فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، مهر و آبان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • ابوالفضل دادخواه، فائزه فاطمی، جواد اشرفی هلان، هادی علی گل زاده، مژده فدایی منفرد صفحه 1
    زمینه و هدف
    آیبروگست با نام تجاری STW5 یک داروی شناخته شده گیاهی است که ترکیبات ثابتی از عصاره هیدرواتانولی 9 گیاه داروی مختلف را دارا می باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات محافظتی این دارو در دوزهای مختلف بر روی آسیب هیستوپاتولوژیکی بافت کبد در رت های مبتلا به سپسیس در مدل تجربی CLP انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 36 سر رت به 6 گروه (6 سر در هرگروه) تقسیم شدند: 1- گروه کنترل (SOP)؛ 2- گروه CLP؛ 3- گروه های تیمارCLP+STW5 (دریافت کننده دوزهای 5/2، 5 و mg/kg.b.w10 از داروی STW5)؛ 4- گروه کنترل مثبت CLP + ایندومتاسین (دریافت کننده دوزmg/kg.b.w 10 از داروی ایندومتاسین). داروی گیاهی STW5 و ایندومتاسین به صورت داخل صفاقی و بلافاصله پس از القای سپسیس به حیوانات تزریق شد. پس از 24 ساعت، حیوانات کشته شدند و بافت کبد آنها از نظر تغییرات هیستوپاتولوژیکی مورد مطالعه کمی و کیفی قرار گرفت. تفاوت های بین داده ها با استفاده از تست واریانس و تعقیبی توکی تعیین شد و سطح معنی داری 05/0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد تعداد نوتروفیل های نفوذ یافته و حاشیه نشین در بافت کبد، همچنین شاخص هیستولوژیکی شدت آسیب بافتی که در گروه CLP افزایش یافته بود، پس از تیمار با داروی گیاهی آیبروگست بهبود نیافته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، تزریق داخل صفاقی داروی گیاهی STW5 بلافاصله بعد از القای سپسیس، هیچ گونه تاثیری بر روی تعدیل پارامترهای هیستوپاتولوژیک آسیب بافتی کبد در مدل CLP ندارد.
    کلیدواژگان: آیبروگست، التهاب، مدل سی ال پی، شاخص آسیب بافتی، کبد
  • فاطمه عاصی طهرانی، حبیب الله پیروی، حسن نیک نژاد صفحه 12
    زمینه و هدف
    پرده آمنیون انسانی به علت ویژگی های منحصر به فرد، در زمینه های مختلف پزشکی و مهندسی بافت کاربردهای فراوانی دارد. یکی از این ویژگی ها خاصیت آنتی باکتریال آن بوده که می تواند در جلوگیری از عفونت های پس از سوختگی و جراحی حایز اهمیت باشد. این مطالعه با هدف تعیین اثر آنتی باکتریال آمنیون بر روی سویه های مختلف باکتریایی و مقایسه این اثر در دو سمت پرده آمنیون انجام شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق اثر آنتی باکتریال پرده آمنیون بر روی 3 سویه باکتریایی استاندارد Escherichia coli ATCC 25922 و Staphylococcus aureus ATCC 25923 وPseudomonas aeruginosa ATCC 27853 و 2 سویه بالینی E.coli (E.coli T3 و E.coli T4) مورد بررسی قرار گرفت و میزان حساسیت در هر مورد اندازه گیری شد. برای اندازه گیری اثر ضدمیکروبی از روشی مشابه Disk DiffusionTest استفاده شد که در آن بافت آمنیون به عنوان آزادکننده آنتی بیوتیک، در سطح آگار کشت داده شده قرار گرفت. بررسی های آماری توسط آزمون واریانس و توکی انجام شد.
    یافته ها
    مجاورت پرده آمنیون با سویه های Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853 و 2 سویه بالینی E.coli باعث بروز هاله عدم رشد شد. تشکیل هاله عدم رشد در سویه های Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853 و 2 سویه بالینی E.coli، به سطح اپی تلیال یا مزانشیمال پرده آمنیون ارتباطی نداشت.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، به نظر می رسد نوع سویه باکتریایی مورد استفاده می تواند در میزان بروز اثر آنتی باکتریال پرده آمنیون نقش داشته باشد. علاوه بر این، احتمالا دو سطح اپی تلیال و مزانشیمال پرده آمنیون دارای اثر آنتی باکتریال مشابه است.
    کلیدواژگان: پرده آمنیون، عوامل ضد باکتری، سطح مزانشیمال، سطح اپی تلیال، سویه باکتریایی
  • طلعت دباغی، خدیجه علمی زاده، سارا قهاری صفحه 23
    زمینه و هدف
    دیلاتاسیون سرویکس در مواردی مانند دیلاتاسیون، کورتاژ و هیستروسکوپی ضروری است. بخشی از عوارض حین عمل، به علت دیلاتاسیون سخت سرویکس است. همچنین یافتن موادی که بتوانند عبور از سرویکس را تسهیل کنند، امری مهم محسوب می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر میزوپروستول واژینال بر آمادگی سرویکس در بیماران کاندید دیلاتاسیون و کورتاژ صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی روی 60 بیمار کاندید دیلاتاسیون و کورتاژ انجام شد. در 30 بیمار (گروه تجربی) میزوپروستول gμ200 (یک قرص) 4 ساعت قبل از عمل، در فورنیکس خلفی واژن گذاشته شد، درحالی که در 30 بیمار دیگر (گروه کنترل) از دارونما استفاده شد. سپس دو گروه از نظر نیاز به استفاده از دیلاتورهگار باریک تر از 5 جهت دیلاتاسیون سرویکس، طول مدت دیلاتاسیون و کورتاژ با یکدیگر مقایسه شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون مجذور کای دو و آزمون تی آنالیز شدند. ضریب اطمینان درآزمون ها 95% بود، و سطح معنی داری 05/0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بیماران دو گروه از نظر سن، پاریتی و نحوه زایمان قبلی با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشتند. در گروه آزمون برای 4 نفر (3/13%) و در گروه کنترل 11 نفر (7/36%)، از دیلاتورهگار باریک تر از 5 جهت دیلاتاسیون سرویکس استفاده شد (004/0p<). میانگین طول مدت دیلاتاسیون و کورتاژ در گروه کنترل 9/1±9/8 دقیقه و در گروه آزمون 39/1±6/5 دقیقه بود، که این مورد نیز اختلاف آماری معنی داری نشان داد (01/0p<).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، میزوپروستول واژینال می تواند داروی مناسبی جهت آمادگی سرویکس قبل از انجام دیلاتاسیون و کورتاژ باشد، همچنین باعث خواهد شد سرویکس با سهولت بیشتری دیلاته شود.
    کلیدواژگان: میزوپروستول، مرحله اول زایمان، کورتاژ، دیلاتورهگار، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • حسین اشرف، فرشته خانشی*، فرشته رفیعی راکی، وحید نجاتی صفحه 28
    زمینه و هدف

    استفاده از گیاهان دارویی در درمان دیابت از اهمیت بالینی ویژه ای برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی تعیین اثر عصاره آبی ریشه زرشک زرافشان بر میزان تستوسترون و تغییرات بافتی بیضه در موش های صحرایی دیابتی انجام شد.

    روش بررسی

    در این بررسی، 40 سر موش صحرایی نر به 5 گروه تقسیم شد: 1- گروه کنترل؛ 2- گروه نرمال + زرشک؛ 3- گروه دیابتی که داروی استرپتوزوتوسین (mg/kg.bw/i.p.65) دریافت کردند؛ 4- گروه دیابتی + زرشک؛ 5- گروه دیابتی + گلیبن کلامید که داروی استاندارد گلیبن کلامید (mg/kg.bw6/0) دریافت کردند.
    گروه های تحت درمان، mg/kg.bw500 عصاره ریشه زرشک را روزانه به وسیله گاواژ معدی دریافت کردند. دوره آزمایش برای هر موش 6 هفته بود. پس از اتمام دوره تیمار، حیوانات بیهوش شده و بافت بیضه پس از خارج شدن به فرمالین 10% انتقال داده شد. پس از تثبیت نمونه ها و تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی با H&E، مطالعات بافتی با میکروسکوپ نوری انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری واریانس و تعقیبی توکی صورت گرفت. سطح معنی داری اختلاف آماری 05/0>p در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در این مطالعه دیابت باعث کاهش معنی داری (01/0p≤) در میزان تستوسترون، قطر لوله های سمی نیفروس، ضریب اسپرمیوژنز، ضخامت اپی تلیوم، همچنین افزایش معنی داری (01/0p≤) در ضخامت بافت بینابینی و قند خون در گروه دیابتی نسبت به سایر گروه ها شد، که مصرف ریشه زرشک این تغییرات را به حد طبیعی رساند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد عصاره آبی ریشه زرشک اثرات مطلوبی بر میزان تستوسترون، قند خون و تغییرات بافتی بیضه در جریان بیماری دیابت دارد.

    کلیدواژگان: زرشک، استرپتوزوتوسین، تستوسترون، بیضه، دیابت ملیتوس
  • رادمهر تقوایی، مانا شجاع پور، عبدالرحیم صادقی *، احمدعلی پوربابایی صفحه 36
    زمینه و هدف

    باکتری سودوموناس آئروژینوزا یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی است که از معضلات مهم پزشکی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه محسوب می شود. مقاومت این باکتری گرم منفی نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف، به ویژه بتالاکتام و کرباپنم به شکلی روزافزون گزارش شده است. این مطالعه با هدف تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی بتالاکتامازهای وسیع الطیف در ایزوله های بالینی سودوموناس آئروژینوزا انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی – مقطعی، 108 سویه سودوموناس آئروژینوزا از مراکز درمانی در شهر اراک جمع آوری شد. حساسیت آنتی بیوتیکی سویه های ایزوله شده به روش انتشار دیسک در آگار (Kirby-Bauer) نسبت به آنتی بیوتیک های سفتازیدیم، ایمی پنم، مروپنم، سیپروفلوکساسین، آمیکاسین و جنتامایسین تعیین شد. سویه های تولید کننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف به روشCombined Disk شناسایی شدند. همچنین تست MIC جهت آنتی بیوتیک های ایمی پنم، سفپیم، سیپروفلوکساسین و سفتازیدیم برای 36 ایزوله انجام گرفت.

    یافته ها

    در بین 108 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت به سفتازیدیم (3/33%)، ایمی پنم (2/22%)، مروپنم (24%)، آمیکاسین (3/20%)، سیپروفلوکساسین (7/15%) و جنتامایسین (4/19%) به دست آمد. در آزمایش MIC، میزان مقاومت به آنتی بیوتیک ها به ترتیب 15، 20، 10 و 15% گزارش شد. 32 سویه از 36 سویه مقاوم به سفتازیدیم (8/88%)، ESBL (Extended Spectrum- beta Lactamases) مثبت تشخیص داده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه، نشان دهنده گستردگی بالای مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف در بین سویه های سودوموناس آئروژینوزای ایزوله شده می باشد. بنابراین، لازم است نسبت به استفاده از پروتکل های درمانی مناسب تر اقدام شود.

    کلیدواژگان: بتالاکتامازهای وسیع الطیف، مقاومت دارویی میکروبی، سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت دارویی باکتریایی
  • بابک فرزین نیا، عابدین ثقفی پور، زکیه تلمادره ای صفحه 42
    زمینه و هدف
    بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگوCCHF، یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تب دار حاد مشترک بین انسان و دام است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری CCHF در استان قم انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، بیماران با علائم بالینی و یا داشتن سابقه اپیدمیولوژیک مرتبط با CCHF مراجعه کننده به بیمارستان ها، مراکز بهداشتی درمانی و مطب های خصوصی در طی سال 1390 بررسی شدند. سپس نمونه ها برطبق دستورالعمل کمیته فنی کشوری CCHF، در سه گروه مورد مشکوک، محتمل و قطعی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از جدول فراوانی و آزمون مجذور کای یا تست دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری 05/0p< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه از بین 38 نفر، 12 نفر پس از تشخیص در گروه موارد مشکوک به CCHF، تحت پیگیری و درمان قرار گرفتند. از این تعداد 5 مورد (67/41%) قطعی، 2 مورد (66/16%) محتمل و 5 مورد (67/41%) نیز در حد مشکوک باقی ماندند (فقط برخی از علائم را داشتند). بیشتر بیماران، مرد (76/91%) با دامنه سنی 35-15 سال (34/83%) و ساکن مناطق شهری (75%) بودند. 34/58% از کل بیماران را دامداران، دانش آموزان و قصابان تشکیل می دادند. 34/83% بیماران سابقه تماس با دام را ذکر کردند، و میزان مرگ و میر ناشی از موارد قطعی بیماری 20% بود.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، آموزش به افراد در معرض خطر، انجام اقدامات ایمنی مانند نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال و استفاده از دستکش حین تمیز کردن گوشت تازه به خانوارها از موارد ضروری است.
    کلیدواژگان: ت، ب خ، ون، ری، زی ده، ن، ده ک، ری، م، ه ک، ن، گ، و، ت، ب خ، ون، ری، زی ده، ن، ده ک، ری، م، ه کنگو، اپیدمیولوژی، کنه ها، قم، ایران
  • رحیم احمدی، صدیقه مولایی * صفحه 49
    زمینه و هدف

    مطالعات نشان داده اند سطح سرمی تومور مارکرها تحت تاثیر فاکتورهای متعددی تغییر می کند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر دود قلیان و استرس بی حرکتی بر سطح سرمی تومور مارکر CEA در موش های صحرایی ماده بالغ انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، 20 موش صحرایی ماده نژاد ویستار به 4 گروه 5 راسی شامل: 1- گروه شاهد؛ 2- گروه دریافت کننده دود قلیان؛ 3- گروه تحت بی حرکتی؛ 4- گروه دریافت کننده دود قلیان و تحت بی حرکتی تقسیم شدند. دود تنباکو روزانه 10 بار طی دوره های 10 دقیقه ای با 5 دقیقه استراحت و بی حرکتی مزمن طی 2 دوره 2 ساعته روزانه همراه با 2 ساعت زمان استراحت میان دوره ای انجام شد. پس از 7 هفته، نمونه های خونی طی خونگیری از قلب تهیه شد، سپس سطح سرمی CEA به روش رادیو ایمیونواسی اندازه گیری شد. داده ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه بین گروه ها در سطح معنی داری 001/0=p مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

    سطح سرمی CEA در موش های تحت بی حرکتی مزمن، دریافت کننده دود قلیان و نیز موش های تحت هر دو تیمار نسبت به گروه شاهد، افزایش معنی داری نشان داد (001/0>p). همچنین اختلاف میزانCEA سرمی حیوانات تحت بی حرکتی مزمن با گروه دریافت کننده دود قلیان، معنی دار بود (001/0>p). از طرفی، سطح CEA سرمی موش های تحت هر دو تیمار نسبت به دو گروه اخیر، تفاوت معنی داری داشت (001/0>p).

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد دود قلیان و بی حرکتی در موش ها باعث افزایش شدید سطح سرمی تومور مارکر CEA می شود.

    کلیدواژگان: CEA، قلیان، بی حرکتی، موش صحرایی
  • امیراشکان نصیری پور، عبدالرحیم نوه ابراهیم، سید جمال الدین طبیبی، علی ابرازه، احمدرضا ایزدی صفحه 56
    زمینه و هدف
    مطالعه مولفه های توانمندسازی کارکنان، به منظور فهم فرآیند توانمندسازی و بالا بردن ظرفیت سازمان جهت ایجاد جو تواناسازی ضروری است. دیدگاه ها و پنداشت های کارکنان در اتخاذ تصمیمات اداره و سازمان، همچنین در همکاری، مشارکت و رضایت شغلی آنها تاثیرگذار است. این تحقیق با هدف بررسی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی قم نسبت به میزان برخورداری کارکنان از مولفه های توانمندسازی در سال 1390 صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی بر روی 365 نفر از کارکنان بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی قم انجام شد. نمونه ها به صورت طبقه ای تصادفی به نسبت مساوی از بیمارستان ها انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ای با 15 سوال بسته پاسخ، به علاوه خصوصیات دموگرافیک بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی صورت گرفت، و جهت تعیین اختلاف میان گروه ها از آزمون مستقل تی و آنالیز واریانس استفاده شد. سطح معنی داری 05/0p< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان برخورداری کارکنان بیمارستان ها از مولفه های توانمندسازی، با میانگین 89/3 در وضعیت مطلوبی قرار داشت. دیدگاه کارکنان نیز نسبت به این مقوله متفاوت بود. بین دیدگاه زنان با مردان در مولفه احساس معنی دار بودن شغل، اختلاف معنی داری وجود داشت. همچنین مولفه های توانمند سازی روانشناختی با سن، رشته تحصیلی، سطح تحصیلات و نوع بخش یا واحد فعالیتی در فاصله اطمینان 95%، ارتباط معنی داری نداشتند (05/0
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، میزان برخورداری کارکنان بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی قم از مولفه های توانمندسازی در سطح قابل قبولی بوده است. لذا پیشنهاد می گردد مدیران دانشگاه به توانمندی های کارکنان جهت سپردن مسئولیت به آنها بیشتر توجه نموده و با برنامه ریزی های خود جهت ایجاد جو توان افزا، سعی وافر به عمل آورند تا از میزان بالای توانمند سازی به عنوان نقطه قوت بهره لازم را ببرند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی روانشناختی، کارکنان، بیمارستان ها
  • رسول باقری، علیرضا سرمدی*، گیتی ترکمان صفحه 63
    زمینه و هدف

    در سالهای اخیر استفاده از روش رسم منحنی فراخوانی رفلکس H جهت ارزیابی تحریک پذیری رفلکس تک سیناپسی آوران های گروه Ia رو به افزایش بوده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تکرارپذیری پارامترهای منحنی فراخوانی رفلکس H عضلات گاستروسولئوس برای تشخیص تحریک پذیری حوضچه نورون حرکتی بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی 15 فرد سالم غیرورزشکار تحت آزمایش قرار گرفتند. 40 تحریک الکتریکی با پالس هایی به مدت 1 میلی ثانیه و 3 تحریک در هر شدت بر عصب تیبیال اعمال شد، سپس منحنی فراخوانی رفلکس H در 4 مرحله ثبت گردید. همچنین هر فرد در دو جلسه به فاصله یک هفته ارزیابی شد.

    یافته ها

    ضریب همبستگی درون جلسه ای شدت های لازم جهت ثبت آستانه، رفلکس HMax و رفلکس H انتهایی، همچنین دامنه HMax و شیب کلی بازوی صعودی و نزولی؛ 99/0-97/0 به دست آمد. ضریب همبستگی بین جلسه ای (آزمون - بازآزمون) این متغیرها در عضله سولئوس 95/0-91/0 بود و ضریب همبستگی بین جلسه ای دامنه قله به قله HMax و شیب کلی صعودی عضله گاستروکنمیوس 65/0 و 67/0 به دست آمد. شیب سه نقطه ابتدایی و انتهایی بازوی صعودی، تکرارپذیری متفاوتی را در آزمون تکرارپذیری داخل جلسه و بین جلسات نشان داد (96/0-64/0).

    نتیجه گیری

    آزمون تکرارپذیری، ICCs داخل جلسه و بین جلسه بالایی را برای اجزای اصلی فانکشنال منحنی فراخوانی سولئوس نشان داد. همچنین پارامترهای منحنی فراخوانی همچون شدت های لازم جهت ثبت آستانه، رفلکس HMax سولئوس و گاستروکنمیوس خارجی و شیب کلی بازوی صعودی و نزولی، دامنه قله به قله رفلکس HMax در عضله سولئوس؛ تکرارپذیری بسیار بالایی داشتند.

    کلیدواژگان: منحنی فراخوانی رفلکس H، تکرارپذیری، تحریک پذیری نورون حرکتی، ماهیچه اسکلتی
  • سعیده حیدری، لیلا محمدقلی زاده، فرزانه اسداللهی، زهرا عابدینی صفحه 71
    زمینه و هدف
    سلامتی جزء مهمی از سالمندی فعال است و سالمندی بدون ناتوانی، همراه با سلامت جسمانی، روانی و مشارکت فعال در فعالیت های اجتماعی را می توان سالمندی موفق دانست. مولفه های اقتصادی، اجتماعی، فیزیولوژیکی و عوامل فرهنگی مانند روابط اجتماعی مثبت روی وضعیت سلامت تاثیرگذار است. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت سلامت سالمندان شهر قم انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 300 سالمند با روش نمونه گیری خوشه ایسیستماتیک از شهر قم در سال1390 انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت سالمندان بود. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی، آزمون های تی تست، آنالیز واریانس، کروسکال- والیس و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری آزمون ها کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره کلی کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی سالمندان 12/0±83/0 بود. وضعیت خواب (76/0)، حیطه های شور و نشاط (75/0)؛ کمترین نمره و حیطه های صحبت کردن (94/0)، وضعیت ذهنی (93/0)؛ بالاترین نمره میانگین را کسب کردند. همچنین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت با متغیرهای سن، تاهل، تحصیلات، وضعیت اقتصادی، منبع درآمد، نحوه زندگی، اشتغال مردان و ابتلا به بیماری مزمن، ارتباط معنی داری داشت (05/0>p)، ولی با جنس و شغل زنان، ارتباط معنی داری نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد با توجه به ضعیف بودن وضعیت سلامت روانی نسبت به وضعیت جسمانی در سالمندان، سلامت روانی آنها بایستی در کنار سلامت جسمانی، همچنین عوامل مرتبط با سلامت مانند مشخصات فردی، منابع حمایتی و نحوه گذران اوقات فراغت مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامتی، سالمند
  • فهیمه آقامیری، محمد سلیمانی، امیرحسین محسنی، کیوان مجیدزاده صفحه 81
    زمینه و هدف
    باکتری استرپتوکوکوس نیومونیا عامل مننژیت باکتریایی و یک عامل مهم مرگ و میر در کودکان و افراد سالخورده است. کنترل این بیماری نیز وابسته به تشخیص سریع باکتری می باشد. روش های تشخیص این باکتری شامل رنگ آمیزی گرم، کشت و تست های سرولوژیکی است. این روش ها وقت گیر و در اثر مصرف آنتی بیوتیک منجر به نتایج منفی کاذب می شوند. در حال حاضر، روش های مولکولی مانند PCR به صورت روزانه برای تشخیص عوامل عفونی استفاده می شوند. این مطالعه با هدف طراحی یک واکنش بهبودیافته PCR جهت تشخیص باکتری استرپتوکوکوس نیومونیا صورت گرفت.
    روش بررسی
    پرایمرهای تشخیصی اختصاصی براساس ژن ply باکتری طراحی گردید. پس از تکثیر ژن هدف در DNA ژنومی باکتری، محصول PCR در پلاسمید pTZ57R/T کلون شد و پلاسمید تاییدشده pTZ-ply به عنوان کنترل مثبت در آزمایشهای بعدی مورد استفاده قرار گرفت. جهت تعیین حساسیت واکنش، رقت های متوالی 10 تایی از پلاسمید pTZ-ply تهیه و بر روی آنها واکنش PCR انجام گرفت. برای تعیین ویژگی واکنش از ژنوم تعدادی باکتری مرتبط یا غیرمرتبط در واکنش PCRاستفاده شد.
    یافته ها
    نتایج PCR مطابق انتظار، قطعه 727 جفت باز را نشان داد. هیچ گونه تکثیری در PCR بر روی ژنوم باکتری های کنترل منفی دیده نشد. این نتایج نشان دهنده ویژگی بالای واکنش PCR بود. پایین ترین حد تشخیص این آزمون در تشخیص ژن ply، 250 کپی از ژن در یک واکنش 25 میکرولیتری بود.
    نتیجه گیری
    حساسیت، ویژگی و سرعت بالای آزمون طراحی شده، آن را به عنوان یک تست مناسب برای استفاده در آزمایشگاه های کلینیکی مطرح می کند. همچنین ارزیابی بیشتر این آزمون با استفاده از نمونه های کلینیکی یا مواد آلوده شده مصنوعی، کاربرد این روش را در مجموعه ای کلینیکی تایید خواهد کرد.
    کلیدواژگان: واکنش زنجیره ای پلی مراز، واکنش زنجیره ای پلی مراز، روش ها، تشخیص سریع، استرپتوکوکوس نیومونیا
  • احمدرضا یزدان نیک، فاطمه سلمانی، علیرضا ایرج پور، سعید عباسی صفحه 89
    زمینه و هدف
    بررسی آمادگی بیمار جهت جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی، فاز مهمی از فرآیند جداسازی است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر ارزیابی آمادگی جداسازی بیمار با هدایت پرستار بر طول مدت تهویه مکانیکی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 50 بیمار بخش مراقبت های ویژه که به تهویه مکانیکی بیشتر از 48 ساعت نیاز داشتند به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه 25 نفره قرار گرفتند. برای گروه مداخله از پرسشنامه بررسی آمادگی جداسازی Burn استفاده شد و گروه کنترل طبق روال معمول بخش از دستگاه جدا شدند. یافته ها با کمک روش های آماری توصیفی و آزمون‎ های تی مستقل، کای اسکوئر و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری برابر با 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین طول مدت تهویه مکانیکی در گروه مداخله، به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (03/0>p). همچنین بین نمرات چک لیست Burn و طول مدت تهویه مکانیکی، ارتباط معکوس و معنی داری وجود داشت (04/0>p، 263/0-r=).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد سنجش آمادگی بیمار جهت جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی توسط پرستار در طول روز یک روش ایمن بوده و نسبت به روش های معمول اجرا شده در بخش مراقبت های ویژه باعث کوتاه تر شدن طول مدت تهویه مکانیکی می شود.
    کلیدواژگان: جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی، بیماران، تهویه مکانیکی، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • رضا حیدری فر، ناهید مهران *، سمیه مومنیان، محمد کوه بر، عطیه حاجی علی گل، سید مجتبی موسوی صفحه 95
    زمینه و هدف

    طب گیاهی به عنوان یکی از روش های طب مکمل، از دیرباز مورد استفاده جوامع مختلف بوده است. مطالعات دو دهه اخیر حکایت از افزایش رو به رشد استفاده از گیاهان دارویی در دنیا دارد که گاهی بدون مشورت با پزشکان و بدون آگاهی از عوارض آن صورت می گیرد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت مصرف گیاهان دارویی در شهر قم و عوامل همراه آن صورت گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه به روش توصیفی- مقطعی بر روی 372 نفر از مردم شهر قم در سال 1390 و با روش نمونه گیری آسان انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای که روایی و پایایی آن به تایید رسیده بود، جمع آوری شد. داده ها با استفاده از جداول فراوانی و آزمون کای دو، من ویتنی و فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری 05/0>p در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در این بررسی 48/35% نمونه های مورد پژوهش جهت درمان و 55/11% جهت پیشگیری؛ از گیاهان دارویی استفاده کرده بودند. بیشترین موارد مصرف به ترتیب شامل دل درد (4/48%)، سرماخوردگی (2/42%) و گلودرد (8/35%) و بیشترین گیاهان مورد استفاده به ترتیب نعناع (3/72%)، خاکشیر (1/65%) و دارچین (9/62%) بود. از دیدگاه افراد، مهم ترین دلیل استفاده از گیاهان دارویی، عوارض کمتر (1/51%) و نتیجه بهتر (9/39%) نسبت به طب شیمیایی بود. از بین متغیرهای مورد بررسی، تنها بین جنسیت و میزان مصرف گیاهان دارویی، ارتباط آماری معنی داری مشاهده شد (01/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه، بیشترین دلیل مصرف گیاهان دارویی، عوارض کمتر آن نسبت به طب شیمیایی بوده است. بنابراین، لزوم اطلاع رسانی صحیح در سطح جامعه نسبت به عوارض و تداخلات احتمالی آنها ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: دارو، گیاهان دارویی، عوامل مرتبط، قم، ایران
|
  • Abolfazl Dadkhah., Faezeh Fatemi., Javad Ashrafihelan., Hadi Ali Golzadeh., Mojdeh Fadaie Monfared Page 1
    Background And Objectives
    Iberogast with commercial name of STW 5 is a well known herbal drug, which contains stable components of hydroethanolic extract from 9 different herbal drugs. This study was carried out with the purpose of assessing the protective effects of STW 5 in different doses on the hepatic histopathological damages induced by experimental cecal ligation and puncture (CLP) model in septic rats.
    Methods
    In this experimental study, 36 rats were divided into six groups (six rats in each group): Sham-operated (SOP); CLP group; CLP+STW 5 (received doses of 2.5, 5, and 10mg/kgBW) as treatment groups; and CLP+Indomethacin (10mg/kgBW) as positive control. The herbal drug STW 5 and Indomethacin were injected ip, immediately after sepsis induction. After 24 hour, the rats were sacrificed and the liver tissue was qualitatively and quantitatively examined in terms of histological changes. The differences between the data were determined by one-way ANOVA and post hoc Tukey’s HSD and the significant levels were defined as p<0.05.
    Results
    The findings indicated that increased level of infiltrated and/or sequestrated polymorphonuclear neutrophils (PMNs) and also, elevated level of histological index of the severity of liver injuries in the CLP group were not improved after treatment with Iberogast.
    Conclusion
    Considering the results of this study, ip injection of STW 5 immediately after sepsis induction had no effect on the modulation of histological parameters related to liver damages in CLP rat model.
    Keywords: Iberogast, Inflammation, CLP Model, Organ Injury Index, Liver
  • Fatemeh Asi Tehrani., Habibollah Peirovi., Hassan Niknejad Page 12
    Background And Objectives
    Human amniotic membrane due to its unique characteristics, has many applications various fields of medicine and tissue engineering. One of these characteristics is antibacterial property, which can be important in protection against infections after burn and surgery. This study was designed aiming at investigating the antibacterial effect of amnion on the growth of different bacterial strains and comparing this effect in epithelial and mesenchymal sides of the amnion.
    Methods
    In this study, the antibacterial effect of amniotic membrane was evaluated on three standard bacterial strains Escherichia coli ATCC 25922, Staphylococcus aureus ATCC 25923, Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853 and two clinical isolated strain of E. coli (E. coli T3 and E. coli T4), and their susceptibility was measured. A modified disk diffusion test was used to assess the antibacterial effect. In this method, amnion was placed on the cultured agar surface as an antibiotic releasing disk. Statistical analysis was performed using analysis of variance and Tukey's tests.
    Results
    The vicinity of amnion membrane caused inhibition zone against Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853 and two clinical isolated strains of E. coli. Formation of Inhibition zone in Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853 and two clinical isolated strains of E. coli had no relationship with the epithelial or mesenchymal side of amniotic membrane.
    Conclusion
    According to the results of this study, it seems that the type of bacterial strain has a role in the antibacterial effect of amnion membrane. In addition, both sides of amnion (epithelial and mesenchymal) may have similar antibacterial effect.
    Keywords: Amnion, Antibacterial Agents, Mesenchymal Side, Epithelial Side, Bacterial Strain
  • Talat Dabaghi., Khadijeh Elmizadeh., Sara Ghahari Page 23
    Background And Objectives
    Dilatation of cervix is essential in case of dilatation, curettage, and hysterectomy. Complications encountered during the procedure are partly related to difficulty in cervical dilatation. Also, It is important to find materials which can facilitate passage through the cervix. The present study was done with the objective of evaluating the effect of vaginal misoprostol on cervical priming in patients who are candidate for dilatation and curettage.
    Methods
    This study was performed as a randomized clinical trial on 60 women who were candidate for dilatation and curettage. In 30 patients (case group), misoprostol 200µg (one tablet) was inserted into posterior fornix of vagina 4 hours before operation, whereas in other 30 patients (control group), placebo was used. Then, two groups were compared in terms of their need to use Hegar dilator thinner than number 5 for dilatation of cervix, the duration of operation, and curettage. Data were analyzed using descriptive statistics, chi-square test, and t-test. The confidence coefficient was 95%, and the significance level was considered p<0.05.
    Results
    There was no significant difference between the patients of two groups in age, parity and previous mode of delivery. Hegar dilator thinner than number 5 for dilatation of cervix was used in 4 patients (13/3%) of the case group and 11 persons (36/7%) of the control group (p<0/05). The mean duration of dilatation and curettage was 8.9+1.9 minutes in the control group and 5.6+1.39 minutes in the case group, that was significantly different (p<0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, vaginal misoprostol can be a suitable drug for cervical priming before dilatation and curettage; it also facilitates dilatation of cervix.
    Keywords: Misoprostol, First Stage of Labor, Curettage, Hegar Dilator, A Randomized Clinical Trial
  • Hossein Ashraf., Fereshteh Khaneshi., Fereshteh Rafiee Raki., Vahid Nejati Page 28
    Background And Objectives

    Use of medicinal plants in treating diabetes is of particular clinical importance. This study was carried out with the aim of assessing the effect of aqueous extract of berberis integerrima on testosterone level and changes of testicular tissue in diabetic rats.

    Methods

    In this study, 40 male rats were divided into 5 groups as follows: 1- Control group (N), 2- Normal +barberry (N+B), group 3- Diabetic group (D) received Stereptozotocine (65 mg/kg bw, i.p.), 4- Diabetic+barberry group, 5- Diabetic+glibenclamide (0.6 mg/kg bw) group. The treatment groups daily received Barberry root extract (500 mg/kg bw) or glibenclamide intra gastric by gavage for 6 weeks, and the experimental period for each rat were 6 weeks. After finishing the treatment period, the animals were anesthetized and their testes were removed and transferred to 10% formalin. After fixing the samples, tissue sectioning, and staining by H & E technique, histological studies were performed by an optical microscope. The one-way analysis of variance (ANOVA) followed by Tukey’s post-hoc test was used for analysis of the data. The Statistical significance level was considered p<0.05.

    Results

    In this study, diabetes caused a significant decrease in testosterone level, diameter of seminiferous tubules, spermiogenesis coefficient, thickness of the epithelium, significant increases in interstitial tissue thickness and blood glucose in diabetic group compared to other groups. Administration of barberry root extract in diabetic rats restored these changes towards normal level.

    Conclusion

    The results of this study showed that aqueous extract of Berberis Integerrima root has a desirable effect on the testosterone level, blood glucose, and histological changes of testes during the course of diabetes.

    Keywords: Berberis Integerrima, Streptozotocin, Testosterone, Testis, Diabetes Mellitus
  • Radmehrtaghvaee., Mana Shojapour., Abdolrahim Sadeghi., Ahmad Ali Pourbabaie Page 36
    Background And Objectives

    Pseudomonas aeruginosa is one of important causes of nosocomial infections that is an important medical problem in developed and developing countries. Resistance of this gram-negative organism towards various antibiotics, particularly beta-lactam and carbapenem has been reported increasingly. This study was done aiming at determining antibiotic resistance pattern and the frequency of extended-spectrum beta-lactamase in clinically isolated P. aeruginosa strains.

    Methods

    In this cross-sectional study, 108 P. aeruginosa strains were collected from medical centers of Arak city. Antibiotic susceptibility of the isolated strains to antibiotics, such as, ceftazidime, imipenem, meropenem, ciprofloxacin, amikacin, and gentamicin was determined using disk diffusion method (Kirby-Bauer). Identification of ESBL producing strains was performed by combined disk method. Also, MIC test was done on 36 isolates with four antibiotics including imipenem, ceftazidime, cefipime, and ciprofloxacin.

    Results

    Among the 108 isolates of P. aeruginosa, resistances to ceftazidime (33.3%), imipenem (22.2%), meropenem (24%), amikacin (20.3%), ciprofloxacin (15.7%) and gentamicin (19.4%) were obtained. In the MIC test, the rates of resistance to antibiotic were respectively reported 15, 20, 10, and 15%. Thirty-two strains out of 36 ceftazidime resistant strains (88.8%), were detected ESBL-positive.

    Conclusion

    The results of this study are indicative of a high level resistance against different antibiotics of among P. aeruginosa isolates. Therefore, it is necessary to use a more appropriate treatment protocols.

    Keywords: Extended, spectrum, beta Lactamases, Drug Resistance, Microbial, Pseudomonas aeruginosa, Bacterial
  • Babak Farzinnia., Abedin Saghafipour., Zakkyeh Telmadarraiy Page 42
    Background And Objectives
    Crimean-Congo Hemorrhagic fever (CCHF) is an acute viral febrile hemorrhagic disease that is common between human and animal. This study was performed with the aim of determining epidemiological status of CCHF in Qom province.
    Methods
    This descriptive study was done on patients with clinical signs or with an epidemiological history of CCHF, who were referred to hospitals, health centers, and private clinics during 2011. Then, based on guideline of the National Technical Committee of the Ministry of Health, patients were classified into three groups of suspected, probable and confirmed. The data were analyzed by frequency table, chi-square test, and Fisher’s exact test. p<0.05 considered as significant.
    Results
    Twelve out of 38 patients, after diagnosis were placed in the suspected to CCHF group, went under follow-up and treatment. Among them, 5 cases (41.67%) were confirmed, 2 cases (16.67%) were probable, and 5 cases (41.67%) were suspected (only had some symptoms). The majority of patients were male (91.76%) with the age range of 15-30 (83.34%), and resident in urban areas (75%). 58.34% of the whole patients were farmers, students, or butchers. 83.34% of patients reported a history of contact with animals, and the mortality rate of confirmed cases was 20%.
    Conclusion
    According to the results of this study, training of people at risk, and doing safety measures, such as keeping fresh meat in the refrigerator for 24 hours and using gloves while household cleaning fresh meat are necessary.
    Keywords: Crimean, congo Hemorrhagic Fever, Crimean, congo Hemorrhagic Fever, Epidemiology, Ticks, Qom, Iran
  • Rahim Ahmadi., Sedigheh Molaee Page 49
    Background And Objectives

    Studies have indicated that serum level of tumor markers is influenced by several factors. This study was carried out aimed at evaluating the effects of smoke of waterpipe and immobilization stress and on the serum level of CEA in female rats.

    Methods

    In this study, 20 female Wistar rats were randomly divided into four groups of 5 each: 1- control group; 2 waterpipe smoke receiving group; 3- under immobilization; 4- waterpipe smoke receiving and immobilized. Waterpipe smoke was given 10 times a day during 10-min periods with 5-min resting time, and chronic immobilization was performed for 2 periods of 2 h daily with 2 h resting time between the periods, and. After 7 weeks, blood samples were collected using cardiac puncture technique, and then, serum level of CEA was measured by radioimmunoassay technique. The data were compared between groups by analysis of variance at p=0.001 significance level.

    Results

    The serum level of CEA significantly increased in waterpipe smoking and also immobilized rats as well as rats under both intervention compared to the control group (p<0.001). Also, there was a significant difference in serum CEA level between waterpipe smoking and immobilized rats (p<0.001). On the other hand, there was significant difference in CEA level in rats under both interventions and the two latter groups (p<0.001).

    Conclusion

    The findings of this study revealed that waterpipe smoking and immobilization stress can cause a sharp increase in the serum level of CEA.

    Keywords: CEA, Waterpipe Smoking, Immobilization, Rat
  • Amir Ashkan Nasiripour., Abdolrahim Nave Ebrahim., Seyed Jamaleddin Tabibi., Ali Ebraze., Ahmad Reza Izadi Page 56
    Background And Objectives
    It is necessary to study employees’ empowerment components to realize the empowerment process and enhance the organization's capacity to make empowerment atmosphere. Employee's viewpoints and attitudes affect organizational decision making and also their cooperation, partnership, and job satisfaction. Current research was done to study the empowerment components of the employees of the hospitals of Medical University of Qom in year 2011.
    Methods
    This study was done using descriptive cross-sectional method on 365 employees of the hospitals of Qom University of Medical Sciences. The samples were equally selected from the hospitals using a stratified random method. The research tool was a questionnaire consisting of 15 closed-answer questions plus demographic characteristics. Data analysis was done using descriptive and analytical statistics. Independent t-test and analysis of variance was used to determine the intergroup differences.
    Results
    The amount of the hospital employees’ empowerment components with a mean of 3.89 was in good condition. Also, the employee's attitude toward this category was different. There was a significant difference between men and women's attitude toward job meaningfulness. There was no significant association between psychological empowerment indices and age, academic discipline, education level, and the type of unit or ward's activity with confidence interval of 95% (p>0.05). There was also a statistically significant association between employee's work experience and the component of sense of effectiveness.
    Conclusion
    According to the results of this study, the amount of empowerment components in the employees of hospitals of the Qom University of Medical Sciences was in acceptable level. Therefore, it is suggested that university managers pay more attention to employee's capabilities for assigning more responsibilities to them, and make much effort by their programming to make an empowerment atmosphere, so that their high empowerment level will be their strength point.
    Keywords: Psychological Empowerment, Manpower, Hospitals
  • Rasool Bagheri., Ali Reza Sarmadi., Giti Torkaman Page 63
    Background And Objectives

    In Recent years, recording of the H-reflex recruitment curve for assessment of the excitability of group Ia afferent monosynaptic reflex has been growing. The purpose of this study was to evaluate the reliability of H-reflex recruitment curve parameters of gasterosoleus muscle in the assessment of motor neuron pool excitability.

    Methods

    In this descriptive study, 50 non-athlete healthy volunteers were assessed. Percutaneously, 40 electrical pulses of 1 millisecond duration and 3 stimulations per each stimulus intensity were induced on tibial nerves and H-reflex recruitment curve were recorded in 4 phases. Also, each person was assessed in two sessions with 1-week interval.

    Results

    The intraclass correlation coefficients)ICCs(was obtained between 0.97-0.99 for inter-session reliability of intensity for recording the threshold, HMax and HLast reflexes, amplitude of HMax, and the total slope of the ascending and descending arms. The inter-session correlation coefficient (test-retest) of these variables were obtained between 0.91-0.95 for soleus muscle, and the inter-session ICCs for peak-to-peak amplitude of HMax and the total slope of the ascending arm of gastrocnemius were obtained 0.65 and 0.67. The slope of initial and final three points of the ascending arm revealed a different reliability in inter-session and intra-session reliability analysis (0.64-0.96).

    Conclusion

    The reliability analysis showed a high inter-session and intra-session ICCs for the functional principal components of soleus recruitment curve. Also, recruitment curve parameters, such as intensity for record of threshold and HMax of soleus and lateral gastrocnemius muscles as well as total slope of ascending and descending arms, and peak to peak amplitude of HMax of soleus muscle had a very high Reliability.

    Keywords: H Reflex Recruitment Curve, Reliability, Motor Neurons Excitability, Skeletal Muscle
  • Saeedeh Heidari., Leila Mohammad Gholizadeh., Farzaneh Asadolahi., Zahra Abedini Page 71
    Background And Objectives
    Health is an important component of active old age, and an old age without disabilities, and along with physical and mental health and active participation in social activities can be known as successful old age. Economic, social, and psychological components as well as cultural factors, such as positive social relationships affect health status. This study aimed to determine the health status of elderly in Qom city.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 300 elderly were selected by systematic-cluster sampling from Qom city in 2011. The study tool was health related quality of life questionnaire for the elderly. The collected data were analyzed using descriptive statistics, t-test, analysis of variance, Kruskal-Wallis, and multiple linear stepwise regression tests. Significance level of tests was considered less than 0. 05.
    Results
    Mean and standard deviation of the total score of health-related quality of life of elderly was 0. 83±0. 12. Sleep (0. 76) and vitality (0. 75) domains had the lowest mean score, and domains of speaking (0. 94) and mental status (0. 93) had the highest mean score. Also, health-related quality of life had a significant correlation with age, marital status, education, economic statu,، source of income,، occupation of men, and chronic disease (p<0. 05), but had no significant correlation with gender and occupation of women (p>0. 05).
    Conclusion
    The results of this study showed that due to poor mental health compared to the physical condition in elderly, their mental health should be evaluated along with their physical health, and also factors related to health status, such as personal characteristics, sources of support, and leisure time activities.
    Keywords: Quality of life, Health, Elderly
  • Fahimeh Aghamiri., Mohammad Soleimani., Amir Hossein Mohseni., Keivan Majidzade Page 81
    Background And Objectives
    Streptococcus pneumoniae accounts for bacterial meningitis and is an important cause of morbidity among children and elderly. Control of this disease depends on rapid detection of the causative bacteria. The methods for detection of Streptococcus pneumoniae are gram staining, culture, and serological tests. These tests are time consuming and are limited by antimicrobial agents leading to false negative results. Currently, molecular methods such as PCR are used routinely for detection of infectious organisms. This study was performed with the aim of designing an improved PCR assay for the detection of Streptococcus pneumoniae.
    Methods
    The specific diagnostic primers were designed based on ply gene of the bacterium. After amplifying the target gene on the genomic DNA, the PCR product was cloned in pTZ57R/T plasmid and the confirmed pTZ-ply plasmid was used as positive control in next experiments. Sensitivity of the assay was determined by performing the PCR on 10-fold serial dilutions of pTZ-ply. Specificity of the assay was determined using the genomic DNA of other related or unrelated bacterial species.
    Results
    The PCR, as expected, generated a 727bp amplicon. No PCR amplification was observed on the genome of negative controls. These findings indicate high specificity of the PCR. The lowest limit of detection of the assay in the detection of the ply gene was 250 copies in a 25µl reaction.
    Conclusion
    The high sensitivity, specificity, and rapidity of the designed assay suggested the assay as an appropriate test for use in clinical laboratories. The further evaluation of the assay using clinical samples or artificially contaminated materials will confirm the application of this assay in clinical settings.
    Keywords: Polymerase Chain Reaction, Polymerase Chain Reaction, Methods, Rapid Detection, Streptococcus pneumoniae
  • Ahmad Reza Yazdannik., Fatemeh Salmani., Ali Reza Irajpour., Saeed Abasi Page 89
    Background And Objectives
    Aassessment of patient readiness for weaning from mechanical ventilation is an important of phase in the weaning process. The aim of this study was to determine the effect of the nurse-directed patient readiness assessment for weaning on duration of mechanical ventilation in the intensive care unit.
    Methods
    In this clinical trial study, 50 intensive care units patients who needed mechanical ventilation for more than 48 hours were selected using convenient sampling method, and randomly divided into two 25-person groups. Burn’s weaning readiness assessment questionnaire were used for intervention group, and the control group were weaned from the system according to routine method of the unit. The findings were analyzed with the aid of descriptive statistical methods, independent t-tests, chi-square and Pearson’s correlation. Significance level was considered to be 0.05.
    Results
    The mean duration of mechanical ventilation in the intervention group was significantly lower than that of the control group (p<0.03). Also, there was a significant inverse relationship between Burn’s checklist scores and the duration of mechanical ventilation (p<0.04, r=-0.263).
    Conclusion
    The results of this study showed that assessment of the patient’s readiness for weaning from mechanical ventilation by nurse is a safe method in day time and shortens the duration of mechanical ventilation in intensive care units compared to the routine methods.
    Keywords: Ventilator Weaning, Patients, Mechanical Ventilation, A Randomized Clinical Trial
  • Reza Heidarifar., Nahid Mehran., Somayeh Momenian., Seyed Mojtaba Mousavi., Mohammad Kouhbor., Atieh Hajiali Gol Page 95
    Background And Objectives

    Herbal medicine as a type of complementary medicine has long been used by different societies. The studies of the last two decades have indicated the growing use of drug plants in the world, sometimes without consulting a physician and with no knowledge about their side-effects. This study was done with the aim of determining the status of use of drug plants and its related factors in Qom city.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was done on 372 people of Qom city in 2012, using convenience sampling. The data were collected through a questionnaire that its validity and reliability had been confirmed. The data were analyzed via frequency tables, chi 2, Mann-Whitney and Fisher’s tests. Significance level was considered p<0.05.

    Results

    In this study, 35.48% and 11.55% of participants had used drug plants for treatment and prevention, respectively. The most cases of consumption belonged to abdominal pain (48.4%), cold (42.2%) and sore throat (35.8%), and the most used plants were mint (72.3%), Sisymbrium irio (65.1%) and cinnamon (62.9%). The most important reason of use of drug plants were fewer side-effects (51.1%) and better results (39.9%) compared to chemical medicine. Among studied variables, a statistically significant relationship was observed between gender and the amount of using drug plants (p=0.01).

    Conclusion

    Concerning the results of this study, the most reason of using drug plants was their fewer side-effects compared to chemical drugs. So, it is necessary to give accurate information, at the society level, about their side-effects and possible interactions.

    Keywords: Drug, Drug plants, Related Factors, Qom, Iran