فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال سی و ششم شماره 4 (پیاپی 112، مهر و آبان 1393)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال سی و ششم شماره 4 (پیاپی 112، مهر و آبان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/23
  • تعداد عناوین: 15
|
  • نجیبه اصل رهنمای اکبری*، اصغر صالحپور رنجدوست فام، مهرانگیز رجایی صفحه 6
    زمینه و اهداف
    کراتیتهای قارچی یکی از مهمترین بیماری های چشمی هستند. در جوامع توسعه نیافته 30% کوری های چشم را کراتیتهای میکروبیال تشکیل می دهد. مطالعه حاضر بررسی گونه های قارچی در نمونه های زخم قرنیه است که از بیماران مشکوک به عفونت قارچی چشم تهیه و به آزمایشگاه قارچ شناسی دانشکده پزشکی تبریز ارسال گردیده است.
    مواد و روش ها
    این بررسی یک مطالعه ی مقطعی-توصیفی بوده و بر روی تعداد 30 نمونه زخم قرنیه که از بیماران مشکوک به عفونت قارچی قرنیه چشم تهیه و به آزمایشگاه قارچ شناسی دانشکده پزشکی تبریز ارسال شده بود، در طی دو سال انجام گرفته است. آزمایش مستقیم نمونه ها با استفاده از هیدروکسید پتاسیم 10%(KOH10%) بعمل آمد و آزمایش کشت در محیط های سابرو دکستروز آگار (Sabouraud Dextrose Agar) و مایکوزیل آگار فاقد اکتیدیون(Mycosel Agar without actidioun SC) انجام گرفت. موارد مثبت مخمری توسط کیت API32C، ایجاد ژرم تیوب و کلامیدوکونیدی تعیین هویت شدند و مورفولوژی کلنی، بررسی میکروسکوپی، کشت روی لام (اسلاید کالچر) برای تعیین گونه های قارچهای رشته ای بکار گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه مردان بیش از دو برابر زنان مبتلا به عفونتهای چشمی قارچی بودند. 12 نمونه (40 درصد) از نظر وجود قارچ در دید مستقیم و 9 نمونه (30 درصد) در کشت از نظر قارچ مثبت بود. گونه های فوزاریوم (Fusarium)، آسپرژیلوس (Aspergillus)، کاندیدا آلبیکانس (Candida albicans) و کورولاریا (Curvularia) بترتیب بیشترین ارگانیسم های جدا شده از نمونه های زخم قرنیه ارسالی بودند.
    بحث: تشخیص و درمان کراتیتهای قارچی، هنوز هم مورد بحث و اختلاف نظر بین متخصصین چشم پزشکی است. آزمایش مستقیم با استفاده از هیدروکسید پتاسیم 10% می تواند یک روش بسیار مهم، ساده و تست حساس برای تشخیص کراتیتهای قارچی باشد. در مطالعه حاضر، نیز آزمایش مستقیم بیشتر از روش کشت مثبت بوده و فوزاریوم (Fusarium) و آسپرژیلوس (Aspergillus)بیشتر از سایر گونه های قارچی از نمونه های زخم قرنیه جدا گردید.
    کلیدواژگان: کراتیتهای قارچی، زخم قرنیه، گونه های قارچی، تشخیص
  • حسن اکرمی، منصور امین زاده، آمنه شریفی* صفحه 10
    زمینه و اهداف
    فاکتور رشد جفتی (Placental Growth Factor، PlGF) از اعضای خانواده فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (Vascular Endothelial Growth Factor، VEGF) می باشد که در فرایند های پاتولوژیک متعدد از جمله: رشد و گسترش سرطان در انواع مختلف سرطان ها نقش دارد. PlGF، متاستاز سلول های سرطانی را از طریق کنترل بر فعالیت آنزیم های متالوپروتئیناز MMP (Matrix metalloproteinase) القا می کند در مطالعه حاضر، ارتباط بین بیان PlGF و فعالیت آنزیم های MMP بر سلول های سرطان معده (AGC) بررسی می شود.
    مواد و روش ها
    سلول های آدنوکارسینومای معده (AGC) در دو بازه زمانی 24و 48 ساعت و با غلظت 20، 40 و80 پیکومولsiRNA مرتبط با ژن PlGF تیمار و سپس فعالیت متالوپروتئینازهای 2و9 با استفاده از روش ژلاتین-زایموگرافی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج ژلانتین زایموگرافی نشان داد در سلول های AGC که باغلظت های مختلف PLGF-siRNA به مدت 24 ساعت تیمار شدند فعالیت MMP های 2و 9 به طور کامل مهار شد. نتایج ما همچنین نشان داد که در سلول هایی که با PLGF-siRNA به مدت 48 ساعت تیمار شدند فعالیت MMP های 2و 9 کاهش یافت. (اما به طور کامل مهار نشد).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهند که احتمالا کاهش بیان ژن PlGF منجر به مهار فعالیت MMP-2،-9 در سلول های AGC می گردد. این داده ها نشان می دهد کهPlGF ممکن است بر عملکرد MMP ها در سلول های سرطان معده تاثیر گذار باشد احتمالا PlGF با تنظیم فعالیت MMP ها بر متاستاز سلول های AGC نقش دارد.
    کلیدواژگان: فاکتور رشد جفتی(PlGF)، سلول های سرطان معده (AGC)، متاستاز، آنزیم های متالو پروتئیناز
  • مراحم آشنگرف*، سجاد عباباف صفحه 14
    زمینه و اهداف
    استفاده از میکروارگانسیم های تجزیه کننده ی کافئین به عنوان کاتالیزورهای مبتنی بر شیمی سبز از منظر بیوترانسفورماسیون میکروبی جهت تولید محصولات باارزشی مانند تئوبرومین و پارازانتین که در صنایع دارویی و پزشکی کاربرد فراوانی دارند، حائز اهمیت است. این مطالعه با هدف تشخیص سویه های باکتری بومی تجزیه کننده ی کافئین به عنوان کاتالیست های زیستی نوین در تولید دی متیل زانتین های با ارزش افزوده ی بالا از سوبسترای ارزان قیمت کافئین انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 21 سویه ی باکتری با توان بالقوه ی تجزیه کنندگی کافئین براساس تکنیک غنی سازی جداسازی شدند. غربالگری اولیه از طریق کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) انجام شد. سویه منتخب با استفاده از آزمایش های فنوتیپی و همچنین آنالیز ژنوتیپی ژن 16S rDNA شناسایی شد. غلظت متیل زانتین های تولید شده در مخلوط واکنش بیوترانسفورماسیون به وسیله کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) مورد سنجش کمی قرار گرفت.
    یافته ها
    براساس نتایج بدست آمده، از میان 21 سویه باکتری غربالگری شده با قابلیت تجزیه کنندگی کافئین، سلول های در حال استراحت سویه باکتری Bacillus subtilis CTB04، دارای پتانسیل تبدیل کنندگی کافئین به تئوبرومین و پارازانتین بود. سویه CTB04 پتانسیل تبدیل 2/5 گرم در لیتر از سوبسترای کافئین را به 1/35 گرم در لیتر پارازانتین (راندمان مولی 58/2 درصد) و 0/66 گرم در لیتر تئوبرومین (راندمان مولی 28/4 درصد) را پس از گذشت 96 ساعت از شروع واکنش بیوترانسفورماسیون دارا بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه راهکاری دومنظوره را هم برای پاک سازی زیستی کافئین سمی از محیط های آلوده و هم برای تولید دی متیل زانتین های های تئوبرومین و پارازانتین با کاربرد درمانی ارائه می کند.
    کلیدواژگان: بیوترانسفورماسیون، تئوبرومین، پارازانتین، کافئین، Bacillus subtilis CTB04
  • مصطفی بهره مند، محمد روزبهانی، صدیقه خزاعی*، غلامرضا مرادی، غلامرضا شیبت زاده، سمیرا محمدی صفحه 24
    زمینه و اهداف
    آریتمی، یکی از شایعترین مشکلات بالینی به حساب می آید که ممکن است بعد از جراحی های ماژور بوجود آید. هدف از این مطالعه بررسی اثر تجویز پروفیلاکتیک منیزیویم سولفات در درمان آریتمی های بعد از عمل جراحی بای پس عروق کرونری می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 174 بیمار که در سال1390 تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونری قرار گرفته بودند وارد مطالعه شدند. نیمی از بیماران (87 بیمار) که در گروه 1 قرار داشتند 3 گرم منیزیوم سولفات در cc 100 نرمال سالین بصورت تزریق 2 ساعته وریدی، 12 ساعت قبل از عمل، بلافاصله بعد از عمل و در روزهای اول، دوم و سوم بعد از عمل دریافت کردند در گروه کنترل، 87 بیمار cc 100 نرمال سالین را در زمان های مشابه به عنوان پلاسبو دریافت نمودند.
    یافته ها
    سطح منیزیوم در گروه کنترل بعد از عمل کاهش یافت و در گروه مداخله ای سطح آن بعد از عمل به دلیل دریافت سولفات منیزیوم افزایش یافت شیوع آریتمی ها در گروه مداخله ای (منیزیوم) نسبت به گروه پلاسبو کاهش داشت (0/013=P) تفاوتی در مقادیر سایر متغیرهای مورد مطالعه حین و بعد از عمل در دوگروه وجود نداشت و هیچ عارضه دارویی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    استفاده پروفیکلاکتیک منیزیوم در پیشگیری از آریتمی های بعد از عمل جراحی بای پس عروق کرونری موثر می باشد. شاید دلیل این تاثیر کاهش سطوح منیزیوم بعد از عمل باشد که با تجویز منیزیوم، کاهش آریتمی ها مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: جراحی بای پس عروق کرونری، آریتمی قلبی بعد از عمل، سولفات منیزیویم
  • محمدعلی حسین پورفیضی*، آئیدا صدایی بناب، ریحانه روانبخش گاوگانی، ناصر پولادی، مریم مرادی نسب، پروین آذرفام، وحید منتظری، اشرف فخرجو صفحه 30
    زمینه و اهداف
    سرطان پستان شایع ترین بدخیمی در زنان بوده و یافتن مارکرهای مولکولی جهت تشخیص این سرطان در مراحل پیشرفت اولیه بسیار حیاتی است. افزایش بیان واریانت های TP73 یک رخداد شایع در سرطان ها می باشد. این ژن به صورت چند واریانت با عملکرد سرکوبگر توموری (واریانت TAp73) یا عملکرد انکوژنی (واریانت های ΔTAp73 (ΔEx2p73، ΔEx2/3p73، ΔN’p73و ΔNp73)) بیان می شود. این مطالعه، به منظور بررسی سطح بیان واریانت سرکوبگر توموری TAp73 و واریانت انکوژنی ΔNp73 در تومورهای پستانی و همچنین بررسی ارتباط بیان واریانت های مذکور با تومورزایی در پستان صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ی مقطعی-تحقیقی حاضر، در مجموع 60 نمونه ی بافتی (30 بافت توموری و 30 بافت حاشیه ی توموری) برای ارزیابی سطح بیان واریانت های TAp73 و ΔNp73 با تکنیک نیمه کمی RT-PCR بررسی شدند و داده های حاصل به منظور بررسی ارتباط بیان واریانت های مذکور با تومورزایی، توسط نرم افزار آماری SPSS با سطح معنی داری 95% مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    افزایش بیان واریانت های TAp73 و ΔNp73 به ترتیب در 80 و 43/3درصد از بافت های توموری مشاهده شد. ارتباط مستقیم معنی دار قابل توجهی در سطح بیان هر دو واریانت در بافت های توموری یافت شد (0/01=P) که نشان دهنده ی افزایش بیان همزمان هر دو واریانت در بافت های توموری می باشد. تفاوت معنی دار قابل توجهی در سطح بیان TAp73 بین بافت های توموری و حاشیه ی توموری یافت شد (0/001=P) اما تفاوت در سطح بیان واریانت ΔNp73 بین بافت های توموری و حاشیه ای معنی دار نبود (0/92=P). در سطح بیان واریانت های مذکور بین تومورهای مرحله ی اولیه و پیشرفته نیز تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    افزایش بیان واریانت TAp73 مارکری برای تشخیص بافت های توموری می باشد. افزایش بیان همزمان واریانت های TAp73 و ΔNp73 نیز یکی از شاخص های بدخیمی سلول های اپیتلیالی پستانی می باشد. افزایش بیان واریانت TAp73 از طریق افزایش بیان واریانت ΔNp73 در تومورزایی دخیل می باشد. در نتیجه، افزایش بیان واریانت سرکوبگر توموری TAp73 می تواند به طور غیر مستقیم منجر به تومورزایی در پستان شود.
    کلیدواژگان: ژن TP73، سرطان پستان، مارکر مولکولی، واریانت TAp73، واریانت ΔNp73
  • آرش خاکی* صفحه 38
    زمینه و اهداف
    امروزه با صنعتی شدن کشورها اکثر ساکنین مناطق شهری در معرض امواج الکترو مغناطیس قرار دارند. هدف از این تحقیق بررسی مطالعه اثرات پیاز روی این بافت رحم موشهای تحت تاثیر قرار گرفته با امواج الکترومغناطیسی می باشد.
    مواد و روش ها
    بدین منظور از 40 سر موش صحرایی ماده استفاده گردید، 20 سر از موش ها در معرض 40 هرتز (0/1 تسلا) تشعشع امواج قرار گرفتند و یکی از این گروه ها از آب پیاز به میزان 3 سی سی به ازای هر موش به صورت گاواژ روزانه استفاده نمود و گروه دیگر فقط از آب پیاز به میزان 3 سی سی بصورت گاواژ نمودند،گروه کنترل از آب به میزان 3 سی سی به روش گاواژ استفاده نمودند. در انتهای آزمایش از بافت رحم جهت مطالعه مرگ برنامه ریزی شده سلول توسط میکروسکوپ نوری با روش تانل نمونه برداری گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه امواج الکترو مغناطیس سبب افزایش مرگ برنامه ریزی شده سلول های بافت رحمی گردیده، اما در گروه دریافت کننده آب پیاز میزان مرگ برنامه ریزی شده سلول های بافت رحمی ومیزان مالوندی آلدیید به صورت معنی داری کاهش و میزان سوپراکسید دسموتاز افزایش یافته بود (0/05>P).
    نتیجه گیری
    ازآنجا که در این مطالعه امواج الکترو مغناطیس سبب آسیب سلولی می گردد، آب پیاز تازه به میزان 3 سی سی به ازای هر موش به صورت گاواژ سبب کاهش آسیب سلولی در بافت رحم در موش های در معرض تشعشع گردیده است.
    کلیدواژگان: آب پیاز، آپوپتوزیس، امواج الکترومغناطیس، مالوندی آلدیید، سوپر اکسید دسموتاز، رحم
  • امیر بهادر دخیلی، رضا قراخانلو*، منصوره موحدین، مسعود رحمتی، محمد کشاورز صفحه 44
    زمینه و اهداف
    نوروپاتی دیابت یکی از رایج ترین عوارض دیابت می باشد که با کاهش در سنتز و انتقال نوروتروفین ها همراه است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین استقامتی بر بیان ژن NGF در بخش حرکتی رت های با نوروپاتی دیابت می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه بنیادی-تجربی، 16 سر رت صحرایی بالغ از نژاد ویستار با میانگین توده بدنی 4/8 ± 3/326 گرم به طور تصادفی در چهار (4=n در هر گروه) گروه دیابت کنترل، دیابت تمرین، سالم کنترل و سالم تمرین قرار گرفتند. جهت القای نوروپاتی دیابت، پس از 12 ساعت ناشتایی از روش تزریق درون صفاقی محلول استرپتوزوسین ((STZ(mg/kg45) استفاده گردید. دو هفته پس از تزریق STZ پروتکل تمرین استقامتی به مدت 6 هفته انجام گردید و 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی رت ها قربانی شدند. و بیان ژن NGF در بخش حرکتی نخاع با تکنیک Real time-Pcr اندازه گیری و با روش 2-ΔΔCT محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس دوطرفه استفاده شد.
    یافته ها
    سطوح NGF mRNA به طور معناداری پس از دیابت کاهش یافته بود (0/038=P) که تمرین استقامتی آن را به سطوح طبیعی بازگرداند. همچنین، تمرین کاهش معنادار سطوح گلوکز خون در گروه دیابت کنترل نسبت به گروه دیابت تمرین را به همراه داشت (0/0001=P).
    نتیجه گیری
    تمرین استقامتی می تواند بعد از نوروپاتی دیابت سطوح NGF را در دامنه طبیعی حفظ نماید. نتایج نشان می دهد که اثر درمانی سودمند تمرین ورزشی بعد از نوروپاتی دیابت و دیگر بیماری های تخریب عصبی می تواند با تعدیل NGF نیز مرتبط باشد.
    کلیدواژگان: نوروپاتی دیابت، تمرین استقامتی، نوروتروفین، فاکتور رشد عصبی، نخاع، موش صحرایی
  • عظیم رضامند، محمد امین رضازاده ساعتلو*، کاظم غفارزاده سخا، ندا دایی اوغلی لیل آبادی صفحه 50
    زمینه و اهداف
    لوسمی حاد شایعترین بدخیمی دوران کودکی می باشد و تقریبا یک سوم سرطانهای کودکان را شامل می شود. لوسمی لنفوبلاستیک حاد (ALL) تقریبا 75٪ لوسمی های حاد کودکان را شامل می شود. بیماران مبتلا به ALL با علایمی نظیر تب، ضعف، رنگ پریدگی و کاهش وزن تظاهر می یابند. ایمونوفنوتایپ که توسط فلوسیتومتری انجام می شود یکی از راه های تشخیص ALL می باشد و در تعیین لوسمی و زیرگروه ALL بکار می رود. این مطالعه جهت بررسی لوسمی لنفوبلاستیک حاد و فنوتیپ های آن در کودکان منطقه آذربایجان طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی طراحی و اجرا شده است. جمعیت مورد مطالعه این تحقیق شامل150 کودک مبتلا به ALL مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز در فاصله سالهای 1382تا 1387بوده است. اطلاعات مورد نیاز این تحقیق از پرونده بیماران که در بیمارستان موجود بوده است استخراج گردید.
    یافته ها
    تعداد 150 بیمار که اطلاعات پرونده آنها کامل بود وارد این تحقیق شدند. از این تعداد، 84 نفر از بیماران (56٪) مذکر و 66 نفر (44٪) مونث بودند. میانگین سن بیماران در این مطالعه 4/03 ± 6/62 سال بدست آمد. میانگین هموگلوبین و پلاکت بیماران 2/45 ±8/76 گرم در دسی لیتر و10720 ±116000میلیمتر مکعب بود. شایعترین ایمونوفنوتایپ، pre – B Cell و ایمونوفنوتایپ نوع Mixed با کمترین شیوع می باشد.
    نتیجه گیری
    توزیع اپیدمیولوژیک پارامترهای خونی و برخی علایم بالینی و همچنین ایمنوفنوتیپ ALL در استان آذربایجانشرقی با مطالعات دیگر در مناطق گوناگون جهان همخوانی دارد.
    کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستیک حاد، کودکان، ایمنوفنوتیپ، فلوسیتومتری
  • عباس رمی، فاطمه کاظمی لمعه دشت، محمدرضا پورشفیع* صفحه 56
    زمینه و اهداف
    پنومونی بوسیله طیف وسیعی از باکتری ها و ویروس ها ایجاد می شود. پنومونی اکتسابی از جامعه، یک عامل برجسته بیماری در جوامع مختلف است. پنومونی باکتریال از نظر نحوه ابتلا به دو دسته تقسیم می شود: پنومونی های اکتسابی از بیمارستان و پنومونی های اکتسابی از جامعه.استافیلوکوکوس اورئوس و کلبسیلا پنومونیه از شایع ترین عوامل پنومونی های اکتسابی از بیمارستان هستند و استرپتوکوک پنومونیه و مایکو باکتریوم توبرکلوزیس باکتری های شاخص پاتوژنی می باشند که عامل پنومونی های اکتسابی از جامعه هستند. هدف از انجام این مطالعه تشخیص عوامل عفونی ذکر شده از طریق مولتیپلکس پی سی آر (Multiplex Polymerase Chain Reaction)می باشد.
    مواد و روش ها
    مولتیپلکس پی سی آر روش مولکولی دقیق و سریعی است که برای تشخیص هم زمان دو یا چندین ژن اختصاصی در یک واکنش بکار می رود. این مطالعه از نوع توسعه تجربی می باشد در آن از روش مولتیپلکس پی سی آر برای تشخیص همزمان سکانس های اختصاصی ژنوم عوامل برجسته پنومونی (استرپتوکوکوس پنومونیه، مایکو باکتریوم توبرکلوزیس، استافیلوکوکوس اورئوس و کلبسیلا پنومونیه) بهره می گیریم. ژن های اختصاصی که ما در این مطالعه انتخاب کردیم:پنومولیزین برای استرپتوکوکوس پنومونیه، ترمونوکلئاز برای استافیلوکوکوس اورئوس، ژیراز برای کلبسیلا پنومونیه و pncA برای مایکوباکتریوم توبرکلوزیس می باشند. همچنین ما در این مطالعه از ژن 16s ریبوزومی بعنوان کنترل مثبت استفاده کردیم.
    یافته ها
    بعد از ست کردن روش و مشاهده ی باندهای اختصاصی، جهت تایید نهایی باندهای مورد نظر از ژل استخراج گردید و برای تعیین توالی (Sequencing) فرستاده شد.نتایج مطالعه ما نشان داد که تشخیص همزمان استرپتوکوکوس پنومونیه، استافیلوکوکوس اورئوس، کلبسیلا پنومونیه و مایکو باکتریوم توبرکلوزیس در یک واکنش پی سی آر میسر می باشد.
    نتیجه گیری
    در واقع می توان از این روش در تشخیص مستقیم و همزمان این عوامل در نمونه های تنفسی بهره گیری کرد.
    کلیدواژگان: مولتیپلکس پی سی آر، عفونت های تنفسی، استرپتوکوکوس پنومونیه، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، استافیلوکوکوس اورئوس و کلبسیلا پنومونیه
  • خیرالنسا شفایی تیلکی، محمدرضا نهایی*، شمسی کلهری، زهرا نورانی، محبوبه حسینی صفحه 62
    زمینه و اهداف
    عفونت های سوختگی به عنوان یک عفونت بیمارستانی عامل مهمی در مرگ و میر بیماران و ناتوانی های بعد از سوختگی محسوب می شود. 75% مرگ و میر در بیماران دچار سوختگی ناشی از عفونت می باشد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل شایع عفونت باکتریال در بیماران دچار سوختگی و مقایسه آن با باکتری های جدا شده از محیط اطراف بیمار در مرکز تخصصی سوختگی شهید زارع ساری انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 100 بیمار بستری در بخشBICU بیمارستان تخصصی سوختگی شهید زارع ساری از شهریور 1391 تا بهمن 1391 انجام شد. نمونه ها شامل کشت زخم، بافت (دبریدمان)، خون، ادرار، لوله تراشه وCVP بودند. همچنین نمونه های کشت از اتاق بیمار و وسایل و تجهیزات پزشکی موجود در اتاق بیمار تهیه شدند. تست های افتراقی و بیوشیمیایی مرسوم و استاندارد برای شناسایی ایزوله ها انجام شد. سپس جهت تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی از آزمایش انتشار دیسک به روش کربی– بائر (Kirby-Baure) استفاده شد.
    یافته ها
    در مجموع از 100 بیمار که وارد مطالعه شدند 615 نمونه کشت برداشته شد. این نمونه ها عبارت بودند از: 280 نمونه کشت زخم، 100 نمونه کشت خون، 100 نمونه کشت ادرار، 50 نمونه کشت CVP Centeral Venus Presher 50 نمونه کشت لوله تراشه و 35 نمونه کشت بیوپسی بافت (دبریدمان). همچنین 550 نمونه کشت از وسایل اتاق بیمار و تجهیزات پزشکی مرتبط با بیمار انجام شد. در این مطالعه شایع ترین عامل سوختگی انفجار گاز بود. آمار مرگ و میر 38 % و بیشترین سوختگی در رده سنی 21 تا 40 سال قرار داشت. شایع ترین عامل عفونت در نمونه های کشت زخم، خون و بیوپسی بافت باکتری آسینتو باکتر بومانی بود. آسینتوباکتر جدا شده از نمونه ها دارای مقاومت آنتی بیوتیکی زیاد در برابر آمیکاسین، جنتامایسن، پیپراسیلین تازوباکتام، سفپیم، سفتازیدیم و پیپراسیلین بود. این باکتری بیشترین حساسیت را نسبت به توبرامایسین (58/2 %) و ایمی پنم (41/9 %) نشان داد.
    نتیجه گیری
    آسینتوباکتر بومانی، سودوموناس آئروژینوزا و انتروباکتر به ترتیب شایع ترین عوامل ایجاد عفونت در سوختگی بودند. استافیلوکوکوس اورئوس شایع ترین عامل عفونت در کودکان در هفته اول پس از بستری شدن بود. شیوع بالای عفونت در بیماران سوختگی در بیمارستان زارع و سطوح بالای مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های ایزوله شده، لزوم بکارگیری استراتژی دقیق جهت کنترل عفونت در بخش سوختگی، اندیشیدن تدابیر لازم برای درمان عفونت در این بیماران و همین طور کنترل مقاومت آنتی بیوتیکی را یاد آور می سازد.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه سوختگی، عفونت سوختگی، آسینتوباکتر بومانی، باکتری های جدا شده از محیط بیمار، حساسیت آنتی بیوتیکی
  • محمدحسین صومی، جلال اعتمادی، مرتضی قوجازاده، شهین نجفی، پری ناز کنعانی* صفحه 72
    زمینه و اهداف
    شکایات گوارشی در بیماران دیالیزی شایع است. به طوری که 80 درصد بیمارانی که به طور مرتب دیالیز می شوند، شکایات مشابهی از دیس پپسی دارند. از طرفی میزان خونریزی گوارشی در افراد نارسائی مزمن کلیه بیش ازافراد نرمال است. در بیماران غیر دیالیزی، بیماری زخم پپتیک با دو عامل عمده، عفونت اچ _ پیلوری و مصرف داروهای ضد التهاب استروئیدی همراه است. مطالعات متعدد بروز مشابهی از عفونت اچ _پیلوری در بیماران تحت دیالیز منظم در مقایسه با جمعیت های دیگر پیدا کرده اند. در این مطالعه میزان پاسخ به درمان ریشه کنی هلیکوباکتر در بیماران دیالیزی با شکایات دیس پپسی و بیماران بدون اختلال کلیه مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تحلیلی در100نفر از افرادی که دیس پپسی مزمن با عملکرد کلیه نرمال و 80 بیمار همودیالیزی کاندیدای پیوند کلیه در صورت داشتن معیارهای ورود به مطالعه، آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی انجام گرفت، و عفونت هلیکوباکترپیلوری در آنهائیکه تست اوره آز سریع، یا هیستولوژی مثبت اچ_پیلوری داشتند و کاندیدای دریافت درمان اچ_پیلوری بودند، تحت درمان سه داروئی استاندارد ضد هلیکوباکتر برای 2 هفته قرار گرفتند و در ادامه 2 هفته درمان مهارکننده پمپ پروتون(PPI) دریافت کردند و 4 هفته بعد از قطع PPI، ریشه کنی موفق توسط تست تنفسی اوره آز(UBT) بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    درگروه دیالیز 87 درصد و در گروه کنترل84 درصد موفقیت در ریشه کنی اچ _ پیلوری حاصل شده است. گروه دیالیزی و گروه شاهد با تجویز فورازولیدون، 100%ریشه کنی داشته اند. در گروه دیالیزی از 54 بیمار دریافت کننده کلاریترومایسین 81.5% به ریشه کنی هلیکوباکتر دست یافتند در گروه کنترل از 67 بیمار دریافت کننده کلاریترومایسین 76.1% موفقیت در ریشه کنی حاصل شده است. یک بیمار از گروه دیالیزی و یک بیمار از گروه کنترل که فورازولیدون دریافت کرده بودند دچار مننژیت آسپتیک شدند و بعد از آن در این مطالعه فورازولیدون داده نشد.
    نتیجه گیری
    ریشه کنی باکتری هلیکوباکتر در گروه دیالیزی و کنترل مشابه بوده و تفاوت معنی داری نداشت. درصد ریشه کنی با فورازولیدون به طور معنی داری بیشتر از کلاریترومایسین بوده است.
    کلیدواژگان: هلیکو باکتر پیلوری، نارسائی مزمن کلیه، پاسخ به درمان
  • علی فخاری، ساناز نوروزی*، محمد ذکریا پزشکی صفحه 78
    زمینه و اهداف
    شخصیت تیپ D شامل دو زیر گروه هیجانات منفی (negative affectivity) و مهار اجتماعی (social inhibition) با پیش آگهی بد بیماران قلبی در ارتباط است، با این وجود معیار سنجش مناسبی برای ارزیابی آن در دسترس نیست. هدف از این مطالعه، برآورد روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه 14 سوالی تیپ شخصیتی (D(DS14در بین بیماران کرونری قلب می باشد.
    مواد و روش ها
    پرسشنامه DS14دارای دو زیر مقیاس هیجانات منفی (NA)و مهار اجتماعی) (SIاست که هر کدام شامل 7 معیار میباشد. نمره cut offتعیین شده بالای 10 در هر دو زیر مقیاس برای شناسایی افراد با تیپ شخصیتی Dبه کار می رود. روند forward_backward برای ترجمه از انگلیسی به فارسی به کار رفت. این مطالعه توصیفی با نمونه گیری تصادفی ساده، شامل 198 بیمار مبتلا به بیماری کرونری قلب بستری در بیمارستان شهید مدنی در تبریز – ایران می باشد. آن ها نسخه فارسی پرسشنامه DS14را به همراه پرسشنامه (SF36 (Short Form تکمیل نمودند. برای تعیین اعتبار DS14با SF36که معتبر و پایا می باشد مقایسه شد. و برای تعیین پایایی DS14 بیماران مجددا آن را 4 هفته بعد تکمیل نمودند.
    یافته ها
    نمونه ها شامل 198 بیمار بودند]68.2% مرد و 31.8% زن، متوسط سنی: 12.3 ± 56.6، متاهل: 86.7% و تحصیلات داتشگاهی: 24.2%.[با رجوع به عدد Cut off استاندارد 10NA> (negative affect) و 10SI>، (Social-Inhibition)، 1/65% بیماران عروق کرونری قلب ایرانی، دارای تیپ شخصیتی D بودند. برخی پاسخ های SF36 اعتبار DS14را تایید کرد. برای مثال 58.2% بیماران با تیپ شخصیتی Dزمان بسیار کمتری را در کار یا فعالیت دیگری صرف می کردند.آلفای کرونباخ در بین بیماران کرونری قلبی، برای هیجانات منفی (NA) برابر با 0/79 و برای مهار اجتماعی (SI) برابر با 0/56 بوده است. آلفای کرونباخ بالا برای تعیین پایایی کل DS14 برای این بیماران 0/83 بدست آمد. روایی مناسب آن، با همبستگی متناسب تیپ شخصیتی D (بر اساس پرسشنامه DS14)، با افسردگی (0/001>p)، اختلال فعالیت روزانه (0/003=P)، خستگی (0/004=P) و عصبی بودن (0/001>p) یافت شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نسخه فارسی DS14 یک ابزار Valid و Reliable برای تشخیص تیپ شخصیتی D است. درصد بالایی از بیماران عروق کرونری قلب، دارای تیپ شخصیتی D بودند. بنابراین تعیین تیپ شخصیتی D در پژوهشهای کلینیکال و درمان بیماری های قلبی حائز اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: تیپ شخصیتی D، بیماری کرونری قلب، روایی، پایایی، پرسشنامه DS14
  • مجید قاسمیان، مجید مهدوی*، محمد رهنمای، پیمان زارع، محمد علی حسین پورفیضی، سعید بلالایی صفحه 86
    زمینه و اهداف
    لوسمی میلوئید مزمن(CML) یک اختلال در سلول های هماتوپویتیک چند توان می باشد که در آن تعداد گلبول های سفید غیر نرمال افزایش می یابد. اخیرا مشتقات کوینازولین در فعالیت های زیستی مخصوصا در درمان سرطان مورد توجه قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه تعیین اثرات سیتوتوکسیک و آپاپتوزی مشتقات جدید کوینازولین بر روی رده ی سلولی K562از لوسمی میلوئید مزمن(CML) بود.
    مواد و روش ها
    به منظور بررسی اثرات سیتوتوکسیک از آزمون رنگ سنجی MTT استفاده گردید. بدین منظور تعداد 104×2 از سلول های K562 در غلظت های 300-100 میکرومولار(μM) از ترکیبات کوینازولین (4t-CHQ، 4-CHQ و 4-CPQ) در فواصل 24، 48 و 72 ساعت کشت داده شدند. جهت بررسی تغییرات مورفولوژیک و مرگ سلولی (آپاپتوز) از میکروسکوپ نوری معکوس و فلورسنس استفاده شد. برای تایید مرگ آپاپتوزی از آزمون قطعه قطعه شدن DNA استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که مشتقات کوینازولین باعث مرگ سلول های K562 وابسته به غلظت و زمان می شوند. IC50 ترکیبات 4t-CHQ، 4-CHQ و 4-CPQ پس از 48 ساعت از تیمار به ترتیب 200، 280 و 280 میکرومولار (μM) محاسبه شد. با توجه به یکسان بودن ساختار پایه ای این ترکیبات، ترکیبی که دارای گروه های واکنشگر بود فعالیت سیتوتوکسیک قوی تری را نشان می داد. نتایج نشان داد که ساختار و عملکرد این ترکیبات به یکدیگر وابسته است. داده های حاصل از میکروسکوپ فلورسنس و آزمون قطعه قطعه شدن DNA بعد از 48 ساعت از تیمار سلول های K562 با ترکیبات کوینازولین، مرگ سلولی از نوع آپاپتوز را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    بر پایه اطلاعات حاضر مشتقات جدید کوینازولینی می توانند کاندیدای مناسبی برای تحقیقات در زمینه شیمی درمانی باشند.
    کلیدواژگان: آپاپتوز، لوسمی میلوئید مزمن، کوینازولین، سلول K562
  • علی گمار، * عبدالکریم حسینی، ناصر میرازی صفحه 94
    زمینه و اهداف
    بروز زخم یکی از شایعترین عوارض دیابت است. هدف این مطالعه بررسی اثر مصرف موضی عصاره هیدروالکلی گیاه علف جوش (Lotus corniculatus) بر ترمیم زخمهای باز پوستی در رتهای دیابتی القا شده با استرپتوزوسین (STZ) و مقایسه آن با اثر فنی توئین می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی موشهای صحرایی نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 20±250 گرم به طور تصادفی به گروه های سالم و دیابتی تقسیم شدند. القاء دیابت با تزریق درون صفاقی استرپتوزوسین (60 میلی گرم/کیلوگرم) ایجاد شد. پس از بیهوش کردن موشها، زخم پوستی به مساحت 2 سانتیمتر مربع در پشت آنها ایجاد شد. سپس از روز اول بعد از ایجاد زخم، عصاره علف جوش (40%) یا کرم فنی توئین (1%) به صورت موضعی و روزانه در گروه های سالم و دیابتی روی جایگاه زخم مصرف شد. گروه کنترل هیچگونه درمانی دریافت نکرد. سطح زخم و درصد بهبودی زخم تا روز بیست و چهارم بعد از ایجاد زخم اندازه گیری شد و همچنین زمان لازم برای بهبودی کامل زخم بررسی شد.
    یافته ها
    نتیجه ها حاکی از این بود که میزان پیشرفت ترمیم زخم در حیوانات دیابتی کندتر از حیوانات سالم بوده و همچنین اثر التیامی عصاره 40% گیاه علف جوش نسبت به گروه های کنترل و فنی توئین سالم و دیابتی مورد آزمون معنی دار بود (0/001>P).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهند که مصرف موضعی عصاره ی هیدرواتانولی علف جوش ترمیم زخم را از روز هفتم به بعد تسریع می کند که این اثر قابل مقایسه با اثر ترمیمی کرم فنی توئین است.
    کلیدواژگان: زخم دیابتی، التیام زخم، فنی توئین، استرپتوزوسین، موش صحرایی
  • مریم محمدی، بابک قنبرزاده، رضا رضایی مکرم، محمد یار حسینی، حامد همیشه کار* صفحه 102
    زمینه و اهداف
    ویتامین D یک ترکیب با ساختار استرولی و یک ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی را در ماتریکس غضروف و استخوانها ایفا می کند. غنی سازی مواد غذایی با ویتامینهای محلول در چربی آسان نیست. چون این ویتامینها، در محلولهای آبی مثل نوشیدنی ها، قابلیت پخش شدن کمی دارند. درون پوشانی ترکیبات غذا- دارو توسط حاملهای لیپیدی مانند لیپوزومها، یک روش موثر برای حفاظت ویژگی های ذاتی آنها در طی دوره نگهداری است. هدف این کار تحقیقی، تولید و آماده سازی نانولیپوزومهای حاوی ویتامین 3D، تعیین ویژگی های مختلف آنها و مطالعه بر روی پایداری فرمولاسیون آماده سازی شده است.
    مواد و روش ها
    نانولیپوزومهای حاوی ویتامین 3D، با استفاده از غلظتهای متفاوت لسیتین-کلسترول (60-0، 50-10، 20-40 و 30-30) و توسط روش هیدراسیون لایه نازک- سونیکاسیون تهیه شدند. آزمون های پتانسیل زتا، کدورت و خواص رئولوژیکی برای تعیین خواص فیزیکوشیمیایی نمونه ها انجام گرفت. پایداری فیزیکی توسط اندازه گیری اندازه ذرات و مقدار ویتامین باقیمانده در طی مدت نگهداری به مدت یک ماه در ̊C 4 تعیین شدند.
    یافته ها
    نتایج پتانسل زتا نشان داد که با ورود کلسترول به ساختار، پتانسیل زتا از 29- به 842/8- افزایش یافت. نمونه های دارای کلسترول طی نگهداری از نظر اندازه و مقدار ویتامین لود شده، دچار تغییرات چندانی نگردیدند. با ورود کلسترول به دولایه ای فسفولیپیدی، کدورت سیستم افزایش یافت. همچنین، محلول های لیپوزومی در تمامی غلظت های لسیتین- کلسترول دارای رفتار نیوتنی بودند.
    نتیجه گیری
    روش مورد استفاده در این تحقیق، از نظر انکپسولاسیون ویتامین 3D، کاهش ذرات در مقیاس نانو و توزیع اندازه ذرات باریک و تک مد، ایجاد پایداری در طول زمان و دیگر خصوصیات مورد انتظار روش مناسبی بوده است.
    کلیدواژگان: نانوذرات، لیپوزوم، ویتامین 3D، پتانسیل زتا، رئولوژی
|
  • Najibeh Asl Rahnemaii Akbari*, Asghar Salehpour Ranjdoust Fam, Mehranghiz Rajaii Oskuii Page 6
    Background And Objectives
    Fungal keratitis is known as an important underlying cause for ocular morbidity. Microbial keratitis is responsible for up to 30% of the prevalence of blindness in less developed societies. The aim of this study was to determine the fungal species in corneal scraping specimens that have been prepared from patient’s suspected corneal fungal infection and have been sent to Mycology Laboratory in Faculty of Medicine in Tabriz.
    Materials and Methods
    In a cross-sectional study, 30 specimens of corneal scarping of patients, suspected with corneal fungal infection were collected. The specimens were examined by using KoH 10% and were cultured in Sabouraud Dextrose Agar (S) and Mycosel Agar without actidioun. Positive yeast samples were identified using the API32C kits, produce germ tube and chlamydoconidia. Morphology of colony, microscopic examination, and slid culture of species were used for identification of mold fungi.
    Results
    Men had infectious more than women (ratio: 2/1) in our study. 12 (40%) cases were positive in direct examination and 9 (30%) cases were positive in two both direct and culture methods. Fusarium, Aspergillus, Candida albicans and Curvularia were isolated from corneal ulcers specimens.
    Conclusion
    Fungal keratitis remains a diagnostic and therapeutic challenge to the ophthalmologist. Direct examination, by using KOH can be a most important, simple and sensitive test for diagnosis. In this study direct examination with KOH was 10% positive results than culture method. Fusarium and Aspergillus were common isolates in corneal ulcers specimens.
    Keywords: Fungal Keratitis, Corneal Ulcer, Fungal Species, Diagnosis
  • Hassan Akrami, Mansour Aminzadeh, Ameneh Sharifi* Page 10
    Background And Objectives
    Placental Growth Factor (PlGF) is a member of Vascular Endothelial Growth Factors (VEGF) family, which is involved in several pathologic processes, including the growth and spread of malignancies. PlGF promote cancer metastasis by controlling the MMP (Matrix metalloproteinase) activity. In the present study, we investigate the correlation between the expression of PlGF and matrix metalloproteinase enzymes activity in human Adenocarcinoma Gastric Cell (AGC). Methods and Materials: Human AGC were treated with 20, 40 and 80 picomol concentrations small interfering RNA (siRNA) related to PlGF mRNA for24, 48 and 72 hours. Then MMP-2 and MMP-9 enzymatic activity was measured by gelatin zymography test.
    Results
    The gelatin zymography results indicated that the activity of MMP2&9 was fully inhibited in AGC which were treated with various concentrations of PlGF-siRNA for 24 hours. Our results also showed that in cells were treated with PlGF-siRNA for 48 hours the activity of MMP2 and MMP 9 were decreased (but not fully inhibited).
    Conclusion
    According to this study reduction of PlGF gene expression may prevents MMP2/9 activity in AGC. These data suggest that PlGF may function up stream of MMP in gastric adenocarcinoma cells. Probably PlGF effect on cancer cell metastasis via regulation activity of MMPs.
    Keywords: Placenta Growth Factor (Plgf), Adenocarcinoma Gastric Cell (AGC), Metalloproteinases Enzymes
  • Morahem Ashengroph*, Sajad Ababaf Page 14
    Background And Objectives
    Microorganisms are known as an important biocatalysts for green chemistry which can be used beneficially for production of medically and pharmaceutically important compounds such as the bromine and paraxanthine through caffeine biotransformation. The aim of this study was to determine the bacterial subtypes which are able to use as a new biocatalyst for the synthesis of high-value added dimethylxanthines from caffeine as low-cost substrate.
    Material And Methods
    In this experimental study, twenty-one bacterial strains isolated according to their ability to degrade caffeine using enrichment technique. Primary screening was performed by Thin Layer Chromatography (TLC). The selected strain characterized based on phenotypic analysis and also amplification of 16S rDNA gene. Biotransformation mixtures were quantified for produced methylxanthines by High Performance Liquid Chromatography (HPLC) technique.
    Results
    Among the 21caffeine-degrading bacterial cultures, the resting cells of B. subtilis strain CTB04 are reported to be able to convert caffeine into the bromine and paraxanthine. The results showed that the strain CTB04 was capable of converting 2.5 g/l of caffeine to 1.35 g/l paraxanthine with molar yield (58.2%) and 0.66 g/l of the bromine with a 28.4% molar yield after 96 h biotransformation.
    Conclusion
    There was a dual approach for bioremediation of the toxic caffeine from environment and a way for the production of pharmaceutically dimethylxanthines such as the bromine and paraxanthine as well.
    Keywords: Biotransformation, Theobromine, Paraxanthine, Caffeine, Bacillus Subtilis CTB04
  • Mostafa Bahremand, Mohammad Rozbahani, Sedigheh Khazaei*, Gholam Reza Moradi, Gholam Reza Scheibatzadeh, Samira Mohammadi Page 24
    Background And Objectives
    Arrhythmia is known as a common complication of most major surgeries. The reduction in the Serum level of Mg+2 during the peri-operation period plays an important role in prevention of arrhythmias through stabilization of cell membrane. The aim of this study was to investigate the use of prophylactic magnesium sulphate in treating arrhythmias that may occur following coronary bypass grafting operations.
    Materials And Methods
    In this randomized double blinded clinical trial study, the population consisted of 174 consecutive patients undergoing the Coronary Artery Bypass Grafting (CABG). 87 patients given 3 g of magnesium sulphate (MgSO4) [20 ml = 24.32 mEq/L Mg+2] in 100 cc of isotonic 0.9% solution over 2 hours intravenously at the following times: 12 hours prior to the operation, immediately following the operation, and on postoperative days 1, 2, and 3 (Group 1). Another group including 87 patients given 100 cc. isotonic 0.9% as placebo, during the same time periods (control group).
    Results
    In the postoperative period, the magnesium values reduced in control Group and increased in case group due to its injection. Arrhythmia prevalence was reduced significantly in favor of magnesium group (P= 0.013). The two groups showed no significant differences in other operative or postoperative measurements. No side effects of the drugs were observed.
    Conclusion
    Prophylactic use of magnesium sulphate is effective at preventing arrhythmia that may occur following coronary by-pass operations. Magnesium sulphate should be used in prophylactic treatment since it may decrease arrhythmia at low doses. If arrhythmia should occur despite this treatment, intervention with amiodarone may be preferable.
    Keywords: Coronary Artery Bypasses Surgery, Post, Operative Cardiac Arrhythmia, Magnesium Sulfate
  • Mohammad Ali Hosseinpourfeizi*, Aida Sedaie Bonab, Reyhaneh Ravanbakhsh, Nasser Pouladi, Maryam Moradi Nasab, Parvin Azarfam, Vahid Montazeri, Ashraf Fakhrjou Page 30
    Background And Objectives
    Breast cancer is the most common malignancy; meanwhile, finding molecular markers to identify it in the early stages, might be helpful in this regard. Overexpression of TP73 gene is frequent in cancers. TP73 is expressed in multiple variants with either tumor suppressor or oncogenic function. This study was performed to evaluate the association between the expression of tumor suppressor TAp73 and oncogenic ΔNp73 variants and breast tumorigenesis.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 60 specimens (30 tumoral and 30 marginal tissues) were examined by RT-PCR technique and the semi-quantitative data were converted to quantitative data using UV-tech software.
    Results
    Overexpression of TAp73 and ΔNp73 was observed in 80% and 43.3% of tumors, respectively. A direct significant correlation was found between the expression level of both variants in tumors (P=0.01) that indicates co-upregulation of them in tumor tissues. A significant difference was found in the expression level of TAp73 between tumor and marginal tissues (P=0.001) but the difference in the expression level of ΔNp73, was not significant (P=0.92). There was not any significant difference in the expression level of studied variants between the early and the late stage tumors (P>0.05).
    Conclusion
    Overexpression of TAp73 is a marker for the detection of malignant breast tumors. Co-upregulation of TAp73 and ΔNp73 is also a hallmark of malignant epithelial cells of the breast. Overexpression of TAp73 is involved in tumorigenesis via the overexpression of ΔNp73. So, overexpression of tumor suppressor TAp73 can indirectly cause breast tumorigenesis.
    Keywords: TP73 Gene, Tap73 Variant, Δnp73 Variant, Molecular Marker, Breast Cancer
  • Arash Khaki* Page 38
    Background And Objectives
    In the industrial world everyone is unavoidably exposed to ambient Electromagnetic Field (EMF) generated from various technical and household appliances. The aim of this study was to investigate the diminishing effects of Allium cepa on uterus cell injury induced by EMF.
    Material And Methods
    In this experimental study, 40 rat were selected and kept for one week in quarantine and 20 rats subdivided to two groups were exposed to 40 Hz (non-ionizing radiation, 0.1 tesla) for 6 weeks, one of this exposed group received 3cc /Rat Allium cepa juice, other experimental group just received only 3cc/Rat Allium cepa,the control group just received 3cc water by gavage method. The materials were processed and observed apoptosis under a light microscope by tunel method.
    Results
    In the experimental rats apoptotic cells showed significantly increased in EMF groups, but in exposed group that received Allium cepa,apoptotic cells and serum MDA were decreased and SOD was increased respectively (P<0.05).
    Conclusion
    since in this study EMF could be induces cell injury on uterus tissue, using 3 cc Allium cepa juice has antioxidative effects on uterus tissue by reduced apoptosis.
    Keywords: Allium cepa, Antioxident, Apoptosis, SOD, MDA, Uterus
  • Amir Bahador Dakhili, Reza Gharakhanlou*, Mansoureh Movaheddin, Masoud Rahmati, Mohammad Keshavarz Page 44
    Background And Objectives
    Diabetic neuropathy is one of the most common complications of diabetes mellitus, which is associated with a decrease in the synthesis and transport of neurotrophins. The aim of the present study was to investigate the effect of endurance training on gene expression of Nerve Growth Factor (NGF) in the motor spinal cord of rats with diabetic neuropathy.
    Material And Methods
    In this basic-experimental study, 16 adult male Wistar rats with the mean weight of 326/3±8/4 gr, randomly cathegorized into the four groups (n=4 in each group): diabetic control, diabetic training, healthy control and healthy training. For inducing diabetic neuropathy, after twelve hours of food deprivation, intraperitonealinjection of STZ solution (45 mg/Kg) method was used. Two weeks after STZ injection, the endurance training protocol was performed for six weeks and twenty-four hours after the last training session, rats were sacrificed. Gene expression of NGF in rats spinal motor segments were measured with Real time-Pcr technique and the 2-ΔΔCT method. The two way ANOVA was used for statistical study.
    Results
    The levels of NGFmRNA were significantly decreased in the motor segment of spinal cord after diabetes (P=0.038), while the endurance training resulted in modified levels of NGF closed to the normal value. Also, in comparsion with diabetic control, training led to significant decrease in blood glucose levels in diabetic training group (P=0.0001).
    Conclusion
    Endurance training after diabetic neuropathy can maintain NGF levels in the normal range. These results suggest that the beneficial therapeutic effects of training after diabetic neuropathy and other neurodegenerative disease might also be atributed to the modulation of NGF.
    Keywords: Diabetic neuropathy, Endurance training, Neurotrophin, Nerve growth factor, Spinal cord, Rat
  • Azim Rezamand, Mohammadamin Rezazadehsaatlou, Kazem Ghafarzadeh Sakha, Neda Daeioghli Leilabadi Page 50
    Background And Objectives
    Acute leukemia is the most common childhood malignancy, which accounts for approximately one-third of all pediatric cancers; meanwhile, Acute Lymphoblastic Leukemia (ALL) constituted about 75% of pediatric acute leukemias. Common constitutional symptoms include fever, faitugs, pallor bone pain and disruption of normal hematopoesis. Immonophenotyping by flow cytometry is performed to further characterization of ALL subtypes. This study was designed and performed in order to determine the Immunophenotypically Subtypes of Acute Lymphoblastic Leukemia in children in Azerbaijan region.
    Materials and Methods
    This study was performed as a cross- sectional descriptive survey. The population under concern contained children suffering from ALL who were admitted to Tabriz Children Hospital during 2003- 2008. Data required for this survey was worked out by the researchers from patient’s files in the hospital.
    Results
    All of 150 patients with ALL who had complete file data were enrolled in this study, 84 were males (56%) and 66 were females (44%). The patient’s mean age was 6.62± 4.03 years. The mean hemoglobin and platelet count were 8/76 ± 2/45 gr /dl and 116000 ± 10720 mm3, respectively. The most prevalent immonopeonotype was pre-Bcell and the least one was mixed type.
    Conclusion
    Epidemologic distribution of blood parameters and some clinical signs also ALL immonophenotype in Easte Azerbaijan are compatible with other studies in other parts of the world.
    Keywords: Acute Lymphoblastic Leukemia, Immonophonotype, Flow Cytometry, Children
  • Abbas Rami, Fatemeh Kazemi, Lomedasht, Mohammad Reza Pourshafie* Page 56
    Background And Objectives
    Pneumonia is caused by a range of microorganisms. The incidence of bacterial pneumonia can be divided into two categories: hospital-acquired pneumonia and community-acquired pneumonia. Community acquired Pneumonia is a related leading cause in different populations. Staphylococcus aureus and Klebsiella pneumonia are the most common cause of hospital-acquired pneumonia, and Streptococcus pneumonia and mycobacterium tuberculosis are Cause of community-acquired pneumonia. The aim of this was to investigate the common causative factors of respiratory tract infections include Streptococcus pneumonia, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumonia and mycobacterium tuberculosis using multiplex PCR was the main aim of this study.
    Materials and Methods
    This study was experimental development. Multiplex PCR is a rapid, accurate molecular method for the simultaneous detection of two or more specific genes in a reaction.In this study, multiplex PCR method for simultaneous detection in the genome-specific sequences leading causes of pneumonia (Streptococcus pneumonia, mycobacterium tuberculosis, Staphylococcus aurous and Klebsiella pneumonia) was done. Specific genes that we chose in this study were: ply (pneumolysin) for Streptococcus pneumonia, nuc (thermonuclease) for the staphylococcus aureus, gyrA (gyrase A) for Klebsiella pneumoniae and pncA gene for Mycobacterium tuberculosis, also the 16s ribosomal gene was used as a positive control.
    Results
    After set-up procedure and observing specific bands, sequencing was confirmed the accuracy of observed bands.Our results showed that the detection of Streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus, Klebsiellapneumoniae and Mycobacterium tuberculosis in a Multiplex PCR reaction is possible.
    Conclusion
    In fact, this method can be used for direct and simultaneous detection of these agents in the respiratory specimens.
    Keywords: Multiplex PCR, Respiratory Tract Infections, Streptococcus Pneumonia, StaphylococcusAureus, KlebsiellaPneumonia, Mycobacterium Tuberculosis
  • Khearonesa Shafaei, Mohammad Reza Nahaei*, Shamsi Kalhory, Zahra Norani, Mahbobe Hosseini Page 62
    Background And Objectives
    Infection is known as a major challenge for a burn team to deal with; meanwhile, it’s responsible for almost 75% of the burn death. The main underlying cause of this problem is because of this fact that the environment at the site of the wound is ideal for the proliferation of infecting organisms. The aim of this study was to investigate the causative microorganisms and antimicrobial resistance profiles of the isolated microorganisms in patients hospitalized at the burn ICU of Zareh hospital, Sari, Iran.
    Materials And Methods
    All of the 100 patients who were hospitalized at the burn unit were enrolled in this prospective cross sectional study. Demographic, clinical data, including sex, age, total burned surface area were collected for each patient. Laboratory specimens included wound discharge, tissue debridements, tracheal tube and Centeral Venus Presher (CVP). Environmental specimens were also collected from patient’s room including medical instatements located in the room. Conventional microbiologic tests were performed for isolation and identification of burn infections causative organisms and to detect antibiotic sensitivity by disc agar diffusion method.
    Results
    Two hundred and twenty six different microorganisms isolated were collected from the 615 samples including 280 swabs, 35 tissue biopsies, 100 urine samples, 100 bloods, 50 CVP samples and 50 endotracheal specimens. Acintobacter baumannii was the most prevalent bacterium isolated. 550 samples of patients’ environment were also studied. Regarding antibiotic sensitivity of the isolated bacteria over 90% of Acintobacter baumannii isolates were resistant to amikacin, gentamicin, piperacillin/ tazobactam, ceftazidime and cefepime. The highest susceptibility was observed for tobramycin (58.2 %) and imipenem (41.9 %). The most common type of burn was flash injury. Nearly 60% of participants were aged from 21 to 40 years.
    Conclusions
    Acintobacter baumannii was the most prevalent bacterium causing infection. Detection of high levels of antibiotic resistance in our Acintobacter baumannii and other medically important isolated bacteria underlines need for continuous surveillance of burn infections and developing strategies for antimicrobial resistance control.
    Keywords: Burn ward, Burn infection, Acintobacter baumannii, Environmental bacteria, Antibiotic sensitivity
  • Mohamadhosein Somi, Jalal Etemadi, Morteza Ghojazadeh, Shahin Najafi, Parinaz Kanani* Page 72
    Background And Objectives
    Gastrointestinal (GI) complains are common in hemodialysis patients. More than 80% of patients undergoing regular dialysis have similar complaints, such as dyspepsia. Moreover, the rate of GI bleeding is high in patients with chronic renal failure comparing with normal population. Peptic ulcer disease in non-dialysis patients is associated with two main factors: a) Helicobacter Pylori (H.P) infection and b) use of Non Steroidal Anti Inflammatory Drugs (NSAIDs(. The incidence rate of H.P infection in patient undergoing regular dialysis is controversial. The aim of this study was to evaluate the response to the H.P eradication therapy among patients undergoing dialysis.
    Materials And Methods
    In this analytical study, 100 people with chronic dyspepsia with normal renal function and 80 dialyzed patients who were kidney transplant candidates with the inclusion criteria underwent upper GI endoscopy. H.P infections in those who had a positive rapid urease test or positive histology for Helicobacter and nominated for H.P treatment were enrolled. These patients received triple therapy against H.P for 2 weeks followed by 2 weeks received PPI and 4 weeks after cessation of treatment, Eradication was assessed by urease breath test (UBT).
    Results
    The successful eradication was found in 87% and 84% of the dialysis and control groups, respectively. Both dialysis group and the control group, who received furazolidone, had 100% eradication. In dialysis patients. From 54 patients who received clarithromycin, 81.5% have been successful in. H.P eradication. In the control group, 67 patients who received clarithromycin 76.1% have been successful in. H.P eradication.
    Conclusion
    Eradication of H.P in dialysis and control groups showed no significant differences. Meanwhile the frequency of eradication with furazolidone was significantly more than clarithromycin.
    Keywords: Helicobacter pylori, Chronic Renal Failure, Response to Treatment
  • Ali Fakhari, Sanaz Norouzi*, Mohammad Zakarya Pezeshki Page 78
    Background And Objectives
    Type D personality is related to poor coronary heart disease prognosis, but there is no standard for assessing this Type of personality. The purpose of this study was to examine the reliability and validity of the Persian version of 14-item Type D personality scale (DS14) among coronary heart disease patients.Methods and Materials: 198 coronary heart disease patients participated in study, thereforre, they all filled out the Persian version of DS14, and SF-36 Questionnaire. SPSS 17.0 software was used for data analyses and P-value<.05 was considered as statistically significant. Cronbach’s alpha was used to examine the internal consistency of the DS14. In order to determine validity of DS14, it was compared to SF-36.
    Results
    With the standardized cut-off of NA≥10 and SI ≥10, 65.1% of the coronary heart disease patients in Iran were defined as having a Type D personality. The Cronbach's α coefficient for the negative affectivity (NA) and social inhibition (SI) subscales were 0.79 and 0.56, respectively, for the coronary heart disease patients. High internal consistency of Cronbach's alpha coefficient has been found to be 0.83 in patients for DS14 scale. Good convergent validity was shown by the expected correlations type D personality and depression (P<0.001), Interfere with daily activities (P=0.003), Fatigue (P=0.004), Nervousness (P<0.001).
    Conclusion
    The Persian DS14 was a valid and reliable tool for identifying Type D personality. Patients with coronary heart disease showed higher rate of type D personality. Therefore, identifying Type D personality is important in clinical research and practice in cardiovascular disease.
    Keywords: Type D Personality_Coronary Heart Disease_Validity_Reliability_DS14 scale
  • Majid Ghasemian, Majid Mahdavi*, Mohammad Rahnamay, Payman Zare, Mammad Ali Hosseinpour Feizi, Saeed Balalaei Page 86
    Background And Objectives
    Chronic Myelogenous Leukemia (CML) is a clonal pluripotent hematopoietic stem cell disorder which increases the number of abnormal white blood cells. Recently, Quinazoline derivatives have been considered for cancer treatment. The objective of this study was to determine the cytotoxicity and apoptosis effects of the new Quinazoline derivatives on K562 cell line, CML. Methods and Materials: The colorimetric MTT test was used to evaluate cytotoxicity of these compounds. The K562 cells were seeded in 96-well plates at 2×104 cells/well and treated with various concentrations (100-300μM) of the Quinazoline compounds (4t-CHQ، 4-CHQ and 4-CPQ) for 24, 48 and 72 h. Inverted and fluorescent microscopy were used to evaluate the morphological changes and apoptosis. Apoptosis was also confirmed by DNA fragmentation assay.
    Results
    The results showed that the Quinazoline compounds cause cell death in a dose- and time-dependent manner. 4t-CHQ، 4-CHQ and 4-CPQ were found to be highly active cell proliferation inhibitor with IC50 values of 200, 280 and 280 μM, respectively. Given that the basic structures of these compounds, the compound with a reactive group showed stronger cytotoxic activity. The results indicated that structure and function of these compounds are related to each other. Fluorescent microscopy and DNA fragmentation assay was confirmed apoptosis cell death in K562 cells after 48 h of treatment with the compounds.
    Conclusion
    Base on these results, the new Quinazoline derivatives can be proposed as effective agents for more investigation in the field of chemotherapy.
    Keywords: Apoptosis, Chronic Myelogenous Leukemia, Quinazoline, K562 cells
  • Ali Gomar*, Abdolkarim Hosseini, Naser Mirazi Page 94
    Background And Objectives
    Diabetic wound is a common complication of diabetes. The aim of this study was to evaluate the effects of topical application of Lotus corniculatus hydroalcoholic extract on cutaneous wound healing in diabetic rats induced by streptozocin (STZ) in comparison with Phenytoin ointment in rat.Methods and Materials: In this interventional experimental study, male Wistar rats (250±20 g) were divided randomly to normal and diabetic groups. Diabetes was induced by intraperitoneal injection of STZ (60 mg/kg). After anesthesia, full thickness skin of upper dorsal part of rats removed in 2cm2 area. 24 hours after operation, wound in each animal treated once daily with L. corniculatus hydroalcoholic extract (40%) or phenytoin ointment (1%) in normal and diabetic group. Control group received no treatment. Wound surface area measured until 24th postoperative days. The time required for complete healing was also recorded.
    Results
    The progress of wound healing in diabetic animals was slower than in normal animals, and also healing effect of L. corniculatus extract compared with controls and normal Phenytoin and diabetic test groups was significant (p<0.001).
    Conclusion
    Topical application of L. corniculatus might be accelerate the wound healing after seven day and it was comparable to phenytoin cream in diabetes-related complications.
    Keywords: Diabetic Wound, Wound Healing, Phenytoin, Streptozocin, Rat
  • Authors Maryam Mohammadi, Babak Ghanbarzadeh, Reza Rezaei Mokarram, Mohammad Yar Hoseini, Hamed Hamishehkar* Page 102
    Background And Objectives
    Vitamin D is a group of sterol compounds and a liposoluble vitamin that has major role in the matrix of cartilage and bones. Food fortification with liposoluble vitamin is not straightforward, because of this vitamins is poorly dispersible in aqueous systems such as beverages. The encapsulation of nutraceutical compounds in lipid-based carrier systems, ¬like nanoliposomes, is effective in the preservation of their native properties during storage. The objective of the present study was to prepare vitamin D3 nanoliposomes, characterization, and stability studies of prepared formulation.
    Materials and Methods
    In this experimental study, the nanoliposomes containing vitamin D3 were prepared from -various quantities of lecithin and cholesterol (60-0), (50-10), (40-20), (30-30) by thin-film hydration¬-sonication method. Various testes such as zeta-potential, turbidity and rheology were carried out to determine physicochemical properties of liposomes. The physical stability of the prepared formulations, evaluated by measuring the average particle size and the remaining vitamin D3 in nanoliposomes during storage, over 30 days at 4¬˚C.
    Results
    Zeta-potential results showed that inclusion of cholesterol in liposome caused to increase of negative zeta-potential from -29 to -42.9 mv. The samples containing cholesterol showed no significant changes in mean diameter volume and the amount of vitamin loaded liposome, during this period. The incorporation of cholesterol into the phospholipid bilayer increased the turbidity. All liposome samples showed Newtonian behavior at all concentration of lecithin- cholesterol.
    Conclusions
    The applied method in this study has been efficient method for encapsulation of vitamin D3, reduction of size in the nonometric range, a narrow size distribution, physical stability and else properties.
    Keywords: Nanoparticles, Liposome, Cholecalciferol, Zeta potential, Rheology