فهرست مطالب
نشریه پرستاری کودکان
سال یکم شماره 4 (تابستان 1394)
- تاریخ انتشار: 1394/04/14
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-10مقدمهوالدین تاثیری مهم بر رفتارهای کودکان و خوب بودن آنها داشته و مسول مراقبت از آن ها هستند. مهارت های سواد سلامت والدین با رفتارهای بهداشتی موثر بر سلامت کودکان در ارتباط می باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان سواد سلامت والدین کودکان پیش دبستانی منتخب شهر تهران بود.روش کاراین مطالعه بصورت یک طرح پژوهش توصیفی- مقطعی و با هدف اندازه گیری سواد سلامت والدین کودکان در سن پیش دبستانی(سن سه الی شش سال) مناطق منتخب شهر تهران انجام شد. نمونه این پژوهش 357 نفر از والدین کودکان سن پیش دبستانی بودند. کودکان این والدین در دامنه سنی سه تا شش سال بودند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه ی سواد سلامت والدین در زمینه مراقبت از کودکان سن پیش دبستانی و شامل دو بخش بود. بخش اول شامل اطلاعات دموگرافیک والدین و بخش دوم پرسشنامه ای معتبر شامل 40 پرسش پنج گزینه ای در حیطه های تغذیه، رشد و تکامل، محاسبات عددی، ایمنی و پیشگیری از آسیب و صدمه و اطلاعات بهداشتی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS v.18 و آزمون های آماری تی مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد.نتایجبخش عمده ای از شرکت کنندگان در این مطالعه (77/6%) را مادران تشکیل می دادند. سن والدین از 21 تا 51 سال متغیر بود. میانگین سن والدین 5/16±33/43 بود. بر اساس آنالیز یافته ها، نمره سواد سلامت کل مادران برابر با13/2±67/6 و بیشتر از نمره سواد سلامت کل پدران 16/4±61/7 بود. بر اساس نتایج آزمون آماری تی مستقل، میزان سواد سلامت مادران در حیطه های تغذیه، رشد و تکامل، اطلاعات بهداشتی و همچنین نمره کل سواد سلامت بیشتر از پدران است (p<0/05). همچنین رابطه معنی داری بین افزایش سطح تحصیلات با سطح سواد سلامت وجود دارد (p<0/05). همچنین نتایج نشان داد که والدینی که در منزل کتاب مراقبت از کودک دارند دارای سواد سلامت بالاتر می باشند و کسانی که از اینترنت برای جستجوی اطلاعات بهداشتی استفاده می کنند نسبت به سایر روش های سنتی جستجوی اطلاعات دارای سواد سلامت بالاتر بودند.نتیجه گیریمیزان سطح سواد سلامت خانواده های منتخب شهر تهران در این پژوهش در حد مرزی بود. با افزایش سطح تحصیلات والدین سواد سلامت آنها بالاتر می رود. داشتن کتاب های مرتبط با مراقبت و پرورش کودکان در منزل و جستجو برای کسب اطلاعات صحیح نه تنها نشان دهنده ی احساس مسولیت والدین است بلکه نشانگر سواد سلامت بالاتر آنها است.
کلیدواژگان: سواد سلامت، مهارت های والدین، کودک پیش دبستانی -
صفحات 11-21مقدمهپرخاشگری و اضطراب یکی از عمده ترین مشکلات رفتاری در کودکان می باشد. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شعرخوانی و حرکات ریتمیک بر اضطراب و پرخاشگری در کودکان پیش دبستانی می باشد.روشپژوهش حاضر، از نوع تحقیق نیمه تجربی با پیش و پس آزمون با گروه کنترل است. 30 کودک 7-6 ساله بر اساس معیار های ورود انتخاب شدند. آنها در دو گروه آزمایشی و کنترل تخصیص تصادفی شدند. گروه آزمایش شعرخوانی گروهی و حرکت های ریتمیک را در طول ده جلسه (هفته ای یک جلسه، هر جلسه به طور متوسط 90 دقیقه) دریافت کردند. تحلیل آماری با استفاده از تحلیل کواریانس انجام شد. ابزار تحقیق عبارتست از پرسشنامه خشم کودک نلسون، مقیاس اضطراب اسپنس بودند.یافته هاتفاوت معناداری بین پرخاشگری در کودکان پیش دبستانی قبل و بعد از مشاوره گروهی وجود داشت(p<0.0.5، F=57/421، ). همچنین، در نمرات میانگین اضطراب قبل و بعد از مشاوره گروهی تفاوت معناداری وجود داشت (p<0.0.5، F= 61/432).نتیجه گیرینتایج نشان داد که شعر درمانی و حرکات ریتمیک در بهبود مشکلات رفتاری چون پرخاشگری و اضطراب در کودکان پیش دبستانی موثر است. از این رو، پیشنهاد می گردد به عنوان یکی از مداخلات رفتاری کم هزینه در آموزش و کاهش مشکلات رفتاری مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: شعردرمانی، حرکات ریتمیک، پرخاشگری، اضطراب، کودکان پیش دبستانی -
صفحات 22-31مقدمهتعبیه استومی یکی از جراحی هایی است که از بدو تولد یا دوران شیرخوارگی به منظور حفظ بقاء بدنبال نقایص مادرزادی دستگاه تحتانی گوارش انجام می گیرد. مراقبت صحیح و پیشگیری از عوارض این جراحی نیازمند آموزش و توانمند کردن خانواده های درگیر در امر مراقبت از آنان می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر میزان دانش والدین کودکان دارای استومی می باشد.روشپژوهش حاضر، یک مطالعه کارآزمایی بالینی است که بر روی کودکان شیرخوار دارای استومی و والدین آنان انجام شده است. تعداد60 نفر از کودکانی که تحت عمل جراحی استومی قرار گرفته به همراه والدین خود با رعایت موازین اخلاقی و با داشتن معیار ورود به مداخله انتخاب و بطور تصادفی(زوج و فرد) به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. کودکان و والدین گروه مداخله با استفاده از الگوی توانمندسازی خانواده محور طی4جلسه 1 ساعته تحت آموزش قرارگرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سنجش دانش در حیطه های مراقبت و عوارض و پرسشنامه سنجش ابعاد الگوی توانمندسازی می باشد،که قبل از مداخله در هر دوگروه و2ماه بعد از مداخله، در گروه مداخله تکمیل شدند.یافته هادر گروه آزمون از نظر دانش والدین مرتبط با عوارض استومی کودکان، قبل و بعد از مداخله (45/63و 50/93) با میزان (0/0001=p) اختلاف معنی دار بود. دانش والدین مرتبط با مراقبت استومی کودکان(51/23 و86/60) با میزان (0/0001=p) اختلاف معنی دار بودنتیجه گیرینتایج حاصل از پژوهش بیانگر این است که با آموزش والدین کودکان دارای استومی از طریق الگوی توانمندسازی خانواده محور می توان دانش مراقبتی و پیشگیری از عوارض استومی کودکان را افزایش داد.
کلیدواژگان: الگوی توانمندسازی خانواده محور، استومی، دانش، شیرخوارگی -
صفحات 32-44مقدمهیکی از روش های آموزشی نوین که ارتباط بسیار نزدیک با رویکرد سازنده گرایی دارد نقشه مفهومی است. هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین مقایسه ای تاثیر برنامه آشناسازی روند بستری به کمک نقشه های مفهومی دیداری با روش چهره به چهره بر میزان ترس و اضطراب کودکان 6 تا 9 ساله بستری در بخش کودکان شهر سبزوار بود.روشبررسی با استفاده از روش نیمه تجربی و انجام پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. آزمودنی های این پژوهش 44 نفر از کودکان 6 تا 9 ساله بستری در بخش کودکان شهر سبزوار بودند که به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها، پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک، ترس بیمارستانی بروم و اضطراب موقعیتی خصیصه ای برای کودکان بودند. داده ها توسط نرم افزار spss ویرایش 20 و آمار توصیفی، شاپیرو ویلک، کای دو، فیشر، t وابسته، ویلکاکسون، من ویتنی و تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.یافته هابعد از برنامه آشناسازی، در گروه نقشه مفهومی دیداری و روش چهره به چهره، ترس و اضطراب (موقعیتی، خصیصه ای و کل) کاهش معنی داری داشت(0/05>p). همچنین بین اضطراب خصیصه ای و اضطراب کل در دو گروه تفاوت معنی داری وجود داشت(0/05>p).نتیجه گیریاستفاده ار نقشه مفهومی بصری در مقایسه با روش چهره به چهره در کاهش اضطراب خصیصه ای و اضطراب کل کودکان بستری در بیمارستان موثرتر می باشد. لذا پیشنهاد می شود در محیط هایی که پرستاران وقت کافی برای آموزش چهره به چهره جهت ارائه اطلاعات لازم به بیماران ندارند، می توانند از روش نقشه مفهومی دیداری استفاده نمایند.
کلیدواژگان: نقشه مفهومی دیداری، چهره به چهره، ترس، اضطراب، کودکان، بستری -
صفحات 45-51مقدمهباتوجه به پیچیدگی دارو درمانی، بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه در معرض تداخلات دارویی بیشتری هستند. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین تداخلات دارویی در بخش مراقبت های ویژه کودکان بیمارستان کودکان امام حسین(ع) اصفهان انجام شد.روشدراین مطالعه ی مقطعی، نسخ 24 ساعت اول 100 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان کودکان امام حسین(ع) اصفهان در فاصله زمانی پنج ماه در سال1391، از نظر تعداد و نوع تداخلات دارویی و عواملی از قبیل تعداد داروهای دریافتی، سن، جنس و مدت زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تعیین تعداد و نوع تداخلات دارویی، از کتاب مرجع تداخلات دارویی Facts استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS18 و با کمک آمار توصیفی، آزمون های آماری تحلیلی مانند همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.یافته هادر کل 800 مورد دارو در 99 نوع مختلف تجویز شده که به طور متوسط سهم هر بیمار، 2/79±8 دارو بود. در مجموع بررسی داروهایی که بیماران بخش مراقبت های ویژه در 24 ساعت اول دریافت کرده بودند، 194 مورد تداخل دارویی یافت شد. تداخلات تاخیری، متوسط و امکان پذیر، بیشترین درصد تداخلات را به خود اختصاص داده بودند. نتایج نشان دهنده ی ارتباط معنی دار بین تعداد تداخلات دارویی با تعداد داروی تجویز شده، جنس و مدت زمان بستری بیماران بود(0/05 > p).نتیجه گیریبا آگاهی از علم تداخلات داروئی، جایگزین کردن داروهای تداخل کننده با دیگر داروها در حد ممکن، توجه به داروهایی که مکررا باعث تداخل با داروهای دیگر می شوند،کاهش تعداد اقلام دارویی نسخ، می توان از تعداد تداخلات و عواقب ناشی از آن کاست.
کلیدواژگان: بیمار، تداخل دارویی، بخش مراقبت های ویژه کودکان -
صفحات 52-61مقدمهنوزادانی که قبل از 37 هفته به دنیا می آیند جهت حفظ و ارتقاء حیاتشان روزانه 12 تا 15 پروسیجر دردناک دریافت می کنند. علیرغم پیشرفت های اخیر در علم نوروبیولوژی هنوز 40 تا 90% نوزادان هیچگونه اقدام پیشگیرانه یا درمانی جهت کاهش درد ناشی از پروسیجرها دریافت نمی کنند. رایجترین این پروسیجرها خونگیری است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر قنداق بر درد ناشی از خونگیری وریدی در نوزادان زودرس انجام شد.روشمطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی شاهددار می باشد که بر روی 60 نوزاد زودرس بستری در بیمارستان خلیج فارس بوشهر انجام شد. نوزادان به روش تخصیص تصادفی بلوک به دو گروه کنترل و قنداق تقسیم شدند. نوزادان گروه قنداق از 10 دقیقه قبل از خونگیری، بوسیله ملحفه نازکی قنداق شدند. در دو گروه، میزان ضربان قلب و اشباع اکسیژن خون شریانی در مقاطع زمانی 30 ثانیه قبل، حین،30، 60، 90 و 120 ثانیه پس از خونگیری اندازه گیری و ثبت شد. از لحظه خونگیری تا 2 دقیقه پس از آن از چهره نوزادان فیلمبرداری صورت گرفت و فیلمها توسط یک کمک پژوهشگر ناآگاه از نوع مداخله، مشاهده و ابزار بررسی درد نوزادان(PIPP) برای فواصل زمانی 30 ثانیه ای تکمیل شد.یافته هانتایج نشان داد، در تمام لحظات، بین دو گروه، تفاوت آماری معنا داری وجود داشت(P =0/000). در تمام لحظات، نوزادان گروه کنترل، درد شدید (PIPP ≥12) و نوزادان گروه قنداق درد خفیف تا متوسطی (12≤ PIPP≥ 7) داشتند. همچنین در گروه قنداق درد در ثانیه 120 نسبت به لحظه خونگیری کاهش زیادی داشت اما در گروه کنترل کاهش محسوسی مشاهده نشد. همچنین در گروه قنداق تغییرات ضربان قلب و اشباع اکسیژن خون شریانی کمتر از گروه کنترل و میزان آنها نیز پایدارتر بود.نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد قنداق می تواند درد ناشی از خونگیری در نوزادان زودرس را کاهش دهد و علائم حیاتی آنها را در وضعیت بهتری حفظ کند.
کلیدواژگان: قنداق، مراقبت کانگورویی، نوزاد نارس، درد نوزاد، خونگیری وریدی -
صفحات 62-69مقدمهبرای کودکان استفاده از تمرینات مقاومتی جهت کمک به آن ها برای رسیدن به اوج اجرا یک مسئله مهم می باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر تمرینات قدرتی و پلایومتریک بر توان جسمانی در کودکان نابالغ بود.روشآزمودنی های این پژوهش 20 پسر نابالغ با میانگین سن، قد و وزن، 0/85±11/36 سال، 7/45±148/38 سانتیمتر و 7/51±42/05 کیلوگرم بودند. گروه تجربی 2 روز در هفته برای 8 هفته تمرین های قدرتی و پلایومتریک را انجام دادند. تمرین های قدرتی و پلایومتریک شامل پرس سینه، باز شدن زانو، پرش عمودی، پرش عمقی و پرتاب توپ طبی بود. متغیرهای فیزیکی و عملکردی در شروع و پایان دوره ی تمرین اندازه گیری شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ویلکاکسون و من ویتنی استفاده شد.یافته هابعد از 8 هفته تمرین، تفاوت معنی داری در قدرت، اجرای پرش عمودی، توان پرش عمودی، اجرای پرتاب توپ طبی بین دو گروه تجربی و کنترل مشاهده شد(0/05>p).نتیجه گیریتمرینات مقاومتی نه تنها فعالیتی ایمن برای کودکان می باشد بلکه آن برای افزایش قدرت و توان عضلانی می تواند مفید باشد.
کلیدواژگان: تمرین قدرتی، تمرین پلایومتریک، کودکان نابالغ، قدرت عضلانی، توان عضلانی -
صفحات 70-79مقدمهنگرش ها در شکل دهی به رفتارها تاثیر اساسی دارند. یکی از عوامل تعیین کننده رفتار والدین با فرزندانشان، نگرش آنها نسبت به رفتارهایشان با فرزندانشان است. این مطالعه با هدف تعیین نگرش پدران نسبت به کودک آزاری انجام شده است.روشدر این مطالعه مقطعی- توصیفی، داده ها با استفاده از یک پرسشنامه محقق ساخته دو قسمتی از 123 نفر از پدران مراجعه کننده به سیزده مرکز بهداشتی شهر تبریز که فرزند 2 تا 12 ساله داشتند، در طی بهمن و اسفند ماه 1392 جمع آوری شد.یافته هاآزمونT یک نمونه ای نشان داد میانگین نمره کل نگرش بطور معنی داری بالاتر از حد متوسط بود (p <0/001). نتایج آزمون آنوا نشان داد بین میانگین نمره کل نگرش به کودک آزاری با وضعیت اقتصادی پدران، رابطه معنی دار وجود داشت (p <0/05). همچنین نمره نگرش در حیطه غفلت با سطح تحصیلات پدران رابطه معنی دار داشت (p <0/05).نتیجه گیرینتایج نشان داد پدران با کودک آزاری مخالف بودند ولی با توجه به ارتباط بین نگرش پدران به کودک آزاری با تحصیلات و درآمد آنها، پدرانی که سطوح تحصیلی و میزان درآمد آنها پایین باشد، مستعد کودک آزاری هستند. لذا توجه به بهبود وضعیت معیشتی خانواده ها و فراهم آوردن شرایط تحصیل و آموزش افراد جامعه برای کاهش کودک آزاری ضروری است.
کلیدواژگان: نگرش، پدران، کودک آزاری
-
Pages 1-10BackgroundParents have a strong influence on their children’s well being and behavior and are responsible for ensuring the health of their children. Parental health literacy skills have been linked to health behaviors that impact on children’s health. The objective of this study was to assess parental health literacy and numeracy skills for caring for preschool children in Tehran city.MethodWe performed a Descriptive study of parents of preschool children (3-6year-old children) in selected preschool centers in Tehran to assess parental health literacy and numeracy skills for caring for preschool children. Participants in the study were 357 parents from preschool centers. The children of these caregivers ranged in age from three to six. Participants were given the following survey instruments: 1) a demographic questionnaire to assess basic patient characteristics، 2) a previously validated preschool parent`s health literacy measure that consists of 40 questions in five domains: Nutrition، Psychosocial/Development، Injury/Safety، numeracy skills، and health information. All analyses were performed by SPSS v. 18 software. the scores on the preschool parents health literacy was compared by Student t tests or 1-way analysis of variance.ResultsThe majority of participants were mothers (77/6%). the participants were in the 21-51 year age range with a mean age of 33. 43 years (SD =5/16) Based on data analysis mother`s total health literacy scores was 67/6± 13/2 that is further than father`s total health literacy scores61/7 ±16/4. based on Student t tests mothers health literacy in nutrition، Psychosocial/Development and health information domains and total scores was further than fathers (p<0/05). Higher performance on the questionnaire was significantly correlated (p<0/05) with education. It also shows that parents who had child care books at home and parents who used internet to search health information had higher health literacy.ConclusionParents health literacy was about marginal. By enhancing family parents education level، their health literacy level increases. Having books about child care at home and parents health information search not only is an indicator of their responsibility but also indicates their higher health literacy.Keywords: health literacy, parental skills, preschool children
-
Pages 11-21Introductionaggression and anxiety are one of the common behavioral problems among preschool children. Therefore, this research investigates the influence of poetry therapy and movement/dance therapy on aggression and anxiety among preschool children.MethodsThis study is a quasi-experimental study with pre and post- tests. Thirty preschool children (6-7 aged) selected through the inclusion criteria. They were assigned randomly to the control and experimental groups. The experimental group received techniques of poetry therapy and movement/dance therapy for ten treatment sessions (90 minutes for each session). The research instruments were Spence Children's Anxiety Scale and Children's Inventory of Anger (ChIA). Statistical analysis conducted by analysis of covariance.ResultsFindings indicated that there is significantly difference in aggression between preschool children in pre and post-test (p<0.0.5, F=57/421). Also, There is significantly difference between mean’s scores of anxiety in preschool children in pre and post-tests (p<0.0.5, F= 61/432)Conclusionspoetry therapy and dance/movement therapy improve behavioral problem such as aggression and anxiety in preschool children. So, it is suggested to use these low-cost therapeutic interventions for training and decreasing behavioral problems in preschool children.Keywords: Poetry therapy, Dance, movement therapy, Aggression, Anxiety, Preschool children
-
Pages 22-31IntroductionOstomy is one of surgeries that from birth or infancy in order to Maintaining Followed lower gastrointestinal tract congenital defects survival is done. Proper care and prevention of complications of this surgery requires education and empowering families involved in the care of them. The aim of this study was to determine the effect of family-centered empowerment model on Level of parent's knowledge of children with ostomy.MethodThis study is a clinical trial on infancy children with intestinal stoma and their parents. A total of 60 children and their parents have been chosen to intervention with the ethical standards and criteria. They were divided randomly into two groups. The case group educated with family centered empowerment model during four sessions 1 hour. Data were collected with questionnaires, included demographics, knowledge and parts of empowerment model that before the intervention in the both groups and 2 months after the intervention, the case groups were completed and the data evaluated with spss21 software and descriptive and analytical statistical test(X2 test for qualitative variables, t-test and independent t for quantitative variables).ResultsThe results showed, in the case group about of knowledge related with complication before and after intervention (45.63, 50.93) with level (p=0.0001) the difference was significant. Parents knowledge related to Children ostomy care (51.23, 86.60) with level (p=0.0001) the difference was significant.ConclusionsThe results of the study indicate that parent's education of children with ostomy through family-centered educational model can increase the knowledge that is related to caring and complication of ostomy.Keywords: Knowledge, ostomy, Family, centered empowerment model, Infancy
-
Pages 32-44IntroductionConcept map is one of the modern instructional methods in the sense that it is closely related to constructivism. The purpose of this study was Comparison the effect of orientation program used by visual concept map and face to face method on fear and anxiety of hospitalized children 6-9 years old in Sabzevar.MethodThe research project was a quasi-experimental design with pre-test and post-test. The subjects consisted of 44 hospitalized children 6-9 years old in Sabzevar, who were selected no randomly by method. Data collection tools were: demographic information questionnaire, Broom’s hospital fear and the State - Trait Anxiety Inventory for Children (STAIC). Data were analyzed using SPSS (version 20) and Descriptive Statistics, Shapiro- Wilk, Chi-Square, Fishers Exact Test, Paired Sample T Test, Wilcoxon, Mann- Whitney U and ANCOVA.ResultsAfter orientation program used, in the visual concept map group and face to face method, fear and anxiety (state, trait and total) significantly decreased (p <0.05). Significant differences in trait and total anxiety between two groups were also observed (p <0.05).ConclusionConcept mapping was more effective in reducing on trait and total anxiety of hospitalized children than face to face method. The results suggest in the hospital setting, where nurses interfaces to time pressure, visual concept map can educate patients.Keywords: Visual concept mapping, Face to face, Fear, anxiety, Children, Hospitalized
-
Pages 45-51IntroductionRegarding to pharmacologic treatment complexity, patients in intensive care unit encounter with more drug interaction. The present study was conducted to investigate the drug interactions in pediatric intensive care unit in Emam Hossein pediatric Hospital, Isfahan, Iran.MethodsIn this cross- section study, the first 24 hour prescriptions of 100 patients admitted in pediatric intensive care unit of Emam Hossein Hospital, Isfahan, Iran during a five months period were investigated. The number and type of drug interaction and other factors such as number of prescribed drugs, medical diagnosis, age, gender and length of IC. In order to determine the number and type of hospitalization in this ward were assessed. The “Interaction Facts” reference textbook was used for drug interaction determining. The data were analysis using statistic tests such as Pierson correlation test and student t-test and one way Anova.ResultsFindings of study showed that overlay, 800 drugs in 99 different cases were prescribed with average of 8±2.79 for each patient. Overall, 194 drug interactions were found among critical care unit patients in the first 24 hour of prescription. Delayed, moderate, and possible interactions were addressed the most interactions. The results showed a significant correlation between the number of drug interactions and prescribed medications number, gender and duration of hospitalizations period(P<0.05).ConclusionsKnowledge of drug interaction, replacing of interacting drug with other drugs as much as possible, noticing of highly interacting drugs, deminishing number of prescribed drugs can reduce PDI number and its consequences.Keywords: Drug interaction, patient, Pediatric Intensive Cares Unit
-
Pages 52-61Introductionthe hospitalized premature babies often undergo various painful procedures such as venous sampling, this research was done to determine the effect of swaddling method on venous sampling pain on premature neonates.Methodsthis study was done as a Randomized clinical trial on 90 premature infants who were born in Bushehr Persian Gulf hospital in Iran. The infants were divided into two groups with random allocation block. Group A was swaddling, Group B was the control group. From 10 minutes before blood sampling to 2 minutes after that in group A, the infant was wrapped in a thin sheet. In two groups, the heart rate and arterial oxygen saturation in time intervals of 30 seconds before, during, 30-60-90, and 120 seconds after sampling were measured and recorded. The infant’s appearance was video recorded since sampling till 2 minutes and the videos were checked by a researcher and the pain assessment tools for infants (PIPP) for time intervals of 30 seconds were completed. Data analyzed by usingResultsfindings revealed that the pain was reduced to a great extent in swaddling compared to that in control group. In addition, the findings showed that the heart beat rate and arterial oxygen saturation was low and stable in swaddling returned to base status faster, whereas, the changes were severe in control group and did not return to base status even after 120 seconds.Conclusionthe results of this study showed, swaddling method can relive pain in premature neonate respectively.Keywords: premature neonate, swaddling, pain, blood sampling
-
Pages 62-69IntroductionThere is an important problem for children to use resistance training to help them for achieve peak performance. The purpose of the present study was to determine the effect of strength and plyometric training in physical power of prepubertal children.MethodThe subjects of this research were 20 prepubertal boys with mean age, height and weight of 11.36±0.85 y, 148.38±7.45 cm and 42.05±7.51 kg. The experimental group trained 2 days per week for 8 weeks of strength and plyometric training. The strength and plyometric exercises included bench press, leg extension, vertical jump, depth jump and medicine ball throwing. Physical and performance variables were measured at the beginning and at the end of the training period. Data were analyzed by Wilcoxon and Mann- Whitney U tests.ResultsAfter 8 weeks of training significant differences in strength, vertical jump performance, vertical jump power, medicine ball throwing performance between both experimental and control groups were observed (p <0.05).ConclusionResistance training is not only a relatively safe activity for children but that it also is useful to increase muscular strength and power.Keywords: Strength training, Plyometric training, Prepubertal children, Muscular strength, Muscular power
-
Pages 70-79IntroductionAttitudes have an essential influence in the shaping behaviors. Parent's attitudes toward behavior with their children are determinative factor in their behavior with children. This study was conducted to determine the father's attitude toward child abuse.MethodsIn this cross - sectional study data were collected using a two-part questionnaire from January to March 2014. Participants were 123 fathers referred to 13 Tabriz health centers and had children aged 2 to 12.ResultsOne Sample T Test showed that the mean score of the total attitude toward child abuse was significantly higher than the middle (p<0.001). Anova showed that the mean score of the total attitude was significantly associated with father's economic status (P<0.05).Also mean score of the attitude toward neglect was significantly associated with father's education level (P<0.05).ConclusionResults showed that fathers disagreed with child abuse yet considering the relationship between father's attitudes toward child abuse with their education level and economic status, fathers who their education levels and income are low, are prone to child abuse Therefore, paying attention to the livelihood situation of the families and providing education and training for individuals is essential for reducing child abuse.Keywords: Attitude, Fathers, Child abuse