آرشیو سه‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳، شماره ۲۲۵۱
علم
۱۲

دشواری های سفرهای ستاره ای

اسیر قوانین فیزیک

بابک فرهادی

یکی از مهم ترین دشواری های اکتشاف های فضایی، فاصله بسیار زیاد اجرام از یکدیگر است، درنتیجه سفرهای فضایی نیازمند زمان های بسیار طولانی است. حتی اگر سریع ترین فضاپیمای ساخت بشر را به فضا بفرستیم، هزاران سال طول می کشد تا به نزدیک ترین ستاره (پس از خورشید) برسد. به همین دلیل اگر در این فکر هستیم در مدتی کمتر از صدسال به این ستاره سفر کنیم، باید از فضاپیماهایی استفاده کنیم که سرعت شان دست کم 75برابر سرعت فضاپیماهای کنونی است. برای درک دشواری های سفرهای فضایی باید در ابتدا فاصله های بسیار زیاد اجرام فضایی را درک کنیم. فاصله نزدیک ترین ستاره به ما 266هزار برابر فاصله ما تا خورشید است. نور که سریع ترین پدیده شناخته شده طبیعت است، فاصله خورشید تا زمین را در مدت هشت دقیقه طی می کند، اما برای سفر از نزدیک ترین ستاره تا زمین باید بیش از چهارسال در راه باشد.

برخی از خدمات سایت، از جمله مشاهده متن مطالب سال‌های گذشته روزنامه‌های عضو، تنها به مشترکان سایت ارایه می‌شود.
شما می‌توانید به یکی از روش‌های زیر مشترک شوید:
اشتراک شخصی
در سایت عضو شوید و هزینه اشتراک یک‌ساله سایت به مبلغ 1,390,000ريال را پرداخت کنید.
همزمان با برقراری دوره اشتراک بسته دانلود 70 مطلب از مجلات عضو و دسترسی نامحدود به مطالب روزنامه‌ها نیز برای شما فعال خواهد شد!
پرداخت از طریق درگاه بانکی معتبر با هریک از کارت‌های بانکی ایرانی انجام خواهد شد.
پرداخت با کارت‌های اعتباری بین‌المللی از طریق PayPal نیز برای کاربران خارج از کشور امکان‌پذیر است.
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی همه کاربران به متن مطالب خریداری نمایند!
توجه!
  • دسترسی به متن مقالات این پایگاه در قالب ارایه خدمات کتابخانه دیجیتال و با دریافت حق عضویت صورت می‌گیرد و مگیران بهایی برای هر مقاله تعیین نکرده و وجهی بابت آن دریافت نمی‌کند.
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.