آرشیو یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷، شماره ۷۰۰۰
سلامت
۱۶
پیشگیری و سلامت

درمان سکته مغزی حاد در سایه آگاهی

هر پنج دقیقه یک نفر در کشور دچار سکته مغزی می شود و هر سال 100 هزار مورد جدید سکته مغزی در کشور داریم، دبیر علمی یازدهمین کنگره سکته مغزی با بیان این خبر به «ایران» می گوید: آمار شیوع و بروز سکته مغزی در میان جوانان، به دلیل تغذیه نامناسب و کم تحرکی ناشی از زندگی شهری در حال افزایش است.

دکتر سید حسین آقا میری متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر این که پیشگیری از بروز سکته مغزی بسیار ارزان تر از درمان است، می افزاید: پیشگیری از سکته مغزی به رعایت سبک زندگی سالم و صحیح محدود می شود. به این معنا که هر فردی می تواند با محدود کردن میزان کالری دریافتی، استفاده بیشتر از سبزیجات، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل در کنار تحرک و ورزش، خود را درمقابل سکته مغزی بیمه کند.

این متخصص مغز و اعصاب تاکید می کند: اگر سکته مغزی بموقع تشخیص داده شود قابل درمان است از این رو باید با علائم بروز آن آشنا شویم. این علائم بسیار ساده است که از میان مهمترین آنها می توان به انحراف صورت، عدم قرینگی یا فلج یک طرفه دست و همچنین اختلال در تکلم اشاره کرد.

وی ادامه می دهد: اگر در میان اطرافیانمان متوجه یکی از این سه علامت شدیم باید شک کنیم که او دچار سکته مغزی شده است. در این شرایط باید بلافاصله بیمار را با اورژانس به نزدیک ترین مرکز درمانی منتقل کنیم.دبیر علمی یازدهمین کنگره سکته مغزی تاکید می کند: خوشبختانه برخلاف گذشته که برای سکته مغزی حاد هیچ درمانی وجود نداشت امروزه سکته مغزی قابل درمان است به گونه ای که می توان با استفاده از روش های دارویی و روش های آنژیو پلاستی بیمار را نجات داد و به زندگی طبیعی بازگرداند.

این متخصص مغز و اعصاب تصریح می کند: اگر بیمار در 4ساعت و نیم اول شروع علائم به بیمارستان برسد با استفاده از تزریق دارویی به نام RTPA می توانیم لخته ای که باعث سکته مغزی شده را از بین ببریم، اما اگر به هر دلیلی نتوانیم این دارو را به بیمار تزریق کنیم یا این که بیمار بعد از 4 ساعت و نیم به اورژانس برسد می توان با استفاده از روش های آنژیوپلاستی به نام ترومبوکتومی مکانیکال به صورت مکانیکال، لخته خون مسبب سکته مغزی را از رگ های مغزی بیمار خارج کرد و یک بیمار را از ناتوانی مادام العمر و سربار شدن به جامعه نجات دهیم.