فهرست مطالب

مهندسی بیوسیستم ایران - سال چهل و ششم شماره 1 (بهار 1394)

نشریه مهندسی بیوسیستم ایران
سال چهل و ششم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رحمت الله زارع زاده مهریزی، زهرا امام جمعه، کرامت الله رضایی، محمد شاهدی باغ خندان، جواد کرامت، الهه لونی صفحات 1-7
    در این تحقیق از پوست تازه سه رقم انار معروف ایرانی توسط چهار حلال متفاوت به روش سوکسله عصاره گیری شد. عصاره ها برای تشخیص کمی و کیفی دو نوع تانیک اسید و هفت نوع فیتو استروژن به دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) جفت شده با شناساگر مرئی فرابنفش (UV-Vis) تزریق شدند. همچنین در پژوهش انجام شده راندمان استخراج از پوست سه رقم انار و چهار حلال با یکدیگر مقایسه شدند. کمیت و کیفیت ترکیبات بررسی شده در عصاره ها ازطریق مقایسه زمان بازداری استانداردهای متناظر ترکیبات و با روش تزریق استاندارد خارجی به دستگاه مشخص شدند. نتایج آزمایش ها نشان داد در میان حلال ها مخلوط مساوی از چهار حلال آب، اتانول، استون، و اتیل استات و در بین ارقام انار رقم پوست گلی ملس ساوه بیشترین میانگین راندمان استخراج را داشته اند. نتایج آزمایش های دستگاه کروماتوگرافی بیانگر این است که در بین هفت فیتو استروژن فقط سه فیتو استروژن استریول (تا 45/7 میلی گرم بر 100 گرم پوست تازه)، تستسترون، و استرادیول (تا 43/8 میلی گرم در 100 گرم پوست تازه) در مقدار قابل قبول تقریبا در تمامی نمونه ها شناسایی شدند. در بین دو نوع تانیک اسید، الاجیک اسید در کمیتی بسیار بالا (تا 0/103 میلی گرم در 100 گرم پوست تازه)، و در تمامی عصاره ها و سیرینژیک اسید نیز در اغلب نمونه ها شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: استریول، استون، الاجی تانن، سوکسله، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
  • سامان آبدانان مهدی زاده صفحات 9-17
    این مقاله پژوهشی به منظور تعیین ضریب فنریت و میرایی سیستم تعلیق کابین تراکتور ITM285 با هدف افزایش راحتی کاربر تراکتور انجام شد. تجزیه و تحلیل ها باتوجه به میانگین مربع پاسخ شتاب در باند یک سوم اکتاو و سازمان بین المللی استاندارد (ISO) انجام پذیرفت. بهینه سازی پارامترهای سیستم تعلیق با روش بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO) روی مدل 2 درجه آزادی سیستم تعلیق کابین تراکتور در نرم افزار MatLab در محدوده فرکانسی از 1 تا 10 هرتز مدل انجام پذیرفت. مقادیر به دست آمده برای C1 و C2، K1، و K2 به ترتیب (Ns/m) 943، (Ns/m)850، (N/m) 3927، و (N/m) 26199 هستند. پارامترهای بهینه سازی شده برای سیستم تعلیق کابین تراکتور باتوجه به ISO 2631-1985 نشان از کاهش 7/16، 1/10، 5/11، و 2/12 برای زمان صعود، زمان نشت، و بیشینه جهش در مقایسه با مقادیر قبلی سامانه تعلیق دارند. درنتیجه باعث کاهش میزان ارتعاش به بدن راننده و همچنین بهبود وضعیت او می شود.
    کلیدواژگان: ارتعاش انتقالی، بهینه سازی ازدحام ذرات، کابین تراکتور
  • علی رضایی، محمد لغوی، سعادت کامگار، داریوش زارع صفحات 19-29
    در این تحقیق یک دستگاه شاخه تکان نیوماتیک قابل حمل و سبک برای برداشت میوه هایی که می توان با تکانیدن شاخه برداشت کرد، طراحی و ساخته شد. جریان هوا و جریان الکتریکی لازم برای به کارانداختن دستگاه از مجموعه ای متشکل از مولد الکتریکی و کمپرسور باد سوار بر شاسی قابل حمل تامین می گردد. برای کنترل بسامد ارتعاش مجهز به یک کنترل کننده منطقی برنامه پذیر (PLC) و به منظور تغییر دامنه نوسان مجهز به سیستم پاندوگراف است. برای تعیین عملکرد شاخه تکان آزمون مزرعه ای اول روی زیتون با 3 سطح بسامد (8، 12، و 16 هرتز) و 3 زمان تکانیدن (5،10، و 15 ثانیه) و در دامنه ثابت 5 سانتی متری در قالب طرحی کاملا تصادفی با 4 تکرار و آزمون مزرعه ای دوم نیز روی زیتون با 3 سطح بسامد (8، 12، و 16 هرتز) و 3 دامنه نوسان (50، 80، و 100 میلی متر) و در مدت زمان ثابت 5 ثانیه در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار انجام گردید. همچنین برای تعیین نیروی استاتیکی جداسازی میوه از شاخه و مقایسه آن با نیروی دینامیکی ناشی از اعمال ارتعاش آزمایش هایی انجام گرفت. نتایج نشان داد که بسامد نوسانی و طول زمان تکانیدن اثر معنی داری در سطح یک درصد بر بازده شاخه تکان دارند در حالی که اثر متقابل آنها معنی دار نبود. مقایسه میانگین ها نشان داد که در بسامدهای ثابت افزایش زمان ارتعاش تاثیر معنی داری بر درصد برداشت زیتون نداشت، اما افزایش بسامد در زمان های ثابت ارتعاش تاثیر معنی دار بر درصد برداشت داشت. همچنین نتایج بیانگر تاثیر معنی دار بسامد و دامنه نوسان بر درصد ریزش زیتون بود. با مقایسه میانگین ها مشخص شد در دامنه های نوسان ثابت با افزایش بسامد درصد ریزش زیتون افزایش می یابد. همچنین در بسامدهای ثابت با افزایش دامنه نوسان از 50 به 80 میلی متر اختلاف معنی داری بین درصد ریزش زیتون مشاهده نشد. اما زمانی که دامنه نوسان از 80 به 100 میلی متر افزایش می یابد درصد ریزش زیتون به طور معنی داری افزایش یافت. درنهایت با توجه به این که با اعمال بسامد 16 هرتز و دامنه نوسان 100 میلی متر در مدت زمان 5 ثانیه، 90 درصد زیتون ها از شاخه جدا شدند، به عنوان بهترین دامنه، بسامد، و زمان ارتعاش انتخاب شد.
    کلیدواژگان: ارتعاش، بسامد، دامنه، زیتون، کنترل کننده منطقی برنامه پذیر
  • امید رضا روستاپور، احمد افسری، یاسر جهانگیر صفحات 31-38
    خشک کن خورشیدی ترکیبی مجهز به مکانیزم خاص تغییر زاویه جمع کننده برای آزمایش ها به کار گرفته شد. راندمان خشک کن به دلایلی مانند اتلاف گرما و خروج آن در مدار باز، پایین است. بازگشت جریان به ورودی باعث افزایش راندمان خشک کن و کاهش زمان خشک شدن می شود. برای خشک کن مکانیزمی جدید شامل دو دریچه قابل تنظیم (دمپر) در خروجی درنظر گرفته شد که میزان بازگشت جریان را کنترل می کنند. برای بررسی تاثیر برگشت جریان هوای گرم خروجی از مخزن بر راندمان و انرژی مصرفی، ورقه های نازک گوجه فرنگی در 3 سطح جریان (018/0، 036/0، و 054/0 متر مکعب بر ثانیه) و 4 سطح برگشت جریان (صفر، 50، 75، و 5/87درصد) خشک شدند. تمام آزمایش ها در ابتدای فصل پاییز و تا رسیدن محصول به رطوبت 12درصد (بر پایه تر) انجام شد. نتایج نشان داد که 75درصد برگشت جریان حداقل مصرف انرژی و بیشترین راندمان را به دنبال داشت.
    کلیدواژگان: انرژی مصرفی، بازگشت جریان، خشک کن خورشیدی، راندمان
  • هادی باقری، اکبر عرب حسینی، محمدحسین کیانمهر صفحات 39-45
    در تحقیق حاضر تحلیل انرژی و اکسرژی محفظه خشک کن خورشیدی آزمایشگاهی با هوای اجباری برای ورقه های نازک گوجه فرنگی صورت گرفته است. خشک کردن در ضخامت های 5 و 7 میلیمتر و در دو سرعت هوای 5/0 متر بر ثانیه و 1 متر بر ثانیه صورت پذیرفت. در شرایط آزمایش دمای محیط بین 22 تا 36 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی محیط بین 14 تا 50درصد و میزان تابش خورشیدی بین 150 تا 850 وات بر متر مربع متغیر بود. با استفاده از قوانین اول و دوم ترمودینامیک اثر متغیرهای خشک شدن روی مصرف انرژی، نسبت مصرف انرژی، اتلاف اکسرژی، و بازده اکسرژی بررسی شد. برای ورقه های گوجه فرنگی با ضخامت 5 میلیمتر در سرعت هوای 1 متر بر ثانیه محدوده تغییرات میزان انرژی مصرف شده 62/6 تا 72/152 وات، نسبت مصرف انرژی 02/0 تا 45/0 وات، میزان تلفات اکسرژی 42/2 تا 13/0 وات، و بازده اکسرژی در محفظه خشک کن خورشیدی 32 الی 80 به دست آمد. نتایج نشان می دهد که افزایش سرعت هوای عبوری و کاهش ضخامت، نسبت مصرف انرژی و تلفات اکسرژی سیستم را کاهش و میزان بازده اکسرژی، مصرف انرژی سیستم را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: اکسرژی، انرژی، خشک کن خورشیدی، ورقه نازک گوجه فرنگی
  • اسماعیل سیدآبادی، مهدی خجسته پور، حسن صدرنیا صفحات 47-55
    در میوه طالبی به دلیل پوست نسبتا سخت و گوشت نرم آن، لهیدگی بافت های داخلی شایع ترین نوع آسیب مکانیکی است که در ظاهر قابل تشخیص نیست و پیش بینی آن به روش های تحلیلی سخت است. از حل غیرخطی مسئله بارگذاری استاتیکی میوه در جهت طولی بین دو صفحه موازی با روش المان محدود و با نرم افزار آباکوس (ABAQUS) برای پیش بینی لهیدگی داخلی طالبی استفاده شد. تغییر شکل های اعمال شده به مدل 5/5، 11، و 5/16 میلی متر معادل 10، 20، و 30 درصد تغییر شکل تخریب بود. تحلیل تنش های وارد بر پوست و گوشت میوه نشان داد که بافت داخلی میوه در 20 درصد تغییر شکل تخریب یا نیروی معادل 90 نیوتن به حد تسلیم رسیده است و گسیختگی داخلی آغاز می شود و این حالت در ظاهر میوه قابل رویت نیست. رابطه قوی بین نیروی پیش بینی شده توسط مدل المان محدود و نیروی واقعی را تصدیق کرد.
    کلیدواژگان: آسیب مکانیکی، روش المان محدود، مدل سازی غیرخطی، میوه طالبی، نرم افزار آباکوس
  • اکبر زمانی، هادی الماسی، بابک قنبرزاده صفحات 57-66
    در این تحقیق تاثیر دو قوام دهنده کربوکسی متیل سلولز (CMC) و گوار بر خواص رئولوژیکی ماست میوه ای قالبی بررسی شد. با افزودن CMCو گوار در ماست میوه ای، به ترتیب تا غلظت 2/0درصد و 06/0درصد، مدول های ویسکوالاستیک (G''، G'')، ویسکوزیته ظاهری، و ویسکوزیته کمپلکس افزایش و فاکتور افت کاهش یافت و در بالاتر از این غلظت ها، عکس موارد ذکر شده رخ داد. همچنین با افزودن CMCو گوار در ماست میوه ای، آب اندازی کاهش و ظرفیت نگهداری آب افزایش یافت. با وجود تاثیر مثبت هرکدام از قوام دهنده ها بر خواص رئولوژیکی، افزودن مخلوط آن دو تاثیر منفی روی خواص ماست داشت. با افزودن غلظت های متفاوت CMC در غلظت های ثابت گوار (02/0درصد و 04/0درصد)، هیچ گونه اثر سینرژیستی در جهت بهبود ساختار و شبکه سه بعدی ماست مشاهده نشد و ویژگی های رئولوژیکی و ظرفیت نگهداری آب تضعیف شد و آب اندازی افزایش یافت.
    کلیدواژگان: آب اندازی، ماست میوه ای قالبی، مدول های ویسکوالاستیک، ویسکوزیته کمپلکس، هیدروکلوئیدها
  • الهام عمرانی، سید سعید محتسبی، شاهین رفیعی، سلیمان حسین پور صفحات 67-75
    در کشاورزی مدرن امروز، از پردازش تصویر برای مکانیزه و جایگزین کردن ماشین های هوشمند به جای انسان استفاده شده است. یکی از آن موارد شناسایی ارقام گوناگون گیاهان است. شناسایی ارقام گوناگون، در برنامه به نژادی گیاهان اهمیت بالایی دارد. روش معمول برای انجام این عمل، بررسی چشمی برگ ها و میوه های گیاهان است که این عمل به دلیل وقت گیربودن مقرون به صرفه نیست. شناسایی نمونه ها و طبقه بندی آن ها با روش ماشین بینایی می تواند سریع تر انجام گردد. در این تحقیق چهار رقم گرانی اسمیت، گلاب کهنز، گالا، و دلبار استیوال مطالعه شدند. در ابتدا نمونه های برگ جمع آوری و از نمونه ها تصویربرداری شد و پس از پردازش تصاویر با الگوریتم نوشته شده در نرم افزار مت لب، ویژگی های مورفولوژیک، رنگ، و بافت برای هر یک از تصاویر محاسبه شد و سپس از سیستم استنتاج عصبی فازی تطبیقی (Adaptive neuro- fuzzy inference system) برای طبقه بندی نمونه ها استفاده شد. نتایج نشان داد که بهترین سیستم استنتاجی با توابع عضویت ورودی و خروجی به ترتیب خطی و مثلثی و روش آموزش مرکب در حالت دسته بندی شبکه ای سیستم استنتاج فازی، بالاترین دقت را داشت و دقت این روش برای داده های طبقه بندی آزمایشی 83/95درصد گزارش شد.
    کلیدواژگان: تشخیص ارقام سیب، تحلیل بافت تصویر، دسته بندی شبکه ای، ماشین بینایی
  • سیده هما فصیح نیا، سیدهادی پیغمبردوست، سیدجمال الدین پیغمبردوست صفحات 77-84
    در این تحقیق، نانوکامپوزیت های پلیمری با افزودن نانوذرات خاک رس اصلاح شده آلی به صورت فیلم بسته بندی تهیه شدند. خواص فیزیکی، مورفولوژی سطحی، و خواص مکانیکی فیلم های تولیدشده به ترتیب با آزمون های پراش اشعه ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی، مقاومت کششی (TS)، و ازدیاد طول تا نقطه شکست (E) بررسی شدند. برای بررسی فعالیت ضدمیکروبی فیلم ها از روش شمارش کلنی استفاده شد. نتایج آزمون میکروسکوپی الکترونی نحوه پخش نانوذرات خاک رس در بستر پلیمری را به صورت مناسب و یکنواخت نشان داد و تجمع نانوذرات خاک رس در مناطق گوناگون سطح شکست مشاهده نشد. نتایج آزمون مکانیکی فیلم ها نشان داد که افزودن نانوذرات باعث بهبود جزئی در خواص مکانیکی فیلم ها گردید اما اثر بهبوددهندگی معنی داری در استحکام و ازدیاد طول تا نقطه شکست مشاهده نشد. آزمون میکروبی نشان داد که دو نوع خاک رسCloisite 15A و 20A در غلظت 6درصد فعالیت ضدمیکروبی در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس داشتند. در زمینه باکتری اشریشیا کلی همه انواع با مقادیر متفاوت از خاک رس خاصیت ضدمیکروبی داشتند. خاک رس نوع Cloisite 30B در برابر استافیلوکوکوس اورئوس بی تاثیر بود، ولی همه مقادیر آن بیش از دو نوع دیگر در برابراشریشیا کلی فعالیت ضدمیکروبی داشت.
    کلیدواژگان: بسته بندی فعال، پلی اتیلن، رس، خواص ضدمیکروبی
  • سعید مینایی، علیرضا مهدویان، احمد بناکار صفحات 85-93
    به کارگیری سامانه های هدایت خودکار در بخش کشاورزی از سودمند ترین موارد این سامانه ها است. در این پژوهش به طراحی و ارزیابی الگوریتم ماشین بینایی مبتنی بر برداشت تصویر از دوربین نصب شده در جلوی کابین دروگرJD955 و یافتن مسیر پیشروی کمباین پرداخته شد. در این الگوریتم پس از برداشت تصویر، اعمال صافی ها، و بهینه ساز های لازم، به کمک تبدیل هاف مسیر پیشروی به صورت یک خط از تصویر استخراج شد. سپس انحراف جانبی و انحراف زاویه ای کمباین در مقایسه با مسیر مورد نظر به عنوان مولفه های کنترلی لازم سامانه هدایت خودکار کمباین، محاسبه شدند. الگوریتم مسیریابی در هفت تیمار انحراف جانبی و هفت تیمار انحراف زاویه ای و در سه تکرار ارزیابی شد. این ارزیابی در وضعیت های متفاوت نور روز انجام شد. پس از مقایسه مقادیر استخراج شده از پردازش تصاویر به وسیله الگوریتم با زوایا و انحراف های اندازه گیری شده به روش دستی، مشخص شد که این الگوریتم توانسته است با دقت 98درصد مسیر پیشروی کمباین را تشخیص دهد.
    کلیدواژگان: تبدیل هاف، تشخیص مسیر، کمباین، ماشین بینایی، هدایت خودکار
|
  • Rahmatollah Zaraezadeh Mehrizi, Zahra Emam-Djomeh, Keramatoolah Rezaei, Mohammad Shahedi Bagh Khandan, Javad Keramat, Elaheh Loni Pages 1-7
    In this work، fresh pomegranate peel of three dominant Iranian cultivaris was extracted by soxhlet extraction method via different four solvents. The extracts were analyzed by high performance liquid chromatography (HPLC)، using ultraviolet-visible spectrometric detection. In this study، the extraction yields and presence of seven phytoestrogenic compounds، two tannic acids and their quantities in extracts were evaluated. The compounds were identified and quantified according to their retention times with external standards. Comparison of fresh pomegranate peel of three cultivars indicated that yield of extraction from PoostGoliyeMalaseSaveh variety was more than other two cultivars and the yield of extraction of extracts obtained from the mix solvent was more than three other solvents (p≤0. 05). HPLC analysis indicated besides ellagic and syringic acids، some of phytoestrogens such as Esteriol (up to 7. 45 mg/100 g fresh peel)، Testosteron and α-Estradiol (up to 8. 43 mg/100 g fresh peel) were also found in extract of pomegranate peels. The results show that، between two tannic acids، high value of ellagic acid (up to 103/0 mg/100g fresh peel of post siyahe-Ardestan) were recognized in all extracts.
    Keywords: HPLC, Soxhelt, Estriol, Ellagitannin, Acetone
  • Saman Abdanan Mehdizadeh Pages 9-17
    In this paper a survey to determine the spring and damper settings of ITM285 tractor’s cabin which ensured optimal ride comfort of tractor operator was conducted. Analysis has been done in terms of root mean square acceleration response (RMSAR) in one-third-octave band and International Standard Organization (ISO). Optimization was performed using particle swarm optimization (PSO) method on a 2 DOF modeled in MatLab software for frequencies ranging from 1 to 10 Hz. Obtained results for C1، C2، K1 and K2 were 943 (Ns/m)، 850 (Ns/m)، 3927 (N/m) and 26199 (N/m)، respectively. Modeling tractor cabin using optimized parameters according to ISO 2631-1985، showed 16. 7، 10. 1، 11. 5 and 12. 2 % reduction in rise time، peak time، settling time and max. overshoot of tractor cabin displacement. Therefore، transmitted vibration was reduced and also improve the ride comfort of the tractor operator.
    Keywords: Tractor cabin, Transmitted vibration, particle swarm optimization (PSO)
  • Ali Rezai, Mohammad Loghavi, Saadat Kamgar, Dariush Rezaei Pages 19-29
    A portable and light pneumatic branch shake system was designed and manufactured in this research for harvesting fruits that can be harvested by shaking branch. Required air flow and electric current are provided for operating system from category containing electrical generator and air compressor on wheelbarrows and portable chassis. Vibration is equipped by programmable logic controller (PLC) for controlling frequency and it is equipped by pantograph system to change amplitude. First farm test was done on olive with three levels of frequency (8، 12 and 16 Hertz) and three times to shaking (5، 10 and 15 seconds) and in constant amplitude of oscillation 5 cm in completely randomized design with four reduplications and second farm test was performed on olive with three levels of frequency (8، 12 and 16 Hertz) and three amplitudes of oscillation (50، 80 and 100 mm) for a fixed period of 5 s in completely randomized design with four reduplication for determining application of branch shake. Some experiments were done for determining static force separating fruit from branch and for comparing it with dynamic force due to performing vibration، as well. The results showed that oscillatory frequency and duration of shaking out have meaningful effect on one percent level on efficiency of shaking system whereas their interaction was not meaningful effect. Comparison of averages showed that increase of the time of vibration didn''t have meaningful effect on percent of harvesting olive in constant oscillation but increase of oscillation in constant time of vibration had meaningful effect on percent of harvesting. Also the result of indicator was based on meaningful effect of amplitude of oscillation on falling olive. And by comparing averages، it was given that falling olive is increased with increasing frequency in constant amplitudes of oscillation. Also، it was not observed meaningful differences between percent of falling olive with increasing amplitude of oscillation from 50 mm to 80 mm in constant frequencies. But when amplitude of oscillation increases from 80 mm to 100 mm، the percent of falling olive meaningfully increases. Finally، concerning by performing 16 Hz frequency and 100 mm amplitude of oscillation for 5 s، 90 percents of olive were separated from branches، therefore they were selected as the best amplitude، frequency and time of vibration.
    Keywords: Olive, Vibration, Frequency, amplitude, PLC
  • Omidreza Roustapour, Ahmad Afsari, Yaser Jahangir Pages 31-38
    A mixed solar dryer with a specific mechanism to vary the tilted angle of collector، is utilized to fulfill all tests. The efficiency of the dryers is low because of various reasons such as heat loss of air in an open flow circuit. Getting air back toward the air inlet of dryer can increase the efficiency of dryer and decrease drying process period. A new mechanism considered for dryer which controls the percentage of air recirculation. It contains two dampers which embedded in return air channel of dryer. In order to investigate the effect of air recirculation on energy consumption of drying and dryer efficiency، thin layer of tomato slices are dried in three levels of air flow rate (0. 018، 0. 036 and 0. 054 m3/s) and four levels of air recirculation percentage (0، 50، 75 and 87. 5%). Total experiments were achieved in the beginning of autumn season to reach the moisture content of 12% (w. b) of the samples. The results illustrated the minimum of energy consumption and the maximum of efficiency was provided when 75% of air flow was got back to the inlet of dryer.
    Keywords: Solar dryer, Air flow recirculation, Energy consumption, Efficiency
  • Hadi Åagheri, Akbar Arabhoseini, Mohammadhosein Kianmehr Pages 39-45
    In this paper the energy and exergy analyses in chamber drying process of thin layer drying of tomato in a forced solar drying was investigated. The experiments were carried out with two thicknesses of 5 and 7 and two airflows 0. 5 m. s-1 and 1 m. s-1. During the experimental process، ambient temperature was between 22 and 36، air relative humidity between was 14 and 50، and solar radiation ranged from 150 to 850 W. m-2. The effects of drying variables on energy utilization، energy utilization ratio، exergy loss and exergy efficiency were studied by applying the first law of thermodynamics. In chamber drying at airflow of 1 m. s-1 and thickness of 5mm،the values of energy utilization، energy utilization ratio، exergy loss and exergy efficiency varied from 6. 62 to 152. 72W، 0. 02 to 0. 45، 2. 42 to 32W and 32 to 80، Respectively. In addition، the results showed that both energy utilization rate and exergy loss efficiency of the drying chamber decreased with increasing drying mass flow rate and drying thickness while the exergetic efficiency and energy utilization of the drying chamber increased.
    Keywords: Energy, Exergy, Thin layer tomato, Solar dryer
  • Esmaeel Seyedabadi, Mahdi Khojastehpour, Hasan Sadrnia Pages 47-55
    Mechanical damagesin theprocessof harvestingandpost-harvest are the most important reason in Cucurbits losses. It causes the tissue destructionand consequentfruits decay. Because of difference in the mechanical strength of flesh and skin of cantaloupe، internal bruising are more usual damages with no visibility. This type of injuriesis hard to predict byanalytical methods. In this study،the mechanical properties of skin and flesh were determined by individual experiments and then finite element model was developed by ABAQUS software. The applied displacements on model were equal to 5. 5، 11 and 16. 5 mm or 10، 20 and 30% of final deformation، respectively. The analytical results showedthat the internal tissue of fruit got to yield in 20%of whole displacementor in 90N force and the internal failure were occurred that it was not visible in the surface of fruit. The model was verified by the comparison of force-displacement graph from experimental data and FEM results. High correlation (R2=0. 983) between the predicted force and the actual force showed the validity of FEM model.
    Keywords: Mechanical damage, Finite Element Method, Nonlinear Modeling, ABAQUS Software, Cantaloupe
  • Akbar Zamani, Hadi Almasi, Babak Ghanbarzadeh Pages 57-66
    In this study، wasinvestigated the effect of two thickening agents، carboxymethyl cellulose (CMC) and guar on the rheological properties of set fruit yogurt. Viscoelastic modulus (G''، G'')، apparent viscosity and complex viscosity increased and loss factor decreased by increasing carboxymethyl cellulose and guar content up to 0. 2% and 0. 06% respectively. However، in the concentrations greater than these amounts، the contradictory results were observed. Also by adding CMC and guar to fruit yogurt، syneresis and water holding capacity decreased and increased respectively. In spite of possitive effect of two thikening agents on rheological properties، addition of mixture of them had negative effect. By increasing of different proportion of CMC in constant concentrations of guar (0. 02% and 0. 04%) no synergistic effect on improvement of three-dimensional yogurt structure was observed and rheological properties and water holding capacity weakened and syneresis increased.
    Keywords: Set fruit yogurt, Hydrocolloids, Viscoelastic modulus, Complex viscosity, Syneresis
  • Elham Omrani, Seyed Saeid Mohtasebi, Shahin Rafiee, Soleiman Hosseinpour Pages 67-75
    In modern agriculture، image processing technique is used for mechanization and intelligent machines instead of humans. One of them is identifying varieties of plants and fruits. Identifying plant varieties is important in Plant eugenic programs. Visual examination of plant leaves and fruits are the common processes for this aim. Identification and classification of plants using machine vision techniques can be performed more quickly. In this study، four varieties of apple، Granny Smith، Golab Kohans، Gala، and Delbar-astyval were studied. After collecting leaf samples، the images of leaves were captured and then color، texture، and morphological properties from each image were extracted and adaptive neuro - fuzzy inference system (Anfis) was used for classification. The results showed that ANFIS was able to successfully classify leaves with input and output membership functions، respectively، linear and triangular and hybrid learning method in grid partitioning FIS mood with 95. 83% accuracy.
    Keywords: detection of apple varieties, Machine vision, texture analysis of image, grid partition
  • Seyedeh Homa Fasihnia, Seyed Hadi Peighambardoust, Seyed Jamaladdin Peighambardoust Pages 77-84
    Low density polyethylene films incorporating different types of organically modified nanoclays were prepared. Physical، surface morphology and mechanical properties of the films were analyzed by x-ray diffraction pattern، scanning electron microscopy and tensile strength (TS) and length increase until fracture point (E) parameters، respectively. Colony counting method was used to investigate anti-microbial activity of the resulting films. X-ray diffraction pattern showed layered structures for the most of the produced films. It was found that Cloisite 20A nanoclay produce a smooth and uniform surface in the films due to a good compatibility with low density poly ethylene matrix. Mechanical properties of the films were not significantly influenced by the addition of nanoclays into the polymeric matrix، although there was a little improvement. Microbial results showed that Cloisite 15A and 20A films at concentrations of 6% exhibited a good anti-microbial activity. All nanoclays at any concentrations tested in this study showed anti-microbial activity against E. coli.
    Keywords: Active Packaging, LDPE, Clay, Antimicrobial Properties
  • Saeid Minaei, Alireza Mahdavian, Ahmad Banakar Pages 85-93
    One of the best applications of automated navigation systems is the use of automatic steering systems in agricultural vehicles. In this research، a machine vision algorithm was designed، based on image acquisition from a camera mounted on front of acombine harvester cab fordetection of its forward path. After filtration and optimization of the image، Hough transform was utilized for extracting the path as a line. Then lateral and angular deviations from the path obtained as main inputs for the automatic guidance system of combine harvester. The algorithm was tested in 7 lateral and 7 angular deviation treatments with three replications. The tests were carried out under different conditions of day light. Comparison of the values extraction by the image processing algorithm with angles and deviations measured manually showed that the algorithm is able to detect the designed line with an accuracy of 98%.
    Keywords: Automatic guidance, Combine harvester, Machine vision, Line detection, Hough Transform