فهرست مطالب
فصلنامه مدیریت پرستاری
سال سوم شماره 3 (پیاپی 11، پاییز 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/09/27
- تعداد عناوین: 7
-
-
صفحه 8مقدمهآموزش بیمار حلقه ی فراموش شده مراقبت بالینی اثربخش در مراکز درمانی کشورمان است، نبود سیاست هماهنگ برای سازماندهی نیرو به منظور گسترش خدمات آموزش بیمار، منجر به عدم ارایه خدمات موثر به بیماران برای دستیابی به «مراقبت از خود» در راستای رسالت سازمان های بهداشتی – درمانی می شود.هدفمعرفی یک مدل سازمانی نیمه متمرکز برای سازماندهی خدمات آموزش بیمار با تاکید بر نقش محوری پرستاران است.مواد و روش هامطالعه بخشی از بازتاب اقدام پژوهی گسترش نقش پرستاران آموزش دهنده ی الزهرا(س) است که بر اساس مدل اقدام پژوهی ارتقادهنده-رهایی بخش از دی ماه 1390 در مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان آغاز شده است. سازماندهی تیم مرکزی و گروه های راهبردی و بازخوردی و استفاده از مهارت های رهبری تغییر با فرایند مشارکت جویانه، برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی، منجر به گسترش خدمات آموزش بیمار شد. ساختار سازمانی، تعاملات و نقش های پرستاران در سازماندهی اقدامات فوق، از 115مکاتبه اداری، بیش از 1000رایانامه و740صفحه مستندات مشارکت بالین و دانشگاه، به صورت هدفمند جمع آوری و تحلیل محتوای کیفی مستمر داده ها به صورت قراردادی وتجمعی انجام شد.یافته هااز تئوری زنده اقدام پژوهی با مضمون «پرستار در نقش رهبر و مدیر»، با تایید 10 متخصص طرحواره ای با عنوان «مدل سازمانی نزدیک تر کننده» برای سازماندهی خدمات آموزش بیمار در مرکز الزهرا(س) استخراج گردید. مدل فوق نشان دهنده درونمایه های ساختاری، برنامه های مشارکت جویانه و تعاملات نزدیک تر حوزه های سه گانه دانشگاهی و خدمات بهداشتی درمانی و تلاش سازماندهی شده پرستاران در استقرار ساختار تخصصی و نیمه متمرکز پروژه اقدام پژوهی دانشجویی، در بستر عناصر زمینه ای شامل منابع جامعه، گیرندگان و ارائه دهندگان خدمات بیمارستانی، به منظور جلب مشارکت عناصر اجرایی معاونت های آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان است که به توسعه خدمات آموزش بیمار منتهی گردیده است.نتیجه گیریمدل سازمانی نزدیک تر کننده چگونگی همکاری حوزه آموزشی-پژوهشی وحوزه های بهداشت و درمان با ایفای نقش موثر پرستاران در سازماندهی و گسترش خدمات آموزش بیمار طی یک پروژه اقدام پژوهی مشارکتی را تبیین می کند. با توجه به نتایج مثبت مطالعه و با شکل گیری معاونت پرستاری در نظام سلامت کشور ما ایران، آزمون این مدل برای گسترش خدمات آموزش بیمار و ارتقای نقش آموزشی پرستاران از طریق اقدام پژوهی در عرصه های مشابه یا محدوده وسیع تر پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: آموزش بیمار، اقدام پژوهی، ایران، پرستاران، مدل سازمانی -
صفحات 10-51مقدمه
تنش های روانی جزء اجتناب ناپذیری از حرفه پرستاری بوده که می تواند پیامدهای مهمی را همانند نارضایتی پرستاران و افت کیفیت مراقبت به دنبال داشته باشند. در این میان توانمندی روانشناختی پرستاران از طریق افزایش کارایی، انگیزه شغلی و بروز رفتارهای خلاقانه در آن ها خواهد توانست نقش مهمی در کاهش تنش های روانی آن ها در محیط های درمانی داشته باشد.
هدفمطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین توانمندی روان شناختی و تنش های روانی در پرستاران بیمارستان های آموزشی شهرکرد انجام شده است.
مواد و روش هامطالعه حاضر پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده که بر روی 200 نفر از پرستاران بیمارستان های آیت الله کاشانی و هاجر شهرکرد در بهمن ماه (1392) انجام شده است. پرستاران به روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های توانمندی روان شناختی اسپریتزر (Spreitzer،1995) و تنش روانی اوسیپو (Osipow،2001) که دارای پایایی محاسبه شده به روش آلفای کرونباخ (0/90) بودند؛ جمع آوری و توسط نرم افزار Spss16 و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی(تی تست، انالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند
یافته هانتایج حاکی از آن است که فقط بعد «معنی داری کار» از میان ابعاد مختلف توانمندی روان شناختی با تنش روانی رابطه ی معنی داری داشته است(P< 0/05). میانگین نمره ی توانمندی روان شناختی و تنش روانی در پرستاران نیز در حد متوسط به بالابوده است.
نتیجه گیریبا توجه به اهمیت بعد «معنی داری کار» از میان ابعاد مختلف توانمندی روان شناختی می توان گفت که ارتقاء احساس ارزشمند بودن در پرستاران و هم چنین در نظر گرفتن راهکارهایی برای افزایش این احساس میتواند در کاهش تنش های شغلی در آنان و اثر بخشی بیشتر آنان در سیستم های بهداشتی نقش مهمی داشته باشد.
کلیدواژگان: توانمندی روان شناختی، تنش روانی، پرستار بالینی -
صفحات 26-20مقدمهبا رشد پدیده حرفه ای شدن در پرستاری، مفهوم دانش پرستاری و تقویت بدنه دانش پرستاری اهمیت بیشتری پیدا کرده است پرستاری به عنوان یک حرفه علمی باید در ارائه خدمت به مددجویان، نگاهی عمیق به تولید، انتشار و استفاده از دانش داشته باشد.هدفاین پژوهش با هدف تبیین درک پرستاران از فضای دانش آفرینی در بالین پرستاری انجام شده است.مواد و روش هااین پژوهش با رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوا انجام شده است. 17مصاحبه با پرستار و سرپرستاران بیمارستانهای آموزشی؛ امام خمینی و شریعتی شهرتهران با روش نمونه گیری مبتنی برهدف درسال (1393) انجام شد. داده ها با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته گردآوری و سپس با روش تحلیل محتوای قراردادی تحلیل شدند.یافته هادر این پژوهش 4 تم اصلی از تجارب مشارکت کنندگان به دست آمد که شامل «بحث علمی»، «اشتراک گذاری تجارب بالینی»، «غنی نمودن کنفرانس و راندهای بخش» و «بر قراری ارتباط بین فردی» بودند.نتیجه گیریفضای دانش آفرینی در بالین پرستاری یک فضای تعاملی است. لذا، مدیران پرستاری باید شرایطی را فراهم نمایند تا پرستاران ضمن داشتن ارتباطات مناسب بین فردی، به داشتن بحثهای علمی بیشتر در هنگام کنفرانسها، راندهای بالینی، گزارشهای پرستاری، تحویل گرفتن و تحویل دادن بیماران تشویق شده و تمایل بیشتری به اشتراک گذاری تجربیات بالینی خود داشته باشند.
کلیدواژگان: آنالیز محتوی، فضای دانش آفرینی، پرستار بالینی، مطالعه کیفی -
صفحه 35مقدمهخطاهای پزشکی ازچالش های مهم تهدید کننده ی ایمنی بیمار درتمامی کشورهاست. از شایع ترین خطاهای پزشکی شناخته شده می توان به خطاهای دارویی اشاره کرد.هدفاین مطالعه با هدف توسعه ی مدل نظری خطای انسانی با رویکرد تلفیقی با توجه به بستر فرهنگی و سیستم های مراقبتی در ایران انجام شده است.مواد و روش هااین مطالعه به صورت تلفیقی (کمی – کیفی) در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تهران (1392)انجام شده است. در بخش کمی، عوامل مرتبط با خطاهای دارویی در قالب مدلی که براساس مدل خطای انسانی ریزن (Reason)طراحی شده بود، آزمون گردید. نمونه ها، تعداد 150 پرستار شاغل بودند. ابزارهای پژوهش در این مطالعه پرسشنامه ای شامل اطلاعات جمعیت شناسی، ابزار های سنجش متغیر های مدل ریزن از جمله؛ پیچیدگی مراقبت پرستاری والسکوئیز (Velasquez) در سال 2005، پویایی کار سالیر (Salyer) در سال 1996، ارتباط پزشک- پرستار گیتل و همکاران (Gittell et al) در سال 2000، تعهد کاری مینیک و همکاران (Minick et al) در سال2003، جو یادگیری روبویک و همکاران (Rybowiak et al) در سال 1999و گزارش خطای دارویی ویکفیلد و همکاران (Wakefield et al) در سال2005 را برای تعیین عوامل فردی و سازمانی مرتبط با خطای دارویی براساس مدل خطای انسانی ریزن (Reason)تکمیل کردند. در بخش کیفی مطالعه، همزمان با استفاده از تحلیل محتوای هدایت شده، عوامل موثر بر بروز خطاهای دارویی از دیدگاه 20پرستار، تبیین گردید. برای تحلیل داده از نرم افزارSPSS نسخه ی 16 وLISREL نسخه 8/8 با روش تحلیل مسیر در سطح معناداری 0/01 استفاده گردید و سپس از تلفیق نتایج دو بخش جهت توسعه ی مدل استفاده شد.یافته هااکثریت پرستاران (44/7%) در محدوده ی سنی 40-31 سال قرار داشتند و تجربه ی کاری آنها بین 6/80± 10/10سال بود. شاخصهای برازش مدل نشان دادند که مسیرهای در نظر گرفته شده جهت ارتباط بین متغیرها مناسب پیش بینی شده است. همبستگی بین متغیر جو یادگیری با تعهد کاری با ضریب استاندارد شده (r =0.40) و جو یادگیری با ارتباط پزشک - پرستار با ضریب استاندارد شده (r =0.20) وجود داشت و بین بقیه متغیرها (عوامل محیط کار: پیچیدگی مراقبت و پویایی کار و عوامل فردی: سن و سابقه کار) ارتباط معنی دار ی مشاهده نشد. دربخش کیفی، مشارکت کنندگان در این مطالعه عوامل تاثیر گذار بر خطاهای دارویی را در3 درون مایه اصلی عوامل فردی شامل«ویژگی های فردی - روانی پرستاران»،«خطای ناشی از دستورات پزشکی»و عوامل سازمانی«شامل»شرایط کاری دربخش«،»اطلاعات دارویی پرستار«،» خطای ناشی از ماهیت حرفه پرستاری«و» عوارض خطاهای دارویی «و ویژگی های بیماران و فرهنگ سازمانی شامل»فرایند یادگیری «و» فرایند مدیریت خطر «را بیان کردند. مدل تلفیقی نشان دهنده ترکیب این متغیر ها در مدل ازمون شده است.نتیجه گیریمدیران پرستاری با دانستن عوامل سازمانی و فرهنگ سازمانی در بروز این خطاهای مهم و قابل پیشگیری، اقدامات لازم در جهت از بین بردن این عوامل و کاهش بروز خطاهای دارویی را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
کلیدواژگان: مدل خطای دارویی ریزن، مطالعه ی تلفیقی، توسعه ی مدل خطای دارویی -
صفحه 61مقدمهحساسیت کار پرستاران، اضطراب در شغل و ارایه مراقبت با کیفیت از بیماران، لزوم رفتار داوطلبانه فراتر از نقش را در بین آنها برجسته می کند. لذا؛ شناخت عوامل موثر بر بروز این رفتار های فرا نقش در پرستاران مهم است، زیرا به مدیران پرستاری کمک میکند که در برنامه ریزی برای ارتقاء کیفیت مراقبت این عوامل را مورد توجه قرار دهند.هدفبررسی رابطه بین هویت سازمانی با رضایت شغلی و رفتارهای شهروندی سازمانی یا فرانقش پرستاران است.مواد و روش هااین مطالعه توصیفی و از نوع همبستگی بوده که در سال (1391) انجام شده است. جامعه مطالعه؛ کلیه پرستاران در بیمارستان امام خمینی(ره) شهر ارومیه بوده که با نمونه گیری به شیوه طبقه ای ساده متناسب با حجم جامعه آماری هر بخش با استفاده از جدول مورگان تعداد(201) نفر به عنوان حجم نمونه تصادفی انتخاب شدند. برای گرد آوری داده ها از پرسشنامه های: هویت سازمانی (آشفورت و مائل،1989)، رضایت شغلی (برایفیلد و روت، 1951) و رفتار شهروندی سازمانی (پودساکوف و همکاران 2000) استفاده شده است که ضرایب پایایی این پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ بترتیب (0/75، 0/73 و 0/77) بوده است. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی خطی و تحلیل مسیری در برنامه(SPSS (19 تجزیه و تحلیل شده اند.یافته هاهویت سازمانی با رضایت شغلی (0/48) و رضایت شغلی با رفتار شهروندی (0/57) در سطح (0/01) ارتباط مثبت و مستقیم داشتند، که بیشترین اثر در بین متغیرها بود و هویت سازمانی با رفتار شهروندی (0/28) در سطح(0/01) ارتباط مثبت و غیرمستقیم داشت. هویت سازمانی و رضایت شغلی در مجموع(0/29) از تغییرات رفتار شهروندی را پیش بینی میکنند و هویت سازمانی هم(0/20) از واریانس رضایت شغلی را تبیین میکند.نتیجه گیریدر راستای یافته ها به مدیران پرستاری و بیمارستان ها پیشنهاد می شود که به برنامه ریزی هایی بپردازند که با افزایش ادراک پرستاران از هویت سازمانی، رضایت شغلی آنها را بهبود دهند تا زمینه مناسبی برای رفتارهای شهروندی یا فرانقش آنان فراهم گردد.
کلیدواژگان: پرستاران، رضایت شغلی، رفتارهای شهروندیسازمانی، هویت سازمانی -
صفحه 68مقدمه
جهت پاسخ گویی به نیازهای روزافزون و نوپدید مردم در بخش سلامت، ضروری است تا پرستاران دامنه کاری خود را از بیمارستان به جامعه توسعه داده و جهت ارائه نقش های کارآفرینی در سطوح مختلف مراقبتی آماده شوند. بی شک انتخاب مسیر کارآفرینی و به دنبال آن خطر کردن، تحمل ابهام و رویارویی با انواع موانع و مشکلات، نیاز به انگیزه ها و محرک های قوی دارد.
هدفمطالعه حاضر با هدف توصیف انگیزه های کارآفرینانه درک شده توسط پرستاران کارآفرین ایرانی انجام گردید.
مواد و روش هااین مطالعه یک تحقیق کیفی بود که بین سال های 1392- 93 انجام شد و در آن از روش آنالیز محتوای گرانهایم و لاندمن (2004) برای جمع آوری و آنالیز داده ها استفاده شد. 13 پرستار کارآفرین به صورت هدفمند انتخاب شده و داده ها توسط مصاحبه های بدون ساختار جمع آوری گردید.
یافته هادر نتیجه تجزیه و تحلیل داده ها، پنج تم اصلی شامل ارتقاء حرفه ای، خدمت رسانی به جامعه، دستاوردهای معنوی، کسب درآمد بیشتر و اشتغال زایی به دست آمد.
نتیجه گیرییافته های پژوهش نشان می دهد که پرستاران برای ورود به کارآفرینی پرستاری و رویارویی با چالش ها و مشکلات آن، به انگیزه های والایی نظیر ارتقاء حرفه ای، خدمت رسانی به جامعه و دستاوردهای معنوی نیاز دارند. از یافته های این پژوهش می توان جهت آشنایی پرستاران و دانشجویان پرستاری با انگیزه های پرستاران کارآفرین و تقویت گرایش آنها به کارآفرینی در حوزه سلامت استفاده نمود.
کلیدواژگان: انگیزه ها، پرستاری، آنالیز محتوا، کارآفرینی -
صفحه 78مقدمهنظارت در آموزش از سازوکارهای بسیار مهم است که به بهبود اثربخشی و در نهایت ارتقای کیفیت آن در نظام آموزش عالی منجر می شود. اجرای یک نظارت ایده آل منطبق بر اهداف آموزشی، مستلزم شناخت واقعیت های حاکم بر آن و برنامه ریزی برای مدیریت بهتر آن است.هدفشناسایی واقعیت های نظارتی است که می تواند در جو سازمانی دانشگاه به عنوان امتیاز یا محدودیت بر نظارت مدیران آموزشی اثر بگذارد.مواد و روش هامطالعه کیفی حاضر با روش تحلیل محتوی انجام شد. مشارکت کنندگان این پژوهش اعضای هیئت علمی و مدیران گروه های آموزشی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودند که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. داده ها به کمک 10 مصاحبه نیمه ساختاریافته به دست آمد. مصاحبه ها ضبط وسپس با دقت پیاده و با استفاده از روش تحلیل محتوی قراردی تجزیه و تحلیل گردید.یافته هاتحلیل محتوی توصیف های غنی مشارکت کنندگان منجر به استخراج (6) درون مایه اصلی شامل کمبود وقت، تعدد نقش، کمبود نیرو، ماهیت پیچیده نظارت، دشوار بودن نظارت بر فرد متخصص و نبود اختیارات کافی در نظارت بوده است.نتیجه گیریبه منظور بهبود کیفیت آموزش در پرستاری، باید استفاده از روش های متنوع دیگری از جمله نظارت مشارکت مورد تمرکز و توجه مدیران پرستاری در دانشگاه ها قرار گیرد تا مشکلات موجود رفع گردد.
کلیدواژگان: آموزش پرستاری، مدیر پرستاری، نظارت آموزشی
-
Page 8IntroductionPatient education is the missing link for effective clinical care in our hospitals. In accordance with the mission of the health system, lack of a coordinated policy in organized human resources in patient education services, resulting in a failure to provide effective services to patients to achieve "self-care".AimTo introduce a semi-centralized organizational model emphasizing the pivotal role of nurses in organizing patient education services.MethodsThis study is part of the reflection phase of the Nurse-Educator's Al-Zahra Role Expansion Action Research(NEAREAR Project) in Al-Zahra educational Hospital in Esfahan which has been started from January 2012, conducted through Enhancement-Emancipator Model of action research. By organizing three groups of the Core Team, Steering groups and Feedback communities and using leadership for change skills, the strategic process and operational planning of the participatory project led to development of patient education services. Data on organizational structure, interactions and roles of nurses in organizing above mentioned actions, purposefully collected from 115 administrative correspondences, over than 1,000 emails and 740 pages of documentation during clinical-academic partnership. Conventional and summative qualitative content analysis was performed on a continuous basis.FindingsFrom the enlightening process of the Living theory of action research, themed "the nurse's role as leaders and managers", the "Nearer organizational model", was extracted for organizing patient education services in Al-Zahra educational Hospital with approval of 10 experts; including structural themes, participatory programs and closer academic-clinical interactions in both health care and therapeutic sectors. The "Nearer model" represents organized efforts of nurses in the establishment of an semi centralized professional structure of a scholar action research project, led to encourage nearer participation of the three executive components of healthcare system in the Deputies of Education & Research, Health and Treatment in the triple context of the underlying elements of the community resources, recipients and providers of health care services, that resulted to the development of the patient education services in a hospital.ConclusionThe model explains how the collaborative actions of educational research, health care, can be closer by effective role of nurses in organizing and expanding patient education services during a participatory action research project. Given the positive results of the study, and according to the formation of Nursing Deputy in our Health System in Iran, it is suggested to test the model for promote the role of nurses in patient education services through action research for development of the patient education services in similar fields or in larger scales.Keywords: action research, nurses, organizational model, patient education services
-
Pages 10-51Background
Job strain is an inevitable part of the nursing profession that has important consequences such as dissatisfaction and decreased of quality of care. Nurse's psychological empowerment would be vital role in reducing psychological strain in the work place, through increasing staff efficiency, motivation and creativity behaviors.
AimThe aim of this study was relationship between psychological empowerment and psychological strain among clinical nurses in educational hospitals in Shahrekord city.
Material And MethodThis study's design was a descriptive-analytical that was done on (200) clinical nurses who worked in Hajar and Kashani hospitals in 2013. They were selected by quota method. Data were collected by psychological empowerment (Spreitzer, 1995) and psychological strain (Osipow, 2001) questionnaires. Their reliabilities were (0.90) by α- Chronbach. The data were analyzed by the software Spss16 and statistics tests; such as t-test, ANOVA and Pearson correlation.
FindingsResults showed that only "work meaningfulness" in dimensions of psychological empowerment questionnaire had relationship with psychological strain (P< 0/05).The mean of psychological empowerment and psychological strain among nurses was moderate to high.
ConclusionBased on findings would be comment that improving self-worthiness in nurses and also considering ways for increasing this nurse's feeling would be decreased nurse's psychological strain and their effectiveness in health system have a vital role.
Keywords: clinical nurse, psychological empowerment, psychological strain -
Pages 26-20IntroductionIncreasing growth professionalization in nursing resulted to importance the concepts of nursing knowledge and enrichment of structure of nursing knowledge. Nursing as a scientific profession for providing nursing services to clients should be notice and deep understand to creation, disseminate and applying knowledge.AimThe main aim of this study was explored clinical nurse's perception to atmosphere of creation knowledge.Material And MethodThis study was done in qualitative approach and content analysis. Semi- structures interviews (17) with clinical nurses and head nurses who selected purposefully were done. They were worked in teaching hospitals; Imam Khomieni and Shariate in Tehran city in 2013.Data were analyzed with Conventional Content Analysis.ResultsFindings showed that four themes derived from content analysis; scientific discussion, sharing clinical experiences, enrichment clinical rounds and conferences and inter- relationship.ConclusionBased on results, atmosphere of creation knowledge is an interactional atmosphere, so, nurse managers should be provide situations that clinical nurses have inter relationship with colleagues, share their selve's experiences and have clinical rounds more than now.Keywords: creation knowledge atmosphere, clinical nurse, content analysis, qualitative study
-
Page 35IntroductionMedical errors are one of the major threats for the patient safety in all countries. Medication errors are the most common medical mistakes.AimThe aim of this study was to develop a theoretical model of human error mixed method with the cultural context of the health care system is in Iran.Material And MethodsThis mix method study was done (quantitative – qualitative approach) in Shahid Beheshti University of Medical Sciences Hospitals in Tehran in 2013. The quantitative section, factors associated with medication errors in the Reason human error model were tested. The nursing staffs (n = 150) were selected and completed these tools; demographic data, Velasquez (2005), Salyer (1996), Gittel et al(2000), Minick et al(2003), Wakefield et al(2005) and Rybowiak et al(1999) and organizational factors based on Reasons Human Error Model. In the qualitative section, data were collected by semi-structured interviews with 20 nurses who were selected using purposeful sampling. Using SPSS-PC (v.16), and LISREL 8.8 data were analyzed by descriptive and path analysis tests (P_ value<0.01).Resultsshowed that the age of the majority of nurses ranged between 31 to 40 years old (44.7%) and they had 10.60±7.24 years of work experience. Model fit indices showed that the paths considered for relationship between variables was appropriately predicted. Learning climate correlated with work commitment with standardized coefficient of (r =0.40) and learning climate correlated with physician - nurse communication with standardized coefficient of (r =0.20). There was no significant relationship between other variables (such as; work environment factors: complexity of care, work dynamics, and individual factors; such as age and work experience). In the qualitative section content analysis derived three themes, individual factors: "individual characteristics and psychiatric nurses, "error caused by doctor's orders", Organizational factors: " working conditions "," nurses medical information "," unavoidable error in nursing ", characteristics of patients “and" complications of medical error" and also, Organizational culture includes "learning process" and "risk management process". For designing model Mixed these two section results could be mixed and the findings showed that factors organizational might be considerably in error occurrences.ConclusionNurse managers to understand organizational factors and organizational culture important to prevent these errors, take actions to eliminate these factors and reduce the incidence of medication errors in the priority of their program.Keywords: medication error model Reason, mixed method, medication error model development
-
Page 61IntroductionIn nursing care; work sensitivity, job anxiety and delivery high quality nursing care to the patients resulted to necessitate nurse's organizational citizenship behaviors. So, reorganization these factors that influence on nurse's organizational citizenship behaviors are important. Because these factors could be helped to nurse managers who consider them for high qualified nursing care planning.AimThe aim of this study was identify the relationship between organizational identity, nurse's job satisfaction and extra-role behaviors.MethodsThis is a descriptive-correlational study that was done by in (2012).All of the nurses in the Imam Khomeini hospitals in Urmia city were samples that cluster sampling was used with proportional allocation for each unit. By using Morgan method (201) nurses were selected randomly. For data gathering these questionnaires were used; Corporate Identity (Ashfourt& Miley, 1989), job satisfaction (Brayfield&Roth, 1951) and Organizational Citizenship Behavior (Podsakouf& et.,al 2000) that their reliability by α –Chronbach were (0.75, 0.73 and 0.77) respectively. Data were analyzed by linear correlation and path analyses by SPSS (19) software.ResultsOrganizational identity and nurse' job satisfaction (0.48), and nurse's job satisfaction with organizational citizenship behaviors (0.57) had direct and positive relationship (p<0.01); that it was more effect than the other variables. And organization identity with nurse's extra-role behaviors (0.28) had indirect and positive relationship (p<0.01). Organizational identity and job satisfaction together predict variance (0.29) nurse's organizational citizenship behaviors and also, organizational identity predicts variance (0.20) nurse's job satisfaction.ConclusionIn order to finding, suggests to nurse managers and hospital administrators for increasing nurse's perception to organizational identity planning that it would be promoted their job satisfaction; and it is provide suitable context for nurse's organizational citizenship behaviors.Keywords: job satisfaction, nurse, organizational identity, organizational citizenship behaviors
-
Page 68Introduction
To meet the growing and emerging new health needs, it is essential that nurses develop scope of their practices from hospital to community and be prepared for entrepreneurship roles in care different levels. Strong incentives are required to choose entrepreneurial career paths, risk-taking, tolerance for ambiguity and deal with a variety of obstacles.
AimThe purpose of this study was to explore and describe the perception of Iranian nurse entrepreneurs from entrepreneurship motivators.
Material And MethodsA qualitative design using a content analysis approach Graneheim and Lundman's (2004) was applied for data gathering and analysis in 2013-2014. In this study thirteen nurse entrepreneurs were selected through purposive sampling. Unstructured interviews were conducted to collect data.
ResultsThe data analysis resulted in five main themes: professional promotion, social advantages, spiritual achievement, financial achievement and employment.
ConclusionsThe findings shows that nurses to engage in nursing entrepreneurship need higher motivations such as professional promotion, social advantages and spiritual achievement. The findings can be used for tendency to nursing entrepreneurship in nurses and nursing students.
Keywords: content analysis, entrepreneurship, motivators, nursing -
Page 78IntroductionEducational supervision is the most important ways that resulted to efficiency and quality improvement in higher education system. For implementing ideal supervision, educational managers should be assess and diagnosis facts of it and then planning for it's effective management.AimThe aim of this study was diagnosis of educational supervision facts in a universities that might be effect on supervision performance educational managers, positively or negatively.MethodThis study was content analysis as a qualitative study. Educator and educational department's managers participated in this study who were worked in nursing school in Medical Sciences University of Mashad. They were selected purposively. Data were gathered by (10) semi- structured interviews that they recorded and then transcribed carefully and analyze by Conventional Content Analysis.FindingsSix explicit themes derived from interview's content analyses; time shortage, variety of roles, staff shortage, complex supervision's identity, difficulty of expert's supervision and lack of authority fit to supervision.ConclusionFor quality improvement in nursing education should be use different method for educational supervision in universities; such as participative supervision for problem solving.Keywords: educational supervision, nursing education, nurse manager