آرشیو سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، شماره ۵۱۰۰
هنر و ادبیات
۱۰

ضمایر

من

صبح دروز، دوشنبه 17 اردیبهشت مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری خودش را به غرفه انتشارات سوره مهر در نمایشگاه کتاب تهران رساند تا در مراسم رونمایی کتاب «اردوگاه اطفال» شرکت کند؛ کتابی که دومین جلد خطرات اسارت احمد یوسف زاده محسوب می شود.

سرهنگی در این مراسم گفت: در جنگ های دفاعی مانند جنگ ما با عراق دیگر کسی جوان و پیر و زن و مرد نیست. مردم در این جنگ ها ناگهان همه در هر سنی که باشند سرباز می شوند و همین ناگهانی سرباز شدن آنهاست که کار دست دشمن شان می دهد. در هشت سال دفاع مقدس دشمن تلاش زیادی کرد تا جلوی این روند گرفته شود. تبلیغات زیادی کردند که بگویند ایرانی ها اطفال و نوجوان هایشان را به جنگ می فرستند اما موج انسانی ایرانی ها در جنگ کاری کرد که مردم تصویری تازه از خود به دنیا نشان دهند.

اسیر و رزمنده 17 ساله نمادی از دنیایی اراده و عشق است که به صحنه نبرد آمده است. رزمنده 17 ساله نه یک نوجوان که یک انسان کامل است.

بخشیاز حرف های سرهنگی اما انتقادی بود، آنجا که گفت: این متن همانند بسیاری از کتاب های خاطرات خالی از احساس نیست. احساس مانند صمغی است که این خاطرات را به هم متصل می کند و نبود آنها چیزی از متن کتاب می کاهد.

من متاسفم که تا به حال حتی یک ورق از نوع رفتار خودمان با اسرای عراقی ثبت نکرده ایم. نگفته ایم که چرا از 20 هزار اسیر عراقی در کشور ما 12 هزار نفر دیگر به عراق برنگشتند و در ایران به زندگی ادامه دادند.

او

یکی از خبرهای خوب تئاتری در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هم این است که قرار است ساعت 15 روز پنجشنبه 20 اردیبهشت، ایوب آقاخانی به غرفه نشر سیراف برود و پنج نمایشنامه جدیدش را که در این انتشاراتی منتشر شده برای دوستدارانش امضا کند. پنج کتاب تازه او «پیاده در مه»، «هفت عصر هفتم پاییز»، «اروندخون»، «زنانی که به بزها خیره شدند» و «نمایشنامه های رادیویی معاصر» نام دارند.