.
    کلیدواژگان: سنتز، پراکنش گر پلیمری، پراکنشگر آنیونی، تابش پز، گریندومتر
  • الهام متین محمدی، محمدرضا محمدزاده عطار *، بهرام رمضان زاده کراتی صفحه 221
    در این مطالعه، تاثیر افزودنی کبالت بر خواص مختلف پوشش فسفاته تشکیل شده در دمای محیط روی زیرآیند فولادی مورد مطالعه قرار گرفت. پوشش در دمای محیط، 3.1 pH= و زمان30 دقیقه تشکیل شد. از آزمون های الکتروشیمیایی پلاریزاسیون، میکروسکوپ الکترونی (SEM)،EDX و چسبندگی ((Pull off جهت ارزیابی خواص مختلف پوشش فسفاته استفاده شد. نتایج آزمون الکتروشیمیایی نشان داد که پوشش فسفاته دمای محیط در حضور افزودنی کبالت می تواند خواص ضد خوردگی پوشش فسفاته را بهبود داده و نرخ خوردگی فولاد را بیشتر از پوشش فسفاته فاقد این افزودنی کاهش دهد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی بیانگر پوشش دهی مناسب تر پوشش فسفاته تشکیل شده در حضور افزودنی نسبت به پوشش فاقد این افزودنی بود. نتایج آزمون چسبندگی pull offافت چسبندگی پوشش اپوکسی در پوشش حاوی افزودنی کبالت به کمتر از نصف میزان پوشش فاقد این افزودنی پس از 30 روز غوطه وری نمونه ها در محیط خورنده را نشان داد.
    کلیدواژگان: پوشش فسفاته، کبالت، پلاریزاسیون، میکروسکوپ الکترونی، چسبندگی
  • محمد مهدویان احدی* صفحه 229
    در این تحقیق اثر احتمالی امپدانس الکترود مرجع بر امپدانس الکترود کار مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور سامانه های مختلف الکترود/الکترولیت با امپدانس های مختلف همراه با الکترودهای مرجع با امپدانس مختلف مورد آزمایش اسپکتروسکوپی امپداتس الکتروشیمیایی (EIS) قرار گرفت. در آزمایشات، محدوده امپدانس الکترودهای کار 1 و 10کیلو اهم – سانتی متر مربع و محدوده امپدانس الکترودهای مرجع در محدوده 1 تا 10 کیلو اهم بوده است. نتایج نشان داد، الکترود مرجع با بیشترین امپدانس در برخی از الکترودهای کار می تواند منجر به انحراف از طیف امپدانس واقعی در محدوده فرکانسی بالا یا پایین گردد که این موضوع در مطالعات بازدارندگی خوردگی بسیار حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: اسپکتروسکوپی امپدانس الکتروشیمیایی، امپدانس الکترود مرجع، امپدانس الکترود کار
  • محسن محمدی آچاچلویی *، حسین احمدی، کامبیز پورطهماسی صفحه 237
    ایجاد ظاهر قدیمی در سطح چوب یا پاتین، اهمیت زیادی در فرآیندهای مرمت آثار تاریخی و همچنین ساخت مبلمان دارد. در این پژوهش چوب کبوده (Populus alba L) پتینه شده با استفاده از تیمار دی اتانل آمین و مقاومت آن در برابر هوازدگی مورد مطالعه قرار گرفت. هوازدگی مصنوعی براساس دستورالعمل ASTM 2565-99 در دو مرحله 300 و 800 ساعت انجام شد. ارزیابی ها با استفاده از رنگ سنجی، طیف سنجی زیر قرمز- بازتاب کل تضعیف شده تبدیل فوریه و میکروسکوپ الکترونی روبشی انجام شد. نتایج نشان داد که دی اتانل آمین بیشتر با گروه کربونیل در همی سلولز و واحد سرینجیل در لیگنین واکنش می دهد و باعث افزایش تیرگی، قرمزی و زردی چوب می گردد. در مرحله اول هوازدگی (300 ساعت) فتواکسیداسیون لیگنین در واحد گواییاسیل متمرکز گردید ولی در مرحله دوم (800 ساعت) واحد سرینجیل نیز دچار تخریب شد. پتینه کردن چوب کبوده در طولانی مدت از تخریب ناشی از هوازدگی جلوگیری نمی کند.
    کلیدواژگان: چوب، کبوده، پاتین، دیاتانل آمین، هوازدگی
  • مهزیار گرجی، کیوان انصاری *، فرهاد عامری، سیامک مرادیان صفحه 249
    برای آن که یک مدل رنگ همانندی بتواند پیشگویی صحیح و دقیقی از مقادیر مواد رنگی اولیه مورد نیاز ارائه دهد، نیاز به شناخت عوامل موثر و لحاظ شرایط سیستم رنگ در آن است. از جمله این عوامل، تعیین ضرایب جذب و انتشار مواد رنگی، ارتباط میان انعکاس کلی و انعکاس داخلی لایه رنگ، فرض های اولیه در خصوص نور تابیده به لایه رنگ، هندسه انتشار و اندازه ذرات و سایر موارد می باشد. همچنین یک لایه رنگ، ممکن است شفاف، نیمه شفاف و یا پشت پوش باشد. مدل های مختلف همچون مدل های فیزیکی، مدل های عددی و مدل های هوشمند و هیبریدی با تعیین عوامل موثر و ارائه فرمول های جدید، سعی در مدل سازی و در نتیجه ارائه یک پیشگویی صحیح از رنگ نهایی در شرایط خاص تعریف شده دارند. در این مطالعه سعی در بررسی این مدل ها و شرایط استفاده از آنها در کاربردهای مختلف شده است. برخی از شناخته شده ترین این مدل ها مانند کیوبلکا- مانک، تئوری چهار پرتویی، تئوری چند پرتویی، چاندراسخار، افزایشگر دوتایی معکوس، مونت کارلو، لایه نماینده و امکان استفاده از روش های هوشمند مانند شبکه عصبی نیز که به نظر می رسد نتایج خوبی را ارائه می دهند، مورد بررسی اجمالی قرار گرفته و شرایط اولیه لازم برای استفاده بهینه از آنها بیان شده است.
    کلیدواژگان: مدل های پیشگویی رنگ همانندی، کیوبلکا، مانک، تئوری تجزیه طیفی، شبکه عصبی
|
  • F. Karam Pourrad, M. Khajeh Aminian*, M. Hakimi Page 179
    To make a white surface of ceramic glazes, zirconium silicate (zircon) particles are dispersed in the glaze body. Due to the high difference between the refractive index of zircon particles and that of the glazed body, the surface of the glaze scatters and reflects most of the light. Since zircon is expensive, some research has been done to find a cost-effective alternative for it. In this paper zircon was substituted by CaO, MgO, Al2O3 and also aluminum silicate as frit in the ceramic glaze and the effects on the physical properties of the surface were studied. Some samples with these materials were prepared and the reflectance spectra, whiteness index and the color parameters in CIEL*a*b* color space were studied. To study the composition and microstructure of the samples SEM and XRD experiments were performed. The results shown the sample which some part of zircon in the opacifier layer (engobe) was substituted by new compounds, had almost the same properties as full zircon sample.
    Keywords: Zircon, Engobe, Glaze, Opacifier, Color parameter, Whiteness index
  • S. Gorji*, K. Gharanjig Page 187
    Due to the difference between price and value of natural versus synthetic dyes, it has always been very important to distinguish these two categories for handmade carpet. This study aimed to investigate Near-IR spectrometry technique to identify natural madder and synthetic dyes used in handmade carpets. To do this woolen samples with two major races (Baluchi and Kermanshahi) were dyed with madder dye with alum and tin chloride mordant, and also synthetic dyes to provide conventional red-colored shades. The 60 dyed samples including of 24 madder, a set of 10 mixed (combination of Madder and synthetic dyes), 26 synthetic dyes, and 5 cases gotten from carpet, and in total 65 samples were prepared. Results showed that the spectral reflectance of the madder samples has an increasing slope in NIR region while the NIR spectral reflectance of synthetic dyes does not show any noticeable increasing trend. Considering the obtained results of this research, NIR spectrometry can be a feasible method to distingush between madder and synthetic dyes and it was quiet possible for the test samples with almost no errors. However, investigating on more samples would be suggested. Note that it is not possible to detect samples dyed with a mixture of madder and synthetic dyes. The mixed samples were presented in one of the two groups; synthetic or madder.
    Keywords: Handmade carpets, Madder, Synthetic dyes, Non, desructive method, Near IR spectrometry
  • S. Borhani*, H. Khalili, N. Sohankar, F. Foroozmehr Page 193
    The main aim of this study is investigation of the reactive dye removal efficiency from wastewater by using nanofibers functionalized with β-cyclodextrin(βCD) through the immersion method. At first, polyacrylonitrile(PAN) nanofibers for the removal of three reactive dyes of CI Reactive Blue 13, C.I. Reactive Blue 21 and C.I. Reactive Red 2 from simulated wastewater were used. The dye removal efficiency for the dyes mentioned was 4.7, 22.5 and 3.4 %, respectively. Then, PAN/βCD10 and PAN/βCD50 nanofibers, which had 10 and 50 wt% of βCD, respectively, were electrospun. It was found that dye removal efficiency of PAN/βCD10 nanofiber mats for the dyes mentioned was 8.3, 28.1and 10 %, respectively. Also, dye removal efficiency of PAN/βCD50 nanofiber mats was obtained to be 31, 49 and 25%. Based on the results, dye removal efficiency of reactive dye wastewater was increased due to the increase in βCD concentration. Increasing PAN/βCD50 nanofibers weight from 0.01 to 0.1 g tended to increase dye removal efficiency of C.I Reactive Blue 21 dye wastewater from 49% to 86.4%.
    Keywords: Wastewater_Nanofibers_Immersion_β – cyclodextrin_Inclusion complex_Reactive dye
  • Z. Minaii Zangi, H. Ganjidoust*, B. Ayati Page 203
    Dyes are one of the wastewater pollutants that use of them is increasing every day. In this study, the dye degradation efficiency with Zn-TiO2 was investigated using the sun as a light source. The effect of zinc on dopant activity and kinetics of dye degradation from wastewater was also investigated. Dopant was made with synthesis induction- evaporation method. The experiments were performed in a continuously photo reactor throughout the day. According to the results, at pH of 6.9, 50 mg /L of dye concentration, 50 mg/m2 catalyst concentration and Zn /Ti equal to 53% within 5 h; dye removal and organic degradation efficiency were obtained 85 and 60 %, respectively. According to the results, the reaction kinetics was pseudo-first-order equation.
    Keywords: Dye degradation, Sun light irradiation, Langmuir, Hinshelwood, COD, Photocatalytic decolorization, Optimization
  • F. Mehrali, F. Najafi*, B. Shirkavand Hadavand Page 213
    In this study, radiation curable carboxylated urethane acrylate as an anionic polymeric dispersant with dimethylol propionic acid (DMPA), isophorone diisocyanate (IPDI), hydroxyethyl methacrylate (HEMA) in presence of dibutyltin dilaurate (DBTDL) as catalyst and acetone were synthesized. Then the carboxylic groups in dispersants were neutralized with triethylamine (TEA). Molecular structure of anionic polyurethane acrylate dispersants (AUAD) were characterized by fourier transforms infrared spectroscopy (FT-IR). Moreover, the dispersants were used for dispersing of TiO2 and Si 2 and the quality and quantity of particles dispersion were examined by Grindometer. Results show that in presence of carboxylate groups in backbone of polymer significantly reduce the time of dispersing. Also dispersion stability of the particles in the suspension was increased. Also the relationship between the increasing of polyurethane molecular weight and its work as a dispersant was discussed.
    Keywords: Synthesis, Polymeric dispersant, Anionic dispersant, UV, curable, Grindometer
  • E. Matin Mohammadi, M. M. Attar*, B. Ramezanzadeh Page 221
    Different properties of an ambient temperature phosphate coating containing cobalt ions were studied on a steel substrate. Surface treatment on the phosphate coating bath was conducted at T=25 ºC, pH=3.1 and t=30 min. Different analytical techniques including linear polarization, scanning electron microscope (SEM), EDX and Pull off test were employed in order to evaluate the phosphate coating properties. The results obtained from the polarization test revealed that corrosion resistance of the phosphate coating was enhanced in the presence of cobalt ions. SEM micrographs showed a better surface coverage for the cobalt induced phosphate coating. Results obtained from the pull off test also showed that the surface treatment of the steel substrate by phosphate coating reduced adhesion loss of the epoxy coating after 30 days immersion in 3.5 wt% NaCl solution. The decrease in the adhesion loss was more pronounced in the case of using cobalt ions in phosphate coating.
    Keywords: Phosphate coating, Cobalt, Polarization, SEM, Pull off
  • M. Mahdavian Page 229
    This work intends to study the possible effect of reference electrode impedance on the working electrode impedance. For this purpose, various electrode/electrolyte systems were examined by electrochemical impedance spectroscopy (EIS) using reference electrodes having different impedance. In the experiments, working electrode impedance were around 1 and 10 kohm.cm2; and the reference electrode impedance were in the range of 1-10 kohm. The results showed that utilizing reference electrode with highest impedance resulted in distortion from actual impedance spectra in high or low frequency region which is of particular importance for corrosion inhibition studies.
    Keywords: Electrochemical impedance spectroscopy, Reference electrode impedance, Working electrode impedance
  • M. Mohammadi Achachluei*, H. Ahmadi, K. Pourtahmasi Page 237
    Patination or producing the appearance of age has a great importance in the restoration of historical relics and furniture industry. In this research, patination of white poplar wood (Populus alba L) with Diethanolamine (DEA) and its resistance against weathering was investigated. Treated and untreated samples artificially were weathered for 300 and 800 hours, regarding ASTM 2565-99. Structural changes were investigated by application of Colorimetery, ATR-FTIR spectroscopy and Scanning Electron Microscopy. Results showed that DEA reacts with carbonyl group in hemicelluloses and syringyl unit of lignin. It causes to increase of darkness, yellowness and redness of wood. In the first stage of weathering (300 hours) photooxidation of lignin localized on guaiacyl unit, but in the second stage (800 hours) syringyl unit of lignin was degraded. Patination does not protect the white poplar wood against weathering for long time.
    Keywords: Wood, White poplar, Patina, Diethanolamine, Weathering
  • M. Gorji, K. Ansari*, F. Ameri, S. Moradian Page 249
    In order for a color matching model to be able to predict the correct and precise amounts of colorants to achieve a certain color, numerous sets of information regarding the effective parameters of the colored system is required. These parameters include the absorbance and scattering coefficients of colorants, relations between total and internal reflection of a colored layer, basic assumptions relating to incident light interactions with and without the colored layer, geometry and size of the scattering particles, etc. Additionally a colored layer could be transparent, translucent or opaque. Various models such as physical, numerical, intelligent and hybrid models attempt to present a correct prediction of the amounts of components to give the precise color through determining the contribution of each effective parameter which may lead to new formulae. In the present study, a variety of such models and their various applications are reviewed. Most of the well-known physical models such as Kubelka-Munk, Four- Flux, Many-Flux, Chandrasekhar, inverse adding doubling, Monte Carlo, representative layer theory and even intelligent models such as artificial neural network models for optimal usage are herewith described.
    Keywords: Color match prediction models, Kubelka, Munk, Spectral decomposition theory, Neural network