آرشیو سه‌شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۶، شماره ۴۸۳۰
صنعت
۸

چراغ طلاسازی روز به روز کم نورتر می شود

رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور گفت: چراغ واحدهای طلاسازی کشور در اثر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده روز به روز کم نورتر و ادامه این رویه واحدهای مربوطه را بسرعت به سمت افول می برد.

محمدکشتی آرای، در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده از سال 89 به مدت پنج سال در کشور کلید خورد و اتحادیه طلا و جواهر از همان دوران جلسات کارشناسی متعددی با سازمان مالیاتی برگزار و معتقد به این بود که نباید از روی اصل طلا مالیات گرفته شود.

وی همچنین گفت: کارشناسان اقتصادی به این موضوع اعتقادی نداشته و بر دریافت مالیات از اصل طلا تاکید می ورزیدند.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور تبعات ناشی از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در صنف مزبور را بسیار سنگین توصیف کرد و گفت: اجرای این قانون ضمن کاهش تولید و مصرف طلا در کشور بسیاری از واحدهای تولیدی و فروشگاهی را به ورطه تعطیلی کشاند.

وی با بیان این که روز به روز بر آمار تعطیلی واحدهای تولیدی و فروش طلا و جواهر در کشور افزوده می شود، افزود: علاوه بر این افزایش هزینه تولید طلا در ایران روند قاچاق این کالا را در کشور تسریع بخشید.

کشتی آرای با عنوان این که صنعت طلا در توسعه کارآفرینی، اشتغال افزایی، ارزآوری و... در کشور بسیار نقش آفرین است، بیان کرد: متاسفانه تولید و مصرف طلا در کشور طی پنج سال گذشته به دلیل رکود اقتصادی و مالیات بر ارزش افزوده به یک سوم کاهش یافته است.

وی با اشاره به این جمله که قانون مالیات بر ارزش افزوده نشات گرفته از بی تدبیری و یک اشتباه بزرگ اقتصادی بود، گفت: دریافت مالیات ارزش افزوده از اصل طلا درست نیست و باید از اجرت ساخت مالیات دریافت شود.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر درباره لایحه جدید دولت مبنی بر تغییر درصدهای مالیات بر ارزش افزوده که شامل صنعت طلا نیز می شود، افزود: هم اکنون این لایحه در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.

وی گفت: در جلسات متعددی با نمایندگان مجلس، اعتراض فعالان صنعت طلا نسبت به دریافت مالیات بر ارزش افزوده اعلام شد تا در جریان بررسی این لایحه درباره صنعت طلا تجدید نظر اساسی صورت گیرد.

کشتی آرای در ادامه مطالبه اصلی شاغلان و تولیدکنندگان طلا و جواهر را اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده دانست و یادآورشد: ادامه این رویه صنعت مزبور را با بحران های جدی مواجه خواهد کرد.