فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:13 Issue: 1, Winter 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/03/30
  • تعداد عناوین: 13
|
  • آتیلا آتش، فرایه اسن گورسل، تانای بلال، آیشن آلتینر صفحات 1-7
    هدف از این مطالعه بررسی اثرات پیشگیرانه عصاره گارسینیا کامبوجیا بر متابولیسم چربی و فعالیت آنزیم های آلانین آمینوترنسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترنسفراز (AST) و گاما گلوتامیل ترنسفراز (GGT) سرم در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پر چرب بود. سی عدد موش ماده یک ساله از نژاد Sprague-Dawley به سه گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول (گروه کنترل) رژیم پایه دریافت کرد (2% روغن گیاهی مایع، 0% کلسترول)، در حالیکه رژیم غذایی گروه دوم و سوم حاوی روغن گیاهی (2% روغن گیاهی مایع و 5% روغن گیاهی هیدروژنه) و کلسترول (3%) بود. از روز 45، 5/4% (w/w) عصاره گارسینیا کامبوجیا به رژیم غذایی گروه سوم اضافه شد. در روزهای صفر، 45 و 75 از موش ها نمونه خون گرفته شد. سطح کل پروتئین، کلسترول-LDL و فسفولیپید سرم در گروه کنترل کمتر از دو گروه دیگر بود و هیچ اختلاف معنی داری بین دو گروه آزمایش در پایان مطالعه دیده نشد (P<0.05). غلظت تری گلیسیرید سرم در گروه تغذیه شده با عصاره گارسینیا کامبوجیا (گروه سوم) به طور معنی داری افزایش یافته بود. سطح کلسترول-HDL به طور معنی داری بین سه گروه، متفاوت بود (P<0.05) و بیشترین مقدار در گروه کنترل دیده شد. هیچ اختلاف معنی داری بین گروه ها از نظر فعالیت آنزیم ALT سرم در پایان مطالعه دیده نشد. فعالیت آنزیم های AST و GGT سرم به طور معنی داری در گروه های 2 و 3 به ترتیب کمتر از گروه کنترل بود. رژیم غذایی پر چرب، سبب افزایش شاخص های چربی سرم شد، و اضافه کردن گارسینیا کامبوجیا به رژیم غذایی نتوانست در این میزان سبب پایین آمدن شاخص های چربی سرم شود. پیشنهاد می شود دوزهای بیشتر عصاره گارسینیا کامبوجیا مورد بررسی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: گارسینیا کامبوجیا، موش، چربی های سرم، رژیم غذایی پرچرب
  • مهندس رحمت الله حق پرور، کمال شجاعیان، ابراهیم روغنی*، سیامک پارسایی، مصطفی یوسف الهی صفحات 8-15

    این آزمایش با هدف تعیین اثر افزودنی باکتریایی تولیدکننده اسید لاکتیک (لاکتوباسیلوس پلانتاروم) با نام تجاری، اکوسیل بر ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری ماده خشک و تولید گاز و محتوی انرزی گیاه کامل ذرت که در سه مرحله رسیدگی و بر اساس زمان متداول محلی برداشت گردید، انجام شد. گیاه کامل ذرت در سه مرحله زیر برداشت شد: 1- دو هفته مانده به مرحله برداشت متداول، 2- یک هفته مانده به مرحله برداشت متداول و 3- هنگام برداشت متداول افزودنی باکتریایی به میزان 105 × 1 واحد تشکیل دهنده کلنی برای هر گرم ماده تر گیاه به صورت مایع به گیاهان کامل ذرت در سه مرحله برداشت اضافه شد. سه سیلوی بدون افزودنی باکتریایی برای هر سه مرحله برداشت به عنوان کنترل تهیه گردید. تیمارها به مدت 25 روز در کیسه های پلاستیکی سیلو گردیدند و پس از باز کردن، نمونه های آن ها مورد آزمایش تجزیه شیمیایی، تجزیه پذیری ماده خشک و تولید گاز قرار گرفتند. تخمیر در تمام سیلوها مناسب بود و pH همگی زیر 4 بود. سیلوی گیاه کامل ذرت برداشت شده یک هفته مانده به مرحله برداشت متداول و تیمار شده با افزودنی میکروبی دارای کمترین pH و میزان ADF و بالاترین میزان CP، میزان تولید گاز، IVOMD، DOMD، ME بخش سریع تجزیه شونده “a” و تجزیه پذیری موثر (ED) نسبت به بقیه تیمارها بود (P<0.05). نتایج نشان داد که کاربرد افزودنی باکتریایی در میزان توصیه شده به گیاه کامل ذرت که یک هفته قبل از برداشت متداول سیلو شود باعث افزایش ترکیبات شیمیایی و ارزش غذایی سیلوی تولیدی می گردد. این استراتژی تولید سیلو برای مکان هایی که شرایط جوی اجازه برداشت گیاه کامل ذرت را در زمان معمولی برداشت نمی دهد، توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: افزودنی باکتریایی، سیلاژ ذرت، مرحله رسیدگی، ارزش غذایی، تجزیه پذیری برون تنی
  • بهمن مصلی نژاد، رضا آویزه، حسین نجف زاده ورزی، مهدی پورمهدی صفحات 16-22
    هدف از انجام مطالعه اخیر، تعیین عملکرد محافظتی سیلیمارین، بر مسمومیت حاد ناشی از دوز بالای تتراسیکلین در گربه ها بود. 30 قلاده گربه سالم به طور تصادفی به 5 گروه مساوی تقسیم بندی شدند. گربه های گروه A، تتراسیکلین را (با تک دوز 120 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم خوراکی) دریافت کردند. گربه های گروه B سیلیمارین را (با تک دوز 30 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم خوراکی) به شکل همزمان با تتراسیکلین دریافت کردند. گروه های C، D و E مشابه گروه B درمان شده بودند، اما سیلیمارین به ترتیب 4، 12 و 24 ساعت بعد از تجویز تتراسیکلین، دریافت شده بودند. غلظت آنزیم های سرمی آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP)، لاکتات دهیدروژناز (LDH)، BUN، کراتینین سرم و بیلی روبین مستقیم و توتال قبل از تجویز تتراسیکلین، 4، 12، 24 و 72 ساعت بعد، اندازه گیری شدند. در گربه های گروه A، تک دوز خوراکی تتراسیکلین، به شکل معنی داری غلظت های سرمی ALT، AST، ALP و LDH را در تمام موارد، بعد از 24 ساعت افزایش داد (P<0.001). در گروه های B و C، میزان فعالیت آنزیم های سرمی در محدوده نرمال قرار گرفتند. در گروه D، تغییراتی در میزان فعالیت آنزیم های سرمی وجود داشت، اما تفاوت معنی دار نبود (P>0.05). در گروه E، میزان فعالیت آنزیم های سرمی به شکل معنی داری بیشتر از محدوده نرمال قرار گرفتند (P<0.05). تفاوت بین گروه های A و E با گروه های B و C، برای آنزیم های سرمی معنی دار بودند (P<0.05). در نتیجه گیری، سیلیمارین می تواند بافت کبد را بر علیه هپاتوتوکسیسیتی، در گربه های تحت تجویز تتراسیکلین با دوز بالا، به ویژه در اولین 4 ساعت بعد از در معرض قرار گرفتن، محافظت نماید.
    کلیدواژگان: سیلیمارین، مسمومیت کبدی، تتراسیکلین، گربه
  • مهندس مرتضی غلامی، مهندس زهرا فرجی، محمد جواد ضمیری صفحات 23-27
    زرده ی تخم مرغ یکی از رایج ترین ترکیبات برای محافظت اسپرم در خلال فرآیندهای یخ زدن و یخ گشایی است. هدف این آزمایش، مقایسه اثر محافظتی زرده ی تخم چهار گونه پرنده (مرغ، اردک، بوقلمون و کبوتر)، برای محافظت اسپرم قوچ در برابر آسیب های یخ زدن بود. نمونه های منی از 6 قوچ با تحریک الکتریکی جمع آوری شدند. نمونه ها با رقیق کننده تریس-سیتریک اسید-فروکتوز که دارای زرده ی تخم پرندگان مختلف (15%) و گلیسرول (5%) بودند، آمیخته و رقیق و در استراهای 5/0 میلی لیتری در نیتروژن مایع یخ زده شدند. پس از یخ گشایی، جنبایی پیش رونده و درصد اسپرم زنده یا مرده و سلامت آکروزوم با روش رنگ آمیزی ائوزین-نیگروزین و گیمسا، بی درنگ پس از یخ گشایی، و 2 و 4 ساعت پس از یخ گشایی ارزیابی شد. جنبایی پیش رونده، درصد اسپرم زنده و سلامت آکروزوم در رقیق کننده دارای زرده ی تخم کبوتر در مقایسه با رقیق کننده های دارای زرده ی تخم بوقلمون، اردک و مرغ به طور معنی داری (P<0.05) بالاتر بود، اما با پیشرفت زمان پس از یخ گشایی به طور معنی داری کاهش یافت. برهم کنش بین زمان پس از یخ گشایی و نوع زرده معنی دار نبود. نتایج نشان داد که زرده ی تخم کبوتر در مقایسه با زرده ی تخم مرغ، اثر محافظتی بهتری برای اسپرم قوچ دارد ولی نیاز به ارزیابی های باروری بیشتری است.
    کلیدواژگان: اسپرم قوچ، یخ زدن، زرده تخم، پرندگان
  • حسن ملکی نژاد، ناصر آق، مهندس زکریا وهب زاده، سهیل وارسته، محمدحسین علوی صفحات 28-35
    زیرالنون (ZEA) به عنوان مایکواستروژن در غذاهای انسانی و دامی یافت می شود. خاصیت استروژنیک آن اساسا وابسته به میزان بیوترنسفورماسیون آن می باشد. در این مطالعه میزان بیوترنسفورماسیون کبدی زیرالنون در قزل آلای رنگین کمان مورد تحقیق قرار گرفت. زیرالنون در غلظت های متفاوت با آنزیم های میکروزومی و سیتوزولی کبدی در حضور NADPH انکوبه شده و متابولیت های آن توسط HPLC اندازه گیری شد. همچنین در همان شرایط و در حضور یوریدین دی فسفات گلوکورونیک اسید، میزان گلوکورونیداسیون زیرالنون و متابولیت های احیا شده آن سنجیده شد. نتایج نشان داد که بتا زیرالنول عمده ترین متابولیت زیرالنون با هر دو قسمت آنزیم های میکروزومی و سیتوزولی کبدی است. آنالیزهای کینتیک آنزیمی نشان داد که تولید بتا-زیرالنون و آلفا-زیرالنون ناشی از انکوباسیون با آنزیم های میکروزومی، 8 و 2 مرتبه بیشتر از آنزیم های سیتوزولی است. درصد گلوکورونیداسیون زیرالنون و متابویت هایش در مقادیر کمتر بیشترین میزان کنژوگاسیون را نشان داد. تحقیق حاضر نشان دهنده این است که بیوترنسفورماسیون کبدی زیرالنون در قزل آلای رنگین کمان از نوع دتوکسیفیه شدن بوده از آنجا که اصلی ترین متابولیت تولید شده بتا-زیرالنون با خواص استروژنیک ضعیف می باشد. علاوه بر این در غلظت های پایین کل متابولیت های تولیدی با اسید گلوکورونیک کنژوگه شدند که شاید باعث افزایش مدت حضور ترکیبات فوق در بدن به علت چرخه ی کبدی-روده ای بشود.
    کلیدواژگان: زیرالنون، بیوترانسفورماسیون کبدی، اجزاء زیر سلولی، گلوکورونیداسیون، ماهی قزل آلا
  • امیر نیاسری نسلجی، محسن اسلامی، یاسر ناظم صفحات 36-41
    اهداف این مطالعه بررسی کارایی آنالوگ های GnRH در القاء تخمک گذاری فولیکول غالب و طول عمر جسم زرد ایجاد شده در حضور نورجستومت می باشد. در روز 6 تا 8 چرخه ی فحلی (روز صفر آزمایش)، تلیسه ها (تعداد=15) یک ایمپلنت نورجستومت همراه با کلوپروستنول (500 میکروگرم) در روز صفر و 1 دریافت داشتند. در روز 4 آزمایش، تلیسه ها به چهار گروه تقسیم شدند. تلیسه های گروه 1 (تعداد=4) و 2 (تعداد=4) به ترتیب 5/12 و 25 میکروگرم آنالوگ GnRH (آلارلین) و تلیسه ها گروه 3 (تعداد=3)، 10 میکروگرم آنالوگ GnRH (بیوسرلین) و تلیسه های گروه کنترل (تعداد=4) درمانی را دریافت نداشتند. ایمپلنت نورجستومت گروه های درمانی در روز 8 آزمایش خارج شد. ولی در گروه کنترل تا پایان آزمایش باقی ماند. از روز صفر آزمایش نمونه خون اخذ و سونوگرافی تخمدان ها انجام گرفت. پس از القاء تخمک گذاری، تلیسه ها برای دو چرخه فحلی متوالی مورد بررسی قرار گرفتند. فولیکول غالب در فاصله 33 ساعت پس از تزریق آنالوگ های GnRH در تمامی تلیسه ها تخمک گذاری نمود. غلظت پروژسترون 3 روز پس از القاء تخمک گذاری شروع به افزایش کرده و 28/0 ± 5/7 روز پس از تزریق آنالوگ GnRH به غلظت پایه رسید. تلیسه ها 24/0± 7/7 روز پس از تزریق آنالوگ ها GnRH فحل شده و همگی تخمک گذاری خودبخودی داشتند. طول عمر جسم زرد (از روز تخمک گذاری تا روز شروع تحلل) در پی القای تخمک گذاری فولیکول غالب در حضور نورجستومت و تخمک گذاری خودبخودی فولیکول غالب به ترتیب 28/0 ± 36/5 و 37/0 ± 9/16 روز بود (P<0.05). به طور خلاصه، آلارلین در نصف مقدار توصیه شده نیز توانایی تخمک گذاری فولیکول غالب را داشته و حضور نورجستومت بعد از تخمک گذاری ممکن است در کوتاه نمودن طول عمر جسم زرد موثر باشد.
    کلیدواژگان: فولیکول غالب، هورمون آزاد کننده گنادوتروپین، نورجستومت، جسم زرد، پروژسترون
  • اسماعیل آین، رسول شهروز، سهیلا کاظمی صفحات 42-48
    در بررسی حاضر، دستگاه تناسلی گاومیش های ماده آذربایجانی کشتار شده در کشتارگاه صنعتی جدا گردیده و مرحله چرخه جفت پذیری آن ها، به صورت فولیکولار و لوتئال مشخص گردید. در این راستا، 36 نمونه مربوط به مرحله فولیکولار و 36 نمونه مربوط به مرحله لوتئال انتخاب و در هر نمونه از 3 بخش اینفاندیبولوم، آمپول و تنگه نمونه های بافتی جمع آوری گردید. مقاطع به روش های هماتوکسیلین-ائوزین، پاس، ورهوف و تولوئیدن بلو رنگ آمیزی شدند. نتایج مطالعات هیستولوژیکی نشان داد که در کل اویدوکت از 4 لایه مخاطی، زیرمخاطی، عضلانی و سروزی تشکیل شده است. چین های موجود به صورت اولیه و ثانویه در دیواره لوله رحمی وجود دارد که از ناحیه اینفاندیبولوم به سمت تنگه از تعداد و ارتفاع آن ها کاسته می شود. اپی تلیومی که سطح داخلی چین ها را پوشانده از نوع استوانه ای ساده می باشد که در بعضی نواحی به نظر شبه مطبق می آید و حاوی سلول های مژه دار و سلول های ترشحی است. در بررسی های هیستومورفومتری مشخص گردید که در هر سه ناحیه در مرحله فولیکولار میانگین ارتفاع چین های اولیه در مقایسه با مرحله لوتئال افزایش ولی ضخامت طبقه عضلانی کاهش یافته است. میانگین ضخامت طبقه مخاطی-زیر مخاطی در مرحله فولیکولار تقریبا مشابه مرحله لوتئال است. به نظر می آید که وجود سلول های مژه دار و چین های مخاطی بیشتر در ناحیه اینفاندیبولوم و افزایش ارتفاع آن ها در مرحله فولیکولار سبب دریافت تخمک و افزایش ضخامت طبقه عضلانی در ناحیه تنگه در این مرحله سبب انتقال اسپرم به سمت بالا و این دو ویژگی سبب وقوع لقاح در ناحیه آمپول باشد.
    کلیدواژگان: گاومیش آذربایجانی، چرخه جنسی، لوله های رحمی، ساختار میکروسکوپی
  • بشیر احمد لن، ام. زد. چشتی، فیاض احمد، هدایت الله تاک، جاوید حسن صفحات 49-53
    آزمایش الیزای غیر مستقیم استاندارد گردید و قابلیت آن در تشخیص همونکوز تجربی و بالینی گوسفند با استفاده از پادگن کامل سوماتیک کرم بالغ همونکوس کنترتوس مورد ارزیابی قرار گرفت. الیزای صفحه ای با غلظت 5 میکروگرم پادگن در هر چاهک و رقت های 100/1 و 1000/1 سرم و کونژوگه استاندارد گردید. آزمایش الیزای صفحه ای غیر مستقیم توانست تیتر پادتن را در هفته های مختلف پس از عفونت تجربی در گوسفند نشان دهد. مقایسه آزمایش الیزای صفحه ای بر روی سرم های مشکوک و آزمون شناورسازی مدفوع نشان داد که 74 نمونه در روش الیزا و 10 نمونه در آزمایش شناورسازی مثبت هستند. حساسیت الیزای صفحه ای 80% و اختصاصیت آن 42/21% بود و این نشان می دهد که این آزمایش برای تشخیص موارد کلینیکی حساس می باشد. به هر حال این آزمایش اختصاصیت چندانی ندارد.
    کلیدواژگان: الیزای صفحه ای غیرمستقیم، تشخیص ایمونولوژیک، همونکوس کنترتوس، پادگن های سوماتیک
  • مرتضی حسینی نژاد، مهدی محب علی، فرزانه حسینی، سعید کریمی، صامیه شریف زاد، بهناز آخوندی صفحات 54-57
    سگ های مبتلا به لیشمانیوز احشایی از مدت ها پیش به عنوان مهمترین مخازن بیماری ناشی از لیشمانیا اینفانتوم شناخته شده اند. این مطالعه به منظور ارزیابی شیوع سرمی عفونت ناشی از لیشمانیا اینفانتوم در سگ های بدون علایم بالینی در مناطق مرکزی و جنوب غربی ایران و ارزیابی فاکتورهای خطر همراه این بیماری انجام شد. به این منظور، اقدام به تهیه نمونه های سرمی از 548 قلاده سگ از سه استان واقع در این مناطق و ارزیابی این نمونه ها با رقت 1:80 تا 1:20480 با استفاده از تست آگلوتیناسیون مستقیم (DAT) گردید. 53 مورد از سگ ها (67/9%)، آنتی بادی ضد لیشمانیا اینفانتوم را در رقت های سرمی حد اقل 1:80 نشان دادند. شیوع سرمی عفونت در سگ های خانگی به طور معنی داری کمتر از میزان آن در سگ های آزاد (نگهبان یا ولگرد) بود (P<0.001). میزان عفونت در سگ های مسن تر از دو سال، به طور معنی داری در مقایسه با سگ های جوان تر بالاتر بود (P<0.001). اختلاف معنی داری در شیوع سرمی عفونت در سگ های نر یا ماده مشاهده نشد. مطالعه حاضر، نشان دهنده عفونت نسبتا بالای ناشی از لیشمانیا اینفانتوم در سگ ها در مناطق مورد بررسی بوده و اهمیت بررسی سگ های آزاد را به عنوان مخازن عفونت مشخص می سازد. بالا بودن میزان عفونت در سنین بالا و در سگ های ولگرد، احتمال آلودگی سگ ها را در مواجهه با آلودگی های محیطی و مخازن دیگر بیماری نشان می دهد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز احشایی، لیشمانیا اینفانتوم، سگ، ایران
  • عبدالطیف شهید، محمد طریق جاود، محمد نیسار خان، مونیکا کاگیولا صفحات 58-63
    این مطالعه به منظور مشخص نمودن شیوع بیماری سل گاوی در حیوانات باغ وحش در اسلام آباد پاکستان انجام شد. در حیوانات باغ وحش، شیوع کلی بیماری از 3/3٪ ثبت شد. میزان های تفکیک شده نمایانگر شیوع 6/3٪ در خانواده گاوسانان، 2/3٪ در خانواده گوزن ها و 0٪ در خانواده اسبان بود. حیوانات مثبت شامل آهوی خالدار (1/3; 95% CI = 0.84, 90.57)، غزال چینکارا (1/5; 95% CI = 0.51, 71.64) و غزال بلک باک (1/30; 95% CI = 0.08, 17.22) بود، در حالی که حیوانات منفی شامل گوزن بارکینگ (0/4)، گوزن هاگ (0/24)، بز کوهی خاکستری (0/2)، گوسفند وحشی (urial) (0/9)، قوچ کوهی (0/4)، بز کوهی نیل گایی (0/5) و گورخر (0/4) بود. نتایج نشان داد ارتباط قابل توجهی بین وزن زنده و تعداد زایمان با تست توبرکولین مثبت وجود دارد. علاوه بر این نشان داده شد که حیوانات ماده 32٪ شانس بیشتر برای نشان دادن آزمایش مثبت دارند. نتایج همچنین نشان داد که شانس مثبت بودن تست هنگامی که تعداد حیوانات کمتر از 10 بود، 19/1 برابر بیشتر بود. نتایج پارامترهای خونی نشانگر تفاوت معنی داری بین حیوانات مثبت و منفی در شمارش کل تعداد گلبول های قرمز، هموگلوبین، شمارش کلی تعداد گلبول سفید خون و درصد ائوزینوفیل و بازوفیل بود.
    کلیدواژگان: حیوانات باغ وحش، سل، تست توبرکولین
  • سید حسین حسینی، بهنام مشگی، عباس عباسی، علی اسلامی صفحات 64-67
    برای تعیین شیوع فاسیولیازیس حیوانات در نواحی دریای خزر در سال های 2006 تا 2007 مجموعا 2368 نمونه مدفوع از گوسفند (1250 نمونه)، گاو (975 نمونه) و اسب (143 نمونه) اخذ گردید. برای تعیین تعداد تخم در گرم مدفوع (EPG) از روش شناورسازی استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان داد 53/9%، 8/7% و 5/2% گوسفند و 5/32%، 1/12% و 1/3% گاو به ترتیب در استان های گیلان، مازندران و گلستان به تخم گونه های فاسیولا آلوده بودند. در میان نمونه های اخذ شده از اسب در استان گیلان و گلستان، آلودگی اسب در استان گلستان دیده نشد در حالیکه 50% از اسب های مورد آزمایش در استان گیلان به فاسیولا آلوده بودند. گاو یکی از مهمترین حیوانات آلوده در نواحی مورد مطالعه بخصوص در استان گیلان بود. بین شرایط آب و هوایی و میزان آلودگی در استان ها ارتباط مستقیمی وجود دارد، به نظر می رسد در بین عوامل آب و هوایی بارندگی مهمترین عامل مطرح می باشد.
    کلیدواژگان: فاسیولیازیس، دریای خزر، گوسفند، گاو، اسب
  • علی عثمان سریباشی، سنگول سریباشی، مصطفی ازکاراکا، هارون ازر صفحات 68-71
    در مطالعه حاضر گنجیدگی های اپیتلیومی در سلول های عضله قلب گوساله نر دو ساله از نژاد هلشتاین مشخص گردید. برای ارزیابی گنجیدگی های داخل سلول های عضلانی قلب از روش های بررسی با میکروسکوپ نوری، هیستوشیمی و ایمونوهیستوشیمی استفاده گردید. بررسی های میکروسکوپی التهاب غیر چرکی عضله قلب به همراه ساختارهای لوله ای و آسینی (کیسه ای) شکل که به وسیله سلول های مکعبی شکل پوشیده شده بودند مشخص نمود. رنگ آمیزی ماسن تریکروم نشان داد که بیشتر ساختارهای لوله ای و آسینی (کیسه ای) شکل به وسیله رشته های کلاژن متراکم احاطه شده اند. غشاء پایه ساختارهای لوله ای و آسینی (کیسه ای) شکل با رنگ آمیزی پاس رنگ گرفته و واکنش مثبت نشان داد. رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی نشان داد که هر دو ساختارهای لوله ای و آسینی (کیسه ای) شکل ویمنتین و پنسیتوکراتین مثبت بودند در حالی که بافت همبند اطرافی تنها ویمنتین مثبت بود.
    کلیدواژگان: گوساله، گنجیدگی های اپیتلیومی، قلب
  • ناصر علیدادی، سامان رفیعا، سید حسین مودب صفحات 72-74
    چهار راس میش از نژاد دمبه دار از یک گله 40 راسی که در جایگاه بسته نگهداری می شد به دلیل از پا افتادگی و افسردگی شدید مورد معاینه قرار گرفتند. به ظاهر میش ها از گروه میش های قسر گله بودند که پیش از این به روش اولتراسونوگرافی از راه شکمی، تشخیص آبستنی داده شده بودند. لذا پس از جداسازی از گروه میش های آبستن، جیره کم انرژی بر پایه کاه گندم دریافت می کردند. یافتن تصادفی آبستنی در ملامسه شکمی میش های مذکور به همراه نشانه های بالینی با محوریت درگیری دستگاه عصبی در کنار یافته های آزمایشگاهی شامل هیپوگلیسمی، کتونوری و نتایج کالبدگشایی شامل کبد چرب بسیار شدید و نشانه های هیستوپاتولوژیک مرتبط، بروز شکل همه گیر و اولیه توکسمی آبستنی را در گله مورد نظر تایید کرد. هر چند که کاربرد اولتراسونوگرافی در تشخیص آبستنی گوسفندان روشی با دقت زیاد قلمداد می شود ولی میزان این دقت تحت تاثیر تجربه و توانمندی کاربر و اجرای صحیح روش های مدیریت تولیدمثلی قرار دارد. بروز خطا در تشخیص آبستنی در میش های مورد نظر به عنوان علت اصلی زمینه ساز بروز این همه گیری قلمداد گردید.
    کلیدواژگان: میش، توکسمی آبستنی، تشخیص آبستنی دوقلو، اولتراسونوگرافی
|
  • Ates A., Esen GÜrself., Bilalt., Alti, Ner, A Pages 1-7
    The aim of the study was to investigate the preventive effects of dietary Garcinia cambogia extract on lipid metabolism and serum activities of alanine aminotransferase (ALT), aspartate aminotransferase (AST) and gamma-glutamyle transferase (GGT) in rats fed high-lipid diet. Thirty female, one-year-old Sprague-Dawley rats were used and separated into three equal groups. Group 1 (control group) was fed basal diet (2% liquid vegetable oil, 0% cholesterol), while the diets of both group 2 and 3 contained vegetable oil (2% liquid and 5% hydrogenated vegetable oil) and cholesterol (3%). 4.5% (w/w) Garcinia cambogia extract was added to the diet of group 3 from day 45. Blood samples were withdrawn from all rats on days 0, 45 and 75. Serum levels of total protein, LDL-cholesterol and phospholipid were lower in the control group than in the other two groups, and there were no significant differences between these two experimental groups at the end of the study (P<0.05). Serum triglyceride concentrations rose significantly in the Garcinia cambogia-supplemented group (group 3). HDL-cholesterol levels were significantly different between the three groups (P<0.05). The highest levels were in the control group. Serum ALT activities were not significantly different between the groups at the end of the study. Serum AST and GGT activities were significantly lower in the groups 2 and 3 than those in the controls, respectively. Fat feeding caused rising lipid indices in serum, while Garcinia cambogia supplementation to the fatty diet failed to decrease the rise in serum lipid indices in the present dose. The higher doses of Garcinia cambogia extract should be investigated.
    Keywords: Garcinia cambogia, Rat, Serum lipids, High, lipid diet
  • Haghparvarr., Shojaiank., Rowghanie., Parsaeis., Yousef Ellahi, M Pages 8-15

    This study was carried out to determine the effects of Lactobacillus plantarum on chemical composition and nutritive value of whole-plant corn (WPC) ensiled at different stages of maturity. Based on local routine practice, WPC was harvested at three stages of maturity as follows: (1) two weeks before routine harvesting time; (2), one week before routine harvesting time and (3), routine harvesting time. Bacterial inoculant (Ecosyl) was used as homofermentive lactic acid bacteria. The inoculant was applied at the recommended level of 1 × 105 CFu/g of fresh forage which was ensiled for 25 days in plastic polyethylene bags. Three untreated silages were prepared for each harvesting time and considered as controls (C). At the end of the ensiling period, all silages were subjected to chemical analysis, DM degradability and in vitro gas production. All silages underwent good fermentation and pH values decreased to below 4. WPC ensiled one week before routine harvesting time and treated with bacterial inoculant, had the lowest pH, ADF (P<0.05) content and the highest CP content, total gas production, IVOMD, DOMD (P<0.05), ME (P<0.05), fraction “a” (P<0.05) and ED (P<0.05) compared with other treatments. The results indicated that application of bacterial inoculant (Lactobacillus plantarum) at the recommended level to WPC harvested at one week before routine harvesting time was more effective in enhancing chemical composition and nutritive value of silages, and provide a well-preserved and high nutritive value feedstuff for ruminants.

    Keywords: Bacterial inoculant, Corn silage, Stage of maturity, Nutritive value, In vitro degradability
  • Mosallanejadb., Avizehr., Najafzadeh Varzih., Pourmahdi, M Pages 16-22
    The aim of the present study was to determine the protective action of silymarin on acute toxicity due to tetracycline severe overdose in cats. Thirty healthy cats were randomly allotted into five equal groups. Cats in group A were given tetracycline (single dose 120 mg⁄kg, p.o.); group B consisted of cats that received silymarin (single dose 30 mg⁄kg, p.o.) concurrent with tetracycline administration; groups C, D and E were treated as group B, but silymarin was administered 4, 12 and 24 h after tetracycline administration, respectively. The serum concentrations of alanine aminotransferase (ALT), aspartate aminotransferase (AST), alkaline phosphatase (ALP), lactate dehydrogenase (LDH), BUN, serum creatinine and total and direct bilirubin were measured before tetracycline administration and 4, 12, 24 and 72 h later. A single oral administration of tetracycline increased, significantly, serum concentrations of ALT, AST, ALP, LDH in all cats of group A, after 24 h (P<0.001). In groups B and C, levels of serum enzyme activities remained within normal values. In group D, there were changes in levels of serum enzyme activities, but the difference was not significant (P>0.05). In group E, levels of serum enzyme activities were significantly higher than normal values (P<0.05). The difference was significant between groups A and E with groups B and C for the serum enzymes (P<0.05). In conclusion, silymarin can protect liver tissue against hepatotoxicity in cats with tetracycline severe overdose, particularly in the first 4 h after exposure.
    Keywords: Silymarin, Hepatotoxicity, Tetracycline, Cat
  • Gholamim., Farajiz., Zamiri, M. J Pages 23-27
    Egg yolk is the most commonly used cryoprotective agent for sperm cryopreservation of several species. The objective of this experiment was to compare the effectiveness of egg yolk from four avian species (domestic chicken, duck, turkey and pigeon) on sperm quality following cryopreservation of the ram semen. Ejaculates were collected, using an electroejaculator, from six fertile rams. Samples were diluted in a tris-citric acid-fructose extender containing egg yolk (15%) and glycerol (5%). Diluted samples were cooled slowly to 5°C over 2 h and equilibrated at that temperature for 2 h. Aliquots of samples were loaded into 0.5 ml straws and frozen in liquid nitrogen vapor for 15 min and stored in liquid nitrogen. Post-thaw progressive motility, live/dead ratio and acrosomal integrity of 200 sperm per slide stained with eosin-nigrosin and giemsa, were evaluated at 0, 2 and 4 h after thawing. Pigeon egg yolk had the most cryoprotective effect in terms of progressive motility, livability and acrosomal integrity (P<0.05). There was a significant decrease (P<0.05) in progressive motility, livability and acrosomal integrity up to 4 h after thawing. The results indicated that pigeon egg yolk might be superior to chicken egg yolk for cryopreservation of ram spermatozoa in tris-citric acid-fructose yolk extender, however, further experiments are needed to evaluate its effects on fertility.
    Keywords: Ram sperm, Cryopreservation, Egg yolk, Avian
  • Malekinejadh., Aghn., Vahabzadehz., Varastehs., Alavi, M. H Pages 28-35
    Mycoestrogen zearalenone (ZEA) is found in human foods and animal feeds. Its estrogenic potency mainly depends on its biotransformation fate. The hepatic biotransformation of ZEA in rainbow trout was investigated in this study. Various concentrations of ZEA were separately incubated with the hepatic microsomal and post-mitochondrial sub-fractions in the presence of NADPH, and the metabolites were determined by means of HPLC. Moreover, the rate of glucuronidation for ZEA and its reduced metabolites were estimated in the presence of uridine diphosphate glucuronic acid. β-zearalenol (β-ZOL) was found to be the major metabolite of ZEA by both sub-cellular fractions. The enzymatic kinetics analyses indicated that the α-ZOL and β-ZOL production by microsomal fraction were 8- and 2-fold higher than those by post-mitochondrial fraction, respectively. High percentages of ZEA and its metabolites are conjugated with glucuronic acid at the lower concentrations. Data suggest that the hepatic biotransformation of ZEA in rainbow trout resulted in its detoxification as the main metabolite tends to be β-ZOL with weak estrogenic property. Moreover, at certain concentrations, the produced metabolites are entirely conjugated with glucuronic acid, which may consequently cause a prolonged duration of action due to entero-hepatic cycle.
    Keywords: Zearalenone, Hepatic biotransformation, Subcellular fractions, Glucuronidation, Rainbow trout
  • Niasari, Naslajia., Eslamim., Nazem, Y Pages 36-41
    This study investigated the effect of GnRH analogues on inducing ovulation of dominant follicle (DF) and subsequent corpus luteum (CL) lifespan in the presence of norgestomet implant in Holstein heifers. On day 6 to 8 of the estrous cycle (day 0 of the experiment), all heifers (n=15) received norgestomet implant followed by prostaglandin injection on days 0 and 1. On day 4, group 1 (n=4) and 2 (n=4) heifers received 12.5 and 25 μg Alarelin, respectively. Heifers in group 3 (n=3) received 10 μg Buserelin. Heifers in control group (n=4) did not receive any further treatment. Norgestomet was removed on day 8 in the treatment group and kept throughout the experiment in control group. From day 0, blood sampling and ultrasonography were performed. Heifers were monitored after inducing ovulation for 2 consecutive estrous cycles. DF ovulated within 33 h after GnRH injection. Progesterone started to rise on day 3 and declined on day 7.45 ± 0.28 after GnRH injection. Heifers in treatment groups displayed estrus 7.73 ± 0.24 days after GnRH injection followed by spontaneous ovulation. The lifespan of CLs were 5.36 ± 0.28 and 16.9 ± 0.37 days after inducing ovulation of DF in the presence of norgestomet and following spontaneous ovulation, respectively (P<0.05). In conclusion, the half dose of Alarelin induced ovulation of DF and the presence of single norgestomet implant after ovulation may be associated with short luteal lifespan.
    Keywords: Dominant follicle, GnRH, Norgestomet, Luteal lifespan, Progesterone
  • Ayene., Shahroozr., Kazemie, S Pages 42-48
    In this study the reproductive organs of adult and apparently healthy female Azarbaijan buffaloes were collected after slaughter from abattoir. Through observation of the ovaries, the luteal and follicular phases of each buffalo were specified. A total number of 36 oviducts at follicular phase and 36 oviducts at luteal phase were collected and 3 tissue samples were taken from 3 regions of infundibulum, ampulla and isthmus of each oviduct. Sections were stained through the use of H&E, PAS, verhoffe and toluidine blue methods. Histological observations revealed that the oviduct consists of 4 layers of mucosa, submucosa, tunica muscularis and serosa. The primary and secondary folds decreased both in number and in height from infundibulum to isthmus. Epithelium of folds was composed of simple columnar, although seems pseudostratified in some areas, and contains ciliated and secretory cells. Histomorphometric examinations of three regions demonstrated that the mean height of primary folds increase and the mean thickness of tunica muscularis decrease at follicular phase. The mean thickness of mucosa-submucosa at follicular phase was slightly similar to luteal phase. More visibility of the ciliated cells and mucosal folds in infundibulum and the increase of their height at follicular phase facilitate the capture of the oocyte; the thick tunica muscularis in isthmus transports sperm cells up; and both require promoting fertilization to occur in ampulla.
    Keywords: Azarbaijan buffalo, Estrus cycle, Oviduct, Microscopic structure
  • Lone, B. A., Chishti, M. Z., Ahmadf., Takh., Hassan, J Pages 49-53
    Indirect plate enzyme-linked immunosorbent assay was standardized and evaluated for its effectiveness in immunodiagnosis of haemonchosis in experimental and clinical cases in sheep by using somatic whole adult antigen of H. contortus. Plate ELISA was standardized using 5 µg/well antigen concentration with 1:100 and 1:1000 of sera and conjugate dilution. Indirect plate ELISA was able to demonstrate the antibody titre at different weeks post infection in experimental sheep. A comparison of plate ELISA on suspected field sera and faecal sample examination by floatation method revealed that 74 samples were found to be positive by ELISA but only ten by faecal examination. Sensitivity of plate ELISA was found to be 80.0%, whereas specificity was 21.42% indicating that this test is quite sensitive for clinical cases; an early diagnosis, however, lacks specificity.
    Keywords: Indirect plate ELISA, Immunodiagnosis, Haemonchus contortus, Somatic antigens
  • Hosseininejadm., Mohebalim., Hosseinif., Karimis., Sharifzads., Akhoundi, B Pages 54-57
    Clinically infected dogs have been identified as the main reservoir hosts of visceral leishmaniasis (VL) caused by Leishmania infantum. Recently asymptomatic infected dogs were regarded to be as important as clinically ill dogs. This study was aimed to determine the seroprevalence of L. infantum infection among asymptomatic dogs in the southwest and central parts of Iran and to investigate possible risk factors associated with this infection. 548 serum samples were collected from dogs in three Iranian provinces and subjected to direct agglutination test (DAT) in dilutions of 1:80 to 1:20480. Fifty three (9.67%) of the dogs had detectable anti-L. infantum antibodies at dilutions of ≥1:80. Living status of the dogs (household or free roaming) was a potential risk factor for the infection; seroprevalence was significantly higher in free roaming dogs (P<0.001). Dogs of more than 2-year-old had a significantly higher infection rate in comparison with younger dogs (P<0.001). No significant statistical differences were seen between seroprevalences of the male and female dogs. The results of this study show relatively high sero-prevalence of L. infantum infection in evaluated regions and higher seroprevalence in old and free roaming dogs, which shows the importance of environmental contamination and access of the dogs to the other reservoir hosts.
    Keywords: Visceral leishmaniasis, Leishmania infantum, Dogs, Iran
  • Shahid, A. L., Tariq Javedm., Nisar Khanm., Cagiola, M Pages 58-63
    The study was carried out in zoo animals at Islamabad Zoo, Pakistan to know the prevalence of bovine tuberculosis. An overall prevalence of 3.3% was recorded in zoo animals with 3.6% in Bovidae, 3.2% in Cervidae and 0% in Equidae families. The positive animals included spotted deer (1/3; 95% CI = 0.84, 90.57), Chinkara gazella (1/5; 95% CI = 0.51, 71.64) and Blackbuck gazelle (1/30; 95% CI = 0.08, 17.22), while the negative animals were barking deer (0/4), hog deer (0/24), grey gorals (0/2), urial (0/9), mouflon (0/4), nilgai (0/5) and zebra (0/4). The results revealed significant association of live weight and number of calving with the positive tuberculin test, with 32% higher chances for females to show a positive test. Results also showed that odds of a positive test were 1.19 times higher when animal number was less than 10. The results of haematological parameters showed significant differences in total erythrocyte counts, hemoglobin, total leukocyte counts, eosinophil and basophil percentages between positive and negative animals.
    Keywords: Zoo animals, Tuberculosis, Tuberculin test
  • Hosseini, S. H., Meshgib., Abbassia., Eslami, A Pages 64-67
    To determine the prevalence of animal fascioliasis in coastal regions of the Caspian Sea, during 2006-2007, a total of 2368 faecal samples were collected from sheep (n=1250), cattle (n=975) and horse (n=143). The samples were obtained directly from the rectum of animals. Floatation method was performed for determination of egg per gram of faeces (EPG). Our findings revealed the presence of Fasciola spp. eggs in 9.53, 7.8 and 2.5% of sheep and 32.5, 12.1 and 3.1% of cattle in Gilan, Mazandaran and Golestan, respectively. Among the horse faecal samples collected from Golestan and Gilan provinces, no eggs were found in Golestan, while 50% of those of Gilan were infected with Fasciola spp. Cattle was one of the most infected animals in the studied areas. A positive correlation was found between climatic conditions and animal fascioliasis. Among different meteorological factors, rainfall seems to be the strongest factor
    Keywords: Fascioliasis, Caspian Sea, Sheep, Cattle, Horse
  • Ccedil, EribaŞ, A. O., Ccedil, EribaŞs., Ouml, Zkaracam., Ouml, Zer, H Pages 68-71
    Epithelial inclusions were detected in myocardium of a 2-month-old male Holstein calf. Microscopically, nonpurulent myocarditis along with focal tubular and acinar structures covered with cuboidal epithelial cells was seen in the myocardium. Most tubular and acinar structures stained with Masson’s trichrome were found to be surrounded with a dense collagen. Tubular and acinar structures had PAS positive basement membrane. Immunohistochemical staining revealed that tubular and acinar structures were both vimentin and pancytokeratin positive, while the connective tissue was only vimentin positive.
    Keywords: Calf, Epithelial inclusion, Heart
  • Alidadin., Rafias., Moaddab, H Pages 72-74
    Four fat-tailed ewes from an indoor flock (n=40) were examined for recumbency and depressive nervous signs. They were from a seemingly nonpregnant group of the flock that had been diagnosed by transabdominal ultrasonography. The ration consisted of mainly wheat straw since their separation from the pregnant group. Detection of pregnancy on abdominal palpation along with depressive nervous signs and laboratory findings of hypoglycemia, ketonuria with severe fatty liver at necropsy followed by relevant histopathological findings confirmed an outbreak of primary pregnancy toxemia. While ultrasonographic pregnancy diagnosis is known as an accurate method, its accuracy could be strongly influenced by technical inexperience and improper implementation of the method. Indecent execution of the technique was considered the key predisposing factor for current outbreak.
    Keywords: Ewe, Pregnancy toxemia, Twin pregnancy diagnosis, Ultrasonography