تاثیر سطوح مختلف سولفات منیزیم بر درصد تخم گشایی سیست، بقاء و رشد Artemia franciscana

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
پیشینه و اهداف

ایران دارای جمعیت های مختلفی از آرتمیاست که در اقلیم های مختلفی که دارای املاح و شرایط اکولوژیک متفاوتی هستند زندگی می کنند. شرایط فیزیکوشیمیایی مختلف دریاچه ها و تالاب ها موجب شده است که گونه زایی آلوپاتریک آرتمیا تشدید یابد. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر یکی از یون های موجود در این اقلیم ها بود تا بتوان به صورت نیمه طبیعی در برخی از تالاب های استان گلستان اقدام به کشت آرتمیا نمود.

 روش ها 

به همین منظور تاثیر 4 تیمار (10، 16، 33 و 50 درصد) سولفات منیزیم به جای نمک های دیگر در کنار تیمار شاهد بر درصد سیست گشایی، رشد و بقاء آرتمیا فرانسیسکانا بررسی شد.

یافته ها

از نظر شاخص رشد طولی آرتمیا بیشترین و کمترین طول بدن به ترتیب در تیمار شاهد و 50% سولفات منیزیم مشاهده گردید. در تیمار 33 % سولفات منیزیم نیز رشد طولی کاهش معنی داری با تیمار شاهد نشان داده است (05/0> p) اما با تیمار 50% سولفات منیزیم تفاوت معنی داری را نشان ندادند (05/0>P). در غلظت های پایین سولفات منیزیم رشد طولی آرتمیا کاهشی را نشان داده است اما تفاوت معنی داری با تیمار شاهد نشان ندادند. بیشترین و کمترین درصد بقاء به طور معنی داری به ترتیب در تیمار شاهد و تیمار 50% سولفات منیزیم مشاهده شد. در روز پانزدهم حداکثر بقاء 83 درصد در تیمار شاهد و کمترین بقاء 46 درصد در تیمار با حداکثر سولفات منیزیم مشاهده شد. بالاترین و پایین ترین درصد هچ به ترتیب در تیمار شاهد و 50% سولفات منیزیم اندازه گیری شد. با افزایش غلظت سولفات منیزیم در تیمارها به طور معنی داری تعداد ناپلی به دست آمده کاهش و همچنین تعداد سیست های تفریخ نشده افزایش نشان داد (05/0>P). بالاترین تعداد ناپلی های چتری در تیمار با 50 % سولفات منیزیم مشاهده شد. حداکثر و حداقل میزان کارایی هچ به ترتیب در تیمار شاهد و 50 % سولفات منیزیم مشاهده شد اما بین تیمارها از نظر آماری تفاوت معنی داری مشاهده نشد. بعد از تفریخ حداکثر مرگ و میر ناپلی آرتمیا در تیمار با حداکثر مقدار سولفات منیزیم مشاهده شد.

نتیجه گیری

نتایج این تحقیق نشان داد که سولفات منیزیم در مقادیر بالا محدود کننده تفریخ و رشد آرتمیا می باشند و از معرفی این موجود به چنین اقلیم های باید پرهیز نمود.

زبان:
فارسی
صفحات:
25 تا 34
لینک کوتاه:
magiran.com/p2431866 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!