فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال هجدهم شماره 6 (پیاپی 99، شهریور 1394)
- تاریخ انتشار: 1394/06/20
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 1-7زمینه و هدفباکتری سودوموناس آئروژینوزا یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی و سپتیسمی در بیماران بخش سوختگی و افراد مبتلا به بیماری سیستیک فیبروزیس است که در آب و خاک مرطوب نیز یافت می گردد. با توجه به اهمیت جزیره پاتوژنیسیتی نوع 2 (PAPI-2) در عفونت زایی این باکتری، هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی ژن کدکننده اگزوتوکسین یو (exo U) و ژن xerC به عنوان شاخص های PAPI-2 از نمونه های جدا شده محیطی و بالینی می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی، 40 نمونه سودوموناس آئروژینوزا از فاضلاب بیمارستان سوانح سوختگی و هم چنین 30 ایزوله از بیماران بخش سوختگی بیمارستان وابسته به دانشگاه شهید بهشتی جمع آوری شد. فراوانی PAPI-2 در بین سویه های محیطی و بالینی به کمک روش مولکولی PCR و با استفاده از پرایمرهای ژن exoU و xerC شناسایی شدیافته هادر بین 40 سویه سودوموناس آئروژینوزا محیطی مورد مطالعه که جنس و گونه آن ها پیشتر به واسطه تست های بیوشیمیایی تایید شده بود، 30 نمونه (75 درصد) دارای ژن exoU و 32 نمونه (80 درصد) دارای ژن xerC بودند. هم چنین از 30 سویه ایزوله شده بیماران سوختگی، 23 نمونه (7/ 76 درصد) حاوی هر دو ژن exoU و xerC گزارش شدند. نتایج حاکی از شیوع بالای (90 درصد) PAPI-2 بین نمونه های (90 درصد) بالینی و محیطی سودوموناس آئروژینوزا بود.نتیجه گیریطبق نتایج به دست آمده از این تحقیق، اطلاعات بر اهمیت و شیوع بالای جزیره پاتوژنیسیتی نوع 2 در بین سویه های محیطی و بالینی ایران دلالت دارد. به علاوه، با توجه به این که کلیه ایزوله های محیطی حداقل دارای یکی از ژن های مذکور می باشند، باید خطر انتقال سویه های پاتوژن را جدی گرفت و به دنبال راه کارهایی برای کنترل آن بود.
کلیدواژگان: exoU، جزیره بیماری زایی، سودوموناس آئروژینوزا، xerC -
صفحات 8-16زمینه و هدفدندریمرها زیر مجموعه ای از ساختارهای شاخه دار هستند که نظم ساختاری مشخصی دارند. هدف از انجام این تحقیق بررسی کارایی دندریمر پلی پروپیلن ایمین- G2 در حذف باکتری های اشرشیاکلی، پروتئوس میرابیلیس، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس از محلول آبی می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه آزمایشگاهی، ابتدا از هر سویه باکتری رقت 103 واحد تشکیل دهنده کلونی در میلی لیتر تهیه شد. سپس غلظت های مختلفی (5/ 0، 5، 50 و 500 میکروگرم بر میلی لیتر) از دندریمر به نمونه آب اضافه شد. به منظور تعیین کارایی دندریمر در حذف باکتری ها، نمونه برداری در زمان های مختلف (0، 10، 20، 30، 40، 50 و 60 دقیقه) انجام گردید و بر روی محیط نوترینت آگار کشت داده شد. نمونه ها به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد قرار گرفتند و پس از آن تعداد کلونی ها شمارش شدند.یافته هابا افزایش غلظت دندریمر و زمان تماس، تعداد باکتری ها در محلول آبی کاهش یافت. در زمان های 40، 50 و 60 دقیقه و غلظت های 50 و 500 میکروگرم بر میلی لیتر، تمامی انواع باکتری های موجود در محلول آبی حذف شدند. غلظت 5/ 0 میکروگرم بر میلی لیتر از دندریمر تاثیری در کاهش تعداد باکتری های اشرشیاکلی و پروتئوس میرابیلیس نداشت. تاثیر دندریمر بر باکتری های گرم منفی ضعیف تر از باکتری های گرم مثبت بود.نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر نشان داد که دندریمر پلی پروپیلن ایمین- G2 قادر به حذف اشریشیاکلی، پروتئوس میرابیلیس، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس در محلول آبی است. با این حال استفاده از دندریمر برای گندزدایی آب آشامیدنی نیازمند مطالعات بیشتر و وسیع تر می باشد.
کلیدواژگان: باکتری های گرم منفی و گرم مثبت، دندریمر پلی پروپیلن ایمین، G2، محلول آبی -
صفحات 17-26زمینه و هدفاسترس، یک آشفتگی روحی یا عاطفی است که در پاسخ به عوامل خارجی و محرک ها ایجاد می شود و می تواند در دوره بارداری نیز بروز نماید. هدف از این مطالعه بررسی اثر استرس در دوران بارداری بر تغییرات بافتی قشر مخچه و آستانه تشنج فرزندان آن ها می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه تجربی، 20 موش ماده باردار به دو گروه تقسیم شدند. گروه کنترل که استرس ندیده و گروه استرس دیده که به مدت 14 روز، روزانه به مدت یک ساعت تحت استرس بی حرکتی قرار گرفتند. بررسی آستانه تشنج در فرزندان با استفاده از تزریق داروی پنتیلن تترازول (PTZ) انجام شد(8 =n). جهت بررسی تکوین مخچه، فرزندان به سه گروه تقسیم شدند. گروه کنترل: مادران هیچ استرسی ندیدند و فرزندان نیز PTZ دریافت نکردند (4= n). گروه شم: مادران تحت استرس قرار نگرفتند، ولی فرزندان PTZ دریافت کردند (4= n). گروه تجربی: مادران استرس دیدند و فرزندان نیز داروی PTZ دریافت کردند (4= n). پس از برش مخچه، ضخامت لایه های قشر مخچه و تعداد سلول ها در هر لایه بررسی شد.یافته هامیانگین آستانه تشنج در فرزندان تحت استرس بارداری در مقایسه با فرزندانی که مادرانشان تحت استرس نبودند، افزایش معنی داری را نشان داد (001/ 0 >p). از سوی دیگر میانگین تعداد سلول های پورک ی نژ در گروه تجربی در مقایسه با گروه های دیگر کاهش معنی داری داشت (001/ 0> p). هم چنین میانگین ضخامت لایه های گرانولار و مولکولار مخچه در گروه تجربی در مقایسه با گروه های دیگر تفاوت معنی داری نداشت (05/ 0
p).
نتیجه گیریاسترس دوران بارداری سبب افزایش آستانه تشنج فرزندان و نیز موجب تغییراتی در روند تکوین مخچه آن ها می گردد.
کلیدواژگان: مخچه، پنتیلن تترازول، تشنج، استرس -
صفحات 27-32زمینه و هدفترابکولکتومی یکی از شایع ترین اعمال جراحی چشم پزشکی می باشد، اما فیلتراسیون بیش از حد می تواند سبب ایجاد عوارض خطرناکی در چشم شود. این مطالعه با هدف مقایسه دو روش بخیه در ترابکولکتومی انجام پذیرفته است.مواد و روش هااین مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 28 چشم از 28 بیمار با گلوکوم زاویه باز اولیه که به حداکثر درمان دارویی پاسخ نداده بودند، انجام شد. بیماران به دو گروه مساوی تقسیم شدند. در یک گروه عمل ترابکولکتومی استاندارد و در دیگری ترابکولکتومی با بخیه موقت انجام گرفت. عوارض کوتاه مدت پس از جراحی و فشار داخل چشمی در دو گروه با یکدیگر مقایسه شدند.یافته هامتوسط کاهش فشار داخل چشمی در گروه بخیه موقت برابر با 99/ 13 ± 14/ 22 و در گروه استاندارد 10/ 14 ± 14/ 28 بود(269/ 0 =p). فراوانی بروز تماس عنبیه با قرنیه در گروه بخیه موقت و استاندارد به ترتیب 1/ 7 و 50 درصد بود(016/ 0 =p). هم چنین فراوانی اتاقک قدامی کم عمق در گروه بخیه موقت و استاندارد به ترتیب 4/ 21 و 9/ 92 درصد بود(001/ 0> p).نتیجه گیریترابکولکتومی با بخیه موقت از عوارض کوتاه مدت می کاهد و هم چنین کنترل فشار داخل چشمی برابری با ترابکولکتومی استاندارد دارد.
کلیدواژگان: گلوکوم، فشار داخل چشمی، ترابکولکتومی -
صفحات 33-41زمینه و هدفاسترس اکسیداتیو و تحریکات شدید عصبی اثرات معناداری برروی پاتوژنز بیماری پارکینسون دارند و مواد با خاصیت آنتی اکسیدانتی می توانند به صورت بالقوه مانع از این اثرات شوند. در این تحقیق اثرات حفاظتی بالقوه ملاتونین به عنوان آنتی اکسیدانت و ممانتین به عنوان گیرنده غیررقابتی گلوتامات در یک مدل پارکینسون القا شده با 1- متیل-4-فنیل، 1 و 2و 3و 6- تتراهیدروپیریدین (MPTP) بررسی شده است.مواد و روش هاموش های سوری نر به 8 گروه 7 تایی تقسیم شدند که عبارت بودند از: سالین، اتانول، ملاتونین، ممانتین، MPTP، ملاتونین+ MPTP، ممانتین+ MPTP، ملاتونین+ ممانتین+ MPTP. کلیه این مواد 14 روز پیش از آزمون رفتاری پیمایش با اشعه، یک با در روز به صورت داخل صفاقی تزریق شدند. نورون های دوپامینرژیک بخش متراکم جسم سیاه به کمک تکنیک ایمنوهیستوشیمی مشخص و شمارش گردیدند.یافته هاملاتونین، اختلالات حرکتی ناشی از MPTP هم چون تعداد خطا، گام، مدت زمان حرکت حین آزمون رفتاری و نیز شمارش نورونی اجسام سیاه را به طور چشم گیر بهبود بخشید. ممانتین بر روی بیشتر این اصلاحات ناشی از ملاتونین اثر هم افزایی داشت. با وجود این، میزان بهبود و برگشت علائم ناشی از این عوامل به میزان گروه های سالین و اتانول نبود.نتیجه گیریملاتونین به خصوص به همراه ممانتین توانست از برخی اختلالات ناشی از MPTP جلوگیری کند. البته این اثرات محافظتی چندان کافی نبود که علت این امر احتمالا دوز یا مدت زمان تجویز است.
کلیدواژگان: آزمون پیمایش با اشعه، ایمنوهیستوشیمی، پارکینسون، ملاتونین، ممانتین -
صفحات 42-50زمینه و هدفکلونیزاسیون با استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متلی سیلین (MRSA) به بیماران بستری یا افراد با عوامل خطر زمینه ای محدود نمی شود، بلکه سویه های اکتسابی از جامعه هم در آن دخیل هستند. هدف از این مطالعه، شناسایی ژن های etA و etB در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه های بالینی بیمارستان های آموزشی درمانی شهرکرد در سال 1393 می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی، 220 نمونه بالینی از بیمارستان های آموزشی درمانی شهرکرد جمع آوری گشت و ویژگی های میکروبیولوژیک نمونه ها با استفاده از روش های استاندارد میکروبیولوژیک تعیین شد. سویه های مقاوم به متی سیلین با استفاده از روش کشت در محیط حاوی اگزاسیلین شناسایی شدند و از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) برای ردیابی ژن های ویرولانس etA و etB استفاده شد. مقاومت القایی به کلیندامایسین به روش آزمون دی (D-test) انجام شد.یافته هااز میان 220 سویه جدا شده، 110سویه به عنوان استافیلوکوکوس اورئوس شناسایی و 13 ایزوله استافیلو کوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جداسازی شد و فراوانی ژن های etA و etB در سویه های مورد بررسی به ترتیب برابر با 6/ 7 و 3/ 15 درصد به دست آمد. هم چنین چهار ایزوله (2 درصد) مقاومت القایی به کلیندامایسین داشتند.نتیجه گیرینتایج این مطالعه تایید کننده وجود سویه اکتسابی از جامعه در شهرکرد است و نیز نشان گر وجود ژن های et A و etB در سویه های مورد مطالعه و انتقال آن به سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین کسب شده از بیمارستان و هم چنین گسترش و انتقال این سویه ها در جامعه است.
کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، etA، etB -
صفحات 51-60زمینه و هدفنقش فیزیولوژیکی اپلین -آدیپوکاین مترشحه از بافت چربی- در مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 مشخص شده است. هدف از تحقیق حاضر، تعیین ارتباط سطح پلاسمایی اپلین-13 با شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR) و لپتین پلاسمای موش های صحرایی نر دیابتی پس از 8 هفته تمرین هوازی بود.مواد و روش هامطالعه حاضر، مطالعه ای تجربی با مدل حیوانی بود. تعداد 28 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار به 3 گروه غیر دیابتی (9 سر)، دیابتی کنترل (9 سر) و دیابتی تمرین (10 سر) تقسیم شدند. دیابت نوع 2 با تجویز درون صفاقی نیکوتین آمید و استروپتوزوتوسین القا شد. موش های دیابتی تمرین، 8 هفته به طور فزاینده روی نوارگردان دویدند. پس از دوره تمرینی، سطوح پلاسمایی گلوکز، انسولین، لپتین و اپلین-13 اندازه گیری و HOMA-IR محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون همبستگی پیرسون استفاده گردید و سطح معنی داری 05/ 0> p در نظر گرفته شد.یافته هانتایج حاکی از کاهش معنی دار سطوح پلاسمایی گلوکز، انسولین، لپتین و HOMA-IR موش های دیابتی تمرین نسبت به موش های دیابتی کنترل، افزایش معنی دار سطوح پلاسمایی اپلین موش های دیابتی تمرین نسبت به موش های غیر دیابتی و دیابتی کنترل و ارتباط منفی معنی دار سطوح پلاسمایی اپلین با HOMA-IR و لپتین پلاسمای موش های دیابتی تمرین بود.نتیجه گیریدر این تحقیق، 8 هفته تمرین هوازی با بهبود حساسیت به انسولین (کاهش HOMA-IR و لپتین پلاسما) موجب افزایش سطوح پلاسمایی اپلین-13 موش های صحرایی نر دیابتی شد.
کلیدواژگان: آدیپوکاین، اپلین، 13، فعالیت ورزشی، دیابت نوع 2 -
صفحات 61-68زمینه و هدفپرمولرهای مندیبل به جهت تنوع آناتومیکی زیادی که دارند، احتمالا یکی از مشکل ترین دندان ها در درمان ریشه به حساب می آیند. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی و مقایسه ساختار کانال ریشه در دندان های پرمولر اول مندیبل در دو جنس مذکر و مونث به کمک روش تصویربرداری توموگرافی کامپیوتری اشعه مخروطی (CBCT) در یک جمعیت ایرانی است.مواد و روش هادر این مطالعه تحلیلی – مقطعی، از 230 تصویربرداری (CBCT (115تصویر مربوط به جنس مونث و 115 تصویر مربوط به جنس مذکر استفاده گردید. تصاویر در هر سه صفحه فضایی مورد ارزیابی قرار گرفته و تفاوت تعداد کانال و ریشه از نظر آماری مقایسه و گزارش شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون کای مربع انجام شد و سطح معنی داری برابر با 05/ 0 >p در نظر گرفته شد.یافته هابه طور کلی، از 460 دندان پرمولر اول مندیبل، 7/ 85 درصد تک ریشه، 3/ 14 درصد دو ریشه، 9/ 63 درصد تک کاناله و 1 /36 درصد دو کاناله بودند. در مقایسه بین دو جنس مذکر و مونث، در جنس مذکر میزان شیوع تک ریشه در پرمولر اول مندیبل 7/ 78 درصد، دو ریشه 3/ 21 درصد، تک کانال 60 درصد و دو کانال 40 درصد و در جنس مونث شیوع تک ریشه 6/ 92 درصد، دو ریشه 4 /7 درصد، تک کانال 8/ 67 درصد و دو کانال 2 /32 درصد گزارش شد.نتیجه گیریبر اساس نتایج این مطالعه، شیوع دو ریشه در پرمولرهای اول مندیبل در جنس مذکر نسبت به جنس مونث به طور معنی داری بالاتر بود.
کلیدواژگان: توموگرافی کامپیرتری اشعه مخروطی CBCT، رادیوگرافی، درمان کانال ریشه، جنسیت -
صفحات 69-77زمینه و هدفبه علت اثرات جانبی زیان آور داروهای شیمیایی، استفاده از گیاهان دارویی در چند دهه اخیر مورد توجه بسیار قرار گرفته است. در این میان، فلاونوئیدها به عنوان ترکیبات ثانویه گیاهی بخش مهمی از این توجه را به خود اختصاص داده اند. بر اساس مطالعات پیشین، برخی از فلاونوئیدها قادر به کاهش انقباض ایلئوم ایجاد شده از طریق KCL، استیل کولین و غیره می باشند. از این رو، در این مطالعه تاثیر عصاره فلاونوئیدی برگ گیاه جعفری بر انقباض عضلات صاف ایلئوم موش صحرایی و نقش سیستم نیتریک اکساید (NO) در این اثر، مورد مطالعه قرار گرفته است.مواد و روش هابخش انتهایی ایلئوم موش صحرایی نژاد ویستار جدا شد و انقباضات آن تحت یک گرم کشش و دمای 37 درجه سانتی گراد، در حمام بافت حاوی محلول تایرود به روش ایزوتونیک ثبت شد. موش ها به 2 گروه 7 تایی تقسیم شدند. پس از قراردادن بافت در معرض L-NAME 100 میکرومولار (شرکت سیگما، آمریکا) به عنوان مهارکننده تولید NO، اثر ضد انقباضی غلظت های تجمعی عصاره بررسی شد.یافته هاغلظت های تجمعی عصاره، انقباضات ایلئوم ایجاد شده از طریق کلرید پتاسیم را به شکل وابسته به غلظت کاهش داد (001/ 0> p). هم چنین اثر ضد انقباضی عصاره فلاونوئیدها به وسیله L-NAME تنها در غلظت 16 میلی گرم بر میلی لیتر تحت تاثیر قرار گرفت و به شکل معنی داری کاهش یافت.نتیجه گیریاین مطالعه نشان داد که عصاره، شل کننده ایلئوم موش صحرایی است و این عمل را از طریق سیستم NO در غلظت های بالاتر انجام می دهد.
کلیدواژگان: انقباض، ایلئوم، L، NAME، فلاون -
صفحات 78-85زمینه و هدفمیزان شیوع یبوست در دوران کودکی 7/ 0درصد تا 6/ 29 درصد است. علل غیرارگانیک از شایع ترین علل یبوست اطفال است. پلی اتیلن گلیکول (PEG) موثرترین و کم عارضه ترین ملین است که به صورت طولانی مدت در اطفال قابل استفاده می باشد. این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه تاثیر درمانی PEG و پروبیوتیک باسیلوس کواگولانس و بیفیدو باکتریوم و پرو بیوتیک جهت افزایش رشد پروبیوتیک صورت گرفته است.مواد و روش هادر این کارآزمایی بالینی (مطالعه مداخله ای) دوسو کور، 120 کودک 2 تا 16 ساله مبتلا به یبوست مزمن عملکردی، بر اساس معیارهای ROME III وارد مطالعه شدند. با مصرف پارافین مایع روده ها خالی شد. سپس کودکان به صورت تصادفی به سه گروه دریافت کننده پلی اتیلین گلیکول+پلاسبو، پروبیوتیک+پلاسبو و پلی اتیلین گلیکول + پروبیوتیک تقسیم شدند. پس از 6 هفته درمان، میزان موفقیت درمان بین سه گروه، قبل و بعد از مطالعه مقایسه گردید.سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تحلیل قرار گرفت.یافته هانتایج بررسی به عمل آمده روی سه گروه درمانی برای درمان یبوست نشان داد که تاثیر پلی اتیلن گلیکول و پروبیوتیک بر درمان در مقایسه قبل و بعد از درمان چشمگیر بود، اما در مقایسه گروه ها میزان تاثیر یکسان بود. استفاده هم زمان از دو دارو تاثیر بیشتری از دریافت تک دارو داشت.نتیجه گیریبه طور کلی، نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که استفاده هم زمان از پلی اتیلن گلیکول و پروبیوتیک در درمان یبوست بسیار موثرتر می باشد.
کلیدواژگان: اطفال، یبوست، پروبیوتیک، پلی اتیلن گلیکول، درمان
-
Pages 1-7BackgroundPseudomonas aeruginosa is one of the important causes of hospital infections septicemia، in patients hospitalized in burn ward and those with cystic fibrosis. Considering the PAPI-2 important role in bacteria pathogenesis، the aim of this study is to investigate the frequency of the encoding genes exoU and xerC as markers of PAPI-2 from isolated environmental and clinical samples.Materials And MethodsIn this descriptive study، 40 isolates from sewage of burn wound hospital and 30 from patients hospitalized in burn ward of the hospital covered by shahid Beheshti University، respectively. The frequency of PAPI-2 in both environmental and clinical strains was detected by using PCR and the primers exou and xerc.ResultsOf 40 studied environmental pseudominas aeruginosa strains that their genus and species were confirmed by chemical tests، 30 samples (75%) consisted of exoU gene and 32 (80%) included xerC gene. Also، of 30 isolated strains of burn patients، 23 isolates (76. 7%) contained both exoU and xerC gene. The results revealed a high prevalence of PAPI-2 (90%) between clincial and environmental samples of pseudomonas aeruginosa.ConclusionWith due attention to the results، information reveal that the importance and prevalence of pathogenicity island type 2 were high in Iranian clinical and environmental Pseudomonas aeruginosa isolates. Also، considering all environmental isolates have at least one of genes، we should care about the risk of transporting pathogenic strains and find solutions to control it.Keywords: exoU, Pathogenicity island, Pseudomonas aeruginosa, xerC
-
Pages 8-16BackgroundDendrimers are a subset of branched structures that have certain structural order. The aim of this study was to investigate the performance of Polypropylenimine-G2 (PPI-G2) dendrimers in removal of Escherichia coli, Proteus mirabilis, Bacillus subtilis and Staphylococcus aureus from aqueous solution.Materials And MethodsIn this experimental study, initially dilution of 103 CFU/ml was prepared from each strain of bacteria. Then, different concentrations of dendrimers (0.5, 5, 50 and 500 µg/ml) was added to water. In order to determine the efficiency of dendrimers in removal of bacteria, samples were taken at different times (0, 10, 20, 30, 40, 50 and 60 min) and were cultured on nutrient agar medium. Samples were incubated for 24 hours at 37 ° C and then the number of colonies was counted.ResultsBy the increasment of dendrimer concentration and contact time, the number of bacteria in aqueous solution decreased. In times of 40, 50 and 60 minutes, and the concentrations of 50 and 500 µg/ml, all kinds of bacteria in aqueous solution were removed. 0.5 µg/ml of dendrimer concentration h ad not effect in reducing the number of Escherichia coli and Proteus mirabilis. The effect of dendrimer on gram-negative bacteria was weaker than gram-positive bacteria.ConclusionResults of this study indicated that PP I -G2 dendrimer is able to remove Escherichia coli, Proteus mirabilis, Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis in aqueous solution. However, using dendrimers can be considered as a new approach for drinking water disinfection but it requires further wide range studies.Keywords: Gram, negative, gram, positive bacteria, Polypropylenimine, G2 dendrimers, Aqueous solution, Gram, negative, gram, positive bacteria
-
Pages 17-26BackgroundStress is a mental or emotional disturbance that occurs in response to external stimuli and can also appear during pregnancy. The aim of this study is to investigate the effect of maternal stress during pregnancy on the cerebellar structure changes and seizure threshold of their offspring.Materials And MethodsIn this experimental study, 20 pregnant female rats were divided into two groups: 1) Non stress group, and 2) Stress group which were under immobilization stress one hour for 14 days. The seizure threshold test in offspring was performed by injecting Pantilen tetrazol drug (PTZ)(n=8). To investigate the cerebellum development, the offspring were divided into three groups. Control group: mothers did not any stress and offspring did not receive PTZ (n=4). Sham group: mothers did not stress but the offspring had received PTZ(n=4). Experimental group: mothers did stress and offispring did receive PTZ(n=4). After the section of cerebellum, the thickness of cerebellum layers and the number of cells in each layer were evaluated.ResultsThe mean of seizure threshold in the offspring whose mothers were under the stress of pregnancy significantly increased compared to children whose mothers no received stress (p<0.001). In the other side, mean number of purkinje cells in the experimental group significantly decreased compared with the other groups (p<0.001). No significant differences were found in the mean of granular and molecular layers thickness of cerebellum in the experimental group when compared with the other groups(p<0.05). However, mean cellular density in the granular layer of cerebellum in the experimental group significantly decreased compared to other groups (p<0.001).ConclusionStress during pregnancy increased the seizure threshold in offspring and caused some developmental and structural disorders in the cerebellar rat offspring.Keywords: Cerebellum, Pentylenetetrazole, Seizure, Stress
-
Pages 27-32BackgroundTrabeculectomy is one of the most common ophthalmic surgeries, but over filtration may cause serious ophthalmic complications. The aim of this study is to compare two suture methods in trabeculectomy.Materials And MethodsThis clinical trial accomplished on 28 eyes of 28 patients with primary open angle glaucoma unresponsive to full medication. Patients were divided into two equal groups. In one group, standard and the other group releasable suture trabeculectomy was performed. Post-Surgery short-term complications and intraocular pressure were compared in both groups.ResultsThe mean IOP reduction in group with releasable sutures was 22.14±13.99 and in standard group was 28.14±14.10 (p=0.269). Frequency of iridocorneal touch in releasable and standard groups was 7.1 and 50 percent, respectively(p=0.016). Also, Frequency of shallow anterior chamber in releasable and standard groups was 21.4 and 92.2 percent, respectively(p<0.001).ConclusionTrabeculectomy with releasable suture reduces short-term complications and in this group, IOP control is equal to standard trabeculectomy.Keywords: Glaucoma, Intraocular pressure, Trabeculectomy
-
Pages 33-41BackgroundOxidative stress and severe neuro-excitation have significant effects on pathogenesis of Parkinson’s disease and agents with antioxidant property can potentially prevent these effects. Herein we examined potential protective effects of melatonin as an antioxidant agent and memantine as an uncompetitive receptor of NMDA, on a model of Parkinson’s disease induced by 1-methyl-4-phenyl-1, 2, 3, 6-tetrahydropyridine (MPTP).Materials And MethodsMale mice were divided into 8 groups with 7 mice in each group: saline, ethanol, melatonin, memantin, MPTP, melatonin+MPTP, memantin+ MPTP, melatonin+ memantin+ MPTP. All of agents were injected intraperitoneally once a day for 14 days before beam traversal test. Dopaminergic neurons of the Substantia Nigra Pars compacta (SNPC) were determined by immunohistochemical and were counted.ResultsMelatonin improved notably movement dysfunction resulted of MPTP such as the number of errors, paces and the time of movement during behavioral test and also the counting of neurons of Substantia Nigra Pars Compacta. Memantin had a synergic effect on the most of improvements. However, the level of improvement and retrieval of signs was not as in saline and ethanol groups.ConclusionMelatonin especially together with memantine is able to prevent some of the MPTP-induced dysfunctions. However, the protective effects were not enogh, probably because of the amount of dose and the time of injection.Keywords: Beam traversal test, Immunohistochemical, Parkinson, Melatonin, Memantin
-
Pages 42-50BackgroundColonization with MRSA is no longer limited to hospitalized patients or persons with predisposing risk factors and at present there are several strains of community-acquired MRSA (CA-MRSA). The purpose of this study is to determine etA and etB genes in isolated Staphylococcus aureus strains of clinical samples from teaching hospital in Shahrekord in 2014.Materials And MethodsIn this descriptive study, 220 clinical samples were collected from teaching hospitals in Shahrekord. The microbiologic characteristics of isolates were determined using microbiologyic standard methods. The MRSA detection was carried out on oxacillin agar medium. The detection of virulence genes etA and etB was used by PCR. Inducible resistance to clindamycin was tested by "D-test".ResultsIn 220 isolates, 110 detected as S. aureus and 13 as MRSA. Inducible clindamycin resistance was seen in 4 (3.5%) of the isolates. The frequency of genes etA, etB in studied strains was 7.6 and 15.3, respectively. Also, Inducible resistance to clindamycin was seen in four isolates(%2).ConclusionThe results of this study confirme the presence of community- acquired strains in Shahrekord. The results of this study indicate the presence of genes etA and etB in the strains studied, transforming into the strains of Staphylococcus aureus resistant to methicillin obtained from hospital, the development and transfering these strains in the community.Keywords: Staphylococcus.aureus, etA, etB
-
Pages 51-60BackgroundThe physiological role of apelin, an adipokine secreted by adipose tissue, in insulin resistance and type 2 diabetes has been identified. The aim of this study was to determine t he correlation of plasma level s of apelin-13 with insulin resistance index (HOMA-IR) and plasma leptin of diabetic male rats after 8-week aerobic exercise.Materials And MethodsPeresent study was an experimental study with animal model. Twenty eight diabetic male Wistar rats were divided into 3 groups: Non-diabetic (n=9), control diabetic (n=9) and trained diabetic (n=10). Type 2 diabetes was induced by intraperitoneal injection of nicotinamide and streptozotocin. The trained diabetic rat ran 8-week on treadmill progressively. After the training period, plasma levels of glucose, insulin, leptin and apelin-13 were measured and HOMA-IR was calculated. One-way analysis of variance (ANOVA) and Pearson’s correlation were used for analyzing data. p<0.05 was considered to be statistically significant.ResultsA significant decrease in plasma levels of glucose, insulin and leptin and HOMA-IR in trained diabetic vs control diabetic rats, a significant increase in plasma levels of apelin in trained diabetic vs non-diabetic and control diabetic rats and a significant negative correlation of plasma levels of apelin with HOMA-IR and plasma leptin in trained diabetic rats was observed.ConclusionIn present study, 8-week aerobic training by improvement of insulin sensitivity (decrease of HOMA-IR and plasma leptin) increased plasma levels of apelin-13 in diabetic male rats.Keywords: Adipokine_Apelin_13_Exercise_Type 2 Diabetes
-
Pages 61-68BackgroundMandibular premolars, because of high anatomic variations, are among the most difficult teeth for root canal treatment.The aim of this study is to compare and evaluate root canal morphology of mandibular first premolars between males and famales in an Iranian population applying CBCT imaging.Materials And MethodsIn this analytical-cross sectional study, 230 CBCT imaging belonged to 115 males and 115 females were evaluated in this study. Images were assessed in the three spatial planes and the difference in the number of canals and roots were compared and reported statistically. Data were analyzed using SPSS 17 software and Chi-square test.The significance level was set as p<0.05.ResultsIn total, of 460 mandibular first premolars, 85.7% had one root, 14.3% had two roots, 63.9% had one canal and 36/1% had two canals. In comparison between two genders, in the males the prevalence of one root was 78.7%, two roots 21.3%, one canal 60% and two canals 40%. In the females, the prevalence of one root was recorded as 92.6%, two roots 7.4%, one canal 67.8% and two canals 32.2%.ConclusionAccording to the results of this study the number of roots in the mandibular first premolars in males was statistically more than in females.Keywords: Cone, Beam Computed Tomography(CBCT), Radiography, Root Canal Therapy, Sex
-
Pages 69-77BackgroundDue to the harmful side effects of chemical drugs, in recent decades, much attention has been returned to the use of medicinal plants. The flavonoids as plant secondary compounds are allocated to own an important part of this attention. Based on previous studies, some of the flavonoids are able to reduce contraction induced by KCl, acetylcholine, etc in rat ileum. Therefore, in this study, the effect of the flavonoid extract of parsley leaves on smooth muscle contraction of the ileum and the role of Nitric oxide (NO) has been studied.Materials And MethodsDistal segment of Wistar rat ileum was separated and contractions under one gram tension and at 37°C, in an organ bath containing Tyrode solution was recorded by isotonic method. Rats were divided into 2 groups with 7 in each group. After placing the tissue exposed to L-NAME 100μM (Sigma, America) as an inhibitor of NO, the antispasmodic effect of cumulative concentrations of the flavonoid extract was investigatedResultsThe extract cumulative concentrations reduced ileum contraction induced by KCl in a dose-dependent manner. Also, the antispasmoide effect of flavonoids extract on ileum contractions (only 16 mg/ml) was affected by L-NAME.ConclusionThis study showed that the extract relaxed rat's ileum by the NO system at higher concentrations.Keywords: Contraction, Ileum, L, NAME, Flavonoid
-
Pages 78-85BackgroundThe prevalence of constipation in childhood is 0.7% to 29.6%. Inorganic causes are considered as the most common cause of constipation in children. Polyethylene glycol (PEG) is the most effective and safest laxatives which is usable in children in the long-term. This study was conducted to evaluate and compare the effect of PEG treatment and probiotic bacilluscoagulans and bifidobacterium and probiotic to enhance the growth of probiotics.Materials And MethodsIn this double blind clinical trial study(interventional study), 120 children aged 2-16 years with chronic functional constipation enrolled the study based on ROME III criteria. The bowels became empty by using liquid paraffin. Then, children were randomly divided into three groups of polyethylene glycol+placebo and Probiotics+placebo and polyethylene glycol+probiotics recipients. After 6 weeks of treatment, treatment success rates between the three groups were compared before and after the study Data analyzed by SPSS 20 software.ResultsThe results of the study conducted on the three groups for treatment of constipation showed that the effect of polyethylene glycol and probiotic on treatment was considerable before and after treatment; but the levels of effect was similar in the comparison of groups. The simultaneous use of two drugs was more effective than a single drug.ConclusionOverall, the results of our study showed that concurrent use of polyethylene glycol and probiotics is much more effective in the treatment of constipation.Keywords: Children, Constipation, Probiotics, Polyethylene glycol, Treatment