فهرست مطالب
مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 76، تابستان 1394)
- تاریخ انتشار: 1394/04/25
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحه 83مقدمه و هدفدر سال های اخیر کاربرد میکروارگانیسم ها به عنوان کاتالیست های زیستی امکان تولید فرآورده های طبیعی با ارزش، با کاربرد درمانی را تسهیل نموده است. فرآیند بیوترانسفورماسیون میکروبی کافئین علاوه بر حذف زیستی کافئین سمی از محیط های آلوده، امکان تولید ترکیبات دی متیل گزانتینی ارزشمند مورد استفاده در صنایع پزشکی و دارویی را فراهم کرده است. در این مطالعه سعی بر شناسایی مخمرهای بومی است که بتوانند به عنوان کاتالیست واکنش تبدیل زیستی کافئین را به تئوفیلین و پاراگزانتین انجام دهند.روش کاردر این مطالعه تجربی 14 سویه مخمری تجزیه کننده ی کافئین که براساس تفاوت های مورفولوژیک از هم تفکیک شده بودند، به عنوان بیوکاتالیست برای تبدیل زیستی سوبسترای ارزان قیمت کافئین به دی متیل گزانتین های با ارزش افزوده بالا مانند تئوفیلین و پاراگزانتین برگزیده شدند. سویه منتخب مورد شناسایی فنوتیپی و ژنتیکی قرار داده شد. غربال گری با استفاده از آنالیزهای کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) و کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) انجام شد.نتایجبررسی همزمان آنالیزهای UV و HPLC تحت شرایط سلولهای در حال استراحت سویه مخمری Rhodotorula sp. CW03 (با شماره دسترسی KF414531 در بانک ژن) منجر به شناسایی دو متابولیت اصلی (تئوفیلین و پاراگزانتین) حاصل از بیوترانسفورماسیون کافئین شد. در این واکنش بیوترانسفورماسیون، بیشترین مقادیر تئوفیلین (380 میلی گرم در لیتر) با راندمان مولی 4/16درصد و پاراگزانتین (880 میلی گرم در لیتر) با راندمان مولی 9/37 درصد پس از به ترتیب 72 و 120 ساعت واکنش بیوترانسفورماسیون حاصل شد.
نتیجه نهایی: این مطالعه جداسازی و شناسایی مخمرهای تجزیه کننده کافئین را به عنوان کاتالیست های ایمن و ارزان قیمت در تولید دی متیل گزانتین های طبیعی با ارزش را از سوبسترای ارزان قیمت کافئین پیشنهاد می نماید.
کلیدواژگان: بیوترانسفورماسیون، تئوفیلین، دی متیل گزانتین، ردوترولا، کافئین -
صفحه 93مقدمه وهدفسطوح بالای هوموسیستئین عامل خطر شناخته شده ای برای ایجاد مقاومت به انسولین، بروز دیابت و عوارض قلبی- عروقی است. این مطالعه به منظور تعیین و مقایسه سطح سرمی هوموسیستئین و فولیک اسید و بررسی رابطه آن دو در دیابت بارداری و بارداری طبیعی انجام شد.روش کاراین مطالعه اپیدمیولوژیک تحلیلی مورد- شاهدی در بیمارستان کوثر قزوین درسال 1393-1392 انجام شد. 120 زن باردار تک قلو با سن بارداری 28-24 هفته بر اساس تست تحمل گلوکز خوراکی دو ساعته با 75گرم گلوکز در دو گروه دیابت بارداری (60 نفر) و بارداری طبیعی (60 نفر) قرار گرفتند. سطح سرمی هوموسیستئین و فولیک اسید دردوگروه سنجیده شد. داده ها با آزمون آماری t-test و روش correlation تجزیه وتحلیل شد.نتایجدر دیابت بارداری سطح سرمی هوموسیستئین بطور معنی داری (001/0P<) بالاتر و فولیک اسید با اختلاف معنی داری (001/0P<) پایین تر از بارداری نرمال بود. بین سطح سرمی هوموسیستئین وفولیک اسید در هیچ کدام از دو گروه رابطه معنی داری دیده نشد. سطح سرمی فولیک اسید در هر دو گروه ارتباط معنی داری با قند خون ناشتا داشت که این ارتباط در گروه دیابت بارداری، معکوس(001/0P<، 512/0-=r و در گروه بارداری طبیعی، مستقیم بود (417/0r=، 001/0P=).
نتیجه نهایی: به نظر می رسد فولیک اسید در تنظیم سطح سرمی هوموسیستئین و قند خون نقش دارد.
کلیدواژگان: اسید فولیک، دیابت آبستنی، هموسیستئین -
صفحه 99مقدمه و هدفسایتوکاین هایی که به وسیله جنین و مخاط رحم تولید می شوند مسئول تنظیم تعامل بین مادر و جنین هستند که پذیرش رحم را افزایش می دهند و منجر به افزایش میزان موفقیت در لقاح آزمایشگاهی (In Vitro Fertilization; IVF) می شوند. هدف از این مطالعه تعیین رابطه بین سطح سایتوکاین ها IL-1?، TNF-?، IP-10 و MCPدر ترشحات اندومتر با میزان موفقیت روش IVF می باشد.روش کاردر این مطالعه مورد- شاهدی تو در تو،50 زن داوطلب درمان ناباروری، کاندیدای IVF مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان فاطمیه همدان انتخاب شدند. آسپیراسیون ترشحات اندومتر در کلیه بیماران پیش از انتقال جنین و با کارگذاری ترانس سرویکال کاتتر و ساکشن سرنگ 2 میلی لیتری انجام شد. اندازه گیری سطح سایتوکاین موجود در نمونه ها با روش ELISA صورت گرفت.نتایجبین 50 زن انتخاب شده، 5 تن در شروع طرح به علت contact bleeding حین نمونه گیری از مطالعه خارج گردیدند و نمونه های45 تن از نظر سایتوکاین های IL1،IP10،MPC-1و TNF-? آزمایش شدند. مقایسه سطح سایتوکاین ها درترشحات اندومتر نشان داد که میانگینIP10،MPC و TNF-? در گروه با حاملگی بالینی موفق (9n=) به ترتیب 9/14±2/24 و 3/11±7/348 و 36/113±257 بطور معنی داری کمتر از گروه باحاملگی ناموفق (36(n= به ترتیب 8/129±102، 354±635 و 906±1099 می باشد. هر چند تفاوت معنی داری بین سطح سایتوکاین IL1 بین دو گروه مشاهده نشد.
نتیجه نهایی: در بیماران تحت درمان IVF با لانه گزینی ناموفق، افزایش میزان سایتوکاین های MPC1،IP10 و TNF-? مشاهده شد. کاهش میزان این سایتوکاین ها می تواند مارکر پیشگویی کننده با ارزشی برای IVF با حاملگی موفق محسوب شود.
کلیدواژگان: آبستنی، بارورسازی آزمایشگاهی، سیتوکاین ها، لانه گزینی -
صفحه 108مقدمه و هدف
دژنراسیون وابسته به سن ماکولا (AMD) بیماریی است که نواحی مرکزی رتینا و کروئید را تحت تاثیر قرار می دهد و میتواند منجر به از دست رفتن بینایی شود. مطالعات در زمینه اتیولوژی این بیماری پیشنهاد می کند که AMD یک بیماری پیچیده می باشد که در اثر واکنش ها و میانکنش های چندین ژن و عوامل محیطی ایجاد می شود. مطالعات بسیاری بر روی نقش سایتوکاین های کموتاکسیک که کموکاین هم نامیده می شود تمرکز کرده است. کموکاین های خاصی مثل CCL2 به نظر میرسد که در ایجاد دژنراسیون رتینا و رگ زایی کوروئیدی مهم باشند. به منظور تعیین ارتباط بین واریانت های ژن CCL2 با بیماری AMD به مطالعه ی پلی مورفیسم T2518-C در این ژن پرداخته شد.
روش کاردر این مطالعه ی مورد- شاهدی ارتباط پلی مورفیسمT2518- C در منطقه پروموتری ژن CCL2 در 60 بیمار مبتلا به AMD و 50 فرد سالم به عنوان گروه کنترل که از نظر جنس، سن و قومیت با گروه بیمار تطابق داشتند مورد بررسی قرار گرفت. هر دو گروه بیمار و کنترل از منطقه ی شمال غرب ایران بودند. ژنوتیپ آنها با واکنش زنجیره ای پلیمراز و چندشکلی طول قطعات هضم شونده تعیین شد.
نتایجآنالیزهای آماری فرکانس بالای ژنوتیپ TT و آلل T در بیماران دژنراسیون وابسته به سن ماکولا را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد اگرچه تفاوت مشاهده شده از نظر آماری معنی دار نبود.
نتیجه نهایی: علی رغم تفاوت اندکی که بین گروه شاهد و کنترل بود آنالیزهای آماری در ژن CCL2 هیچ گونه ارتباط معنی داری بین پلی مورفیسمT2518-C و بیماری دژنراسیون وابسته به سن ماکولا نشان نداد.کلیدواژگان: استحاله ماکولا، پلی مورفیسم، ژن CCL2 -
صفحه 114مقدمه و هدفبا توجه به شیوع بیماری دیابت و عوامل متعددی که در پاتوژنز بیماری دخیل هستند، شناخت مکانیزم دفاعی آنتی اکسیدانی بزاق در برابر رادیکال های آزاد ممکن است بتواند راهکارهای مفیدی در تشخیص و ارزیابی بیماری دیابت ارائه دهد. لذا هدف از این مطالعه تعیین میزان آنزیم پاراکسوناز و ظرفیت تام آنتی اکسیدان در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود.روش کاردر این مطالعه مورد- شاهدی 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 (20 مرد و 20 زن) با محدوده سنی 60-40 سال و 40 فرد سالم بعنوان گروه شاهد انتخاب شدند. 5 میلی لیتر بزاق غیر تحریکی با استفاده از روش spitting جمع آوری گردید. میزان اندازه گیری آنزیم پاراکسوناز (PON1) توسط کیت Human Paraoxonase Elisa واندازه گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC) توسط روش Ferric Reducing Ability of Plasma; FRAPانجام گردید. سپس کلیه داده ها با استفاده از آزمون های پارامتریک و غیر پارامتریک توسط نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایجمیانگین PON-1 در گروه مورد برابر 099/2± 05/8 و در گروه شاهد برابر با 957/2 ±98/9 بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (001/0(P=. میزان TAC در براق بیماران برابر با 229/191±38/377 و در گروه شاهد برابر با 105/189±25/402 بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (56/0(P=. نتیجه نهایی: میزان فعالیت آنزیم پاراکسوناز و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کاهش می یابد. ضمنا میزان لیپوپروتین های کم چگال در سرم افراد مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد سالم بالاتر است.
کلیدواژگان: آنتی اکسیدان ها، آنزیم ها، بزاق، دیابت شیرین، نوع 2 -
صفحه 122مقدمه و هدفمهمترین شاخص رشد جمعیت، باروری می باشد. باروری تحت تاثیر مجموعه ای از عوامل فردی، اجتماعی، اقتصادی، جمعیتی، فرهنگی و زیستی قرار می گیرد. هدف از این مطالعه شناسایی عوامل موثر بر باروری (تعداد تولدهای زنده) می باشد.روش کارمطالعه حاضر یک بررسی مقطعی از نوع تحلیل ماتریس همبستگی است، که بر روی نمونه 500 خانواری به روش نمونه گیری دو مرحله ای تصادفی انجام گرفت. ابتدا پرسشنامه ای تنظیم و جهت ثبت برخی اطلاعات جمعیتی و موالید مادران در اختیار پرسشگران قرار گرفت. برای بررسی رابطه بین متغیرهای مورد بررسی با الگوی باروری، مهمترین متغیرهای تاثیرگذار بر باروری با استفاده از مدل نظری پژوهش و براساس متغیرهای فردی و جمعیتی انتخاب و به روش تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار لیزرل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایجمتوسط تعداد تولدهای زنده 500 زن ازداواج کرده شهر همدان برابر 904/0±18/2 نفر بود. از بین متغیرهای مورد بررسی، تحصیلات زوجین (اثر کل برابر 421/0-) و تعداد حاملگی های ناخواسته (اثر کل برابر27/0) به ترتیب بیشترین تاثیر و سن ازدواج مرد (اثر کل برابر 00365/0-) کمترین تاثیر را بر میزان باروری (تولد زنده) داشتند.
نتیجه نهایی: با توجه به اینکه تحصیلات بالای زوجین مهمترین عامل بازدارنده بارداری و افزایش تولدهای زنده در زنان ساکن شهر همدان می باشد، بنظر می رسد که با فرهنگ سازی در زمینه گرایش جوانان به ازدواج در سنین پایین و ارتقای سطح آگاهی جامعه از پیامدهای منفی کاهش رشد جمعیت، بتوان از تاثیر کاهشی تحصیلات در کاهش باروری در سالهای آتی پیشگیری نمود.
کلیدواژگان: باروری، دفعات زایمان، رشد جمعیت -
صفحه 129مقدمه و هدفآدیپونکتین و لپتین دو هورمون پپتیدی تنظیم کننده تعادل انرژی هستند. از این رو هدف از این مطالعه شناسایی سازوکارهای احتمالی اثر اسیدهای چرب امگا 3 و تمرین هوازی بر تعادل این دو هورمون می باشد.روش کاردر این مطالعه، 60 دختر سالم غیر ورزشکار با میانگین سنی 89/1±4/ 23 سال و وزنی 85/5±45/60 کیلوگرم به طور تصادفی به چهار گروه تمرین، امگا 3، تمرین+ امگا 3 و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل تمرینات تخصصی بسکتبال بود که 3 جلسه در هفته و به مدت 90 دقیقه انجام گرفت. در طول 12 هفته تمرین، هر شب یک عدد کپسول خوراکی امگا 3 به دو گروه امگا 3+ تمرین و امگا 3 خورانده می شد. نمونه های خونی از ورید بازویی گرفته شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی و جهت تعیین رابطه از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.نتایجتفاوت معناداری در سطوح سرمی آدیپونکتین، لپتین سرم و ترشح انسولین درگروه های تمرین، امگا3 و تمرین+ امگا3 مشاهده شد. از طرفی مشخص گردید همبستگی معناداری بین تغییرات سطوح سرمی آدیپونکتین، لپتین سرم و ترشح انسولین در هیچ یک از گروه ها وجود ندارد.
نتیجه نهایی: به نظر می رسد مصرف اسید چرب امگا 3 همراه با فعالیت ورزشی سوخت و ساز چربی ها را تشدید می کند و منجر به تنظیم ترشح مفید هورمون های آدیپونکتین و لپتین می شود.
کلیدواژگان: آدیپونکتین، اسیدهای چرب امگا، 3، تمرین بدنی، لپتین -
صفحه 137مقدمه و هدف
باقی مانده آفت کش ها در محیط و مواد غذایی بر سلامتی موجودات زنده از جمله انسان تاثیر منفی می گذارد. این مطالعه با هدف ارزیابی غلظت باقی مانده سم بنومیل در قارچ خوراکی انجام یافت.
روش کار10 نمونه قارچ خوراکی از گلخانه های فعال در سطح استان و همچنین بازار مصرف شهر همدان تهیه شد. پس از آماده سازی و فرآوری نمونه ها در آزمایشگاه، باقی مانده سم بنومیل درآن ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر در 3 تکرار قرائت شد. پردازش آماری نتایج نیز توسط نرم افزار SPSS انجام گرفت.
نتایجمیانگین غلظت باقی مانده سم در نمونه ها به ترتیب برابر با750/0±90/5، 487/0±10/2، 346/1± 04/40، 044/0± 32/0، 785/0±0/14، 304/0±54/1، 450/0±0/40، 055/0±87/0، 032/0± 66/0 و 303/0±60/49 میکروگرم در کیلوگرم و بیش تر از حد مجاز سازمان بهداشت جهانی (01/0 میلی گرم در کیلوگرم) می باشد. همچنین مقایسه نمونه ها با یکدیگر از نظر میانگین غلظت باقی مانده سم بیانگر وجود اختلاف معنی دار آماری (05/0>P) بین اکثر نمونه ها می باشد.
نتیجه نهایی: با توجه به این که میانگین غلظت باقی مانده سم بنومیل در قارچ خوراکی بیش تر از استاندارهای بین المللی است، لذا لزوم کنترل باقی مانده سموم در مواد غذایی از طریق اجرای برنامه های پایش منظم دوره ای مواد غذایی، آموزش کشاورزان و وضع قوانین بازدارنده می تواند گامی موثر در دستیابی به امنیت غذایی محسوب شود.کلیدواژگان: امنیت غذایی، بنومیل، قارچ خوراکی -
صفحه 144مقدمه و هدفشاخص نسبت دور کمر به دور باسن (WHR) یک اندازه گیری برای چاقی در ناحیه شکم می باشد. مطالعات بر اساس این شاخص در اقوام مختلف نتایج متفاوت داشته است. هدف این مطالعه بدست آوردن بهترین نقطه برش شاخص نسبت دور کمر به دور باسن جهت تفکیک افراد چاق می باشد.روش کاردر این مطالعه مقطعی تعداد 19366 نفر با سن بالاتر از 19 سال به روش سر شماری در طی پنج سال انتخاب شدند. اندازه گیری ترکیبات بدن به روش Bioelectrical Impedance Analysis انجام گرفت. میزان WHR، درصد بافت چربی بدن، کل بافت چربی بدن و میزان بافت نرم بدن اندازه گیری گردید. عملکرد تشخیصی (Diagnostic Performance) بر اساس محاسبه ویژگی و حساسیت در هر دو گروه زن و مرد با استفاده از نقاط برش استاندارد طلایی بر اساس جنسیت و دسته بندی سنی محاسبه شد. آنالیز داده به روش تی تست، کای اسکور، منحنی راک و رگرسیون خطی انجام گرفت.نتایجدر هر دو گروه زن و مرد، میزان همبستگی بین متغیرهای مختلف بالا می باشد. میزان حساسیت و قدرت پیش بینی منفی در گروه زنان برابر با 2/84 درصد و 6/85 درصد و در کل مردان برابر با 21 درصد و 7/50 درصد است. دسته بندی سنی نشان داد که با افزایش سن میزان حساسیت و قدرت پیش بینی منفی در مردان و میزان حساسیت در زنان افزایش می یابد. بهترین نقطه برش WHR برای مردان 5/87 درصد و برای زنان 5/83 درصد محاسبه شد.
نتیجه نهایی: این شاخص به درستی زنان را در گروه چاق و دارای اضافه وزن دسته بندی می کند. نقطه برش بدست آمده در گروه زنان نزدیک به نقطه برش استاندارد ولی در مردان بسیار کمتر از آن می باشد. این شاخص در مردان جوان فاقد دقت لازم است ولی با افزایش سن در این گروه، دسته بندی به نحو بهتری انجام می گیرد.
کلیدواژگان: چاقی، ساختمان بدن، نسبت دور کمر به دور باسن -
صفحه 152مقدمه و هدفبا توجه به افزایش میزان استفاده از تلفن همراه و اعتیاد به آن در میان جوانان و همچنین با در نظر گرفتن اهمیت خودتنظیمی و خودکنترلی در مسایل مرتبط با سلامت و نقش آنها در بروز رفتارهای مساله ساز و اعتیادآور، این مطالعه با هدف تعیین میزان پیش بینی کنندگی سازه های خودتنظیمی و خودکنترلی بر استفاده افراطی و اعتیاد به تلفن همراه در دانشجویان طراحی گردید.روش کاراین مطالعه از نوع مقطعی با رویکرد توصیفی-تحلیلی بود که در نیمسال دوم سال تحصیلی 92-1391 در میان دانشجویان دانشگاه های شهر تبریز صورت پذیرفت. داده ها از طریق تکمیل پرسشنامه محقق ساخته توسط 476 دانشجو (190 مرد و 286 زن) که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از میان 9 دانشگاه فعال در شهر تبریز انتخاب شده بودند، جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ورژن 21 صورت پذیرفت.نتایجیافته ها نشان داد که از میان متغیرهای جمعیت شناختی سن (25-21) و داشتن دوست غیرهمجنس به ترتیب10/3 و 62/13 بار شانس استفاده افراطی از تلفن همراه را افزایش می دهند. همچنین، در بررسی اثر پیشگویی کنندگی سازه های خودتنظیمی وخودکنترلی بر استفاده افراطی و اعتیاد به تلفن همراه مشخص گردید که هیچ یک از سازه ها پیشگویی کننده استفاده افراطی از تلفن همراه نبودند، در صورتیکه افزایش یک واحد از مقیاس خودتنظیمی وخودکنترلی به ترتیب 42/0 و 87/0 بار موجب کاهش میزان اعتیاد به تلفن همراه می گردد.
نتیجه نهایی: اگرچه مطالعه حاضر نتوانست اثر پیشگویی کنندگی خودتنظیمی و خودکنترلی را بر استفاده افراطی از تلفن همراه به اثبات برساند، اما نتایج نشان دادند که سازه های مذکور بخوبی می توانند بروز اعتیاد به تلفن همراه را پیش بینی نمایند.
کلیدواژگان: اعتیاد به تلفن همراه، خودتنظیمی، خودکنترلی -
صفحه 161مقدمهموج T دو شاخه در موارد پاتولوژیکی مانند بیماری های مادرزادی قلب، اختلالات سیستم عصبی مرکزی، الکلی ها و همچنین درکودکان سالم مشاهده می شود. ایسکمی میوکارد سبب تغییرشکل در موج T به صور مختلف می شود که یکی از آنها موج T دو شاخه است که به صورت نادر در سندرم حاد کرونری با طولانی شدن قطعه ST مشاهده می گردد.
معرفی بیمار: بیمار مردی 48 ساله با سابقه بیماری ایسکمی قلبی که از 2 روز قبل از مراجعه دچار درد قفسه سینه شده و به اورژانس آورده شده است. در ECG گرفته شده در اورژانس تغییرات بلند شدن قطعه ST در لیدهای اینفریور دارد که توسط پزشک اورژانس بستری می شود. به محض ورود به CCU دچار یک حمله فیبریلاسیون بطنی می شود که با 200 ژول شوک، ریتم بیمار سینوسی می شود و در اولین ECG بعد از VT طولانی شدن قطعه QT همراه با دو شاخه شدن موج T مشاهده می گردد.
نتیجه نهایی: ایسکمی میوکاردی می تواند سبب تغییر شکل موج T شود که یکی از موارد نادر آن دو شاخه شدن موج T است که در زمینه QT طولانی ناشی از سندرم حاد کرونری است و می تواند سبب آریتمی های کشنده شود.
کلیدواژگان: آریتمی، ایسکمی میوکارد، موج T -
صفحه 165مقدمهتراتوم توموری از سلول های بنیادی و مشتق از دو یا سه لایه ی جنینی است و محل شایع بروز آن ناحیه ی ساکروکوکسیژال و گناد ها است. در اکثر اوقات در سنین کودکی و شیر خوارگی تشخیص داده می شود و به صورت نادر در بزرگسالان مشاهده می گردد. در 15% موارد تراتوم در خارج گناد ها دیده می شود و در این میان رتروپریتوئن از سایر جاها نادرتر است.
معرفی بیمار: بیمار مردی 35 ساله ای است که با درد شکم از یک ماه قبل و تهوع و استفراغ شدید به اورژانس بیمارستان بعثت همدان مراجعه کرده بود. در معاینه، توده ای در سمت راست شکم مشهود بود. در سی تی اسکن توده حاوی اجزای توپر، کیستیک و کلسیفیکاسیون دیده شد که اثر فشاری بر روی معده و دئودنوم داشت.
نتیجه نهایی: بیمار تحت لاپراتومی قرار گرفت، توده با ابعاد 20?25?22 سانتی متر به طور کامل رزکت شد و در بررسی پاتولوژی تمام بافت های تمایز یافته شامل تراشه، پوست، بافت گوارش و... دیده شد.
کلیدواژگان: تراتوم، رتروپریتوئن، سلولهای زایشی
-
Page 83Introduction &ObjectiveIn recent years, microorganisms have been applied as biocatalysts for making pharmaceutically natural products. Microbial biotransformation of caffeine suggests a dual approach for biodegradation of toxic caffeine from polluted environments and a method for the production of medically and pharmaceutically valuable dimethylxanthines. The present work describes the identification of native yeasts capable of biotransformation of caffeine into theophylline and paraxanthine.Materials and MethodsIn this experimental study fourteen yeast strains which were able to de-grade caffeine isolated based on their morphology were selected as biocatalysts for biotrans-formation of caffeine as a low-cost substrate to high value added dimethylxanthines such as theophylline and theobromine. The selected strains were characterized based on phenotypic and genetic tests. Screening was performed by Thin Layer Chromatography (TLC) and High Performance Liquid Chromatography (HPLC) analyses.ResultsThe results obtained using TLC and HPLC analyses suggest formation of two main metabolites of theophylline and paraxanthine from biotransformation of caffeine under resting cells of Rhodotorula sp. CW03 (GenBank accession number KF414531). The results showed that under resting cell conditions a maximum concentration of theophylline 380 mg/l (molar yield of 16.4%) and paraxanthine 880 mg/l (molar yield of 37.9%) were obtained after 72 h and 120 h of conversion time, respectively.ConclusionIn the current investigation, done for the first time in Iran, we describe the isola-tion and identification of yeast strains with caffeine degradation ability which can be proposed as safe and cost-effective biocatalysts in production of value added dimethylxanthines from caffeine as a low-cost substrate.Keywords: Biotransformation, Caffeine, Dimethylxanthine, Rhodotorula, Theophylline
-
Page 93Introduction &ObjectiveHigh levels of homocystein are a risk factor for insulin resistance, diabetes mellitus and cardio-vascular complications. This study was done to assess serum homocystein and folic acid levels and their relationship in women with gestational diabetes and compare them with normal pregnant women.Materials and MethodsThis analytic epidemiologic case-control study was performed in Qazvin Kosar hospital in 2013-2015. 120 singleton pregnant women with 24-28 weeks of gestation according to 2-hour 75g oral glucose tolerance test were assigned to two groups; gestational diabetes (n=60), and normal pregnancy (n=60). Serum homocystein and folic acid levels were measured in two groups. Data were analyzed with statistical t-test and correlation method.ResultsIn gestational diabetes serum homocystein level was significantly higher (P<0.001) and folic acid was significantly lower (P<0.001) than normal pregnancy group. No relation-ship was observed between serum homocystein and serum folate. In both groups, serum folic acid was significantly related to fasting blood sugar. This relationship was inverse in gesta-tional diabetes group (P<0.001, r = - 0.512) and direct in normal pregnancy group (P=0.001 r =0.417).ConclusionIt seems folic acid has a role in regulation of serum homocystein level and blood sugar.Keywords: Diabetes, Gestational, Folic Acid, Homocystein
-
Page 99Introduction &ObjectiveCytokines produced by fetal and uterine mucus are responsible for regulating interactions between mother and fetus that improve uterus receptivity and leads to higher success rate of in vitro fertilization (IVF). The aim of the present study was to evaluate the relationship between levels of some cytokines (IL-1?, TNF-?, IP-10, and MCP) in endo-metrial secretions with success rate of IVF procedures.Materials and Methods50 consecutive women who were candidate for IVF due to infertility and referred to the clinics of Fatemieh Teaching Hospital in Hamadan were enrolled in a nested case-control study. Aspiration of endometrial secretion was performed in all women prior to embryo transfer using trans-cervical catheter insertion. The level of cytokines in aspirated fluid was determined by ELIZA assay and using especial standard kits.ResultsAmong 50 enrolled women, 5 samples were initially excluded because of contact bleeding during sampling and thus aspirated endometrial secretions of 45 women were ana-lyzed to assess level of the cytokines. Comparing levels of cytokines in aspirated endometrial secretions showed lower concentrations of TNF-?, IP-10, and MCP in the group who experi-enced successful clinical pregnancy (n = 9) than the group with failed pregnancy (n = 36), however, no significant difference was revealed in level of IL-1? between the two groups.ConclusionIn IVF patients with implantation failure, an elevated level of TNF-?, IP-10, and MCP cytokines is observable. Low levels of these cytokines can be valuable predicting mark-ers for successful IVF pregnancy.Keywords: Cytokines, Fertilization in Vitro, Implantation, Pregnancy
-
Page 108
Introduction &
ObjectiveAge-related macular degeneration (AMD) is a disease affecting the central regions of the retina and choroid, which can lead to loss of central vision. Etiological research suggests that AMD is a complex disease, caused by the actions and interactions of multiple genes and environmental factors. Numerous studies have focused on the role of chemotactic cytokines, also known as chemokines. Certain chemokines, such as CCL2 appear to be crucial in development of retinal degeneration and choroidal neovascularization. To de-termine whether variants in the CCL2 gene are associated with age-related macular degenera-tion we studied C-2518T polymorphism of this gene in AMD patients from Northwest of Iran.
Materials and MethodsIn this case-control study, the association of C-2518T polymorphism in the promoter region of CCL2 gene was investigated in 60 patients suffering from AMD and 50 healthy age, sex and ethnicity matched unrelated people as control group. Both of the case and control groups were originated from Northwest of Iran. Genotypes of both groups were determined by polymerase chain reaction (PCR) and restriction fragment length polymor-phism (RFLP).
ResultsStatistical analysis shows high frequency of TT genotype and T allele in AMD pa-tients compared to those of control group though the observed difference was not statistically significant.
ConclusionDespite the existence of small differences between case and control groups statis-tical analysis of single nucleotide polymorphism (SNPs) in the CCL2 gene did not show a significant association between C-2518T polymorphism and age-related macular degenera-tion.
Keywords: Genes, CCL2, Macular Degeneration, Polymorphism -
Page 114Introduction &ObjectiveSalivary antioxidants play important roles in the defensive mechanism of saliva against free radicals. Due to Prevalence of diabetes and numerous factors associated in its pathogenesis, understanding the defensive mechanism of salivary antioxidant against free radicals can provide helpful strategies in diagnosis and evaluation of diabetes. The aim of this study was evaluation of the paraoxonase (PON1) levels and total antioxidant capacity (TAC) of saliva in diabetic subjects.Materials and MethodsIn this case -control study, 40 patients diagnosed with type II diabetes (20 males and 20 females) aged between 40 to 60 years and 40 healthy controls were selected. 5 mL unstimulated saliva samples using Spiting method were collected. PON-I and TAC levels were examined using FRAP (Ferric Reducing Ability of Plasma) methods. The data were ana-lyzed by t- test or its non parametric equivalent tests.ResultsMean PON-I in the subjects and control group were 8.05±2.099 nmol /ml 9.98 ±2.957 nmol/ml, respectively and the difference was significant (P=0.001) TAC in saliva of the sub-jects and control group were 377.38 ±191.229 and 402.25±189.105 and no significant differ-ence was found (P=0.56).ConclusionThe level of salivary TAC, PON-1 of patients with type II diabetes was lower than healthy controls. Additionally, plasma low density lipoproteins level of the diabetic subjects was higher compared with the healthy ones.Keywords: Antioxidants, Diabetes Mellitus, Type 2, Enzymes, Saliva
-
Page 122Introduction &ObjectiveThe most important indicator of population growth is fertility. Fertil-ity is influenced by selection of individual, social, economic, demographic, cultural and bio-logical factors. The purpose of this study is to investigate the factors affecting fertility (num-ber of live births).Materials and MethodsThis was a cross- sectional study of the correlation matrix, which is based on a sample of 500 households in the two-stage random sampling method. First, a question-naire was adjusted and then was provided to interviewers for recording some demographics information and birthrate. To examine the relationship between these variables and fertility model, the most important influential variables on fertility were selected based on the theo-retical model and using socio-economic and demographic variables influencing on fertility. The data were then analyzed by the path analysis using LISREL software.ResultsMean±SD of parity in 500 married women was 2.18±0.904 in Hamadan city. Among the variables, couple education (total effect -0.421) and the number of unwanted pregnancy (total effect 0.27) had the highest effect on fertility, respectively; while husband’s marriage age (total effect -0.00365) had the lowest effects on parity.ConclusionThis study shows that high education is a deterrent factor to live births and also shows that the rise of live births is unwanted among families. Also, it can be concluded from the findings of this study that culture of trend towards early marriage and childbearing which are associated with the promotion of education for women and men can significantly increase the pregnancy order to prevent the lack of active and aging population.Keywords: Fertility, Parity, Population Growth
-
Page 129Introduction &ObjectiveAdiponectin and leptin are peptide hormones regulating the energy balance. Therefore, the present study aims to identify the possible mechanisms of the effect of omega-3 and aerobic exercise on the balance of these two hormones.Materials and Methods60 healthy young women with the average age of 23.4±1.8 and the average weight of 60.45±5.85 were randomly selected and divided into training, omega 3-training, omega-3 and control groups. A basketball training program was performed including specialized training 3 times a week for 90 minutes. During the 12 weeks of training, omega-3+exercise and omega -3 groups were fed a number of oral capsules of omega-3 every night. Blood samples were taken from the brachial vein. To analyze the data and determine the relationship, one way ANOVA and Tukey test and Pearson's correlation coefficient were used.ResultsSignificant differences in serum levels of adiponectin, leptin and insulin secretion in exercise, omega-3 and exercise+omega-3 groups were observed. However, there was a significant correlation between changes in serum levels of adiponectin, and leptin and insulin secretion was not observed in any of the groups.ConclusionIt seems that omega-3 fatty acid intake with exercise enhances fat metabolism and is helpful to regulate the secretion of adiponectin and leptin hormone.Keywords: Adiponectin, Exercise, Fatty Acids, Omega, 3, Leptin
-
Page 137
Introduction &
ObjectivePesticide residues in environment and food have a negative impact on the health of living organisms. Therefore, this study was carried out for evaluation of benomyl residues in mushroom marketed in Hamadan city in 2014 using spectrophotometry.
Materials and Methods10 specimens of mushroom were collected from greenhouses and market basket of Hamadan city. After preparation and processing the samples in the laboratory, be-nomyl residues in samples were determined using a spectrophotometric method in 3 replica-tions. All statistical analyses were performed using the SPSS statistical package.
ResultsThe mean concentration of benomyl residues in samples were 5.90±0.75, 2.10± 0.487, 40.04±1.346, 0.32±0.044, 14.0±0.785, 1.54±0.304, 40.0±0.45, 0.87±0.055, 0.66± 0.032 and 49.60±0.303 µg kg-1 and more than the maximum residue limit (MRL) provided by the World Health Organization (10 ppb). The results of the comparison of the mean concentration of pesticide residues among samples revealed significant differences in most of the samples (P<0.05).
ConclusionThe results showed that mean concentrations of benomyl residues in mushroom samples were exceeding that of the MRL. Therefore, it is essential to impart proper education to the farming community about hazards involved in the overuse of toxic pesticides. Also, codification of laws and their enforcement and implementation of programs for the regular periodic monitoring of pesticide residues in foodstuffs especially in vegetables cultivated un-der greenhouse conditions at the national level to protect consumers’ health are recom-mended.
Keywords: Benomyl, Food Safety, Agaricales -
Page 144Introduction &ObjectiveProportion of Waist-to-Hip Ratio (WHR) is an indicator of abdominal obesity, which is supported by some studies but rejected by others. The aim of this study was to examine the accuracy of the WHR and obtain suitable cut- off points for detecting obesity among adult Iranians.Materials and MethodsIn this cross-sectional-descriptive study the sample consisted of 19366 adults. The data collection took place from 2009 to 2014, using Bioelectrical Impedance Analysis (BIA). The following data were obtained: WHR, Percentile of Body Fat (PBF), To-tal Fat (TF), and Soft Lean Mass (SLM). Sensitivity and specificity, based on World Health Organization’s Gold Standards were calculated for both sexes at three age groups. The data analysis included t-test, chi-square, ROC curve, and linear regression.ResultsAll study variables were correlated with each other. Age was only correlated with the WHR. Percentages of sensitivity and Negative Predictive Value (NPV) were 84.2% and 85.6% in women; 21% and 50.7% in men. Increase in age was associated with increase in sensitivity in men and women, and NPV in men. The suitable cut-off points for men and women were found to be 87.5% and 83.5%, respectively.ConclusionWaist-to-Hip ration is a suitable indictor of obesity for Iranian women but not men, especially among those who are under 59 years old.Keywords: Body Constitution, Obesity, Waist, Hip Ratio
-
Page 152Introduction &ObjectiveRegarding increasing the rate of cell phones use and it's subsequent dependency in such instrument among young people and also considering the important role of self-regulation and self-control traits on health related issues and the roles of such issues in problematic and addictive behaviors, this study has been designed to evaluate the predictive role of self-regulation and self-control on the intemperate use of cell phone and its related de-pendencies.Materials and MethodsThis study was a cross-sectional study with analytical and descriptive orientation which has been carried out the students of universities which were located in the Tabriz city, Iran in 2013. Data were gathered through a questionnaire that was filled by 476 students (190 male and 286 female). Participants were selected through a multi-stage cluster sampling method from 9 universities in Tabriz. Data analysis was performed by SPSS version 21 and Mplus software version 6.2.ResultsResults showed that the predictive effect of self-regulation (P= 0.19) and self-control (P=0.41) on intemperate cell phone use was not significant, hence the increase of one unit in self-regulation and self-control respectively reduced 42.0, 87.0 dependency in cell phone.ConclusionThe present study could not demonstrate the predictive effect of self-regulation and self-control on intemperate cell phones use, however, the results showed that the meas-ures were relatively correlated with dependency in cell phone and therefore further researches seem to be necessary in this field.Keywords: Mobile Phone Addiction, Self Regulation, Self Control
-
Page 161IntroductionBifid T waves are seen in healthy young children and alcoholic adults. They also occur in certain pathological conditions, including organic heart diseases, and the central nervous system disorder. Myocardial ischemia can affect T wave morphology in a variety of ways one of which is t wave change as bifid t wave observed in QTc prolongation forms oc-curring in acute coronary events. Case Report: The patient, a 48 year old man, came to the emergency room because of typical chest pain starting 2 days before his visit. He had a history of ischemic heart disease. His vital signs were stable. In his ECG at emergency ward ST elevation was seen at inferior leads. At the time of his recent admission in CCU, he experienced one episode of ventricular fibrillation (VF) converted to sinus rhythm by 200j DC shock. In his first ECG after VF prolonged QTc as bifid T wave was obvious.ConclusionMyocardial ischemia can affect T wave morphology in a variety of ways one of which, is t wave change as bifid t wave that is one of QTc prolongation diagnostic forms oc-curring in acute coronary events and malignant arrhythmia.Keywords: Arrhythmia, Myocardial Ischemia, T Wave
-
Page 165IntroductionTeratomas are congenital tumors consisting of derivatives from the ectoderm, endoderm and mesoderm germ cell layers. A teratoma is considered to be a non-seminomatous germ cell tumor and is typically located in either the sacrococcygeal region or in the gonads. Giant retroperitoneal teratomas in adults are even rarer, with only a few cases previously described in the literature. Case report: A 35-year-old male patient with severe nausea and vomiting was taken to the emergency ward of Hamadan Be’sat Hospital. He had not been feeling well, and had suffering from abdominal pain for a month. A physical examination showed some concretion in the right side of his abdomen. A CT scan of his abdomen and pelvis with IV and oral contrast re-vealed that the concretion was formed by aggregates of solid, cystic, and calcareous compo-nents. It compressed stomach and caused the rotation of the stomach around its longitudinal axis.ConclusionFollowing the diagnosis, we performed a laparotomy and respected a concretion with dimension 20?25?22cm. Interestingly, we found out all mature tissues within the con-cretion in the pathology examination of an adequate sample (such as trachea, bone, GI lu-men…).Keywords: Germ Cell, Retroperitonum, Teratoma