فهرست مطالب
Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:23 Issue: 97, 2015
- تاریخ انتشار: 1394/03/07
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 1-13زمینه و هدفچاقی یکی از ریسک فاکتورهای مهم بیماری قلبی-عروقی محسوب می شود. بافت چربی احشایی نقش مهمی در بروز مشکلات حاصل از چاقی دارد. هرچند استفاده از اندازه گیری دورکمر یک اندکس مفید برای ارزیابی چاقی و مشکلات حاصل از آن است اما افزایش دورکمر همیشه با تجمع بافت چربی احشایی همراه نیست. فنوتیپ هیپرتری گلیسریدمی با دور کمر بالا (HTGW) یک مارکر مفید برای تجمع بافت چربی احشایی است. هدف از این مطالعه مقایسه ی سطح سرمی sdLDL-c و قطر ذرات LDL-c به عنوان ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی-عروقی در زنان دارای فنوتیپ HTGW و گروه فاقد آن است.روش بررسیبدین منظور 90 زن بین 40 تا 60 سال که داوطلب شرکت در مطالعه بودند، بر اساس چهار تعریف رایج فنوتیپ HTGW به گروه های دارای این فنوتیپ و فاقد آن تقسیم شدند. برای اندازه گیری سطح سرمی sdLDL-c از تکنیک رسوب دهی استفاده گردید. قطر ذرات LDL-c نیز توسط تکنیک گرادیانت الکتروفورز اندازه گیری شد.یافته هادر هر چهار تعریف مورد استفاده برای فنوتیپ HTGW، قطر ذرات LDL-c درگروه های دارای این فنوتیپ به طور معناداری کوچک تر بود، اما سطح سرمی sdLDL-c، تنها در دو تعریف HTGW-L و HTGW-H تفاوت معنادار نشان داد (به ترتیب P<0/008 و P<0/025).نتیجه گیریبا توجه به تفاوت معنادار بودن قطر ذرات LDL-c و غلظت sdLDL-c در گروه بندی براساس تعاریف HTGW-L و HTGW-Hو هچنین نقش ذرات sdLDL-c در ایجاد بیماری های قلبی- عروقی، تعاریف مذکور می توانند به عنوان یک ابزار غربالگری مفید و مناسب برای شناسایی افراد در معرض ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی در مطالعه ی ما محسوب شوند.
کلیدواژگان: بیماری های قلبی عروقی، هیپرتری گلیسریدمی، دورکمر، sdLDL، HTGW -
صفحات 14-20زمینه و هدفسرطان ریه کشنده ترین سرطان است که پس از سرطان پروستات در مردان و سرطان پستان در زنان سومین سرطان شایع می باشد. مرحله بندی نقش بسیار مهمی در تعیین وسعت بیماری و در نتیجه تصمیم گیری برای انتخاب نوع درمان دارد. هدف از این مطالعه، نشان دادن تاثیر روش های جراحی در مرحله بندی سرطان ریه و تاثیر آن در انتخاب نوع درمان در بیماران مبتلا به سرطان ریه می باشد.روش بررسیدر این مطالعه case series) 100) بیمار که با تشخیص سرطان ریه در بخش توراکس بیمارستان امام خمینی تبریز بستری شده بودند، در مدت 2 سال مورد بررسی قرار گرفتند. از هر بیمار ابتدا شرح حال دقیق اخذ شده و معاینه ی کامل صورت گرفت. مطالعات پاراکلینیک با گرافی رخ و نیم رخ سینه شروع شد. در صورت نیاز جهت مرحله بندی دقیق بیوپسی عقده های لنفاوی گردن Tap، مایع پلور، برونکوسکوپی، مدیاستینوسکوپی، مدیاستینوتومی، توراکوسکوپی، یا توراکوتومی انجام شد. تمام یافته ها در فرم اطلاعات بیماران ثبت و سپس مرحله بندی بیماری صورت گرفت و در مورد درمان مناسب تصمیم گیری شد.یافته هادر این مطالعه (67 درصد) بیماران مرد و (33 درصد) زن بودند. 50 درصد بیماران بالای 60 سال سن داشتند. در تمامی بیماران مرحله بندی (Staging) با استفاده از روش های غیر جراحی و روش های جراحی(Invasive) انجام شده و نتایج ذیل به دست آمد: (SIA (3 درصد، (SIB (25 درصد، (SIIA (1 درصد، (SIIB (7 درصد، (SIIIA (15 درصد، (SIIIB (23 درصد، (SIV (26 درصدنتیجه گیریدر این مطالعه استفاده از روش های جراحی نقش اساسی در تعیین دقیق مرحله ی سرطان ریه داشت، در 29 درصد بیماران تغییر در برنامه ی درمانی به وجود آمد. Tap مایع پلور در 22 بیمار انجام شد که در 14 بیمار سلول بدخیم نشان داد. توراکوسکوپی در 5 بیمار انجام شد که در 2 بیمار متاستاز پلور مشاهده شد. بیوپسی از عقده های لنفاوی گردن در 6 بیمار انجام شد که عقده های لنفاوی گرفتار بودند. توراکوتومی در 7 نفر مرحله بیماری را تغییر داد. این مطالعه نشان داد که، استفاده از روش های جراحی دقت مرحله بندی را بالا برده و در نتیجه می تواند بر نوع درمان بیماران مبتلا به سرطان ریه بسیار تاثیرگذار باشد.
کلیدواژگان: سرطان ریه، مرحله بندی، روش های جراحی، درمان -
صفحات 21-33زمینه و هدفرتینوئیک اسید اثرات قابل ملاحظه ای بر روی تنظیم رشد سلولی، تمایز و آپوپتوز دارد. مطالعات اخیر نشان دهنده ی افزایش مقاومت سلول های آدنوکارسینومای معده و کارسینوم سلول های سنگفرشی مری نسبت به داروهای شیمی درمانی سیس پلاتین و 5-فلورواوراسیل می باشد. لذا در این مطالعه اثرات سمیتی تیمار ترکیب رتینوئیک اسید تمام ترانس با دارو های سیس پلاتین و 5-فلورواوراسیل بر روی رده های سلولی سرطان مری و معده بررسی شد.روش بررسیرده های سلولی آدنوکارسینوم معده (AGS) و کارسنیوم سلول سنگفرشی مری (KYSE-30) به مدت شش روز در محیط کشت RPMI-1640 حاوی غلظت های زیر سمیت (به ترتیب 6/ 3 و 6/ 13 میکرومول) رتینوئیک اسید کشت داده شد و پس از 72 ساعت تحت تیمار با داروهای سیس پلاتین و 5-فلورواوراسیل قرار گرفت. اثرات تیمار ترکیبی با روش های تعیین فعالیت متابولیکی، رنگ آمیزی آکریدین اورنج/ اتیدیوم بروماید و فلوسایتومتری بررسی شد.یافته هاارزیابی IC50 با روش فعالیت متابولیکی نشان داد، تیمار ترکیبی اثرات سمیتی بیشتری بر روی هر دو رده ی سلولی داشت و با کاهش مقادیر IC50 دارو ها همراه بود (p<0/001، p<0/05) رنگ آمیزی آکریدین اورنج/ اتیدیوم بروماید نشان دهنده ی افزایش درصد سلول های آپوپتوز در گروه تیمار ترکیبی نسبت به استفاده ی تنها از دار وها بود. (p<0/001، p<0/05) علاوه بر آن، تیمار ترکیبی رتینوئیک اسید با سیس پلاتین باعث افزایش توقف سلول ها در فاز G2/M و تیمار ترکیبی رتینوییک اسید با 5-فلورواوراسیل باعث افزایش توقف در فاز G1/S شد (p<0/001)نتیجه گیرینتایج مطالعه ی حاضر نشان داد تیمار ترکیبی غلظت های زیر سمیت رتینوئیک اسید با داروهای سیس پلاتین و 5-فلورواوراسیل موجب افزایش اثرات سمیتی این داروها بر روی رده های سلولی AGS و KYSE-30 می شود.
کلیدواژگان: رتینوییک اسید تمام ترانس، سیس پلاتین، 5، فلورواوراسیل، رده ی سلولی AGS، رده ی سلولی KYSE، 30 -
صفحات 34-47زمینه و هدفجانبازان جنگی، به دلیل معلولیت های موجود و نیز وضعیت روانی خاص، از گروه های در معرض خطر برای بیماری های قلبی عروقی محسوب می شوند. این مطالعه، به منظور ارزیابی فاکتورهای خطر بیماری های قلبی عروقی و سندروم متابولیک در بین جانبازان جنگی در زنجان، در سال 1390 پایه ریزی و انجام شد.روش بررسیاین مطالعه بر روی 360 مرد، شامل: 120 فرد جانباز مبتلا به بیماری استرس مزمن ناشی از تروما (PTSD) و120 مرد جانباز دارای افسردگی اساسی (MDD) و بدون PTSDو 120 نفر مرد سالم، به عنوان گروه شاهد، انجام شد. از طریق مصاحبه و معاینه، فرم اطلاعاتی: شامل وضعیت دموگرافیک و شاخص های آنتروپومتریک، جهت کلیه افراد تکمیل و اندازه گیری سطح سرمی قند، تری گلیسرید سرم و توتال کلسترول و کلسترول با دانسیته بالا(HDL)، انسولین سرم و آنزیم های کبدی در حالت ناشتا و در یک آزمایشگاه انجام شد. در نهایت میزان فراوانی ریسک فاکتورهای قلبی عروقی و سندرم متابولیک سنجیده و در بین گروه ها مقایسه شد.یافته هادر این مطالعه، شیوع سندرم متابولیک در افراد جانباز با PTSD، 2.29 درصد و در افراد جانباز افسرده بدون PTSD، 27/5درصد بود که نسبت به گروه شاهد (3/ 18 درصد)، بالاتر بود. 4/18 درصد جانبازان با PTSD، در برآورد خطر 10 ساله ابتلا به حوادث قلبی عروقی، با استفاده از سیستم امتیازدهی فرامینگهام پرخطر محسوب می شدند که به مراتب بیش از دو گروه دیگر بود (001/ 0:P). بیشترین فاکتور خطر در جانبازان با PTSD، افزایش وزن و چاقی بود که 58 درصد افراد را شامل می شد.نتیجه گیریدرصد شیوع سندرم متابولیک در افراد جانباز با PTSD به مراتب بیش از جمعیت عمومی و دیگر افراد جانباز است. این مسئله توجه خاص به تغییر شیوه زندگی و نیز آموزش این افراد را برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، یادآور می شود.
کلیدواژگان: فاکتورهای خطر قلبی عروقی، سندروم متابولیک، جانبازان جنگ -
صفحات 48-60زمینه و هدفتوجه به کیفیت زندگی در بیماری کرونری قلب به دلیل میزان آسیب و مرگ و میر این بیماران بسیار مهم است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سبک های دفاعی و ناگویی خلقی در پیش بینی کیفیت زندگی بیماران کرونری قلب صورت گرفت.روش بررسیپژوهش حاضر یک مطالعه ی توصیفی مقطعی بود. در این پژوهش، 300 نفر از بیماران مبتلا به بیماری کرونری قلب مراجعه کننده به مرکز تخصصی قلب بیمارستان شهید آیت الله مدنی لرستان از تیر تا بهمن ماه سال 92 به روش در دسترس انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه سبک های دفاعی (DAS-40)، مقیاس ناگویی خلقی تورنتو (TAS-20) و ابزار کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیماران قلبی مک نیو (HRQL) بود. برای تحلیل داده ها از رگرسیون چندگانه به روش گام به گام با نرم افزار SPSS19 استفاده شد.یافته هابین سبک های دفاعی رشدیافته و کیفیت زندگی رابطه معناداری وجود نداشت (P=0.198)، بین سبک های دفاعی روان آزرده و رشد نایافته با کیفیت زندگی همبستگی منفی معناداری وجود داشت (p<0.01). بین مولفه های ناگویی خلقی و کیفیت زندگی همبستگی منفی معناداری وجود داشت (p<0.05). نتایج حاصل از رگرسیون نشان داد که دشواری در تشخیص احساسات و سبک های دفاعی رشدنایافته می توانند کاهش کیفیت زندگی در بیماران کرونری قلب را پیش بینی کنند (p<0.0005).نتیجه گیریسبک های دفاعی رشدنایافته و دشواری در تشخیص احساسات در پیش بینی کیفیت زندگی بیماران کرونری قلب نقش مهمی دارند. بنابراین، به منظور بهبود کیفیت زندگی این بیماران توجه به این متغیرها طی کارآزمایی های بالینی با هدف طراحی مدل های مداخله مناسب یا اصلاح مداخله های موجود سودمند خواهد بود.
کلیدواژگان: بیماری کرونری قلب، کیفیت زندگی، سبک های دفاعی، ناگویی خلقی -
صفحات 61-71زمینه و هدفجهش های ژن TMC1 یکی از فراوان ترین دلایل ناشنوایی غیرسندرومی اتوزومی مغلوب در جمعیت های مختلف می باشند. با توجه به اندازه بزرگ ژن TMC1 و تعداد زیاد جهش های شناخته شده در این ژن، استفاده از مارکرهای چند شکل جهت تشخیص ناقلین و تشخیص پیش از تولد در خانواده ها پیشنهاد می شود. در این مطالعه، اطلاع دهندگی مارکر D9S1876 با توالی های تکراری CA، در پنج قوم مختلف جمعیت ایرانی شامل قوم فارس، آذری، ترکمن، گیلک و عرب مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسیجایگاه ژنی D9S1876 واقع در ناحیه ژن TMC1 توسط واکنش زنجیره ی پلی مراز (PCR) و سپس ژل الکتروفورز پلی اکریل آمید (PAGE) و در نهایت الکتروفورز فلورسنت موئینه تعیین ژنوتیپ گردید. نتایج حاصل از ژنوتیپ های 165 فرد سالم غیرخویشاوند توسط نرم افزار هایGeneMarker HID Human STR Identity،، GenePop وMicrosatellite Tools مورد آنالیز قرار گرفتند.یافته هانتایج به دست آمده از برنامه GenePop حاکی از حضور 9 آلل در جمعیت ایرانی می باشد که بیشترین فراوانی مربوط به آلل 148 جفت باز با فراوانی 85/ 34 درصد در جمعیت ایرانی می باشد. بالاترین هتروزیگوسیتی مشاهده شده در میان اقوام مختلف و کل جمعیت ایرانی متعلق به قوم عرب به میزان 9/ 90 درصد می باشد. در نهایت مقدار PIC محاسبه شده گویای اطلاع دهندگی شدید مارکر D9S1876 در اقوام مورد بررسی جمعیت ایرانی (مقدار PIC بالاتر از 7/ 0) می باشد.نتیجه گیریمارکر D9S1876 را می توان به عنوان مارکر با اطلاع دهندگی شدید جهت شناسایی ناقلین وتشخیص پیش از تولد مرتبط با ناشنوایی غیرسندرومی اتوزومی مغلوب وابسته به ژن TMC1 به روش آنالیز پیوستگی در جمعیت ایرانی معرفی نمود.
کلیدواژگان: ناشنوایی غیرسندرومیک اتوزومی مغلوب، هتروزیگوسیتی، ژن TMC1، توالی تکراری ریز ماهواره -
صفحات 72-81زمینه و هدفدیابت شیرین از مهم ترین اختلالات متابولیکی در سراسر دنیا می باشد. امروزه گیاهان دارویی متعددی به منظور کمک به بهبودی بیماری دیابت قندی استفاده می شود. گل گاوزبان ایرانی از گیاهان دارویی مهم در طب سنتی ایران به شمار می آید. در مطالعه ی حاضر اثرات عصاره ی هیدروالکلی این گیاه بر روی قند خون، پروفایل چربی و لیپوپروتئین ها در موش صحرایی نر دیابتی بررسی شد.روش بررسیدر این مطالعه 30 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی در پنج گروه 6 تایی: کنترل سالم، کنترل دیابتی و دیابتی تیمار با عصاره ی گل گاوزبان ایرانی (دزهای100، 400 و600 میلی گرم در کیلوگرم) تقسیم شدند. القای دیابت با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز (60 میلی گرم در کیلوگرم) انجام شد. تزریق عصاره به صورت داخل صفاقی، به مدت 30 روز انجام شد. در پایان مطالعه خونگیری انجام و مقادیر قند، تری گلیسرید، کلسترول تام، HDL-C و LDL-C در نمونه سرم اندازه گیری شدیافته هاتیمار موش های دیابتی با دوزهای 400 و600 میلی گرم در کیلوگرم از عصاره به مدت یک ماه سبب کاهش معنی دار گلوکز سرم گردید (P< 0.01). سطوح تری گلیسرید، کلسترول تام و LDL در همه گروه ها به صورت وابسته به دز کاهش یافت، که این کاهش در دزهای 400 و600 میلی گرم در کیلوگرم از عصاره در مقایسه با گروه کنترل دیابتی معنی دار بود (P< 0.01). همچنین میزان HDL در گروه دریافت کننده دز 600 میلی گرم در کیلوگرم نسبت به گروه کنترل دیابتی به صورت معنی داری (P< 0.01) افزایش یافت.نتیجه گیریعصاره ی هیدروالکلی گل گاوزبان ایرانی دارای اثرات هیپوگلایسمیک در موش های صحرایی دیابتی می باشد و می تواند منجر به تغییرات سودمند درسطوح لیپیدها و لیپوپروتئین های پلاسمایی گرددد.
کلیدواژگان: دیابت قندی، گل گاوزبان ایرانی، هایپرلیپیدمی، هایپرگلایسمی، استرپتوزوتوسین -
صفحات 82-93زمینه و هدفآسیب ایسکمی- پرفیوژن مجدد (Ischemia-Reperfusion)(IR) به کرات در شرایطی مثل جراحی، هموراژی، سوختگی، تروما و عفونت اتفاق می افتد. همچنین مشخص شده است که جنس ماده مقاوت بیشتری نسبت به جنس نر دارد که نشان دهنده عملکرد محافظتی هورمون های جنسی زنانه است. لذا هدف از این تحقیق تعیین نقش استروژن، پروژسترون و ترکیب این دو استروئید در حفاظت از آسیب معدی ناشی از I/R می باشد.روش بررسی40 سر رت نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه سالم (intact)، آسیب ایسکمی- رپرفیوژن (I/R، (I/R + استرادیول با دوز 1 میلی گرم در کیلو گرم(E، (I/R+ پروژسترون با دوز 16 میلی گرم در کیلو گرم (P)و + I/R ترکیب استرادیول (1 میلی گرم در کیلو گرم)+ پروژسترون (16 میلی گرم در کیلو گرم) تقسیم شدند. بعد از بیهوشی حیوان و لاپاراتومی، شریان سلیاک به مدت 30 دقیقه مسدود شده و سپس گردش خون به مدت 24 ساعت برقرار شد و نهایتا پارامترهای مورد نظر بررسی گردید. نتایج بصورت میانگین± انحراف معیار بیان و P<0/05 معنی دار تلقی گردید.یافته هاغلظت اسید معدی بعد از القای آسیب ایسکمی- رپرفیوژن معدی به مقدار قابل توجهی افزایش یافت (P<0/001). درمان با استرادیول، پروژسترون(P<0/05) و ترکیب استرادیول و پروژسترون (P<0/01) به طور معناداری میزان اسید معدی را کاهش داد. ارزیابی هیستوپاتولوژیک بافت معدی نشانگر حضور یک زخم معده ی فعال همراه با خراش های سطحی و خونریزی، ادم زیر مخاطی و التهاب مشخص در گروه ایسکمی- رپرفیوژن بود. در گروه های تحت درمان با استروژن و پروژسترون، اولسر مشاهده نشد و لیکن خراشهای سطحی، ادم و التهاب دیده شد.نتیجه گیریبا توجه به اثرات کاهش دهنده ی اسید و ویژگی های محافظتی استروژن و پروژسترون بر بافت معدی به دنبال آسیب ایسکمی- رپرفیوژن معدی ایجاد شده، شاید بتوان از استروئیدهای جنسی زنانه در رفع اختلالات ایسکمیک دستگاه گوارش استفاده کرد.
کلیدواژگان: استروژن، پروژسترون، اسید معده، موش صحرایی، ایسکمی، رپرفیوژن -
صفحات 94-102زمینه و هدفاستافیلوکوکوس اورئوس یک پاتوژن مهم در ایجاد طیف گسترده ای از عفونت های بیمارستانی می باشد که با توانایی مقاومت آنتی بیوتیکی بالا شناخته شده است. ابداع روش های جدید با استفاده از فناوری نانو و ترکیبات موثری از مکانیسم های ضد میکروبی مختلف، می تواند راهکار مناسبی برای درمان بیماری های ناشی از این باکتری باشد. هدف از تحقیق حاضر بررسی خاصیت ضد میکروبی نانوذرات نقره، آلیسین و ترکیب آن ها بر علیه عفونت پوستی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس در مدل موشی می باشد.روش بررسیدر این مطالعه، حداقل غلظت ممانعت از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) برای نانوذرات نقره، آلیسین و ترکیب آن ها بر اساس روش تست حساسیت ماکرودایلوشن، بر روی استافیلوکوکوس اورئوس تعیین شد. در 20 سر موش سوری عفونت پوستی با استفاده از استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد شد و اثر نانوذرات نقره، آلیسین و ترکیب این دو به منظور بررسی اثر هم افزایی آن ها در عفونت پوستی به صورت پماد بررسی گردید.
یافته ها: نتایج نشان دادند که MIC و MBC نانوذرات نقره بر روی استافیلوکوکوس اورئوس بهترتیب 25/ 6 و 5/ 12 ذره در میلیون و MIC و MBC آلیسین بر روی باکتری مذکور بهترتیب 68/ 10 و 37/ 21 میکروگرم در میلیلیتر بودند. MIC و MBC ترکیب نانوذرات نقره و آلیسین بر روی استافیلوکوکوس اورئوس بهترتیب 33/ 1 میکروگرم در میلیلیتر، 12/ 3 ذره در میلیون و 67/ 2 میکروگرم در میلیلیتر، 25/ 6 ذره در میلیون بودند. مطالعه ی مدل موشی اثر ضد میکروبی نانوذرات نقره، آلیسین و اثر هم افزایی ترکیب آنها بر ضد عفونت پوستی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس را تایید کرد.
نتیجه گیری: نتایج نشان میدهد ترکیب آلیسین و نانوذرات نقره دارای اثر همافزایی علیه عفونت پوستی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس میباشد.
کلیدواژگان: عفونت پوستی، استافیلوکوکوس اورئوس، آلیسین، نانوذرات نقره، اثر هم?افزایی -
صفحات 103-111زمینه و هدفبیان پروتئین های ماتریکس استخوان و فاکتورهای تنظیمی از جمله استئونکتین در دیواره ی رگ ها باعث تشکیل آتروم و پیشرفت آترواسکلروز می شود. مطالعات نشان داده اند که مصرف اسیدهای چرب ترانس سبب افزایش و بروز بیماری های قلبی عروقی می گردند. در این مطالعه تاثیر اسید الائیدیک بر بیان ژن استئونکتین یکی از فاکتورهای موثر بر کلسیفیه شدن عروق مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسیسلول های عضله صاف عروق با غلظت های 5،10 و20 میکرومولاراسید الائیدیک به مدت 48 ساعت در برابر گروه کنترل تیمار گردیدند. بعد از استخراج RNA و سنتز cDNA میزان بیان ژن استئونکتین با روشReal Time PCR مورد سنجش قرار گرفت.یافته هااسید الائیدیک در غلظت های 10و20میکرومولار میزان بیان ژن استئونکتین را در مقایسه با گروه کنترل به ترتیب 34/ 4 و 58/ 6 برابر افزایش داد. (p< 0.05). غلظت 5 میکرومولار اسید الائیدیک تاثیر معنی داری بر بیان ژن استئونکتین نداشت.نتیجه گیریاسید الائیدیک بیان ژن استئو نکتین را افزایش می دهد. لذا به نظر می رسد این اسید چرب ترانس با تاثیر بر روند کلسیفیه شدن عروق، در تشکیل آتروم و افزایش ریسک بیماری های قلبی موثر باشد.
کلیدواژگان: سلول های عضله صاف دیواره ی رگ ها، اسیدالائیدیک، استئونکتین، آترو اسکلروز -
صفحات 112-121زمینه و هدفصرع یکی از بیماری های شایع در ایران است و دارای عوارض زیادی می باشد، هدف از انجام مطالعه بررسی میزان شیوع صرع در ایران به روش مرور سیستماتیک و متاآنالیز می باشد.روش بررسیبا استفاده از کلید واژه های معتبر و جستجو در پایگاه های SID (پایگاه جهاد دانشگاهی)،Google، PubMed، Scoupos، Scholar،Elsevier تعداد 9 مقاله در فاصله سال های 1381 تا 1389 در نواحی مختلف ایران انتخاب شد، جهت بررسی ناهمگنی در مطالعات از شاخص 2 Iاستفاده شد.یافته هادر مطالعه حاضر تعداد کل داده ها 7723 نفر بود. تعداد 9 مقاله در متا آنالیز نهایی وارد شدند میزان شیوع کلی صرع در ایران 5%]((95% CI: 8%-2%)[برآورد شد. این میزان در مطالعاتی که در مرکز کشور انجام شده بود 6%(11%-1%95% CI:) و در شمال کشور 1%(95%:3%-1%-95% CI:) و در شرق کشور 4%(95%: 11%- 3%-95% CI:) بود. مهمترین ریسک فاکتورها برای بیماری صرع ابتدا بیماری های جسمی با 39%(95%: 62%-15%95% CI:)، انواع تشنج ها 38% (65%-11%95% CI:)، بیماری های روانی 36% (57 %-15%95% CI:) و وراثت 26%(95%: 42%-9%95% CI:) برآورد شد.نتیجه گیریشیوع صرع در ایران تا سال 1389، 5 درصد برآورد شدکه نسبت به آمار کشورهای مشابه بالاتر بوده و با افزایش سن شیوع کمتر شده است. برحسب منطقه جغرافیایی بیشترین فراوانی در مرکز کشور، سپس شرق و در نهایت شمال کشور بوده است و بیشترین عامل خطر زمینه ساز، بیماری های جسمی بوده است.
کلیدواژگان: صرع، ایران، شیوع، متاآنالیز، مرورسیستماتیک -
صفحات 122-130زمینه و هدفویتامین C یا آسکوربیک اسید یک عنصر غذایی ضروری است که دارای اثرات محافظتی نورونی بوده و موجب کاهش فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز 2 و کاهش سنتز پروستاگلاندین ها می گردد. بنابراین قابل فرض است که آسکوربیک اسید فرآیند ادم التهابی را کاهش دهد، به منظور بررسی این فرضیه از مدل ادم التهابی القاء شده توسط فرمالین در پای موش صحرایی استفاده گردید.روش بررسیاز 56 موش های صحرایی 200 تا 250 گرمی نر بالغ نژاد ویستار استفاده شد. گروه های رت، شامل سالین داخل پریتوان (IP)، سالین داخل نخاعی (intrathecal; IT)، آسکوربیک اسید IP(با غلظت های 200 و 100، 10، 1 میلی گرم در کیلو گرم) و آسکوربیک اسید IT(2% میلی گرم در 10 میکرو لیتر) در فرم معمول و خنثی شده بودند. نیم ساعت پس از تجویز IPو 5 دقیقه پس از تجویز IT، 0/05 میلی لیتر فرمالین 5/ 2 درصد به کف پای چپ حیوان تزریق شد. حجم ادم از تفاضل حجم اندازه گیری شده پا به روش پلتیسمومتری قبل از تزریقات، از حجم همان پا یک ساعت پس از تزریق فرمالین، محاسبه گردید.یافته هاتجویز داخل صفاقی دزهای 200 میلی گرم در کیلوگرم،(P<0/05) صد میلی گرم در کیلوگرم (P<0/001) و 10 میلی گرم در کیلوگرم (P<0/01) آسکوربیک اسید و همچنین تجویز نخاعی غلظت (2% میلی گرم در 10 میکرو لیتر) آسکوربیک اسید درهر دو وضعیت معمول و خنثی شده (P<0/001) موجب کاهش معنی دار ادم التهابی شدند.نتیجه گیریاثرات ویتامین C در کاهش میزان ادم التهابی قابل ملاحظه بود. این اثرات احتمالا وابسته به دوز و مستقل از حالت اسیدی آن می باشند.
کلیدواژگان: آسکوربیک اسید، التهاب، تجویز داخل صفاقی، تجویز نخاعی، فرمالین
-
Pages 1-13Background And ObjectiveObesity is a major risk factor of cardiovascular diseases. Visceral adipose tissue (VAT) plays an important role in complications of obesity. Although، measurement of waist circumference is a useful index for evaluating obesity and its complications، its increase is not associated with VAT accumulation. Hypertriglyceridemic waist circumference phenotype is a useful marker for visceral adipose tissue accumulation. The purpose of this study was to compare small dense LDL cholesterol (sdLDL-C) serum level and Low-density lipoprotein (LDL-C) particle size as risk factors for cardiovascular diseases in middle aged women with and without HTGW phenotype.Materials And Methods90 Zanjani women volunteer in the age range of 40 to 60 years old were selected and divided into two groups with and without HTGW phenotype based on the four common definitions of HTGW phenotype. Precipitation method was used for measurement of serum levels of sdLDL-C. LDL-C particle size was measured by the gradient gel electrophoresis technique.ResultsAlthough in all of the definitions، LDL-C particle size was significantly smaller in HTGW phenotype group، sdLDL-C serum level was significantly different in both definitions of HTGW-L and HTGW-H.ConclusionAccording to the significant difference in diameter of LDL-C particles and sdLDL-C concentrations based on the definitions of HTGW-L and HTGW-H as well as the role of sdLDL-C particles in cardiovascular diseases، the mentioned definitions are useful and inexpensive screening tools in order to diagnose individuals at risk of cardiovascular diseases.Keywords: Cardiovascular diseases, Hypertriglycirdemia, Waist circumference, HTWG
-
Pages 14-20Background And ObjectiveLung cancer is the leading cancer killer and is the second most frequently diagnosed cancer after prostate in men and breast cancer in women. Most patients in stages I and II are curable via surgical resection; however, in stage III, surgery alone plays a partial role. Stages III and IV of lung cancer are treated via a combination of chemotherapy and radiotherapy. Staging has a very important role in determination of disease extension and in deciding upon the kind of treatment. The aim of this study was to find out the effect of surgical method on lung cancer staging and its impact on selection of the type of treatment.Materials And MethodsIn this case series study 100 hospitalized patients in the thorax ward of Tabriz Imam Khomeini Hospital were diagnosed with lung cancer and were studied for two years. In the first place, a precise history was taken from all of them. The patients were examined thoroughly and all of the symptoms and signs were recorded. Paraclinical studies were started with chest X ray. Calcium, phosphorus and alkaline phosphatase were checked. Next CT scan of thorax was carried out. Mediastinoscopy, Mediastinotomy, Thoracoscopy, Thoracotomy, cervical lymph node biopsy or pleural fluid tap for precise staging were performed, if indicated. After recording all the results in a questionnaire, the most appropriate decisions with regard to the treatment of the disease were made.ResultsIn this study, 67 patients (67%) were male and 33 (33%) were female. Staging of lung cancer was done by surgical and non surgical methods. Different stages of the disease were found to be SIA 3%, SIB 25%, SIIA 1%, SIIB 7%, SIIIA 15%, SIIIB 23%, and SIV 26%.ConclusionIn this study, the use of surgical methods played a major role in exact staging of lung cancer. This study showed that the use of surgical methods improves the accuracy of the staging and therefore can extremely affect the kind of treatment in patients with lung cancer.Keywords: Lung cancer, Staging, Surgical methods, Treatment
-
Pages 21-33Background And ObjectiveAll-trans retinoic acid (ATRA), a derivative of vitamin A, exerts fundamental effects on regulation of cell growth, differentiation and apoptosis. Recent studies have shown an increase in resistance of gastric adenocarcinoma and squamous cell carcinoma to cisplatin and 5 fluorouracil. In this study, we investigated a combination treatment of ATRA with cisplatin and 5-fluorouracil on gastric (AGS) and esophageal (KYSE-30) cancer cell lines.Materials And MethodsKYSE-30 and AGS cell lines were cultured in RPMT-1640, including sub-toxic concentration of ATRA (13.6 and 3.6µM respectively) for 6 days and then they were treated with cisplatin and 5-fluorouracil for 72h. The effects of combination treatment were tested by MTT assay, ethidium bromide/acridine orange (EB/AO) staining and flow cytometry.ResultsDetermination of IC50 (Inhibitory concentration of 50%) with MTT assay showed that combination treatment had cytotoxic effect on both cell lines. IC50 value of the combined drugs was lower than the IC50 of drugs alone (p<0/05). The percentage of apoptotic cells increased in comparison to drugs alone in EB/AO staining (p<0/05). Furthermore, there was an indication that the combination of ATRA with cisplatin caused increased cell cycle arrest at G2/M in AGS and KYSE-30 cells. Also, ATRA and 5FU induced enhanced cell cycle arrest at G1/S phase in KYSE-30 and AGS cells (p<0/001).ConclusionOur findings demonstrate that sub-toxic concentration of combination treatment of ATRA with cisplatin and 5-fluorouracil induces further cytotoxic effects on KYSE-30 and AGS cancer cell lines.Keywords: All, trans, retinoic acid, Cisplatin, 5, Fluorouracil, KYSE, 30 cell line, AGS cell line
-
Pages 34-47Background And ObjectiveIt seems that war veterans are at increased risk of cardiovascular diseases due to their existing disabilities and special mental and psychological conditions. This study was performed to evaluate the risk of cardiovascular disease and the prevalence of metabolic syndrome among Iran-Iraq war veterans living in Zanjan in 2011.Materials And Methods360 men including 120 war veterans with post-traumatic stress disorder (PTSD), 120 war veterans with major depression and 120 normal healthy men as the control group comprised this descriptive study and data was collected concerning their past medical history along with a comprehensive physical examination. The participants anthropometric index was measured by standard methods. Serum glucose, triglycerides, total cholesterol, HDL-cholesterol, insulin and liver enzymes were measured for all the participants after at least 12 hours of fasting and ten-year risk estimation for cardiovascular events was performed via Framingham scoring system. Finally, the prevalence of cardiovascular risk factors and metabolic syndrome was compared among the groups.ResultsThe prevalence of metabolic syndrome in war veterans with and without PTSD was 29.2% and 27.5%, respectively, which was higher than the control group (18.3%). 18.4% of war veterans with PTSD was estimated to be of high risk for cardiovascular events in upcoming ten years which means higher than the other two study groups; namely in war veterans without PTSD and normal subjects, respectively. The most common risk factor in veterans with PTSD was overweight and obesity as found in 58% of them.ConclusionsPrevalence of metabolic syndrome in veterans with PTSD is higher than general population and they are at higher risk for cardiovascular events. Special attention to improve lifestyle and educational programs for prevention of cardiovascular disease is suggested.Keywords: Cardiovascular Risk Factors, Metabolic Syndrome, War Veterans
-
Pages 48-60Background And ObjectivePaying attention to quality of life in patients with coronary heart disease due to the extent of damage and mortality is of importance. The present study investigated the role of defense styles and alexithymia on predicting quality of life in patients with coronary heart disease.Materials And MethodsIn this cross-sectional descriptive study, 300 patients with coronary heart disease who attended Heart Center of Shahid Ayatollah Madani Hospital in Lorestan, Iran, were selected by convenience sampling method from May to October, 2013. Data was collected using Demographic Questionnaire, Defense Style Questionnaire (DSQ-40), Toronto Alexithymia Scale (TAS 20) and The MacNew Heart Disease Health Related Quality of Life (HRQL) instruments. A stepwise multiple regression procedure was used for data analysis withSPSS version 19.ResultsThere was no significant correlation between mature defense styles and quality of life (P=0.198).In addition, a significant (negative) correlation was found between neurotic and immature defense styles and quality of life (p<0.01). Meanwhile, a significant (negative) correlation was found between alexithymia components and quality of life (p<0.05). The results of multiple regression analysis showed that immature defense styles and difficulty in identifying feelings are able to predict a reduction in quality of life in patients with coronary heart disease (p<0.0005).ConclusionImmature defense styles and difficulty in identifying feelings play an important role in predicting quality of life in patients with coronary heart disease. Therefore, in order to improve the quality of life in these patients, attention to the aforementioned variables during clinical trials with the goal of appropriate intervention will be beneficial.Keywords: Coronary heart disease, Quality of life, Defense styles, Alexithymia
-
Pages 61-71Background And ObjectiveTMC1 gene mutations are known as the most common causes of autosomal recessive non-syndromic hearing loss (ARNSHL) in different populations. According to large size of the TMC1 gene and the large number of identified mutations in this gene, application of polymorphic markers is suggested for carrier detection and prenatal diagnosis in families. In this study, informativeness of D9S1876 STR marker with CA repeat was evaluated in five various ethnic groups of the Iranian population including Fars, Azeri, Turkmen, Gilak and Arab.Materials And MethodsThe D9S1876 locus located within the TMC1 gene region was genotyped by polymerase chain reaction (PCR) followed by polyacrylamide gel electrophoresis (PAGE) and fluorescent capillary electrophoresis. The genotyping data from 165 unrelated healthy individuals were analyzed by GeneMarker HID Human STR Identity software, GenePop program and Microsatellite Tools software.ResultsThe obtained results via GenePop indicated the presence of 9 alleles of D9S1876 marker in Iranian population. The most frequent allele computed for 148bp with 34.85% frequency. The maximum heterozygosity observed in Arab people with 90.9%. The data of PIC value demonstrated that the D9S1876 marker was found highly informative in the population examined (PIC value above 0.7).ConclusionD9S1876 can be suggested as a highly informative marker for possible carrier detection and prenatal diagnosis of TMC1 gene based ARNSHL by linkage analysis in Iranian population.Keywords: ARNSHL, Heterozygosity, TMC1 gene, Microsatellite Repeats
-
Pages 72-81Background And ObjectiveDiabetes mellitus is one of the most important metabolic disorders worldwide. So far, numerous medicinal plants have been used to treat diabetes mellitus. Echium amoenum L. (EA) is one of the important medicinal herbs in Iranian traditional medicine. In the present study, the effects of EA hydroalcoholic extract on blood glucose, lipid profile and lipoproteins were studied in diabetic male rats.Materials And MethodsIn this study, 30 male Wistar rats were randomly divided into five groups with six rats in each: normal control; diabetic control; and diabetic rats treated with hydroalcoholic extract of EA (100, 400 and 600 mg/kg). Diabetes was induced in the rats by administrating a single dose of streptozotocine (60 mg/kg, ip). Injection of extract was done intraperitoneally for 30 days. Finally, blood samples were taken and the concentration of glucose, triglyceride, cholesterol, HDL-C and LDL-C in the serum was measured.ResultsTreatment of diabetic rats with EA extract (400 and 600 mg/kg) for 30 days significantly decreased glucose serum levels (P< 0.01). After EA extract administration, cholesterol, triglyceride and LDL-C levels decreased in all doses of EA extract in a dose dependent manner and this reduction reached statistical significance in the 400 and 600 mg/kg group in comparison to the diabetic control group (P< 0.01). Also, HDL level significantly increased compared to the diabetic control group (P< 0.01).ConclusionThis study indicates that hydroalcoholic extract of EA has hypoglycemic effect on diabetic rats and leads to valuable changes in blood lipid profiles as well as lipoprotein levels.Keywords: Diabetes, Echium amoenum, Hyperglycemia, Hyperilpidemia, Streptozotosin
-
Pages 82-93Background And ObjectiveIschemia-reperfusion (I/R) injury repeatedly occurs in situations such as surgery, hemorrhage, burns, trauma, and infection. It has also been found that females were more resistant than males, indicating that female sex hormones have a protective function. The aim of this study was to determine the role of estrogen, progesterone, and their combination in protecting the gastric damage induced by I/R.Materials And Methods40 Wistar rats were randomly divided into four groups: intact, ischemia - reperfusion (IR), IR + estradiol (1mg/kg), IR + progesterone (16 mg / kg) (P) and IR + combination of estradiol (1mg / kg) and progesterone (16 mg / kg). After animal anesthesia and laparotomy, celiac artery was occluded for 30 minutes and then circulation was established for 24 hours. Results expressed as mean ± SEM and P <0.05 was considered statistically significant.ResultsThe gastric acid concentration significantly increased after induction of gastric ischemia - reperfusion (p <0.001). Treatment with estradiol, progesterone (p <0.05) and combined estradiol and progesterone (p <0.01) significantly reduced gastric acid levels. The histopathological evaluation of gastric tissue indicated the presence of gastric ulcer with active bleeding, erosion, submucosal edema and identified inflammation in ischemia - reperfusion group. In groups treated with estrogen and progesterone, the ulcer was not found; however, erosion, edema and inflammation of serous surfaces were observed.ConclusionRegarding acid-lowering and protective effects of estrogen and progesterone upon gastric tissue following gastric ischemia-reperfusion, female sex steroids can be used to reduce gastrointestinal ischemic disorders.Keywords: Estrogen, Progesterone, Gastric acid, Rat, Ischemia, reperfusion
-
Pages 94-102Background And ObjectiveStaphylococcus aureus is an important pathogen causing a wide range of infections in hospitals and is known due to its resistance to antibiotics. Novel methods of nanotechnology and the effective combination of different antimicrobial mechanisms can be compelling approaches to treat infectious diseases. The aim of this study was to investigate the antimicrobial effect of silver nanoparticles, allicin and their combination on skin infections due to Staphylococcus aureus in mouse model.Materials And MethodsMinimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of silver nanoparticles, allicin and their combinations were measured based on the microdilution susceptibility test. Skin infection was induced in 20 Syrian mice with Staphylococcus aureus and the effect of silver nanoparticles, allicin along with the synergistic effect of allicin as well as silver nanoparticle combinations were investigated.ResultsThe results showed that minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of silver nanoparticle for S. aureus were 6.25 and 12.5 ppm, respectively. MIC and MBC of allicin for S. aureus were 10.68 and 21.37ìg/ml, respectively. MIC and MBC combination of allicin and silver nanoparticles on S. aureus were 1.33 ìg/ml, 3.12 ppm and 2.67 ìg/ml, 6.25 ppm, respectively. Anti microbial effect of allicin, silver nanoparticles and the synergistic effect of their combination against skin infections due to Staphylococcus aureus confirmed in mouse model.ConclusionThe results showed that allicin in combination with silver nanoparticles exhibit synergistic effect on skin infections due to Staphylococcus aureus.Keywords: Skin infection, Staphylococcus aureus, Allicin, Silver nanoparticles, Synergistic effect
-
Pages 103-111Background And ObjectiveAtheroma formation and progression of atherosclerosis are dependent on the expression of bone matrix proteins and regulatory factors such as osteonectin in the vessel walls. Studies have shown that consumption of Trans fatty acids increase risk of cardiovascular diseases. In this study, the effect of elaidic acid on osteonectin gene expression as one of the vascular calcification factors was investigated.Materials And MethodsVascular smooth muscle cells were treated with concentrations of 5, 10 and 20 µM of elaidic acid for 48h and compared with control group. Total RNA was extracted and cDNA was synthesized and then the quantity of osteonectin gene expression was measured by real time PCR.ResultsOverall 10 and 20µM concentrations of elaidic acid increased osteonectin gene expressions in vascular smooth muscle cells by 4.34 and 6.58 folds compared with the control group (p< 0.05). 5µM concentration of elaidic acid had no effect on osteonectin gene expression.ConclusionElaidic acid increases osteonectin gene expression. Therefore this trans fatty acid could increase atheroma formation and the risk of cardiovascular diseases due to vascular calcification.Keywords: Vascular smooth muscle cells, Elaidic acid, Osteonectin, Atherosclerosis
-
Pages 112-121Background And ObjectiveEpilepsy is one of the most common diseases causing many problems in Iran. Hence, this study was an attempt to assess the prevalence of epilepsy using meta analysis and systematic review methods in Iran.Materials And MethodsNine Iranian papers published in time period of 2002 to 2010 were selected using valid keywords and searching in the SID, Google scholar, PubMed and Elsevier databases. The heterogeneity of samples was dealt with using the I2 indexResultsIn this study, the data of 7723 patients was used and nine papers were selected for meta-analysis among the published papers. The total prevalence of epilepsy was calculated to be 5% 95% confident interval (CI): (2%-8%) in Iran. The prevalence of epilepsy in central, northern and eastern areas of Iran was found to be 5% (95% CI, 2%-8%), 1% (95% CI, -1%-3%) and 4% (95% CI, 3% 11%), respectively. Somatic diseases and inheritance were the common risk factors of epilepsy with the percentage of 39% (95% CI, 15%-62%) and 26% (95% CI, 9%-42%), respectively.ConclusionThe findings in our study indicated a 5% more prevalence of epilepsy in Iran until 2010 in comparison to similar countries; though this trend decreased with increasing age. Geographic area evidence showed a remarkable prevalence in the Center, East and North of the country and physical illnesses comprised the major risk factors.Keywords: Epilepsy, Iran, Prevalence, Meta, analysis, Systematic review
-
Pages 122-130Background And ObjectiveVitamin C (Vit.C) or ascorbic acid is an essential micronutrient which has neuroprotective effects and can decrease Cyclooxygenase-2 (COX-2) activity and then prostaglandins synthesis. Therefore, it is hypothesized that Vit. C is able to reduce the inflammatory edema. In order to verify this hypothesis, a model of inflammatory paw edema was induced by formalin in rats.Materials And Methods56 Male Wistar rats (200-250g) were used to carry out this study. Each group consisted of 7 mice, composed of Saline (intraperitoneal; IP), Saline (intrathecal; IT), Vit.C at the dose groups of (1, 10, 100, 200 mg/kg, IP) and concentration of (0.02mg/10µl, IT) in normal and neutralized forms of Vit.C. 30 minutes after IP and 5 minutes after IT administrations, 0.05ml formalin 2.5% was injected in the sub plantar region of left hind paw. Volume of edema was measured by subtraction of paw volume assessed using plethysmometric method before the injections, from the paw volume 1 hour after formalin injection.ResultsIP administration of Vit.C at doses of 200 mg/kg (P<0.05), 100 mg/kg (P 0.001) and 10 mg/kg (P<0.01) and also intrathecal administration of both normal and neutralized forms of Vit. C (0.02 mg/10µl) (P<0.001) significantly reduced the inflammatory paw edema.ConclusionEffects of Vit.C on inflammatory edema reduction was significant. The effects of Vit.C are probably dose dependent and acidic independent.Keywords: Ascorbic acid, Inflammation, Intraperitoneal administration, Intrathecal administration, Formalin