فهرست مطالب

راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی - سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، پاییز و زمستان 1394)

نشریه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام ایمانی، منیژه صیادی مانگ هلاتی صفحات 1-12
    مقدمه و هدف
    عوامل متعددی از جمله سبک یادگیری می تواند بر جریان یادگیری تاثیر داشته باشد. سبک یادگیری شیوه ای است که فراگیران در یادگیری مطالب درسی خود به سایر شیوه ها ترجیح می دهند. میزان استفاده از سبک های یادگیری در دانشگاه های مختلف در ایران، متفاوت گزارش شده است. هدف از این مطالعه، مروری بر سبک های یادگیری دانشجویان پرستاری در ایران است.
    روش ها
    این مطالعه در سال 1394 با مرور منابع و مقالات منتشرشده و در دسترس داخلی و خارجی مرتبط با سبک های یادگیری و آموزش پرستاری و جستجو در بانک های اطلاعاتی Pubmed، Scopus، Proquest، Google Scholar، Elsevier، Iranmedex و SID با کلیدواژه های سبک های یادگیری، کولب، دانشجویان پرستاری و ایران انجام گردید.
    یافته ها
    بر اساس مرور مطالعات انجام گرفته، دانشجویان پرستاری بیشتر از سبک های یادگیری جذب کننده و همگرا استفاده می نمایند. در نتایج مطالعات مختلف، اشاره شده که تعدادی از افراد دارای دو یا حتی تعداد بیشتری سبک یادگیری می باشند.
    نتیجه گیری
    در بین دانشجویان پرستاری یادگیری با استفاده از چندین سبک و به خصوص سبک یادگیری همگرا و جذب کننده انجام می شود. با توجه به این مسئله، هماهنگ نمودن سبک های یادگیری فراگیران با روش های تدریس یکی از روش هایی است که می تواند در بهبود کیفیت کلاس درس و دوره های آموزشی موثر باشد.
    کلیدواژگان: ایران، کولب، سبک های یادگیری، دانشجوی پرستاری
  • ساناز بستانی صفحات 13-22
    مقدمه و هدف
    حرفه پرستاری از جمله علومی است که هم در گذشته و هم در حال و آینده دارای جنبه های اخلاقی فراوانی است و به عنوان وجدان سیستم مراقبت بهداشتی شناخته شده اند و نقش کلیدی را در اصلاح این سیستم ایفا می کنند. آن ها مراقبت های پرستاری را عاری از تبعیض و قضاوت، به همه مددجویان ارائه می دهند. چرا که در ارائه مراقبت، احترام گذاشتن به شان و حقوق انسان ها و رعایت اخلاق، بخش جدایی ناپذیر سیستم مراقبت بهداشتی است. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی راهکارهای اعتلای اخلاق حرفه ای در سیستم آموزش پرستاری و یافتن بهترین راه جهت ارتقای امر مهم اخلاق پرستاری بوده است.
    روش ها
    این مطالعه مروری، جهت بررسی مطالعات گذشته تاکنون انجام گرفته است. جستجوی کلیه مقالات، شامل 37 مطالعه، در طیف سال 1988 تا 2016 و با استفاده از کلیدواژه های آموزش اخلاق، دانشجویان پرستاری، اخلاق در پرستاری، صلاحیت اخلاقی و اخلاق حرفه ای انجام شد.
    یافته ها
    بررسی نتایج حاصل از مطالعات بیانگر تاثیر بسزای آموزش اخلاق پرستاری به صورتی نظام مند در برنامه درسی بود. همچنین در این مطالعات روش های مختلفی جهت ارتقا آموزش اخلاق در پرستاری از جمله: ارائه برنامه درسی منظم، سخنرانی ها، الگو بودن مربیان آموزش دیده و متبحر در این زمینه و... معرفی و پیشنهاد شده است. نتایج حاصل از این مطالعات حاکی از تاثیر بسزای این روش ها در بهبود کیفیت مراقبت و تصمیم گیری های درست اخلاقی بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نیاز نشان دهنده مداوم تلاش برای توسعه محتوای نوآورانه، ساختار و روش های آموزشی برای برنامه های آموزش اخلاق پرستاری در مقطع کارشناسی همیشه وجود دارد. این عوامل در ارتقای رضایت شغلی بیشتر در پرستاران، میل به رشته پرستاری و تربیت نیروهای بیشتر و افزایش کیفیت مراقبت از بیمار نقش بسزایی داشته است. این موضوع جز با وجود سازمان های حمایتی و هماهنگ میسر نخواهد شد. امید است که چنین بررسی هایی به مدرسان پرستاری در جهت بررسی مجدد شیوه های تدریس خود به خصوص در زمینه اخلاق پرستاری از طریق ابزارهای آموزشی کمک کند.
    کلیدواژگان: اخلاق، پرستاری، آموزش، مراقبت
  • الهام محمدی، مرضیه صیدآبادی، رضوان زینل آبادی، افسانه توحیدی، روح انگیز نوروزی نیا صفحات 23-33
    مقدمه و هدف
    حمایت اجتماعی را سازوکاری از ارتباطات میان فردی تعریف می کنند که افراد را از تاثیرات منفی تنیدگی محافظت می کند. از طرفی سطوح بالای حمایت اجتماعی با افزایش خودکارآمدی تحصیلی و کاهش استرس تحصیلی همراه بوده و همچنین، رابطه معکوسی میان حمایت اجتماعی و اضطراب امتحان دیده شده است. هدف از مطالعه حاضر، تعیین نقش واسطه ای خودکارآمدی در ارتباط بین حمایت اجتماعی ادراک شده با اضطراب دانشجویان به طور همزمان بود
    روش ها
    روش پژوهش، توصیفی - همبستگی هست که با استفاده از تکنیک پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری شامل دانشجویان کارشناسی سال 93- 92 دانشگاه شهید باهنر کرمان می شود که تعداد 370 نفر از آنان به روش خوشه ایانتخاب شده و وارد مطالعه شدند. برای گردآوری داده ها از 3 پرسشنامه استاندارد اضطراب امتحان، خود کارآمدی عمومی و حمایت اجتماعی ادراک شده استفاده شد. تحلیل داده ها نیز با استفاده از نرم افزار لیزرل و SPSS انجام شد.
    یافته ها
    مدل معادلات ساختاری فاکتورها و کنش های موثر بر اضطراب امتحان دارای برازش مناسبی بود که نشان داد متغیرهای تبیین کننده اضطراب امتحان و روابط بین آن ها دارای اعتبار قابل قبولی هستند. نتایج تحلیل مسیر نیز نشان داد که حمایت اجتماعی با متغیر اضطراب امتحان رابطه منفی و معنی داری دارد. درحالی که رابطه حمایت اجتماعی با متغیر خودکارآمدی مثبت و معنی دار بود. متغیر خودکارآمدی به عنوان یک متغیر واسطه ای، تحت تاثیر مثبت حمایت اجتماعی بوده اما با میزان اضطراب امتحان رابطه منفی و معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج اثرات کلی نشان داد که میزان حمایت اجتماعی ادراک بیشترین تاثیر را بر کاهش اضطراب امتحان دانشجویان دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، حمایت اجتماعی ادراک شده، خودکارآمدی
  • اسکندر غلامی پریزاد، الهه غلامی پریزاد، فاطمه پالیزبان، زینب غضنفری صفحات 34-42
    مقدمه و هدف
    مقوله عدالت آموزشی اخیرا در نظام اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ملل مورد توجه قرار گرفته است. کنوانسیون ها، معاهده ها و اعلامیه های زیادی در جهان به منظور تاکید بر این حقوق تبیین و صادر شده است. این موضوع در برنامه توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور ما نیز از جایگاه قابل توجهی برخوردار است. ضرورت تبیین این موضوع در جامعه ما به خصوص در مناطق و استان های کمتر توسعه یافته ای چون ایلام می تواند فرصت اصلاح و تجدیدنظر در برنامه های توسعه را فراهم نماید. مطالعه حاضر با هدف تعیین عدالت جنسیتی یا بی عدالتی در نظام آموزشی ایلام اجرا شد.
    روش ها
    تحقیق حاضر از نوع پژوهش ارزشیابی است. داده های مورد نیاز از نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1390 جمع آوری شده و شاخص عدالت جنسیتی در آموزش با استفاده از نتایج تفصیلی استان - شهرستان سرشماری نفوس و مسکن سال 1390 محاسبه و با شاخص ارائه شده توسط یونسکو مورد تحلیل قرار گرفت. نمونه آماری کل استان ایلام (503840 نفر) بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS در سطح آمار توصیفی صورت گرفته است.
    یافته ها
    تحلیل یافته های مربوط به عدالت جنسیتی در آموزش استان ایلام، حکایت از آن دارد که در مجموع عدالت جنسیتی در مقطع ابتدایی (05/1) نزدیک به تحقق هدف است که مشابه با وضعیت کشوری (99/0) هست. در مقاطع راهنمایی (90/0 نسبت به 96/0) و متوسطه (84/0 نسبت به 01/1) شاخص استانی وضعیت نامناسب تری نسبت به شاخص کشوری دارد و بی عدالتی به ضرر دختران است. در مقطع پیش دانشگاهی (38/1) بی عدالتی به ضرر پسران است، در مقطع عالی (99/0) نیز تقریبا شاخص برابری جنسیتی در آموزش محقق شده است. وضعیت این شاخص به تفکیک شهرستان های استان گویای این مسئله است که بهترین وضعیت عدالت جنسیتی در آموزش در شهرستان آبدانان دیده می شود که با بهبود این شاخص در مقطع پیش دانشگاهی به بهترین وضعیت خود می رسد. وضعیت شاخص در شهرستان های دیگر استان نامطلوب بوده و راه زیادی تا وضعیت مطلوب آن وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به بافت روستایی استان ایلام و اهمیت جنسیت پسر در این فرهنگ، وجود بی عدالتی به ضرر دختران در مقاطع راهنمایی و دبیرستان با در نظر گرفتن این که جایگاه تصمیم گیری در این دوران درون خانواده است، قابل توجیه بوده، در صورتی که این مسئله با آغاز دوره پیش دانشگاهی برعکس می شود. در مجموع انتظار می رود سیاست گذاران امر آموزش و پرورش با ترسیم سیاست ها و برنامه های مناسب در رفع محرومیت های دختران امروز و زنان فردا بکوشند چرا که ایجاد برابری و آموزش حقوق انسانی به دختران، پسران، والدین و ارتقای مهارت های زندگی می تواند زمینه را برای ایجاد جامعه ای سالم و رو به توسعه و خانواده های رو به رشد منطبق بر فرهنگ و باورهای ملی و هماهنگ با شرایط نوین اجتماعی فراهم نماید.
    کلیدواژگان: عدالت جنسیتی، بی عدالتی، آموزش، توسعه، استان ایلام
  • حکیم سحاقی، ژاله مریدی صفحات 43-51
    مقدمه و هدف
    یادگیری فراگیران معمولا به وسیله عملکرد تحصیلی آن ها مورد سنجش قرار می گیرد. عوامل متعددی، عملکرد تحصیلی دانشجویان را تحت تاثیر قرار می دهند. برخی از این عوامل موجب بهبود عملکرد و برخی موجب تضعیف عملکرد فراگیران می شود. از جمله عواملی که به شکل منفی بر عملکرد تحصیلی اثرگذار بوده، فرسودگی تحصیلی است. هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه حمایت اجتماعی و یادگیری خودتنظیمی با فرسودگی تحصیلی بود. پژوهش از نوع همبستگی می باشد.
    روش ها
    جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بودند که از بین آن ها 256 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های حمایت اجتماعی، پرسشنامه راهبردهای انگیزشی برای یادگیری پنتریچ و دی گروت، پرسشنامه فرسودگی تحصیلی برسو، سالانووا و شائوفلی جمع آوری و با استفاده از ضریب همبستگی به کمک نرم افزار آماری SPSS 18 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تمامی روابط بین حمایت اجتماعی و یادگیری خودتنظیمی با فرسودگی تحصیلی در سطح مطلوبی معنی دار هستند.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این مطالعه، که آموزش حمایت اجتماعی و یادگیری خودتنظیمی در کاهش فرسودگی تحصیلی و ارتقا عملکرد تحصیلی موثر بوده است.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، یادگیری خودتنظیمی، فرسودگی تحصیلی
  • بهنام محمدی صفحات 52-61
    مقدمه و هدف
    امتیاز دانش فراشناختی این است که یادگیرنده را قادر می سازد تا لحظه به لحظه از فعالیت یادگیری خود و چگونگی پیشرفت کارش آگاه باشد و هم نقاط قوت و ضعف خودش را تشخیص دهد. در حال حاضر بخش عمده ای از افت تحصیلی فراگیرندگان به این دلیل اتفاق می افتد که آنان با روش های ناکارآمد به استقبال یادگیری می روند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه راهبردهای فراشناختی خواندن با اضطراب امتحان دانشجویان هست.
    روش ها
    طرح پژوهش در این مطالعه از نوع همبستگی بنیادی (کانونی) بود. نمونه پژوهش حاضر 39 دانشجوی رشته بهداشت حرفه ای بودند که با روش سرشماری با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شدند. پرسشنامه راهبردهای فراشناختی خواندن و پرسشنامه اضطراب امتحان توسط دانشجویان تکمیل گردید. در این پژوهش برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 20 و روش آماری همبستگی پیرسون و تحلیل کاننی استفاده گردیده است.
    یافته ها
    داده ها بیانگر این بود که سه مجموعه همبستگی کانونی ابعاد راهبردهای فراشناختی خواندن با ابعاد اضطراب امتحان به ترتیب (رابطه مجموعه اول 57/0، 001/0P<؛ رابطه مجموعه دوم 43/0، 001/0P<؛ و رابطه مجموعه سوم 09/0، 004/0P<) دارای همبستگی معنی دار هست. این نتایج نشان می دهد دانشجویانی که از راهبردهای فراشناختی استفاده می کنند اضطراب امتحان کمتری را تجربه می کنند.
    نتیجه گیری
    استفاده از راهبردهای فراشناختی به وسیله دانشجویان می تواند بر اضطراب امتحان تاثیرگذار بوده و در خیلی از موارد از اضطراب امتحان جلوگیری کرده و موجب پیشرفت و موفقیت تحصیلی گردد.
    کلیدواژگان: راهبردهای فراشناختی، اضطراب امتحان، دانشجویان
  • پونه یوسفی، حسین حشمتی صفحات 62-70
    مقدمه و هدف
    هوش اخلاقی یکی از ابعاد هوش است که می تواند چهارچوبی را برای عملکرد صحیح انسان ها فراهم آورد و به عنوان یک عامل پیش بینی کننده رفتار محسوب می شود. هوش اخلاقی «هوش حیاتی» برای همه انسان هاست. به دلیل آن که هوش اخلاقی، اشکال دیگر هوش را به انجام کارهای ارزشمند هدایت می کند. این هوش شامل ترکیبی از دانش، تمایل و اراده است و همچنین شامل روشی است که ما فکر می کنیم، احساس می کنیم و عمل می کنیم. نقش هوش اخلاقی و اهمیت آن در تلطیف و بهسازی روابط بین فردی و مناسبات اجتماعی به ویژه در مشاغل مرتبط با حوزه پزشکی و پرستاری که مستقیما با مردم و زندگی آن ها سر و کار دارند، از نمود و برجستگی بالایی برخوردار هست. هدف این مطالعه، تبیین و شناسایی هر چه بیشتر مفهوم هوش اخلاقی و جایگاه آن در علوم پزشکی و به طور خاص پرستاری می باشد.
    روش ها
    این پژوهش یک مقاله مروری است که نتایج مطالعات محققین دیگر را بررسی و تحت تحلیل محتوا قرار داده است. در این مطالعه، از پنج کلیدواژه اصلی هوش، اخلاق، هوش اخلاقی، مفهوم هوش اخلاقی در پرستاری و جایگاه هوش اخلاقی در پرستاری، در حوزه ی پرستاری در بانک های اطلاعاتی science،CINAHL،pubmed،cvid،SID، Magiran Direct،Googlr Scholar،scopus جهت جست و جو استفاده شد. بدین منظور، 80 مقاله چاپ شده در محدوه زمانی سال 2000 تا کنون یافت شد که در بررسی با توجه به این معیارها و حذف مقالاتی که به صورت چکیده یا برداشت سردبیر بودند، تنها 48 مقاله که دارای متن کامل بودند انتخاب شد. در همه این مقالات، تعاریفی از هوش اخلاقی و کاربرد آن در پرستاری ارائه شده بود که مورد بررسی و سازمان دهی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد شناسایی هوش اخلاقی یک تحول و نیاز اساسی در پرستاری محسوب می شود. زیرا تبدیل به یک پرستار خوب شدن تنها وابسته به دانش نظری و مهارت های بالینی نیست بلکه رشد تجارب اخلاقی در به کارگیری این دانش و مسئولیت پذیری اخلاقی لازم و ضروری است. رعایت معیار اخلاقی در عملکرد پرستاران از سایر موارد مراقبت حساس تر و مهم تر است. زیرا می توان رفتار اخلاقی توام با مسئولیت پرستاران را عامل موثری در بهبود و بازگشت سلامت مددجویان و بیماران دانست.
    نتیجه گیری
    شناسایی و به دست آوردن مهارت های هوش اخلاقی با تغییرات اساسی که در دیدگاه و نگرش پرستاران نسبت به بیماران، خود و شغلشان ایجاد می کند، می تواند موجب ارتقای این حرفه گردد.
    کلیدواژگان: هوش، اخلاق، هوش اخلاقی
  • زهرا خادمی، راضیه بیگی بروجنی صفحات 71-78
    مقدمه و هدف
    پرستاران به دلیل ماهیت حرفه خود نیازمند توانمندی های خاصی هستند که از مهم ترین آن ها توانمندی روانشناختی است که می تواند ابزاری ارزشمند در تامین سلامت معنوی باشد.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی – همبستگی با هدف تعیین ارتباط سلامت معنوی و توانمندی روانشناختی در دانشجویان پرستاری (112 نفر) انجام شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه مشتمل بر سه بخش اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد سلامت معنوی پولیتزان و الیسون و پرسشنامه توانمندی روانشناختی اسپریتزر بود.
    یافته ها
    میانگین نمره کل توانمندی روانشناختی 46/1±16/4 (از کل 1-7) و نمره کل سلامت معنوی 48/8±3/77 به دست آمد. ارتباط معنی داری بین دو بعد از ابعاد توانمندی روانشناختی با سلامت معنوی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    سلامت معنوی با توانمندی روانشناختی مرتبط است، لذا سلامت معنوی نقش مهمی در توانمندی دانشجویان پرستاری بازی می کند.
    کلیدواژگان: توانمندی روانشناختی، سلامت معنوی، پرستاری
|
  • E. Imani, M. Sayadi Mang Halati Pages 1-12
    Introduction
    Many factors such as learning styles can affect the learning process. Learning style is a way that students prefer to other ways for learning. Frequency of using learning styles varies in different countries. The purpose of this study is The present study aims to review learning styles in Iranian nursing students.
    Methods
    This study was conducted in 2015 with reviewing local and external published and available resources as well as articles related to learning styles and searching information sites including Pubmed, Scopus, Proquest, Google Scholar, Elsevier, Iranmedex and SID. Key words were Learning styles, Kolb, Nursing student and Iran.
    Results
    Researches conducted among nursing students showed that more learning styles are convergent and assimilating. In different studies, some students have two or more learning styles.
    Conclusion
    This study showed that more learning styles were seen in nursing students, especialy convergent and assimilating ones . Given that fact the coordination of learning styles and teaching methods is a way to improve quality of training.
    Keywords: Iran, Kolb, Learning Styles, Nursing Student
  • S. Bostani Pages 13-22
    Introduction
    Nursing profession, including science has always been known as the conscience of the health care system. They provide nursing without any discrimination and judgment toward the clients. Because providing care to respect the dignity and rights of human beings and ethics, is an integral part of the health care system. The present study aims at promoting professional ethics in nursing education system so finding the best way to promote nursing ethics is important.
    Methods
    The literature review of previous studies has been conducted. searching all articles, including 37 studies, between 1988 to 2016 and using the keywords such as moral education, nursing students, nursing ethics, moral authority and professional ethics was part of the conducted task.
    Results
    The results represent a tremendous impact of the studies for systematic training of nursing ethics in the curriculum. Providing regular curriculum, lectures, role model of instructors trained and skilled instructors in order to promote education and thereby improving the quality of care in nursing ethics and moral right decisions have been effective.
    Conclusion
    Results indicate continued efforts to develop the content, structure and innovative teaching methods in undergraduate nursing ethics education program. It will not be possible unless thereare coordinating and supporting organizations. It is hoped that such studies on nurse educators to help improvement of the quality of their teaching practices through the training methods.
    Keywords: Ethics, Nursing, Education, Care
  • E. Mohammadi, M. Seidabadi, R. Zeinalabadi, A. Tohidi, R. Norouzinia Pages 23-33
    Introduction
    Social Support is defined as a mechanism of interpersonal communication that protects people from negative impact of stress. The high level of social support is attributed to the increase of academic self-efficacy and decrease of educational stress. Also, it A reverse relationship between social support and test anxiety has been found. The present study aimed to identify the meditating role of self-efficacy in relationship between perceived support and test anxiety simultaneously.
    Methods
    This study was carried out through descriptive-correlation research method using scurvy technique. Thus, the number of 370 undergraduate students of Shahid Bahonar University between 2012-2013 academic year were selected by cluster sampling. Data were collected through three questionnaires of test anxiety, self-efficacy and perceived social support and measured the study variables. Data were analyzed using IBM SPSS 21 and LISREL software.
    Results
    The structural equation model of effective factors on test anxiety selected appropriately which showed that test predicting factors and relationships among them entered into the model properly and credibly. The results of path analysis also showed that there was a negative significant relationship between social support and test anxiety while the relationship between social support and self-efficacy deemed significantly positive. The variable of self-efficacy as a meditating variable was positively affected by social support but had a negative impact on test anxiety.
    Conclusion
    The results of total impact of model revealed that Perceived Social Support had the greatest impact on decreasing students’ test anxiety.
    Keywords: Test Anxiety, Perceived Social Support, Self, efficacy
  • E. Gholami Parizad, E. Gholami Parizad, F. Palizban, Z. Ghazanfari Pages 34-42
    Introduction
    Educational equality is newly considered in social, political and economic system of the nations. Many conventions, treaties & statements in the world emphasizing these rights have been determined and issued. This issue has been considered in politic, economic and social development plans of Iran. Explaining this issue in undeveloped areas such as Ilam province can provide improvement opportunities in developmental plans. So, this study was done to investigate the issue of equality or inequality in educational system of Ilam as one of the under-developed areas in Iran.
    Methods
    This evaluative research was carried on the base of Ilam population and housing census in 1390. The population of Ilam including 503840 subjects was studied. Gender equality in education was assessed with Gender parity index presented by UNESCO and the international institute for educational planning. data were analyzed using SPSS version 16 through descriptive statistics.
    Results
    Analysis of gender in equality in educational system of Ilam province showed that this index is worse than the country index baseline in junior high school (0.90 to 0.96) and high school (0.84 to 1.01), gender inequality was against girls. In senior high school (1.38) inequality was against boys. Gender equality has been achieved in higher education level (0.99). According to Ilam's counties, Abdanan city had the best gender equality in educational system especially in senior high school. But this index was inappropriate in other cities. There was a large difference in terms of the desired status.
    Conclusion Given the rural context of Ilam province and the importance of male gender, the inequality against girls during junior high school and high school is justified; because decisions are made inside the family structures in those periods. This status will be reversed in the senior high school. Totally, it is expected that policymakers in education attempt to remove deprivations of the girls, because having equal opportunities ensure them to have a growing healthy society which is based on, a national believes as well as the new social conditions.
    Keywords: Gender Equality, Inequality, Education, Development, Ilam Province
  • H. Sahaghi, J. Moridi Pages 43-51
    Introduction
    Learning is usually measured by its academic performance. Many factors affect the academic performance of students. Some of these factors contribute to improved performance and some learners function is weakened. Among the factors that negatively affect academic performance would be academic burnout. The current study aimed to determine the relationship between social support and self-regulated learning with academic burnout. This is a correlative study.
    Methods
    The statistical population of the research included all students of Jondishapour Medical University of Ahvaz among whome were 256 students where simple random sampling mehod was used. The data were collected using Social Support Scale, motivational strategies for learning questionnaire Pintrich and DeGroot, and academic burnout questionnaire of Breso et al and analyzed through correlation coefficient, and statistical software SPSS 18.
    Results
    The results indicated that there was a positive significant relationship between social support and self-regulated learning with academic burnout.
    Conclusion
    According to the findings, it is concluded that social support education, self-regulation strategies and improving academic performance has been effective tools in reducing burnout.
    Keywords: Social Support, Self, Regulated Learning, Academic Burnout
  • B. Mohammadi Pages 52-61
    Introduction
    The previllage of metacognitive knowledge enables the learner's to involve in every moment of their learning activities and the points for which their work progresses and identifies strengths and weaknesses. At the present, the majaroty of academic failures occure on learners because they attempt to learn through inefficient methods. This study aimed to investigate the relationship between test anxieties with metacognitive strategies.
    Methods
    The research design of this study was Canonical Correlation. The sample of this study included 39 health professional students who were selected by census method using Cochran formula. Metacognitive reading strategies and test anxiety questionnaires were completed by students. In this study, data were analyzed by software SPSS 20 and Pearson correlation where canonical analysis was used.
    Results
    The data indicate three sets of canonical correlation dimension, metacognitive reading strategies are significantly correlated with test anxiety (The relationship of the second set 0.57, P
    Conclusion
    Using metacognitive strategies by students can be influenced by test anxiety and in many cases they prevent test anxiety leading to the progress and academic success.
    Keywords: Metacognitive Strategies, Test Anxiety, Students
  • P. Yousefi, H. Heshmati Pages 62-70
    Introduction
    Moral intelligence is one of the aspects of intelligence which can provide a framework for proper performance of the humans, which is known as a forecaster factor of behavior. MI is a vital intelligence for humans owing to guidance of other shapes of intelligence toward valuable tasks . It is a combination of knowledge, interest and resolve, also includes the method of thinking, feeding and acting. The role and importance of MI is outstanding because of making balance and improvement in individual's interactions and social terms, especially in occupations related to medical and nursing field which directly deals with people's life. The goal of this study is the definition and identification of MI and its application in medical science, especially nursing.
    Methods
    This research is a retrospective article in which other researcher's study has been investigated and analyzed. Therefore, three main keywords; intelligence, morality, MI, has been searched in different nursing field databases such as SID, CVID, PUBMED, CINAHL, SCIENCE, MAGIRAN DIRECT, GOOGLE SCHOLAR and SCOPUS. Hence, based on these criteria, published articles from 2000 up to the present has been found and abstracted or editors interpretation ones eliminated. Only full text articles have been used. Definitions and applications of MI in nursing, presented in articles has been organized and revised in this article.
    Results
    The results showed that MI education is a revolution and essential requirement in nursing, since changing to a descent nurse not only depends on theoretical knowledge and clinical skills but also needs applying moral knowledge and responsibility. Following moral criterion in nurse's performance is more important than other care issues as moral behavior accompany nurse's responsibility can be an effective factor in patient's remission and recovery.
    Conclusion
    Achievement of MI skills leads to nursing profession advancement by basic changes in nurse's vision toward patients, themselves and their job.
    Keywords: Intelligence, Morality, Moral Intelligence
  • Z. Khademi, R. Beigi Broujeni Pages 71-78
    Introduction
    Nurses, because of the nature of their profession require certain abilities. The important ability is psychological empowerment that can be a valuable tool in providing spiritual health.
    Methods
    This descriptive-correlative study was done to determine the relationship between spiritual health and psychological empowerment in nursing students. The data were collected using a demographic and spiritual well-being and psychological empowerment scale.
    Results
    The mean score of spiritual well-being (8.48±77.3) and psychological empowerment (1.46±4.16) was determined. There was significant relationship between the two dimensions of psychological empowerment and spiritual well-being.
    Conclusion
    The spiritual well-being would be related with psychological empowerment, so the spiritual health can play an important role in the empowerment of nursing students.
    Keywords: Psychological Empowerment, Spiritual Well, Being, Nursing