مبانی و مصادیق تعلیم و تربیت اقتصادی فرزندان در خانواده اسلامی

نویسنده:
پیام:
چکیده:
جهان بینی اسلامی، تامین سعادت فردی و اجتماعی انسان را مقصد قرار داده و در مسیر نیل بدین مقصود الگوهای رفتاری متعددی در حوزه های مرتبط با حیات وی ارائه نموده است. اقتصادیکی از رموز بقای خانواده و بالتبع جامعه اسلامی می باشد. تاکید قرآن کریم بر اخلاق محوری، آخرت گرایی، زمینه سازی جهت تولید و توزیع، لزوم اتخاذ الگوی صحیح مصرف و عدالت مداری، لزوم اهتمام والدین به تعلیم و تربیت اقتصادی را مبرهن می سازد.
خانواده به عنوان کانون تعالی انسان، از طریق آموزش فرزندان نسبت به التزام به اصول ارزش مند اخلاقی در حوزه اقتصاد سبب خواهد شد، افراد از عنفوان جوانی با برخورداری از حسن رفتار و تدبیر در عرصه های اقتصادی خانواده، توان مندی لازم نسبت به عهده داری مسوولیت های کلان در تحولات اقتصادی جوامع را کسب نمایند. بدین سان نظارت مستمر والدین، رفتارهای مدبرانه اقتصادی را نهادینه خواهد ساخت. بر این مبنا، پای بند نمودن فرزندان به اصل میانه روی، تقریب مفهوم «مدارا» با «اقتصاد» در اندیشه فرزندان، بیان انگیزه های انجام فعالیت های اقتصادی برای فرزندان، تلقین مطلوبیت کار و نکوهش راحت طلبی و سوق دهی فرزندان به ارتقاء تعهد، تخصص و نوآوری از جمله مصادیق تعلیم و تربیت اقتصادی فرزندان محسوب می شوند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
55
لینک کوتاه:
magiran.com/p1386152 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!