آرشیو پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۱، شماره ۳۵۲۴
صفحه آخر
۲۰
نکته

قبولی در کنکور به شرط همت

مستوره برادران نصیری

اواسط دهه 70 که قبولی در کنکور با ظرفیت های محدود و داوطلبان زیاد آن زمان، کار ساده ای محسوب نمی شد، نفرات برگزیده کنکور همچون قهرمانان ورزشی به برنامه های تلویزیونی دعوت می شدند و در پاسخ به سوال چرایی موفقیتشان معمولابعد از توکل به خدا، به تشویق والدین و زحمتشان اشاره می کردند.

این روزها که تعداد دانشگاه های دولتی و غیردولتی، رشته های پولی و خصوصا افزایش پذیرش های بدون کنکور کار را به جایی رسانده که تعداد داوطلبان و پذیرفته شدگان برابر شده اند، دیگر خبری از آن مصاحبه های صادقانه نیست.

نفرات برگزیده کنکور روبه روی دوربین قرار می گیرند و خیلی جدی قبولی شان را مدیون یک آموزشگاه کنکور یا مجموعه های کتاب های آموزشی یک موسسه می دانند.

یکی از مسئولان سازمان سنجش پیش از این به جام جم گفته بود که نفرات اول کنکور تا پیش از این که رقم پیشنهادی این موسسات و آموزشگاه ها را بشنوند به ما می گویند در هیچ کلاسی شرکت نکرده اند و منبع درسی شان همین کتاب های دبیرستان بوده است.

راست و دروغ علت موفقیت های جدید را کسی نمی داند، اما اعلام خبری در مورد آمار قبولی افراد تحت پوشش کمیته امداد، ماجرا را به سمت دیگری می برد.

معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور اعلام کرده است که 420 رتبه یک تا سه رقمی امسال دانشگاه های کشور توسط داوطلبان تحت حمایت کمیته امداد کسب شده است. مسلما اگر از این 420 نفر در خصوص علت موفقیتشان سوال شود، از هر چیزی که نام ببرند احتمال شرکت در کلاس های تضمینی چند صد هزار تومانی یا آموزشگاه های خاص را نداشته اند و مسلما تلاش و همت خودشان عامل موفقیت آنها بوده است.هرچند که در ضعف نظام آموزشی و رقابت برای به دست آوردن رتبه های عالی در کنکور بتوان حضور بی شمار آموزشگاه های کنکور را توجیه کرد، اما هنوز هم تلاش و همت دانش آموزان حرف اول را در قبولی آنها می زند.

گروه جامعه