فهرست مطالب

مجله مواد و فناوری های پیشرفته
سال سوم شماره 4 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نگین معنوی زاده صفحات 1-9
    در این مقاله، ساختار Ni/Cu به عنوان اتصال اهمی بر روی زیرلایه مولتی کریستال سیلیکون به روش الکتروشیمیایی (آبکاری الکتریکی) لایه نشانی و مقاومت الکتریکی آن بهینه شده است. به منظور ایجاد ساختار مورد نظر، نیکل به دو روش آبکاری غیرالکتریکی و الکتریکی بر روی زیرلایه های n+-Si لایه نشانی شده و پس از گرمادهی (جهت بهبود خواص کریستالی)، لایه ای از مس به روش آبکاری الکتریکی به منظور کاهش مقاومت سطحی و تماس بر روی لایه نیکل قرار گرفته است. به منظور بررسی ساختار بلوری، ساختار سطحی و عناصر تشکیل دهنده این لایه ها به ترتیب از آنالیزهای XRD، SEM و EDX و همچنین برای بررسی ناهمواری موجود در سطح نمونه ها از DEKTAK استفاده شده است. با توجه به ناهمواری زیاد در سطح زیرلایه مولتی کریستال سیلیکون، در حین لایه نشانی از دستگاه ماورای صوت برای دستیابی به تماس های اهمی با چسبندگی بسیار خوب و کیفیت بالا استفاده شده است. پس از الگودهی نقاب مورد نظر، برای اندازه گیری مقاومت تماس از روش مدل خط انتقال Transmission Line Model (TLM) استفاده شده است. نتایج نشان می دهند ساختاری که لایه نیکل در آن به روش آبکاری غیر الکتریکی لایه نشانی شده، مقاومت ویژه تماس cm-2Ω 5-10×9/8 بوده و لایه نیکل از چسبندگی لازم برخوردار نیست. ساختاری که نیکل در آن به روش آبکاری الکتریکی لایه نشانی شده، دارای مقاومت ویژه تماس cm-2Ω 5-10×2/2 و از کیفیت بالاتری برخوردار بوده که مقاومت تماس مناسبی برای اتصالات جلویی در سلول های خورشیدی مولتی کریستال سیلیکون به شمار می آید.
    کلیدواژگان: آبکاری الکتریکی، آبکاری غیرالکتریکی، سلول خورشیدی، اتصال Ni، Cu، مقاومت سطحی
  • راضیه آیرون، سعید کرباسی*، مهدی مهدیخانی نهرخلجی، داریوش سمنانی صفحات 11-19

    به تازگی داربست های کامپوزیتی که به روش الکتروریسی تهیه می شوند خواص مطلوبی را جهت استفاده در مهندسی بافت از خود نشان داده اند. در این پژوهش ابتدا نانوذرات شیشه زیست فعال به روش سل-ژل تهیه شد سپس داربست های نانوکامپوزیتی PHB/nBG با 5/7، 10 و 15 درصد وزنی از نانوذرات شیشه زیست فعال به روش الکتروریسی ساخته شدند. نانوذرات تهیه شده و داربست های ساخته شده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، طیف سنج پراش اشعه ایکس (XRD)، فلوئورسانس اشعه ایکس (XRF)، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) مشخصه یابی شدند. نتایج نشان داد شیشه زیست فعال تهیه شده دارای ساختاری آمورف بوده و اندازه ذرات آن ها کمتر از 70 نانومتر می باشد. تصاویر SEM نشان داد که داربست های نانو الیافی دارای توزیع یکنواختی از تخلخل های به هم پیوسته با قطر الیاف 1/326 نانومتر تا 276/1 میکرومتر می باشند. همچنین تمایل به آگلومره شدن ذرات در کامپوزیت های با نانو ذرات بیش از 5/7 درصد وزنی مشاهده شد. نتایج حاصل از FTIR نیز نشان دهنده برهمکنش مناسب بین فاز شیشه و پلیمر در فصل مشترک آن ها می باشد. از نتایج بدست آمده چنین استنباط می شود که داربست-های نانوکامپوزیتی PHB/nBG تهیه شده به روش الکتروریسی می توانند گزینه مناسبی برای کاربرد در مهندسی بافت استخوان باشند.

    کلیدواژگان: مهندسی بافت، الکتروریسی، سل، ژل، نانوذرات شیشه زیست فعال، پلی هیدروکسی بوتیرات
  • ایمان بادپیما، علی اشرفی، مجتبی نصراصفهانی صفحات 21-33
    در این پژوهش، عملکرد ترمیم شوندگی میکروترک ها توسط میکروکپسول های حاوی روغن بزرک در پوشش پلی آنیلین به عنوان پلیمر رسانا بررسی گردید. پلیمریزاسیون درجای رزین اوره- فرمالدئید جهت تهیه کپسول روغن بزرک انجام پذیرفت. کپسول های سنتز شده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد مطالعه قرار گرفت و همچنین میزان روغن آن ها %75 تعیین شد. آزمون (FTIR) نیز برای اثبات موفقیت میکروکپسوله کردن انجام شد. فرآیند پوشش دهی پلی آنیلین با استفاده از روش الکتروشیمیایی گالوانواستاتیک در چگالی جریان های 7/0، 9/0، 1، 2 و 3 آمپر بر دسی متر مربع انجام شد. عملکرد مقاومت به خوردگی پوشش های کامپوزیتی حاوی میکروکپسول ها، توسط آزمون پلاریزاسیون پتانسیوداینامیک در محلول 5/3 درصد و غوطه وری در محلول خورنده 5 درصد کلریدسدیم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشانگر خواص خودترمیم کنندگی و مقاومت به خوردگی بسیار خوب نمونه پوشش داده شده با چگالی جریان 1 آمپر بر دسی متر مربع کامپوزیت شده با 01/0 درصد وزنی میکروکپسول بود و راندمان حفاظت آن %95 تعیین شد.
    کلیدواژگان: میکروکپسول، روغن بزرک، پلی آنیلین، پلیمریزاسیون درجا، خودترمیم شونده، گالوانواستاتیک
  • محمد نوشه، حسین خسروآبادی صفحات 35-41
    فرایند احیای کربوترمی به عنوان یکی از روش های صنعتی استخراج فلز روی از دیرباز مطرح بوده است. امروزه نیز بازیابی روی به روش احیای کربوترمی از غبار کوره های قوس الکتریکی مورد توجه بسیاری ازپژوهشگران قرار گرفته است. از آنجا که این فرایندیک واکنش مرزی حالت جامد (احیای مستقیم) بین ذرات اکسید روی و کربن محسوب می شود، لذا نرخ احیا به شدت به اندازه ذرات واکنش گرها حساس است. در این پژوهش اثر اندازه ذرات اکسید روی بر سینتیک فرایند به روش وزن سنجی حرارتی همدما بررسی شده است. همچنین به منظور تفسیر داده های تجربی بدست آمده، یک مدل ریاضی ارائه شده که انطباق قابل قبولی بر نتایج تجربی دارد. در ادامه تاثیر فاکتورهای نسبت فعالیت واکنش های درگیر در سیستم و نسبت مقداری واکنش گرها بر میزان تبدیل اکسید روی جامد پیش بینی شده است.
    کلیدواژگان: احیای کربوترمی، روی، سینتیک، مدل سازی ریاضی
  • سید محمدحسین رضوی علوی، محمدرضا سائری صفحات 43-52
    امروزه پوشش های پایه نیکلی به علت دارا بودن ویژگی هایی مطلوب نظیر مقاومت به خوردگی بالا در انواع محیط های خورنده و در اکثر محیط های صنعتی مورد توجه قرار گرفته اند. اما در اثرات افزودن افزودنی ها بر خواص این پوشش ها هنوز ابهاماتی وجود دارد. علاوه بر این همواره علایق زیادی در رابطه با بررسی امکان پذیری استفاده از روش سمانتاسیون فشرده جهت اعمال این پوشش به علت هزینه کمتر و امکان پوشش دادن قطعات با اشکال پیچیده تر وجود دارد. لذا در تحقیق حاضر درصدهای متفاوتی از افزودنی اکسیدسریم (1، 3 و 5 درصد) بر روی مواد اولیه پوشش دادن با پایه نیکل (56% نیکل، 24% کرم، %5/7 کربن، %5/4 آهن، 5/4 سیلیسیم، 5/3 درصد بور) اضافه شد و پوشش دادن به روش سمانتاسیون بر زیرلایه فولاد ساختمانی اعمال گردید. سپس پوشش های حاصل ازلحاظ ریزساختار، ترکیب، فازهای ساختاری و مقاومت به خوردگی بررسی شدند. جهت مشخصه یابی از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و آنالیز پراش پرتوایکس (XRD) استفاده گردیده است. همچنین برای بررسی خوردگی، آزمون پلاریزاسیون دینامیک تافل درمحلول خورنده 5/3 درصد نمک طعام انجام شد. مقایسه نتایج بررسی ها بر روی پوشش با افزودنی و بدون افزودنی CeO2 نشان داد که اضافه کردن CeO2 باعث ریزشدن وتراکم بیشترساختار شده است. همچنین سرعت خوردگی با افزایش درصد اکسیدسریم کاهش می یابد. با مقایسه درصد بازدارندگی پوشش نمونه های سمانتاسیونی دریافتیم که نمونه 5 درصد سریم با معیار 86% دارای بیشترین درصد بازدارندگی می باشد.
    کلیدواژگان: اکسیدسریم، سمانتاسیون فشرده، خوردگی، پوشش، پایه نیکل
  • عادله فامیلی فرد، حسین یوزباشی زاده صفحات 53-61
    پوشش های نانوکامپوزیتی امروزه با توجه به خواص منحصر به فردی مانند سختی، مقاومت به سایش و مقاومت به خوردگی بالا کاربرد فراوانی در صنایع مختلف ایجاد کرده اند. ذرات کاربید بور (B4C) از مواد سخت می باشد که به عنوان ذرات تقویت کننده در رسوب دهی الکتروشیمیایی به کار رفته است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر پارامترهای مختلف بر مورفولوژی و مقاومت به خوردگی پوشش های نانوکامپوزیتی Ni-B4C می باشد. در این تحقیق، پوشش نانوکامپوزیتیNi-B4C بر روی زیر لایه مسی توسط جریان مستقیم(DC) در حمام وات حاوی سولفات نیکل (NiSO4.6H2O)، کلرید نیکل(NiCl2.6H2O)، اسیدبوریک(H3BO3)، همراه با افزودنی های پلی وینیل پیرولیدون (PVP) و سدیم دو دسیل سولفات (SDS) تشکیل شد. مورفولوژی پوشش ها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و میکروسکوپ الکترونی انتشار میدانی ((FESEM مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین مقاومت به خوردگی توسط آزمون پلاریزاسیون اندازه گیری شد. با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق، شرایط بهینه تشکیل پوشش در غلظت 10 از نانوذرات کاربید بور در ترکیب حمام، در چگالی جریان A/dm25 و در مدت زمان رسوب دهی الکتروشیمیایی، 30 دقیقه به دست آمد.
    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت، نیکل، کاربید بور، حمام وات
  • محمد علی بهره ور، یدالله گنج خانلو، محمود کاظم زاد، هوشنگ عزیزی صفحات 63-69
    در این کار لایه های اکسید تنگستن بر روی الکترود شفاف اکسیدی و همچنین شیشه نوری با استفاده از روش فروبری در سل های پایه آبی و الکلی آماده و سپس در 400 درجه عملیات حرارتی گردیدند. ترشوندگی لایه های مورد استفاده توسط سل های آماده شده نیز با مشاهدات چشمی و تصویربرداری بررسی شد. لایه های آماده شده با میکروسکوپ الکترونی روبشی، پراش اشعه X و همچنین ولتامتری چرخه ای در محلول اسیدسولفوریک مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که زیرلایه های مورد استفاده توسط سل های آبی آماده شده، ترشوندگی نامطلوبی دارند در حالی که سل های پایه آبی - الکلی به خوبی دو زیر لایه مورد استفاده را تر می کنند. ترشوندگی زیر لایه حین خشک کردن در صورت استفاده از اتانول در سل های مخلوط آبی - الکلی کاهش می یابد این مشکل با استفاده از یک الکل سنگین) لوریک الکل(مرتفع گردید که این کار به عنوان روش بهینه تهیه سل برای لایه نشانی اکسید تنگستن با استفاده ازاسید هیدروکسی تنگستیک تهیه شده از پیش ماده سدیم تنگستات تعیین گردید. نتایج نشان می دهد که حضور لوریک الکل اندازه دانه ها و بلورک ها را از حدود 40 نانومتر تا زیر 20 نانومتر کاهش می دهد و فاز لایه نیز از مونوکلینیک به تریکلینیک تبدیل می شود. داده های ولتامتری چرخشی نیز خواص بهبود یافته الکتروکرمیک لایه اکسید تنگستن آماده شده را تایید می کند.
    کلیدواژگان: کلمات کلیدی اکسید تنگستن، الکتروکرومیزم، سل، ژل، ترشوندگی، لایه نازک
  • محمد امینی، نسترن برهمتی، سید امیرحسین زمزمیان صفحات 71-76
    در این تحقیق، ویژگی های تریبولوژیکی روغن موتور 50w20 مخلوط با 1/0% وزنی از نانوذرات کروی اکسید مس 20 نانومتری و اکسید تیتانیوم 21 نانومتری مورد بررسی قرار گرفته است. از مهمترین ویژگی های تریبولوژیکی که وجود دارد، دو عامل سایش و اصطکاک می باشد. در این تحقیق، پس از آماده سازی نانوسیالات مذکور، دو عامل سایش و ضریب اصطکاک با استفاده از تریبومتر پین و صفحه، تحت یک بار ثابت در دمای محیط یک دفعه بر روی روغن موتور خالص و دفعه دیگر بر روی روغن موتور مجهز به نانوذرات اندازه گیری و نتایج آنها با هم مقایسه گردیده است. این نتایج نشان داد که وجود نانوذرات کروی اکسید مس 20 نانومتری و اکسید تیتانیوم 21 نانومتری در روغن روانکار موتور، میزان سایش را به ترتیب تا 72/76% و 50% و ضریب اصطکاک را تا 84/17% و 48/9% در مقایسه با روغن موتور بدون نانوذرات کاهش داده است. بنابراین می توان پیش بینی کرد که نانوذرات کروی اکسید مس و اکسید تیتانیوم به عنوان افزودنی به روغن موتور می تواند نقش موثری در افزایش توان موتور و کاهش آلاینده های خروجی از موتور و مصرف سوخت ایفا کند.
    کلیدواژگان: نانوذرات، روغن موتور، میزان سایش، ضریب اصطکاک
  • لقمان کرد، مجتبی نصراصفهان، محمود زنده دل صفحات 77-83
    در این مقاله به تاثیر بازدارندگی کمپلکس شیف باز- کرم به نام بیس [N- (2 و 2 آمینو اتیل آمینو) اتانل سالیسیل آلدهید] کروم (III) کلرید بر روی فولاد کم کربن در محیط اسیدکلریدریک 5/0 مولار به روش های پلاریزاسیون و طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) پرداخته شده است. نتایج داده های آزمایشگاهی پیشنهاد می کند که این کمپلکس، بازدارنده خوبی در غلظت های متفاوت است و فرآیند جذب آن بر روی سطح فلز براساس ایزوترم لانگمویر می باشد. پارامترهای ترمودینامیکی شامل ثابت جذب Kads و انرژی آزاد جذب در دمای اتاق به دست آمد. نتایج مطالعات نشان می دهد که بازدارنده فوق از نوع مختلط عمدتا آندی می باشد. نتایج حاصل از پلاریزاسیون نشان دهنده حداکثر راندمان بازدارندگی 79% در غلظت ppm 100 کمپلکس شیف باز کروم می باشد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی (SEM) اثر بازدارندگی این بازدارنده را نشان داد.
    کلیدواژگان: فولاد ساده کربنی، بازدارندگی خوردگی، شیف باز، کمپلکس کروم
|
  • Ngin Manavizadeh Pages 1-9
    in this paper، a low-cost Ni/Cu structure as an ohmic contact was fabricated on multicrystalline n+-Si by using electrochemical method and the electrical resistivity of the contact was optimized. Ni was deposited on substrates by two
    Methods
    electroless plating and electroplating. After Ni electroplating، samples were annealed at various temperature and then an electroplated copper layer was formed on Ni film in order to reduce the sheet and contact resistance with using an ultrasonic system one can obtain a film with the lower surface roughness and the higher quality. Post treatments of the coated Ni improved the crystalline structure of the electroplated layer. SEM، XRD، and EDX analyses were used to investigate the surface morphology، structure and composition of deposited films. The surface roughness was investigated by profile stylus DEKTAK. Contact resistance of the Si/Ni/Cu structure was measured using the Transmission Line Model (TLM) method. Results demonstrate that specific contact resistance for the electroless plated Ni/Cu structure is 8. 9×10-5 Ωcm2، while an optimum specific contact resistance of 2. 2 ×10-5 Ωcm2 is obtained for structure with electroplated Ni layers.
    Keywords: Electroplating, Elecrtoless plating, Solar Cell, Ni, Cu contact, Contact Resistance
  • R. Iron, S. Karbasi, M. Mehdikhani, D. Semnani Pages 11-19

    Recently، composite scaffolds prepared by electrospinning have shown desirable properties for tissue engineering applications. In this study، first the nBGs were prepared via the sol-gel technique، then، the electrospun PHB/nBG nanocomposite scaffolds (with 7. 5، 10 and 15 wt% of nBGs) were fabricated. The nanoparticles and scaffolds were characterized by Scanning Electron Microscopy (SEM)، X-ray diffraction spectrometer (XRD)، X-rayfluorescence spectroscopy (XRF)، Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR). Results showed that nanoparticles with an amorphous structure mainly had a particle size of less than 70 nm. All the nano-fibrous scaffolds had a uniform distribution of interconnected porosities with fiber diameters ranging from 326. 1 nm to 1. 276 micrometer. Composite scaffolds having nanoparticle concentrations higher than 7. 5 wt%، tend to agglomerate. In addition، the FTIR results showed a favorable interaction between the polymer and nBGs. Therefore، the proposed PHB/nBG scaffolds prepared in this study can be considered as good candidates for bone tissue engineering applications.

    Keywords: Tissue engineering, Electrospinning, Sol, gel, Bioactive glass nanoparticles, polyhydroxybutyrate
  • Iman Badpeyma, Ali Ashrafi, Mojtaba Nasr Isfahani Pages 21-33
    In this study the healing performance of micro-cracks by microcapsules containing linseed oil in the coating of polyaniline as conducting polymer were investigated. The In situ polymerization in the urea - formaldehyde resin was done to produce linseed oil capsules. The synthesized capsules were studied by Scanning Electron Microscope and contents were determined 75% of their oil. The (FTIR) test was performed to verify the success of being microcapsule. The process of Polyaniline coating was performed by using the electrochemical galvanostatic method in 0. 7، 0. 9، 1، 2 and 3 A/dm2 current densities. The performance of corrosion resistance of the composite coating containing microcapsules was studied by potentiodynamic polarization test in the 3. 5 percent solution and immersion in the 5 percent sodium chloride corrosive solution. The results showed that sample coated with a current density of 1 A/dm2 composite with 0/01 weight of microcapsules had very good self-healing and corrosion resistance properties and Efficiency of 95% was determined to protect it.
    Keywords: Microcapsules, Linseed oil, Polyaniline, In situ polymerization, Self, healing, Galvanostatic
  • Mohammad Nusheh, Hossein Khosroabadi Pages 35-41
    Carbothermal reduction process has been regarded as an industrial method for extraction of zinc metal since a long time ago. Moreover، recently recovery of zinc from electric arc furnace dust، by carbothermal process، has been considered by many researchers. Since this process involves a solid state boundary reaction (direct reduction) between zinc oxide and carbon particles، the reduction rate is very sensitive to the particle size of reactants. In this study، the effect of zinc oxide particle size on kinetics of process has been studied by isothermal gravimetric analysis technique. Furthermore، in order to interpret the obtained data، a mathematical model has been developed which is acceptably fitted to the experimental results.
    Keywords: Carbothermal reduction, zinc, kinetics, mathematical modeling.
  • Seyed-Mohammad-Hosein Razavi-Alavi, Mohammad-Reza Saeri Pages 43-52
    Nowadays، there is considerable attention to use of Ni-base coatings on steel because of its high corrosion resistance in various corrosive environments; there is still a considerable void in our knowledge of the influences of additives on corrosion and microstructure of these coatings. Besides، using of Ni-base pack cementation method has been very attractive because of its low-cost and ability to coat complex shapes and even the internal surfaces of the samples. For these purposes various amounts of CeO2 (1wt%، 3wt% and 5wt%) was added to the Ni-base (NiCrBSi) (56% Ni، 24% Cr، 7. 5% C، 4. 5% Fe، 4. 5% Si، 3. 5% B) raw materials. The pack cementation coating method were used on a mild steel substrate. SEM، XRD، optical microscopy and X-ray diffraction analysis methods were used to characterize the coats. Moreover polarization dynamics corrosion test was also used to study of corrosion in a 3. 5%t NaCl solution. The results showed that Ni-base pack cementation coats are more corrosion resistance. Besides، the corrosion rates were decreased with increasing the CeO2 contents in the coat. By comparing the percent inhibition of samples coat a sample of 5% cerium cementation found that the criterion of 86% is the maximum percent inhibition.
    Keywords: coating, Ni base coat, cerium oxide, corrosion, pack cementation
  • Adele Familifard, Hossein Yoozbashizadeh Pages 53-61
    Nowadays، nano composite coatings have created many applications in different industries with due to uniqe properties such as hardness، good wear resistance and high corrosion resistance. B4C particles are hard substance that they are used as a reinforced particle in electrodeposition process. The aim of this research is، investigation of various parameters on morphology، and corrosion resistance of Ni-B4C nano composite coatings. In this study، Ni-B4C nanocomposite coating was formed on copper substrate by direct current (DC) at Watts bath contained nickel sulfat (NiSO4. 6H2O)، Nickel Chloride (NiCl2. 6H2O)، Boric Acid (H3BO3) with Poly Vinyl Pirrolidone (PVP) and Sodium Dodecyl Sulfate (SDS) surfactants. The morphology of nanocomposite coatings were analyzed by scanning electron microscope (SEM) and field emission scanning electron microscope (FESEM). Also، corrosion resistance was measured by polarization test. The hardness of coatings were measured by micro hardness test. According to the results obtaining in this study، beyond of optimum condition، the concentration of B4C is 10 g/l، current density is 5A/dm2 and the electrodeposition time is 30 minute.
    Keywords: Nanocomposite, Nickel, B4C, Watts Bath
  • Mohammad Ali Bahrevar, Yadolah Ganjkhanlou, Mahmood Kazemzad, Houshang Azizi Pages 63-69
    In this work، WO3 thin films have been deposited on optical glass and transparent conducting oxide substrates using aqueous and organic sols by means of dip coating followed by post annealing at 400 oC. The wetting of applied substrates by the prepared sol has been simply studied by observation and photography. The prepared thin films were also studied by various techniques including scanning electron microscopy، X-ray diffraction، and cyclic voltammetry in H2SO4 solution. The results showed that aqueous sols showed undesired wetting while aqueous-alcoholic sols could splendidly wet both glass and TCO substrates. However، the use of ethyl alcohol resulted in the degradation of the films during the drying process whereas this problem could be overcome by the introduction of heavy alcohols. Aqueous-alcoholic sols prepared from Lauryl Alcohol andperoxytungstic acid which was previously synthesized from sodium tungstate precursors were optimized as the dipping sol. Results showed that the presence of Lauryl alcohol reduces the size of the crystallites and grains in the prepared thin films. The monoclinic phase of WO3was transformed to triclinic phase by the addition of Lauryl alcohol to the prepared sol. The cyclic voltametery analyses also verified the improved electrochromic properties of the prepared layers in the presence of Lauryl alcohol.
    Keywords: Tungsten oxide, Sol, Gel, wetting, thin films
  • Mohammad Aminy, Nastaran Barhemmati, Seyed Amirhosein Zamzamian Pages 71-76
    in this work tribological characteristic of engine oil 20w50 mixed with 0. 1% by weight of spherical nano particles of copper oxide of 20 nm and also spherical nano particles of titanium oxide of 21 nm has been investigated. Wear and friction are the two important factors of tribological characteristics. In this work after preparation of the nano fluids، two factors of wear and friction factor، using pin and plate tribometer، under constant load and at room temperature، once with pure engine oil and also with each nano fluids were measured and the results were compared to each other. The results indicated that presence of spherical nano particles of 20 nm copper oxide and 21 nm titanium oxide in lubricating oil، reduced the wear by 76. 72% and 50% respectively and friction factor by 17. 84% and 9. 48% respectively، in comparison with engine oil without any nano particles. Therefore it can be predicted that spherical nano particles of copper oxide and titanium oxide، as an additive to engine oil، can play an effective role in increasing engine power and reduce engine exhaust emissions and fuel consumption.
    Keywords: Nanoparticles, Engine Oil, Wear, Friction Factor
  • Loghman Kord, Mojtaba Nasr-Esfahani, Mahmoud Zendehdel Pages 77-83
    The inhibition effect of synthesized Schiff base-chromium Complex، namely Bis (N-(2،2- aminoethylamino) ethanol) salicylaldehyde) chromium (III) chloride on the corrosion of mild steel in 0. 5 M HCl was investigated using potentiodynamic polarization and electrochemical impedance spectroscopy (EIS). The experimental results suggest that the complex is a good corrosion inhibitor at different concentrations and its adsorption was described by the Langmuir adsorption isotherm. The adsorption isotherm parameters such as and Kads were determined at room temperature. Polarization curves indicated that this Schiff base acts as a mixed (anodic) type inhibitor. Polarization results revealed that the inhibitor showing a maximum efficiency 79% at concentration of 100 ppm. The scanning electron micrographs (SEM) images showed significant effect of the inhibitor.
    Keywords: Mild Steel, Corrosion Inhibitor, Schiff base, Cr Complex