فهرست مطالب

تحقیقات مالی - پیاپی 39 (بهار و تابستان 1394)

نشریه تحقیقات مالی
پیاپی 39 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حجت الله باقرزاده، علی اصغر سالم صفحات 1-20
    در این مقاله مدل قیمت گذاری بین دوره ای، دارایی های سرمایه ای در بورس اوراق بهادار تهران بررسی شده است. همبستگی بین بازده پورتفولیوها و بازده بازار با اجرای روش همبستگی های شرطی پویا تخمین زده شد و بتا که در مدل بین دوره ای، ضریب ریسک گریزی محسوب می شود و در طول زمان تغییر می کند، به کمک روش کالمن فیلتر برآورد شد. یافته های پژوهش، ضرایب ریسک گریزی نسبی را در مدل قیمت گذاری بین دوره ای دارایی های سرمایه ای بین 013/0 و 28/0 (متوسط 20/0) نشان می دهد که با توجه به بی معنا بودن عرض از مبدا در اکثر معادلات، می توان گفت در بورس اوراق بهادار تهران، مدل قیمت گذاری بین دوره ای دارایی های سرمایه ای برقرار است. همچنین دارایی هایی که با تلاطم شرطی بازار همبستگی زیادی دارند، در دوره بعد از بازده انتظاری کمتری برخوردارند. به بیانی، ریسک تلاطم بازار بر بازده انتظاری چنین دارایی هایی اثر منفی می گذارد. دارایی هایی که با رشد قیمت ارز همبستگی زیادی دارند، پاداش ریسک مثبتی اضافه بر پاداش ریسک بازار کسب می کنند، بنابراین در دوره مبادلاتی بعد، بازده انتظاری بیشتری به دست می آورند.
    کلیدواژگان: روش کالمن فیلتر، روش همبستگی شرطی پویا، قیمت گذاری بین دوره ای دارایی های سرمایه ای، واریانس ها و کواریانس های شرطی پویا
  • احمد بدری، بهاره عزآبادی صفحات 21-38
    در این پژوهش با استفاده از مدل خودرگرسیون برداری و مقیاس عملکرد هفتگی پرتفوی گرینبلت و تیتمن، الگوهای معاملاتی و اجزای تشکیل دهنده عملکرد معاملاتی سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی در بورس اوراق بهادار تهران در سال های 1387 تا 1391 بررسی شده است. نتایج نشان داد در مجموع سرمایه گذاران حقیقی رفتاری جمعی دارند، اما سرمایه گذاران حقوقی راهبرد معاملاتی معکوس را در پیش می گیرند. با وجود این، شواهدی در اتخاذ راهبرد مومنتوم از سوی سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی به دست نیامد. سرمایه گذاران حقوقی با اتخاذ راهبرد معکوس، در اغلب فواصل معاملاتی، عملکرد معاملاتی بهتری داشتند و بخش شایان توجهی از بازده به دلیل زمان بندی معاملاتی مناسب بوده است؛ اگرچه انتخاب سهام نامناسب، بخشی از بازده آنها را تحت الشعاع قرار داد. در مقابل، برای سرمایه گذاران حقیقی با وجود عملکرد مناسب از بعد انتخاب سهام، بخشی از بازده عملکرد معاملاتی به دلیل زمان بندی معاملاتی نامناسب، خنثی شده است.
    کلیدواژگان: خودرگرسیون برداری، راهبرد معکوس، راهبرد مومنتوم، رفتار جمعی
  • یحیی حساس یگانه، سمیه تقی زاده* صفحات 39-58

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر برخی سازوکارهای راهبری شرکتی (ساختار هیئت مدیره و ساختار مالکیت) و متغیرهای مالی (سطح بدهی، اندازه شرکت) بر تجدید ارائه صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. برای این منظور، اطلاعات 48 شرکت با بیشترین تجدید ارائه صورت های مالی و 46 شرکت (گروه کنترل) با کمترین تجدید ارائه صورت های مالی جمع آوری شده است. تجزیه وتحلیل اطلاعات از طریق آزمون t-test، همبستگی (کندال و اسپیرمن) و ایجاد مدل رگرسیون لجستیک انجام گرفته است. نتایج نشان می دهد بین دوگانگی وظیفه مدیرعامل و تجدید ارائه صورت های مالی رابطه مثبتی وجود دارد، بین اندازه هیئت مدیره و تجدید ارائه صورت های مالی رابطه مثبتی برقرار است و از میان متغیرهای مالی، سطح بدهی با تجدید ارائه صورت های مالی رابطه مثبتی دارد.

    کلیدواژگان: تجدید ارائه صورت های مالی، تعدیلات سنواتی، راهبری شرکتی
  • مجتبی رستمی نوروزآباد، عبدالناصر شجاعی، محسن خضری، سامان رحمانی نوروزآباد صفحات 59-82
    شرکت های مالی همواره در معرض خطرهای ناشی از ریسک قرار دارند. در چند سال گذشته بنا به دلایلی، اندازه گیری ارزش در معرض ریسک (VaR)، از اهمیت روزافزونی برای شرکت های مالی برخوردار شده است. این پژوهش از بین معیارهای متعدد ریسک، معیار VaR را با رویکرد جدیدی برای محاسبه ریسک بازارها ارائه می کند. رویکردهای معمول اندازه گیری ریسک به دلیل ماهیت پیچیده، غیرخطی و در حال تغییر ریسک، از قدرت توضیحی ضعیف و عملکرد محدودی برخوردارند. بنابراین پژوهش پیش رو، پارادایم شبه پارامتریکی جدیدی با ترکیب آنالیز موجک و مدل های GARCH پیشنهاد کرده است که با استفاده از آنالیز موجک به بررسی خواص چندمقیاسی داده ها می پردازد. نتایج تجربی حاکی از برتری روش پیشنهادی این مقاله نسبت به رویکردهای سنتی است؛ به طوری که این روش، تخمین هایی با درجه اطمینان و صحت بیشتری از ارزش در معرض ریسک را به دست می دهد.
    کلیدواژگان: آنالیز موجک، ارزش در معرض ریسک، بورس اوراق بهادار تهران
  • سید حسین سجادی، محسن رشیدی باغی، جواد نیک کار صفحات 83-102
    هدف از این پژوهش، بررسی انحراف مقطعی در عدم تقارن زمانی جریان نقد و تاثیر آن بر محافظه کاری شرطی است. در این پژوهش با استفاده از داده های 120 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال های 1384 تا 1390، به بررسی این موضوع پرداخته شد. الگوی رگرسیون پژوهش با استفاده از روش داده های تابلویی با رویکرد اثرهای ثابت، بررسی و آزمون شد. متداول ترین معیار محافظه کاری شرطی در حسابداری، عدم تقارن زمانی در شناسایی سودها و زیان ها است. این معیار، ترکیبی از عدم تقارن زمانی اقلام تعهدی و جریان های نقد عملیاتی است. با توجه به اینکه عدم تقارن جریان های نقد عملیاتی به دامنه شناسایی سودها و زیان ها تعلق ندارد، موجب انحراف در آزمون محافظه کاری می شود. در این پژوهش با توجه به اخبار بد و خوب، نشان داده شد عدم تقارن جریان های نقد عملیاتی به طور مقطعی با متغیرهای چرخه عمر شرکت (اندازه، عمر، رشد و مخارج سرمایه ای) تفاوت دارد. نتایج نشان می دهد در مراحل اولیه چرخه عمر شرکت، محافظه کاری بیشتر است.
    کلیدواژگان: جریان نقد عملیاتی، چرخه عمر شرکت، عدم تقارن زمانی، محافظه کاری
  • سعید سعیدا اردکانی، آی ناز بهلکه، نگار میرزاد، طاهره سادات توسلی صفحات 103-122
    یکی از عوامل مهم در تصمیم های سرمایه گذاران، رویدادهای ناگهانی اقتصادی و سیاسی است که در زمان خریدوفروش سهام بر تصمیم گیری تاثیر می گذارد و قیمت سهام را در جهت مطلوب یا نامطلوب تغییر می دهد. هدف پژوهش حاضر، بررسی واکنش سرمایه گذاران نسبت به رویدادهای ناگهانی در بورس اوراق بهادار تهران است. برای دستیابی به این هدف، به مثابه نمونه ای از رفتار سرمایه گذاران، بازده روزانه از سال های 1386- 1391 بر اساس فرضیه اطلاعات مبهم بررسی شده است. یافته ها نشان می دهد با وقوع رویدادهای ناگهانی، نوسان های بازده افزایش می یابد. همچنین بر اساس نتایج پژوهش، درباره اخبار مطلوب واکنش سرمایه گذاران منطبق بر پیش بینی فرضیه اطلاعات مبهم است؛ به این معنا که بازده های غیرعادی سهام طی دوره بعد از ورود اطلاعات، مطلوب مثبت است، ولی درباره اخبار نامطلوب این فرضیه صدق نمی کند. به بیانی، رفتار بعد از اخبار خوب پیرو فرضیه اطلاعات مبهم است، اما بعد از اخبار بد از این فرضیه پیروی نمی کند. همچنین برای هردو حالت رویداد مطلوب و نامطلوب، تعدیل قیمت سهام رو به پایین بوده است.
    کلیدواژگان: بورس اوراق بهادار، رویدادهای غیرمنتظره، فرضیه اطلاعات مبهم، واکنش سرمایه گذاران
  • عزت الله عباسیان، محسن ابراهیمی، الهام فرزانگان صفحات 123-140
    در فرایند اوراق بهادارسازی، بانی با فروش وام به سرمایه گذاران ریسک پذیر، می تواند ریسک وام های رهنی را به آنها تخصیص دهد. در این صورت ممکن است بانی انگیزه ای برای غربال قرض گیرندگان نداشته باشد، بنابراین مشکل مخاطره اخلاقی به وجود می آید. این نوشتار در قالب رابطه کارفرما کارگزار، این نوع مسئله عاملیت را بررسی می کند؛ بدین صورت که سرمایه گذار برای کاهش عدم تقارن اطلاعات از برنامه جبران برای ایجاد انگیزه به بانی استفاده می کند و به استنباط ابعاد مختلف تلاش انجام گرفته، از قاعده بیز کمک می گیرد و اعتقادهای پسین مشترک خود از مشاهدات وضعیت اعتباری ادغام وام ها و ابعاد مختلف تلاش را در مسئله طراحی قرارداد لحاظ می کند. نتایج نشان می دهد شکل قرارداد بهینه، تابعی از محتوای اطلاعاتی مشاهده های سرمایه گذار و اطلاعات استنباط شده است و حاکی از آن است که استفاده از اطلاعات اضافی از فرصت طلبی های بانی جلوگیری می کند و بانی به احتمال بیشتر وظایف تعیین شده را هنگام اعطای وام به متقاضیان انجام می دهد.
    کلیدواژگان: استنباط بیزین ناپارامتریک، اوراق بهادار با پشتوانه وام های رهنی، طراحی بهینه برنامه جبران چندبعدی، فرایند تصادفی بوفه هندی، مخاطره اخلاقی
  • سعید قدوسی، رضا تهرانی، مهدی بشیری صفحات 141-158
    مسئله بهینه سازی مارکویتز و تعیین مرز کارای سرمایه گذاری، هنگامی که وضعیت و محدودیت های دنیای واقعی در نظر گرفته شود، به سادگی با استفاده از شیوه های دقیق ریاضی، مانند برنامه ریزی درجه دوم، حل نمی شود. از سوی دیگر، اغلب مدیران ترجیح می دهند به جای مدیریت سبد بسیار بزرگ، سبد کوچکی از دارایی ها را اداره کنند. این مسئله را می توان به محدودیت های کاردینال، یعنی محدودیت های حداقل و حداکثر تعداد دارایی های سبد تشبیه کرد. پژوهش پیش رو با بهره مندی از الگوریتم فرا ابتکاری تبرید شبیه سازی شده، به حل مسئله بهینه سازی سبد با محدودیت های کاردینال پرداخته است. بدین منظور با استفاده از اطلاعات سهام پنجاه شرکت فعال تر در بورس اوراق بهادار تهران در فاصله زمانی اول فروردین 1389 تا پایان فروردین 1391، مرز کارای سبدهای مختلف 10 تا 50 سهمی ترسیم شده است. نتایج پژوهش موفقیت الگوریتم تبرید شبیه سازی شده را در حل مسئله فوق نشان می دهد. همچنین با انتخاب درست سهام و تعیین وزن های مناسب از آن، می توان سبد های کوچک تری که عملکرد مناسب تری دارند، انتخاب کرد.
    کلیدواژگان: بهینه سازی سبد، تبرید شبیه سازی شده، محدودیت های کاردینال، مدل میانگین، واریانس، مرز کارا
  • آرش محمد علی زاده، رضا راعی، شاپور محمدی صفحات 159-178
    سقوط بازار پدیده ای است که سبب از دست رفتن ثروت و دارایی سرمایه گذاران در بازه زمانی نسبتا کوتاهی می شود، از این رو تلاش برای پیش بینی آن از اهمیت زیادی برای سرمایه گذاران، سیاست گذاران، نهادهای مالی و دولت برخوردار است. بررسی اجمالی تئوری ها و مدل های ارائه شده پیش بینی سقوط در بازار سهام نشان می دهد میان پژوهشگران درباره الگوهای مشاهده شده متغیرها، مانند حجم معامله، بازده ها، نوسان پذیری، عوامل بنیادی، شاخص های رفتاری و غیره در بازارهای سهام پیش از وقوع سقوط، اتفاق نظری وجود ندارد. یکی از روش های بسیار مناسب پیشنهادشده برای یافتن الگوهایی که در داده های شبکه های عصبی وجود دارد، نگاشت خودسازمان ده است که روشی ناپارامتریک و غیرخطی محسوب می شود. در این پژوهش با استفاده از شبکه های عصبی نگاشت خوسازمان ده، روشی برای پیش بینی سقوط در بازار سهام ایران ارائه شده است. نتایج اجرای مدل و پیش بینی برون نمونه ای حاکی از این است که مدل عملکرد به نسبت قابل قبولی را در پیش بینی دوره های پیش از سقوط در بازار سهام به دست آورده است.
    کلیدواژگان: پیش بینی، سقوط بازار سهام، شبکه های عصبی، نگاشت خودسازمان ده
  • غلامحسین مهدوی، غلامرضا رضایی صفحات 179-198
    هدف این مقاله بررسی اثرهای ساختار هیئت مدیره بر محدودیت در تامین مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. به همین منظور، از شاخص کپلن و زینگالس (KZ) بومی شده برای شاخص محدودیت در تامین مالی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش متشکل از 56 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (392 سال شرکت) طی دوره زمانی 1385 تا 1391 است. آزمون فرضیه های پژوهش به کمک تحلیل آماری رگرسیون لجستیک چندمتغیره به اجرا درآمد. نتایج آزمون آماری فرضیه های پژوهش، رابطه معناداری بین ساختار هیئت مدیره (استقلال، اندازه، مدرک تحصیلی، تغییر در اعضا و یکسانی مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره) با محدودیت در تامین مالی، گزارش نداد. همچنین، نتایج پژوهش در خصوص متغیرهای کنترلی نشان داد بین اندازه شرکت ها و محدودیت در تامین مالی آنها رابطه منفی معناداری وجود دارد؛ در حالی که بین عمر شرکت ها و محدودیت در تامین مالی آنها رابطه مثبت معناداری برقرار است.
    کلیدواژگان: استقلال هیئت مدیره، اندازه هیئت مدیره، عمر شرکت، محدودیت در تامین مالی، مدرک تحصیلی هیئت مدیره
|
  • Hojjatollah Bagherzadeh, Ali Asghar Salem Pages 1-20
    This paper examined intertemporal capital asset pricing model in Iran’s Stock Market. We used dynamic conditional correlation to estimate conditional variance and covariance portfolios with market returns. Time varying beta is estimated by Kalman Filter method. Result revealed risk aversion coefficients were between 0. 013 and 0. 28 and average was 0. 20. Significance of risk aversion and insignificance of intercepts revealed that there is ICAPM in Iran’s Stock Market. The result also showed assets with high correlation with market conditional volatilities have low expected returns in next transaction period. In addition، assets with high correlation with exchange rate growth are induced by additional risk premium in exchange rate risks and will have high expected returns in next transaction period
    Keywords: intertemporal capital asset pricing model, dynamic conditional correlation, dynamic conditional variances, covariances, Kalman filter
  • Ahmad Badri, Bahare Ezabadi Pages 21-38
    In this study trading patterns and constituents of trading performances of individual and institutional investors have been investigated weekly، using an Auto Regressive model and a Grinblatt & Titman portfolio performance measure during 2008 to the end of 2012. The results show that while individual investors have a herding behavior، institutional investors take contrarian trading strategies. Evidences suggest that adopting the contrarian trading strategy by institutional investors resulted in better trading performance during most trading intervals، and the total net cash gains of this group has been achieved through a scheduled market timing. However، a poor stock selection has influenced part of the cash gain. On the other hand، adhering to the herding behavior by individual investors has resulted to a poor trading performance. Also، unsatisfactory market timing has undone the cash gains of a clever stock selection.
    Keywords: Momentum Strategy, Contrarian Strategy, Herding Behavior, Vector Auto Regression model
  • Yahya Hassas Yeganeh, Somayyeh Taghizadeh Pages 39-58

    This paper examine the effects of Corporate Governance (Board structure and ownership structure) And some financial variables on financial statement restatements. A group comprising firms (48firms) that have maximum amount of the annual adjustment (More than 5% of EBIT). Another group is control group (46 firms)، comprising firms that have minimum amount of the annual adjustment. subsequently analyzed using a t-test and logistic regression. The results show that there is a positive relationship between CEO duality and financial statement restatement، and there is a positive relationship between board size and financial statement restatement. Other independent variables have been studied، We have not achieved meaningful relationship. And in between financial variables، Gearing ratio have a positive relationship whit financial statement restatement and bankruptcy probability have a negative relationship whit financial statement restatement

    Keywords: Corporate governance, financial restatement statement, annual adjustments
  • Mojtaba Rostami Noroozabad, Abdonaser Shojaei, Mohsen Khezri, Saman Rahmani Noorozabad Pages 59-82
    Financial companies are constantly exposed to the dangers of risk. In the last few years for various reasons، measuring value at risk (VaR) has become increasingly important for financial firms. The study of multiple measures of risk، VaR measure with a new approach Provides for the calculation of market risk. Common approaches to risk measurement Due to the complex nature; Nonlinear and changing risk the have explanatory power of Weak and limited functionality. Thus، the study A new paradigm of semi-parametric Combining wavelet analysis and GARCH models are Using wavelet analysis Deals with the properties of multi-scale data. Experimental results show the superiority of the proposed method in this paper Compared to traditional approaches. So that this method leads a higher degree of reliability and accuracy of the estimates of the value at risk.
    Keywords: Value at Risk, wavelet analysis, the Tehran Stock Exchange
  • Seyed Hosein Sajadi, Mohsen Rashidy Baghi, Javad Nikkar Pages 83-102
    The purpose of this study is review of cross sectional variation in cash flow asymmetric timeliness and its effect on conditional conservatism. In this study data from 120 firms in Tehran Stock Exchange for the period between the years 1384 to 1390 were examined. Regression model that used in this research is panel data method with fixed effects approach. The most common measure of conditional conservatism in accounting is asymmetry Timeliness in recognizing Profits and losses. Nevertheless، this measure combines both asymmetry timeliness of accruals and cash flows from operation. With respect to this that asymmetry timeliness of operating cash flow is not belong to the domain of profits and losses، Cause variation in the test of conservative. In this research and with respect to good and bad news show that asymmetry timeliness of operating cash flow cross sectionally is different with lifecycle variable of company (Size، age، growth and capital expenditure). The results show that conservatism is higher in the early stages of the company lifecycle.
    Keywords: Asymmetry time, Conservatism, Operating cash flow, Corporate Life Cycle
  • Saeid Saeida Ardakani, Aynaz Bahlakeh, Negar Mirzad, Tahereh Sadat Tavassoly Pages 103-122
    On of the important elements in decisions of investor، is the unexpected economical and political events wich in time of stock transactions will effect on decision making and will change the stock price in desirable or undesirable way. The aim of this study، reviews on the reaction of investors on unexpected events in Tehrans stock exchange market. For this purpose، the daily returns of year 1386-1391 has been reviewed as a sample of the behaviors of investors according to the uncertain information hypothesis. Discoveries indicate that with occurrence of unexpected events، will increase the returnsoscillation. Also، results show that about the desirable news، the reaction of investors is according prediction of uncertain information hypothesis or unusual revenues of stocks after desirable information is positive، but would not verify the hypothesis of the prediction of undesirable news. Another word، behavior، after the desirable will follow the uncertaininformationhypothesis، but after the bad news would not follow this hypothesis. Also، for both، desirable and undesirable events، moderating and adjusting the stock price has gone downward.
    Keywords: reaction of investors, stock exchange, uncertain information hypothesis, unexpected events
  • Ezatollah Abbasian, Mohsen Ebrahimi, Elham Farzanegan Pages 123-140
    In the securitization process، by selling the mortgage loans to risk-lover investors، originator can allocates the mortgage loans risk with them. In this case، originator may not have an incentive to screen out borrowers، resulting in the moral hazard problem. This paper، in the principal-agent framework، analysis this agency problem. Investor، to reduce asymmetric information، uses compensation scheme for giving incentives to the originator and by using the Bayesʼ rule، deals with inferring various dimensions of implemented effort؛ and incorporates her joint posterior beliefs of the pooled loans’ credit position data and inferred various dimensions of effort، in to the designing contract problem. The results indicate that the shape of optimal contract is a function of the information content of investors’ observations and inferred knowledge about efforts، which suggests that using additional information to avoid originator’s opportunism، the originator more likely performs the obligated tasks when lending the loans to the applicants.
    Keywords: IBP stochastic Process, Mortgage, Backed Securities, Moral Hazard, Nonparametric Bayesian Inference, Optimal Design of Multi, Task compensation scheme
  • Saeid Ghodousi, Reza Tehrani, Mahdi Bashiri Pages 141-158
    The Markowitz issue of optimization can’t be solved by precise mathematical methods such as، second order schematization، when real world condition and limitations are considered. On the other hand، most managers prefer to manage a small Portfolio of available assets in place of a huge Portfolio. It can bed analogize to cardinal constrains، that is constrains regarding to minimum and maximum current assets on Portfolios. This study’s aim is to solve the problem of optimizing Portfolios with cardinality constrains، using simulated annealing algorithm. Therefore، by using the information of 50 companies which have been more active in Tehran’s exchange stock from April 2010 till April 2012، Portfolios’ efficient frontier has been drawn from 10 to 50. Results shows that first، simulated annealing algorithm has been successful in solving the above problem، and second، by selecting shares appropriately and determining suitable weights from it، smaller Portfolios with more suitable performances can be selected.
    Keywords: Optimization Portfolio, Mean, Variance Model, Efficient Frontier, Simulated Annealing, Cardinality Constrains
  • Arash Mohammad Alizadeh, Reza Raei, Shapour Mohammadi Pages 159-178
    Market crash is a phenomenon which occurs in stock markets occasionally and leads to loss of the investors’ wealth and assets in a relatively short period of time. Therefore، attempts for prediction of this phenomenon are of much importance for the investors، financial institutions and government. To this date، numerous and varied studies have been carried out for prediction and modeling of stock markets and their crash. Each of these studies has tried to fulfill this important task more precisely from a different point of view. A brief review of the theories and models presented for prediction of stock market crash indicates that there is not any agreement among the researchers in relation to the observed patterns of variables such as trading volume، returns، volatility، fundamental factors، behavioral indicators، etc. in the stock markets in the pre-crash period. One of the very suitable methods proposed for finding the existing patterns in the data is the self-organizing map neural networks method which is considered as a non-parametric and non-linear method. In this study، a method is proposed for prediction of the crash in the Iranian stock market using the self-organizing map neural networks. The results of implementation of the model and out-of-sample prediction indicate that the model has a relatively acceptable performance in prediction of the pre-crash periods in the stock market.
    Keywords: Stock Market Crash, Prediction, Neural Networks, Self Organizing Maps
  • Gholamhossein Mahdavi, Gholamreza Rezaei Pages 179-198
    The purpose of this research is to study the effects of board of director structure on financing constraints companies listed on Tehran Stock Exchange (TSE). In our research from Kaplan and Zingales (KZ) index indigenoused has been used as a proxy for financing constraints. Research statistical population consists of 56 companies of TSE during 2007 to 2013 and the multivariate logistic regression is used. The results suggest that there is no significant relationship between board structure (includes independence، size، degree، changes in the membership and CEO duality) and financing constraints. In addition، the results of research concerning control variables show that there is a significant negative relationship between firm size and financing constraints، however، there is a significant positive relationship between firms age and their financing constraints.
    Keywords: Board Independence, Board Size, Firm Age, Financing Constraints, Board Degree