فهرست مطالب
Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:22 Issue: 3, 2015
- تاریخ انتشار: 1394/03/20
- تعداد عناوین: 11
-
-
صفحه 218مقدمهسلول های بنیادی مزانشیمال (Mesenchymal stem cells یا MSCs) که می توان آن ها را سلول های استرومایی چند ظرفیتی مزانشیمال نامید، جمعیت ناهمگونی از سلول ها هستند که در محیط آزمایشگاهی با چسبندگی به سطوح پلاستیکی تکثیر می یابند. فعال شدن گیرنده های شبه تول (Toll-like receptors یا TLR) یکی از اولین حسگرهای ایمنی ذاتی و تنظیم کننده فعالیت های ایمونومدولاتوری MSCها است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر زیموزان بر پلاریزه شدن سلول های بنیادی به سمت فنوتیپ ضد التهابی با تولید نیتریک اکسید و القای آپوپتوز در سلول های T بود.روشسوسپانسیون سلولی تهیه شده از استخوان فمور و تیبیا به مدت 24 ساعت انکوبه شد. جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمی با تمایل به چسبیدن به فلاسک صورت گرفت. سلول ها پس از رسیدن به تراکم 70 درصد توسط آگونیست 2TLR (زیموزان) در دو دوز 5 و 25 میکروگرم بر میلی لیتر تیمار و سپس سلول های مجاور شده با هر دو دوز در دمای 37 درجه سانتی گراد با 5 درصد دی اکسید کربن به مدت 1 و 12 ساعت انکوبه شدند. مایع رویی سلول ها جهت اندازه گیری نیتریک اکسید جمع آوری و درصد آپوپتوز القا شده در سلول های T به روش فلوسایتومتری و رنگ آمیزی (PI/AO (Acridine orange-Propidium iodide اندازه گیری گردید.یافته هاسلول هایی که به مدت 1 ساعت با 5 میکروگرم بر میلی لیتر زیموزان انکوبه شده بودند، در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری را در القای آپوپتوز سلول های T نشان دادند (P < 0.05). همچنین افزایش معنی داری در تولید نیتریک اکسید سلول های تیمار شده با دوز فوق در مدت 12 ساعت انکوباسیون مشاهده شد (P < 0.05).نتیجه گیریبر پایه یافته های حاصل می توان نتیجه گرفت که دوزهای مختلف، نوع آگونیست TLR و مدت زمان انکوباسیون بر میزان تولید نیتریک اکسید و القای آپوپتوز در سلول های T فعال شده تاثیرگذار است.
کلیدواژگان: آپوپتوز، سلول های بنیادی مزانشیمال، نیتریک اکسید، زیموزان -
صفحه 229مقدمهسندرم متابولیک شامل مجموعه ای از عوامل خطرساز بیماری های قلبی- عروقی می باشد. از سوی دیگر، در سال های اخیر نقش عفونت های پریودنتال به عنوان عامل خطرساز برای برخی بیماری های سیستمیک معرفی شده است. بنابراین به نظر می رسد نیاز به تشخیص زودهنگام این سندرم به عنوان یک عامل خطر کاردیومتابولیک (Cardiometabolic) وجود داشته باشد. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع سندرم متابولیک در افراد مبتلا به بیماری پریودنتال بود.روشدر مطالعه مقطعی حاضر 900 نمونه از بانک اطلاعاتی مربوط به طرح KERCADRs (Kerman coronary artery disease risk study) وارد مطالعه شدند. CPI (Community periodontal index) به عنوان ابزار ارزیابی وضعیت سلامت پریودنتال استفاده شد. گروه شاهد افرادی بودند که بیماری پریودنتال نداشتند.یافته هافراوانی سندرم متابولیک در افراد مبتلا به پریودنتال (6/53 درصد) در مقایسه با افراد سالم غیر مبتلا به پریودنتال (1/33 درصد) به طور معنی داری بیشتر بود (001/0 > P). افراد مبتلا به بیماری پریودنتال به میزان بیشتری به سندرم متابولیک مبتلا بودند. دور کمر بالا، اختلال تری گلیسرید، میزان بالای قند خون ناشتا (Fasting blood sugar یا FBS) و پرفشاری خون (Blood pressure یا BP) در افراد مبتلا به بیماری پریودنتال به طور معنی داری بالاتر از گروه شاهد بود. بعد از حذف اثر متغیرهای مخدوش کننده، سندرم متابولیک به طور معنی داری باعث افزایش شانس ابتلا به پریودنتیت (التهاب لثه) شد (012/0 = P) [2/2-1/1 = CI (Confidence interval)،58/1 = OR (Odds ratio) 95 درصد].نتیجه گیریسندرم متابولیک شیوع بالایی در افراد مبتلا به بیماری پریودنتال دارد، بنابراین غربالگری این بیماران از نظر عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی توصیه می شود.
کلیدواژگان: سندرم متابولیک، بیماری پریودنتال، بیماری های قلبی، عروقی، عوامل خطر، ایران -
صفحه 240مقدمهپارگی زودرس کیسه آب یکی از علل زایمان زودرس، مرگ و میر و عوارض دوره قبل از تولد (جنینی) می باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر پروژسترون (شیاف رکتال، تزریق هفتگی 17-هیدروکسی پروژسترون کاپروات) بر روی فاز نهفته بیماران با پارگی زودرس کیسه آب بود.روشاین مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 171 زن باردار با پارگی زودرس کیسه آب در سن حاملگی 34-24 هفته انجام گردید. بیماران به صورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. به گروه اول شیاف رکتال پروژسترون 400 میلی گرم روزانه و به گروه دوم 17-هیدروکسی پروژسترون کاپروات هفته ای 250 میلی گرم به صورت تزریقی و گروه سوم بدون تجویز دارو تا زمان ختم بارداری پیگیری شدند. در نهایت سه گروه از نظر طول فاز نهفته، وزن و سن زمان تولد، کوریوآمنیونیت، عفونت نوزادی و مرگ و میر جنینی و نوزادی با هم مقایسه شدند. تحلیل داده ها توسط آزمون های آماری 2? و Kruskal-Wallis و با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.یافته هاسن حاملگی زمان پارگی کیسه آب (664/ 0 = P) و تعداد بارداری های قبلی (Parity) (P = 0.275) در سه گروه مشابه بود. طول فاز نهفته در گروه های تحت درمان با پروژسترون (07/ 15 ± 50/ 15 و 03/ 16 ± 15/15 روز) به طور معنی داری طولانی تر از گروه بدون درمان (05/ 10 ± 49/ 11 روز) بود (006/ 0 = P). سن حاملگی زمان ختم بارداری (378/ 0 = P)، روش زایمان (845/ 0 = P)، وزن زمان تولد (185/ 0 = P)، بستری در واحد مراقبت های ویژه نوزادان (336/ 0 = P) و همچنین شیوع کوریوآمنیونیت (915/ 0 = P) در سه گروه تفاوت معنی داری نداشت.نتیجه گیریدرمان با پروژسترون شاید موجب طولانی شدن فاز نهفته در بیماران با پارگی زودرس کیسه آب شود، اما تاثیرآن بر روی پیامد بارداری نامشخص است. برای بررسی تاثیر پروژسترون بر روی پیامد بارداری، مطالعات کارآزمایی بیشتری لازم است.
کلیدواژگان: پارگی زودرس کیسه آب، شیاف پروژسترون، 17، هیدروکسی پروژسترون کاپروات، فاز نهفته -
صفحه 249مقدمهسرطان تیروئید شایع ترین بدخیمی سیستم غدد درون ریز است. سرطان مدولاری تیروئید (Medullary thyroid carcinoma یا MTC) توموری بدخیم و مهاجم بوده که از سلول های پارافولیکولار تیروئید منشا می گیرد. بیماری MTC به دو صورت ارثی (25 درصد) و تک گیر (75 درصد) بوده که نوع ارثی آن دارای توارث اتوزوم بارز می باشد. ارتباط جهش های نقطه ای پروتوآنکوژن (RET (RE-arranged during transfection با MTC (به ویژه اگزون های 16، 11 و 10) به خوبی مشخص شده است. هدف از این مطالعه، تعیین نوع و فراوانی جهش های ژرم لاین اگزون 10 این ژن در بیماران مبتلا به MTC بود.روشدر مطالعه حاضر 347 نفر شامل 207 بیمار و 140 نفر از اعضای درجه اول خانواده آنان مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه (DNA (Deoxyribonucleic acid ژنومی با استفاده از روش نمک اشباع- پروتئیناز K از لکوسیت های خون محیطی استخراج گردید. بررسی وجود جهش در اگزون 10 پروتوآنکوژن RET نیز با روش (PCR-Sequencing (Polymerase chain reaction-Sequencing انجام گرفت.یافته ها14 جهش بدمعنی (Missense) (10 جهش در مردان و 4 جهش در زنان) در کدون های سیستئینی 611، 618 و 620 پروتوآنکوژن RET در 11 بیمار و 3 نفر از اعضای خانواده آنان یافت شد (6/ 3 درصد) که شامل چهار جهش C611Y در سه (FMTC (Familial MTC و یک خویشاوند، یک C618R در FMTC، یک C618S در (sMTC (Sporadic MTC، یک C620G در sMTC، چهار C620R در سه sMTC و یک FMTC و سه C620F در یک FMTC و دو خویشاوند آنان بود. شایع ترین جهش اگزون 10 در مبتلایان به FMTC و sMTC به ترتیب در جهش های C611Y و C620R بود. در این مطالعه. جهشی در کدون سیستئینی 609 اگزون 10 یافت نگردید.نتیجه گیریدر مطالعه حاضر شش نوع جهش بدمعنی در اگزون 10 پروتوآنکوژن RET در نوع غیر سندرمی MTC یافت گردید. با توجه به نتایج حاصل شده، بررسی وجود جهش به ویژه در اگزون های 10، 11 و 16 این ژن در بیماران و اعضای خانواده آنان به روش تعیین توالی DNA توصیه می گردد.
کلیدواژگان: سرطان مدولاری تیروئید، پروتوآنکوژن RET، اگزون 10، جهش ژرم لاین، جمعیت ایرانی -
مقایسه سطح پروژسترون سرمی روز 14 و پیامد بارداری در بیماران تحت سیکل های تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرمصفحه 261مقدمهسطح پروژسترون سرمی در مراحل ابتدایی (حتی از 4 هفته نخست) حاملگی، انعکاسی از ارتباط دو جانبه بین جنین و جسم زرد است. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه سطح سرمی پروژسترون در روز 14 پس از انتقال جنین در سه گروه از بیماران تحت سیکل های تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (Intracytoplasmic sperm injection یا ICSI) با حاملگی طبیعی (حاملگی با تولد زنده)، حاملگی غیر طبیعی (سقط، حاملگی خارج رحمی و حاملگی بیوشیمیایی) و غیر حامله بود.روش103 بیمار تحت ICSI به صورت گذشته نگر ارزیابی و بر اساس نتایج حاملگی به سه گروه «حاملگی طبیعی، حاملگی غیر طبیعی و غیر حامله» تقسیم شدند. صفات پایه مربوط به تحریک و سطح پروژسترون سرمی در روز 14 پس از انتقال جنین در بین گروه ها مورد مقایسه قرار گرفت.یافته هاسطح پروژسترون بین سه گروه تفاوت معنی داری را نشان داد و در گروه های حاملگی طبیعی، حاملگی غیر طبیعی و غیر حامله به ترتیب مقادیر 3/ 54، 8/ 39 و 2/ 26 نانوگرم بر میلی لیتر به دست آمد (001/ 0 > P). تفاوتی از نظر سن (081/ 0 = P)، شاخص توده بدنی (247/ 0 = P)، سطح پایه (FSH (Follicle-stimulating hormone) (P = 0.133، سطح پایه AMH (Anti-Mullerian hormone) (576/0 = P)، ناباروری با علت مردانه (790/ 0 = P)، تعداد کل تخمک های کسب شده (891/ 0 = P)، تعداد تخمک های مرحله متافاز 2 (918/ 0 = P) و سطح استرادیول در روز تجویز HCG (Human menopausal gonadotropin یا HMG) (P = 0.838) بین سه گروه مشاهده نشد. حد تفسیر برای سطح پروژسترون سرمی در روز 14 پس از انتقال جنین 5/ 39 نانوگرم بر میلی لیتر با حساسیت 62 درصد و ویژگی 69 درصد محاسبه شد.نتیجه گیریبا وجود استفاده از مکمل های پروژسترونی، سطح پروژسترون روز 14 پس از انتقال جنین در زنان با حاملگی طبیعی به دنبال ICSI به صورت معنی داری بالاتر از دو گروه دیگر می باشد.
کلیدواژگان: پروژسترون، حاملگی، تزریق اسپرم، درون سیتوپلاسمی -
صفحه 269مقدمهیکی از مشکلات شایع در دندان پزشکی ترمیمی، پوسیدگی های ثانوی می باشد و آزادسازی فلوراید از مواد ترمیمی به علت توانایی این یون در غنی ساختن مینا و عاج مجاور، می تواند فایده قابل توجهی بر روی مهار آن داشته باشد. پژوهش حاضر به منظور بررسی میزان حلالیت و آزادسازی فلوراید در محیط آب دیونیزه و اسید از گلاس یونومرهای Iono CID (Iono Collision-induced dissociation)، Fuji II، Fuji II LC و Fugi IX و کامپوزیت های Pekalite، Z100 و Maxxion R به صورت برون تنی صورت گرفت.روشدر این پژوهش 6 ماده ترمیمی حاوی فلوراید و یک ماده فاقد فلوراید مورد استفاده قرار گرفت و از هر یک از مواد 10 نمونه تهیه شد. میزان فلوراید آزاد شده نمونه ها به مدت ده هفته با استفاده از محلول بافر تیزاب? و الکترود ویژه سنجش فلوراید تعیین و جذب آب و حلالیت در آب به صورت درصد وزن خشک اولیه محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون آماری ANOVA انجام شد.یافته هامیزان آزادسازی فلوراید در تمام مواد در هفته اول حداکثر بود و به تدریج کاهش یافت. بیشترین میزان رهاسازی فلوراید در گلاس یونومر Fuji II LC و بیشترین میزان حلالیت و جذب آب در گلاس یونومر Iono CID بود. از نظر رهاسازی فلوراید در محیط آبی و اسیدی، تفاوت آماری معنی داری بین کامپوزیت Pekalite با سایر مواد مشاهده شد (001/ 0 > P). بین میزان جذب آب کامپوزیت Z100 با سایر مواد مورد استفاده تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (001/ 0 > P). از نظر حلالیت نیز Z100 به جز با گلاس یونومر Iono CID با سایر مواد تفاوت آماری معنی داری نداشت (050/ 0 = P).نتیجه گیریمیزان آزادسازی فلوراید و حلالیت و جذب آب به نوع ماده بستگی دارد و از آن جایی که گلاس یونومرهای نوری از نظر آزادسازی فلوراید تفاوت آماری معنی داری با گلاس یونومرهای خود سخت شونده داشت، استفاده از این مواد در شرایط مشابه توصیه می شود.
کلیدواژگان: آزادسازی فلوراید، مواد ترمیمی، گلاس یونومر، کامپوزیت -
صفحه 280مقدمهموضوع اصلی در درمان ریشه، میکروب زدایی کانال ریشه می باشد که نیازمند خارج نمودن تمامی محتویات موجود در کانال به عنوان منبع تجمع میکروب ها است. این هدف از طریق ابزارهای مکانیکی، مواد شستشو دهنده و داروهای پر کننده بین جلسات درمان محقق می گردد. برای کاهش یا حذف باکتری ها از کانال ریشه مواد مختلفی در طول درمان استفاده می شود. هدف پژوهش حاضر، بررسی سمیت سلولی پودر کلسیم هیدروکسید تقویت شده با کلرهگزیدین در مقایسه با پودر کلسیم هیدروکسید بود.روشاین مطالعه به روش تجربی- آزمایشگاهی بر روی سلول های فیبروبلاست 929L بر اساس کشت سلولی و تاثیر مستقیم مواد بر رده سلولی تحت کشت و مشاهده نتایج انجام شد. ماده مورد آزمایش در بازه زمانی 1، 12، 24، 48 و 72 ساعت توسط آزمون MTT (Methylthiazol tetrazolium) مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه از سلول های 929L (که هیچ ماده ای دریافت نکردند) به عنوان شاهد منفی استفاده شد. داده های مربوط به ماده موردنظر توسط دستگاه ELISA Reader خوانده شد و سپس به کمک نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید. آزمون ANOVA یک طرفه جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.یافته هاهر دو ماده در غلظت های 016/ 0-00025/ 0 درصد موجب سرکوب تکثیر شدند. سمیت سلولی مواد مورد آزمایش در رقت های گوناگون و زمان های مختلف (1، 12، 24، 48 و 72 ساعت) تفاوت معنی داری داشت (05/ 0 > P). پودر کلسیم هیدروکسید تقویت شده با کلرهگزیدین و پودر کلسیم هیدروکسید 016/ 0 درصد در بازه زمانی 72 ساعت به ترتیب سمیت سلولی 75 و 45 درصد را از خود نشان داد.نتیجه گیریسمیت سلولی کلسیم هیدروکسید تقویت شده با کلرهگزیدین در مقایسه با پودر کلسیم هیدروکسید بیشتر است. بدین ترتیب می توان از کلسیم هیدروکسید تقویت شده با کلرهگزیدین که دارای اثرات ضد میکروبی قوی تری از کلسیم هیدروکسید خالص می باشد، به عنوان پانسمان بین جلسات درمان ریشه با احتیاط بیشتری (به طوری که کمتر به ناحیه پری اپیکال نفوذ کند) استفاده کرد.
کلیدواژگان: سمیت سلولی، کلسیم هیدروکسید تقویت شده با کلرهگزیدین، پودر کلسیم هیدروکسید، آزمون MTT، مواد ضد میکروبی کانال ریشه -
صفحه 288مقدمهشکستگی ساق یکی از شایع ترین شکستگی های استخوان های بلند می باشد و در صورتی که به طور ناکافی و غیر مقتضی درمان گردد، می تواند موجب عوارض و ناتوانی های عمده ای شود. اگرچه میله داخل کانالی روش ارجح درمانی است، اما با وجود تمامی روش ها و مطالعات انجام شده هنوز روش دقیقی جهت اندازه گیری نیل تیبیا قبل از عمل وجود ندارد. با توجه به اهمیت این موضوع در ایجاد ثبات و حفظ طول اندام به خصوص در شکستگی های خرد شده و شکستگی های دیستال تیبیا و همچنین اهمیت آن در کاهش زمان عمل، در این مطالعه چندین روش اندازه گیری طول نیل تیبیا مقایسه شد.روشدر مطالعه مقطعی حاضر، طول نیل تیبیا به چند روش از جمله رادیوگرافی ساق سالم، فاصله مدیال مالئول (Medial malleolus) تا توبروزیته تیبیای (Tibial tuberosity) ساق سالم و روش فاصله اوله کرانون (Olecranon) تا متاکارپ پنجم تخمین زده شد و حین انجام جراحی نیز طول کانال تیبیا با یک میله فلزی اندازه گیری گردید. سپس نتایج به دست آمده مورد مقایسه قرار گرفت.یافته هاهیچ کدام از روش های مورد مطالعه اختلاف معنی داری با طول نیل تعبیه شده نداشت و از بین آن ها، میانگین ترکیب طول اوله کرانون تا متاکارپ و رادیوگرافی ساق سالم (901/ 0 = r) نسبت به تمام روش ها به اندازه نیل تعبیه شده نزدیک تر بود.نتیجه گیریهدف از مطالعه، تعیین بهترین روش جهت تخمین طول نیل تیبیا قبل از عمل جهت کاهش زمان عمل جراحی و تثبیت بهتر شکستگی بود و از بین تمام روش ها، استفاده از میانگین ترکیب طول اوله کرانون تا متاکارپ پنجم و اندازه نیل بر اساس رادیوگرافی ساق سالم از ارتباط قوی تری نسبت به سایر روش ها برخوردار بود.
کلیدواژگان: طول نیل تیبیا، شکستگی ساق، نیل گذاری تیبیا -
صفحه 299مقدمهدر جراحی دندان عقل نهفته فک پایین، ارزیابی رابطه ریشه دندان ها با کانال مندیبل قبل از جراحی با استفاده از رادیوگرافی ها برای پرهیز از مشکلات بعد از عمل ضروری است. هدف از این مطالعه، بررسی قابلیت اعتماد رادیوگرافی پانورامیک در بررسی این رابطه بود.روشمطالعه آینده نگر حاضر بر روی 103 نفر بیمار داوطلب عمل جراحی مولر سوم نهفته فک صورت گرفت. تصاویر رادیوگرافی پانورامیک قبل از جراحی تهیه و درگیری کانال مندیبل با ریشه مولرهای سوم نهفته فک پایین تعیین شد. شواهد رادیوگرافی موجود با عوارض ناشی از عمل جراحی یک هفته بعد در بیماران (استاندارد طلایی) مقایسه و موارد همخوانی مشاهدات رادیوگرافی با نتایج حاصل از استاندارد طلایی مشخص گردید.یافته ها36 مورد (0/35 درصد) بر اساس رادیوگرافی پانورامیک دارای درگیری تشخیص داده شدند. همچنین وجود عوارض جراحی مولر سوم در 12 بیمار (7/11 درصد) مشاهده گردید. آزمون Fisher exact نشان داد که وقوع عوارض پس از عمل به طور معنی داری با نتایج ارزیابی های رادیوگرافیک رابطه داشت. همچنین در 9/70 درصد موارد بین تشخیص های رادیوگرافی و نتایج استاندارد طلایی همخوانی مشاهده شد.نتیجه گیریبا توجه به محدودیت های تکنیک رادیوگرافی پانورامیک، استفاده از آن به عنوان یک تکنیک اولیه در ارزیابی درگیری دندان مولر سوم و کانال مندیبل پیشنهاد می شود و در صورت وجود شواهد مبنی بر این درگیری، استفاده از تکنیک های پیشرفته تر مانند سی تی اسکن (Computed tomography scan یا CT-Scan) ضرورت دارد.
کلیدواژگان: رادیوگرافی پانورامیک، مولر سوم نهفته فک پایین، کانال مندیبل -
صفحه 309مقدمهچکیده بهترین منبع برای اطلاع از محتوا و چکیده ساختارمند بهترین بازنمون از مدرک اصلی می باشد و داشتن چکیده مناسب نیازمند پیروی از استانداردهای چکیده نویسی است. این مطالعه با هدف بررسی میزان مطابقت چکیده فارسی مقالات پژوهشی مجلات دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک کشور با دستورالعمل ونکوور و استاندارد ایزو 214 انجام شد.روشپژوهش پیمایشی حاضر از نوع توصیفی و ابزار جمع آوری داده ها دو چک لیست مجزا مربوط به دستورالعمل ونکوور و استاندارد ایزو 214 بود. جامعه آماری را چکیده های فارسی مقالات پژوهشی مجلات علمی- پژوهشی پزشکی فارسی دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک کشور تشکیل داد. آخرین شماره این مجلات در مهر ماه 1391 به صورت آنلاین قابل دسترس بود. داده های به دست آمده در نرم افزارهای SPSS نسخه 16 و Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته هامعیارهای «بیان نتایج و دارا بودن کلید واژه» بیشترین میزان انطباق را با هر دو استاندارد به خود اختصاص داد و «برگرفتن کلید واژه ها از سرعنوان های موضوعی پزشکی فارسی و بیان یافته های فرعی و ثانوی» به ترتیب در دستورالعمل ونکوور و استاندارد ایزو 214 کمترین میزان انطباق را داشت. میانگین کلی انطباق جامعه آماری با دستورالعمل ونکوور برابر با 01/74 درصد و با استاندارد ایزو 214 برابر با 70/75 درصد بود.نتیجه گیریمیزان مطابقت چکیده مقالات با دستورالعمل ونکوور و استاندارد ایزو 214 در حد متوسط به بالا است، اما «برگرفتن کلید واژه ها از سرعنوان های موضوعی پزشکی فارسی و بیان یافته های فرعی و ثانوی» نیاز به بهبود وضعیت را ایجاب می کند.
کلیدواژگان: چکیده ها، ایزو 214، دستورالعمل ونکوور، دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تیپ 1 -
صفحه 319مقدمهبیماری سلیاک یا آنتروپاتی حساس به گلوتن، بیماری به نسبت ناشایع دستگاه گوارش و از سوی دیگر سندرم روده تحریک پذیر (Irritable bowel syndrome یا IBS) یکی از اختلالات شایع کارکردی روده است. همچنین درصدی از بیماران مبتلا به IBS به سلیاک هم مبتلا هستند که علاوه بر شکایات مشابه با IBS، دارای عوارض متعددی می باشد و برای آن درمانی به جز تغییر رژیم غذایی (رژیم فاقد گلوتن) وجود ندارد. با توجه به اهمیت ویژه بیماری سلیاک و علایم مشابه آن با IBS، این مطالعه با هدف تعیین شیوع بیماری سلیاک در مبتلایان به علایم IBS در کرمان انجام پذیرفت.روشمطالعه حاضر به روش مقطعی و به مدت 8 ماه بر روی 143 بیمار 84-15 ساله مبتلا به IBS شهر کرمان در سال 1392 انجام گرفت. از آزمایش سرولوژی IgA anti tTG (Immunoglobulin A anti-tissue transglutaminase) جهت تشخیص بیماری سلیاک و از بیوپسی بولب و قسمت دوم دئودنوم و تشخیص پاتولوژی جهت تایید نهایی آن استفاده شد.یافته هاشرکت کنندگان مورد مطالعه را 57 مرد (86/ 39 درصد) و 86 زن (14/ 60 درصد) با میانگین سنی 24/ 1 ± 57/ 34 سال تشکیل دادند. بعد از انجام آزمایش های سرولوژی بر روی 8 نفر (59 /5 درصد)، بیماری سلیاک تشخیص داده شد و بیوپسی دئودنوم به منظور تشخیص قطعی در بیماران دارای تست آنتی بادی مثبت صورت گرفت که 4 بیمار (79/ 2 درصد) [2 مرد (Marsh نوع 2) و 2 زن (Marsh نوع 1)] به بیماری سلیاک پاتولوژیک و سرولوژیک مبتلا بودند. از این افراد یک بیمار (مرد) با غلبه یبوست و 3 بیمار (1 مرد و 2 زن) با غلبه اسهال به کلینیک مراجعه کردند.نتیجه گیریشیوع 59/ 5 درصدی سرولوژی مثبت و 79/ 2 درصدی سرولوژی و پاتولوژی مثبت بیماری سلیاک در مبتلایان به IBS در شهر کرمان نسبت به مطالعات مشابه در سایر نقاط کشور پایین تر است که احتمال دارد در اثر عوامل دموگرافیک، ژنتیکی و محیطی خاص منطقه باشد.
کلیدواژگان: بیماری سلیاک، سندرم روده تحریک پذیر، سرولوژی، پاتولوژی
-
Page 218Background and AimsMesenchymal stem cells (MSCs) are non-hematopoietic multipotant cells, which multiply through attaching to culture plates. Toll-like receptors (TLRs) are inherent immune sensors and regulators of immunomodulatory activities of MSCs. The aim of this study was to investigate the effects of zymosan on stem cell polarization into anti-inflammatory phenotypes through the production of nitric oxide and apoptosis induction in activated T cells.MethodsIn this study, MSCs were isolated from mice femur and tibia bone marrow and incubated for 24 hours. Isolation of MSCs with a tendency to stick to the flask was performed during the renewing of the medium. MSCs were grown to 70 percentage of confluence in the medium, and then, they were stimulated with TLR2 agonist (5 and 25 µg/ml doses) and incubated with 5% carbon dioxide for 1 and 12 hours in 37? C. Supernatant medium was collected to measure nitric oxide production using Graise test. Percentage of apoptosis in activated T cells was measured using anti-CD3PE, acridin orange/propidium iodide (PI/AO) staining and flow cytometry.ResultsWe found that the rate of apoptosis in activated T cells increased significantly in cells incubated with a 5 µg/ml dose of zymosan for 1 hour in comparison with the control group (P < 0.05). Moreover, a significant increase was observed in nitric oxide production of cells treated with the same dose for 12 hours (P < 0.05).ConclusionBased on these results, we can conclude that different doses, TLR agonist type, and duration of incubation impact nitric oxide production and apoptosis rate in activated T cells.Keywords: Apoptosis, Mesenchymal stem cell (MSC), Nitric oxide, Zymosan
-
Page 229Background and AimsMetabolic syndrome is composed of interrelated cardiovascular and cardiometabolic risk factors. Moreover, recent researches have illustrated the association of systemic diseases and periodontitis. Thus, the early diagnosis of this syndrome, as a cardiometabolic risk factor, seems necessary. The aim of this study was to evaluate the prevalence of metabolic syndrome in patients with periodontal disease.MethodsIn this cross-sectional study, 900 subjects from the data bank of the Kerman Coronary Artery Disease Risk Study (KERCADRS), Iran, were assessed. The community periodontal index (CPI) was used as the evaluation tool for periodontal treatment needs and health condition. The control group consisted of healthy individuals.ResultsThe prevalence of metabolic syndrome among patients with periodontal disease was significantly higher than the healthy group (53.6% vs. 33.1%, P < 0.001). High waist circumference, triglyceride disorder, high fasting blood sugar (FBS), and high blood pressure were significantly higher in patients with periodontal disease (P < 0.05). After controlling the effect of confounding variables (age, gender and BMI), the adjusted odds ratio of existence of periodontal pockets were 1.58 (95% CI: 1.1-2.2, P = 0.012) for metabolic syndrome patients.ConclusionOur results showed a high prevalence of cardiovascular disease risk factors among patients with periodontal disease. Therefore, screening these patients for cardiovascular disease risk factors is suggested.Keywords: Metabolic syndrome, Periodontal disease, Cardiovascular diseases, Risk factors, Iran
-
Page 240Background and AimsPreterm premature rupture of membranes (PPROM) is the leading cause of preterm birth and perinatal mortality and morbidity, and complications. The objective of the present study was to assess the effect of progesterone agents (rectal suppositories and weekly injection of 17-hydroxyprogesterone caproate) on latency period in women with PPROM.MethodsThis randomized, double-blind study included 171 pregnant women with PPROM between 24 and 34 weeks of gestation. The participants were randomized into 3 groups; 17-hydroxyprogesterone caproate (n = 57), rectal progesterone (n = 57), no treatment (n = 102). The first group was administered rectal progesterone 400 mg daily, second group 17-hydroxyprogesterone caproate 250 mg weekly, and the third group was not administered any medicine. The 3 groups were followed until delivery. All groups were compared in terms of latency period duration, gestational age and weight at delivery, chorioamnionitis, neonatal infections, neonatal and fetal mortality, and sepsis. Data analysis was performed using SPSS, chi-square and Kruskal-Wallis tests.ResultsGestational age at the time of rupture of membranes (P = 0.664) and parity (P = 0.275) were similar in the 3 groups. The duration of the latency period was significantly longer among the progesterone groups (P = 0.006) compared with the no treatment group. The 3 groups were significantly different in terms of gestational age at delivery (P = 0.378), mode of delivery (P = 0.845), birth weight (P = 0.185), admission at neonatal intensive-care unit) NICU ((P = 0.336), and chorioamnionitis prevalence (P = 0.915).ConclusionProgesterone agents may prolong the latency period in women with PPROM, but its effect on pregnancy outcome is uncertain. Further randomized trials are required to determine the effect of this treatment on pregnancy outcome.Keywords: Preterm premature rupture of membrane (PPROM), Progesterone suppository, 17, hydroxyprogesterone caproate, Latency period
-
Page 249Background and AimsThyroid cancer is the most common endocrine malignancy. Medullary thyroid carcinoma (MTC) is an aggressive malignant tumor arising from parafollicular cells of the thyroid. MTC occurs in hereditary (25%, hMTC) or sporadic (75%, sMTC) forms. The hMTC form has an autosomal dominant inheritance. RET proto-oncogene mutations, especially the 10, 11, and 16 exones, are associated with MTC. The aim of this study was to determine the type and frequency of RET proto-oncogene exon 10 in patients with MTC.MethodsThe study participants included 347 individuals, including 207 patients and 140 of their first degree relatives. Genomic DNA was extracted from peripheral leukocytes using salting out/Proteinase K method. All individuals were tested for RET mutations in exon 10 using polymerase chain reaction (PCR)- DNA sequencing method.ResultsA total of 14 germline missense RET mutations were identified in cysteine codons 611, 618, and 620 in 11 patients (10 mutation in males, 4 in females), and 3 of their first-degree relatives (frequency: 3.6%) which were as follows: four C611Y (three FMTC, one relative), one C618R (FMTC), one C618S (sMTC), one C620G (sMTC), four C620R (one FMTC, three sMTC), and three C620F (one FMTC, two relatives). The most predominant mutations in exon 10 in our FMTC and sMTC patients were C611Y and C620R, respectively. We did not find any mutations in cysteine codon 609.ConclusionIn the present study, 6 different types of missense mutations were identified in exon 10 of RET in the nonsyndromic form of MTC. Based on the results of this study, mutation detection using DNA sequencing in exons 10, 11, and 16 of RET in patients with MTC and their relatives is recommended.Keywords: Medullary thyroid cancer, RET proto, oncogene, Exon 10, Germline mutation, Iranian population
-
Page 261Background and AimsSerum progesterone level (as early as 4 weeks gestation) reflects the relation between embryo and corpus luteum. The purpose of the present study was to compare serum progesterone level on day 14 after embryo transfer among 3 groups of patients undergoing intracytoplasmic sperm injection (ICSI) cycles; normal pregnancy (viable intrauterine pregnancy), abnormal pregnancy (miscarriage, ectopic, and biochemical pregnancy), or nonpregnant.MethodsIn the present study, 103 patients undergoing ICSI, were retrospectively analyzed. They were divided into 3 groups according to pregnancy outcome; normal pregnancy, abnormal pregnancy, and nonpregnant. Baseline and stimulation characteristics and day 14 progesterone level of patients were compared among groups.ResultsDay 14 serum progesterone levels were significantly different among groups; 54.3 ng/ml in normal pregnancy, 39.8 ng/ml in abnormal pregnancy, and 26.2 ng/ml in nonpregnant groups (P < 0.001). No significant differences were observed among the groups in terms of age (P = 0.081), BMI (P = 0.247), baseline follicle-stimulating hormone (FSH) (P = 0.133), and baseline anti-Mullerian hormone (AMH) (P = 0.576), male factor infertility (P = 0.790), total number of retrieved oocyte (P = 0.891), metaphase II oocytes (P = 0.918), and estradiol level on the day of human chorionic gonadotropin (HCG) or human menopausal gonadotropin (HMG) administration (P = 0.838). We determined the 39.5 ng/ml progesterone concentration as the cut-off point with 62% sensitivity and 69% specificity.ConclusionDespite using the same dose of progesterone supplements, day 14 serum progesterone level was significantly higher in women who achieved normal pregnancy after ICSI compared with others.Keywords: Progesterone, Pregnancy, Sperm injection, Intracytoplasmic
-
Page 269Background and AimsSecondary caries is one of the most common problems in restorative dentistry. The release of flouride ions could substantially benefit the tooth enamel and neigboring dentin because flourid can combat caries. The purpose of this in vitro study was to evaluate the solubility rate and release of fluoride from tooth-colored restorative materials (Iono CID, Fuji II LC, FugiIX, FugiII Glass iomomers and Pekalite, Z100, and Maxxion composits) in acid and deionized water environment.MethodsIn the present study, 6 fluoride-containing and 1 non-fluoride-containing restorative material were used. From each material, 10 specimens were prepared. The amount of fluoride released was measured for 10 weeks using a special electrode and TISAB III buffer. Water absorption and solubility in water were calculated as a percentage of primary dry weight. Data analysis was performed using SPSS software and ANOVA.ResultsAll materials showed the highest fluoride release rate in the first week; this rate decreased gradually. The highest fluoride release rate was observed in Fuji II LC and the highest solubility and water sorption rate in Iono CID. A significant statistical difference was observed between Pekalite composite and the other materials in terms of fluoride release in water and acid environment (P < 0.001). A significant statistical difference was observed between water absorption rate of Z100 composite and other materials in this study (P < 0.001). A significant statistical difference was observed between solubility rate of Z100 composite and Iono CID (P = 0.050).ConclusionThe results from this study showed that fluoride release, solubility, and water absorption rate depend on material type. Since, there was a significant statistical difference between light-cured glass ionomers and self-cured glass ionomers, using this material in similar conditions is recommended.Keywords: Fluoride release, Restorative materials, Glass ionomer, Composite
-
Page 280Background and AimsThemajor objective of root canal treatment is to disinfect the entire root canal system, which requires that all contents of the root canal system be eliminated as possible sources of infection. This goal may be accomplished using mechanical instrumentation and chemical irrigation. To reduce or eliminate bacteria various irrigation solutions have been applied during the treatment. This research aimed to determine thecytotoxicity of calcium hydroxide powder as compared with calcium hydroxide reinforced with chlorhexidine.MethodThis study was carried out using on experimental-laboratory method on L929 fibroblasts based on cell culture and the direct effect of materials on cell line culture. The material to be tested were evaluated every 1,12,24,48and 72 hours by MTT(Metheyltetrazilium bromide) test.In this study L929 cells which not treated with any materials were used as negative control.The data related to the given materials were read by Elias(enzyme-linked immunosorbent assay) instrument. And then were analyzed with SPSS software and one-way ANOVA.ResultsBoth materials in 0.016 up to 0.00025 concentrations suppressed proliferation. There was a significant difference in various dilutions and different time periods (1,12,24,48,72 hours)(p<0.05).Calcium hydroxide reinforced with chlorhexidineand calcium hydroxide powderin 0.016 concentration and 72 hour showed 75% and 45% cell cytotoxicity,respectively.ConclusionCell cytotoxicity of calcium hydroxide reinforced with chlorhexidine is more than that of other materials. Since calcium hydroxide reinforced with chlorhexidine have a higher antimicrobial effect,it is cautiously recommended as a sealing material between treatment(provided that it slightly penetrate to periapical tissues)Keywords: cytotoxicity, calcium hydroxide powder, calcium hydroxide reinforced with chlorhexidine, MTT assay
-
Page 288Background and AimsTibia fractures are the most common long bone fracture. Due to minimal soft tissue and its blood supply, inadequate treatment of injuries could be a major cause of morbidity and disability. The intramedullary nail is the preferred method of treatment; however, despite all previous studies, no accurate method to measure nail length prior to surgery exists as yet. Due to the importance of this issue in stability and alignment and reduction of operation time, in this study, we compared several methods of measuring tibia nail length.MethodsThis was a cross-sectional study in which the nail length was estimated using different methods such as X-ray of the opposite leg, tubercle-medial malleolar distance (TMD), and olecranon to fifth metacarpal distance. In addition, the length of the tibia canal was measured using a metal rod during the surgery. Subsequently, the obtained results were compared.ResultsNone of the studied methods showed a significant difference between the estimation and the length of used nail. However, the results from the combination of the two methods of olecranon to fifth metacarpal and X-ray of the opposite leg had the closest correlation with the length of used nail.ConclusionThe aim of this study was to determine the best method of preoperative estimation of the length tibia canal for the reduction of operative time and better fracture fixation. Among these methods, the combination of olecranon to fifth metacarpal and opposite leg X-ray showed the strongest correlation.Keywords: Tibial nail length, Tibia fracture, Tibial nailing
-
Page 299Background and AimsBefore the surgery of lower impacted third molars, it is essential to evaluate the relationship of the roots to mandibular canal using radiographies in order to avoid postoperative complications. The purpose of this study was to evaluate the reliability of panoramic radiographs in assessing this relationship.MethodsThis was a prospective study. The study population consisted of 103 candidates for impacted lower third molar surgery. Before surgery, panoramic radiographs were taken and the relationship between mandibular canal and the root of impacted lower third molar was determined. Subsequently, a comparison was made between radiographic findings and postoperative complications 1 week after surgery (gold standard) and the compatibility between them was determined.ResultsBased on panoramic findings, 36 (35%) patients had mandibular canal involvement. Moreover, complications after surgery were observed in 12 (11.7%) patients. Fisher's exact test showed that postoperative complications had a significant relationship with radiographic findings. In 70.9% of the patients, there was compatibility between radiographic findings and the results of the gold standard.ConclusionConsidering the limitations of this technique, this method is proposed as a primary technique for evaluating the involvement of the third molar and mandibular canal, and if the involvement is suspected, using advanced techniques such as computed tomography scan (CT-scan) is indicated.Keywords: Panoramic radiography, Impacted lower third molar, Mandibular canal
-
Page 309Background and AimsAn abstract is the best source of information within a content. The structured abstract is the best representation of the main source. Writing an appropriate abstract requires adherence to standards of abstracting. The aim of this study was to investigate the compliance of Persian abstracts of research papers in medical journals of universities of medical sciences (type 1) with the Vancouver guideline and ISO 214 standard.MethodsIn the present survey, the descriptive method was adapted. The study sample included Persian abstracts of research papers in medical journals of universities of medical sciences (type 1) of Iran. The last issue of the journals was available online on October 2012. The data collection tools consisted of two separate checklists reflecting the ISO 214 standards and the Vancouver guideline for abstract writing. Data were analyzed using SPSS software version 16 and Microsoft Excel.ResultsThe criteria of»discussing the results «and» having keywords «had the most compliance with the Vancouver guidelines and ISO 214 standards. The «keywords based on Persian medical subject headings» and»discussing subsidiary and secondary results «had the least compliance with the Vancouver guideline and ISO 214 standards, respectively. The average total rate of compliance with the Vancouver guideline was 74. 01%, and the ISO 214 standards was 75. 70%.ConclusionThe compliance of abstracts with the Vancouver guideline and ISO 214 standards is higher than average, but «keywords based on Persian medical subject headings» and «discussing subsidiary results and secondary results» needs improvement.Keywords: ISO 214 standards, Vancouver guideline, Iranian universities of medical sciences (type 1), Abstracts
-
Page 319Background and AimsCeliac disease or gluten-sensitive enteropathy is a relatively uncommon digestive disease. Moreover, irritable bowel syndrome (IBS) is a common functional bowel disorder. Some IBS patients have celiac disease, with similar IBS symptoms in addition to some serious complications. The only possible treatment for this condition is changing the patients diet (gluten free diet). Given the importance of celiac disease and the similarity of its symptoms with IBS, this study aimed to determine the prevalence of celiac disease in patients with irritable bowel syndrome in Kerman, Iran.MethodsThis was a cross-sectional study performed during 8 months on patients of 15-84 years of age diagnosed with IBS in Kerman in 2013. Serological test of immunoglobulin A anti-tissue transglutaminase (IgA anti tTG) was request in all IBS patients for the diagnosis of celiac disease and bulb and duodenal (second part) biopsy and pathologic findings were used for definite diagnosis in seropositive patients.ResultsThe study included 143 patients with irritable bowel syndrome [57 males (39.86%) and 86 females (60.14%)] with a mean age of 34.57 ± 1.24. Serological tests showed that 8 (5.59%) patients were seropositive for celiac disease and duodenal biopsy showed 4 (2.79%) patients were seropositive and (2 males (Marsh2) and 2 females (Marsh1)) were positive for serologic and pathologic celiac disease. Among these patients, 1 patient (male) had constipation–predominant IBS, and 3 patients (1 male and 2 females) had diarrhea-predominant IBS.ConclusionThis study indicated a 5.59% prevalence of positive serologic and 2.79% prevalence of positive serologic-pathologic celiac disease in patients with IBS in Kerman. This was lower in comparison with similar studies in other regions of the country. This difference may be due to the effects of demographic, genetic, and environmental factors of each region.Keywords: Celiac disease, Irritable bowel syndrome (IBS), Serology, Pathology