فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 103، اردیبهشت 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 103، اردیبهشت 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ناهید مظلوم بفرویی، حسن شمس اسفندآباد، محمدرضا جلالی، محمد افخمی اردکانی، آتنا دادگری صفحات 1858-1865
    مقدمه
    ابعاد روانی و رفتاری از موارد مهم زندگی با دیابت محسوب می شود لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه تاب آوری و سرسختی روانشناختی در مبتلایان به دیابت شهر یزد انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 310 نفر (160 زن و 150 مرد) مبتلا به دیابت مراجعه کننده به مرکز تحقیقات دیابت با استفاده از جدول کرسچی و مورگان مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه های تاب آوری کانر و دیویدسون و سرسختی روانشناختی اهواز بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون آماری تی مستقل و توسط نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    بین دو متغیر تاب آوری و سرسختی روانشناختی در هر دو گروه و در کل آزمودنی ها رابطه مثبت معنی دار وجود داشت. بین زنان و مردان مبتلا به دیابت در متغیر سرسختی روانشناختی تفاوت معنی داری (t=3/19، p=0/04) وجود داشت اما تفاوت بین آنها از در متغیر تاب آوری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با افزایش متغیر تاب آوری، متغیر سرسختی روانشناختی در بیماران دیابتی افزایش می یابد، بنابراین استفاده از راهکارهای مناسب جهت افزایش این دو متغیر در این گروه از بیماران می تواند موجب ادراک کاهش مشکلات روان شناختی و ادراک زندگی با کیفیت بالا گردد. زنان در مقایسه با مردان از سرسختی روانشناختی بالاتری برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: دیابت، سرسختی روانشناختی، تاب آوری
  • مهدی خان بابازاده، احمد ابراهیمی عطری، امیر رشیدلمیر صفحات 1866-1877
    مقدمه
    نوروپاتی دیابتی یکی از شایع ترین عوارض میکرو واسکولار دیابت است. در این تحقیق به بررسی مقایسه اثر دو پروتکل تمرینات هوازی و تمرینات مقاومتی بر تعادل و فاکتور رشد عصب (NGF) مردان مبتلا به بیماری نوروپاتی-دیابتی پرداخته شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 30 بیمار نوروپاتی دیابتی پس از تایید بیماری توسط پزشک متخصص به سه گروه 10 نفره (کنترل، تمرینات هوازی و تمرینات مقاومتی) تقسیم شدند. در دو گروه تمرینی، تمرینات به مدت هشت هفته انجام شد. قبل و بعد از دوره تمرینی، از گروه ها آزمون های 5 Chair stand، Timed Up & Go وBerg Balance Scale و فاکتور رشد عصب نیز توسط کیت آزمایشگاهی گرفته شد.
    نتایج
    در گروه تمرین هوازی، شاخص های فاکتور رشد عصب، TUG، 5CS و شاخص کلی تعادل به طور معنی داری بهبود یافت. یافته ها در مورد گروه تمرینات مقاومتی کار با وزنه در فاکتور رشد عصب و آزمون های TUG، 5CS، Berg بهبود عملکرد را نشان دادند. اما در مقایسه بین دو گروه تمرینی، در آزمون های TUG، BBS و 5CS تفاوت بین دو گروه معنی دار و در گروه تمرینات هوازی، بهبود عملکرد بیشتری مشاهده شد. فاکتور رشد عصب نیز در گروه تمرینات هوازی با افزایش بیشتری نسبت به گروه تمرینات مقاومتی همراه و تفاوت بین دو گروه معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    تمرینات هوازی و مقاومتی کار با وزنه، هردو می تواند باعث بهبود عملکرد عصبی- عضلانی و تعادلی و افزایش فاکتور رشد عصب در بیماران نوروپاتی دیابتی گردد. اما در مقایسه بین این دو گروه از تمرینات، تمرینات هوازی تاثیر بیشتری نسبت به گروه مقاومتی کار با وزنه از خود نشان داد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تمرین هوازی، تعادل، فاکتور رشد عصب، نوروپاتی دیابتی
  • ماندانا خطیبی، اردشیر قوام زاده، محمد فریزادفر، ساره خلیفه صفحات 1878-1886
    مقدمه
    موکوزیت دهانی یکی از مهمترین اثرات جانبی داروهای شیمی درمانی می باشد. از آنجا که پیوند مغز استخوان در طی سه دهه گذشته جهت نجات بسیاری از بیماران به عنوان روشی معمول و کارآمد بکار رفته، این مطالعه با هدف بررسی فراوانی موکوزیت دهانی و عوامل مرتبط در بیماران تحت پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی تهران طی یک سال انجام شد.
    روش بررسی
    تحقیق از نوع توصیفی- مقطعی و با استفاده از ابزارهای مشاهده، معاینه بالینی، تکمیل فرم اطلاعاتی و بررسی پرونده پزشکی، بر روی 80 بیمار تحت پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی تهران انجام شد که به منظور جستجوی موکوزیت دهانی مورد معاینه قرار گرفتند. نمونه گیری به روش مستمر صورت پذیرفت، داده های ثبت شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 5/11 و آزمون کای دو تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    از 80 بیمار تحت پیوند مغز استخوان در این مطالعه (50 نفر مرد و 30 نفر زن) 65 نفر (25/ 81%) مبتلا به موکوزیت دهانی بودند. در اکثر بیماران بیش از 2 ناحیه دهانی درگیر بود. از میان عوامل مرتبط بین سابقه شیمی درمانی قبلی و موکوزیت ارتباط معنی داری یافت شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی بالای موکوزیت دهانی در بیماران تحت پیوند مغز استخوان در این مطالعه (25/ 81%) می توان موکوزیت دهانی را به عنوان یک عارضه جانبی جدی داروهای شیمی درمانی مطرح نمود و جهت کنترل آن راهکارهای موثرتری اندیشید تا کیفیت زیستی بیماران بهبود یابد.
    کلیدواژگان: پیوند مغز استخوان، موکوزیت دهانی، داروهای شیمی درمانی
  • آرش سعادت نیا، خسرو ابراهیم، نسیم ایزد پناه صفحات 1887-1894
    مقدمه
    اولین پیامد زندگی با فعالیت بدنی کم، اضافه وزن است که به مرور زمان با شروع و گسترش بیماری های قلبی عروقی همراه می شود. با توجه به اهمیت Apo I-A در روند انتقال معکوس کلسترول و تشکیل ذرات HDL هدف محققان در این پژوهش مقایسه اثر برنامه هوازی و مقاومتی بر مقادیر Apo I-A در بانوان دارای اضافه وزن می باشد.
    روش بررسی
    طی یک فراخوان 24 زن دارای اضافه وزن انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه هشت نفره هوازی، مقاومتی و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی به مدت 2 ماه و سه جلسه در هفته تمرینات هوازی را انجام دادند و گروه مقاومتی به همین شیوه زمانی به اجرای تمرینات مقاومتی پرداختند. گروه کنترل در این مدت بدون تمرین بودند. قبل و 48 ساعت بعد از اجرای برنامه دو ماهه از تمام آزمودنی ها در شرایط یکسان خونگیری به عمل آمد. درصد چربی، HDL، LDL و Apo I-A اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از روش آنووا یک طرفه با عامل بین گروهی و نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    در نتیجه دو ماه تمرین هوازی مقادیر درصد چربی و LDL در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی دار (به ترتیب p=0.00092، p=0.00056) و مقادیر HDL و Apo I-A افزایش معنی دار داشت (به ترتیب p=0.0022، p=0.00391). همچنین به واسطه دو ماه تمرینات مقاومتی دایره ای مقادیر درصد چربی و LDL کاهش معنی دار (به ترتیب p=0.00238 and p=0.00066) و مقادیر HDL و Apo I-A افزایش معنی دار داشت (به ترتیب p=0.0254 and p=0.00519).
    نتیجه گیری
    بانوان دارای اضافه وزن فارغ از نوع تمرین می توانند با شرکت در فعالیت های منظم ورزشی علاوه بر کاهش وزن از سودمندی های آن بر سطوح آپولیپوپروتئینی و انتقال معکوس کلسترول و همچنین پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی بهره جویند.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، انتقال معکوس کلسترول، چاقی، آپولیپوپروتئین
  • زهرا بحرالعلومی، رویا غفوری فرد، سمانه سالاریان * صفحات 1895-1904
    مقدمه

    اخیرا استفاده از روش های جایگزین برای تراش دندان ها مانند استفاده از لیزر، به طور وسیعی مورد مطالعه قرار گرفته است. اما مطالعات اندکی در دندان های شیری در زمینه لیزر وجود دارد. ریزنشت یکی از معیارهای مهم در ارزیابی موفقیت مواد ترمیمی چسبنده است. هدف از این مطالعه مقایسه آزمایشگاهی ریزنشت لبه ای سه ماده ترمیمی در حفرات کلاس V آماده شده با لیزر Er:YAG در دندان های شیری می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه آزمایشگاهی 45 دندان کانین شیری به صورت تصادفی به 3 گروه مساوی(15=n) تقسیم شدند و حفرات کلاس 5 با کمک لیزر Er:YAG روی سطوح باکال آنها تراش داده شد. گروه های 3، 2، 1 به ترتیب طبق دستور کارخانه سازنده با گلاس آینومر نوری، رزین کامپوزیت و کامپومر ترمیم شدند. سپس همه نمونه ها پالیش گردیدند و بعد از ترموسایکلینگ در محلول متیلن بلو 2% غوطه ور گشتند و سپس در جهت باکولینگوالی سکشن زده شد و زیر استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی X20 بررسی شدند. ارزیابی ریزنشت توسط دو نفر که از نحوه رتبه بندی ریزنشت آگاهی داشتند صورت گرفت. داده ها توسط آزمون های آماری Exact-test تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    اختلاف معنی داری بین ریزنشت سه ماده ترمیمی گلاس آینومر، کامپوزیت، کامپومر وجود نداشت(P-value =0.422).

    نتیجه گیری

    با توجه به عدم اختلاف معنی دار بین ریزنشت سه ماده ترمیمی، گلاس آینومر، کامپوزیت و کامپومر جهت ترمیم حفرات کلاس V تهیه شده با لیزر در دندان های شیری مناسب هستند.

    کلیدواژگان: ریزنشت، لیزر Er:YAG، کامپوزیت، کامپومر، گلاس آینومر
  • زهرا بحرالعلومی، فائزه فتوحی، اکرم شاکر * صفحات 1905-1914
    مقدمه

    فیشور سیلانت، موثرترین راه برای پیشگیری از پوسیدگی های سطح اکلوزال دندان های خلفی است. در سال های اخیر استفاده از لیزر جهت آماده سازی مینا قبل از فیشور سیلانت، مورد توجه قرار گرفته است. هدف از انجام مطالعه حاضر ارزیابی میزان ریزنشت در حد فاصل دندان و سیلانت به 4 روش آماده سازی مختلف می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی تعداد 60 دندان مولر سوم سالم تازه کشیده شده، انتخاب و به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند، در سطوح اکلوزال تمام دندان ها فیشور سیلانت((Clinproبا یکی از 4 روش زیر قرار داده شد: گروه 1: اچ با اسیدفسفریک+باندینگ توتال اچ، گروه2: لیزر+باندینگ سلف اچ، گروه3: لیزر+باندینگ توتال اچ، گروه4: لیزر+اچ با اسید فسفریک+باندینگ توتال اچ. لیزر مورد استفاده، Er:YAG با انرژی 120 میلی ژول و Pulse duration 500-250 میکرو ثانیه و فرکانس 4 هرتز بود. نمونه ها تحت 500 سیکل حرارتی واقع شده و به مدت 24 ساعت در محلول متیلن بلو 1% قرار گرفتند، سپس کلیه نمونه ها در جهت باکو لینگوالی برش داده شده و میزان نفوذ رنگ درجه بندی گردید. از آزمون Kruskal Wallis و Mann-Whitney جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    نتایج

    تفاوت معنی داری از نظر آماری بین 4 گروه مختلف به جز گروه 1 و 4 مشاهده شد(p=0.03). نتایج نشان داد که گروه 3 بیشترین و گروه 4 کمترین میزان ریزنشت را داشتند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که بهترین و ساده ترین روش سیلانت تراپی، روش اسیداچینگ معمولی می باشد.

    کلیدواژگان: لیکیج دندانی، پیت و فیشور سیلانت، لیزر
  • صدیقه احمدی، صدیقه اظهری*، حوریه جعفرزاده، حسن رخشنده، سید رضامظلوم صفحات 1915-1926
    مقدمه

    اضطراب شایع ترین واکنش عاطفی زنان طی زایمان می باشد که باعث طولانی شدن سیر زایمان و ایجاد خستگی در مادر می شود. لذا با توجه به تلاش های فعلی جهت یافتن روش های کاهش اضطراب حین زایمان و نیز گرایش امروزی به گیاهان دارویی، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر کپسول خوراکی زعفران بر اضطراب و خستگی مرحله اول زایمان انجام شد.

    روش بررسی

    این کارآزمایی بالینی سه سوکور، در سال 93- 1392 بر روی 60 زن نخست زای واجد شرایط مطالعه، در بیمارستان هفده شهریور شهر مشهد انجام شد. واحدهای پژوهش به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. با شروع فاز فعال زایمان، یک عدد از کپسول های مورد نظر(مشخص شده با کد) توسط واحد پژوهش مصرف شد. میزان خستگی و اضطراب، یکبار در ابتدای پژوهش و سپس هر دو ساعت تا پایان مرحله اول زایمان و با استفاده از با مقیاس دیداری، اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیلی و با استفاده از آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل، من ویتنی و آمار چند متغیره انجام شد.

    نتایج

    میانگین نمره اضطراب در گروه مصرف کننده زعفران 4/ 16±1/ 26 و در گروه دارونما 8/ 18±9/ 43 بود که در گروه زعفران به طور معنی داری نسبت به دارو نما کمتر بود (P= 0.000). میانگین نمره خستگی در گروه مصرف کننده زعفران(9/ 20±7/ 57) نسبت به گروه دارونما (4/ 21±8/ 73) به طور معنی داری کمتر بود (P=0.004). در هیچ یک از واحدهای پژوهش در هر دو گروه، عارضه مادری مانند هیپرتون شدن رحم و عوارض نوزادی گزارش نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که زعفران می تواند باعث کاهش میزان اضطراب و خستگی هنگام زایمان شود.

    کلیدواژگان: زعفران، اضطراب، خستگی زایمان
  • سید محمدعلی شریعت زاده، لیلا کیخا * صفحات 1927-1944
    مقدمه

    پارانونایل فنل یک آلاینده زیست محیطی مهم است که از طریق اختلال در سیستم اندوکرینی و القای استرس اکسیداتیو، بر روی سیستم تولیدمثلی نر تاثیر می گذارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر حفاظتی روغن سیاه دانه بر بافت بیضه و پارامترهای اسپرم (تعداد، تحرک، قابلیت حیات و مورفولوژی)، ناهنجاری های DNA و کروماتین اسپرم در برابر سمیت القا شده با پارانونایل فنل در موش های بالغ نژاد NMRI است.

    روش بررسی

    24 سر موش های نر بالغ نژاد NMRI به 4 گروه کنترل، روغن سیاه دانه (ml/kg/day5)، پارانونایل فنل (mg/kg/day250) و پارانونایل فنل + روغن سیاه دانه تقسیم و پس از 34 روز تیمار دهانی، بیضه چپ خارج و برای مشاهدات هیستوپاتولوژیکی استفاده شد. ناحیه دمی اپی دیدیم چپ در محیط کشت Ham’s F10 قطعه قطعه شد و اسپرم های آزاد شده جهت بررسی تحرک، قابلیت حیات، تعداد و مورفولوژی مورد استفاده قرار گرفت. کیفیت کروماتین توسط رنگ آمیزی های هسته ای اکریدین اورانژ و آنیلین بلو بررسی شد. غلظت مالون دی آلدئید (MDA) سرم خون نیز اندازه گیری شد. داده ها با روش آماری One Way ANOVA و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    کاهش معنی داری در تحرک، قابلیت حیات، تعداد، مورفولوژی طبیعی اسپرم، قطر لوله های منی ساز و ضخامت اپی تلیوم زایشی و افزایش معنی داری در قطر لومن و سطوح MDA در گروه پارانونایل فنل نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید. پارامترهای فوق در گروه پارانونایل فنل+روغن سیاه دانه در مقایسه با گروه p-NPبه طور معنی داری توسط روغن سیاه دانه جبران شد. کاربرد روغن سیاه دانه به تنهایی موجب افزایش معنی داری در تعداد، تحرک و مورفولوژی طبیعی اسپرم و کاهش معنی داری در سطوح MDA نسبت گروه کنترل شد.

    نتیجه گیری

    روغن سیاه دانه به عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی می تواند سمیت القا شده توسط پارانونایل فنل را جبران کند.

    کلیدواژگان: بیضه، پارامترهای اسپرم، پارانونایل فنل، روغن سیاه دانه، کروماتین
  • فاطمه حسینی کسنویه، طاهره سلیمی، محمد نادی سخویدی، اسماعیل احمدی صفحات 1945-1952
    مقدمه
    شادکامی از جمله ویژگی های شخصیتی انسان می باشد که قادر است در زمینه غلبه بر استرس ها و فشارهای زندگی اثرگذار باشد.پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت شادکامی درکارآموزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد صورت گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی بر روی 210 نفر از دانشجویان پزشکی که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام شد. اطلاعات توسط پرسشنامه شادکامی آکسفورد در پنج حیطه رضایت زندگی، حرمت خود، بهزیستی فاعلی، رضایت خاطر و خلق مثبت جمع آوری گردید و با استفاده آزمون T-test تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    میزان شادکامی در مجموع پنج حیطه 353/ 9±240/ 52 بوده که بیشترین آن مربوط به حیطه خلق مثبت و کمترین آن مربوط به حیطه بهزیستی فاعلی بوده است. در زمینه شادکامی کلی هیچکس میزان شادکامی عالی را کسب نکرده است. در 8/ 64 درصد از دانشجویان میزان شادکامی در حدخوب بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که سطح شادکامی در اکثر کارآموزان پزشکی در سطح خوب می باشد. مطالعات دیگر در زمینه بررسی علل شادکامی در این گروه می تواند راهنمایی برای ایجاد این وضعیت در سایر گروه ها باشد.
    کلیدواژگان: شادکامی، کارآموزان پزشکی، یزد
  • فاطمه عزالدینی اردکانی، صغری یاسایی، سحر قانع صفحات 1953-1959
    مقدمه
    هدف از این مطالعه ارزیابی موقعیت دندان کانین نهفته ماگزیلاری در رادیوگرافی پانورامیک از طریق دو متغیر Angulation و Magnification بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش مقطعی انجام شد. رادیوگرافی های پانورامیک شماره گذاری شد و نام بیمار در هر رادیوگرافی پانورامیک پوشانده شد. دو متغیر Angulation (زاویه محوری دندان کانین نهفته به محور اکلوزال) و Magnification (عریض ترین بعد مزیودیستال تاج دندان کانین نهفته به عریض ترین بعد مزیودیستال سانترال همان سمت) در هر رادیوگرافی پانورامیک (44 دندان کانین نهفته ماگزیلا) بررسی شد و با موقعیت دندان در CBCT مقایسه گردید. از تست کاپا جهت به دست آوردن میزان توافق این دو متغیر با CBCT استفاده شد.
    نتایج
    6/ 41% دندان های کانین نهفته باکالی و 3/ 84% دندان های کانین نهفته پالاتالی از طریق متغیر Angulation در موقعیت حقیقی خود مشخص شدند. Magnification، 58/3% دندان های نهفته باکالی و 5/ 37% دندان های کانین نهفته پالاتالی را در موقعیت حقیقی خود نشان داد. میزان توافق Angulatin با CBCT، 0/275 و میزان توافق Magnification با CBCT، 0/03 بود.
    نتیجه گیری
    دو روش Angulation و Magnification در رادیوگرافی پانورامیک، راه مناسبی جهت تعیین موقعیت دندان کانین نهفته ماگزیلا نبودند. روش Angulation بیش از روش Magnification با موقعیت حقیقی دندان کانین نهفته ماگزیلا مطابقت داشت.
    کلیدواژگان: دندان کانین، رادیوگرافی پانورامیک، تکنیک CBCT
|
  • N. Mazlom Bafroe, H. Shams Esfand Abadi, Mr Jalali, M. Afkhami Ardakani, A. Dadgari Pages 1858-1865
    Introduction
    Psychological and behavioral domains involve important issues in coping with diabetes. Therefore, this study was conducted in order to investigate the relationship between resilience and hardiness in patients with diabetes 2 in Yazd.
    Methods
    This study is a descriptive-correlation study which the sample consisted of 310 diabetic patients (160 women and 150 men). In order to glean the study data, Caner and Diveson psychological resilience and Ahvaz psychological hardiness questionnaires were applied. Data analysis was performed via SPSS18 software utilizing Pearson correlation and independent T-test.
    Results
    The study results indicated that a significant correlation was observed between resilience and hardiness in each group as well as within all patients with diabetes. Comparing the means of the two groups in regard with resilience and hardiness, it was demonstrated that the differences between men and women with respect to hardiness was significant (t=3/19, p=0/04), though the means of the two groups for resilience was not significant.
    Conclusions
    Regarding the positive relationship between hardiness and resilience, it could be expected that employing proper treatment in order to increase resilience and hardiness in diabetes, will lead to a decrease in perception of psychological problems, as well as an increase in quality of life.
    Keywords: Diabetes, Hardiness, Resilience
  • M. Khanbabazade, A. Ebrahimi Atri, A. Rashid Lamir Pages 1866-1877
    Introduction
    Diabetic neuropathy is one of the most common complications of diabetic microvascular. Hence, the present study intended to compare the effect of two protocols of aerobic and resistance exercises on balance and neuron growth factor in men with diabetic neuropathy.
    Methods
    In this experimental study, being diagnosed with neuropathy by a proficient physician, the patients were divided into three groups of ten (control, aerobic exercise and resistance exercise groups). The two training groups did the exercises for eight weeks, and each exercise session lasted for 45-60 minutes three times a week. Each group took Time Up & Go, 5chair stand and Berg balance scale tests before and after the training period and NGF was detected through lab kits.
    Results
    The study results demonstrated that in the aerobic exercise group, indicators of neuron growth factor (P≤0.001), TUG(P≤0.001), 5CS (P≤0.001) and overall balance indicator significantly improved. Moreover, the findings revealed that in the weight-bearing resistance exercise group functional improvement was displayed in NGF, TUG, 5CS and Berg tests (P≤0.001). However, significant differences were observed between the two groups in TUG, BBS and 5CS tests, so as the aerobic exercise group manifested more improvement (P≤0.001). Neuron Growth Factor increased significantly more (P≤0.001) in aerobic exercise group than in resistance exercise group.
    Conclusion
    Aerobic and resistance exercises both can improve neuromuscular and balance performance. Moreover, both exercises can increase Neuron Growth Factor in patients with diabetic neuropathy, though compared to resistance exercises, aerobic exercise proved to be more effective.
    Keywords: Aerobic exercises, Balance, Diabetic neuropathy, Neuron Growth Factor, Resistance exercises
  • S. Khatibi, M. Ghavamzadeh, A. Farizadfar, M. Khalifeh Pages 1878-1886
    Introduction
    Oral mucositis is one of the most important side effects of chemotherapy. Bone marrow transplantation is one of the common ways to rescue many patients’ life, therefore, this study intended to investigate the prevalence of oral mucositis and its related factors (age-gender-type of transplantation –site of involvement-smoking-medication except chemotherapy drugs-history of chemotherapy-allergy-oral hygiene) in patients undergoing bone marrow transplantation in Tehran Shariaty hospital during 1 year.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 80 patients with BMT. The sampling method was sequential and the study data were gleaned via inspection, clinical examination, questionnaire, medical record examinations in Tehran Shariaty hospital. After collecting the data, SPSS statistic software (version 11/5) was utilized via applying chi-square test in order to analyze the study data.
    Results
    Out of 80 patients (50 men and 30 women), 65 persons (81/25 %) were reported to have oral mucositis. Most of the patients revealed more than 2 involved regions. Among related factors, a significant relationship was found between history of chemotherapy and mucositis.
    Conclusion
    According to high prevalence of oral mucositis in patients undergoing BMT (81/25 %), oral mucositis is supposed to be one of the most serious side effects of chemotherapy drugs, which requires more effective solutions to be controlled so as patients’ quality of life could be improved.
    Keywords: Bone marrow transplantation, Chemotherapy drugs, Oral mucositis
  • A. Saadatnia, K. Ebrahim, N. Izadpanah Pages 1887-1894
    Introduction
    The first outcome of living with low physical activity is weight gain over time, which is associated with the onset and development of cardiovascular disease. In regard to importance of Apo I-A in the process of reverse cholesterol transport and producing HDL particles, this study aimed to compare the effects of aerobic and resistance training on Apo I-A in overweight women.
    Methods
    By a paper recall, 24 overweight women were selected and randomly assigned into aerobic, resistance and control groups. The aerobic group were required to exercise based on aerobic program three days per week for 2 months, the resistance group accomplished resistance exercises in the same time manner, and the control group remained sedentary. Forty-eight hours before and after the two-month program, blood samples were obtained from all subjects in the same conditions. BFP, HDL, LDL and Apo I-A were measured via one-way ANOVA with between group factor methods using SPSS software version 16.
    Results
    The results demonstrated that two months of aerobic exercise significantly decreased BFP and LDL levels (p=0.00092, p=0.00056 respectively). Levels of HDL and Apo I-A significantly increased compared to the control group (p=0.0022, p=0.00391 respectively). Moreover due to the two month resistance training, BFP and LDL levels significantly decreased (p=0.00238 and p=0.00066 respectively), whereas levels of HDL and Apo I-A significantly increased (p=0.0254 and p=0.00519 respectively).
    Conclusions
    Overweight women regardless of the type of training can engage in regular physical activity which in addition to the weight loss, they can benefit by improving levels of lipoproteins and reverse cholesterol transport, as well as by preventing the cardiovascular disease.
    Keywords: Apolipoprotein, Obesity, Physical activity, Reverse transport of cholesterol
  • Z. Bahrololoomi, R. Ghafourifard, S. Salarian Pages 1895-1904
    Introduction

    Recently, such alternative methods for tooth preparation as laser irradiation have been studied increasingly, though limited numbers of studies have been conducted in regard with primary teeth. Microleakage involves one of the prominent criteria in evaluating success of adhesive restorative materials. Therefore, the objective of this in vitro study was to compare marginal microleakage of three restorative materials in cl V cavities prepared by Er:YAG laser in primary teeth.

    Methods

    Forty five primary canine teeth were randomly divided in 3 groups. Class V cavities were prepared via Er:YAG laser on buccal surface. The groups 1,2,3 were restored according to the manufacturer's instructions with resin-modified glass ionomer, composite resin and compomer respectively. Then all specimens were polished, thermocycled, and immersed in 2% methylene blue solution and sectioned buccolingually. The specimens were assessed under a stereomicroscope(X20). It should be noted that microleakage assessment was performed by two evaluators who were cognizant of micro leakage scoring (0 to 4). Moreover, the study data were analyzed by applying Exact-test.

    Results

    The study results revealed no significant difference between microleakage of three groups (P-value =0.422).

    Conclusion

    These three restorative materials(resin-modified glass ionomer, composite resin, compomer) were proved to be proper for restoring cl V cavities prepared by Er:YAG laser in primary teeth.

    Keywords: Compomer resin, Composite resin, Er:YAG laser, Glass ionomer, Microleaka
  • Z. Bahrololoomi, F. Fotuhi, A. Shaker Pages 1905-1914
    Introduction

    Fissure sealant is the most effective method to prevent occlusal surface caries of posterior teeth. In recent years, the use of laser for enamel surface pretreatment has been considered as an effective method before applying fissure sealant. Hence, the aim of this study was to investigate the effect of Er:YAG laser conditioning on fissure sealant microleakage.

    Methods

    In this experimental study, total of 60 extracted third molars were randomly assigned into four groups(n=15). The occlusal surfaces were sealed with a sealant (clinpro) after one of the following pretreatments: 1- Phosphoric acid etching + total etch bonding, 2- Laser + self etch bonding, 3- Laser + total etch bonding, 4- Laser + Phosphoric acid etching + total etch bonding. The parameters of used laser was 120 mj energy and pulse duration of 250-500 µs with frequency 4 Hz. After sealing, the teeth were thermocycled at 500 cycles and immersed in methylen blue 1% for 24 hours. The teeth were then sectioned buccolingually and examined for microleakage. Statistical analysis were preformed via applying Kruskal-Wallis and Mann-Whitney.

    Results

    The study results indicated significant differences between 4 groups (p<0.05) except for groups 1 and 4 (p=0.3). Moreover, the highest microleakage was observed in group 3, whereas the lowest was reported in group 4.

    Conclusion

    It seems that conventional acid etching technique is the best and simplest method of Sealant therapy.

    Keywords: Dental leakage, Laser, Pit, fissure sealant
  • S. Ahmadi, S. Azhari, H. Jafarzadeh, H. Rakhshandeh, R. Mazlom Pages 1915-1926
    Introduction

    Anxiety is a common emotional response in women during labor that may cause a prolonged labor and fatigue for the mother. Many steps have recently been taken to reduce the anxiety during labor which tend to utilize herbal medicine, therefore, this study aimed to determine the effect of saffron oral capsules on anxiety and Fatigue during the first stage of labor.

    Methods

    This triple blind clinical trial was accomplished on 60 women who were candidate for normal vaginal delivery in 17 sharivar hospital in Mashhad in 2014. The study participants were selected via convenience sampling and then divided into two groups of intervention (250 mg saffron capsules) and control (placebo). Fatigue and anxiety were measured at the beginning of the study and then every two hours until the end of the active phase of labor via a visual analog scale. The study data were analyzed by chi-square test, independent T-test, Mann-Whitney and multivariate via SPSS software version 11/5(p value of less than 0/05 was considered significant).

    Results

    Mean anxiety score of saffron group was 26/4±16/9, whereas it was 46/5±18/8 in the placebo group and thus, a significant difference was observed between the two groups (P= 0.001). The mean fatigue score in the Saffron group (57/7±20/9) was significantly lower (P=0.004) than that of the placebo group (73/8 ± 21/4).

    Conclusion

    The study findings revealed that saffron can be prescribed in order to reduce maternal anxiety and fatigue.

    Keywords: Anxiety, Delivery, Fatigue, Saffron
  • M. Shariat Zadeh, L. Keikha Pages 1927-1944
    Introduction

    Para-nonylphenol (p-NP) is an important environmental pollutant that can affect the male reproductive system through endocrine disruption and inducing of oxidative stressence. Hence, this study aimed to investigate the protective effect of Nigella sativa oil (NSO) on testicular tissue and sperm parameters (count, motility, viability and morphology), sperm DNA and chromatin abnormalities against toxicity induced by p-NP in adult NMRI mice.

    Methods

    Twenty-four adult male NMRI mice (32±3g) were divided into 4 groups (n=6): control, NSO (5ml/kg/day), p-NP (250mg/kg/day) and p-NP+NSO. After 34 days of oral treatment, the left testis was removed and used for histopathological observations. Left caudal epididymis was cut in the Ham’s F10 and released spermatozoa were utilized in order to analyze sperm motility, viability, number and morphology. Sperm chromatin quality was assessed by nuclear staining using acridine orange and aniline blue. The blood serum malondialdehyde (MDA) levels were also measured. The study data were analyzed utilizing one Way ANOVA and Tukey’s test, and P<0.05 was considered as the significant level.

    Results

    A significant decrease was observed in the p-NP group in regard with the motility, viability, number, normal sperm morphology, diameter of seminiferous tubules and germinal epithelium thickness, whereas a significant increase was reported in regard with the diameter of the seminiferous tubules lumen and MDA levels compared to the control group. Above parameters were significantly compensated by Nigella sativa oil in p-NP+NSO group compared to Para-nonylphenol group. The application of Nigella sativa oil alone significantly increased the number, motility, normal morphology of the sperm and significantly decreased the MDA levels compared to the control group.

    Conclusion

    The study results indicated that the Nigella sativa oil, as a potent antioxidant, could compensate for the toxicity induced by p-NP.

    Keywords: Chromatin, Nigella sativa oil, Para, nonylphenol, Sperm parameters, Testis
  • F. Hosseini Kasnavieh, T. Salimi, M. Nadi Sakhvidi, E. Ahmadi Pages 1945-1952
    Introduction
    Happiness is one of human personality features which can assist with overcoming the stresses and pressures of life. Therefore, the aim of this study is to determine the levels of happiness amongst general practice trainers of Yazd Shahid Sadoughi university of medical sciences.
    Methods
    This descriptive study was conducted on 210 medical students who were selected through simple random sampling. The data were collected using Oxford Happiness questionnaire containing 5 measures of study variables as: life satisfaction, self-esteem, subjective well-being, self-satisfaction and positive mood.
    Results
    The happiness level over all these 5 items was 52.240±9.353 which the highest score belonged to positive mood and the lowest one was observed in subjective well-being. Regarding the overall happiness, no one was able to obtain the excellent score. As a matter of fact, generally, 68.8% of the students demonstrated a good score.
    Conclusion
    The study findings demonstrated that happiness was reported in a good level within the most externs. Moreover, other studies can be conducted investigating causes of happiness in order to facilitate the development of happiness.
    Keywords: Happiness, Medical externs, Yazd
  • F. Ezoddiniardakani, S. Yasaei, S. Ghanea Pages 1953-1959
    Introduction
    This study aimed to assess the position of impacted maxillary canine in panoramic radiography via two variables of angulation and magnification.
    Methods
    In this cross-sectional study, each panoramic radiography was numbered on which the patient ‘s name was written as well. Two variables, angulation (The angle of impacted maxillary canine was measured in relation to Occlusal plane) and magnification(the ratio of the widest dimension of mesiodistal canine crown to that of the ipsilateral central incisor crown) were assessed in each panoramic radiography (44 impacted maxillary canines), then they were compared with CBCT. Kappa test was used to assess the agreement of the two variables in panoramic radiography and CBCT.
    Results
    Utilizing angulation variable, 41.6% buccally impacted maxillary canines and 84.3% palatally impacted maxillary canines were determined in their real positions. Moreover, magnification variable also detected 58.3% buccally impacted maxillary canines and 37.5% palatally impacted maxillary canines in their real positions. Degree of agreement between angulation and CBCT was 0.275, and it was reported 0.03 between magnification and CBCT.
    Conclusion
    The study findings revealed that the angulation and magnification methods were not reliable in order to assess the impacted maxillary canines in panoramic radiography, though Angulation proved to be more successful than magnification method.
    Keywords: Canine tooth, CBCT, Panoramic radiography