تحول اهداف آیین دادرسی کیفری در پرتو آموزه های مکتب عدالت ترمیمی در قانون آیین دادرسی کیفری سال 1392: کشف حقیقت یا فصل خصومت

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:

 در سال های اخیر نظام عدالت کیفری ایران، در پی گسترش و پذیرش یک سیاست کیفری مشارکتی بوده است، تا بتواند بر مبنای آن شهروندان را در فرایند دادرسی کیفری مداخله دهد. این امر از اندیشه های قضازدایی نشات می گیرد که براساس آن تلاش می شود با تاسیس نهادهای غیرکیفری، منازعات ناشی از پدیده مجرمانه به گونه ای مدیریت شود که رضایت بزه دیدگان جرم را حاصل نموده و توجیه پذیر نماید. تاسیس نهاد میانجی گری کیفری یکی از جلوه های سیاست کیفری مشارکتی است که در قانون آیین دادرسی کیفری سال 1392 (ماده 82) به صراحت پیش بینی گردیده است. این نهاد غیرکیفری، الهام گرفته از آموزه های مکتب عدالت ترمیمی است که تلاش آن بر اجتناب از توسل به ابزارهای کیفری حل منازعات است. بنابراین ظهور این نهاد غیر کیفری را می توان نوعی تحول در اهداف آیین دادرسی کیفری دانست، چرا که از گذشته های دور تاکنون هدف غایی دادرسی های کیفری همواره کشف حققت بوده است، اما با پیدایش نهاد میانجی گری کیفری مرزبندی های سنتی دعاوی حقوقی و کیفری تعدیل شده و نظام عدالت کیفری به سمت و سوی فصل خصومت میان طرفین دعوی کیفری گرایش پیدا کرده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
707 تا 715
لینک کوتاه:
magiran.com/p2027162 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!