فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:9 Issue: 1, Winter 2008

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:9 Issue: 1, Winter 2008

  • 110 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1387/02/05
  • تعداد عناوین: 19
|
  • مقاله کامل
  • نجمه حاجی علیزاده، همایون بابایی*، سیدنورالدین نعمت الهی ماهانی، سعید عزیزالهی صفحه 1

    مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تاثیر افزودن رتینوئیک اسید به کشت همزمان سلول های کومولوسی و یا فیبروبلاستی، بر میزان تکوین جنین های موش در مراحل مقدماتی رشد انجام شد. جنین های تک سلولی پس از سوپراوولاسیون موش های نژاد NMRI به دست آمدند. سلول های فیبروبلاستی از جنین های موش و سلول های کومولوسی از توده کومولوس-اووسیت گرفته شدند. برای ایجاد یک لایه از سلول های فوق تعداد 105 × 1 سلول در میلی لیتر در داخل قطرات 100 میکرولیتری کشت داده شدند. جنین های جمع آوری شده به طور تصادفی به 6 گروه مختلف آزمایشی تقسیم شدند به طوری که به نیمی از این 6 گروه به میزان 28/0 میکروگرم در هر میلی لیتر، رتینوئیک اسید اضافه شد. گروه های آزمایشی فوق شامل 1: محیط کشت سلول (کنترل 1)، 2: محیط کشت سلول + رتینوئیک اسید (آزمایش 1)، 3: کشت همزمان با سلول های کومولوسی (کنترل 2)، 4: کشت همزمان با سلول های کومولوسی + رتینوئیک اسید (آزمایش 2)، 5: کشت همزمان با سلول های فیبروبلاستی (کنترل 3) و 6: کشت همزمان با سلول های فیبروبلاستی + رتینوئیک اسید (آزمایش 3) بودند. محیط کشت سلول شامل αMEM + 10% FBS + 100 میکروگرم در هر میلی لیتر پنی سیلین + 100 میکروگرم در هر میلی لیتر استرپتومایسین بود. نسبت جنین هایی که بلوک دو سلولی را رد کردند در گروه کنترل 3 در مقایسه با سایر گروه ها به طور معنی دار بالاتر بود (P<0.05). درصد جنین هایی که بلوک دو سلولی را رد کردند و توانستند به مرحله بلاستوسیت برسند در هر دو گروه کشت همزمان با سلول های کومولوسی (کنترل 2، آزمایش 2) مشابه بود ولی افزودن رتینوئیک اسید به کشت همزمان سلول های فیبروبلاستی باعث کاهش تکوین جنین ها به مرحله بلاستوسیت شده بود (2/29% در برابر 7/57%، P<0.05). نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که افزودن رتینوئیک اسید به کشت همزمان سلولی، نمی تواند در رد کردن بلوک و توسعه به مرحله بلاستوسیتی موثر باشد، اگرچه حضور رتینوئیک اسید در محیط کشت تنها ممکن است عبور از مرحله حساس دو سلولی را بهبود ببخشد. همچنین، افزودن طولانی مدت رتینوئیک اسید به سلول هایی که گیرنده سلولی برای رتینول ندارند ممکن است موجب کاهش تکوین جنین ها شود.

    کلیدواژگان: رتینوئیک اسید، کشت همزمان، سلولهای کومولوسی، سلولهای فیبروبلاستی
  • پرویز پرویزی، عارف امیرخانی صفحه 9
    سرژنتومیا سینتونی ناقل طبیعی گونه های انگل لیشمانیای مارمولک و یا سورو لیشمانیا است. این گونه پشه خاکی در اطراف و داخل لانه جوندگان به خصوص موش صحرایی رومبومیس اپیموس فراوان یافت می شود. پشه خاکی سرژنتومیا سینتونی از داخل اصطبل و محل نگهداری حیوانات، بیرون و داخل منازل مسکونی و از اطراف و نیز داخل لانه جوندگان مثل رومبومیس اپیموس از مناطق روستایی چند استان ایران جمع آوری گردید. از سایتوکروم بی میتوکندری این پشه خاکی که یک مارکر وراثتی مادرزادی است جهت کاراکتریزه کردن هاپلوتایپ ها و نیز جمعیت های مختلف این پشه خاکی استفاده شد. آنالیز بر اساس 717 جفت باز (bp) از ژن سایتوکروم بی بود که با ادامه 20 جفت باز ازintergenic spacer and the transfer RNA ser (TCN) gene در مجموع بدون احتساب پرایمرها طول قطعه 737 جفت باز می شد. از ژن ITS-rDNA برای ردیابی و یافتن آلودگی انگل لیشمانیا در پشه خاکی سرژنتومیا سینتونی استفاده گردید. برای 22 عدد پشه خاکی سرژنتومیا سینتونی توالی قطعه 5 سایتوکروم بی، همچنین برای 22 عدد توالی قطعه 3 سایتوکروم بی و برای 19 عدد توالی قطعه بلند سایتوکروم بی به دست آمد. با استفاده از nested PCR ژن ITS-rDNA حداقل دو انگل لیشمانیا میجر و لیشمانیا جربیلی از پشه خاکی سرژنتومیا سینتونی جدا گردید. نیاز به مطالعات بیشتری است تا ثابت گردد که سرژنتومیا سینتونی نقشی را به عنوان ناقل در مناطق ایران با لیشمانیوز پوستی مشترک بازی می کند و نیز نقش مهم این پشه خاکی برای حفظ و نگهداری آلودگی لیشمانیا میجر در جوندگان جربیلیده و در انسان مشخص گردد.
    کلیدواژگان: سایتوکروم بی، ITS، rDNA، سرژنتومیا سینتونی
  • حسن شریفی یزدی، پروانه خضرایی نیا، تقی زهرایی صالحی*، علی محمد بهروزیخواه صفحه 19

    بروسلوز گاوی یکی از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان در سراسر دنیا می باشد که سبب بروز سقط جنین و کاهش باروری در گاو می گردد. برنامه مبارزه با بروسلوز در ایران شامل واکسیناسیون، تست و کشتار گاوهای آلوده می باشد. از این رو شناسایی و تفریق سویه های واکسینال از سویه های فیلدی جدا شده، از اهمیت فراوانی برخوردار است. در این مطالعه به طراحی و ارزیابی واکنش زنجیره ای پلیمراز چندگانه جهت تفریق سویه های واکسن S19 و RB51 از دیگر سویه های فیلدی اقدام گردید. دو زوج پرایمر به کار رفته در این تکنیک، با توجه به جایگاه های ژنی eri و wbo موجود در سکانس DNA که به ترتیب جایگاه های اختصاصی سویه های S19 و RB51 می باشند، انتخاب گردید. کارایی این روش با استفاده از سویه های رفرانس، S19، RB51 و 29 سویه فیلدی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که این روش می تواند ایزوله های بروسلا را به سه گروه مجزا تفکیک کند که شامل سویه های واکسن S19، RB51 و سویه های فیلدی بودند. روش واکنش زنجیره ای پلیمراز در مقایسه با روش رایج سنتی، با موفقیت جهت تفریق سویه های واکسن S19 و RB51 از سویه های فیلدی جدا شده بروسلا، مورد استفاده قرار گرفت.

    کلیدواژگان: واکنش زنجیرهای پلیمراز چندگانه، بروسلا آبورتوس، S19، RB51، ایران
  • رضی الله جعفری جوزانی، محمد طاهری، پروانه خضرایی نیا، فرهید همت زاده صفحه 25
    در این مطالعه توانایی چهار فراورده آنتی ژنی مختلف تولید شده از رده سلولی BLV-FLK در تولید آنتی بادی مونوکلونال علیه پروتئین های ویروس عامل لوکوز گاوان بویژه پروتئین gp51SU مورد بررسی قرار گرفت. این فراورده ها که برای ایمن سازی موش های BALB/c استفاده شدند، عبارت بودند از CL: لیز سلول های BLV-FLK، UF: بخشی از پروتئین های فراورده CL بین 30 و 100 کیلو دالتون، WVP: پیکره های ویروسی تخلیص شده و SP: پروتئین تخلیص شده gp51SU (توسط کروماتوگرافی تعویض یونی). جمعا نه فیوژن موفق توسط پلی اتیلن گلایکول انجام گرفت که منجر به تولید 23 رده هایبریدومای تولید کننده آنتی بادی مونوکلونال علیه پروتئین gp51SU شد. بالاترین نسبت تولید هایبریدومای اختصاصی علیه پروتئین مورد نظر مربوط به فراورده آنتی ژنی SP بود. بر اساس واکنش مشاهده شده از آنتی بادی های مونوکلونال در آزمون وسترن بلاتینگ، آنتی بادی های مونوکلونال به چهار دسته تقسیم شدند: ضد gp51SU، شامل 23 کلون هایبریدومای تولید کننده آنتی بادی، ضد gp30TM، شامل 8 کلون هایبریدوما، ضد Pr72، شامل 5 کلون هایبریدوما و ضد سایر پروتئین های ویروسی، شامل 7 کلون هایبریدوما. بعضی از آنتی بادی های مونوکلونال ضد gp51SU در آزمون وسترن بلاتینگ با بیش از یک باند واکنش دارند که علت این امر را ممکن است بتوان در واکنش آنتی بادی با پیش سازهای پروتئین مورد بحث جستجو کرد.
    کلیدواژگان: آنتیبادی مونوکلونال، ویروس لوکوز گاوان (BLV)، gp51SU
  • غلامرضا هاشمی تبار، غلامرضا رزمی، ابراهیم شهروزیان صفحه 32
    بیماری کیست هیداتید (هیداتیدوزیس) یکی از بیماری های مهم مشترک قابل انتقال بین انسان و حیوان می باشد که به وسیله مرحله لاروی کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس ایجاد می شود. تشخیص بیماری بر مبنای علائم درمانگاهی مشکل است و برای تشخیص قطعی نیاز به روش های تشخیصی سرولوژی می باشد. از روش های سرولوژیکی همچنین می توان در مطالعات اپیدمیولوژیکی استفاده نمود. در مطالعه حاضر امکان استفاده از کیت الایزای تشخیصی هیداتیدوز انسانی برای تشخیص آلودگی درگوسفندان مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 68 نمونه سرم گوسفندی آلوده به کیست هیداتید کبدی که در بازرسی لاشه بعد از کشتار در کشتارگاه صنعتی مشهد آلودگی آن ها به اثبات رسیده بود، جمع آوری شد. همچنین تعداد 11 نمونه سرم غیر آلوده به کیست هیداتید که در بازرسی لاشه علائمی از وجود کیست هیداتید در کبد و ریه آن ها دیده نشده بود، جمع آوری گردید. نمونه های سرمی طبق دستورالعمل شرکت سازنده با روش الایزا مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان داد که در تعداد 68 نمونه سرمی آلوده به کیست هیداتید، تعداد 67 نمونه واجد جذب نوری مثبت واقعی بودند. همچنین در 11 نمونه سرمی منفی تعداد 9 نمونه واجد جذب نوری منفی واقعی بودند. در مطالعه حاضر میزان حساسیت و ویژگی آزمایش به ترتیب 99 و 82% می باشد. با توجه به نتایج به دست آمده، کیت الایزا مورد استفاده در تشخیص هیداتیدوز انسان می تواند در تشخیص آلودگی گوسفندان به کیست هیداتید مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، آنتیبادی، الایزا، گوسفند
  • آرش اسفندیاری، صغری غلامی، علی صفوی صفحه 36
    در این بررسی، مورفولوژی لایه فتورسپتور شبکیه گربه نر تحت تاثیر نور و تاریکی مداوم مورد مطالعه قرار گرفت. 12 گربه سالم بالغ به سه گروه (4 گربه در معرض نور مداوم، 4 گربه در تاریکی مداوم و 4 گربه در گروه کنترل) تقسیم شدند و چشم های هر گروه پس از آزمایش بیرون آورده شد و برای مطالعه با میکروسکوپ الکترونی فیکس شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که ساختار کلی لایه فتورسپتور شبیه به بقیه گونه های مهره داران می باشد. سلول های میله ای بلند و استوانه ای شکل بودند. سلول های مخروطی کوتاه تر و ضخیم تر از سلول های میله ای بودند. در گربه هایی که 24 ساعت در معرض نور مداوم قرار داشتند، تعداد ملانوزوم ها در لایه رنگدانه ای شبکیه، افزایش یافته و قطعه خارجی سلول های میله ای و مخروطی بلند شده بودند. در قطعه داخلی این سلول ها واکوئل های کوچک و افزایش فضای بین سلولی مشاهده شد و تعدادی از هسته های سلول ها متراکم شده بودند. گروهی که در معرض تاریکی مداوم قرار داشتند، تعداد ملانوزوم های کمتری را نشان دادند. در این گروه افزایش فضای بین سلولی و هسته های متراکم بیشتر از گروه های دیگر مشاهده شد.
    کلیدواژگان: واژه هایفتورسپتور، نور مداوم، تاریکی مداوم، گربه
  • فرزانه دهقانی، منیره عزیزی، محمدرضا پنجه شاهین، طاهره طلایی خوزانی، فخرالدین مصباح صفحه 42
    هندوانه ابوجهل یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی مصرف می شود و می تواند مانع از جایگزینی جنین در رحم شود. هدف از این مطالعه بررسی تعداد جنین در هر حاملگی و میزان مرگ و میر در موش های باردار می باشد. 115 موش با پلاک واژنی مثبت به 4 گروه تقسیم شدند به گروه های آزمایش از عصاره هیدروالکلی هندوانه ابوجهل با غلظت های مختلف (30، 60 و 120 میلی گرم/کیلوگرم) و به گروه کنترل حلال عصاره تا روز 17 بارداری خورانیده شد. در روز 17 حیوانات کشته، تعداد موش های باردار و تعداد جنین در هر حاملگی شمارش گردید. نتایج نشان داد که در غلظت 30 میلی گرم/کیلوگرم متوسط تعداد جنین در هر بارداری 2/10 است در حالیکه در گروه های دیگر هیچ جنینی دیده نشد. به علاوه تعداد مرگ و میر در موش های باردار با زیاد شدن غلظت عصاره افزایش یافت. بنابراین به نظر می رسد که هندوانه ابوجهل سبب کاهش تعداد جنین و افزایش میزان مرگ و میر در موش های باردار می شود که با افزایش غلظت عصاره رابطه مستقیم دارد.
    کلیدواژگان: بارداری، هندوانه ابوجهل، جنین، موش
  • پرویز تاجیک، محمدرضا حسن نژاد لمسو صفحه 46
    بیضه های شترهای یک کوهانه در فصل تولید مثلی و غیر تولید مثلی در یک کشتارگاه محلی جمع آوری گردید. اسپرم از قسمت های مختلف اپیدیدیم (سر، بدنه و دم) گرفته و به طور مجزا روی لام قرار داده شد، با ائوزین نیگروزین رنگ آمیزی و با خشک کن موی خشک شد و سپس به آزمایشگاه منتقل گردید. در آزمایشگاه لام ها در زیر میکروسکوپ نوری جهت ارزیابی میزان اسپرم های زنده و میزان اسپرم های دارای قطره پروتوپلاسمی مورد بررسی قرار گرفتند. میزان اسپرم های زنده 83، 90 و 86% در فصل تولید مثل و 80، 82 و 5/90% در فصل غیر تولید مثل برای قسمت های سر، بدنه و دم اپیدیدیم بود، که اختلاف معنی داری را در بین آن ها نشان نداد. همچنین هیچ اختلاف معنی داری بین درصد اسپرم های زنده بیضه های راست و چپ وجود نداشت. میزان اسپرم های زنده دارای قطره پروتوپلاسمی در فصل تولید مثل به ترتیب 66، 70 و 74% برای سر، بدنه و دم اپیدیدیم بود و در فصل غیر تولید مثل برای این قسمت ها به ترتیب 73، 70 و 82% بود که از نظر آماری اختلاف معنی داری بین آن ها وجود نداشت. همچنین اختلاف معنی داری بین بیضه های راست و چپ و بین فصل های تولید مثل و غیر تولید مثل وجود نداشت. نتیجه گیری می شود که اسپرم را می توان از هر قسمت بیضه به دست آورد.
    کلیدواژگان: شتر، اسپرم اپیدیدیمی، قطره پروتوپلاسمی
  • مهندس حمیدرضا پورنهاوندی، محمد جواد ضمیری * صفحه 51

    در این آزمایش، تاثیر خوراندن مقادیر صفر (E0C0، n = 10)، 8 (E8C0، n = 10) و 10 (E10C0، n = 10) میلی گرم افدرین به ازای هر کیلوگرم وزن متابولیکی و یا مخلوط افدرین/کافئین با نسبت های 8 میلی گرم افدرین/80 میلی گرم کافئین (E8C80، n = 10) و یا 10 میلی گرم افدرین/100 میلی گرم کافئین (E10C100، n = 7)، به ازای هر کیلوگرم وزن متابولیکی بر ترکیب بدن و خون بره های نر هشت ماهه ی نژاد مهربان در یک دوره تغذیه 95 روزه بررسی شد. خوراک به صورت اختیاری و افدرین و کافئین به صورت محلول در آب، تغذیه شدند. وزن پایانی و نرخ افزایش وزن روزانه در تیمار افدرین/کافئین، کاهش یافت. درصد لاشه تغییر معنی داری نشان نداد اما میزان افت لاشه در تیمار E10C100 کمتر از گروه شاهد بود (3/1 در برابر 2%). مخلوط افدرین و کافئین موجب افزایش پروتئین و کاهش ماده خشک و چربی گوشت لاشه شد. چربی حفره های درونی تحت تاثیر مخلوط افدرین/کافئین کاهش معنی داری نشان داد. غلظت گلوکز سرم خون در اثر تیمار افزایش یافت. افدرین، کلسترول سرم را افزایش داد، اما مخلوط افدرین/کافئین، تغییر معنی داری در کلسترول سرم ایجاد نکرد. پروتئین تام سرم تحت تاثیر تیمارهای E8C0 و E10C100، در مقایسه با تیمار شاهد، افزایش اندک و معنی داری نشان داد اما غلظت کل لیپید و تری گلیسریدهای سرم تفاوت معنی داری نشان نداد. یافته های این آزمایش نشان داد که خوراندن مخلوطی از افدرین و کافئین، می تواند ترکیب لاشه ی گوسفندان دنبه دار را تغییر دهد. بهترین مقدار مصرف خوراکی این ترکیب در آزمایش کنونی، 10 میلی گرم افدرین و 100 میلی گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم وزن متابولیکی بود.

    کلیدواژگان: افدرین، کافئین، بتا آگونیست، بره های مهربان، ترکیب لاشه
  • دکترصادق رهبری، صدیقه نبیان، زهره خاکی، ناصر علیدادی، جواد اشرفی هلان صفحه 59
    به منظور بررسی علایم بالینی، خون شناسی و ضایعات آسیب شناسی اقدام به ایجاد آلودگی تجربی در بره ها نمودیم. تعداد 18 بره 4 تا 6 ماهه انتخاب و به سه گروه کنترل، واجد طحال و فاقد طحال تقسیم گردیدند. پس از تزریق وریدی خون آلوده به بابزیا اویس به گروه واجد طحال و فاقد طحال، حیوانات مورد بررسی روزانه قرار گرفتند. اطلاعات بالینی، دوره پارازیتمی، زمان مرگ و نتایج آزمایش های هماتولوژیک و سرولوژیک مورد توجه قرار گرفت. در بره های بیمار افزایش دما در طی مدت 2 تا 4 روز پس از تلقیح و علایم دیگری مانند بی اشتهایی، کم خونی، زردی و هموگلوبینوری مشاهده گشت. در حیوانات واجد طحال دمای بدن در چهارمین روز پس از اوج تب به حد طبیعی برگشت و پارازیتمی در 4 بره محو گردیده و در سایر بره ها، علایم حاد بیماری سبب تلف شدن دام شد. پارازیتمی در گوسفندان فاقد طحال حدود 7% و در واجد طحال ها حداکثر 1% بوده است. در هر دو گروه آلوده تعداد گلبول های قرمز، هماتوکریت و میزان هموگلوبین پس از ظهور پارازیتمی به شدت کاهش یافته و به کمترین سطح خود رسید. تعداد لکوسیت ها نیز کاهش یافت. سطح بیلی روبین گروه آلوده افزایش یافته و در روزهای بین 14 تا 16 پس از آلودگی به بالاترین مقدار خود رسید. همچنین، AST-BUN و سطح کراتینین اندکی افزایش یافت. در این آلودگی تجربی بیشترین ضایعات آسیب شناسی مربوط به کلیه ها و ریه ها بوده است. ادم آلوئولی حاد نفوذ نوتروفیل ها و ماکروفاژها در بافت بینابینی ریه و همچنین گلومرولیت پرولیفراتیو اتساع مویرگ ها و نکروز توبولار حاد نیز مشاهده گشت.
    کلیدواژگان: بابزیا اویس، بابزیوز گوسفندی، گوسفند، خونشناسی، آسیبشناسی
  • گوپلان کتیراوان، ماریموتا تیروناواکاراسو صفحه 65
    مطالعه ای به منظور ارزیابی تمایل به پرداخت (WTP) دامداران ایالت شبه جزیره ای تامیل نادو واقع در جنوب هند جهت دریافت خدمات بهداشتی سالانه به دام های شیری انجام گرفت. گستره ایالت بر اساس خط مبنای توسعه ی اولیه به دو منطقه با دامداری توسعه یافته (LD) و دامداری توسعه نیافته (LUD) تقسیم گردید. از روش ارزیابی مشروط (CV) برای ارزیابی حداکثر WTP دامداران برای دریافت دو نوع خدمات بهداشتی استفاده شد: 1) تامین خدمات بهداشتی در مراکز دامپزشکی دولتی (درون-مرکزی) و 2) تامین خدمات بهداشتی در محل زندگی دامدار (سر مزرعه). شکلی از کارت پرداخت (PC) برای ارزیابی حداکثر WTP دامداران جهت دریافت خدمات بهداشتی به گاوها و گاومیش ها به کار گرفته شد. از روش حداکثر راست نمایی فاصله روی نقاط میانی استفاده شد. به طور کلی، میانگین WTP دامداران برای دریافت خدمات بهداشتی سالانه در مراکز دامپزشکی دولتی (درون-مرکزی) برای گاوها، 34/202 روپیه بود. در حالیکه WTP دامداران برای دریافت همین خدمات در محل زندگی دامدار (سر مزرعه)، 66/261 روپیه محاسبه گردید. به همین ترتیب میانگین WTP دامداران برای دریافت خدمات بهداشتی سالانه برای گاومیش ها، 78/135 روپیه در مراکز دامپزشکی دولتی (درون-مرکزی) و 20/186 روپیه در محل زندگی دامدار (سر مزرعه) بود. میانگین ارزش WTP بیان شده برای دریافت خدمات در مراکز دامپزشکی دولتی و در محل زندگی دامدار در مناطق با دامداری توسعه یافته در مقایسه با مناطق با دامداری توسعه نیافته، بالاترین میزان را نشان داد که زمینه ای برای جبران هزینه های افزایش یافته را ایجاد می کند. این تخمین های WTP، معیاری را برای بازیابی هزینه ها نشان می دهد که می تواند به جای ارائه رایگان خدمات گسترش یافته جاری مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این می تواند کلیدی برای طراحی سیاست vet-claim که همسو با سیاست medi-claim برای انسان هاست، باشد.
    کلیدواژگان: WTP، کارت پرداخت، رگرسیون فاصلهای، حیوانات شیرده، هند
  • عبدالله جمشیدی، محمدرضا باسامی، دکترمریم رسولی صفحه 72
    باکتری اشریشیا کولای سروتیپ O157:H7 یکی از باکتری های مهم بیماری زای انسانی است که موجب عوارض کولیت خونریزی دهنده (HC)، سندرم همولیتیک-اورمیک (HUS) و ترمبوتیک-ترمبوسیتوپنیک پورپورا (TTP) می گردد. در این مطالعه تعداد یکصد نمونه گوشت چرخ کرده به صورت تصادفی در ماه های خرداد و تیر سال 1384 از فروشگاه های عرضه گوشت در سطح شهرستان مشهد جمع آوری گردید و در محیط کشت آبگوشت تریپتیک سوی اصلاح شده (m-TSB) غنی سازی گردید. سپس در محیط آگار سوربیتول مک کانکی حاوی سیفیکسیم و تلوریت پتاسیم (CT-SMAC) کشت داده شد. از کلنی های غیر تخمیر کننده سوربیتول، ابتدا آزمایش های بیوشیمیایی جهت تایید باکتری اشریشیا کولای صورت گرفت، سپس تست PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن های کد کننده آنتی ژن های O157 و H7 انجام گردید. در این مطالعه از تعداد 7 نمونه، باکتری اشریشیا کولای غیر تخمیر کننده سوربیتول جداسازی گردید و در تست PCR فقط یک نمونه به عنوان سروتیپ O157:H7 مورد تایید قرار گرفت. تست PCR که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت ممکن است به عنوان جایگزینی برای تست های ایمونولوژیک که حضور آنتی ژن های پیکری و تاژکی را مشخص می کنند مطرح باشد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کولای O157:H7، کشت مرسوم، واکنش زنجیرهای پلیمراز
  • بهنام مشگی، علی اسلامی، فرهید همت زاده صفحه 77
    فاسیولوزیس در ایران بیماری انگلی با اهمیتی در انسان و دام محسوب می شود. معمولا عامل آلودگی شامل یک یا دو گونه می باشد. در بررسی حاضر الگوی الکتروفورتیک پادگن های بدنی و دفعی-ترشحی فاسیولا هپاتیکا و فاسیولا ژیگانتیکا توسط روش سدیم دودسیل سولفات پلی اکریلامید ژل الکتروفورزیس (SDS-PAGE) تعیین گردید. پادگن بدنی و دفعی-ترشحی بعد از جمع آوری ترماتودهای بالغ از مجاری صفراوی به ترتیب با هموژنیزاسیون و انکوباسیون آن ها تهیه شد. الگوی الکتروفورتیک پادگن دفعی-ترشحی در هر دو گونه مشابه و با داشتن 6 باند پروتئینی به وزن مولکولی 42، 33، 24، 20، 16 و 15 کیلو دالتون مشخص شد. ولی در پادگن بدنی فاسیولا ژیگانتیکا 11 باند پپتیدی (68، 62، 60، 57، 46، 42، 36، 33، 24، 22 و 18 کیلو دالتون) و در فاسیولا هپاتیکا 8 باند پپتیدی (62، 46، 42، 36، 33، 24، 22 و 18 کیلو دالتون) مشاهده شد. با توجه به اختلاف بین الگوی پروتئینی پادگن بدنی و شباهت پادگن دفعی-ترشحی در بین دو گونه فاسیولا مطالعات بیشتری در مورد اهمیت پادگن های مربوطه جهت تهیه واکسن و تشخیص سرمی فاسیولوزیس انسانی و حیوانی باید صورت پذیرد
    کلیدواژگان: فاسیولاهپاتیکا، فاسیولاژیگانتیکا، پادگن، الکتروفورز
  • گزارش علمی
  • عبدالحمید میمندی پاریزی، امین بی غم، عباس روشن قصرالدشتی صفحه 81
    یک بز چهار ساله ماده از نژاد بومی با تاریخچه بی اشتهایی و عدم دفع به درمانگاه دانشکده دامپزشکی شیراز ارجاع شد. بز مزبور تحت لاپاراتومی قرار گرفت. حین اکتشاف مشخص شد انسداد پیلور و جابجایی شیردان رخ داده است. یک فیتوبیزور توپی شکل باعث انسداد پیلور شده بود. وضعیت بز مزبور یک ماه بعد از عمل رضایت بخش بود. در این بیمار نتیجه گیری شد که جابجایی شیردان متعاقب انسداد شیردان رخ داده است.
    کلیدواژگان: جابجایی شیردان به سمت چپ، پیلور، انسداد، فیتوبیزور، بز
  • احمدرضا موثقی، غلامرضا رزمی صفحه 84
    انگل های جنس گونژیلونما، نماتودهایی هستند که عموما نشخوارکنندگان و به ویژه گوسفند و بز را آلوده می کنند. یک راس الاغ ماده 11 ساله با سابقه کولیت حاد به بیمارستان آموزشی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد ارجاع داده شد. در بررسی پس از مرگ، خطوط زیگزاگ متعدد به رنگ سفید مایل به صورتی در مخاط مری و معده وجود داشت که حاوی کرم های طویل سفید رنگ بودند. پس از مطالعه میکروسکوپیک انگل از نوع گونژیلونما پولکروم تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: نماتود، گونژیلونما، الاغ
  • کتایون اسکویی زاده، شهرام جمشیدی، جواد اشرفی هلان، عباس وشکینی صفحه 87
    یک سگ 4 ساله ماده نژاد پینچر مینیاتوری با سابقه کاهش وزن، رخوت و استفراغ که از 40 روز پیش شروع شده بود به بیمارستان دام های کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ارجاع گردید. بیمار به زردی شدید، اسهال مزمن و حضور چربی در مدفوع نیز مبتلا بود. تلاش های به عمل آمده به منظور نجات جان بیمار موفقیت آمیز نبود و در نهایت با وخیم تر شدن علائم، حیوان به دلیل شوک هیپوولمیک و عدم تعادل الکترولیتی تلف شد. در کالبدگشایی بدن دچار لاغری شدید بود و در عین حال زردی بارز نیز وجود داشت. تومور سفتی با منشاء پانکراس به داخل صفاق منتشر شده بود که در چند نقطه با دئودنوم اتصال یافته بود. در برخی از غدد لنفاوی موضعی و کبد نیز متاستاز ایجاد شده بود. بر اساس شاخص های هیستوپاتولوژیک توده شکمی به عنوان آدنوکارسینوم تقریبا تمایز یافته بخش برون ریز پانکراس مورد تشخیص قرار گرفت.
    کلیدواژگان: آدنوکارسینوم، سگ، بخش برونریز پانکراس، هیستوپاتولوژی، زردی
  • داریوش وثوق، مجید مسعودی فرد، دکترعلیرضا وجهی، محمد ملازم، عباس وشکینی صفحه 92
    این مطالعه به منظور ارزیابی التراسونوگرافی سه بعدی چشم سگ و به دست آوردن محور طولی چشم انجام گرفت. دوازده قلاده سگ مخلوط شامل 6 قلاده نر و 6 قلاده ماده انتخاب شدند و با استفاده از پراب 5 تا 12 مگاهرتز دستگاه التراسونوگرافی مورد بررسی قرار گرفتند و محور طولی چشم مابین قرنیه و دیسک بینایی در تصاویر سه بعدی اندازه گیری شد. اندازه های به دست آمده از محور چشم توسط تست آماری t جفتی مورد ارزیابی قرار گرفت. به دلیل امکان چرخش در تصاویر حاصل جزئیات بیشتری از ساختار چشم قابل بررسی بود. در تصاویر سه بعدی جسم زجاجیه، اتاقک قدامی و کرتکس و هسته عدسی به صورت مجزا و ان اکو تا هیپواکو خود را نمایان می کردند در حالی که کپسول قدامی و خلفی و دیسک بینایی هیپراکو دیده می شدند. میانگین اندازه محور طولی چشم در نرها 9/0 ± 7/20 میلی متر و در ماده ها 6/0 ± 3/26 میلی متر بود به گونه ای که اختلاف معنی داری بین چشم نر و ماده مشاهده شد، اما اختلاف معنی داری بین چشم راست و چپ مشاهده نگردید. نتایج تصاویر سه بعدی نشان داد که تفسیر یافته های تصاویر به دست آمده در تمامی محورهای فضایی چشم به صورت دقیق تری قابل بررسی است.
    کلیدواژگان: التراسونوگرافی سه بعدی، چشم، محور طولی
  • Summaries in Persian
    صفحه 95
  • Authors Guide
    صفحه 106
|
  • Hajializadehn., Babaeih., Nematollahi-Mahani, S. N., Azizollahi, S Page 1

    This study was designed to examine the effects of retinoic acid adding to cumulus and/or fibroblast cells monolayer on the development of mouse early embryos. One-cell mouse embryos were obtained from NMRI mice after superovulation by an intraperitoneal injection of 5 IU equine chorionic gonadotrophin (eCG) followed 48 hrs later by 5 IU human chorionic gonadotrophin (hCG). Mouse embryonic fibroblasts (MEF) were obtained from mouse fetuses and cumulus cells (CC) were prepared from mouse cumulus-oocyte complexes (COCs). To produce monolayer of cumulus and fibroblast cells, 1.0 × 105 cells/ml were plated into culture dishes in 100 µl droplets. The collected mouse embryos were cultured randomly into six different conditions, being supplemented (experiment, Exp) or not (control, Con) with 0.28 µg/ml of retinol acetate methyl-β-cyclodextrin (RA) for 96 hrs at 37°C in 5% CO2 in air, including: (1) culture media only (Con 1); (2) culture media plus RA (Exp 1); (3) co-culture with CC (Con 2); (4) co-culture with CC plus RA (Exp 2); (5) co-culture with MEF (Con 3) and (6) co-culture with MEF plus RA (Exp 3). The culture medium was Alpha Modification of Minimum Essential Medium Eagle (α-MEM) + 10% fetal bovine serum (FBS) with 100 IU/ml penicillin and 100 µg/ml streptomycin. The proportions of embryos passing the two-cell block were significantly higher in the MEF (Con 3) group compared to the other treatment groups (P<0.05). The percentage of the two-cell passed embryos developing to the blastocyst stage was significantly higher in the co-culture groups than that of the culture medium alone (P<0.05). After 96 hrs in culture, the rate of blastocyst stage for both groups of CC co-culture treatment (Con 2 and Exp 2) was identical but, adding RA into the MEF co-culture (Exp 3) resulted significantly lower in vitro development than that of the Con 3 group (29.2% vs. 57.7%, P<0.05). These results suggest that supplementation of co-culture groups with RA could not affect the embryos passing the block and developing to the blastocyst stage, although the presence of RA into the culture medium alone may improve passing the critical two-cell stage. Also, in vitro addition of RA to cells without receptors for retinol during long term co-culture may result early embryonic growth retardation.

    Keywords: Retinol acetate, Co, culture, Cumulus cell, Fibroblast
  • Parvizip., Amirkhani, A Page 9
    Sergentomyia sintoni is the natural vector of Sauroleishmania species of lizards. This sandfly is abundance in and around the burrows of great gerbils. S. sintoni was collected from peridomestic animal shelters, inside and around houses and also from the nearby burrows of the gerbil reservoir hosts, Rhombomys opimus, in several provinces of Iran. Mitochondrial Cytochrome b (Cyt b) of sandflies, which is a maternally-inherited gene marker was used to characterize different haplotypes and populations of this sandfly. The analyses were based on the last 717 bp of the Cyt b gene followed by 20 bp of intergenic spacer and the transfer RNA ser (TCN) gene, i.e. the 737 bp fragment (without primers) amplified with the primers CB1-SE and CB-R06. The ITS-rDNA gene was also used to find Leishmania infections in S. sintoni. Cyt b 5´ fragment sequences were obtained from 22 S. sintoni, Cyt b 3´ fragment sequences were also obtained from 22 and Cyt b Long fragment sequences were obtained from 19 S. sintoni. By using nested PCR of ITS-rDNA gene, at least two species of L. major and L. gerbilli s.l. were found in S. sintoni. It needs further studies for considering the vectorial role of S. sintoni in ZCL foci, it’s important role in maintaining L. major infections in the great gerbil and transmitting Leishmania species to people and among the reservoir hosts.
    Keywords: Cytochrome b, ITS, rDNA, Sergentomyia sintoni
  • Sharifi Yazdih., Khazraiiniap., Zahraei Salehit., Behroozikhah, A. M Page 19

    Bovine brucellosis is a zoonotic disease distributed worldwide and characterized by abortion and reduced fertility in cows. Since brucellosis eradication programme in Iran uses vaccination, test, slaughter and quarantine as control measures, it is essential to distinguish vaccine strains from strains that cause infections among vaccinated cattle herds. We developed and evaluated a multiplex polymerase chain reaction (PCR) assay to identify and differentiate the vaccine strains from wild field isolates, including all Brucella types usually found in cattle in Iran. Two pair primers were used to amplify eri and wbo regions of DNA sequences those strain-specific targets for B. abortus S19 and RB51 vaccine strains. This multiplex PCR method evaluated with DNA from reference strains, two vaccine strains and 29 field strains of Brucella. The results showed that the multiplex PCR can differentiate Brucella isolates into three categories: strain 19 (S19), strain RB51 and field strains. This PCR assay was successfully used, compared with traditional method to differentiate of S19 and RB51 from field Brucella isolates.

    Keywords: Multiplex PCR, Brucella abortus, S19, RB51, Iran
  • Jafari Jozanir., Taherim., Khazraiiniap., Hemmatzadeh, F. Page 25
    The objective of this study was to compare different antigen preparations to produce monoclonal antibodies against bovine leukaemia virus gp51SU. The four antigen preparations for immunization of BALB/c mice were: CL: BLV-FLK cell lysate, UF: a fraction of CL (between 30 and 100 kDa), WVP: whole virus particles and SP: with ion exchange chromatography, gp51SU was semipurified. A total of nine successful fusions were performed which resulted in production of 23 monoclonal antibodies (mAbs) specific against gp51SU. The highest ratio of specific hybridoma colonies in each fusion was with SP preparation. Based on the reactivity of the mAbs in Western blotting, mAbs were classified into four groups: anti-gp51SU (23 mAbs), anti-gp30TM (8 mAbs), anti-Pr72 (5 mAbs) and antibodies against other viral proteins (7 mAbs). Some of the anti-gp51SU mAbs reacted with more than one band in Western blotting, suggesting that these colonies recognized not only gp51SU but also its precursors.
    Keywords: Monoclonal antibody, Bovine leukaemia virus (BLV), gp51SU
  • Hashemitabar, G. R., Razmi, G. R., Shahroozian, A Page 32
    Cystic hydatid disease (hydatidosis) is one of the most important zoonosis that is caused by the larval stage of Echinococcus granulosus. As its diagnosis by clinical symptoms alone is difficult and confusing, serologic diagnostic techniques are used to confirm the disease. These techniques can also be used for epidemiologic studies. The present study was performed with a commercial human enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) kit for the diagnosis of hydatidosis in sera collected from sheep with hydatidosis. Sera were collected from 68 cases of hydatidosis proven by inspection of hydatid-infested livers and lungs of the sheep slaughtered in Mashhad abattoir and also from 11 healthy cases. Sera samples were examined by ELISA kit. The results showed that out of 68 cases of hydatidosis in sheep, 67 samples had positive absorbance. Also from 11 healthy samples, 9 had negative absorbance value. The sensitivity and specificity of the test were 99 and 82%, respectively. Therefore, it can be concluded that it is possible to use human ELISA kit for the diagnosis of hydatidosis in sheep.
    Keywords: Echinococcus granulosus, Antibody, ELISA, Sheep
  • Esfandiaria., Gholamis., Safavi, A Page 36
    The morphology of retinal photoreceptor layer was studied in continuous light-exposed and dark-adapted domestic male cats (Felis catus). The eyes of 12 healthy adult cats (4 in continuous light-exposed group, 4 in continuous dark-adapted group, and 4 in control group) were routinely fixed and studied by electron microscope. Results showed that the general structure of photoreceptor layer in this animal was the same as other species; rods were elongated and slender cells. Cone photoreceptors were shorter and stouter than rod photoreceptors. Cats exposed to continuous light for 24 hrs showed increased numbers of melanosome in retinal epithelial layer. The outer segments of rods and cones were long. Vacuoles increased the extracellular space and some condensed nuclei were observed in the inner segments. Continuous dark-adapted group showed a few melanosomes. In this group, the extracellular space, large swelling and condensed nuclei were more than those in other groups.
    Keywords: Photoreceptor, Continuous light, Continuous dark, Cat
  • Dehghanif., Azizim., Panjehshahin, M. R., Talaei-Khozanit., Mesbah, F Page 42
    Citrullus colocynthis (CCT) is used in traditional medicine to inhibit the implantation of embryos. The objective of this study was to determine the number of embryos per pregnancy and the mortality rate in pregnant mice. 115 vaginal plug-positive mice were divided into 4 groups. The animals were given 30, 60 and 120 mg/kg hydroalcoholic extract of CCT until 17th day of gestation. Control group was fed with solvent. At the day 17, the animals were sacrificed and the number of pregnant mice and embryos per pregnancy were counted. We found that while in 30 mg/kg group the mean number of embryos per pregnancy was around 10, no embryo was found in other groups. Furthermore, 3 out of 30 mice in 30 mg/kg group died, while in 60 mg/kg and 120 mg/kg groups the number of death was 7 and 14, respectively. In conclusion, CCT reduces the number of embryos and increases the mortality rate in pregnant mice in a dose-dependent manner.
    Keywords: Pregnancy, Citrullus colocynthis, Embryo, Mice
  • Tajikp., Hassan-Nejad Lamsoo, M. R Page 46
    Testicles were isolated from dromedary camels in a local slaughterhouse at breeding and non-breeding seasons. Sperms were recovered from different parts of the epididymis (caput, corpus and cauda) and stained separately on slide glasses by eosin nigrosin staining method and dried by a hair dryer and carried to the laboratory. In the lab, slides were observed for evaluation of the proportion of live sperms and the proportion of sperms with cytoplasmic droplets under a light microscope. The proportions of live sperm cells were 76.8, 86.9 and 88.8% for caput, corpus and cauda epididymis, respectively. In the left testicle these values were 85.3, 83.1 and 88.4 for caput, corpus and cauda epididymis, respectively. No significant difference was also observed in the live sperm cells obtained from right and left testicles. The proportions of live sperm cells were 83, 90 and 86% in breeding and 80, 82 and 90.5% in non-breeding seasons for caput, corpus and cauda epididymis, respectively, which were not significantly different. The proportions of live sperms with protoplasmic droplets were 66, 70 and 74% in breeding and 73, 70 and 82% in non-breeding seasons for caput, corpus and cauda epididymis, respectively, which were not significantly different. The proportions of live sperms with protoplasmic droplets were significantly different neither among right and left testicles nor in different parts of epididymis. We concluded that sperm cells could be obtained from every part of the epididymis.
    Keywords: Camel, Epididymal sperm, Protoplasmic droplets
  • Poornahavandi, H. R., Zamiri, M. J Page 51

    The effect of ephedrine at 0 (E0C0, n = 10), 8 (E8C0, n = 10) and 10 (E10C0, n = 10) mg per kg metabolic body weight or mixture of ephedrine/caffeine, at doses of 8 mg ephedrine/80 mg caffeine (E8C80, n = 10), or 10 mg ephedrine/100 mg caffeine (E10C100, n = 7), per kg metabolic body weight on body composition of feedlot Mehraban ram lambs (8-month-old) was studied. The lambs were fed for 95 days with a fattening ration ad lib., and ephedrine and ephedrine/caffeine, dissolved in distilled water, were drenched daily. The control sheep (E0C0) were drenched with distilled water only. Ephedrine/caffeine mixture caused a significant decrease in weight and daily gain. Dressing percentage was not affected by treatment, but carcass depreciation (shrinkage) was significantly reduced in E10C100 treatment (1.3% vs. 2.0 in control lambs). The mixture significantly increased the crude protein (in dry matter) but decreased dry matter and fat contents of the carcass meat. Internal fat (absolute values and as a percentage of slaughter weight) was significantly higher in the control sheep as compared with other groups. Serum glucose concentration was significantly lower in the control than in other groups. Serum cholesterol levels increased in groups receiving the ephedrine (E8C0 and E10C0) compared with the control, but caffeine returned their values to the control levels. Total serum protein level increased slightly but significantly in E8C0 and E10C100 groups, and serum total lipid and triacylglycerol levels did not change significantly. The results showed that oral administration of ephedrine/caffeine altered the body composition of Mehraban fat-tailed rams, and that feeding of 10 mg ephedrine and 100 mg caffeine per kg metabolic body weight (E10C100) was most effective in changing the body composition.

    Keywords: Ephedrine, Caffeine, Beta, agonists, Mehraban lamb, Carcass composition
  • Rahbaris., Nabians., Khakiz., Alidadin., Ashrafihelan, J Page 59
    Studies on the pathogenesis of Babesia ovis infection following blood transfusion of infected blood to sheep with intact spleen and splenectomised sheep showed that all animals developed fever concurrent with a parasitaemia that were occurred within 2-4 days post-inoculation (dpi), clinical signs of disease were severe and included varying degrees of anorexia, listlessness, anaemia, moderate jaundice and haemoglobinuria. In intact animals, the hyperthermia returned to normal on the fourth day after the peak pyrexia and parasitaemia was eliminated within the course of the disease in four cases. However, other cases which had severe clinical signs of the disease were died. The parasitaemia reached a maximum of 7% in splenectomised sheep 7-8 dpi; in animals with intact spleen, the parasitaemia was much lower and reached to a maximum of 1%. In both of the infected groups, the red cell counts, haematocrit and haemoglobin concentration fell soon after the appearance of parasitaemia, reaching their lowest levels simultaneously with the peak parasitaemia. The total leukocyte counts were significantly decreased. The total serum bilirubin levels of the infected group rose above the normal and peaked on 14-16 dpi; the rise in AST, BUN and creatinine levels were slight. The kidneys and lungs were the organs most severely affected by experimental infection with B. ovis. Acute alveolar oedema and infiltration of neutrophils and macrophages in interstitial tissue were present, acute diffuse proliferative glomerulitis, congestion and stasis in glomerular capillaries and acute tubular necrosis were also present.
    Keywords: Babesia ovis, Ovine babesiosis, Sheep, Haematology, Pathology
  • Kathiravang., Thirunavukkarasu, M Page 65
    A study was undertaken in southern peninsular state of India, the Tamil Nadu State, to assess the farmers’ “Willingness to pay” (WTP) for receiving annual health care services to their dairy animals. The districts of the state were categorized as “Livestock developed” (LD) and “Livestock under developed” (LUD) based on initial base line developed. Contingent valuation (CV) approach was used to study the farmers’ maximum WTP value for two types of health care services: (a) providing health care services at government veterinary centres (in-centre) and (b) extending health care services at farmers’ doorsteps (farm gate). A payment card (PC) format was used to assess the farmers’ maximum WTP for receiving health care services to cows and buffaloes. The Maximum Likelihood Interval technique was used on interval midpoints. Overall mean WTP value for annual health care services in cows was INR 202.34 for in-centre services, while it was INR 261.66 for home services. Similarly, overall mean WTP value for annual health care services in buffaloes was INR 135.78 for in-centre services and INR 186.20 for farm gate services. The mean stated WTP values for both in-centre and at home services in the LD districts were highest as compared to LUD districts, leaving a scope for increased cost recovery. These WTP estimates exhibited the scope of cost recovery measure that can be implemented in lieu of free services extended currently, besides presenting a clue for designing a “vet-claim” policy in line with “medi-claim” policy for humans.
    Keywords: WTP, Payment card, Interval regression, Dairy animals, India
  • Jamshidia., Bassami, M. R., Rasooli, M Page 72
    Escherichia coli O157:H7 is an important human pathogen causing haemorrhagic colitis, haemolytic-uraemic syndrom and thrombotic thrombocytopenic purpura. In this study, 100 ground beef samples were collected randomly from beef markets in June 2004. For isolation of the bacteria, samples were firstly enriched in modified trypticase soy broth, followed by plating onto sorbitol MacConkey agar supplemented with cefixime and potassium tellurite. Consequently, the suspected non-sorbitol fermenting (NSF) colonies were confirmed by biochemical tests and employed for polymerase chain reaction (PCR) assay, using primers specific for O157 and H7 antigens gene. In this study, 7 NSF E. coli colonies were isolated; in PCR assay only one of them confirmed as E. coli O157:H7. The PCR assay employed in this study may be a possible alternative to immunological assays which detects somatic and flagellar antigens.
    Keywords: Escherichia coli O157:H7, Culture method, Polymerase chain reaction
  • Meshgib., Eslamia., Hemmatzadeh, F Page 77
    Human fascioliasis due to unknown species and animal fascioliasis caused by both or one of Fasciola spp. are commonly seen in Iran. To compare electrophoretic patterns of somatic and excretory-secretory antigens of F. hepatica and F. gigantica by sodium dodecyl sulphate polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE), the adult flukes were collected from infected slaughtered bovine livers. E/S and somatic antigens were prepared by incubation and homogenizing of adult flukes, respectively. The antigens were electrophoresed using SDS-PAGE. Following SDS-PAGE, E/S proteins of F. hepatica and F. gigantica were characterized by the presence of 6 common major peptide bands with molecular weights of 15, 16, 20, 24, 33 and 42 kDa. Differences between F. hepatica and F. gigantica somatic proteins were noticed. F. gigantica had 11 major protein bands with molecular weights of 18, 22, 24, 33, 36, 42, 46, 57, 60, 62 and 68 kDa, whereas F. hepatica had proteins characterized by 8 distinct bands with molecular weights of 18, 22, 24, 33, 36, 42, 46 and 62 kDa.
    Keywords: Fasciola hepatica, Fasciola gigantica, Electrophores, Antigen
  • Meimandi Parizia., Bighama., Rowshan Ghasrodashti, A Page 81
    A 4-year-old female native goat with the history of inappetence and no defecation was referred to the Department of Clinical Sciences, School of Veterinary Medicine of Shiraz, Shiraz, southern Iran. During exploratory laparotomy, pyloric obstruction and displacement of the abomasum to the left side was observed. Obstruction of pylorus was due to a ball-shaped phytobezoar. The goat was followed and had a good condition one month after the operation. It was concluded that the displacement of the abomasum to the left side has been occurred subsequent to the abomasal obstruction.
    Keywords: Left displacement abomasum, Pylorus, Obstruction, Phytobezoar, Goat
  • Movassaghi, A. R., Razmi, G. R Page 84
    Members of the genus Gongylonema are nematodes that commonly infect ruminants, particularly sheep and goats. An 11-year-old donkey mare was referred to the Veterinary Teaching Hospital, School of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, northeastern Iran, with a history of acute colitis. At post-mortem examination, there were several white to pink zigzag tracks in the mucosa of the oesophagus and the stomach which contained long white worms. Microscopic examination of the parasite revealed that it was Gongylonema pulchrum.
    Keywords: Nematode, Gongylonema, Donkey
  • Oskoui-Zadehk., Jamshidi, Sh, Ashrafihelanj., Veshkini, A Page 87
    A 4-year-old female miniature pincher with a 40-day history of weight loss, lethargy and vomiting was referred to Small Animal Hospital, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran. The case also had severe jaundice, chronic diarrhoea and steatorrhoea. The efforts for saving the life of the case were not successful and finally the animal died of hypovolaemic shock and electrolyte imbalance. At necropsy, the body was cachectic, oedematous and severely icteric. A haemorrhagic ascitic fluid, without fibrin and clot was also noticed in the abdominal cavity. Firm tumour masses originated from pancreas were seeded to peritoneum with multiple attachments to duodenum. There were also metastasis to regional lymph nodes and liver. Based on histopathologic characteristics of the tumour, the mass was diagnosed as relatively well-differentiated exocrine pancreatic adenocarcinoma.
    Keywords: Adenocarcinoma, Dog, Exocrine pancreas, Histopathology, Jaundice
  • Vosoughd., Masoudifardm., Vajhia., Molazemm., Veshkini, A Page 92
    This study was conducted to determine the use of three-dimensional ultrasonography (3DU) in ocular imaging of the dog and measuring of its optical axis. 12 healthy mixed-breed dogs including 6 males and 6 females were studied. 3DU of the eyes were done using a 5–12 MHz linear trapezoid transducer. 3DU of the eyes were evaluated and the normal optical long axis through a line between the cornea and the optic disc in three-dimensional images were measured. In 3D images, vitreous body, anterior chamber, and lens cortex and its nucleus had a distinct anechogenic to hypoechogenic pattern. Details of the eyes compartments were better observed by rotating the images in all possible angles and planes using 3D facilities. Anterior and posterior lens capsule and the optic disk were hyperechogenic. The mean ± SD optical axis was 20.7 ±0.9 mm in males and 26.3 ± 0.6 mm in females (P<0.05). No significant difference existed between the measurements made in left and right eyes. We found marked advantages in image acquisition for interpretation of all aspects of the ocular structures.
    Keywords: Three, dimensional ultrasonography, Eye, Optical axis