فهرست مطالب

بهداشت و ایمنی کار - سال پنجم شماره 3 (پاییز 1394)

مجله بهداشت و ایمنی کار
سال پنجم شماره 3 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منوچهر امیدواری، مسعود رسولی گرمارودی صفحات 1-12
    مقدمه
    یکی از مهم ترین چالش های موجود در صنایع حوادث ناشی از کار است. برای کنترل حوادث لازم است علل اصلی آن ها را ریشه یابی نمود. برای ریشه یابی حوادث مدل های مختلفی ارایه شده است. یکی از پرکاربرد ترین آن ها FTA است. روش FTA می تواند به صورت گرافیکی ریشه حوادث را مشخص نماید. روش FTA از توابع غیر خطی تبعیت می کند که برای به دست آوردن عدد قطعی آن می توان از الگوریتم فرا ابتکاری استفاده نمود.
    روش کار
    این تحقیق در صنایع نیروگاهی در فاز ساخت و ساز انجام گرفت. در این تحقیق با تلفیق الگوریتم های شبکه عصبی در مدل تحلیلی FTA به ارایه الگویی برای تحلیل خطای انسانی در حوادث ناشی از کار پرداخته شده است که در نهایت با استفاده از الگوی عرضه شده درجه احتمالی بروز و تاثیر هر علت ارزیابی شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مهم ترین عامل موثر بر خطای انسانی در حوادث ناشی از کار عدم رعایت اصول ایمنی، آموزش و سن افراد بوده است. هم چنین نتایج نشان داد که شرایط فردی تاثیر بیشتری را بر خطای انسانی در بروز حوادث ناشی از کار دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گیری نمود که با آموزش، انتخاب صحیح افراد با توجه به نوع شغل و ایجاد شرایط مناسب ایمنی می توان به میزان زیادی خطاهای انسانی را کاهش داد.
    کلیدواژگان: ادث، تجزیه و تحلیل درخت خطا، شبکه عصبی، صنایع نیروگاهی
  • پریسا آزاد، غلامحسین حلوانی، محمدرضا نجیمی، بهرام کوهنورد صفحات 13-20
    مقدمه
    یکی از مهم ترین حوادث، تصادفات جاده ای می باشد که باعث مرگ و جراحات تعداد زیادی از افراد و هم چنین خسارات اقتصادی کلان می شود. براساس مطالعات انجام شده، عامل انسانی اصلی ترین نقش را در بروز تصادف های رانندگی دارد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی نقش عوامل رفتاری در حوادث غیر مرگبار رانندگی است.
    روش کار
    مطالعه به صورت تحلیلی بر روی 150 نفر از رانندگان سیستم حمل و نقل درون شهری و برون شهری استان یزد انجام شد. ابزار پژوهش پرسش نامه دو قسمتی بود که در قسمت اول اطلاعات دموگرافیک و در قسمت دیگر رفتار رانندگی با استفاده از پرسش نامه استاندارد پرسش نامه رفتار رانندگی (DBQ) تعیین شد.
    یافته ها
    9/83% از افراد تقریبا همیشه از کمربند ایمنی استفاده می کردند. به تفکیک گروه سنی مشخص شد تخلفات عمدی، لغزش ها و اشتباهات بیشتر در رانندگان گروه سنی 25-18 سال بود که ارتباط معناداری بین تخلفات عمدی با گروه سنی وجود داشت (P<0/05). وضعیت ارتباطی عوامل رفتاری بر حسب نوع مالکیت وسیله نقلیه نشان داد که تخلفات عمدی در رانندگان اتوبوس های شخصی بیشتر است و عامل لغزش و اشتباهات بیشتر در رانندگان اتوبوس های دولتی می باشد که ارتباط معناداری بین این عوامل رفتاری و نوع مالکیت وجود داشت. وضعیت ارتباطی عوامل رفتاری به تفکیک سابقه حادثه در سه سال گذشته نشان داد که تخلفات عمدی و غیر عمدی و لغزش ها بیشتر در افراد با سابقه حادثه دو بار می باشد (P<0/004).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که عوامل رفتاری از قبیل سن، نوع مالکیت وسیله نقلیه و سابقه حادثه نقش به سزایی در وقوع حوادث رانندگی دارند.
    کلیدواژگان: رفتار رانندگی، عوامل رفتاری، حوادث غیر مرگبار، رانندگان برون شهری و درون شهری
  • ایمان عارفیان، هادی اسدی، محمدرضا منظم اسماعیل پور، زهرا ذوالقدر، مروارید ظریف یگانه صفحات 21-28
    مقدمه
    موتور اتومبیل ها یکی از منابع مهم تولید صدا می باشد که میزان این تولید تحت تاثیر پارامترهای گوناگون است. هدف از این مطالعه نیز بررسی تاثیر روغن های به کار رفته در موتور اتومبیل ها قبل و بعد از تعویض روغن بر روی تغییرات میزان تراز صدای تولیدی از موتور اتومبیل ها می باشد.
    روش کار
    ابتدا صدای موتور 94 اتومبیل مختلف به مدت 30 ثانیه در تعویض روغنی قبل و بعد از تعوض روغن ضبط و کلیه اطلاعات فنی اتومبیل از قبیل کیلومتر، نوع روغن موتور مصرفی و نوع اتومبیل ثبت گردید. سپس این صداها در اتاق صامت کالیبره و تراز صوت آن ها در شبکه های A، C و اکتاو باندهای اصلی با دستگاه صدا سنج اندازه گیری شد و داده های حاصل با استفاده از نرم افزار 17 SPSS و آزمون های آماری آنالیز گردید و با استفاده از آزمون های آماری در گروه های مختلف از نظرعملکرد روغن موتور و نوع اتومبیل آنالیز و نتایج به دست آمده گزارش شد.
    یافته ها
    تاثیرات کیفیت روغن موتور بر روی تراز صدای موتور اتومبیل های مختلف بررسی و کاهش معناداری در میزان تراز صدای موتور اتومبیل ها مشاهده شد. بررسی رابطه بین کیلومتر اتومبیل و کیفیت روغن موتور در تغییرات تراز صوت موتور اتومبیل نشان داد اتومبیل هایی که کیلومتر کارکرد آن ها در بازه 100000 تا 150000 می باشد، به طور معناداری، بیشتر از دیگر اتومبیل ها در تراز فشار صوت کاهش داشته اند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که کیفیت روغن موتور از عوامل کاهش تراز صدای موتور اتومبیل ها می باشد که نوع روغن و کیلومترکارکرد اتومبیل از عوامل مهم در تاثیر گذاری کیفیت روغن موتور بر کاهش میزان تراز صدای موتور اتومبیل ها می باشد.
    کلیدواژگان: تعویض روغن، تراز صدای موتور اتومبیل، کیفیت روغن موتور
  • رضوان عابدینلو، سید جمال الدین شاه طاهری*، روح الدین مرادی، راضیه دیوانی، کمال اعظم صفحات 29-38
    مقدمه

    هیدروکربن های چندحلقه ای آروماتیک (PAHs) متعلق به گروهی از آلاینده های آلی پایدار (POPs)هستند که در محیط زیست نتیجهی احتراق ناقص مواد آلی، فوران آتش فشان ها و آتش سوزی جنگل ها و مزارع کشاورزی می باشند، اما عمده منبع تولید این آلودگی ها عامل انسانی است. این ترکیبات امروزه جزء نگرانی های اصلی در موضوع آلاینده ها بوده و می توانند به راحتی وارد سیستم های خشکی و آبی شوند. جذب مولکول های هیدروکربن های آروماتیک و پلی آروماتیک بر روی سطوح نانوتیوب های کربنی (CNTs) در طی سال های اخیر افزایش یافته است.

    روش کار

    دراین مطالعه جذب فنانترن (به عنوان نماینده ای از گروه هیدروکربن های چندحلقه ای آروماتیک) برروی نانو تیوب کربنی چنددیواره در محیط آلی بررسی شد. تمام آزمایشات در محیط آزمایشگاه با دمای 2± 24 صورت گرفت. متغیرهای مختلف شامل نوع حلال، حجم حلال، pH محیط، زمان جذب و غلظت فنانترن بهینه و بیشترین راندمان جذب تحت عوامل بهینه سازی شده به دست آمد. نمونه ها با دستگاه HPLC آنالیز شد.

    یافته ها

    نتایج نشان دادکه متانول با حجم 10میلی لیتر، با زمان جذب 5/1 ساعت و غلظت ppm 3/1 بیشترین راندمان جذب را دارد. pH محیط تاثیری در راندمان جذب نشان نداد.

    نتیجه گیری

    نانوتیوب های کربنی چنددیواره ظرفیت جذب بالایی برای جذب فنانترن دارند. در محیط آلی میزان جذب فنانترن برروی جاذب نانویی کربنی ازنوع چنددیواره بالاتر از 90% و باتوجه به ماده مصرفی دراین مطالعه 92% به دست آمد. تکرارپذیری روز به روز و درطول یک روز نتیجه فوق الذکر را تاییدکردند.

    کلیدواژگان: جذب، فنانترن، نانوتیوب های کربنی چنددیواره، HPLC
  • محمدحسن صفریان، سید ابوالفضل ذاکریان، جبرئیل نسل سراجی، کمال اعظم صفحات 39-50
    مقدمه
    در مشاغل آزمایشگاهی با توجه به ماهیت کاری، طیف گسترده ای از ابزارآلات دستی مورداستفاده قرار می گیرد. استفاده طولانی مدت و تکراری از این ابزارآلات باعث شده است که کارکنان آزمایشگاه ها اغلب از اختلالات اندام فوقانی رنج ببرند. مطالعه حاضر با هدف بررسی کاربردپذیری انواع مختلف پیپت های مورداستفاده در آزمایشگاه های دانشگاه علوم پزشکی تهران به کمک روش های ارزیابی ذهنی کاربردپذیری برای انتخاب بهترین نوع طراحی و اجرا گردید.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی به صورت توصیفی- تحلیلی و بر روی 35 نفر از کارکنان شاغل در آزمایشگاه های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام پذیرفت. در ابتدا 4 نوع از پرکاربردترین پیپت های موجود در آزمایشگاه ها انتخاب و ویژگی های مربوط به کاربردپذیری آن ها شامل جنبه های فیزیکی و طراحی با استفاده از مقیاس آنالوگ بصری(VAS) مورد بررسی قرار گرفت. قضاوت در رابطه با کاربردپذیری پیپت ها نیز با توجه به معیارهای ارایه شده توسط سازمان جهانی استاندارد به شماره (1998) 11-9241 و (2006) 2-20282 انجام پذیرفت. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 22 صورت گرفت.
    یافته ها
    ارزیابی کلی کاربران در رابطه با ویژگی های پیپت ها نشان داد که بیشترین نمره مقیاس VAS متعلق به پیپت A و پس از آن به ترتیب مربوط به پیپت های C و D می باشد. پیپت B به عنوان نامطلوب ترین پیپت از منظر کاربران انتخاب گردید. نتایج مربوط به معیارهای کاربردپذیری پیپت ها نشان داد از بین 4 نوع پیپت مورد بررسی، پیپت A در 2 معیار (رضایت و اثربخشی) از 3 معیار مورد بررسی دارای رتبه اول بود و در معیار کارایی رتبه اول به پیپت C و رتبه دوم به پیپت A تعلق گرفت. پیپت نوع B در کلیه معیارها بدترین شرایط را به دست آورد.
    نتیجه گیری
    پیپت های کوتاهتر و سبک تر که مطابق با اصول ارگونومیک طراحی شده است دارای کاربردپذیری بالاتری از نظر کاربران بوده و می تواند باعث ارزیابی ذهنی بهتر آن ها نسبت به دیگر نمونه ها گردد.
    کلیدواژگان: کاربردپذیری، پیپت، اختلالات اسکلتی، عضلانی، اندام فوقانی
  • میلاد عباسی، محمدرضا منظم اسماعیل پور، آرش اکبر زاده، سید ابوالفضل ذاکریان، محمدحسین ابراهیمی صفحات 51-62
    مقدمه
    نصب توربین های بادی در مناطق مسکونی به دلیل داشتن صدایی با ویژگی های منحصر به فرد، موجب آزردگی افراد ناشی از مواجهه با صدا می گردد. این آزردگی می تواند خطر ابتلا به مشکلات مربوط به سلامت و اختلال خواب را افزایش دهد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر آزردگی ناشی از مواجهه با صدا بر اختلال خواب شاغلین نیروگاه بادی منجیل انجام گردید.
    روش کار
    جهت انجام این مطالعه کل شاغلین نیروگاه بادی منجیل در سه گروه تعمیرات، حراست و اداری مورد بررسی قرار گرفته و تراز معادل صوت برای هرکدام از گروه ها با استفاده از روش پایه - وظیفه بر اساس روش استاندارد ISO 9612 اندازه گیری شد. اطلاعات مربوط به آزردگی ناشی از صدا و اختلال خواب افراد به ترتیب با استفاده از روش استاندارد ISO1566 و پرسش نامه اختلال خواب Epworth تعیین گردید. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار R مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون آنالیز واریانس و کروسکال - والیس به ترتیب نشان دادند که آزردگی ناشی از صدا و اختلال خواب در بین گروه های شغلی، سنی و سابقه کاری متفاوت اند. براساس نتایج این مطالعه آزردگی ناشی از صدا و اختلال خواب دارای ارتباط معناداری هستند به طوری که با صرف نظر از اثر سایر متغیرها می توان اظهار کرد که افزایش هر واحد آزردگی ناشی از صدا به میزان 26/0 بر اختلال خواب می افزاید.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه افرادی که آزردگی بیشتری داشتند، اختلال خواب بیشتری را بیان کردند. بنابراین علاوه بر اثرات مستقیم صدا بر روی اختلال خواب، صدا از طریق ایجاد آزردگی به طور غیرمستقیم موجب تشدید اختلال خواب در افراد می گردد.
    کلیدواژگان: اختلال خواب، آزردگی ناشی از صدا، مواجهه با صدا، توربین های بادی
  • محمدرضا منظم اسماعیل پور، فریده گل بابایی، فریدون خدایاری، کمال اعظم صفحات 63-74
    مقدمه
    گرما یکی از عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار است.مواجهه با گرما و ایجاد تنش گرمایی در فرد، علاوه بر تاثیر منفی بر سلامتی، بهره وری او را تحت تاثیر قرار می دهد.هدف از این پژوهش تعیین افت بهره وری ناشی از استرس گرمایی در وظایف شغلی مختلف صیفی کاران شهرستان دره شهر در فصل تابستان است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی– مقطعی در تابستان 1393 روی صیفی کاران شهرستان دره شهر انجام شد.پس از تعیین حجم نمونه، فعالیت های صیفی کاری به روش آنالیز سلسله مراتبی مشخص گردید و اندازه گیری WBGT بر اساس استاندارد ISO7243 انجام شد.مقدار متابولیسم با استفاده از استاندارد ISO8996 برآورد گردید. سپس با توجه به مقدار متابولیسم نوع کار مشخص شده، با دانستن WBGT و بار کاری و با استفاده از مدل ظرفیت کاری، افت بهره وری در وظایف مختلف صیفی کاری و نهایتا افت بهره وری کل محاسبه گردید.
    یافته ها
    میانگین WBGT برای فعالیت های شخم زدن، کرت بندی، کاشتن بذر، آبیاری، کودپاشی، وجین، سم پاشی و برداشت به ترتیب 9/29، 28/31، 66/30، 39/31، 99/31، 75/31، 08/31و 3/30 درجه سانتی گراد به دست آمد. میزان WBGT در مقایسه با مقدار استاندارد ISO7243 در تمام فعالیت های صیفی کاری، بیشتر از حد مجاز بود.بیشترین مقدار WBGT در فعالیت کودپاشی c°99/31 و کمترین مقدار آن در شخم زدن C°98/29 به دست آمد. نتایج آزمون آماری ANOVA تفاوت معناداری در WBGT در سه ارتفاع سر،کمر و قوزک پا نشان نداد.بیشترین مقدار افت بهره وری برای شغل وجین و کمترین مقدار آن برای شغل شخم زدن به دست آمد.مقدار افت بهره وری کل برای کار صیفی کاری 3/69 درصد در ساعت حاصل شد که ناشی از فعالیت فیزیکی بالا در محیط کار و انجام کار در فضای باز و قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم خورشید، به دلیل استرس گرمایی وارد شده به کارگر است.
    نتیجه گیری
    بهره وری متغیری است که از گرمای محیط کار تاثیر می پذیرد. بر اساس نتایج این مطالعه، میزان بهره وری در وظایف شغلی مختلف صیفی کاران در اثر گرما کاهش پیدا می کند که این کاهش تحت تاثیر افزایش دما تشدید خواهد شد و ممکن است بر اقتصاد منطقه تاثیرگذار باشد.بنابراین نیاز به انجام مطالعات بیشتر به منظور بهینه کردن شرایط کار ضروری است.
    کلیدواژگان: شاخص WBGT، استرس گرمایی، افت بهره وری، صیفی کاری
  • محمد سعید پورسلیمان، وحید کاظمی مقدم، میلاد درخشان جزری صفحات 75-84
    مقدمه
    حوادث مرتبط با کار ممکن است موجب خسارت به انسان، محیط زیست و هم چنین اتلاف زمان و هزینه گردد. به منظور کاهش حوادث، سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست ایجاد گردید. در این مطالعه تاثیر استقرار این سیستم مدیریتی بر کاهش حوادث و پیامدهای حاصل از آن و شاخص های عملکردی ایمنی در شرکت پتروشیمی کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه، سوابق حوادث با استفاده از فرم گزارش حادثه 301 OSHA در طول 4 سال جمع آوری شد. سپس میانگین سالیانه حوادث و پیامدهای آن و شاخص های عملکرد ایمنی محاسبه و گزارش گردید. سپس تاثیر استقرار این سیستم بر حوادث و پیامدهای آن و شاخص های عملکرد ایمنی، در 2 سال قبل و 2 سال بعد از استقرار سیستم با استفاده از تحلیل های آماری بررسی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که استقرار این سیستم ارتباط معناداری با متغیرهای ضریب شدت و تکرار حادثه، ضریب شدت حادثه، روزهای تلف شده، حوادث جزیی و حوادث کل داشته است (Pv<0.05) و مقدار این متغیر ها بعد از استقرار سیستم کاهش یافته اند. اما استقرار این سیستم تاثیری بر شاخص های ضریب تکرار حادثه و حوادث ناتوان کننده نداشته است (Pv>0.05).
    نتیجه گیری
    استقرار سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست در کل چرخه فرآیند شرکت پتروشیمی کرمانشاه، موجب کاهش حوادث و پیامدهای حاصل از آن و اکثر شاخص های عملکرد ایمنی شده است و به طور کلی وضعیت ایمنی بهبود قابل ملاحظه ای داشته است.
    کلیدواژگان: ایمنی، بهداشت، محیط زیست، شاخص ایمنی، پتروشیمی
|
  • M. Omidvari, M. R. Gharmaroudi Pages 1-12
    Introduction
    Occupational accidents are of the main issues in industries. It is necessary to identify the main root causes of accidents for their control. Several models have been proposed for determining the accidents root causes. FTA is one of the most widely used models which could graphically establish the root causes of accidents. The non-linear function is one of the main challenges in FTA compliance and in order to obtain the exact number, the meta-heuristic algorithms can be used.
    Material And Method
    The present research was done in power plant industries in construction phase. In this study, a pattern for the analysis of human error in work-related accidents was provided by combination of neural network algorithms and FTA analytical model. Finally, using this pattern, the potential rate of all causes was determined.
    Result
    The results showed that training, age, and non-compliance with safety principals in the workplace were the most important factors influencing human error in the occupational accident.
    Conclusion
    According to the obtained results, it can be concluded that human errors can be greatly reduced by training, right choice of workers with regard to the type of occupations, and provision of appropriate safety conditions in the work place.
    Keywords: Work, related accidents, Fault Tree analysis, neural networks, power plant industries
  • P. Azad, G. H. Halvani, M. R. Najimi, B. Kouhnavard Pages 13-20
    Introduction
    Road accidents are of the most important events, which cause death and injury of a large number of people and impose huge economic losses. According to previous studies, human factors are the main cause of traffic accidents. The purpose of this study was to investigate the role of behavioral factors in driving-related non-fatal accidents.
    Material And Method
    The present analytical study was carried out among 150 drivers of urban and suburban transportation system in Yazd province. The research tool was Driver Behavior Questionnaire (DBQ) which is consisted of two sections: demographic information and driving behavior.
    Result
    83/9 % of the participants reported to use safety belt nearly always. The highest deliberate violations, slips, and mistakes were belonged to drivers with age group of 18-25. Moreover, deliberate violations had a significant relationship with rage (P < 0.05). Survey of behavioral factors in terms of vehicle ownership type showed that “deliberate violations” and “slips and mistakes” high among personal bus drivers and state-owned bus drivers, respectively, which shows the significant association between these behavioral factors and ownership type. What is more, rates of deliberate and unintentional violations and slips were higher among those with a history of two times incidents (P < 0.004).
    Conclusion
    The results revealed that behavioral factors such as age, type of vehicle ownership, and accident history played a significant role in occurrence of traffic accidents.
    Keywords: Driving behavior, Behavioral factors, Non, fatal accidents, Suburban, urban drivers
  • I. Arefian, H. Asady, M. R. Monazam Esmaielpour, Z. Zolghadr, M. Zarif Yeganeh Pages 21-28
    Introduction
    Vehicle engine id one of the main sources of noise which its level is influenced by various parameters. The aim of this study was to investigate the impact of motor oils quality before and after oil change on the variability of vehicle engine induced noise level. In this study it is tried to follow-up the efficacy of motor oil quality on engines sound level.
    Material And Method
    First, engine noise of 94 vehicles were recorded for 30 seconds before and after oil change and all the vehicles technical information including mileage, type of motor oil, and type of vehicle were registered. Following, the recorded noises were calibrated in semi-anechoic chamber and the sound pressure levels were measured with A and C-weighting network and main octav bands, using a sound level meters. The obtained results analyzed using SPSS software version 17.
    Results
    The effects of motor oil quality on different noise levels of engines were determined and a significant reduction in noise level of vehicles engine was observed. Investigation of the relationship between mileage and motor oil quality on various engines sound level manifested that vehicles with mileage ranged 100000-150000 miles had significant reduction in their sound pressure levels in comparison with other vehicles.
    Conclusion
    The results revealed that engine oil is among factors reducing the vehicle engine induced noise level. Moreover, the engine oil type and the vehicle mileage are key variables which determine the impact of engine oil quality on reduction of the sound level of vehicles engine.
    Keywords: Oil change, vehicle engine sound level, engine oil quality
  • R. Abedinloo, S. J. Shahtaheri, R. Moradi, R. Divani, K. Azam Pages 29-38
    Introduction

    Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) belong to one of the groups of persistent organic pollutants (POPs) which are the result of incomplete combustion of organic materials, volcanic eruptions and forest and agricultural fields’ fires in the environment. However, human factors are main source of these pollutions. Nowadays, these compounds are among the main concerns related to the pollutants which, can easily enter into the land and water systems. Absorption of aromatic hydrocarbons and poly-aromatic molecules on the surfaces of carbon nano-tubes (CNTs) have increased in recent years. In this study, absorption of phenanthrene (as a representative of aromatic hydrocarbons groups) on multi-walled carbon nano-tubes was investigated in organic environment.

    Material And Method

    All experiments were performed in a laboratory environment with a temperature of 24±2.Different variables including the type of solvent, solvent volume, pH of the environment, the absorption time of optimal phenanthrene concentration, and the highest removal efficiency under optimized parameters were obtained. Samples were analyzed using HPLC.

    Result

    Findings showed that methanol with the volume of 10 ml, and the absorption time of 1.5 hours and 1.3 ppm concentration had the maximum absorption efficiency. Environmental pH had no effect on the absorption efficiency.

    Conclusion

    Multi-walled carbon nano-tubes have high absorption capacity for the absorption of phenanthrene. Moreover, in an organic environment, the level of phenanthrene absorption on multi-walled carbon nano-adsorbent was more than 90% and according to the material used was 92%. Day-to-day and within-day reproducibility confirmed the mentioned results.

    Keywords: Absorption, Phenanthrene, Multi, walled carbon nano, tubes, HPLC
  • M. H. Safarian, S. A. Zakerian, J. Nasleseraji, K. Azam Pages 39-50
    Introduction
    In Laboratory accusations a wide range of hand-held tools are used due to nature of their work. Long-term and repeated use of these tools has led the laboratory workers to suffer from upper limb disorders. The present study was designed and implemented with the aim of investigating the usability of different models of pipettes used in the laboratories of the Tehran University of Medical Sciences, employing subjective assessment methods for selecting the best pipette models.
    Material And Method
    This cross-sectional and analytical-descriptive study was performed among 35 laboratories employees of Tehran University of Medical Sciences. First, four models of the widely used pipettes were selected and their usability-related characteristics were investigated by a visual analog scale (VAS). Judgments concerned the usability of the pipettes done based on the criteria provided by the International Organization for Standardization 9241-11(1998) and 20282-2(2006). Data analysis was performed, using SPSS software version 22.
    Result
    The overall evaluation of the users in relation to the characteristics of the pipettes indicated that the highest VAS score was belonged to pipette A, C, and D, respectively. Furthermore, pipette B was selected as the most undesirable one by users. Results related to the usability criteria of pipette showed that of the four models of study pipettes, pipette A has been ranked first in two criteria (satisfaction and effectiveness). Regarding the efficiency, the first rank was for C pipette and the second rank was for pipette A. Pipette B obtained the lowest scores for all given criteria.
    Conclusion
    Shorter and lighter pipettes, which were designed according to ergonomic principles, had greater usability from the perspective of users and it could cause a better subjective assessment comparing to the other models.
    Keywords: Usability, Pipette, Musculoskeletal disorders, Upper limb
  • M. Abbasi, M. R. Monazzam Esmaielpour, A. Akbarzadeh, S. A. Zakerian, M. H. Ebrahimi Pages 51-62
    Introduction
    Installation of wind turbines in residential areas due to their unique sound characteristics may cause noise annoyance. Noise annoyance can increase the risk of health problems and sleep disturbance. Thus, this study was conducted to assess the effect of wind turbine noise annoyance on sleep disturbance among the Manjil wind farm workers.
    Material And Method
    All the Manjil wind farm workers have been divided into three groups according to their noise exposure levels, including maintenance, security, and administrative workers. The equivalent A weighted noise levels were measured for each of the study working groups, using ISO 9612 standard method. Information related to the noise annoyance and sleep disturbance were determined by ISO15666 standard and the Epworth Sleepiness Scale, respectively. Data were analyzed using R software.
    Result
    Findings of ANOVA and Kruskal-Wallis statistical tests showed that noise annoyance and sleep disturbance were statistically different among workers with various occupational, age, and work experience groups. Also, noise annoyance and sleep disturbance had a significant association in a way that regardless of the effects of other variables, it can be stated that for every one unit increase in noise annoyance, 0.26 units will be added to the amount of sleep disturbance.
    Conclusion
    In this study, workers with more wind turbine noise annoyance had more sleep disturbance. Therefore, in addition to the direct effects of noise on sleep disturbance, it can indirectly exacerbate sleep disturbances.
    Keywords: Sleep disturbance, Noise annoyance, Noise exposure, Wind turbines.
  • M. R. Monazzam Esmaielpour, F. Golbabaei, F. Khodayari, K. Aazam Pages 63-74
    Introduction
    Heat is one of the hazardous physical agents in the workplace. Exposure to heat and consequent thermal stress influence workers productivity in addition to adverse health effects. The aim of this study was to determine the heat stress induced productivity loss related to different tasks of farmers in Darreh Shahr city, during summer.
    Material And Method
    This cross-sectional study was conducted in summer, 2014, among farmers in Darreh Shahr city. After determining the sample size, farmers’ activities were determined using hierarchical task analysis (HTA), and WBGT measurements were done according to the ISO7243. Metabolism was estimated by the ISO8996. Following, the type of activities were identified according their required metabolism. Knowing WBGT and workload and using the work capacity model, the productivity loss in different tasks and ultimately total productivity loss were calculated.
    Result
    The mean WBGT activities for plowing, terracing, planting seeds, watering, fertilizing, weeding, spraying, and harvesting were 29.98 °C, 31.28 °C,30.66 °C,31.39 °C,31.99 °C,31.75 °C,31.08 °C, and 30.3 °C, respectively. WBGT values were higher than the permissible level provided by ISO7243 in all farming activities. Maximum value of WBGT was belonged to fertilizing activity (31.99 °C) and the lowest value was for plowing (29.98 °C). ANOVA test results did not show a significant difference in WBGT at head, waist, and ankle height. The highest and lowest amount of productivity loss was estimated respectively for weeding and plowing activities. The total productivity loss for farming was calculated 69.3 percent in an hour which is due to high physical activity, working outdoor, with exposure to direct solar radiation, and consequent heat stress imposed to workers.
    Conclusion
    Productivity is a factor which is affected by the workplace heat stress. According to results of the present research, the amount of productivity is reduced in different tasks due to heat and this reduction is exacerbated by increase in temperature and might impact the local economy. Thus, further studies are needed to improve the working conditions.
    Keywords: WBGT index, heat stress, loss of productivity, farmers
  • M. S. Poursoleiman, V. Kazemi Moghadam, M. Derakhshanjazari Pages 75-84
    Introduction
    Work-related accidents may cause damage to people, environment and lead to waste of time and money. Health, Safety and Environment Management System has been developed in order to reduce accidents. This study aimed to investigate the effect of implementation of this system on reduction of the accidents and its consequences and also on the safety performance indices in Kermanshah Petrochemical Company.
    Material And Method
    In this study, records of accidents were collected by OSHA incident report form 301 over 4 years. Following, the mean annual accidents and its consequences and safety performance indices were calculated and reported. Then, using statistical analysis, the impacts of two years implementation of this system on the accidents and its consequences and safety performance indices were evaluated.
    Result
    The results showed that the implementation of HSE system was significantly correlated with Frequency Severity Indicator, Accident Severity Rate, lost days, minor accidents and total incidents (P-value <0.05). Moreover, the values of these variables have been reduced after implementation of this system. However, the system did not influence the Accident Frequency Rate and disabling accidents (P-value> 0.05).
    Conclusion
    The implementation of Health, Safety and the Environment Management System caused a reduction in accidents and its consequences and most of the safety performance indices in the entire process cycle of Kermanshah Petrochemical Company. Overall, safety condition has been improved considerably.
    Keywords: Safety, health, environment, safety index, petrochemical