فهرست مطالب

Sports Business Journal - Volume:4 Issue: 1, Winter 2024

Sports Business Journal
Volume:4 Issue: 1, Winter 2024

  • تاریخ انتشار: 1402/11/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صفحه 1
  • محمود اشکانی، شهرام نظری*، رسول نوروزی سید حسینی صفحات 13-29
    هدف

    امروزه سازمان های ورزشی به این باور رسیده اند که یکی از باارزش ترین دارایی هایشان، برند محصول ها و خدمات آن هاست. هدف از انجام این تحقیق مطالعه رابطه بین ارتباطات یکپارچه بازاریابی و پرستیژ برند کمیته ملی المپیک ایران بود.

    روش

    تحقیق حاضر توصیفی- همبستگی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بود. شرکت کنندگان در تحقیق 140 نفر از مدیران و کارشناسان کمیته ملی المپیک بودند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های ارتباطات بازاریابی یکپارچه از پرسشنامه لی و پارک (2007) و پرستیژ برند از پرسشنامه بیک و همکاران (2010) استفاده شد. در بخش تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از نرم افزارهای SPSS نسخه 26 و AMOS نسخه 24 استفاده شد.

    یافته ها

      نتایج نشان داد بین ارتباطات بازاریابی یکپارچه و ابعاد آن با پرستیژ برند رابطه مثبت معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد ابعاد ارتباطات واحد برای پیام و تصویر ثابت و تقویت ارتباطات با مشتریان فعلی تاثیر مثبت معناداری بر پرستیژ برند کمیته ملی المپیک داشته و بر اساس ضریب تعیین 33/6 درصد از واریانس کل میزان تغییرات پرستیژ برند به این ابعاد مربوط می شود. نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد ارتباطات بازاریابی یکپارچه بر پرستیژ برند کمیته ملی المپیک اثر مثبت معناداری داشت.

    نتیجه گیری

     در محیط متغیر امروزی، سازمان ها به منظور حفظ روابط با مشتریان ناچار به استفاده از روش های متنوع و نوین ارتباطی هستند. برنامه ارتباطات بازاریابی باید به سازمان در رسیدن به این هدف به وسیله تحکیم روابط با مشتریان از طریق فعالیت های ارتباطی کمک کند.

    اصالت و ابتکار مقاله

     سازمان های ورزشی باید از روش های ارتباطی متنوع و نوآورانه برای پرورش روابط با مشتری در چشم انداز در حال تحول امروزی استفاده کنند. این تحقیق نشان داد که یک برنامه ارتباطی بازاریابی یکپارچه که به خوبی طراحی شده باشد می تواند به تقویت پرستیژ برند سازمان های ورزشی کمک کند. این امر از طریق مشارکت مشتری و فعالیت های ارتباطی حاصل می شود.

    کلیدواژگان: بازار هدف، رضایت مشتریان، مشتری، مدل سازی معادلات ساختاری
  • نسیم چیتی، رضا اندام*، مجتبی رجبی صفحات 31-47
    هدف

    هدف پژوهش حاضر فراتحلیل رابطه وفاداری و اعتماد بر تبلیغات دهان به دهان در ورزش می باشد.

    روش

    برای انجام این پژوهش از روش فراتحلیل استفاده گردید. برای این منظور، شانزده پایگاه داده و دو موتور جستجو، کلیه مقالات و پایان نامه هایی که درباره نقش اعتماد و وفاداری بر تبلیغات دهان به دهان در ورزش، بین سال های 1381 تا 1401 منتشر شده اند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. از 18 مقاله در این پژوهش استفاده شد که با استفاده از نرم افزار  CMA2 تحلیل شدند. همچنین با توجه به انجام آزمون های q- value, I- squared, tau- squared ناهمگونی مطالعات مشخص گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اندازه اثر تاثیر اعتماد و وفاداری بر تبلیغات دهان به دهان به ترتیب 30/0 و 29/0 بود. که بر مبنای نظام تفسیری کوهن، این میزان تاثیر در حد متوسط ارزیابی شد که این رابطه ها معنادار (P<005) بودند. با استفاده از نمودار درختی مطالعاتی که کمترین انحراف را با اندازه اثر مدل تصادفی داشتند مشخص و به عنوان تحقیقات ارزشمندتر شناسایی شدند. همچنین باتوجه به آزمون N ایمن از خطا در رابطه با تاثیر اعتماد و وفاداری بر تبلیغات شفاهی می توان ادعا کرد که وفاداری و اعتماد بر تبلیغات دهان به دهان تاثیر مثبت می گذارد. بنابراین، پیشنهاد می شود مدیران ورزشی با حفظ بودجه به ایجاد راه حل هایی که وفاداری و اعتماد را به محصولات و خدمات ورزشی مصرف کننده افزایش می دهد، اولویت داده و بر این موضوعات تمرکز کنند.

    اصالت و ابتکار مقاله

     در این مطالعه با استفاده از روش فراتحلیل نتایج مطالعات ورزشی موجود درباره نقش اعتماد و وفاداری در تبلیغات دهان به دهان در قالب یک نتیجه ی کلی تبیین گردید.

    کلیدواژگان: اعتماد، تبلیغات دهان به دهان، محصولات ورزشی، خدمات ورزشی، وفاداری
  • رقیه سرلاب*، ناهید داروغه عارفی، مریم سیدلر، فاطمه زارع صفحات 49-62
    هدف

    برندهای ورزشی داخلی برای بقا و کسب سود مستمر در میان رقبای خارجی به دنبال برقراری روابط مصرف کننده با برند می باشند. لذا، پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر اصالت برندهای داخلی بر وابستگی عاطفی مصرف کنندگان کالاهای ورزشی داخلی اعم از برند دایی، مجید و مومنتوم با میانجی گری تعصب مشتری بود.

    روش

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و براساس شیوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی همبستگی بود که به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری کلیه مصرف کنندگان کالاهای ورزشی داخلی (برند دایی، مجید و مومنتوم) و نمونه های تحقیق شامل 191 نفر بودند که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل 3 پرسشنامه اصالت برند کادیروف (2010)، تعصب مشتری لی و همکاران (2013) و وابستگی عاطفی تامسون و همکاران (2005) بود. روایی صوری و محتوایی ان ها به تایید خبرگان رسید. پایایی پرسشنامه ها نیز به ترتیب معادل 7/0، 92/0 و 95/0 برآورد شدند. تحلیل نتایج با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 25 و Smart-PLS.3.2.8 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج، رابطه مثبت و معناداری را بین اصالت برند و وابستگی عاطفی و نیز بین اصالت برند و تعصب مشتری را نشان داد. لیکن، بین تعصب و وابستگی عاطفی مشتری رابطه معناداری به دست نیامد.

    اصالت و ابتکار مقاله

     تاکنون پژوهشی میانجی گری تعصب مشتری در ارتباط بین اصالت برند و وابستگی عاطفی مصرف کننده را مورد بررسی قرار نداده است. لذا، این تحقیق از این جهت دارای اصالت می باشد.

    کلیدواژگان: اصالت برند، برند ایرانی، تعصب، مشتری، مصرف کننده
  • علی کریمی*، پیمان اکبری صفحات 63-85
    هدف

    رسانه های اجتماعی بر نیاز افراد به تعاملات بین فردی تاثیر گذاشته است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر توسعه تبلیغات از طریق رسانه های اجتماعی و به منظور تاثیرگذاری بر نیات رفتاری مشتریان محصولات ورزشی انجام شد.

    روش

    روش پژوهش آمیخته (در بخش کیفی روش دلفی و در بخش کمی توصیفی- تحلیلی) بود. جامعه آماری بخش کیفی شامل کلیه متخصصان مدیریت رسانه ها و بازاریابان ورزشی و در بخش کمی ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی (1600 =N) بودند. نمونه گیری نیز به صورت هدفمند و در دسترس انجام شد. ابزار پژوهش، مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه محقق ساخته بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از کدگذاری سیستماتیک و تحلیل عاملی تاییدی با نرم افزار SPSS نسخه 24 و Amos  نسخه 25 استفاده شده است.

    یافته ها

    چنانچه بازاریابان بخواهند که ذهنیت افراد را تغییر دهند، پیام های تبلیغاتی باید بسیار صریح و روشن مزایای محصول را شرح دهد و ویژگی های فردی مشتریان را مورد بررسی قرار دهد. این سبب می گردد مصرف کنندگان باورهای خود را تغییر دهند. بر اساس نتایج عوامل موثر بر توسعه تبلیغات از طریق رسانه های اجتماعی به منظور بررسی تاثیرگذاری بر نیات رفتاری مشتریان محصولات ورزشی به ترتیب اولویت شامل عوامل فردی، برندسازی و اعتباربخشی، عوامل ساختاری است.

    اصالت و ابتکار مقاله

    در این مقاله به بررسی مدل سازی توسعه تبلیغات از طریق رسانه های اجتماعی، به منظور تاثیرگذاری بر نیات رفتاری مشتریان محصولات ورزشی با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری پرداخته شد.

    کلیدواژگان: آگاهی، بازاریابی، برندسازی، ارتباطات، تعاملات مشتریان، توسعه اقتصادی
  • سید ایمان غفاری صدر*، فرزاد نوبخت ساربان صفحات 87-109
    هدف

    اتاق های پرو مجازی این امکان را برای مصرف کنندگان آنلاین پوشاک ورزشی فراهم می آورند تا قبل از خرید پوشاک، آنرا به صورت مجازی پرو کنند. این فناوری اخیرا به دلیل منافع بسیار زیادی که برای مصرف کنندگان به ارمغان می آورد و همچنین پتانسیل تجاری آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است، اما هنوز وارد ایران نشده است و در ارتباط با پذیرش آن توسط مصرف کنندگان ایرانی اطلاعاتی در دست نیست. هدف این تحقیق بررسی پذیرش این فناوری توسط مصرف کنندگان آنلاین پوشاک ورزشی در ایران می باشد.

    روش

    این تحقیق از نظر هدف کاربردی و توسعه ای است و از نظر شیوه اجرا اکتشافی می باشد. در این تحقیق از روش ترکیبی (کمی، کیفی) استفاده شده است که در آن روش کیفی دلفی بر روش کمی مقدم است. در مرحله کیفی، 20 نفر از طریق تکنیک گلوله برفی به عنوان افراد خبره در صنعت پوشاک ورزشی انتخاب شدند. در مرحله کمی، نظرسنجی از 394 خریدار آنلاین محصولات پوشاک ورزشی در شبکه های اجتماعی انجام شد. برای آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SMART PLS و SPSS 23 استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج حاکی از تاثیر مثبت عوامل آسانی استفاده درک شده، مفیدی درک شده، لذت درک شده و رهبری مد و همچنین تاثیر منفی اضطراب فناوری بر پذیرش این فناوری بود. نتایج، دارای پیامدهای عملی برای مدیران ورزشی و خرده فروشان و همچنین صنایع پوشاک ورزشی در خصوص اتخاذ بهترین استراتژی های مدیریت و بازاریابی برای استفاده از اتاق های پرو مجازی می باشد.

    اصالت و ابتکار مقاله

     این پژوهش برای اولین بار به بررسی نوآوری فناوری اتاق های پرو مجازی در میان مصرف کنندگان پوشاک ورزشی در ایران می پردازد. اتاق های پرو مجازی نقش بسزایی در صرفه جویی در زمان، انرژی و هزینه مصرف کنندگان ورزشی داشته و همچنین از حریم خصوصی آنها محافظت می کنند.همچنین این فناوری در صورتی که مورد قبول مصرف کنندگان پوشاک ورزشی در ایران واقع شود، یک وسیله تبلیغاتی عالی برای صنایع ورزشی و خرده فروشان در این عرصه می باشد.

    کلیدواژگان: اتاق پرو مجازی، آسانی درک شده، اضطراب فناوری، رهبری مد، مفیدی درک شده
  • فرشته آقاجانی، وجیهه جوانی* صفحات 111-124
    هدف

    تبلیغات آنلاین به ابزار مهمی برای تیم های ورزشی، بازاریابان و خرده فروشانی تبدیل شده است که به دنبال ارتباط با هواداران و افزایش فروش محصولات مرتبط با ورزش هستند. این پژوهش با هدف تاثیر تبلیغات آنلاین بازیکنان فوتبال بر قصد خرید هواداران با نقش میانجی محبوبیت بازیکنان صورت گرفته است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف از جمله پژوهش های کاربردی، از نظر روش انجام پژوهش در طبقه بندی پژوهش های توصیفی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها جز پژوهش های پیمایشی _تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش شامل هواداران فوتبال در ایران بود. روش نمونه گیری در این پژوهش نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس (200 هوادار) بود. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه چهار بخشی استفاده شد، سپس از مدل سازی معادلات ساختاری حداقل مربعات جزیی (PLS 3.0)  برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که تبلیغات آنلاین بر محبوبیت بازیکنان تاثیرگذار است. از سوی دیگر محبوبیت بازیکنان و تبلیغات آنلاین بر قصد خرید آنها تاثیر دارد. در نهایت، فرضیه، تبلیغات آنلاین بر قصد خرید هواداران با نقش میانجی محبوبیت بازیکنان تاثیر دارد، تایید شد.

    اصالت و ابتکار مقاله

    در این پژوهش نقش میانجی محبوبیت بازیکنان فوتبال بر قصد خرید هوادران مورد ارزشیابی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: تبلیغات آنلاین، قصد خرید، محبوبیت، فوتبال، هواداران
|
  • Page 1
  • Mahmoud Ashkani, Shahram Nazari *, Rasool Norouzi Seyed Hossini Pages 13-29
    Purpose

    Today, sports organizations have recognized the significance of their brand concerning their products and services. This study investigated the association between integrated marketing communications and brand prestige in the national olympic committee of Iran.

    Methodology

     The research utilized a descriptive-correlational approach, employing structural equation modeling as the research method. The participants comprised all the 140 managers and specialists affiliated with the national olympic committee. Questionnaires on integrated marketing communication from Lee and Park (2007) and brand prestige questionnaires from Beak et al. (2010) were employed to collect data. SPSS26 and AMOS24 software were used to analyze data.

    Findings

     The findings showed a significant positive relationship between integrated marketing communications and its influence on brand prestige. The path analysis results indicated that the effectiveness of individual communication in delivering a consistent message and creating a favorable impression, as well as strengthening communication with recent customers, had a considerable positive impact on the brand prestige of the national olympic committee. The coefficient of dimensions showed 33.6% of the total variance in brand prestige changes. The structural equation model results further indicated that integrated marketing communications had a significant positive effect on the brand prestige of the national olympic committee.

    Originality

    Sports organizations must employ diverse and innovative communication methods to nurture customer relationships in today's evolving landscape. A well-designed marketing communication program should assist organizations in achieving this objective by reinforcing customer engagement through practical communication activities.

    Keywords: Customer, Customer satisfaction, Structural Equation Modeling, Target Market
  • Nasim Chiti, Reza Andam *, Mojtaba Rajabi Pages 31-47
    Purpose

    This research aims to conduct a meta-analysis of the relationship of loyalty and trust on word-of-mouth advertising in sports.

    Methodology

    The meta-analysis method was used to conduct this research. For this purpose, sixteen databases and two search engines analyzed all articles and theses published on the effects of trust and loyalty on word-of-mouth advertising in sports between 2002 and 2022. Finally, 18 articles were included in this study and were analyzed using CMA2 software, and the heterogeneity of the studies was determined by performing the q-value, I-squared, and tau-squared tests.

    Findings

    The results showed that the effect size of trust and loyalty on word-of-mouth advertising was 0.30 and 0.29, respectively. Based on Cohen's interpretive system, this level of influence was evaluated as moderate, although these relationships were significant (P<005). Finally, using the tree diagram, the studies with a minor deviation in the effect size of the random model were identified and identified as more valuable research. Also, according to the FSN test regarding the effect of trust and loyalty on word-of-mouth advertising, it can be claimed that loyalty and trust positively affect word-of-mouth advertising. Therefore, it is suggested that sports managers give priority while maintaining the budget to create solutions that develop loyalty and trust in consumer sports products and services and focus on these issues.

    Originality

    In this study, we determine the results of world sports studies regarding the effects of trust and loyalty on word-of-mouth advertising in the form of a general result using the meta-analysis method.

    Keywords: Loyalty, Sports Product, Sports Service, Trust, Word of mouth advertising
  • Roghayeh Sarlab *, Nahid Darooghe Arefi, Maryam Seidler, Fateme Zare Pages 49-62
    Purpose

    Domestic sports brands seek to establish consumer relations with the brand to survive and earn continuous profits among foreign competitors. Therefore, this manuscript investigates the effect of domestic brands' authenticity on consumers' emotional dependence on domestic sports goods, including the Daei, Majid, and Momentum brands, with customer bias as a mediator.

    Methodology

    This study was based on a practical purpose and a descriptive correlation data collection method conducted in the field. The statistical population was all consumers of domestic sports goods (Daei, Majid, and Momentum brands), and 191 people were selected as a statistical sample based on the law of structural equations (five times the number of observable variables). The research tools included three Kadirov's (2010) brand authenticity questionnaires, Lee et al.'s (2013) customer bias, and Thomson et al.'s (2005) emotional attachment. Experts confirmed the formal and content validity and the reliability of the questionnaires, estimated to be 0.7, 0.92, and 0.95, respectively. Statistical analysis was performed using SPSS/25 and Smart-PLS.3.2.8 software.

    Findings

    The research results indicated a positive and significant relationship between brand authenticity, emotional attachment, and customer bias. However, there was no significant relationship between customer bias and emotional attachment.

    Originality

     So far, no research has investigated the mediation of customer bias in the relationship between brand authenticity and consumer emotional attachment; therefore, this research is original.

    Keywords: Brand Authenticity, Bias, Consumers, Costumer, Iranian brand
  • Ali Karimi *, Peyman Akbari Pages 63-85
    Purpose

    Social media has influenced individuals' need for interpersonal interactions. The study was conducted to identify and prioritize the factors affecting advertising development through social media to control customers' intentions for sports products.

    Methodology

    The research method (in the qualitative part of the Delphi method and the quantitative descriptive-analytical part). The statistical population of the qualitative section included all media management specialists and sports marketers, and in the quantitative section, there were athletes of different sports (N = 1600). Sampling was also purposeful and accessible. The study tool was a semi-structured interview and a researcher-made questionnaire derived. Systematic coding and confirmatory factor analysis with SPSS24 and Amos25 software have been used to analyze the data.

    Findings

    If marketers want to change people's mindsets, advertising messages should be clear about the product's benefits and examine customers' characteristics. This causes consumers to change their existing beliefs. Based on the results of the factors affecting the development of advertising through social media to influence customers' behavior intentions for sports products, priority includes individual factors, branding, accreditation, and structural factors.

    Originality

     In this article, we examine the modeling of advertising development through social media to influence customers’ behavioral intentions for sports products using structural equation modeling (SEM).

    Keywords: Awareness, Branding, communication, Customers’ Interactions, Economic Development, Marketing
  • Seyyed Iman Ghaffarisadr *, Farzad Nobakht Sareban Pages 87-109
    Purpose

    Virtual fitting rooms allow online sportswear consumers to try on clothes before shopping. This technology has recently received much attention due to its many benefits to sports consumers and commercial potential. Still, it has not yet entered Iran, and there is no information regarding its adoption by Iranian consumers. This research investigates the adoption of this technology by Iranian online sportswear consumers.

    Methodology

    This research is applied and developmental in terms of purpose and exploratory in terms of implementation method. In this research, a mixed method (quantitative, qualitative) has been used, in which the Delphi qualitative method precedes the quantitative method. In the qualitative phase, 20 experts in the sportswear industry were selected through snowball sampling. In the quantitative phase, a survey of 394 online shoppers of sportswear products was conducted on social networks. Structural equation modelling was used to test the hypotheses. SMART PLS and SPSS 23 software were used for data analysis.

    Findings

    The results supported the positive effect of the factors perceived ease of use, perceived usefulness, perceived enjoyment, and fashion leadership, as well as the negative impact of technology anxiety on adopting this technology. The results have practical implications for sports managers, retailers, and sportswear industries regarding adopting the best management and marketing strategies for virtual fitting rooms.

    Originality

     This study examines the innovation of virtual fitting room technology among Iranian sportswear consumers for the first time. Virtual fitting rooms play a significant role in saving time, energy, and money for sports consumers and protecting their privacy. Also, this technology is a fantastic promotional device for sports industries and retailers if Iranian sportswear consumers accept it.

    Keywords: Fashion Leadership, Perceived Ease of Use, Perceived Usefulness, Technology Anxiety, Virtual Fitting Room
  • Fereshteh Aghajani, Vajiheh Javani * Pages 111-124
    Purpose

    Online advertising has become a crucial tool for sports teams, marketers, and retailers looking to engage with fans and boost sales of sports-related products. This study examines the effect of online advertising of football players on fans' purchase intention, with the mediating role of players' popularity.

    Methodology

    The research is classified as applied, using a descriptive research method and cross-sectional survey research design. The statistical population of this study includes football fans in Iran. The sampling method in this study was non-probability convenience sampling (200 fans). A four-part questionnaire was used to collect data. Then partial Least Squares Structural Equation Modeling (PLS 3.0) was used for data analysis.

    Findings

    Paying attention to these indicators is of great importance in implementing the model of the impact of online advertising on the intention to purchase football fans. Therefore, based on the study's findings, the model of the effects of online advertising on the intention to buy football fans is confirmed. Based on the results obtained from the combined reliability, extracted variance, model fit coefficient, and goodness-of-fit index in the path analysis, the model is consistent with suitable empirical and theoretical assumptions and has a good fit. Therefore, the model of the impact of online advertising on the intention to purchase football fans is confirmed.

    Originality

    This research evaluated the mediating role of football players' popularity on fans' purchase intention.

    Keywords: online advertising, popularity, purchase Intention, Football, Fans