فهرست مطالب
فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 14، پاییز 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/10/21
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 1-16فضای رقابتی بسیار فشرده و بالابودن نرخ ورود رقبای جدید مدیران کلیه صنایع را ملزم نموده تا به دنبال راه هایی جدید و پربازده جهت جلب وفاداری مشتریان خویش باشند. برندها حامل معانی نمادین می باشند و می توانند به مشتریان در دست یابی به هدف های اساسی هویتی شان کمک کنند، بنابراین یکی از راه های جدید جلب وفاداری مشتری از طریق هویت یابی وی با برند محصولات است. در مطالعه حاضر اثر هویت یابی با برند، تمایز و پرستیژ بر وفاداری به برند سنجیده شده است. همچنین در این تحقیق نقش واسط هویت یابی مشتری میان روابط تمایز، پرستیژ و وفاداری مشتری نیز مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور تحقیقی پیمایشی در یک نمونه 384 نفری از میان مشتریان خودرو تویوتا در سطح شهر مشهد، با استفاده از ابزار پرسشنامه مورد آزمون قرار گرفت. داده ها با روش مدل یابی معادلات ساختاری و آزمون میانجی گری بارن و کنی تحلیل شده اند. طبق نتایج به دست آمده تمایز، هویت یابی و پرستیژ به ترتیب بیشترین اثر را بر وفاداری به برند دارند و همچنین تمایز و پرستیژ برند نه تنها به طور مستقیم بلکه به واسطه هویت یابی مشتری نیز بر وفاداری به برند اثرگذار هستند.
کلیدواژگان: پرستیژ برند، تمایزبرند، وفاداری به برند، هویت یابی مشتری با برند -
صفحات 17-38در دنیای تجاری به شدت رقابتی امروزه، وفاداری مشتریان عامل اصلی مزیت و نقط اصلی افتراق میان ارائه های رقابتی سازمانها است. از این رو آنها برای موفقیت شرکتها حیاتی هستند. هدف از انجام پژوهش حاضر شناسایی و بررسی عوامل موثر بر وفاداری به برند می باشد. با مطالعه ی گسترده عوامل موثر بر وفاداری به برند، موارد مهم و مشترک استخراج و سپس مورد آزمون قرار گرفتهاند، تا بتوان عوامل اصلی ایجاد وفاداری به برند – در این مورد، بازار گوشی های تلفن همراه در شهر بوشهر- را استخراج کرده و آن را بعنوان راهنمایی جهت اقدامات شرکتهای فعال در این زمینه بکار برد. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات از نوع توصیفی - پیمایشی است. جهت بررسی مدل و آزمون فرضیه ها، داده ها با استفاده از پرسشنامه از 384 نفر از کاربران تلفنهمراه جمعآوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها و تایید مدل از روش مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) و تحلیل عاملی تاییدی (CFA) انجام شده است و براساس نتایج تحلیل مسیر، ارتباط میان متغیرهای مدل بررسی شده است. یافته های پژوهش حاکی از تاثیر مثبت شاخصهای رضایت، اعتماد و فعالیتهای ترویجی بر وفاداری به برند در صنعت تلفن همراه است.
کلیدواژگان: وفاداری به برند، رضایت، پیشبرد، اعتماد، صنعت تلفن همراه -
صفحات 39-54یکی از مهمترین قابلیت های پویای سازمان در جهت مدیریت تلاطم محیطی، چابکی مشتری معرفی شده است.از آنجاییکه سازمانها استراتژی های مختلفی جهت ایجاد این قابلیت در سازمان اتخاذ می کنند و تاکنون نیز تحقیقی در جهت ارزیابی توانمندی این استراتژی ها جهت شکل گیری قابلیت چابکی مشتری انجام نشده است،هدف اصلی تحقیق حاضر ارزیابی توانمندی استراتژی سفارشی سازی انبوه در ایجاد قابلیت چابکی مشتری در سازمان است بر این اساس هدف تحقیق حاضر پاسخگویی به این سوال است که آیا استراتژی سفارشی سازی انبوه می تواند منجر به شکل گیری قابلیت چابکی مشتری برای سازمان شود.بر این اساس مدل مفهومی تحقیق بر اساس تئوری مشارکت، تئوری وظیفه ای نگرش ها، تئوری های مطلوبیت منحصر به فرد بودن ارائه و آزمون شده است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- پیمایشی بوده و در آن شرکت تولید خودروهای سفارشی ایران خودرو (آپکو) مورد مطالعه قرار گرفته است.به طور کلی اطلاعات بدست آمده از تجزیه و تحلیل مدل مفهومی نشان می دهد که در صورتی که استراتژی سفارشی سازی انبوه با در نظر گرفتن تمایزات فردی مشتریان مشارکت مشتریان را تعریف نماید می تواند منجر به ایجاد قابلیت چابکی مشتری در سه بعد احساس،پاسخگویی و یادگیری شود.
کلیدواژگان: سفارشی سازی انبوه، چابکی مشتری، تمایزات فردی، مشارکت در مزایای وظیفه ای، مشارکت در مزایای نمادی -
صفحات 55-74یکی از مهم ترین پرسش های تصمیم گیرندگان هر کسب و کار، شناسایی صحیح موقعیت بازار و تعیین جایگاه فعلی و جهت گیری آتی کسب و کار خود در آن است. از جمله ابزارهای با اهمیت در این مورد، ماتریس ارزیابی اقدام و موقعیت استراتژیک (SPACE) است که می تواند جهت گیری کلی مطلوب هر بنگاه را در فضای موجود نشان دهد. این ماتریس بر اساس نظرات خبرگان ایجاد شده و به همین دلیل دقت آن بر یک نظرسنجی کیفی استوار است؛ از این رو می توان با بهبود این دقت چالش های کمتری را در مواجهه با ماتریس ایجاد شده، ایجاد نمود. در این مقاله با به کارگیری تحلیل سلسله مراتبی دلفی فازی (FDAHP) این نظرخواهی با منطق فازی ترکیب شده و دقت بیشتری در فرآیند وزن دهی به مولفه های هریک از ابعاد ماتریس لحاظ می گردد. مطالعه موردی این مدل پیشنهادی در یکی از شرکت های مطرح در صنعت درب و پنجره یو پی وی سی صورت پذیرفته و نتایج آن گردآوری و بررسی شده است.
کلیدواژگان: ماتریس ارزیابی اقدام و موقعیت استراتژیک (SPACE)، تحلیل سلسله مراتبی دلفی فازی (FDAHP)، برنامه ریزی استراتژیک، استراتژی رقابتی، مطالعه بازار -
صفحات 75-88هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر رضایت مندی مشتریان در صنعت رستوران داری است. به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه استفاده شد، بدین منظور نمونه ای تصادفی از 10 شعبه مجموعه رستوران های زنجیره ای بوف و از هر شعبه تعداد 40 نفر انتخاب شدند که در نهایت با توجه به پرسشنامه های قابل قبول، تعداد 268 نفر حجم نمونه پژوهش را تشکیل دادند. به منظور آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. بررسی فرضیات تحقیق بیانگر تاثیر مثبت کیفیت غذا، کیفیت خدمات، محیط رستوران و ادراک عادلانه بودن قیمت بر رضایت مشتری است. اما تاثیر موقعیت رستوران بر رضایت مشتری مورد قبول واقع نشد. همچنین نتایج بیانگر آن است که کیفیت غذا به عنوان مهمترین عامل موثر بر رضایت مشتریان در مجموعه بوف می باشدکلیدواژگان: صنعت رستوران داری، رضایت مشتری، مجموعه بوف
-
صفحات 89-106هم خلقی ارزش نتیجه ترکیب تلاش های شرکت، کارکنان، مشتریان، سهامداران و... است. مشتریانی که وارد فرآیند هم خلقی ارزش می شوند دارای رفتار هم خلقی ارزش مشتری می باشند. در این مقاله نشان داده شده، رفتار هم خلقی ارزش مشتری از دو بعد اصلی رفتار شهروندی مشتری و رفتار مشارکتی مشتری تشکیل شده است. این دو بعد اصلی هرکدام شامل چهار بعد فرعی می باشد. هدف این مقاله رتبه بندی عناصر رفتار هم خلقی ارزش مشتری با تکنیک ANP (نرم افزارDecision Super) و سنجیدن اثرگذاری رفتار هم خلقی ارزش مشتری بر قابلیت مشتری مداری و خدمات رسانی شرکت ها(سازمان ها) در قالب یک مدل با نرم افزار Smart Pls می باشد. جامعه آماری این تحقیق را هنرآموزان موسسات هنر و معماری و دانشجویان آموزشگاه های زبان شهرستان یزد تشکیل می دهند.در این تحقیق برای رتبه بندی عناصر رفتار همخلقی ارزش مشتری از رویکرد ANP و برای بررسی فرضیات تحقیق از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شده است. روش این تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی واز نظر هدف کاربردی می باشد. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه است. نتایج نشان داد که رفتار هم خلقی ارزش بر قابلیت مشتری مداری و خدمات رسانی موسسات اثر گذار است. بین عناصر رفتار هم خلقی ارزش، رفتار شهروندی مشتری، در بین اجزای رفتار شهروندی، هواداری و در بین اجزای رفتار مشارکتی، به اشتراک گذاشتن اطلاعات مهم تر است.
کلیدواژگان: هم خلقی ارزش، رفتار هم خلقی ارزش مشتری، قابلیت مشتری مداری، قابلیت خدمات، رسانی -
صفحات 107-132استفاد از روش های تحقیق کیفی در رفتار مصرف کننده، غالبا در شکل هایی مانند پیمایش های تجربی، مصاحبه های پیش نویس، فرافکنی، ایفای نقش، مصاحبه عمیق و گروه های کانون انجام می گیرد. اما این روش ها تنها بخشی از فرایند تحقیق کیفی را پوشش می دهند. به عبارتی دیگر، عمدتا راهبردهای گردآوری داده ها هستند تا نوعی طرح کیفی مستقل. درک روش شناسی های کمی و کیفی باید با ارجاع و توجه به بنیان های فلسفی و پارادایمی آن ها صورت گیرد، و یک ارتباط منطقی، راهبردی و پارادایمی با سئوالات و کل طرح تحقیق وجود داشته باشد. بنابراین جهت کاهش اختلال های پارادایمی، در صورتی که محقق در پی فهم تجارب، معانی و کسب بینش درباره رفتار مصرف کننده هست بهتر است از طرح های کیفی مانند پدیدارشناسی و نظریه زمینه ای که به نوبه خود دارای زیر طرح های کیفی گوناگون مرتبط هستند استفاده کرد. از این رو در این تحقیق، پس از بررسی نظرات خبرگان قبلی و تحقیقات پیشین درباره پدیدار شناسی، پدیدار شناسی وجود گرا به عنوان یک پارادایم جایگزین و رهیافت کاملا کیفی در مفهوم سازی و مطالعه تجربیات مصرف کننده معرفی شده و ارکان آن بیان می گردد. این پژوهش، با ارایه یک چارچوب فلسفی و روش شناسی کیفی در بازاریابی موجب درک و تفهم دقیق و واقعی تجربیات مصرف کننده برای محققان، کارشناسان و مدیران بازاریابی می شود.
کلیدواژگان: پدیدار شناسی، وجود گرا، مصرف کننده، پارادایم، روش شناسی، تجربه -
صفحات 133-148گردشگران بالقوه بر اساس برداشت ها، پنداشت ها و تصویر ذهنی از یک مقصد تصمیم سفر را اتخاذ می کنند. هدف اولیه مطالعه حاضر این است که به سنجش ابعاد سازه ی تصویر ذهنی ادراک شده از مقصد کشور پرداخته و سپس تاثیر تصویر ذهنی ادراک شده را بر نیت سفر به ایران مورد مطالعه قرار دهد. به این منظور، گردشگران سفر نکرده به ایران که عضو شبکه مجازی کوچ سرفینگ می باشند،به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند.با استفاده از نمونه گیری در دسترس تعداد 620 پاسخگو در مطالعه شرکت نمودند. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی، تاییدی و آزمون t مورد تحلیل قرار گرفته اند. نتایج پژوهش نشان می دهد که سازه ی تصویر ذهنی کلی ادراک شده شامل دو بعد تصویر ذهنی شناختی و عاطفی است و گردشگران سفر نکرده به ایران تصویر ذهنی عاطفی مثبتی نسبت به کشور دارند. همچنین تصویر ذهنی شناختی از کشور پایین تر از سطح متوسط می باشد.دیگر نتایج نشان داد که تصویر ذهنی کلی نیز بر نیت گردشگران نسبت به سفر به کشور تاثیر گذار است.
کلیدواژگان: تصویر ذهنی کلی، تصویر ذهنی عاطفی، تصویر ذهنی شناختی، نیت سفر، مقصد گردشگری ایران -
صفحات 149-160وفاداری ورزشکاران به عنوان یکی از عوامل حیاتی در موفقیت باشگاه های ورزشی مورد توجه قرار گرفته است. هدف کلی تحقیق بررسی تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم عناصر بازاریابی رابطه ای از قبیل اعتماد، رضایت مندی و تعهد بر وفاداری فوتبالیست های شاغل در لیگ برتر ایران بود.دراین خصوص مدلی از بررسی روابط علی میان پیش زمینه ها و پیامد بازاریابی رابطه ای ارائه شد. پژوهش از نظر هدف کاربردی و با توجه به نحوه گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری کلیه فوتبالیست های شاغل در لیگ برتر فوتبال ایران در سال 1392بودندکه تعداد آنان طبق آمار 400نفر برآورد شد. حجم نمونه شامل 121 فوتبالیست بود که به صورت تصادفی در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد. روایی تحقیق با استفاده از روایی همگرا و واگرا تایید شد و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (87/0) بدست آمد و پایایی ترکیبی تایید شد. یافته ها نشان دهنده تاثیر غیرمستقیم اعتماد از طریق متغیرهای رضایتمندی و تعهد بر وفاداری ورزشکاران نسبت به باشگاه های شاغل در آن است، به علاوه با توجه به نتایج تحقیق اعتماد هم به طور مستقیم و هم غیر مستقیم از طریق رضایتمندی بر میزان تعهد ورزشکاران تاثیر گذار است، نتایج نشان داد که رضایتمندی هم به صورت مستقیم و هم غیر مستقیم از طریق تعهد بر وفاداری ورزشکاران تاثیر گذار است.
کلیدواژگان: بازاریابی رابطه ای، رضایتمندی، وفاداری، فوتبال حرفه ای -
صفحات 161-188تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان تاثیر ویژگی های روانشناختی (انگیزه ها) و جمعیت شناختی (جنسیت، سن، درآمد) بر نگرش مصرف کننده نسبت به محصولات لوکس انجام گرفته است. جامعه آماری مشتریان رستوران های لوکس منتخب در تهران بوده وحجم نمونه 385 نفر تعیین شده و از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. این پژوهش با رویکرد نظرسنجی از مشتریان مراجعه کننده به رستوران های لوکس انجام شده است. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات پرسشنامه با مقیاس پنج رتبه ای لیکرت بوده است؛ برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی و از مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SPSS و Lisrel استفاده شد.نتایج این تحقیق نشان می دهد ویژگی های روانشناختی بر نگرش مصرف کننده نسبت به محصولات لوکس و کیفیت خدمات رستوران های لوکس اثر گذار است. در رابطه با ویژگی های جمعیت شناختی تنها سن بر نگرش مصرف کننده نسبت به محصولات لوکس اثر می گذارد و در این مورد جنسیت و درآمد بر نگرش مصرف کننده تاثیری ندارند؛ همچنین ویژگی های جمعیت شناختی بر کیفیت خدمات رستوران های لوکس تاثیری ندارد. مضاف بر این نگرش مصرف کننده نسبت به محصولات لوکس، کیفیت خدمات رستوران های لوکس، ادراک از برند لوکس، اثر اجتماعی بر قصد خرید موثر واقع می شود در حالی که تصویر ذهنی (رستوران) و خودبینی تاثیری بر قصد خرید ندارند. علاوه بر این خودبینی تاثیر تعدیل گر بر رابطه ادراک از برند لوکس با قصد خرید و اثر اجتماعی با قصد خرید ندارد.
کلیدواژگان: ویژگی های روانشناختی، ویژگی های جمعیت شناختی، نگرش، قصد خرید، محصولات لوکس
-
Pages 1-16Intensive competitive environment and high market-entrance rate force managers to seek for new and more efficient ways to accomplish customer loyalty. Brands convey lots of symbolic meanings and can help customers to achieve their basic identity aims، so that customer-brand identification (CBI) is one of the new ways to obtain loyalty. The impact of CBI، brand distinctiveness and brand prestige on brand loyalty and also the mediating roll of CBI were tested in present study. A survey research was conducted among Toyota customers in Mashhad with 384 sample size. Data were analyzed using Amos software by Structural Equation Modeling and Baron and Kenny mediation analyze. The result confirmed the influence of، namely، brand distinctiveness، CBI and brand prestige on customer brand loyalty. The mediating roll of CBI between brand distinctiveness، brand prestige and brand loyalty was also confirmed.Keywords: Brand prestige, Brand distinctiveness, Brand loyalty, Customer, brand identification
-
Pages 17-38In today’s world with intensive competitive environment and high market-entrance rate، customers loyalty is a major factor in gaining competitive advantage for organizations. Brands are the main points of differentiation between the competitive presentations، thus، they are crucial for the success of the companies. The purpose of this study is to identify and examine the factors affecting brand loyalty. In order to gain the main factors creating brand loyalty، a comprehensive study of the factors affecting brand loyalty was conducted and common important items were extracted and tested. The present study is applicable in terms of goal as well as descriptive in terms of data acquisition. A survey research was conducted among 384 mobile phone users in Boushehr. For data analysis structural equation modeling approach (SEM) and confirmatory factor analysis (CFA) were used. Based on the results of the path analysis; the relationship between the variables in the model is investigated. Results suggest that indicators of satisfaction، trust and promotional activities have positive effects on brand loyalty in the mobile industry.Keywords: Brand Loyalty, Satisfaction, Promotion, trust, Mobile phone industry
-
Pages 39-54One of the most important dynamic capability of an organization to manage environmental turbulence is customer agility. Since organizations use different strategies to build this capability and because of lack of research for assessing this strategies to build customer agility. The main objective of the present study is to evaluate the ability of mass customization strategy to achieving the customer agility، in other words the purpose of this research is to answer the question whether mass customization strategy can lead to the formation of customer agility capability. The conceptual model is presented and tested based on the involvement theory، the functional theory of attitudes، and theories on the desirability of uniqueness. This research based on the goal is practical and based on the way is survey- analysis. Statistical population of research is the production of custom automotive vehicles company (APCO). General information obtained from the analysis model shows that if the mass customization strategies based on customers'' individual differences define customer participation can lead to customer agility capability in three-dimension of sense، responsiveness and learning.Keywords: Mass customization, Customer agility, individual differences, Participate to functional benefits, Participate symbolic benefits
-
Pages 55-74One of significant questions of business decision makers is about accurate recognition of market position، determination of current market and future orientation of own business in the market. Regarding to it، one of important tools is Strategic Position and Action Evaluation (SPACE) matrix that can demonstrate total desirable orientation of any business in current situation. Mentioned Matrix is created by experts’ views and opinions، so it''s accuracy is based on qualitative poll; accordingly it can make less challenges by improvement of this accuracy. In this paper، mentioned poll has been combined with fuzzy logic by using Fuzzy Delphi Analytical Hierarchy Process (FDAHP) and it has includes higher degree of accuracy because of weighting to axes of matrix. Case study of this suggested model has been carried out (or performed) in one of prominent company in the field of UPVC windows and doors industry and the results of this study has been presented.Keywords: Strategic Position, Action Evaluation (SPACE) matrix, Fuzzy Delphi Analytical Hierarchy Process (FDAHP), Strategic Planning, Competitive Strategy, market research
-
Pages 75-88The objective of this study is examining factors affecting customer satisfaction in the restaurant industry. The questionnaire was used to collect required data for this study. Questionnaires distributed in 10 randomly selected branches of Boof Chain Restaurant in Tehran. In each branch، 40 customers were selected for the study. Ultimately، the research sample consisted of 268 customers. Hypotheses were tested through structural equation model. The obtained results show that food quality، service quality، restaurant environment، and perception of price fairness had a positive impact on customer satisfaction، but the impact of restaurant location on customer satisfaction was not confirmed. The results also indicate that food quality as the most important factor affecting customer satisfaction in the boof.Keywords: Restaurant industry, customer satisfaction, Boof Chain Restaurant
-
Pages 89-106value Co-creation is the result of combined efforts of the company، employees، customers، shareholders،…. some Customers are people who engage in the process of value co-creation. they have value co- creation behavior. In this paper has shown that value co-creation behavior has been formed from of the two major dimensions. They are customer citizenship behavior and customer participation behavior. each of them have four sub-dimentions. The purpose of this paper is the ranking of value co-creation behavior elements via ANP approach and evaluating of impact’s value co-creation behavior on customerization capability and service capability with Smart Pls software. The population of the research is institutes of art and architecture students and students of language schools in Yazd city. In this study، was used ANP approach for elements ranking and structural equation models for model analyzing. Method of study is descriptive-survey. the data was collected with questionnaire. The results showed that value co-creation behavior effects on customerization capability and service capability. among the elements of value co-creation، customer citizenship behavior is important. among the elements of customer citizenship behavior،advocacy is important. Information sharing is impoatant than other elements in customer participation behavior.Keywords: value co, creation, value co, creation behavior, customerization capability, service capibilty
-
Pages 107-132Application of qualitative research methods in consumer behavior is carried out through the methods such as experimental surveys، protocol interviewing، projective techniques، role-playing interview، in-depth interview، and focus groups. However، these methods only cover part of the qualitative research process. In fact، they are mostly data gathering approaches. Rigorous Understanding of qualitative and quantitative methodologies should be considered regarding their philosophical fundamentals and logical relation should exist between questions and research methodology. In case of reducing paradigm disturbance، if researcher seek experiences، meanings and insights of consumer behavior، qualitative methods should be applied (included various related schemes) such as phenomenology and grounded theory. In this research، previous research and related literature in phenomenology have been reviewed، in the next step، existential-phenomenology as an alternative paradigm and purely qualitative approach for conceptualized consumer experiences have been presented. This research would result in a rigorous understanding of consumer experiences by providing a philosophical framework and qualitative methodology in marketing for marketing academic and practical managers. Keywords: Phenomenology، Existential، Paradigm، Consumer، Methodology، Experience
-
Pages 133-148The aim of this study is to measure perceived Image of Iran as a tourism destination. For this purpose، the members of couch-surfing virtual community (www. couchsurfing. com) considered to participate in the study. This virtual community has different members from all over the world. In this virtual community، members share their previous travel experiences and discuss about different destinations، before traveling to those destination. The data of the study was gathered by using convenience-sampling method and the sample included Non-traveled people who were eighteen years of age or elder. In July - August 2013، 620 respondents participated to the study while they have visited the virtual tourism community. In this study، exploratory and confirmatory factor analysis was conduct to extract and validate dimensions of perceived Image in relation to Iran as tourism destination. The results of study showed that the construct of perceived Image include affective and cognitive dimensions. Non-traveled tourists perceive affective Image of Iran، positively. The results revealed that Iran has a poor cognitive Image. In addition، Overall destination Image of Iran influence on tourist''s intention to traveling to Iran.Keywords: Perceived Image, Cognitive Image, Affective Image, Iran, Tourist Intention, Destination Marketing
-
Pages 149-160The loyalty of the athletes was considered as one of the vital factors in the success of the Athletic Club. The overall objective of research was examining direct and indirect effects of relational marketing elements such as trust، satisfaction and commitment on the loyalty of the Iranian premier league soccer players. In this regard a model was presented for investigate the relationships between the foreground and consequences of relationship marketing. Method of this study was descriptive، survey kind. Statistical population included all soccer players in the Iranian football premier league in 2013، according to the statistics estimated 400 people. The Sample size included 121 football players who were selected randomly. For collect data was used the questionnaire. Validity of the questionnaire with using the divergent and convergent validity was confirmed. Reliability coefficient using Cronbach''s alpha coefficient was 0/87 and confirmed the combination reliability. The findings demonstrate the indirect effect of trust on athletes’ loyalty through satisfaction and commitment variables than clubs working towards it. In addition، according to the results of the research the trust directly and indirectly has impact through satisfaction on the amount of the athlete’s commitment; results indicated that the satisfaction also directly and indirectly has impact through the commitment on the amount of the athletes’ loyalty.Keywords: The relationship marketing, satisfaction, loyalty, professional football
-
Pages 161-188The purpose of this study is investigating the degree of impact of psychological characteristics (motivations) and demographic characteristics (sex، age، and income) on the consumer''s attitude toward luxurious products. Statistical Population is composed of all customers attending selected fancy and luxurious restaurants in Tehran، the sample size was determined to include 385 subjects and simple random sampling method was applied. This study was conducted from clients have been referred to a luxury restaurant with a survey approach. Primary Tools for Data Collection was Likert''s 5-scale questionnaire. In order to analyze the data، descriptive and inferential statistics and the structural equation modeling were employed with SPSS and Lisrel software programs. Research results suggest that the psychological characteristics affect the consumer''s attitude toward luxurious products and quality of the service provided by fancy، luxurious restaurants. As far as the variable of demographic characteristics is concerned، only age has an effect on the consumer''s attitude toward luxurious products، and sex and income variables have no impact on the consumer''s attitude toward luxurious products; and the variable of demographic characteristics has no impact on the quality of the service offered by fancy and luxurious restaurants. The variables of consumer attitude toward luxurious products، quality of the service provided by fancy and luxurious restaurants، perception of brand and social effect affect the purchase intention، while the variables of store image (restaurant) and vanity bring about no impact on the purchase intention. In addition، the variable of vanity does not exert any moderating effect on the relation between perception of luxurious brand and purchase intention and between the social effect and purchase intention.Keywords: psychological characteristics, demographic characteristics, attitude, purchase intention, luxurious products