آرشیو دوشنبه ۹ امرداد ۱۳۹۱، شماره ۳۴۷۱
سلامت
۱۶
دکتر سلام

تغذیه در ماه مبارک رمضان

خوانندگان می توانند با ارسال پیامک به سامانه 30000706 سوالات خود را در موارد مختلف مطرح و در برنامه زنده «دکتر سلام» که هر شب ساعت 21 از شبکه آموزش پخش می شود، پاسخ خود را دریافت کنند. امروز به پرسش ما دکتر دریانی، فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران پاسخ می دهد.

رعایت راهکارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را برای دریافت منافع بدنی و بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند.

البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و سختی بیشتری است که با یک برنامه تغذیه ای درست، هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچ گونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.

افراد روزه دار برای این که در طول ایام ماه مبارک رمضان دچار مشکلات گوارشی نشوند، باید نحوه تغذیه مناسبی داشته باشند، چرا که انتخاب تغذیه و نحوه میل کردن آن اهمیت زیادی دارد.

بر این اساس در شروع افطار افراد روزه دار باید از آب ولرم و فرنی استفاده کنند. متاسفانه برخی افراد بویژه جوانان به علت گرما، افطار را با خوردن آب سرد و نوشابه آغاز می کنند. در حالی که ورود نوشابه به معده باعث اتساع معده و سیری زودرس می شود. بنابراین به روزه داران توصیه می شود که افطار را با خرما که سرشار از انرژی است و با آب ولرم شروع کنند.

همچنین توصیه می کنیم که روزه داران در زمان افطار از نان و پنیر و گردو استفاده کنند؛ گردو HDL (چربی مفید) خون را بالامی برد و بسیار مفید است.

روزه داران وعده سحر را کامل میل کنند و از خوردن غذای پرچرب و شور بپرهیزند. همچنین از خوردن زولبیا و بامیه که بسیار چرب است و قند فراوانی دارد پرهیز کنند.

روزه داران وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنند، زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد. روزه داران در ماه رمضان میوه های آبدار و سبزیجات بیشتری مصرف کنند تا در طول روز دچار تشنگی نشوند.