نگاهی به یک نهاد بین الدولی تازه تاسیس مجمع تمدن های کهن

چکیده:
بیست سال پس از طرح پیشنهاد گفتگوی تمدن ها توسط رئیس جمهور وقت ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و متعاقب آن، نامگذاری سال 2001 میلادی از سوی این سازمان به عنوان «سال گفت وگوی تمدن ها»، نخستین نشست وزرای خارجه هشت کشور دارای تمدن های باستانی به ابتکار یونان و با الهام از ایده گفتگوی میان تمدن ها طی روزهای 4-3 اردیبهشت 1396 برابر با 24-23 آوریل 2017 با عنوان «مجمع تمدن های کهن» در آتن برگزار شد. در این مجمع که وزیران امورخارجه کشورهای یونان، ایران، چین، ایتالیا، عراق و مصر، وزیر فرهنگ پرو و معاون وزیر خارجه بولیوی شرکت کرده بودند، محور اصلی دستور کار وزرای شرکت کننده بررسی این موضوع بود که وارثان تمدن های کهن با توجه به تعهد و مسئولیت سنگینی که در قبال بشریت دارند، چگونه می توانند از دستاوردهای ارزشمند گذشته به عنوان سرمایه ای برای زندگی حال و آینده بشریت استفاده کنند؟ بدین منظور بر اهمیت نقش دیپلماسی فرهنگی در چهارچوب توجه به فرهنگ به عنوان عامل دیپلماسی نرم و فرهنگ به عنوان عامل توسعه اقتصادی تاکید گردیده و ایجاد یک مکانیزم بین المللی تحت نام مجمع تمدن های کهن در دستور کار قرار گرفت.
در این گزارش ابتدا سند مفهومی طرح ایجاد مجمع تمدن های کهن که توسط یونان به عنوان کشور میزبان تهیه شده و مبنای بحث ها در اجلاس وزراء و کنفرانس آکادمیک آن بوده است، مورد بررسی قرار می گیرد، سپس گزارشی از نتایج اولین نشست وزراء ارائه می شود. در بخش پایانی نیز به لحاظ اهمیت، متن سخنرانی جناب آقای دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان منعکس می گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
171
لینک کوتاه:
magiran.com/p1739656 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!