فهرست مطالب
فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 15، زمستان 1393)
- اولین همایش ملی بازاریابی: فرصت ها و چالش ها
- تاریخ انتشار: 1393/12/12
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 1-24دردهه های اخیر، تغییر و تحولات در زمینه رقابت روز افزون وعدم اطمینان شرایط محیطی باعث شده است که سازمان های بزرگی که تغییرات اندکی در روش وساختارهای خود می دهند، نتوانند با شرکت های کوچک که از انعطاف پذیری، سرعت ونوآوری بالاتری برخوردار هستند، رقابت کنند. تحقیقات نشان می دهد ارتقا و بهبود عملکرد سازمان ها به طور فزایندهای به بازارگرایی متکی می باشد. از سوی دیگر هسته مرکزی تمامی این مطالعات در میزان اعتقاد، درک و تعهد مدیران به بازارگرایی نهفته است. اما به نظر می رسد تحقیقات منظم و تجربی برای بررسی چنین ارتباطی براساس اطلاعات محققین در سازمان های ایرانی به خصوص بانک های دولتی، بسیار محدود و اندک می باشد. بر همین اساس هدف تحقیق حاضر بررسی نقش واسطه ایی گرایش به بازار در رابطه بین تاکید در نگرش مدیریت عالی بر عملکرد بانک های دولتی می باشد. تحلیل آماری با استفاده از روش مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار SmartPLS انجام شد. نتایج نشان داد بین تاکید مدیریت عالی و عملکرد سازمانی بانک های دولتی، بصورت مستقیم رابطه معنی دار وجود ندارد اما از طریق متغیر میانجی بازارگرایی رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد.
کلیدواژگان: مدیریت عالی، گرایش به بازار، عملکرد سازمانی -
صفحات 25-46هدف این تحقیق، توسعه نظریات در رابطه با تاثیر هوش بازاریابی بر مزیت رقابتی در حوزه فعالیت کسب و کارهای کوچک و متوسط فعال در صنعت لاستیک و پلاستیک استان تهران است. در این راستا ابتدا با مرور پیشینه تحقیق مجموعه ای از عوامل شکل دهنده هوش بازاریابی در سازمان گردآوری شد، داده ها از طریق پرسشنامه جمع آوری شد و از تکنیک های آماری برای تجزیه و تحلیل آماری برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. در پایان، ضمن جمع بندی و بیان نتایج تحقیق، پیشنهادات مرتبط با آن برای مدیران و نیز ادامه و پیگیری تحقیقات مشابه در آینده ارائه شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که عوامل تشکیل دهنده هوش بازاریابی شامل نوع اطلاعات، منابع اطلاعات و تناوب استفاده از اطلاعات در شرکت های کوچک و متوسط رابطه مثبت و معنی داری با مزیت رقابتی آنها دارند.
کلیدواژگان: هوش بازاریابی، نوع اطلاعات، منابع اطلاعات، تناوب استفاده از اطلاعات، مزیت رقابتی -
صفحات 47-64استفاده از تلفن همراه به عنوان رسانه ای محبوب، در دسترس، با هزینه کم و نرخ واکنش بالا، از روش های نوین تبلیغاتی می باشد. در کشور ما حضور کم رنگ کسب وکارهای بزرگ و متوسط در این عرصه، نشان می دهد که هنوز پذیرش آن برای کسب وکارها آشکار نیست. لذا محقق بر آن شد که پذیرش پیامک های تبلیغاتی را در میان کاربران تلفن همراه شهر تهران به عنوان پرجمعیت ترین شهر کشور و مجموعه ای از فرهنگ های مختلف بررسی کند. مدل پذیرش فن آوری تعمیم یافته مدل مفهومی تحقیق، و ابزار پرسشنامه برای گردآوری داده ها معین گردید. به روش نمونه گیری خوشه ایو تصادفی از شهروندانی که به دفاتر خدمات امور مشترکین در موقعیت های مکانی شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز تهران مراجعه می کردند، 384 پرسشنامه قابل آزمون جمع آوری شد. سپس داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری و تکنیک حداقل مربعات جزیی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بنابر نتایج پذیرش پیامک های تبلیغاتی درمیان کاربران تهران وجود ندارد. اما تایید اثر مستقیم و قوی ادراک از سودمندی و ادراک از سهولت استفاده نشان داد که می توان با تقویت آنها به بهبود پذیرش امیدوار بود. همچنین دریافت اجازه قبلی و ایجاد نمایه اطلاعات افرادی که برای آنها پیامک ارسال می شود، علاوه بر فردی نمودن و غنای اطلاعاتی و سرگرم کنندگی پیامک های تبلیغاتی توصیه می شود. استفاده از نسل جدید 3G و ارائه کلیدهای میانبر در این نوع تبلیغات نیز، می تواند بر ارتقای پذیرش آنها موثر باشد.
کلیدواژگان: پذیرش، قصد استفاده، بازاریابی همراه، تبلیغات همراه، پیامک تبلیغاتی، مدل پذیرش فن آوری تعمیم یافته -
صفحات 65-100پیشرفت های اخیر در زمینه اینترنت، تلفن همراه و نیز ابزارهای ارتباطی، به شرکت ها، موسسسات و نهادها فرصت های بهره گیری جدیدی را همانند پیامک های تبلیغاتی داده است. اما از طرفی، علیرغم این فرصت های تجاری، موانع و چالش های موثری نیز رشد و توسعه این بهره گیری را محدود ساخته است. به عنوان نمونه، در حال حاضر حریم خصوصی کاربران تلفن همراه با ارسال پیامک های ناخواسته، در معرض تهدید های جدیدی قرار گرفته است. از طرفی قوانین حمایت از حقوق کاربران تلفن همراه که متضمن حفظ حریم خصوصی آنان و نیز تسهیل کننده توسعه ارتباطات می باشند، در ایران اجرا نمی گردند. بر اساس نتایج تحقیقات گذشته متغیر جنسیت بر عوامل موثر بر پذیرش پیامک های تبلیغاتی، نقش تعدیل گر داشته است. در این پژوهش، پس از بررسی ادبیات نظری در حوزه حریم خصوصی کاربران تلفن همراه و نیز عوامل موثر بر پذیرش پیامک های تبلیغاتی مبتنی بر اجازه، شامل متغیرهای اعتماد سازمانی، اعتماد فردی، تجربه مشتری در دریافت پیامک های تبلیغاتی و کنترل ادراک شده مشتری، نقش تعدیل گر متغیر جنسیت بر تمایل مشتری به دادن اجازه ارسال پیامک های تبلیغاتی در قالب مدل تحقیق بررسی گردیده است. داده های تحقیق با استفاده از پرسشنامه استاندارد از جامعه مخاطبان تئاتر شهر جمع آوری گردیده و سپس بر اساس الگوی مدل معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاکی از آن است که کاربران تلفن همراه در ایران به دلیل فقدان قوانین کاربردی و شفاف در زمینه حفظ حریم خصوصی آنان و نیز دریافت پیامک های تبلیغاتی آزاردهنده از سوی سازمان ها، تجربیات منفی و آزاردهنده ای در مورد تبلیغات پیامکی دارند، که این امر باعث شده است تا تجربه استفاده از پیامک های تبلیغاتی در مدل پژوهش مردان و زنان در ایران به عنوان موثرترین عامل در پذیرش پیامک های تبلیغاتی مبتنی بر اجازه مطرح گردد. از این رو، ضرورت توجه به تبیین بازاریابی سیار مبتنی بر اجازه و نیز ایجاد تجربیات مثبت و سازنده در مورد تبلیغات پیامکی، متناسب با پتانسیل های آن در میان مردان و زنان، مهمترین عامل موفقیت در پذیرش پیامک های تبلیغاتی می باشد.
کلیدواژگان: جنسیت، حریم خصوصی، پیامک تبلیغاتی - حقوق مصرف کننده - بازاریابی سیار - اعتماد -
صفحات 101-112در محیط رقابتی امروز، به دلیل توسعه تجارت الکترونیک و فناوری اطلاعات، حیطه کاری فروشندگان، دچار دگرگونی شده است، همین عوامل باعث شده تا سازمان ها خود را با انقلاب ارتباطات الکترونیکی هماهنگ کنند و شیوه جدید کسب وکار اینترنتی را برای کسب درآمد و رقابت با رقبا انتخاب کنند. با این وجود صنعت کسب وکار اینترنتی در ایران هنوز رونق چندانی ندارد و به مرحله بلوغ نرسیده است و مشتریان بیشتر کانال های خرید سنتی را ترجیح می دهند. از این رو در این مقاله تاثیر عوامل رفتار برنامه ریزی شده بر رفتارخرید اینترنتی مورد بررسی قرار گرفته شده است. با دانستن تاثیر این عوامل می توان گامی در جهت ترغیب بیشتر مشتریان به پذیرش خرید اینترنتی و رونق کسب وکار اینترنتی در ایران برداشت. جامعه آماری تحقیق، دانشجویان 4 دانشگاه دولتی تهران، تربیت مدرس، علامه طباطبایی و شهید بهشتی هستند. داده های لازم از طریق پرسشنامه استاندارد 25 سوالی از 386 نفر از دانشجویان که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند گردآوری شد. آزمون فرضیه ها از طریق مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل انجام شد. نتایج تجزیه و تحلیل ها نشان داد که مدل مفهومی تحقیق از برازش خوبی برخوردار است. علاوه براین مشخص شد نگرش مثبت نسبت به خرید اینترنتی و هنجارهای ذهنی بر نیت خرید اینترنتی و نیت خرید اینترنتی و کنترل رفتاری ادراک شده بر رفتار خرید اینترنتی تاثیر معناداری دارد اما اثر معناداری کنترل رفتاری ادراک شده بر نیت خرید اینترنتی مورد تایید قرار نگرفت.
کلیدواژگان: نگرش مثبت نسبت به خرید اینترنتی، هنجارهای ذهنی، کنترل رفتاری ادراک شده، نیت خرید اینترنتی، رفتار خرید اینترنتی -
صفحات 113-140هدف این پژوهش بخش بندی بازار محصول لپ تاپ با استفاده از سبک زندگی والس و پی بردن به تفاوت های موجود میان این بخش ها است.والس به طور خاص بخش های مصرف کننده را براساس ویژگی های شخصیتی که رفتار در بازار را تحت تاثیر قرار دهد، تعریف می کند.از نظر والس مصرف کنندگان به هشت گروه تقسیم می شوندکه نه تنها شامل متغیرهای روانی می شود، بلکه درآمد، میزان تحصیلات، خواسته های خرید و دیگر عوامل را اضافه می کند.ارزش ها و سبک زندگی عامل تعیین کننده در تصمیم گیری مصرف کننده می باشند.در این تحقیق سعی شد بر اساس پرسش نامه سبک زندگی والس بخش های مختلف بازار شناسایی و الزامات هر بخش از ویژگی های محصول لپ تاپ مشخص شود. جهت انجام کار پرسشنامه ای کتبی طراحی و400 پرسش نامه در میان دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد توزیع شد و 308 مورد جمع آوری گردید. نرخ پاسخ گویی نهایی پس از حذف 5 پرسش نامه ی غیرقابل استفاده،77٪ بود. برای پاسخگویی به سوالات تحقیق از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد هر بخش با توجه به ویژگی های روانشناختی خود، الزامات و خصیصه های متفاوتی را طلب می کند. در پایان نیز محدودیتهای تحقیق برشمرده و پیشنهاداتی برای پژوهشهای آتی آورده شد.
کلیدواژگان: بخش بندی بازار، سبک زندگی، مدل کانو، رضایت مشتری -
صفحات 141-166این پژوهش به ارزیابی این موضوع می پردازد که چگونه ارزش از دید مشتری، بازارگرایی و مزایای رقابتی بازده سازمانی را در صنعت خدمات دهی (هتلداری) تحت تاثیر قرار می دهد. جامعه آماری این پژوهش از طریق شیوه سرشماری تمامی هتل های دو تا پنج ستاره شهرهای تهران، همدان، مشهد و هتل های سطح استان مازندران انتخاب گردیده اند که تعداد مجموع آنها 206 هتل می باشد. در این تحقیق به کمک مدل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل و آزمون یازده فرضیه پژوهش صورت گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد در صورتی که مدیران هتل ارزش ها از دید مشتری خود را به درستی درک نمایند هم سیاست مشتری گرایی و هم رقیب گرایی را با توجه به موقعیت و شرایط خود اتخاذ خواهند کرد. زمانی که مشتریان هتل حساس به قیمت باشند، مدیران هتل تمایل دارند تا رقیب گرایی را توسعه دهند. به علاوه هر چقدر مشتری گرایی و رقیب گرایی یک هتل بیشتر باشد می تواند مزایای رقابتی مبتنی بر تفکیک بازار و نوآوری در بازار را توسعه دهد و در انتها مزایای تفکیک بازار و نوآوری در بازار منجر به بازده بیشتر بازار (رضایت بیشتر مشتری و ایجاد سهم بیشتر بازار) می شود و این امر خود منجر به بازده مالی (سود) بیشتر هتل ها می شود.
کلیدواژگان: بازارگرایی، مشتری گرایی، رقیب گرایی -
صفحات 167-182پژوهش حاضر تاثیر اعتماد شناختی و عاطفی بر تبادلات رابطه ای خریداران و فروشندگان را مورد بررسی قرار می دهد. اعتماد به صورت دو بعد مجزا مورد توجه قرار گرفته است: اعتماد شناختی و اعتماد عاطفی. اعتماد شناختی «به تصمیم عقلانی به اعتماد یا عدم اعتماد به طرف دیگر ارتباط دارد و اعتماد عاطفی»یک سرمایه گذاری عمیق عاطفی در رابطه را در بر دارد. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه انجام شد و از PLS برای برآورد مدل ساختاری و آزمایش فرضیه ها استفاده می شود. نتایج تجربی نشان می دهد که اعتماد شناختی و اعتماد عاطفی ابعادی متمایز هستند. اهداف اشتراکی مقدمه ای مشترک برای هر دو بعد اعتماد است. تفاوت فرهنگی مشاهده شده و سابقه خریدار مقدمات غیرمشترک و ویژه اعتماد شناختی می باشد. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که خروجی رابطه ای بین المللی هم از وجود اعتماد شناختی بهره مند است و هم از وجود اعتماد عاطفی. به بیان دیگر، هنگامی که صادرکنندگان هر دو بعد اعتماد را نشان می دهند، بیشتر حاضرند انعطاف پذیرباشند و میزان رضایتمندی بالاتری از عملکرد صادرات اعلام می دارند.
کلیدواژگان: تفاوت فرهنگی، اعتماد شناختی، اعتماد عاطفی، انعطاف پذیری، عملکرد صادر کننده -
صفحات 183-206یکی از مباحث اصلی که در رقابت پذیری شرکت های خدماتی مطرح است، کیفیت خدمات ارائه شده به مشتریان می باشد. مدیران تمایل دارند به گونه ای کیفیت خدماتی را که به مشتریان شان ارائه می کنند، اندازه گیری نمایند. به کمک اندازه گیری شاخص های اصلی و مهم در کیفیت مسافرت های هوایی، شرکت های ایرانی به عوامل اصلی کیفیت که مدنظر مشتریان است دست می یابند تا موجبات افزایش تفاهم و اعتماد مشتریان که سرمایه اصلی هر شرکت محسوب می شود را فراهم آورند. در این پژوهش تاثیر شاخص های اصلی و مهم کیفیت خدمات(اعتماد، همدلی، محسوس بودن و اطمینان) و تاثیرآن بر اعتماد مسافران با نقش واسط تفاهم مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی و از نوع کاربردی است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردیده و روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوایی و سازه و همچنین آلفای کرانباخ مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری در این پژوهش مسافران فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد می باشد. طرح نمونه گیری احتمالی بوده و از نوع نمونه گیری تصادفی ساده استفاده گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار های SPSS و LISREL استفاده شده و تحلیل داده های مربوط به 384 نفر که به سوالات تحقیق پاسخ دادند حاکی ازتایید نقش میانجی تفاهم دررابطه بین ابعاد کیفیت خدمات و اعتماد مسافران است. به علاوه ابعادکیفیت خدمات (اطمینان، همدلی، محسوس بودن و پاسخگویی) به طور مستقیم با اعتماد و تفاهم و همچنین تفاهم با اعتماد رابطه معناداری دارند.
کلیدواژگان: کیفیت خدمات، اطمینان، همدلی، محسوس بودن، پاسخگویی، تفاهم، اعتماد -
صفحات 207-234امروزه کلیه شرکت ها می بایستی رویکردهای کسب و کار خود را متحول سازند تا بتوانند در عرصه رقابتی، رشدی سریع تر از رقبا داشته و ارزش بیشتری برای مشتری خلق نمایند. در این عرصه رقابتی عواملی که می توانند به عنوان مزیت رقابتی شرکت ها عمل کنند و آن ها را از هم متمایز سازد و سبب بهبود عملکرد آن ها شود، تاکید براستراتژی های بازرگانی، گرایش به بازار و رفتارکارآفرینانه می باشد. تحقیق حاضر به دنبال بررسی تاثیراستراتژی های رقابتی رهبری هزینه و تمایز بر عملکرد شرکت های تولیدی متوسط و بزرگ با نقش واسط گرایش به بازار و رفتارکارآفرینانه است. روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی و از نوع کاربردی است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردیده و روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوایی و سازه و همچنین آلفای کرانباخ مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری در این پژوهش شرکت های تولیدی متوسط و بزرگ شهرک های صنعتی شهرستان مشهد می باشد. طرح نمونه گیری احتمالی بوده و از نوع نمونه گیری تصادفی ساده استفاده گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار PLS استفاده شده و تحلیل داده های مربوط به 89 شرکت که به سوالات تحقیق پاسخ دادند حاکی ازتایید نقش میانجی رفتارکارآفرینانه دررابطه بین استراتژی های بازرگانی و عملکرد سازمانی است. به علاوه استراتژی رهبری هزینه به طور مستقیم با عملکرد، گرایش به بازار و رفتارکارآفرینانه؛ استراتژی تمایز با گرایش به بازار و رفتارکارآفرینانه و همچنین رفتارکارآفرینانه با عملکرد رابطه معناداری دارند. همچنین نقش واسط گرایش به بازار دررابطه بین استراتژی های بازرگانی و عملکرد سازمانی مورد تایید قرارنگرفت.
کلیدواژگان: استراتژی رهبری هزینه، استراتژی تمایز، گرایش به بازار، رفتارکارآفرینانه، عملکرد سازمانی -
صفحات 235-258از آن جا که هر مشتری دیدگاه ها و انتظارات خاص خود را از خدمت دارد، برای شناسایی مشخصه های اصلی و مهم رضایت از دید مشتریان باید نیازها و انتظارات مشترک مشتریان را در نظر گرفت. بدون شک سازمان هایی که سریعتر و بهتر از رقبا نیازها و خواسته های مشتریان را تشخیص داده و منطبق و بلکه فراتر از انتظارات مشتری خدمات خود را ارائه نماید پیروز این میدان خواهند بود. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیرشرایط عاطفی کارکنان بر رضایت و وفاداری مشتریان با توجه به نقش واسط تفاهم می باشد. دراین پژوهش شرایط عاطفی کارکنان در دو بعد ارزیابی احساسات مشتریان و کنترل احساسات مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی و از نوع کاربردی است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردیده و روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوایی و سازه و همچنین آلفای کرانباخ مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری در این پژوهش مسافران ورودی وخروجی استفاده کننده ازخدمات گمرک فرودگاه شهیدهاشمی نژاد مشهد می باشد. طرح نمونه گیری احتمالی بوده و از نوع نمونه گیری تصادفی ساده استفاده گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار های SPSS و LISREL استفاده شده و تحلیل داده های مربوط به 384 نفر که به سوالات تحقیق پاسخ دادند حاکی ازتایید نقش میانجی تفاهم دررابطه بین شرایط عاطفی کارکنان و رضایت مشتریان و نیز شرایط عاطفی کارکنان و وفاداری مشتریان است. به علاوه شرایط عاطفی کارکنان به طور مستقیم با تفاهم، رضایت مشتریان و وفاداری آن ها؛ تفاهم با رضایت مشتریان و وفاداری آن ها و همچنین رضایت با وفاداری مشتریان رابطه معناداری دارند.
کلیدواژگان: شرایط عاطفی کارکنان، تفاهم، رضایت مشتریان، وفاداری مشتریان -
صفحات 259-274آنچه مسلم است دوران رکود کاهش تقاضا را در پی خواهد داشت نه قطع تقاضا، بنابراین بنگاه ها با چالش جدی رو به رو می شوند، کسب و کارهای کندتر و ضعیف تر از بین می روند و بنگاه های قوی و مقاوم تر باقی می مانند. در این بین توجه به بخش بازاریابی و بخصوص استراتژی های بازاریابی در شرایط رکود اقتصادی می تواند نقش بسیار مهمی در این بین ایفا کند. استراتژی های بازاریابی از تنوع بسیار زیادی برخوردار است و شرکت ها بسته به نوع نیازشان از این استراتژی ها استفاده می کنند و یا با توجه به شرایط داخلی و خارجی خود استراتژی جدیدی را رقم می زنند. این تحقیق با بررسی تحقیقات گذشته در رابطه با استراتژی های مورد استفاده در شرایط رکود اقتصادی و مصاحبه با کارشناسان، به شناسایی و اولویت بندی عواملی می پردازد که نقش بسیار مهمی در تعیین و انتخاب استراتژی مناسب بازاریابی شرکت ها، دارند. بدین منظور از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی و گروهی استفاده شد،که یک روش تصمیم گیری شناخته شده و پر کاربرد در سطح جهانی است همچنین نرم افزار Excel برای تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که از جمله عوامل مهم و اثرگذار بر انتخاب نوع استراتژی بازاریابی مناسب، به ترتیب اولویت عبارتند از: قیمت، محصول، شبکه های توزیع و کارکنان.
کلیدواژگان: استراتژی های بازاریابی، رکود اقتصادی، تحلیل سلسله مراتبی فازی
-
Pages 1-24In the last few decades، change in the pattern of competition and instability of environmental conditions has led to the large firms which have little changes in their structure، not being able to compete with small firms which are open to change and innovation. Studies indicate that improvement of organizational performance is highly dependent on market orientation. On the other hand، the main core of these studies is based on the belief، perception and commitment of managers to market orientation. But، it seems that there not enough organized and experimental research to investigate such a relationship based on the experts'' opinion in Iranian organization and in particular the governmental banks. Based on this evidence، the goal of this research is to investigate the mediating role of market orientation in the relationship between emphasize of high management and the performance of governmental banks. Data analysis was done by using SEM approaches and SmartPLS software. The findings of this research indicates that there is no direct and meaningful relation between emphasize of high management and performance of governmental banks، but there is a positive and meaningful relation through mediating role of market orientation.Keywords: High management, Market orientation, Organizational performance
-
Pages 25-46The aim of this paper is to demonstrate empirically the relationship between marketing intelligence on competitive advantage within a small and medium sized enterprises (SME) context. With marketing information it is intended all data usable within for a marketing purpose. First، the constitutive factors of marketing intelligence amongst SMEs were identified in the literature. After that، a quantitative study was performed analyzing the data through multivariate data analysis techniques، specifically using the Lisrel software. The results of the analysis are discussed and the paper ends with the conclusions، implications for practitioners and policy makers، limitations of the study and indications for future research. The results of this study show the importance of the marketing intelligence amongst SMEs. The type of information، resources of information and frequency of using information in SMEs have positive relation with competitive advantage.Keywords: Marketing intelligence, Type, Resources, Frequency, Competitive advantage
-
Pages 47-64Mobile marketing and SMS (short message services) advertising in particular، have been recently used. Even though SMS-based advertising is inexpensive، interactive، and able to yield a high response rate، middle or big size companies do not use it in Iran. For as much as its adoption was unclear، this study was organized to find it out. Since the most populated city in our country، Tehran، is a good multicultural instance to study in many fields، this research has aimed at its citizens'' intention to use SMS advertisement. The statistical populations included are mobile users، who came to Mobile Customer Service located in north، south، west، east and centre of Tehran. From which 384 were considered as samples. Technology Acceptance Model (TAM) was used for making hypothesizes. Survey''s data was collected by questionnaire with cluster and random sampling. Collected data was analyzed regarding to theMethodStructural Equation Modeling (SEM); in order to do which، the technique Partial List Squares (PLS) were used. The results revealed that: despite the lack of adoption for the SMS advertising among mobile users in Tehran، there could be chances to improve it by better perceived usefulness as well as its ease of use. Innovativeness of the people and their trust has indirect impact on their intention to use. Moreover، getting prior permission، making a profile، and individualizing the context with richness of information and entertainers are recommended. Using the new generation 3G and shortcuts will be able to improve SMS advertisement''s adoption as well.Keywords: Adoption, Intention to use, Mobile Marketing, Mobile Advertising, SMS Advertising, Extended TAM
-
Pages 65-100Recent progression on Internet، mobile phones and also the other communication tools allow companies to gain benefit from new applications such as SMS advertisement. Despite of these commercial opportunities، development of SMS advertisements are limited by some barriers such as invasion of mobile user’s consumer rights with unsolicited sms advertising. On one hand in developed countries، there are regulations for mobile user’s privacy protection، but on the other hand، these rules do not apply in Iran. According to the previous researches in this field، mobile user’s gender has a moderator role on acceptance of permission base mobile marketing. In this paper، the literature of mobile user’s consumer rights and effective factors on permission base mobile marketing such as Institutional Trust، Personal Trust، Mobile User’s Experience، Percieved Behavioral Control and Mobile User’s Gender are investigated through a trust base research model. Then، the hypothesized model is empirically tested using data collected from a standard questionary base survey in Tehran theater-e-shahr audiences. Structural Equation Modeling (SEM) was used by the Lisrel 8. 8 to evaluate the causal model and Confirmatory Factor Analysis (CFA) was performed to examine the reliability and validity of the measurement model. It is concluded that Iranian mobile users due to the lack of appropriate regulations on mobile user’s consumer rights and also، receiving a lot of unsolicited sms advertising، have persecutor and negative experience about sms advertising. Because of the mentioned situation in Iran، on the both male and female research model، mobile marketing experience extremely affects the process of gaining mobile users’ permission. Thus، it is absolutely necessary to correct implementation of permission base mobile marketing and making positive and useful experience about the sms advertising for Iranian male and female mobile users.Keywords: Gender, Privacy, SMS advertising, Consumer rights, Permission Base Mobile marketing, Trust
-
Pages 101-112In today''s competitive environment، the development of e-commerce and information technology، the scope of vendors has changed، this factors led to coordinate organizations with the revolution in electronic communications and they choose the business of Internet new way to earn and compete competitors. However، the business of internet industry not yet reached the stage of maturity and more customers prefer the traditional purchasing channels،. Hence، this paper examines the effect of planning behavior factors on the Internet purchasing behavior. Knowing the impact of these factors can lead to further encourage customers to adopt Internet shopping and to prosper internet business in iran. The population of the study،student 4 State University of Tehran،Tarbiat Modarres University،Allameh Tabatabai University and Shahid Beheshti university. Required data were selected and collected through a standard questionnaire of 25 questions،from 386 students by cluster sampling method. Testing hypotheses have done through structural equation modeling using Lisrel. The results of the analysis showed that the conceptual model have a good fit. Moreover، it was found that had significant effect positive attitude towards online shopping and subjective norms on Internet shopping intentions and Internet shopping intentions on perceived behavioral control but was not confirmed significant influence of perceived behavioral control on the Internet shopping intention.Keywords: attitude toward of Internet shopping, subjective norms, Perceived behavioral control, Internet shopping intention, internet shopping behavior
-
Pages 113-140This study is aimed to segment the Notebook PC market using VALS life style and to find out the differences between these segments. Vals specifically defines the consumer segments based on personality traits influencing the market behaviors. According to Vals، consumers are divided to eight categories not only based on psychological variables، but also income، education level، buying demands، and some other factors. Life style and values are determinant factors of consumer''s decision-making. This study seeks to identify different segments of Notebook PC market and specify the requirements of each segment. To do this، we designed a written questionnaire، distributed 400 questionnaires between the students of Ferdowsi University of Mashhad، and collected 308 ones. The final response rate after eliminating five non-eligible questionnaires was 77%. For data analyzingand answering the research questions، descriptive and inferential statistics were used. The results indicated that each market segment requires different features and requirements as for its psychological attributes. At the end، research limitations were enumeratedand some suggestions for future studies were made.Keywords: segmentation market, life style, kano model, satisfaction customers
-
Pages 141-166This research assesses how the value of the customer perspective، market orientation and competitive advantages will affect organizational efficiency in hotel industry. All the two to five stars hotel of Tehran، Hamedan، Mashhad and Mazandaran province were selected as the population of this research via census method، which is a total of 206 hotels. Structural equation modeling was used to test eleven hypotheses. Research findings show that if hoteliers to understand the value of their customer''s perspective properly، they will take both customer-oriented and competitor-oriented policies due to their situation. When customers are price sensitive، hotel managers tend to develop competitor- orientation. In addition the higher level of customer orientation and competitor orientation of a hotel can develop competitive advantages based on differentiation and innovation in the market and finally the advantages of market differentiation and innovation in the market، leading to greater market efficiency (Greater customer satisfaction and market share); this would lead to financial returns (profits) of the hotels.Keywords: Market orientation, Customer orientation, Competitor orientation
-
Pages 167-182This study examines the impact of trust on relational exchanges between buyers and sellers in an international context. Trust is considered as two separate dimensions: cognitive trust and affective trust. Data from Australian exporters are tested with regards to their overseas buyers. The empirical results show that cognitive trust and affective trust are distinct dimensions. Shared goals is a common antecedent to both dimensions of trust. Perceived cultural distance and reputation are the unique antecedents to cognitive trust. The results indicate that international relational outcomes benefit from the presence of both cognitive and affective trust. In other words، when exporters exhibit both dimensions of trust، they are more willing to be flexible and report higher levels of satisfaction with export performance.Keywords: Cultural distance, Cognitive trust, Affective trust, Flexibility, Exporter performance
-
Pages 183-206Represented quality service is a vital issue in competitiveness of service companies. Managers tend to measure the quality of services that represented to customers. Iranian firms can reach the customers expectation about service quality through the measurement of the main criteria in order to obtain customer satisfaction and trust. The aim of this research is to examine the effects of main characteristics of service quality (trust، empathy، tangibility، and assurance) on customer trust with the mediating role of amity. This is a descriptive - survey and practical study. A questionnaire was used to collect data. Validity and reliability have been approved using content and construct validity and Cronbach alpha respectively. The population consists of passengers at Hashemi Nezhad airport of Mashhad. Data analysis has been done using SPSS and LISREL software. The data analysis of 384 respondents approved the mediating role of amity in the relationship between Services quality dimensions and customer''s trust. Moreover، the Services quality dimensions (trust، empathy، tangibility، and assurance) has direct relationship with amity and trust. And also amity has a significant relationship with trust.Keywords: service quality, trust, empathy, tangibility, assurance, amity, trust
-
Pages 207-234Today، all companies must change their business strategies in order to grow faster than competitors and create more value for the customer. In this competition area، Factors that can act as a competitive advantage for companies، distinguish them and improve their performance are emphasizing on Trading Strategies، Market trends and Entrepreneurial behavior. So this study sought to evaluate the impact of competitive strategies - Costs leadership and differentiation - on medium and large manufacturing companies Performance with the intermediary role of market trends and Entrepreneurial Behavior. This is an applied research that is done by a descriptive and Survey method. A questionnaire was used for data collection. Content and construct validity and reliability was confirmed by using Cronbach alpha. The population of medium and large manufacturing firms in the industrial town of Mashhad city are surveyed. Sampling in this study is simple random and probable. PLS software is used to analyze the data. Data relating to 89 companies that responded to the survey questions، Confirms the Mediator role of «Intrapreneurship behavior» between «business strategy» and «organizational performance» confirms. In addition، Cost leadership strategy has Significant relationship to performance، Market Orientation and Intrapreneurship behavior. Differentiation Strategies are directly in relation with Market Orientation and Intrapreneurship behavior and finally Intrapreneurship behavior has directed relation with performance. Also the mediating role of market orientation in the relationship between business strategy and organizational performance was not approved.Keywords: Cost Leadership Strategy, Differentiation Strategy, Market Orientation, Intrapreneurship Behavior, Organizational Performance
-
Pages 235-258Since each customer has its own expectations and opinions، we need to consider customer needs and expectations in order to recognize the main characteristics of customer satisfaction. Undoubtedly، the company who is faster and better in recognizing customer needs and demands and represent services beyond the customer expectation will be the winner. The aim of this study is to investigate the impact of emotional conditions of employees on customer satisfaction and loyalty with the mediating role of rapport. Employees'' emotional conditions consist of two dimensions: evaluation of n and emotion control. This is a descriptive - survey and practical study. A questionnaire was used to collect data. Validity and reliability have been approved using content and construct validity and Cronbach alpha respectively. The population consists of passengers who use the customs service at Hashemi Nezhad airport of Mashhad. Data analysis has been done using SPSS and LISREL software. The data analysis of 384 respondents approved the mediating role of rapport in the relationship between emotional condition of employees and customer satisfaction and the relationship between emotional condition of employees and customer loyalty. Moreover، the emotional condition of employees has direct relationship with rapport، customer satisfaction، and loyalty. In addition، there are significant relationship between customer satisfaction and loyalty، as well as satisfaction and customer loyalty.Keywords: emotional conditions of employees, rapport, customer satisfaction, customer loyalty
-
Pages 259-274It is obvious that recession situation leads to demands reduction. Therefore، companies encounter challenges and weak businesses are disappeared and resistant and strength companies remain. In this situation considering the marketing department especially marketing strategy play a significant role. There are many marketing strategies. Companies use these strategies based on their needs or formulate new strategy with regard to their internal and external circumstances. This paper identify and prioritize the important factors in determination and selection appropriate marketing strategy through reviewing previous studies related to strategies used in recession condition and interviewing with experts. Thus، fuzzy and group analytic hierarchy process، which is a common and widely used decision making method، have been used in this study also the excel software was used in this study. The results of this study indicate that the major factors influencing the selection of appropriate marketing strategies، in order of preference، are price، product، distribution networks، and staff.Keywords: marketing strategy, recession circumstance, Fuzzy analytic hierarchy process