فهرست مطالب
International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:13 Issue: 8, Aug 2015
- تاریخ انتشار: 1394/06/27
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحه 461
نارسایی زودرس تخمدان، نشانگانی با علل متفاوت است. در 30-4% موارد، این بیماری به دنبال یک واکنش خود ایمنی بروز می نماید. این مقاله مروری به نقش خود ایمنی در آسیب شناسی نارسایی زودرس تخمدان می پردازد. دلایل ارتباط خود ایمنی با این نشانگان عبارتند از: وجود اتوآنتی بادی های تخمدانی، وجود التاب تخمدانی لنفوسیتی و همراهی این بیماری با دیگر بیماری های خود ایمنی. در تخمدان بیماران مبتلا چندین جایگاه آنتی ژنی شناسایی شده است. تخمک شایع ترین سلول بروزدهنده این آنتی ژنها است. در بسیاری از موارد، التهاب تخمدانی لنفوسیتی با نارسایی غده فوق کلیوی همراه است. همجنین بیماری آدیسون از شایع ترین بیمارهای خودایمنی همراه بانارسایی زود هنگام تخمدان است. لذا یا عنایت به احتمال خطر مرگ در بیماران مبتلا به بیماری آدیسون، توصیه به شناسایی زود هنگام همراهی این بیماری با نارسایی زودرس تخمدانی شده است. نمونه گیری از تخمدان،استاندار طلایی تشخیص بیماری زودرس تخمدانی است. البته به دلایلی چون مشخص نبودن ارزش بالینی، عوارض و هزینه بالا انجام نمونه گیری توصیه نمی گردد. چندین آزمایش سرم شناسی به عنوان آزمایش جایگزین پیشنهاد شده است. معذالک، هنوزآزمایش سرم شناسی اختصاصی که حساسیت و ویژگی بالایی برای اثبات بیماری ویا پیش بینی احتمال بیماری ویا همراهی دیگر بیماری خودایمنی وجود ندارد. برخی از محققین درمانهایی با محوریت تداخل در واکنش های ایمنی بیمار برای برگرداندن عمل کرد تخمدان و باروری توصیه نموده اند. در اغلب موارد درمانهای پیشنهادی نتوانسته پیش آگهی بیماری را تغییر دهد. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که پیش آگهی موفقیت درمان های استاندارد ناباروی در این بیماران پایین تر از دیگر بیماران نابارور است. دلیل این یافته بالینی می تواند آسیب تخمدانی ناشی از رها شدن آنتی ژن ها باشد. اگرچه هنوز این نظریه اثبات نشده است.
کلیدواژگان: نارسائی زودرس تخمدان، نارسائی زود هنگام تخمدان، التهاب تخمدان، خود ایمنی -
صفحه 473مقدمه
توجه روز افزون به مفهوم کیفیت زندگی مرتبط باسلامت در سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) منجر به ایجاد ابزارهای اندازه گیری این مفهوم گردیده است.
هدفهدف مطالعه حاضر انجام مروری نظام مند از خصوصیات روانسنجی پرسشنامه کیفیت زندگی PCOS بود.
مواد و روش هادر جستجوی منابع با استفاده از پایگاه های Pubmed, PsychInfo, CENTRAL, CINAHL, Scopus از ژانویه 1998 تا دسامبر 2013، تعداد 6152، رفرنس پیدا شد که 27 مقاله پس از بررسی عنوان و چکیده باقی ماندند. سپس از ابزارهای نظام مندی جهت ارزیابی مقالات استفاده گردید. در پایان هشت مقاله واجد شرایط ورود به مطالعه بودند.
نتایجنتایج مقالات نشان داد که پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت PCOS (PCOSQ) یا نسخه اصلاح شده آن (MPCOSQ) روایی نسبی گروه های شناخته شده دارند. روایی همگرا / واگرا پرسشنامه نیز نسبتا قابل قبول بود. همچنین PCOSQ/MPCOSQ حد قابل قبول ضرایب پایایی را نشان دادند. در ارتباط با روایی ساختاری، برخی مطالعات مطرح نمودند که PCOSQ/MPCOSQ علاوه بر ابعاد موجود در نسخه اصلی و اصلاحی دارای یک حیطه مجزای قاعدگی نیز میباشد.
نتیجه گیریPCOSQ/MPCOSQ دارای روایی قابل قبول محتوا، ساختاری و پایایی میباشد. اگرچه برخی ویژگی های روانسنجی دیگر نیاز به ارزیابی بیشتر دارند.
کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، پرسشنامه کیفیت زندگی، مرور نظام مند -
صفحه 483مقدمه
شکی وجود ندارد که ساپورت فاز لوتیال برای بهبود نتایج باروری در سیکلهای IVFضروری است. علاوه بر پروژسترون و HCG، مطالعات مختلف در زمینه اثر آگونیستهای GnRH به عنوان ساپورت لوتیال در بهبود میزان لانه گزینی، حاملگی و تولد زنده وجود دارد؛ این در حالی است که برخی از مطالعات نتایج غیر مشابهی به دست آورده اند. تمامی این مطالعات در سیکلهای IVF تازه انجام شده اند.
هدفتاثیر افزودن دوز منفرد آگونیست GnRH برای ساپورت فاز لوتیال در سیکلهای برگشت از فریز در افزایش میزان حاملگی.
مواد و روش هادر این مطالعه آینده نگر در 200 سیکل ترانسفر برگشت از فریز، بیماران در روز ترانسفر به دو گروه تقسیم شدند. به گروه 1 (100 n=)، یک دوز آمپول تریپیتورلین 1 میلی گرمی سه روز بعد از کاشت تزریق گردید و گروه 2 (100n=) دارو دریافت نکردند. شیاف پروژسترون 400 میلی روزانه و استرادیول والرات 6 میلی گرم روزانه به هر دو گروه داده شد. هدف اولیه بررسی میزان حاملگی کلینیکی و اهداف ثانویه میزان لانه گزینی، حاملگی شیمیایی و ongoing و میزان سقط بود.
نتایج200 سیکل برگشت از فریز بررسی شد. خصوصیات دموگرافیک بیماران کیفیت جنین ها بین گروه ها مشابه بود. تفاوت معنی دار آشکاری در میزان حاملگی کلینیکی و ongoing بین دو گروه مشاهده نشد و نتایج به ترتیب (26% در مقابل 21%، 0.40= Pو 21% در مقابل 17%، 0.37=P)
نتیجه گیریتجویز یک دوز آگونیست GnRH در زمان لانه گزینی سبب بهبود میزان حاملگی کلینیکی و ongoing نمی شود.
کلیدواژگان: منجمد، انتقال جنین، آگونیست GnRH، فاز لوتئال -
صفحه 489مقدمه
تحقیقات مختلف نشان داده است که 5 و 8 متوکسی پسورالن میزان زاد و ولد را در رت ها کاهش میدهد.
هدفدر این مطالعه اثر متوکسالن همراه تشعشع UVA بر اسپرماتوژنز موش های Balb/C بالغ بررسی گردید.
مواد و روش هامیزان LD50 160 mg/kg تعیین شد و دوز UVA که باعث اریتمای پوستی میشود J/cm2 0.046 محاسبه گردید. دوز زیر کشنده 80mg/kg محلول متوکسالن بصورت داخل صفاقی به موش های بالغ تزریق گردید و بعد از 1 ساعت حیوانات در برابر تشعشع UVA به مدت 20 دقیقه قرار داده شدند. گروه های آزمایش شامل: اثر متوکسالن تنها، متوکسالن همراه با UVA، UVA تنها، گروه شم (گروهی که فقط Tween در یافت کردند) و گروه کنترل بودند. در تمام گروه های تجربی به جز گروه UVA تنها، تزریقات در طی دو هفته پی در پی صورت گرفت.
نتایجمطالعات میکروسکوپی و آنالیزهای آماری حالت غیر طبیعی معنی داری در سطح p<0.05 را در گروه های تجربی در مقایسه با گروه کنترل و شم نشان داد حالات غیر طبیعی شامل: کاهش وزن بدن حیوان، افزایش وزن نسبی بیضه، کاهش در تعداد اسپرماتوگونی تیپ A, B اسپرماتوسیت اولیه، اسپرماتیدها و اسپرم در مقایسه با گروه های کنترل بود. علاوه بر این در بعضی از گروه های تجربی، چروکیدگی در لوله های منی ساز و اسپرماتوسیت اولیه و اسپرماتید در لومن آنها دیده شد.
نتیجه گیرینتایج نشان داد که تیمار متوکسالن همراه با UVA می تواند باعث تخریب و بهم ریختگی لوله های منی ساز و کاهش سلول های اسپرماتوژنیک و سرتولی گردد.
کلیدواژگان: متوکسالن، UVA، حالات غیر طبیعی، اسپرماتوژنز -
صفحه 495مقدمه
گلوبوزوسپرمیا یک شکل شدیدی از تراتوزوسپرمیا (با شیوع کمتر از 0/1 درصد) در بین مردان نابارور می باشد که با وجود اسپرمهای با سرهای گرد و فاقد آکروزوم در مایع منی مشخص می گردد.
هدفمقایسه پارامترهای مایع منی، نقص پروتامین و میزان آپوپتوز در اسپرمهای انزالی مردان گلوبوزوسپرمیک و نرموزوسپرمیک.
مواد و روش ها36 نمونه مایع منی جمع آوری و در دو گروه شامل 15 مرد نابارور مبتلا به گلوبوزوسپرمیای کامل (با بیش از 90 درصد اسپرمهای سر گرد) و 21 مرد بارور با اسپرموگرام طبیعی به عنوان کنترل تقسیم شدند. آنالیز مایع منی بر طبق معیار سازمان بهداشت جهانی (2010 WHO) انجام گرفت. نقص پروتامین اسپرم بوسیله رنگ آمیزی کرومومایسین A3 (CMA3) و میزان آپوپتوز اسپرمها با سنجش تانل (TUNEL) بررسی شدند.
نتایجغلظت، حرکت و مورفولوژی نرمال اسپرمها در مردان گلوبوزوسپرمیک در مقایسه با کنترل به طور معنی داری کاهش نشان داد (p < 0.05). میزان اسپرمهای واکنش داده با CMA3 (CMA3+) در مردان گلوبوزوسپرمیک در مقایسه با کنترل به طور معنی داری بالاتر بود (به ترتیب 65.93 ± 11.77 در برابر7.37±21.24، .(p < 0.0001 میزان اسپرمهای آپوپتوز یافته (تانل مثبت) در موارد گلوبوزوسپرمیا در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش نشان داد (به ترتیب 17.60 ± 10.72 در برابر3.02 ± 5.95، .(p < 0.0001 ارتباط معنی داری بین نقص پروتامین اسپرم و آپوپتوز در مردان گلوبوزوسپرمیک یافت نشد.
نتیجه گیرینمونه های گلوبوزوسپرمیک محتوی یک جمعیت بالاتری از اسپرمهای با بسته بندی کروماتین ناهنجار و DNA قطعه قطعه شده نسبت به نمونه های نرموزوسپرمیک هستند. بنابراین، علاوه بر عدم وجود آکروزوم در اسپرم بیماران گلوبوزوسپرمیک، درصد بالای اسپرمها با کروماتین نابالغ و مارکر آپوپتوتیک ممکن است یکی از عوامل ناباروری در این بیماران باشد.
کلیدواژگان: ناباروری مردان، آسیب DNA، پروتامین اسپرم، آپوپتوز -
صفحه 503مقدمه
ناباروری در مردان به دلایل متفاوتی رخ می دهد، که تقریبا 10% از زوج ها در سن ازدواج را تحت تاثیر فشارهای اجتماعی، بالینی و جسمی قرار می دهد. فاکتورهای ژنتیکی با اختلالات اسپرماتوژنز در انسان در ارتباط هستند. اخیرا گزارش شده که تغییرات بیان سپتین 12 در اسپرماتوژنز انسان حیاتی است. پروتئین سپتین یکی از اجزا خاص بیضه محسوب می شود (یک خانواده از پروتئینهای متصل شونده به GTP است). سپتین 12 یکی از اجزاء ضروری تشکیل دهنده آنولوس در اسپرم بالغ است. بنابراین تغییرات ژنتیکی سپتین12 ممکن است در ناباروری مردان نگران کننده باشد.
هدفهدف از این مطالعه بررسی پلی مورفیسم جدید تک نوکلیوتیدی G5508A در ژن SEPT12 و ارتباط آن با ناباروری مردان در ایران می باشد.
مواد و روش هادر مطالعه مورد شاهدی اخیر 67 مرد نابارور و 100 نمونه کنترل نرمال برای بررسی تغییرات ژنتیکی در ناحیه ی فعال سایت سپتین12 آنالیز شدند. برای این منظور از تکنیک PCR-sequencing استفاده شد. تست فیشر برای آنالیز آماری استفاده شد و 0/05>p به عنوان سطح معنی داری آماری در نظر گرفته شد.
نتایجآنالیز ژنتیکی نشان می دهد که آلل های پلی مورفیسم (چند شکلی) G5508A در سپتین 12 در سه پیک متوالی در گروه های بیمار و نمونه های کنترل توزیع می شوند. گروه بندی آلل ها در تیپ های (GA) (AA) و (GG) یک اختلاف قابل توجهی را بین بیماران (آزواسپرمی و آستنواسپرمی) و کنترل های نرمال نشان داد.
نتیجه گیریبراساس یافته هایمان پیشنهاد می کنیم که پلی مورفیسم G5508A در ژن سپتین12 می تواند بروی اسپرماتوژنز در مردان تاثیر بگذارد.
کلیدواژگان: ناباروری مردان، پلی مورفیسم، سپتین 12، سپتین، اسپرماتوژنز -
صفحه 507مقدمه
بلوغ آزمایشگاهی تخمک های نابالغ جمع آوری شده از تخمدان چشم اندازی امیدبخش برای حفظ باروری زنان است. بعلاوه کیفیت تخمک ها پس از بلوغ آزمایشگاهی یکی از فاکتورهای تعیین کننده توانایی تکاملی آنهاست. با استفاده ازسیستم غیرتهاجمی پلیسکوپ می توان دوک میوزی و لایه شفاف تخمک های زنده را ارزیابی نمود.
هدفمقصود اصلی از مطالعه حاضر ارزیابی توانایی تکاملی تخمکهای نابالغ جمع آوری شده از تخمدان پس از بلوغ بعنوان یک روش حفظ باروری در زنان با بیماری های زنان است.
مواد و روش هاکورتکس تخمدان از 26 زن با بیمارهای خوش خیم و بدخیم با محدوده سنی 21-45 سال به طور مستقیم از بیمارستان مربوطه دریافت شد، سپس بر روی یخ به مرکز ناباروری یزد منتقل شد. در مجموع 61 تخمک نابالغ جمع آوری شد که 18 عدد از آنها دژنره بوده و حذف گردید. 43 تخمک سالم باقیمانده برای 48 ساعت در محیط کشت IVM قرار داده شد. ریت بلوغ و نیز میزان خاصیت انکساری لایه شفاف و دوک میوزی با پلیسکوپ ارزیابی شد.
نتایجاز 43 تخمک تحت بلوغ آزمایشگاهی قرار گرفته 30/2% به مرحله متافاز میوز II رسیده و بافت تخمدان 9 بیمار فاقد هر گونه تخمکی بود. طی ارزیابی باسیستم پلیسکوپ فقط در یک تخمک بالغ دوک میوزی مشاهده گردید اما لایه شفاف باخاصیت انکساری بالا در اکثر تخمک ها بعد از بلوغ آزمایشگاهی مشاهده گردید (61/5%).
نتیجه گیریتخمک های بالغ شده در شرایط آزمایشگاهی از تخمدان بدون تحریک در بیماری های زنان توانایی تکاملی خوب نشان داد. لذا مطالعات آینده باید روی برنامه پیشرفته بلوغ آزمایشگاهی مثل کشت همزمان جهت حفظ باروری انجام شود.
کلیدواژگان: فولیکول تخمدان، بلوغ آزمایشگاهی، حفظ باروری، تخمک انسان -
صفحه 513مقدمه
ناباروری یکی از مشکلات مهم بهداشتی-درمانی جوامع مختلف محسوب میشود. شیوع بالا اهمیت آن را دوچندان میکند. نسبت قابل توجهی از ناباروری وابسته به شرایط محیطی و عوامل بیماری خطرساز اکتسابی بوده و قابل پیشگیری میباشد. تفاوت شرایط محیطی، لزوم مطالعه فراوانی علل مختلف ناباروری در هر منطقه را مورد تاکید قرار میدهد.
هدفهدف از این مطالعه بررسی فراوانی علل ناباروری در زوجین نازا بوده است.
مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی-مقطعی 1200 زن و مرد نابارور به روش سرشماری که طی سالهای 1389 الی 1390 به درمانگاه نازایی بیمارستان فاطمیه همدان مراجعه کرده اند، مورد بررسی قرار گرفتند. این مرکز تنها مرکز دولتی نازایی در همدان می باشد. اطلاعات مربوط به بیماران توسط انجام معاینات پزشکی و آزمایشات پاراکلینیکی بدست آمده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی مانند درصد فراوانی و میانگین استفاده شد.
نتایجدر جامعه آماری مورد مطالعه، فراوانی ناباروری اولیه و ثانویه به ترتیب 69/5% و 30/5% بوده است. از بین علل مختلف نازایی علل زنانه (88/9%) بیشترین مورد را داشته است. در نازایی با علل زنانه اختلالات قاعدگی، بیماریها (چاقی، بیماریهای تیرویید و دیابت)، علل تخمک گذاری، رحمی، لوله ای و سرویکال بترتیب وجود داشته و در نازایی با علل مردانه اختلالات مایع سیمن، عوامل ژنتیکی، اختلالات عروقی و عوامل ضد اسپرماتوژنز بترتیب فراوانی وجود داشته اند.
نتیجه گیریالگوی سبب شناسی ناباروری در این مطالعه با بسیاری از مناطق دیگر که توسط سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است، نزدیک میباشد. با وجود این، میزان اختلالات قاعدگی، از بسیاری از مطالعات دیگر بالاتر میباشد که نیاز به بررسی بیشتری دارد.
کلیدواژگان: نازایی با علت مردانه، نازایی با علت زنانه، سبب شناسی
-
Page 461
Premature ovarian failure (POF) is a heterogeneous syndrome with several causative factors. Autoimmune mechanisms are involved in pathogenesis of 4-30 % of POF cases. The present review focuses on the role of autoimmunity in the pathophysiology of POF. The evidences for an autoimmune etiology are: demonstration of ovarian autoantibodies, the presence of lymphocytic oophoritis, and association with other autoimmune disorders. Several ovarian antigenic targets have been identified in POF patients. The oocyte seems to be the most often targeted cell. Lymphocytic oophoritis is widely present in POF associated adrenal insufficiency. Addisonۥs disease is one of the most common autoimmune disorders associated with POF. Early detection of this potentially life threatening disease was recommended in several studies. The gold standard for detecting autoimmune POF is ovarian biopsy. This procedure is not recommended due to unknown clinical value, expense, and risks. Several immunoassays have been proposed as substitute diagnostic tools. Nevertheless, there is no clinically proven sensitive and specific serum test to confirm the diagnosis of autoimmune POF or to anticipate the patient’s chance of developing POF or associated diseases. Some authors suggested the possible effects of immuno-modulating therapy on the resumption of ovarian function and fertility in a selected group of autoimmune POF patients. However, in most instances, this treatment fails to reverse the course of the disease. Numerous studies illustrated that standard treatment outcome for infertility is less effective in the presence of ovarian autoimmunity. The antibody-induced damage could be a pathogenic factor. Nevertheless, the precise cause remains obscure.
Keywords: Premature ovarian failure, Premature ovarian insufficiency, Autoimmune oophoritis, Autoimmunity -
Page 473Background
Increasing attention to the concept of polycystic ovary syndrome (PCOS) health-related quality of life has led to the development of tool that aims to measure this concept.
ObjectiveThe purpose of this study was to conduct a systematic review of psychometric properties of the PCOS health-related quality of life questionnaire.
Materials And MethodsA search of database (Pubmed, PsychInfo, CINAHL, CENTRAL, Scopus and SID) from January1998 to December 2013 yielded 6152 references of which 27 papers remained after review of the titles and abstracts. The reviewers used structural tools to analyze the articles, critically appraise papers, and extract the data. Finally, eight papers met the full inclusion criteria.
ResultsStudies suggested that the PCOS health-related quality of life questionnaire (PCOSQ)/or its modified version (MPCOSQ) have partial known groups validity. The convergent/divergent validity of the questionnaire also was found to be relatively acceptable. The PCOSQ/MPCOSQ reached acceptable benchmarks for its reliability coefficients. Regarding structural validity, some studies suggested that the PCOSQ/MPCOSQ have an extra dimension (related to menstruation) in addition to its existing dimensions for original or modified versions.
ConclusionThe PCOSQ/MPCOSQ showed acceptable content and construct validity, reliability and internal consistency. However, some other properties, particularly those related to factor and longitudinal validity, absolute error of measurement, minimal clinically important difference and responsiveness still need to be evaluated.
Keywords: Polycystic ovary syndrome, Quality of life, Questionnaire, Systematic review -
Page 483Background
There is no doubt that luteal phase support is essential to enhance the reproductive outcome in IVF cycles. In addition to progesterone and human chorionic gonadotropin, several studies have described GnRH agonists as luteal phase support to improve implantation rate, pregnancy rate and live birth rate, whereas other studies showed dissimilar conclusions. All of these studies have been done in fresh IVF cycles.
ObjectiveTo determine whether an additional GnRH agonist administered at the time of implantation for luteal phase support in frozen-thawed embryo transfer (FET) improves the embryo developmental potential.
Materials And MethodsThis is a prospective controlled trial study in 200 FET cycles, patients were randomized on the day of embryo transfer into group 1 (n=100) to whom a single dose of GnRH agonist (0.1 mg triptorelin) was administered three days after transfer and group 2 (n=100), who did not receive agonist. Both groups received daily vaginal progesterone suppositories plus estradiol valerate 6 mg daily. Primary outcome measure was clinical pregnancy rate. Secondary outcome measures were implantation rate, chemical, ongoing pregnancy rate and abortion rate.
ResultsA total of 200 FET cycles were analyzed. Demographic data and embryo quality were comparable between two groups. No statistically significant difference in clinical and ongoing pregnancy rates was observed between the two groups (26% versus 21%, p=0.40 and 21% versus 17%, p=0.37, respectively).
ConclusionAdministration of a subcutaneous GnRH agonist at the time of implantation does not increase clinical or ongoing pregnancy.
Keywords: Frozen, Embryo transfer, GnRH agonist, Luteal phase -
Page 489Background
Different investigation showed that 5-methoxypsoralen and 8- methoxypsoralen reduce birth rates in the rats.
ObjectiveIn this study we worked out the effect of methoxsalen together with ultraviolent A (UVA) radiation on mature Balb/C mice spermatogenesis.
Materials And MethodsThe LD50 standard was determined 160 mg/kg and the UVA dose which causes erythema was calculated 0.046 J/cm2. A sub-lethal dose of 80 mg/kg of methoxsalen solution was injected intrapritoneally to mature mice and after one hour they were exposed to UVA radiation for 20 minutes. Experiments applied included methoxsalen alone, methoxsalen with UVA, UVA alone, sham group (a group received Tween 80), and control group (N=6). In all experimental groups except UVA alone group, injections were carried out, during two consecutive weeks. Serial cross sections (5 µm thickness) were prepared for morphological and histological studies. Tunica albuginea diameter, and number of type A and type B spermatogonia and histological investigation of the testes were measured.
ResultsMicroscopical and statistical analyses showed significant anomalies among the experimental groups compared to control and sham group. These anomalies included decrease the body weight; increase the relative testis weight; and decrease the number of spermapogonia (type A and B), primary spermatocytes, spermatids and sperms in experimental groups I and II compared to control group. Our results showed the number of spermatozoa in experimental group I was 22.6±2.12, in experimental group II was 33.6±2.05 and in control group was 44.3±2.77 (p<0.05). Moreover in some experimental groups (I and II) shrinkage of seminiferous tubules and release of primary spermatocyte and spermatids were observed to the lumen of them.
ConclusionIt is concluded from the results of this work that treatment with methoxsalen with UVA can damage and disorganize seminiferous tubules and decrease spermatogenic cells.
Keywords: Methoxsalen, UVA, Abnormality, Spermatogenesis -
Page 495Background
Globozoospermia is a severe form of teratozoospermia (incidence < 0.1%) in infertile men that is characterized by round headed sperm and acrosomeless in semen.
ObjectiveTo compare the semen parameters, protamine deficiency, and apoptosis in ejaculated spermatozoa between globozoospermic and normozoospermic men.
Materials And MethodsThirty six semen samples were divided into two groups including 15 infertile men with total globozoospermic (> 90% round-headed sperm) and 21 healthy donors with normal spermograms as controls. Semen analysis was performed according to World Health Organization criteria (2010). Sperm protamine deficiency was assessed using Chromomycin A3 (CMA3) staining and the rate of apoptotic spermatozoa was evaluated with TUNEL assay.
ResultsSperm concentration, motility, and normal morphology in globozoospermic men were significantly decreased compared with controls (p<0.05). The rate of CMA3-reacted spermatozoa (CMA3+) in globozoospermic men was higher than controls (65.93 ± 11.77 vs. 21.24 ± 7.37, respectively, p<0.0001). The rate of apoptotic spermatozoa (TUNEL positive) were significantly increased in globozoospermic cases with respect to the controls (17.60 ± 10.72 and 5.95 ± 3.02, respectively, p<0.0001). There was no significant correlation between sperm protamine deficiency and apoptosis in globozoospermic men.
ConclusionGlobozoospermic samples contain a higher proportion of spermatozoa with abnormal chromatin packaging and DNA fragmentation than normozoospermic samples. Therefore, in addition to absence of acrosome in the spermatozoa of globozoospermic patients, the high percentage of spermatozoa with immature chromatin and apoptotic marker may be considered as the other etiologies of infertility in these patients.
Keywords: Male infertility, DNA damage, Sperm protamine, Apoptosis -
Page 503Background
Male infertility is a multifactorial disorder, which affects approximately 10% of couples at childbearing age with substantial clinical and social impact. Genetic factors are associated with the susceptibility to spermatogenic impairment in humans. Recently, SEPT12 is reported as a critical gene for spermatogenesis. This gene encodes a testis specific member of Septin proteins, a family of polymerizing GTP-binding proteins. SEPT12 in association with other Septins is an essential annulus component in mature sperm. So, it is hypothesized that genetic alterations of SEPT12 may be concerned in male infertility.
ObjectiveThe objective of this research is exploration of new single nucleotide polymorphism G5508A in the SEPT12 gene association with idiopathic male infertility in Iranian men.
Materials And MethodsIn this case control study, 67 infertile men and 100 normal controls were analyzed for genetic alterations in the active site coding region of SEPT12, using polymerase chain reaction sequencing technique. Fisher exact test was used for statistical analysis and p<0.05 was considered as statistically significant.
ResultsGenotype analysis indicated that G5508A polymorphic SEPT12 alleles were distributed in three peaks of frequency in both control and diseases groups. Categorization of the alleles into (GG), (GA), (AA) types revealed a significant difference between infertile patients (azoospermic and asthenospermic) and normal controls (p=0.005).
ConclusionAccording to our finding we suggest that G5508A polymorphism in SEPT12 gene can affect spermatogenesis in men, the opinion needs more investigation in different populations.
Keywords: Male infertility, Polymorphism, SEPT12, Septin, Spermatogenesis -
Page 507Background
In vitro maturation (IVM) of immature oocytes collected from ovary has been proposed for fertility preservation. In addition, quality of oocytes post IVM is one of the factors determining its developmental competence. By using the non-invasive Polscope system, both meiotic spindle (MS) and zona pellucida (ZP) can be assessed in living oocytes.
ObjectiveThe aim was to investigate the developmental potential of immature oocytes retrieved from ovarian tissue after IVM, as a method for fertility preservation, in patients with gynecological diseases.
Materials And MethodsThe ovarian cortex from 26 patients with malignant and benign diseases (21-45 years old), were obtained directly from collaborating hospitals, and transported to the IVF center on ice. In total 61 immature oocytes were aspirated, of which 18 (29.5%) were degenerated and discarded. The remaining 43 (70.5%) healthy oocytes were cultured in IVM culture media for 48 hr. The rate of maturity was assessed, and the ZP birefringence and MS were imaged with Polscope technology.
ResultsOverall 43 immature oocytes underwent IVM technology, of which 30.2% reached viable metaphase II (MII) oocytes. The ovarian tissues of 9 (34.6%) women were lacking oocytes at any stage. During polarized light microscopy examination, MS could be visualized only in one of the MII oocytes, but high ZP birefringence’s were observed in the majority of the oocytes post IVM (61.5%).
ConclusionOocytes maturation post IVM from unstimulated ovaries showed a good developmental competence in gynecologic patients. Further studies should be performed to advance the oocyte maturation program, such as co-culture system, for fertility preservation.
Keywords: Ovarian follicle, IVM, Human oocytes, Fertility preservation -
Page 513Background
Infertility is considered as a major health care problem of different communities. The high prevalence of this issue doubled its importance. A significant proportion of infertility have been related to environmental conditions and also acquired risk factors. Different environmental conditions emphasized the need to study the different causes of infertility in each area.
ObjectiveThe aim of this study was to determine the frequency causes of infertility in infertile couples.
Materials And MethodsIn this cross sectional descriptive study 1200 infertile men and women that were referred to infertility clinic of Fatemieh Hospital during 2010 to 2011, were examined. This center is the only governmental center for infertility in Hamadan. Sampling was based on census method. Information about the patients was obtained from medical examinations and laboratory findings. To analyze the data, descriptive statistics such as frequencies and the mean were used.
ResultsThe prevalence of primary and secondary infertility was 69.5% and 30.5% respectively. Among the various causes of infertility women factors (88.6%) had the highest regard. In the causes of female infertility, menstrual disorders, diseases (obesity, thyroid diseases, and diabetes), ovulation dysfunction, uterine factor, fallopian tubes and cervical factor had the highest prevalence respectively. The causes of male infertility based on their frequency included semen fluid abnormalities, genetic factors, vascular abnormalities, and anti-spermatogenesis factors, respectively.
ConclusionEtiology pattern of infertility in our study is similar with the many other patterns that have been reported by the World Health Organization. However, frequency of menstrual disorders is much higher than other studies that require further consideration.
Keywords: Male infertility, Female infertility, Etiology