آرشیو چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۶، شماره ۵۰۲۲
فرهنگ و هنر
۱۶

کتاب

«کریم زمانی» غزلیات مولانا را شرح می کند

کریم زمانی با بیان این که اثری در دست دارد که تاکنون سابقه تالیف نداشته است، گفت: شرح غزلیات مولانا با نام «دیوان کبیر» یا «دیوان غزلیات» را در دست دارم.

کریم زمانی مولاناپژوه، شارح مثنوی و قرآن پژوه در گفت وگو با فارس به تازه ترین اثر خود اشاره کرد و گفت: در این اثر، غزلیات، بیت به بیت و غزل به غزل شرح داده شده است. البته این کتاب قرار بود دو سال پیش منتشر شود اما به دلیل حجم وسیع کار و دقت در شرح این اثر، چاپ آن به تعویق افتاد و آخرین بازبینی ها در حال انجام است.

زمانی با اشاره به نام دو ناشری که قرار است این اثر را روانه بازار کنند، گفت: شرح غزلیات مولانا قرار است از سوی نشر «قطره» و «شکوه دانش» مشترکا منتشر شود.

پایان عصر شعر؟!

یدالله مفتون امینی با بیان این که شعر ما مخاطب ندارد، می گوید: مخاطبان دیگر شعر متوسط و حتی خوب را هم قبول نمی کنند؛ زیرا شعر اشباع شده است.

این شاعر پیشکسوت در گفت وگو با ایسنا درباره وضعیت مخاطبان شعر، با بیان مطلب بالا گفت: مگر این که سبک، نوع و ژانر شعر بی سابقه باشد و جنبه خلاقیت داشته باشد وگرنه شاعر متوسط دیگر موفق نمی شود. حتی شاعران خوب هم بعد از مدتی فراموش می شوند مگر این که خلاقیت داشته باشند و کاری کنند که بی سابقه باشد.

او با بیان این که دیگر شعری در مجلات منتشر نمی کند، افزود: اغلب مجله های ادبی که منتشر می شود خراب شده است. مسئولان آنها شعرشناس نیستند و سواد کافی ندارند. در واقع مجلات متصدی شعرشناس ندارند که من دیگر بخواهم شعر در مجله چاپ کنم. زمانی که منوچهر آتشی بر شعرها نظارت می کرد یا عنایت سمیعی بر شعرها نقد می نوشت، خوب بود. الان نه کسی نقد می نویسد و نه کسی هست که شعر خوب داشته باشد؛ البته گاهی کسی مختصر گرد و خاکی به راه می اندازد، اما ادامه پیدا نمی کند.