اثربخشی آموزش ریاضی مبتنی بر واقعیت افزوده در فضای مجازی بر یادگیری مادام العمر و اشتیاق تحصیلی دانشجو معلمان

نویسنده:
پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

پیشینه و اهداف:

 امروزه یکی از اساسی ترین امور در امر آموزش و یادگیری، استفاده از فناوری در محیط های آموزشی است. با استفاده از فناوری روز دنیا، می توان تا حد چشم گیری سطح یادگیری را ارتقا داد و درنتیجه سطح آگاهی جامعه را بالا برد. واقعیت افزوده، به عنوان یکی از راه های آموزش از راه دور، با شبیه سازی دنیای واقعی به صورت پویانمایی، اجسام مجازی، تصاویر سه بعدی، صدا و عناصر مشابه امکان تعامل کاربر را با مفاد درسی ممکن می سازد. هدف این پژوهش اثربخشی آموزش ریاضی مبتنی بر واقعیت افزوده در فضای مجازی بر یادگیری مادام العمر و اشتیاق تحصیلی دانشجو معلمان و مقایسه آن با روش موجود (سنتی) است.

روش ها

روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجو معلمان رشته آموزش ابتدایی پردیس شهید بهشتی هرمزگان بود که 40 نفر به طور هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 20 نفر) جایگزین شدند. گروه کنترل به صورت سنتی مبتنی بر فضای مجازی (ادوبی کانکت) و گروه آزمایش به روش مبتنی بر واقعیت افزوده در فضای مجازی که با نصب برنامه حل مسایل ریاضی در موبایل خود در شش جلسه یک ساعته تحت آموزش قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه یادگیری مادام العمر وتزل همکاران (2010) و پرسش نامه اشتیاق تحصیلی شافلی و همکاران (2002) بود.

یافته ها

یافته های پژوهش نشان داد که آموزش ریاضی مبتنی بر واقعیت افزوده در فضای مجازی بر یادگیری مادام العمر و اشتیاق تحصیلی دانشجو معلمان تاثیر دارد و باعث افزایش یادگیری مادام العمر و اشتیاق تحصیلی در دانشجو معلمان می شود.

نتیجه گیری

با توجه به نتایج آزمایش ها، عملکرد گروه آزمایش در استفاده از آموزش ریاضی مبتنی بر واقعیت افزوده در فضای مجازی و تاثیر آن بر یادگیری مادام العمر و اشتیاق تحصیلی مفید و موثر گزارش شده است که فناوری واقعیت افزوده می تواند به عنوان یک روش آموزشی استفاده شود که نه تنها سبب جلب توجه دانشجو معلمان به موضوع مورد آموزش می شود؛ بلکه با توجه به رویه های تعامل بصری مناسب و کاربرپسند آن می تواند ضمن تلفیق مجاز با واقعیت، یادگیری عمیق تر و مادام العمری را برای افراد فراهم کند و به عنوان رقیبی برای ابزارهای سنتی آموزش در نظر گرفته شود. همچنین، جذابیتی که در این نوع از تدریس است باعث افزایش علاقه به محیط می شود و اشتیاق و علاقه افراد که یکی از مولفه های مهم برای یادگیری است را به دنبال دارد. به طورکلی روش آموزش مبتنی بر واقعیت افزوده سبب افزایش درک دانشجو معلمان از خود و افزایش سرعت یادگیری و درنتیجه شوق به آموختن می شود که تلاش آنان را دوچندان می نماید. درنهایت یافته های این مطالعه نشان دهنده این است که واقعیت افزوده ابزاری است که توسط آن می توان علاوه بر کارآمد بودن آموزش به برطرف کردن نیازهای معلمین آینده در کلاس درس ریاضی پرداخت. همچنین از طریق واقعیت افزوده درس ریاضی می توان نیازهای دانشجو معلمان را به خوبی پاسخ داد. افزایش اطلاعات دانشجو معلمان درزمینه آموزش واقعیت افزوده و برگزاری دوره های ضمن خدمت برای معلمان، فراهم کردن آموزش مبتنی بر واقعیت افزوده از پیشنهاد های کاربردی این مقاله است.

زبان:
فارسی
صفحات:
87 تا 102
لینک کوتاه:
magiran.com/p2532168 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!