فهرست مطالب

مدیریت بهره وری - پیاپی 33 (تابستان 1394)

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 33 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • دکتر صدیقه عطرکار روشن، فاطمه رسولی صفحات 7-26
    مدیریت بهره وری مستلزم شناخت اجزا و تحلیل تغییرات آن در پروسه توسعه است. در این پژوهش بهره وری کل عوامل تولید و همچنین به تفکیک گروه های صنعتی با استفاده از داده های ترکیبی، طی سالهای 90-1384 در بخش صنعت استان کردستان اندازه گیری، و روند آن مورد تحلیل قرار گرفته است. بر این اساس ،صنایع استان بر حسب طبقه بندی بین المللی فعالیتهای صنعتی (ISIC،Rev،2) به 23 گروه صنعتی تقسیم، و پس از برآورد توابع تولید، و محاسبه کشش ها با استفاده از شاخص دیویژیا ، و به کمک داده های ترکیبی، بهره وری کل عوامل تولید اندازه گیری شد. با توجه به نبود داده های موجودی سرمایه در منابع آماری، آمارهای فوق نیز در این تحقیق مورد محاسبه قرار گرفت. نتایج ، نشان می دهد که شاخص بهره وری نیروی کار در کل بخش صنعت استان ، به طور متوسط سالانه 2 درصد کاهش داشته و بیشترین کاهش بهره وری نیروی کار متعلق به گروه تولید محصولات لاستیکی و پلاستیکی بوده است. در طول دوره مورد مطالعه، بهره وری کل عوامل در بخش صنعت استان 06/0 بوده است.
    کلیدواژگان: تحلیل بهره وری، کردستان، پنل، تابع ترانسلوگ، شاخص دیویژیا
  • دکترسلیمان ایران زاده، دکتر سیروس فخیمی آذر، ایوب جداری سفیدگری صفحات 27-46
    امروزه رقابت موجود در کسب و کار، توجه به بهره وری، رضایتمندی مشتری و انطباق با خواسته های او را بیش از پیش دارای اهمیت ساخته است. در این راستا تلاش سازمانها در جهت مرتفع ساختن این الزام بر بهبود فرایندهای موجود در سازمانها بنا نهاده شده است و فلسفه های بهبود مختلفی نیز مطرح شده اند. در این مقاله نقشه برداری مدیریت دانش به عنوان ابزاری جهت بهبود فرایند با توجه به مفاهیم بهره وری پرداخته شده است. در این مقاله به بررسی رابطه مولفه های مدیریت دانش (فرهنگ، فرایند عمل، سیاست ها و فناوری) و بهره وری پرداخته شده است. روش تحقیق حاضر از نوع توصیفی-پیمایشی و نوع تحقیق کاربردی است، جامعه آماری تحقیق را کارکنان موسسات مالی و اعتباری شهرستان تبریز می باشد که از بین آنان 195 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه جمعیت شناختی، مدیریت دانش و پرسشنامه بهره وری منابع انسانی استفاده شد. جهت بررسی روابط علی بین متغیرها و نحوه ارتباط آنها از مدل معادلات ساختاری از طریق نرم افزار اکسل و لیزرل استفاده شده است. نتایج بیانگر میزان رابطه بین دو سازه و یا چگونگی هم تغییری آنها در مدل مفهومی پژوهش است. لذا معناداری روابط بین ابعاد مدیرت دانش تایید می گردد. در نتیجه، از مجموع هشت فرضیه ارائه شده در مدل پژوهش برای تمامی فرضیه های مطرح شده در مدل پژوهش، در سطح خطای 5%، شواهدی مبنی بر رد آنها به دست نیامده است و تاثیر ابعاد مدیریت دانش بر بهره وری نیروی انسانی تایید می گردد. بر اساس نتایج، بعد فرهنگ با میزان تاثیر 38/0 دارای بیشترین تاثیر بر بهره وری نیروی انسانی می باشد و ابعاد، فناوری، سیاست ها و فرایند عمل به ترتیب در اولویت های بعدی قرار دارند.
    کلیدواژگان: بهره وری، مدیریت دانش، فرهنگ، فرایند عمل، سیاست ها، فناوری
  • دکتر سید صفدر حسینی، دکتر حبیب شهبازی، اکرم عباسی فر صفحات 47-76
    تحقیقات به عنوان راهبردی مناسب برای افزایش تولید و عرضه محصولات کشاورزی و رفع فقر و کمبود مواد غذایی می باشد. تحقیقات به اشکال گوناگونی بر تولید و بهره وری بخش کشاورزی اثرگذار می باشد. سرریز تحقیقات از سایر بخش ها و کشورها، بخش مهمی از ارتقای بهره وری بخش کشاورزی را در برمی گیرد. در این پژوهش با استفاده از روش حداقل مربعات و الگوی وقفه گیری آلمون، به بررسی و ارزیابی اثر تحقیقات و سرریزهای آن برای سال های 1339 تا 1391 پرداخته شد. نتایج نشان می دهد که کشش تحقیقات بخش کشاورزی 311/0، تحقیقات سایر بخش های اقتصادی 109/0، تحقیقات ناشی از کالاهای وارداتی سرمایه ای، 057/0 و تحقیقات ناشی از کالاهای وارداتی واسطه ای 0462/0 می باشد. ضریب جابجایی عرضه ناشی تحقیقات بخش کشاورزی 193/0، تحقیقات سایر بخش های اقتصادی 068/0، تحقیقات ناشی از کالاهای وارداتی سرمایه ای، 035/0 و تحقیقات ناشی از کالاهای وارداتی واسطه ای 029/0 برآورد شده است. بنابراین تحقیقات بخش کشاورزی، بیشتر از تحقیقات سایر بخش ها (سرریزها) بر بهره وری بخش کشاورزی اثرگذار می باشد.
    کلیدواژگان: تحقیقات کشاورزی، بهره وری بخش کشاورزی، سرریز و ایران
  • دکتر مسعود حجازی، فریبا تقی پور فرشی صفحات 77-92
    علیرغم رشد روزافزون سازمانها، تحقیقات تجربی کمی در مورد آثار شادی در کار بر بهره وری فرد انجام شده است. علاوه بر آن سنجش شاد بودن در محل کار بطور گسترده ای انجام نشده است. ارتباط مستقیم شادی کارکنان و بهره وری سازمانها موجب گردیده تا سازمانها جهت دستیابی به بهره وری بیشتر، اقدام به ایجاد آموزش های شادی برای کارکنان خود نموده اند. در این پژوهش سعی گردیده تا با ارائه تعریفی از شادی و بر شمردن مزایای شادی برای سازمان ها،مدیران،آنها به ایجاد محیطی شاد برای کارکنان ترغیب شوند. جامعه آماری تحقیق اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد تبریز است که تعداد 120 نفر برای تحلیل بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. در این پژوهش با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری، اطلاعات پردازش می شوند. نتایج این مطالعه نشان داد که شادی در کار بر بهره وری (عملکرد شغلی) فرد تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: شادی در کار، تعهد کاری، احساس مثبت در کار، بهره وری، عملکرد شغلی، معادلات ساختاری و مدیران
  • دکتر محمد حکاک، دکتر امیر هوشنگ نظر پوری، دکتر سید نجم الدین موسوی، مسعود قدسی صفحات 93-118
    این تحقیق به بررسی تاثیرات هوش هیجانی بر عوامل اجتماعی- روانی بهره وری نیروی انسانی با تاکید بر نقش میانجی خلاقیت هیجانی می پردازد. جامعه آماری تحقیق کارکنان بانک ملت منطقه 2 استان تهران می باشند که تعداد 248 نفر بر اساس جدول مورگان برای تحلیل داده ها انتخاب شدند. انتخاب منطقه 2 از طریق روش نمونه گیری خوشه ای و انتخاب نمونه تحقیق، از طریق روش نمونه گیری تصادفی-طبقه ای انجام شده است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده گردیده است. ابعاد هوش هیجانی بر اساس مدل بار آن (1980) و پرسشنامه استاندارد آن، ابعاد خلاقیت هیجانی بر اساس مدل آوریل (1999) و پرسشنامه استاندارد آن و ابعاد عوامل بهره وری بر اساس مدل طواری و سوخوکیان و میر نژاد (1387) و پرسشنامه محقق ساخته شده می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدلسازی معادلات ساختاری با روش واریانس محور استفاده شده است. نتایج تحلیل در سطح اطمینان 99 درصد رانشان می دهند که هوش هیجانی تاثیرات مثبت و معنادار بر عوامل اجتماعی-روانی بهره وری نیروی انسانی از طریق خلاقیت هیجانی دارد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، عوامل اجتماعی، روانی بهره وری نیروی انسانی و خلاقیت هیجانی
  • دکتر حسین بیورانی، محرم عظیمی صفحات 119-134
    با توجه به اینکه امروزه کسب رضایت مشتری در محیط تجاری اهمیت زیادی پیدا کرده است‏، بسیاری از شرکت ها به منظور افزایش سود و رضایت مشتری بر روی ارزش مشتری تمرکز دارند. مدیریت ارتباط با مشتری 3 (CRM) ابزار بالا بردن ارتباط مشتری به عنوان اصل رقابت در شرکت ها ظهور پیدا کرده است. ساختار موفق CRM در شرکت ها از شناسایی ارزش درست مشتری شروع می شود، زیرا ارزش مشتری اطلاعات مهمی را به منظور گسترش هدف و مدیریت فراهم می کند. تکنیک هایی مثل داده کاوی سبب شده است که مدیریت ارتباط با مشتری در حوزه جدید رقابت پیشرفت کند به طوری که شرکت ها بتوانند در رقابت تجاری سود داشته باشند. از طریق داده کاوی -کشف دانش پنهان از پایگاه داده- سازمان ها می توانند مشتری ارزشمندشان را بشناسند و رفتار آینده آنها را پیش بینی و تصمیمات مفید و دانش محور را اتخاذ کنند. هدف از انجام این تحقیق بدست آوردن معیار های موثر در انتخاب مشتری ارزشمند است که بتوان مشتریان را براساس ویژگی های جمعیت شناختی شان و سایر متغیرهای مربوط به معاملات به طبقات سود خیلی کم، کم سود‏، سودبالا و سود خیلی بالا طبقه بندی کرد. در این تحقیق تاثیر ویژگی های جمعیت شناختی افراد از جمله سن‏، تحصیلات‏ و شغل افراد همچنین تاثیر درجه شعبه، مکان شعبه بانک و تعداد تراکنش افراد برروی ارزش مشتری بررسی می شود. متغیر وابسته در این تحقیق مقدار ارزش مشتری است که به چهار طبقه دسته بندی شده است. جامعه آماری در این تحقیق مشتریان دارای حساب جاری فعال نزد بانک صادرات ایران در شهر تبریز است و مشتریانی را در نظر گرفتیم که حداقل یک سال سابقه فعالیت بانکی نزد بانک صادرات دارند. برای بررسی هدف موردنظر، درخت تصمیم CHAID یکی از الگوریتم های داده کاوی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد متغیرهای سن، تحصیلات مشتری و درجه شعبه بانک تاثیر معنی داری بر ارزش مشتری ندارند. تعداد تراکنش مشتری با بانک موثرترین ویژگی مشتری در تشخیص طبقه مشتری می باشد.
    3- Customer Relationship Management
    کلیدواژگان: داده کاوی، درخت تصمیم، مدیریت ارتباط با مشتری، ارزش مشتری و ارزش عمر مشتری
  • دکتر ناصر فقهی فرهمند صفحات 135-168
    این بررسی با هدف ارزیابی چهار جزء تکنولوژی فن افزار، انسان افزار، سازمان افزار و اطلاعات افزار در سازمان های خدماتی، فرضیه ای با این عنوان که اجزاء تکنولوژی در این سازمان ها نامتوازن است را دنبال می کند. در راستای هدف این بررسی [1] جهت جمع آوری اطلاعات، شش سازمان خدماتی به عنوان نمونه قابل دسترس انتخاب و پس از جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه، مصاحبه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در این رابطه تشخیص این موضوع مهم است که هر سازمان برای متوازن سازی اجزاء چهارگانه تکنولوژیک خود به ترتیب اولویت تقویت و بهبود کدام جزء چهارگانه تکنولوژیک را در برنامه های مدیریت تکنولوژی سازمان قرار دهد تا در نتیجه بتوان از تکنولوژی سازمانی برای تبدیل هر چه بهتر منابع به ستانده های سازمانی بهره گرفت. در برنامه جاری این سازمان ها و برنامه پیشنهادی متوازن سازی اجزاء چهارگانه تکنولوژیک مغایرت هایی ملاحظه می شود. بدین صورت که نتایج نشان می دهد که بین اجزاء تکنولوژی توازن وجود ندارد و مقدار TCC آن ها نیز متفاوت بوده و شکاف تکنولوژیک این اجزاء در سازمان های خدماتی با نوع فعالیت درمانی و غذایی و بانکی از بیشترین تا کمترین به ترتیب عبارتند از سازمان افزار، انسان افزار، اطلاعات افزار و فن افزار و در سازمان های خدماتی با نوع فعالیت توریستی و مسکن به ترتیب عبارتند از انسان افزار، سازمان افزار، اطلاعات افزار و فن افزار و سازمان خدماتی با نوع فعالیت فرهنگی به ترتیب عبارتند از اطلاعات افزار، انسان افزار، سازمان افزار و فن افزار که این سازمان ها برای متوازن سازی اجزاء چهارگانه تکنولوژیک به همین ترتیب بایستی تقویت و بهبود هر کدام را بایستی مورد توجه قرار دهد.
    کلیدواژگان: تکنولوژی، ارزیابی تکنولوژی، مدیریت تکنولوژی، تکنولوژی خدمات، TCC
  • رسول مختاری فر، نازنینالسادات هاشمی، مسعود نصر اصفهانی، دکتر ناصر خانی صفحات 169-192
    امروزه مدیریت دانش به عنوان یک نیاز راهبردی برای سازمان ها مطرح است به طوری که همواره یکی از معضلات اساسی سازمان ها، نداشتن اطلاعات کافی از میزان دانایی و دانش افراد موجود می باشد. در نتیجه، مدیریت دانش یکی از عوامل حیاتی موفقیت در سازمان های امروزی محسوب شده و این امر در سازمان های پروژه محور از اهمیت دوچندانی برخوردار است. مقاله پیش رو، نتایج پژوهشی است که قلمرو موضوعی آن در زمینه مدیریت دانش در سازمان های پروژه محور بوده و بررسی موضوع، در طبقه ی مدیران میانی چنین سازمان هایی می باشد. در این پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته بر اساس مطالعات «هادی دارمی» ، طراحی و پس از تایید روایی ظاهری و محتوایی؛ با استفاده از روش سرشماری، در نمونه آماری پژوهش (شامل 35 نفر) توزیع شد. پایایی یا قابلیت اعتماد پرسش نامه نیز از طریق روش اندازه گیری آلفای کرونباخ (یا روش همسانی درونی اجزاء) انجام و برابر با 916/0 محاسبه گردید. در این مقاله برای بررسی موضوع، از آمار توصیفی، آزمون کولموگروف_اسمیرنف تک نمونه ای، ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون دوجمله ای (یا آزمون نسبت) ، آزمون فریدمن (یا آزمون تحلیل واریانس دوطرفه) ، و در آخر نیز از روش تاپسیس استفاده شده است. نتایج نشان می دهد در این سازمان، وضعیت عوامل زیرساخت سازمانی، انگیزش کارکنان، و مدیریت منابع انسانی در سطح متوسط و وضعیت عوامل راهبرد و هدف، رهبری و پشتیبانی مدیریت، آموزش، فناوری اطلاعات، و فرهنگ در سطح خوبی می باشد. همچنین، اولویت عوامل از نظر مدیران میانی به این ترتیب است: راهبرد و هدف، فناوری اطلاعات، زیرساخت سازمانی، رهبری و پشتیبانی مدیریت، آموزش، فرهنگ، مدیریت منابع انسانی، و انگیزش کارکنان.
    کلیدواژگان: سازمان پروژه محور، مدیریت دانش، عوامل کلیدی موفقیت، مدیران میانی، تاپسیس
  • دکتر صادق ملکی آوارسین، سمیه فرجی صفحات 193-218
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی وضعیت مولفه های سازمان یادگیرنده و تطابق آن با استراتژی های کارآفرینانه در سطح سازمان فنی و حرفه ای شهرستان ارومیه بود. جامعه آماری تحقیق شامل کارکنان سازمان فنی و حرفه ای شهرستان ارومیه می باشد. نمونه آماری شامل120 نفر شاغل در سازمان فنی حرفه ای بوده که به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه ی سازمان یاد گیرنده و استراتژی کارآفرینانه استفاده گردید. برای سنجش میزان پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، پرسشنامه سازمان یاد گیرنده 90/0 و استراتژی های کارآفرینانه 82/0 به دست آمد. داده های پژوهش با استفاده از روش های آمار توصیفی میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی تی، فریدمن و روش مدل معادلات ساختاری با بهره گیری از نرم افزارهای SPSS و PLS استفاده شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که مولفه های سازمان یادگیرنده در سطح جامعه آماری بالاتر از میانگین بوده و از وضعیت مطلوبی بر خوردارند. همچنین مولفه های سازمان یادگیرنده با برخی از استراتژی های تطابق داشته و در برخی موارد تطابق نداشته است.
    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، استراتژی کارآفرینی، سازمان فنی و حرفه ای شهرستان ارومیه
|
  • Pages 7-26
    The purpose of this research is to measure and analyse the total factor productivity (TFP). The case under study is the industrial sector of Kordestan Province in Iran. In order to achieve this goal, based on the International classification of the commodities, ( ISIC Riv, 2) and applying panel data for the period 2005-2011, the industrial sector is categorized into 23 groups and the productivity is measured. Since the data for the capital stock is not available for the Kordestan Province, it is calculated in this study first. Using various production functions, and selecting the most suitable functions, the elastisities, are then estimated. In the next step, the TFP is measured by applying the Divisia Index, for the period under consideration. The findings of this research show that TFP for the Industrial sector of Kordestan Province has reduced annually by 2 percent on average.However, the TFP in the industrial sector as a whole was 0/06 during the period under study.
    Keywords: TFP, Translog Production function, Divisia Index, Kordestan
  • Pages 27-46
    Nowadays competition in the business has made attention to productivity, customer satisfaction and compliance with his requirements more important. In this regard, the effort of organization in order to meet this requirement is based on improving the existing processes in organizations and several improvement philosophies have been introduced. In this paper, mapping knowledge management as a tool to improve the process according to productivity concepts is discussed. It examines the relationship between components (culture, process of practice, policy and technology) and productivity. For data collection, the demographic information, knowledge management and human resources productivity questionnaires were used. To examine the relationship between the variables and their interaction, structural equation modeling was used through Excel and LISREL softwares. The results indicate the relationship between the two structures, or how to change the conceptual model of research. The significant relationship between the dimensions of knowledge of management is confirmed. Based on the results, the component of culture with 0.38 effect rates has the highest effect on human resource productivity, and the other dimensions, i.e. technology, policy, and process of practice are ranked next in priority, respectively.
    Keywords: Productivity, Knowledge management, Culture, Process of practice, Policy, technology
  • Pages 47-76
    Research and development (R&D) is a suitable strategy for increasing agricultural production and supply and alleviating poverty and food shortages. Research and development affects agricultural productivity and production in several ways. Spillovers of research and development from other sectors and foreign countries has an important role in increasing agricultural productivity. In this study, by using OLS and Almon distribution lag model, agricultural research and development policy and spillovers for the years 1959-2012 are evaluated .The results indicate that agricultural research and development elasticity is 0.311, other sectors research and development elasticity is 0.109, capital input import elasticity is 0.057 and intermediate input import is 0.046. So, supply of agricultural research and development parameter is 0.193, supply of other sectors research and development parameter is 0.068, supply of imported research and development (capital input) parameter is 0.035 and supply of imported (intermediate input) research and development parameter is 0.029.Therefore, agricultural research has more impact than other sectors research (spillovers) on agricultural productivity.
    Keywords: Agricultural research, development (R, D), Agriculture sector productivity, Spill over, Iran
  • Pages 77-92
    Despite the growth of labor organizations, little empirical research on the effects of fun at work has been done. In addition, measuring fun at work has not been done extensively. The direct relation of employee happiness to the productivity of organizations has encouraged organizations to achieve greater efficiency by training their employees to have fun at work. In this study, we have attempted to provide a definition of joy and happiness and to enumerate their benefits for organizations and managers in order to encourage them to create a happy environment for their staff. The statistical population includes the academic staff members of Tabriz Islamic Azad University, 120 of who were selected as research sample through the use of Cochran’s formula. Structural equation modeling has been used for data analysis. The results showed that fun at work has a positive impact on the productivity (job performance)of the individuals.
    Keywords: Fun at work, Positive effect, Work commitment, Positive feeling at work, Productivity, Job Performance, Structural equations, managers
  • Pages 93-118
    This paper seeks to investigate the effects of emotional intelligence on social-mental factors of human resource productivity with emphasis on mediator role of emotional creativity. The statistical population includes employees of Region 2 Mellat Bank in TehranProvince, 248 of who were selected for data analysis. A questionnaire is used for data collection. Dimensions of emotional intelligence come from bar-on model(1980), emotional creativity come from Averill(1999), and social-mental factors of human resource productivity comes from Tavari et al(2008). Variance-based SEM is used for analysing data. Results at 99 percent confidence interval show that emotional intelligence has positive and meaningful effects on social-mental factors of human resource productivity through emotional creativity.
    Keywords: Emotional Intelligence, Emotional creativity, social-mental factors of human resource productivity
  • Pages 119-134
    Customer satisfaction in today's business environment has gained importance. Many companies to increase profits and customer satisfaction are focused on customer value. Customer relationship Management (CRM) is tools to enhance customer relationships has emerged as the principal competing companies. Successful customer relationship management in companies start from identifying customer value beacuse Customer value provides important information for the development and management. Techniques such as data mining has led to the development of customer relationship management in new competition areas so that companies can be profitable in business competition. Through data mining -the discovery of hidden knowledge database- organizations can identify valuable customer and predict their future behavior and take useful and knowledge-based decisions. The purpose of this research is to gain the effective features to select valuable customer that can classify customers based on population characteristics and other variables relating to transactions in classes very low profit, low profit, high profit and very high profit. In this study the influence of demographic characteristics including age, education and job level also affect the degree of branch, bank branch location and number of transactions on customer value will be checked. Dependent variable in this research is customer value that is classified into four categories. Statistical population is the all customers have an active checking account with Bank Saderat Iran in Tabriz city. To review the case, the CHAID decision tree data mining algorithms were used.Results showed that the variables age, education level of customer and bank branches have no significant effect on customer value and the number of customer transactions with bank has most effective in identifying the class of customer.
    Keywords: Data Mining, decision tree, Customer Relationship Management, Customer value, customer lifetime value
  • Pages 135-168
    This study with the evaluation direction and with aim of four basic factors and elements of technology includes Techno ware; Human ware; Organization ware; and Info ware as THIO of technology main and basic factors in official organizations, recognized main hypothesis that mentioned factors are not balance at these official organizations. In relation of study goal, data collected from five available official organizations as sample through questionnaire, interview and science challenge. Statistical analysis and another results showed that four basic factors and elements of technology are not balance at official organizations and quantity of TCC as Technology Content Coefficient is different. The abstracts of results are as follows: Four technology factors of official organization with welfare and health activity from maximum to minimum gap with priority are Organization ware; Human ware; Info ware and Techno ware that this organization must notify to improvement of them for technology balancing,Four technology factors of official organization with touristy activity from maximum to minimum gap with priority are Human ware; Organization ware; Info ware and Techno ware that this organization must notify to improvement of them for technology balancing, Four technology factors of official organization with housing activity from maximum to minimum gap with priority are Human ware; Organization ware; Info ware and Techno ware that this organization must notify to improvement of them for technology balancing. Four technology factors of official organization with cultural activity from maximum to minimum gap with priority are Info ware; Human ware; Organization ware; and Techno ware that this organization must notify to improvement of them for technology balancing, Four technology factors of official organization with food activity from maximum to minimum gap with priority are Organization ware; Human ware; Info ware and Techno ware that this organization must notify to improvement of them for technology balancing, Four technology factors of official organization with banking activity from maximum to minimum gap with priority are Organization ware; Human ware; Info ware and Techno ware that this organization must notify to improvement of them for technology balancing.
    Keywords: technology, technology evaluation, management of technology, official technology, TCC
  • Pages 169-192
    Today consideration of knowledge management as a strategic need makes lack of enough knowledge the most significant issue. As a result, knowledge management is one of critical success factors in modern organizations and it is more important for project-based organizations. This article is the result of the survey done with thematic scope of the Knowledge Management basis in project-based companies, and the matter is studied among mid-level managers. By using Hadi Darami’s “success factors of Knowledge management in project-based companies”, a researcher-made questionnaire was devised. The Face and content Validity of the instrument was approved, the reliability of the instrument was approved by the reliability coefficient (Chronbach’s Alpha) of 0/916. In this article descriptive statistics, the kolmogroph-Smirnoph test, Spearman correlation coefficient, Binomial test, Friedman’s test and TOPSIS method have been used. The results show that the status of the organization infrastructure, Staff Motivation, and Human Resource Management factors are at a medium level and the status of the Strategy and Goal, Leadership and Management Support, Training, IT, and Culture factors are at a high level. Also, the priorities of the factors are: Strategy and Goal, IT, Organization infrastructure, Leadership and Management Support, Training, Culture, Human Resource Management, and Staff Motivation.
    Keywords: Project-based Organizations, Knowledge management, Key Success Factors, Mid-level Managers, TOPSIS
  • Pages 193-218
    The aim of this research was to make study of the components of the learning organization and its compliance whit entrepreneurial strategies of the technical and professional organizations in Uromiyeh. The Statistical populationconsisted of technical and professional staff of uromiyeh. The sample of the study included 120 technical and professional staff who were randomly selected using stratified sampling.To collect the data, the researcher used the learning organization and entrepreneurial strategies questionnaires. To check the reliability of the questionnaires, cronbach's alpha coefficient was calculated which was 0.82 and 0.90 for entrepreneurial strategies and learning organizationquestionnaires respectively. The obtained data was analyzed by conducting descriptive andinferential statistics, T test, Friedman and Structural EquationModeling analyses using SPSS and PLC software. The results revealed that the components of learning organization were above the mean at an optimal level. Moreover, the components of learning organization matched some of the strategies.
    Keywords: learning organization, entrepreneurial strategies, technical, professional organization