فهرست مطالب
نشریه به زراعی نهال و بذر
سال سیام شماره 4 (1393)
- تاریخ انتشار: 1393/12/23
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 357-373آزمایشی به منظور ارزیابی اثر سه پایه رویشی MM106، MM111، M9 و سه رقم تجاری سیب گلدن دلیشز، فوجی و دلباراستیوال بر کارآیی جذب عناصر معدنی و برخی صفات کمی و کیفی سیب طی سال های باغی 1390 و 1391 اجرا شد. کارآیی عملکرد، قندهای احیاکننده، اسید قابل تیتراسیون، pH آب میوه، سفتی بافت و متوسط وزن میوه، نیتروژن و پتاسیم میوه و برگ و همچنین میزان فسفر، آهن، منگنز، روی و بور برگ اندازه گیری شدند. بیشترین کارآیی عملکرد در ترکیب رقم دلباراستیوال روی پایه MM106 با 51/0 و کمترین آن در رقم فوجی روی پایه های MM106 و MM111 به ترتیب با 17/0 و 18/0 کیلوگرم بر سانتی متر مربع سطح مقطع عرضی تنه مشاهده شد. پایه M9 در جذب نیتروژن و فسفر در مقایسه با دو پایه دیگر کارآمدتر بود، اما پایه های MM106 و MM111 در مقایسه با پایه M9 در جذب آهن بهتر بودند. پتاسیم برگ با کارآیی عملکرد درختان و پتاسیم میوه با وزن میوه و اسید قابل تیتراسیون آب میوه همبستگی مثبت و معنی داری نشان داد، از این رو این عنصر در تغذیه درختان سیب خیلی اهمیت دارد.
کلیدواژگان: پتاسیم، جذب عناصر، سیب، کارآیی عملکرد، وزن میوه -
صفحات 375-387به منظور ارزیابی اثر کشت های تاخیری بر عملکرد علوفه ارقام شبدر، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال های 91 - 1389 در کرج اجرا شد. کرت اصلی تیمار تاریخ کاشت های تاخیری در سه سطح (شامل تاریخ کاشت معمول در 24 شهریور و دو تاریخ کاشت تاخیری در 7 و 21 مهر) و کرت فرعی شامل ده رقم شبدر بود.تجزیه واریانس مرکب عملکرد علوفه نشان داد که اثر سال، تاریخ کاشت، رقم و اثر متقابل این عوامل بر عملکرد علوفه خشک در پاییز، بهار و چین های مختلف معنی دار بود. تاخیر درکاشت باعث کاهش تولید علوفه ارقام شبدردر پاییز و بهار شد، به طوری که میانگین کاهش تولید علوفه در پاییز حدود 50% و در بهار 30% بود. مقایسه میانگین علوفه تولیدی در پاییز و بهار نشان داد که فصل بهار با میانگین تولید 61/2 تن نسبت به فصل پاییز با میانگین تولید 18/1 تن در هکتار علوفه خشک برتری داشت. مقایسه میانگین عملکرد در چین ها نشان داد که در چین اول ارقام شبدر ایرانی و شبدر لاکی، در چین دوم شبدر برسیم، در چین سوم شبدر قرمز و در مجموع سه چین شبدر قرمز و شبدر برسیم به ترتیب 91/13 و 53/13 تن در هکتار بیشترین عملکرد علوفه خشک را تولید کردند. به طور کلی بر اساس این نتایج، برای تولید علوفه در پاییز و ابتدای فصل بهار می توان از ارقام زودرس و دارای رشد سریع شبدر لاکی و شبدر ایرانی یک چین با تولید حدود 9 تن علوفه خشک و در فصل رشد ارقام دیررس شبدر برسیم، شبدر قرمز و شبدر ایرانی با تولید حدود 13-12 تن در هکتار علوفه خشک در نظام های زراعی استفاده کرد.
کلیدواژگان: گونه شبدر، عملکرد علوفه، تاریخ کاشت -
صفحات 389-400به منظور تعیین مناسب ترین آرایش کاشت رقم Cal J–N3 گوجه فرنگی در روش آبیاری قطره ای نواری، در ایستگاه تحقیقات برازجان طی دو سال زراعی 90-1388 آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار فاصله کاشت بین ردیف شامل120، 140، 160، 180 و 200 سانتی متر در کرت اصلی و سه تیمار فاصله کاشت روی ردیف شامل 40، 50 و 60 سانتی متر در کرت فرعی در سه تکرار به اجرا در آمد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس مرکب داده ها نشان داد که اثر متقابل فاصله بین ردیف × فاصله روی ردیف بر صفات وزن میوه، طول میوه در سطح یک درصد و بر صفت عملکرد تک بوته و مواد جامد محلول و قطر میوه در سطح پنج درصد معنی دار بود، ولی این اثر بر عملکرد میوه معنی دار نبود. با توجه به قرار گرفتن آرایش کاشت های40 ×120 و 50×120 سانتی متر با عملکردهای 52/38 و 65/37 تن در هکتار در یک کلاس آماری، علی رغم این که آرایش کاشت 50×120 سانتی متر برای کشاورزان هزینه تولید کمتری دارد لذا آرایش کاشت 40 ×120 به دلیل دارا بودن عملکرد میوه بیشتر و کارآیی مصرف آب بالاتر توصیه می شود.
کلیدواژگان: آبیاری قطره ای نواری، آرایش کاشت، برازجان، کرت های یک بار خرد شده، گوجه فرنگی -
صفحات 401-420به منظورارزیابی و تعیین ارزش زراعی و مصرف VCU (Value for Cultivation and Use) ارقام مختلف پنبه در شرایط گرمسار، در سال های 1391 و 1392، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. ارقام مورد ارزیابی ورامین، دکتر عمومی، اولتان، سیلند، تابلادیلا، No.210، No.228، Asj.559 و B.557 بودند. در طول فصل رویش عملکرد وش و صفات وابسته به آن اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که ارقام مختلف از نظر کلیه صفات مورد بررسی تفاوت معنی دار داشتند. رقم تابلادیلا با داشتن بیشترین تعداد غوزه در بوته از بیشترین عملکرد وش به میزان 3847 کیلوگرم در هکتار برخوردار بود. کمترین عملکرد وش مربوط به رقم دکتر عمومی و به میزان1177 کیلوگرم در هکتار بود که کمترین تعداد غوزه در بوته را نیز داشت. این رقم با ارتفاع بوته 139 سانتی متر، بیشترین ارتفاع بوته را داشت و کمترین ارتفاع بوته به میزان 82 سانتی متر متعلق به رقم No.228 بود. عملکرد وش با اجزای آن ازجمله متوسط تعداد غوزه در بوته، وزن غوزه و تعداد برچه همبستگی مثبت نسبتا بالا و با بعضی از صفات رویشی مانند اولین مکان میوه دهی، طول پنج گره انتهایی و ارتفاع بوته همبستگی منفی ضعیفی نشان داد. براساس نتایج، در شرایط اجرای این تحقیق، رقم تابلادیلا از ارزش زراعی و مصرف (VCU) بیشتری برخوردار بوده و قابل توصیه برای کشت در منطقه گرمسار است.
کلیدواژگان: پنبه، رقم، آزمون تعیین ارزش زراعی و مصرف (VCU)، عملکرد وش، نمود مزرعه ای رقم -
صفحات 421-439به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود زیستی و کود شیمیایی فسفر بر کمیت و کیفیت ذرت علوفه ای رقم SC540 تحت رژیم های مختلف رطوبتی، آزمایشی به صورت لاین سورس (Line Source) در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه مرکز آموزش کشاورزی شهید ناصری کرج در دو سال زراعی 92-1391 و 93-1392 اجرا شد. با اجرای سیستم لاین سورس، چهار سطح آبیاری (بدون تنش، تنش ملایم، تنش متوسط، تنش شدید) اعمال شد. عامل فسفر نیز در پنج سطح شامل 100 درصد کود شیمیایی سوپرفسفات تریپل و بدون کود زیستی، 75 درصد کود شیمیایی توصیه شده همراه با کود زیستی،50 درصد کود شیمیایی توصیه شده همراه با کود زیستی، 25 درصد کود شیمیایی توصیه شده همراه با کود زیستی، کود زیستی و بدون کود شیمیایی بود. نتایج آزمایش حاکی از معنی دار بودن تیمار کودی در اکثر صفات مورد مطالعه در سال اول و دوم بود. بیشترین عملکرد علوفه تر و خشک از اعمال تیمار بدون کود زیستی و 100 درصد کود فسفر به دست آمد که این مقدار از نظر آماری تفاوت معنی داری با تیمار کود ریستی و 75 درصد کود فسفر نداشت. در سال اول، اعمال تنش آبی موجب کاهش 21/22، 07/12 و 78/2 درصدی به ترتیب در تیمارهای تنش شدید، متوسط و کم نسبت به تیمار بدون تنش رطوبتی شد. از نظر پارامترهای کیفیت علوفه نیز تیمار کود زیستی و 75 درصد کود فسفر بالاترین مقدار را نشان داد. یافته های این تحقیق نشان داد که باکتری های محرک رشد موجود در کود زیستی علاوه بر افزایش رشد و کاهش مصرف کود، منجر به افزایش تحمل گیاه در شرایط تنش کم آبی می شوند.
کلیدواژگان: سودوموناس، لاین سورس، قابلیت هضم علوفه، پروتئین خام، عملکرد -
صفحات 441-456به منظور مطالعه اثر سطوح آبیاری و کشت پر تراکم بر کارایی جذب و مصرف نیتروژن در زعفران، آزمایشی در دو سال زراعی 92-1391 و 93-1392 به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. در این مطالعه، مقادیر آبیاری (50، 75 و 100 درصد نیاز آبی زعفران) به عنوان عامل اصلی و سطوح کشت پر تراکم (شامل 50، 100، 200 و 300 بنه در متر مربع) عامل فرعی در آزمایش بودند. بر اساس نتایج آزمایش، کمترین میزان جذب نیتروژن در اندام هوایی و بنه زعفران (به ترتیب 02/6 و 62/5 گرم در متر مربع) در شرایط اجرای کاشت 50 بنه در متر مربع + 50 درصد آبیاری مشاهده شد. با افزایش تراکم کاشت در هر دو سال، کارایی جذب، کارایی مصرف و شاخص برداشت نیتروژن در زعفران به طور معنی داری رو به افزایش گذاشت. همچنین در سال دوم، کارایی جذب، کارایی مصرف و شاخص برداشت نیتروژن در زعفران بیش از سال اول بود. به نظر می رسد که تراکم بالای کاشت زعفران که الگوی کشت پر تراکم نامیده می شود، بتواند به عنوان راهی برای افزایش کارایی مصرف نیتروژن در زعفران مورد توجه باشد.
کلیدواژگان: بنه دختری، شاخص برداشت نیتروژن، غلظت نیتروژن، کارایی مصرف نیتروژن، نیاز آبی -
صفحات 457-471به منظور تعیین مناسب ترین تاریخ انتقال سوخچه برای زودرس کردن ژنوتیپ های پیاز در منطقه بهبهان آزمایشی به مدت دو سال زراعی (93-1391) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان انجام شد. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی عبارت بودند از چهار ژنوتیپ شامل جمعیت بهبود یافته پیاز بهبهان، توده محلی رامهرمز، رقم تگزاس ارلی گرانو و پریماورا وسه تاریخ انتقال شامل اول مهر، پانزده مهر و اول آبان ماه. به منظور تولید سوخچه بذرها در اوایل فروردین ماه با تراکم 12-10 گرم در کرت هایی به ابعاد یک مترمربع کشت و سوخچه ها در اوایل تیر ماه برداشت شدند. تاریخ انتقال اول آبان ماه حداکثر عملکرد کل و قابل فروش را تولید کرد و بر دو تاریخ انتقال دیگر در سطح احتمال 1 % برتری داشت. با به تعویق افتادن تاریخ انتقال از اول مهرماه، درصد بولتینگ و دوقلویی کاهش یافت. کمترین درصد بولتینگ و دو قلویی به رقم پریماورا مربوط بود. افزایش عملکرد کل و قابل فروش و متوسط وزن سوخ رقم پریماورا در مقایسه با سه ژنوتیپ دیگر در سطح احتمال 1%. معنی دار بود. حداکثر عملکرد کل و قابل فروش رقم پریماورا در تاریخ انتقال اول آبان ماه تولید شد و عملکرد قابل فروش این رقم در تاریخ انتقال اول مهر ماه در مقایسه با تاریخ انتقال اول آبان حدود 25% کمتر بود ولی به دلیل 30 -20 روز زودرس شدن محصول در تاریخ انتقال اول مهر ماه و کاهش 50 درصدی قیمت در این مدت، تاریخ انتقال، برای زودرس کردن پیاز در منطقه بهبهان کاشت سوخچه های رقم پریماورا درتاریخ انتقال اول مهر ماه توصیه می شود.
کلیدواژگان: پیاز، تاریخ انتقال، سوخچه، ژنوتیپ، زودرسی -
صفحات 473-485مدیریت مواد غذایی به خصوص نیتروژن و پتاسیم بروز و توسعه انواع بیماری ها را کاهش می دهد. به منظور بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن و پتاسیم بر شدت آلودگی شانکر سیتوسپورایی درختان سیب، آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در شرایط کشت بدون خاک روی نهال های دو ساله سیب رقم گلدن دلیشز اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح نیتروژن (صفر، 105، 210 و 315 میلی گرم بر کیلوگرم) و چهار سطح پتاسیم (صفر، 115، 230 و 345 میلی گرم بر کیلوگرم) بودند. بعد از شش هفته نهال ها توسط جدایه ای با بیماریزایی بالا از قارچ Cytospora cincta Fries مایه زنی شدند و شش ماه بعد میانگین مساحت زخم های ایجاد شده روی تنه نهال ها اندازه گیری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که تغییر در سطوح مختلف نیتروژن و پتاسیم باعث تغییر در شدت بیماری شد. بیشترین و کمترین شدت آلودگی به ترتیب در تیمارهای بدون مصرف نیتروژن (N0) و پتاسیم (K0) و استفاده بهینه(N210K230) مشاهده شد. با افزایش مقدار پتاسیم شدت آلودگی کاهش یافت، در حالی که در سطوح کمتر از مقدار بهینه نیتروژن (N210)، بیماری با شدت های مختلف مشاهده شد، همان گونه که در غلظت زیادتر از حد مطلوب نیتروژن، نیز شدت آلودگی افزایش معنی داری را نشان داد. با مصرف مقادیر بهینه، شدت آلودگی به طور قابل توجهی کاهش نشان داد.
کلیدواژگان: سیب رقم گلدن دلیشز، شانکر سیتوسپورائی، مساحت زخم، مصرف بهینه عناصر
-
Pages 357-373An experiment was carried out to evaluate the effects of three vegetative rootstocks MM106, MM111, M9 and three commercial cultivars, Golden Delicious, Fuji and Delbarestival on mineral elements uptake efficiency and some quantitative and qualitative characteristics of apple during two growing seasons 2011 and 2012. Yield efficiency, reducing sugars, titrable acidity, pH of fruit juice, tissue firmness and average of fruit weight, N and K of fruit and leaf and also leaf P, Fe, Mn, Zn and B concentration were measured. The most yield efficiency was measured in Delbarestival onto MM106 combination with 0.51 and the least in Fuji onto MM106 and MM111 with 0.17 and 0.18 kgcm-2 of tree cross sectional area, respectively. M9 in N and P uptake was more efficient than the MM111 and MM106, but MM111 and MM106 rootstocks in Fe uptake were more efficient than the M9 rootstock. There were significant positive correlations between leaf K concentration and trees yield efficiency and also between fruit K concentration, fruit weight and fruit juice titrable acidity, so the role of this element in apple trees nutrition is very important.Keywords: Apple, fruit weight, mineral uptake, potassium, yield efficiency
-
Pages 375-387To evaluate the effect of delay croppings on forage yield production of clover cultivars, a field experiment was carried out in split plot (RCBD) with four replications in Karaj during 2010-12. Delay cropping was considered as main plot with three planting dates (15 Sept., 20 Sept. and 13 Oct.) and sub plot was allocated to ten clover cultivar 1. Late maturity Persian clover, 2. Moderately maturity Persian clover, 3. Early maturity Persian clover, 4. One cut Persian clover, 5. Persian clover line 13, 6. Persian clover line 7, 7. Persian clover population, 8. Berseem clover cv. Tolidi- Karaj, 9. Red clover cv. Naseem and 10. Crimson clover cv. Alborz 1. The results of combined analysis of forage yield showed that the effects of year, planting date, cultivar and interaction effects of these factors were significant on dry forage yield. Delay in planting decreased the forage yield of clover cultivars up to 50% in fall and 30% in spring. Mean comparison of spring and fall forage yield showed that spring yield with 2.61 tha-1 had superiority to fall yield with 1.18 tha-1. In the first cutting Persian clover and Crimson clover, in the second cutting Berseem clover, in the third cutting Red clover and in the total cuttings Red clover and Berseem clover with 13.91 tha-1 and 15.53 tha-1 produced the highest dry forage yield. Generally, for forage production in fall and spring, Persian clover on cut cultivar and Crimson clover with about 9 tha-1 and for both seasons Berseem clover, Red clover and Persian clover with 12-13 tha-1 dry forage yield can be recommend for Karaj area.Keywords: Clover species, forage yield, planting date
-
Pages 389-400The study was conducted in order to determine the best planting pattern of Cal J-N3 tomato cultivar in Tape-Drip Irrigation system, an experiment was carried out using split plot in randomized completely block design with five row spacing(120,140, 160, 180 and 200 cm) in main plot and three levels of plant spacing(40, 50 and 60 cm) in sub plot with three replications in Boushehr Agricultural and Natural Research Resource Center during 2009-2010 and 2010- 2011.The results showed that interaction between row spacing and plant spacing effect on fruit weight, fruit length was significant at 1% and on plant yield, Berix and fruit diameter at 5% level of probability. The, effect was not significant on fruit yield. As the plantings of 120×40 and 120×50 cm with 38.52 and 37.65 tons per hectare were statistically located in the same class but planting of 120×50 cm has lower production costs for farmers, therefor, planting of 120 × 40 is recommended for the region due to higher yield and more water use efficiency.Keywords: Tape, Drip Irrigation, planting pattern, Borazjan, split plot, tomato
-
Pages 401-420To evaluate the Value for Cultivation and Use(VCU) of various cotton cultivars in Garmsar conditions, an experiment was conducted in a complete randomized block design with three replications in 2012 and 2013. Evaluated cotton cultivars were Varamin, Dr. Omumi, Sealand, Oltan, Tabladila, No. 210, No. 228, Asj. 559 and B. 557. Seed cotton yield and related traits were measured during the growing season. Results showed that cultivars were different in all evaluated traits. Tabladila cv. had the highest number of bolls per plant and the highest seed cotton yield (3847 kgha-1). The lowest seed cotton yield belonged to the Dr. Omumi cv. with 1177 kgha-1 which had also the lowest boll per plant. This cultivar had the maximum plant height about 139 cm and the minimum plant height belonged to No.228 cv. There was a relatively high positive correlation between seed cotton yield and its yield components such as boll per plant, boll weight and number of locule, but correlation with some vegetative traits such as first fruiting node position number, length of five end internodes and plant height was weak and negative. Based on these results, Tabladila cv. which had higher Value for Cultivation and Use(VCU), can be recommended for cultivation in Garmsar region.Keywords: Cotton, cultivar, Value for Cultivation, Use(VCU), seed cotton yield, žcultivar field performance
-
Pages 421-439To investigate the effects of different levels of biofertilizer and phosphorus chemical fertilizer on quantitative and qualitative yield of forage corn cv. SC 540 under different humidity regimes, an experiment was conducted as Line Source based on randomized complete block design with three replications in Agricultural Education Center of Shahid Naseri in Karaj during 2012 and 2013. The implementation of Line Source was applied as four levels of irrigation (non stress, mild stress, moderate stress and severe stress). Phosphorus factor was in five levels including the application of 100% triple super phosphate fertilizer without biofertilizer, 75% recommended rate of chemical fertilizer with biofertilizer, 50% recommended chemical fertilizer with biofertilizer, 25% recommended chemical fertilizer with biofertilizer, biofertilizer and without chemical fertilizer. The results of experiment showed significant differences among the fertilizer treatments for most of studied traits in the first and second years. The highest fresh and dry forage yield were obtained from the treatment of 100% triple super phosphate fertilizer without biofertilizer that was not significally different from the treatment of 75% recommended chemical fertilizer and biofertilizer. Moisture stress reduced forage yield up to 21.22, 12.07 and 2.78 percent in severe, mild and very mild stress conditions in 2012, respectively. Treatment of 75% recommended chemical fertilizer and biofertilizer had also the highest effect on forage quality parameters. The findings of this research indicated that growth promoting bacteria exist in biofertilizer, in addition to growth increasemend and reduction of fertilizer consumption, lead to increase plant tolerance under water deficit stress conditions.Keywords: Crude protein, forage digestibility, Line, Source, Pseudomonas, yield
-
Pages 441-456The effects of irrigation levels and high corm density on replacement corms behavior and nitrogen uptake of saffron (Crocus sativus L.) were studied in a field experiment as split-plot based on a randomized complete block design with three replications at Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Iran, during the years of 2012 and 2013. The irrigation levels of saffron based on water requirement (50, 70 and 100 %) and high corm density (50, 100, 200 and 300 corms per m2) were allocated to the main and sub plots, respectively. Based on the results, the lowest nitrogen content in replacement corm and aerial part of saffron (6.02 and 5.62 gm-2, respectively) were observed by sowing 50 corms per m2 + 50 % irrigation. In both years, nitrogen uptake efficiency, nitrogen use efficiency and nitrogen harvest index of saffron was significantly decreased by increasing the corm planting density. In the second year, nitrogen uptake efficiency, nitrogen use efficiency and nitrogen harvest index were more than the first year. It seems that higher planting densities, which named dense corm planting, can be considered as an alternative approach for increasing nitrogen use efficiency in saffron.Keywords: Replacement corm, nitrogen harvest index, nitrogen concentration, nitrogen use efficiency, water requirement
-
Pages 457-471This experiment was conducted to determine the best transplanting date to earliness the onion, at Behbahan Agriculture Research Station for two years (2012-2014). Experiment was performed in factorial based on RCBD with three replications. The factors were four onion genotypes, including: Improved population of Behbahan onion, Ramhormoz landrace, Primavera and Texas Early Grano cultivars and three transplanting dates, including: 23rd September, 7th and 23rd October. To produce sets, 10-12 g seeds of onion genotypes were sown per square meter in late February and sets were harvested in late January. Based on the results, threshold of day length related to bulbing for Primavera cultivar was shorter than for other genotypes. The highest total and marketable yield was produced on 23rd October transplanting date. Percent of bolted plants and doubling bulbs decreased by delaying transplanting date. The minimum bolted plants and doubling bulbs belonged to Primavera cultivar. The highest total and marketable yield as well as mean bulb weight obtained from primavera cultivar. Interaction effect of genotype and transplanting date showed that the most total and marketable yield was produced by Primavera cultivar on 23rd October transplanting data and marketable yield of this cultivar on transplanting date of 23rd September was about 25% lower than transplanting date of 23rd October. Nevertheless, due to 20-30 days crop earliness in transplanting date of 23rd October and 50% reduction in onion price at this time of the season, and also by considering this fact that the farmers will obtain more income from the 23rd September transplanting date, therefore this date is recommended for transplanting of Primavera onion set in Behbahan region.Keywords: Onion, transplanting date, set, genotype, earliness
-
Pages 473-485Incidence and severity of various diseases in plants can be reduced by mineral nutrient management. To evaluate the effects of different levels of N and K on severity of infection of cytospora canker of apple trees, a factorial experiment based on randomized complete block design was conducted in greenhouse in a hydroponic system on two years old seedlings of apple cultivar Golden delicious. The experimental treatments consisted of four levels of N (0, 105, 210 and 315 mgkg-1) and K (0, 115, 230 and 345 mgkg-1), respectively. After six weeks, seedlings were inoculated with a highy pathogenic and virulent isolate of Cytospora cincta Fries, and six months later, mean lesion size on trunk of seedlings were measured. The results showed that changes in the amounts of N and K caused change in severity of infection. The highest and lowest severity of infection was observed in treatments whithout N (N0), K (K0) and optimal (N210K230) use of them. Severity of infection decreased with increasing of K level, while, with amounts less than optimum level of N (N210), severity of infection was variable, so that with amounts higher than optimum level, disease severity increased significantly. However by application of optimum levels of N and K, disease severity showed a significant decrease.Keywords: Golden delicious apple cultivar, cytospora canker, lesion size, optimum use of elements