فهرست مطالب
مجله مطالعات ناتوانی
سال چهارم شماره 1 (بهار 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/04/20
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-7مقدمهپژوهش حاضر که تحقیقی توصیفی و از شاخه میدانی است، با هدف بررسی توزیع عوامل شناخته شده معلولیت، در خانواده های دارای فرزندان معلول جسمی و ذهنی شهرستان خمینی شهر انجام شده است.روش بررسیتعداد 252 نفر از افراد دچار معلولیت، با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته 35سوالی بوده و برای تجزیه وتحلیل اطلاعات، از آزمون تی و مجذور خی استفاده شده است.یافته هانتایج نشان داد که اکثر مادران (7٫56 درصد) با همسر خود نسبت فامیلی دارند. 27٫8 درصد در دروان بارداری معروض ضرب وشتم قرار گرفته اند. نیز 21٫8 درصد در دوران بارداری، دچار تصادفات و ضربه به شکم شده و 66٫7 درصد تحت نظر پزشک متخصص نبوده اند. اکثر مادران (67٫9درصد) از خطرناک بودن ازدواج فامیلی و 77 درصد از خطرناک بودن بارداری، بعد از 35سالگی آگاهی نداشتند. اکثر آن ها (69٫9 درصد) نمی دانستند که نباید بدون تجویز پزشک دارو مصرف کنند. همچنین 48 درصد، در دوران بارداری، به مشکلات عصبی دچار بوده اند. همین طور، 40٫1 درصد زایمان سخت و طولانی داشته، 27٫8 درصد در نوزادی حادثه ای برای فرزندشان ایجاد شده و 43٫3 درصد معلولان، در نوزادی دچار تب و تشنج شده اند.نتیجه گیریبین ازدواج فامیلی و تعداد معلولان این شهرستان (0٫01>P) و بین عوامل فرهنگی و تعداد معلولان (0٫001>P)، رابطه معنی داری وجود دارد؛ پس، لازم است بخش اعظم برنامه های پیش گیری از معلولیت ها، به تاسیس و گسترش مراکز مشاوره ژنتیک و فراگیر کردن امکانات مشاوره ازدواج و بارداری و ارائه آموزش های لازم به مادران باردار و همسرانشان اختصاص یابد.
کلیدواژگان: ازدواج فامیلی جسمی، حرکتی، ذهنی، معلولیت -
صفحات 8-13هدفشادی و رضایت از زندگی و امید مفاهیمی هستند که اکثر مردم، در این زندگی صنعتی و ماشینی، به دنبال آن ها هستند. مشکلات جسمانی و معلولیت ازجمله عواملی هستند که موضوعات ذکرشده را تحت تاثیر خود قرار می دهند. در این پژوهش، میزان امید و شادی و رضایت از زندگی افراد معلول با افراد غیرمعلول مقایسه شده است.روش بررسیاین پژوهش از نوع علی مقایسه ای بوده است. برای این منظور، 30 نفر از افراد معلول و 30 نفر غیرمعلول حاضر در سه موسسه غیردولتی معلولان، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به سوالات پرسشنامه های امید و رضایت از زندگی و پرسش نامه شادکامی پاسخ گفتند. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش تحلیل پراکنش یک راهه استفاده شده است.یافته هامیزان شادکامی و امید و رضایت از زندگی در افراد معلول، به طور معناداری کمتر از افراد غیرمعلول بود (0٫001>p). افراد معلول شادکامی و امید و رضایت از زندگی کمتری از خود نشان دادند.نتیجه گیریافراد معلول بیشتر از افراد عادی به مداخلات روان شناختی برای افزایش میزان شادکامی و رضایت از زندگی و امید نیاز دارند.
کلیدواژگان: افراد دچار معلولیت، امید، رضایت از زندگی، شادکامی -
مقایسه مشکلات رفتاری و اضطراب امتحان، در دانش آموزان دچار ناتوانی یادگیری و عادیصفحات 14-22هدفپژوهش حاضر به منظور مقایسه مشکلات رفتاری و اضطراب امتحان، در دانش آموزان دچار ناتوانی یادگیری و دانش آموزان عادی انجام شد.روش بررسیروش پژوهش، علی مقایسه ای بود و برای انتخاب نمونه ها از روش نمونه گیری خوشه ایاستفاده شد. حجم نمونه 110 نفر بود که 55 نفر آن دچار ناتوانی یادگیری و 55 نفر دیگر عادی بودند. برای انتخاب آزمودنی ها، ابتدا دانش آموزان مشکوک به ناتوانی یادگیری از چندین مدرسه عادی غربال شده و در مراحل بعدی، در مراکز سنجش ناتوانی یادگیری، شناسایی نهایی آن ها صورت گرفت. در گروه عادی، دانش آموزان ازنظر جنس و سن و پایه تحصیلی با دانش آموزان دچار ناتوانی یادگیری همتا شدند و از پرسش نامه مشکلات رفتاری کانرز (فرم معلم و والد) و پرسش نامه اضطراب امتحان ابوالقاسمی و همکاران (1375) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های تی مستقل و تحلیل پراکنش چندمتغیره استفاده شد.یافته هایافته های پژوهش نشان داد که بین مشکلات رفتاری دانش آموزان دچار ناتوانی یادگیری و عادی تفاوت وجود دارد و این تفاوت در خرده مقیاس مشکلات اجتماعی بیشتر است. همچنین، اضطراب امتحان دانش آموزان دچار ناتوانی یادگیری بیشتر است (0٫01≥p).نتیجه گیریدانش آموزان دچار ناتوانی یادگیری، نسبت به دانش آموزان عادی، با مشکلات رفتاری و اضطراب امتحان بیشتری مواجه اند که ممکن است بر پیشرفت تحصیلی و روابط با همسالان تاثیر منفی بگذارد.
کلیدواژگان: اضطراب امتحان، مشکلات رفتاری، ناتوانی های یادگیری -
صفحات 23-32هدفدر شهرهای امروز، عده ای از مردم نمی توانند به منابع موجود و امکانات شهری دسترسی کاملی داشته باشند. دراین خصوص، برنامه ریزی شهری با هدف کاهش نابرابری در محلات شهری، از موضوعات مهم در شهرهای کشورهای در حال توسعه است. هدف این پژوهش بررسی نابرابری های موجود و نشان دادن نابرابری در شهر کرمانشاه، ازطریق بررسی تطبیقی محلات شهری و ارزیابی گروه های انسانی در این محلات است.روش بررسیروش پژوهش کاربردی از نوع توصیفی تحلیلی تطبیقی است که از روش تحلیل عاملی و نرم افزار Arc/Gis استفاده شده است. برای بررسی تطبیقی، از اطلاعات بلوک های آماری سال 1385 و از 36 شاخص استفاده شده است که با روش های آماری به 4 عامل ترکیبی تبدیل شده و نتایج با بهره گیری از مدل تحلیل عاملی ارزیابی شده است. جامعه آماری این پژوهش محلات 22بهمن و شاطرآباد شهر کرمانشاه، در سال 1385، است. در این تحقیق، شاخص های کالبدی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مقایسه شده و وضعیت گروه های انسانی ساکن در این محلات بررسی شده است.یافته هانتایج به دست آمده از تحلیل تطبیقی گویای این مهم است که در محله شاطرآباد، 24 بلوک (معادل 9٫1 درصد) خیلی فقیر، 77 بلوک (معادل 29٫2 درصد) فقیر، 95 بلوک (معادل 36 درصد) متوسط، 54 بلوک (معادل 20٫5 درصد) مرفه و 12 بلوک (معادل 4٫5 درصد) خیلی مرفه شناخته شده اند؛ اما وضعیت در محله 22بهمن این گونه است: 13 بلوک خیلی مرفه (12٫4 درصد)، 62 بلوک مرفه (59 درصد)، 10 بلوک متوسط (9٫5 درصد)، 13 بلوک فقیر (12٫4 درصد)، 2 بلوک خیلی فقیر (1٫9 درصد).نتیجه گیریمحله شاطرآباد از لحاظ شاخص های مدنظر، نسبت به محله 22بهمن وضع نامساعد و ناهنجاری نشان می دهد. نتایج نشان می دهد که بین محلات شهر کرمانشاه نابرابری وجود دارد و محلات شهر کرمانشاه مکانی برای تبلور تمایزات اجتماعی اند. تمایزات و تقابل های اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و فرهنگی آشکار است و شهر کرمانشاه محل بروز اختلافات طبقاتی است و رسیدگی سریع به مسائل شهری آن، باید هرچه زودتر در دستور کار قرار گیرد.
کلیدواژگان: بررسی تطبیقی نابرابری، تمایزات اجتماعی، شهر کرمانشاه، محله 22بهمن، محله شاطرآباد _ -
صفحات 33-39هدفخشم و تکانشگری ممکن است آغازگر بسیاری از اختلالات و آسیب های رفتاری باشد که به ویژه کنترل و نظم دهی آن ها ضروری است و باید برای کنترل آن ها، برنامه ریزی مناسب انجام شود؛ ازاین رو، هدف این پژوهش مطالعه تاثیر آموزش مهارت های مدیریت خشم و بیان هیجانات، بر کاهش اختلالات رفتاری دانش آموزان دختر ناسازگار 7تا12ساله است.روش بررسیپژوهش به روش تحقیق آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. از دانش آموزان در دسترس که نمره آنان در آزمون CSI-4 بیشتر از دیگران و همچنین ناسازگاری آن ها با تایید مشاور و مدیر مدرسه بوده است، 30 نفر انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه گواه و آزمایش تقسیم شدند. مهارت های مدیریت خشم در 8 جلسه یک ساعته، هفته ای یک بار به گروه آزمایش آموزش داده شد؛ ولی گروه گواه مداخله ای دریافت نکردند. برای بررسی فرضیه های اصلی پژوهش حاضر، از روش آماری تحلیل هم پراکنش با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه استفاده شد.یافته هابراساس این پژوهش، بین دانش آموزان گروه آزمایش و گروه گواه، ازنظر شدت اختلالات رفتاری، تفاوت معناداری در خرده مقیاس های کاستی توجه بیش فعالی (0٫01>P)، لج بازی - نافرمانی (0٫01>P)، اختلال سلوک (0٫01>P)، اختلال اضطرابی (0٫01>P)، تیک (0٫01>P) و اختلال خلقی (0٫01>P) مشاهده شده است و تنها در دو خرده مقیاس افسردگی شدید (0٫01نتیجه گیریمی توان آموزش مهارت های مدیریت خشم و بیان هیجانات را روش موثری برای کاهش اختلالات رفتاری درنظر گرفت.
کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، بیان هیجانات، کودکان ناسازگار، مدیریت خشم _ -
صفحات 40-49هدفباتوجه به اینکه جمعیت سالمندان رو به افزایش است و نگرش مثبت به آن ها پیامدهای مثبتی دربردارد، بررسی عوامل موثر و مرتبط با آن موضوعی بااهمیت است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش جهت گیری مذهبی در نگرش به سالمندان است.روش بررسیاین پژوهش به روش توصیفی تحلیلی طراحی شد. نمونه شامل 180 نفر از دانشجویان ورودی سال 87 رشته های روان شناسی بالینی، الهیات، پزشکی و پرستاری دانشگاه فردوسی مشهد بود. روش نمونه گیری در این پژوهش، نمونه گیری هدفمند بوده است، انتظار می رود گروه های مطالعه شده در آینده بیشتر با سالمندان در ارتباط باشند. دانشجویان پرسشنامه های جهت گیری مذهبی آذربایجانی و پرسش نامه نگرش به سالمندان کوگان را تکمیل کردند. پایایی و روایی محتوایی و روایی سازه پرسش نامه جهت گیری مذهبی قبلا در ایران احراز شده است. پایایی و روایی سازه و محتوایی پرسش نامه نگرش به سالمندان را هم محققان احراز کردند.یافته هانتایج نشان داد که بین مردان و زنان ازلحاظ نگرش مذهبی و عامل های آن تفاوت معناداری وجود دارد (0٫001=P)؛ اما بین مردان و زنان ازلحاظ نگرش به سالمندان و مولفه های آن، تفاوت معناداری یافت نشد. با محاسبه ضریب همبستگی پیرسون، مشخص شد که بین جهت گیری مذهبی و عامل های آن با نگرش به سالمندان و مولفه های آن رابطه معناداری وجود دارد (0٫01>p). نتایج اجرای رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که عامل های جهت گیری مذهبی(عقاید و مناسک و اخلاق) می توانند نگرش به سالمندان را پیش بینی کنند (0٫0001=p و 23٫51=2٬148F). نتایج تحلیل پراکنش یک راهه (ANOVA) نیز نشان داد که بین میانگین نمره های نگرش به سالمندان چهار گروه مطالعه شده تفاوت معنا داری وجود دارد (0٫027=p).نتیجه گیرییافته های این پژوهش موید این است که نگرش مذهبی با نگرش به سالمندان رابطه دارد و ما، ازطریق نگرش مذهبی افراد، می توانیم نگرش به سالمندان آن ها را پیش بینی کنیم.
کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، سالمندان، نگرش -
صفحات 50-63هدفهدف از انجام این پژوهش، بررسی ویژگی های ناتوانان حرکتی و معلولان شنوایی شهر اراک، سنجش تناسب مکان های ورزشی با وضع بدنی آن ها، اثر گذاری دسترسی و ایمنی و تناسب مکان های ورزشی، بر انجام فعالیت های ورزشی و درنهایت، سنجش نقش فعالیت ورزشی ناتوانان در مشارکت اجتماعی است.روش بررسیروش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی است، جامعه آماری ناتوانان حرکتی و شنوایی شهر اراک هستند. از بین آن ها، تعداد 100 نفر که در طول هفته فعالیت ورزشی داشته اند و در دسترس بوده اند، به عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات، از روش های رگرسیون خطی و گام به گام استفاده شده است.یافته هاباتوجه به مقدار ضریب تعیین تعدیل شده و سطح معناداری آن که کمتر از 0٫01 است با 99 درصد اطمینان، رابطه بین سه متغیر مستقل دسترسی و ایمنی و تناسب مکان های ورزشی با متغیر وابسته انگیزه در انجام فعالیت های ورزشی، معنادار است و حدود 21 درصد از متغیر وابسته را تبیین می کند. همچنین با اطمینان 99 درصد، رابطه معناداری بین انجام فعالیت های ورزشی و حضور بیشتر ناتوانان و معلولان در جامعه وجود دارد و تقریبا 30 درصد از انگیزه مشارکت اجتماعی ناتوانان، مربوط به انجام فعالیت های ورزشی است.نتیجه گیریدسترسی و ایمنی و تناسب مکان ها و وسایل ورزشی برای نیازهای ناتوانان مناسب نیست و میزان رضایت مندی آن ها اندک است. توجه به تناسب سازی سه شاخص فوق سبب انگیزه بخشی بیشتر به ناتوانان و معلولان در انجام فعالیت های ورزشی می شود و درنتیجه، افزایش تحرک بدنی سبب حضور بیشتر آن ها در بین سایر افراد و مشارکت اجتماعی خواهد شد.
کلیدواژگان: ایمنی، تناسب، دسترسی، مشارکت اجتماعی، ناتوانان، ورزش -
صفحات 59-69هدفگفتار ناواضح از مشکلات اصلی ناشنوایان است. در این پژوهش، بیان کلامی به فرد ناشنوای عمیق بزرگسال آموزش داده شد، با این هدف که امکان آموزش گفتار واضح بدون تکیه بر حس شنوایی و باتکیه بر سایر حواس همچون حس لامسه و بینایی و حس حرکت اثبات شود.روش بررسیبرای ارزیابی وضوح گفتار، قبل و بعد از درمان، از دو روش تشخیص مورد و نمره دهی استفاده شد. براساس قضاوت های سه فرد فارسی زبان که با گفتار ناشنوایان آشنا نبودند، وضوح صدای /g/ و هجای /ga/ سنجیده شد. این مطالعه مداخله ای موردمنفرد (Single subject) طی 12 جلسه 1ساعته به طور میانگین هفته ای سه بار انجام شد.یافته هانتایج پژوهش حاضر نشان داد که براساس ملاک تشخیص مورد، وضوح گفتار در دو بافت صدا و هجای مدنظر، از سطح ناواضح به واضح پیشرفت کرد. براساس ملاک نمره دهی، سه فرد شنوا میزان پیشرفت وضوح را 100درصد برآورد کردند.نتیجه گیرییافته های پژوهش نشان داد درنتیجه درمان، وضوح گفتار این فرد ناشنوا به میزان چشمگیری افزایش یافته است؛ بنابراین، می توان ادعا کرد افزایش وضوح گفتار، حداقل در بافت های مطالعه شده، بدون تکیه بر حس شنوایی و باتکیه بر سایر حواس امکان پذیر است.
کلیدواژگان: صدا، ناشنوا، وضوح گفتار، هجا
-
Pages 1-7ObjectiveThe current study, which is a descriptive – analytical study, was conducted to investigate the distribution of known disability-causing factors in families with physically and mentally disabled children in Khomeyni-Shahr County.Method & Material: Stratified random sampling was done to select 252 disabled individuals. The data collection tool was a researcher-made questionnaire containing 35 questions. T-test and Chi square were used to analyze the data.ResultsMost of the mothers had blood relations with their husbands (56.7%), and 27.8% of them had been physically abused during their pregnancies. 21.8% had had accidents during their pregnancies and had incurred trauma to the abdomen. 66.7% had not received specialized prenatal care. Most (67.9%) mothers were unaware of the risk of cousin marriage, and 77% were unaware of the risk of pregnancy after the age of 35. Mostly (69.9%) they did not know that they should not take medications without prescription. 48% had experienced psychological problems during their pregnancies. 40.1% had gone through difficult and lengthy labors. 27.8% of the disabled subjects had had some accident during their infancy and 43.3% of them had experienced febrile convulsions during their infancy.ConclusionThere were significant associations between cousin marriages and the numbers of disabled individuals (p<0.01) and cultural factors (p<0.001) in this county. Hence, a great share of disability prevention programs should focus on the establishment and expansion of Genetic Counseling centers. Furthermore, all-encompassing facilities should be developed for marriage and prenatal counseling and mothers and fathers alike should receive the necessary training.Keywords: Cousin Marriage, Disability, Physical, Mental, Motor
-
Pages 8-13ObjectivesHappiness, life satisfaction and hope are concepts that most people seek in the industrial era and machine life. Disabilities and physical problems are among the factors affecting the aforementioned concepts. Here we have compared disabled individuals’ hope, happiness and life satisfaction with those of normal subjects.Method & Material: A causal – comparative study was conducted. Thirty disabled individuals and 30 individuals without disabilities were selected from three nongovernmental institutes for the disabled through convenience sampling. The subjects completed the questionnaires on Hope, Happiness and Life Satisfaction. One way analysis of variance (ANOVA) was used to analyze data.ResultsHappiness, hope, and life satisfaction were significantly lower in persons with disabilities than those without them (p<0.001). Disabled people have lower happiness, hope and life satisfaction.ConclusionDisabled people need more psychological interventions to boost their happiness, hope and life satisfaction.Keywords: Disabled Individuals, Hope, Happiness, Life Satisfaction
-
A Comparison of Behavioral Problems and Test Anxiety between Students with Learning Disabilities and Normal StudentsPages 14-22ObjectiveThe purpose of this study was to compare behavioral problems and test anxiety between normal students and students with learning disabilities (LD).Materials and MethodsThe present study was a causal-comparative research in which multistage cluster sampling was applied. To this end, first the students who were suspected to have LD were identified in regular schools. Their LD was later approved in LD testing centers. Normal students were matched in terms of gender, age and grade with the LD students. On the whole, 110 individuals i.e. 55 normal and 55 students with LD were studied. Conners Behavioral Problems Questionnaire (parent - teacher form) and Abolqasemi’s Test Anxiety Inventory (1996) were used to collect data. Data were analyzed by independent t-test and multivariate analysis of variance (MANOVA).ResultsThe results showed that students with LD had more behavioral problems than normal students, especially in the subscale of social problems. Moreover, there was a significant difference between students with LD and normal students in terms of test anxiety; students with LD had more test anxiety than normal students (P≤0.01).ConclusionStudents with LD have more behavioral problems and test anxiety as compared to normal students, which may negatively influence their academic achievement and peer relationship.Keywords: Behavioral Problems, Test Anxiety, Learning Disabilities
-
Pages 23-32ObjectiveNowadays, some citizens do not have full access to existing resources and urban facilities. To this end, urban planning has become an important means for reducing inequality in urban neighborhoods in developing countries. The objective of this research was therefore to investigate and demonstrate the existent inequalities in the city of Kermanshah through a comparative study of urban neighborhoods and the assessment of human groups in these neighborhoods. Method & Material: A comparative research of descriptive – analytical design and applied nature was conducted in which factor analysis and Arc/Gis software were used. For purposes of comparison, statistical data blocks of 2006 and 36 indicators were used that were converted into 4 combined factors through statistical methods. The aforementioned results were then assessed through the factor analysis model. The statistical population consisted of Kermanshah’s ‘22 Bahman’ & ‘Shaterabad’ neighborhoods (2006). We compared social, economic, cultural and spatial indicators among the human groups residing in these neighborhoods and evaluated their statuses.ResultsBased on our results, Shaterabad consisted of 24 ‘very poor’ blocks (9.1%), 77 ‘poor’ blocks (29.2%), 95 ‘middle-class’ blocks (36%), 54 ‘rich’ blocks (20.5%) and 12 ‘very rich’ blocks (4.5%). However, the status of the ’22 Bahman’ neighborhood was as follows: 13 ‘very rich’ blocks (12.4%), 62 ‘rich’ blocks (59%), 10 ‘middle-class’ blocks (9.5%), 13 ‘poor’ blocks (12.4%) and 2 ‘very poor’ blocks (1.9%).ConclusionIn comparison to the ’22 Bahman’ neighborhood, the Shaterabad neighborhood exhibits an unfavorable status. According to our results, inequalities exist between Kermanshah’s neighborhoods. Spatial, economic, cultural and social differences are clearly evident in Kermanshah. Hence, its urban issues must be put on the agenda and addressed as soon as possible.Keywords: Comparative Study of Inequality, Social Differences, Kermanshah City, 22 Bahman Neighborhood, Shaterabad Neighborhood
-
Pages 33-39ObjectiveAnger and aggression may instigate many behavioral disorders and hazards. Hence, controlling them is a must that requires proper planning. In light of the aforementioned, the objective of the current research was to study the effectiveness of teaching anger management and emotional expression skills in reducing behavioral disorders in maladaptive girl students aged 7-12 years.Method & Material: An experimental study was conducted through a pretest – posttest design. Thirty girl students were selected among those who were accessible, those who had scored higher than the rest in the CSI-4 test and whose maladaptive behavior was approved by the school counselor and principal. They were then randomly assigned to two test and control groups. Anger management skills were taught to the test group through eight 1-hour-long sessions held once a week. The control group however, did not receive any training. Distribution analysis was performed through the pretest – posttest design To test the main hypotheses of this research.ResultsThere were significant differences between the test and control groups with regards to the severity of behavioral disorders in the following subscales: attention deficit – hyperactivity (p<0.01), oppositional defiant (p<0.01), conduct disorder (p<0.01), anxiety disorder (p<0.01), ticks (p<0.01), and mood disorder (p<0.01). The only two subscales that did not prove to be significantly different between the maladaptive children of either test or control groups were major depression (p>0.01) and fear (p>0.01); the effect of the pretest had been kept constant. The hypothesis is therefore approved, as 6 of the subscales of behavioral disorders have proven to be significant.ConclusionAnger managment skills and emotional expression training can be considered effective methods for treat behavioral disorders.Keywords: Behaviroal Disorders, Emotion Expression, Maladaptive Children, Anger Management
-
Pages 40-49ObjectiveThe elderly population is increasing in number. No doubt, a positive attitude towards them can have positive outcomes. Hence, determining the factors affecting the elderly is an important topic. Thus, the objective of this study was to examine the role of religious orientation in attitudes toward the elderly.Materials and MethodsThis research was of descriptive - analytical design. The study population consisted of 180 students admitted in 2008 in the disciplines of clinical psychology, theology, medicine and nursing at Mashhad’s ‘Ferdowsi University’. Purposive sampling was used. We expect the groups to have greater communications with the elderly in the future. The ‘Azerbaijani religious orientation scale’ and ‘Kogan's Old People scale’ (KOP) were completed by the students. Reliability, content and construct validities of the religious orientation questionnaire have already been evaluated in Iran. The reliability, construct and content validities of the KOP were evaluated by the research team.ResultsThere were significant differences between males and females in their religious orientation & its relevant factors (p= 0.001). However, males and females did not significantly differ in terms of their attitudes toward the elderly & its components. Pearson’s correlation showed a significant association between religious orientation & its factors and attitudes toward the elderly & its components (p<0.01). The results of multiple regression showed that the religious orientation factors (beliefs, rituals and ethics) could predict attitudes toward the elderly (p=0.0001, F(2.148) =51.23). ANOVA showed significant differences between the four groups in terms of their attitudes toward the elderly (p=0.027).ConclusionsThe findings of this study confirm that religious attitudes are related to attitudes toward the elderly and that we can predict these attitudes through people’s religious attitudes.Keywords: Religious Attitudes, Attitude, Elderly.
-
Pages 50-63ObjectiveThe aim of this study was to examine the characteristics of people with hearing and motor disabilities in the city of Arak. Furthermore, we aimed to evaluate the appropriateness of sports facilities with their bodily conditions; the effectiveness of accessibility, safety and appropriateness of sports facilities on sport activities; and finally, to assess the role of disabled individuals’ physical activity in community participation.Method & Material: A descriptive - analytical study was conducted on the motor - and - hearing disabled people of Arak city. Among them 100 people who exercised weekly and who were accessible were chosen as the statistical sample. Stepwise linear regression was used for data analysis.ResultsThe adjusted coefficient of determination (p<0.01, confidence interval: 99%) indicated that a significant relationship existed between the independent variables of ‘accessibility, safety and appropriateness of sports facilities’ and the dependent variable of ‘motivation for exercise’ and explains about 21% of the dependent variable. Moreoveoer, a significant correlation (99%) was observed between performing sport activities and the greater presence of disabled people in the community. Approximately 30% of disabled individuals’ motivation for community participation may be attributed to their sport activities.ConclusionsThe accessibility, safety and appropriateness of sport facilities and equipment are not suitable for the disabled’ needs. Moreover, the disabled’ satisfaction is low. Greater focus should be laid on the three aforementioned indices to create more motivation among the disabled people to perform sport activities and in turn increase their physical activity and community participation.Keywords: Safety, Suitability, Access, Social Participation, Disability, Sports
-
Pages 59-69ObjectivesUnintelligible speech is one of the main problems Deaf people have. In this project we taught speech production to a deaf adult in order to prove the possibility of learning intelligible speech without hearing and by applying other senses like tactile, kinesthetic and visual senses.Materials and MethodsWe used two methods for speech intelligibility assessment before & after therapy: (1) Item Identification and (2) Rating Scale. The intelligibility of the /g/ sound and /ga/ syllable was evaluated on the basis of judgments of three native Persian-speakers who were not familiar with deaf speech. This single-subject intervention lasted for 12 sessions, through one-hour sessions held thrice a week.ResultsBased on item-identification, intelligibility of the contexts under study improved from unintelligible to intelligible level. Based on the rating scale, the improvement rate was judged at 100% by the three normal-hearing listeners.ConclusionsOur findings showed significant improvements in the intelligibility of deaf speech following treatment. So we could claim that acquiring intelligible speech can be possible – at least in the studied contexts – without any auditory feedback and through the application of other senses.Keywords: Deaf, Intelligibility, Syllable, Sound.