فهرست مطالب

نشاء علم - سال ششم شماره 2 (پیاپی 12، خرداد 1395)

نشریه نشاء علم
سال ششم شماره 2 (پیاپی 12، خرداد 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سخن نخست
  • علی اکبر موسوی موحدی صفحه 91

    علم روشنای است که موجب رشد و رستگاری انسان می شود. علم در ذات ی داری معنو ت و اخ ق است که از ا ن مسیر موجب دستاوردهای مادی هم ای ی می شود. علم در ذات کنز است که از بین نمی رود. اما امروز از علم ، شبه علم می سازند و آن را می فروشند و بازار سودجو ی رواج دارد. امروز در کشور ی های متعدد فروش مدرک، مقاله، پا ان نامه در بعضی از محافل انجام می شود ی و دانشگاه ها و معلم های غیر کیفی، دانشجو ان را پرورش نادرست می دهند. ی امروز در بیشتر کشور ها نشر ات نامعتبر با دسترسی آزاد نشر می ابد و به ی ی ازای در افت پول مقاله غیر اصیل منتشر می نما ند و هما ش و کارگاه های ی ی ی نادرست برگزار می نما ند. افراد ز ادی شرکت های علمی-فناوری تشکیل می ی ی دهند که محصول آنها ز ست سازگار نیست و برای بشرت ناهنجاری های ی ی تنش زا و استرس محیطی، غذا ی، دارو ی، اشعه، و سا ر موارد را ا جاد می ی ی ی ی کنند و همگی به نام علم، نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و د گر اسم ی های پر طمطراق نام گذاری می شود و عموم آنها از علم اصیل و حکمت دور هستند. بخشی از ا ن کارها هم در کشور ما انجام می شود که خ ف اخلاق ای است و بدنبال سودجو ی هستند. شا ان ذکر است که بخش اعظم محققان ی ی ا رانی درستگار و مقالات اصیل علمی چاپ می نما ند و بخش کوچکی در ی ی ا ران به شبه علم و سودجو ی می پردازند. لازم است که مسیولان ذ ربط ی ی ی به ا ن سودجو ی ها که موجب آبرو ر زی ملی می شود بر حسب قانون ی ی ی اقدامات لازم را انجام دهند تا نشر ات خارجی ا نگونه مطالب را در خصوص ی ی تخلفات علمی-ادبی و آموزش های غیر کیفی برای کشور ما نگارش نکنند. برای پشتیبانی از علم و توسعه علمی کشور می با د قوانینی تصو ب و اجرای ی شود تا علم در کشور مهجور نشود و اجرای قوانین پشتیبانی از علم برای محققان کشور موجب امید و رشد علمی می شود.

  • اسناد علمی ایران
  • علی اکبر صبوری* صفحه 92

    در سال 2015 ، براساس شمارش اسناد علمی منتشر شده ایران در وبگاه علم موسسه اطلاعات علمی تامسون رویترز، تعداد اسناد علمی منتشر شده ایران در علوم 30897) 70 / 1 درصد مقدار جهانی و با رتبه هیجدهم جهان(، در علوم اجتماعی 1330) 47 / 0 درصد مقدار جهانی و با رتبه سی و ششم جهان(و در علوم انسانی و هنر 89) 08 / 0 درصد مقدار جهانی و با رتبه پنجاهم جهان(و در مجموع 31296) 51 / 1 درصد مقدار جهانی و با رتبه بیستم جهان(می باشد. اکنون پنج سال) 2015 - 2011 (است که ایران از نظر تولید اسناد علمی در رتبه بیستم جهان متوقف شده است. این در حالی است که در سال 2000 میادی رتبه ما در تعداد اسناد علمی تولیدی 48 بوده و تا سال 2011 میادی هر سال بهبود پیدا کرده و به رتبه 20 رسیده است. در سال 2015 ، کشورهای امریکا، چین و انگلستان به ترتیب با 27/7 ، 14/6 و 1/ 7 درصد سهم از تولید اسناد علمی جهان در رده های یک تا سه قرارداشته و کشور ترکیه با 72 / 1 درصد سهم از تولید اسناد علمی رتبه هفدهم جهانی را کسب کرده است. دانشگاه های تهران، علوم پزشکی تهران، امیرکبیر، تربیت مدرس و صنعتی شریف، به ترتیب، پنج دانشگاه برتر دولتی اسناد تولید علم در سال 2015 بوده اند. نزدیک به هیجده درصد اسناد علمی تولیدی سال 2015 متعلق به مجموعه دانشگاه های آزاد است. در سال گذشته میادی، مهندسی جهان)کلیه رشته های مهندسی(دارای 190574 سند علمی) 2/ 9 درصد کل اسناد علمی نمایه شده سال 2015 (بوده که از این تعداد، 7445 سند به آدرس ایران منتشر شده که سهم ما را در تولیدات علمی مهندسی 93 / 3 درصد نشان می دهد. در سال 2015 ، رتبه ایران در مهندسی 9 و برای ترکیه 15 بوده است. این در حالی است که چین، امریکا و کره جنوبی به ترتیب با سهم 41 / 26 ، 70 / 17 و 15 / 5 درصد در رتبه های اول تا سوم مهندسی قرار داشته اند. رتبه ایران در شیمی 12 ، درریاضی 12 ، در فیزیک 15 ودر زیست شناسی 24 بوده است.

    کلیدواژگان: اسناد علمی، همکاری علمی، وضعیت علوم پایه، مشارکت دانشگاهی، موسسه اطلاعات علمی(ISI)، وبگاه علم، تامسون رویترز
  • سبک زندگی
  • میترا پیرحقی، محمد فرهادی*، علی اکبر موسوی موحدی صفحه 103

    خواب عبارت است از کاهش تا فقدان سطح هوشیاری، تعلیق نسبی ادراکات حسی و غیر فعال شدن تقریبا تمام عضلات ارادی می باشد. مرحله بسیار مهمی از زندگی است که سم‌زدایی بدن در آن رخ می دهد. خواب طبیعی شامل دو مرحله اصلی است؛ خواب NREM (بدون رم) و خواب REM (رم). میزان دقیق خواب مورد نیاز برحسب سن افراد متفاوت است و تعیین دقیق میزان ساعات مورد نیاز برای هر فرد بستگی به ویژگیهای آن فرد دارد. تاکنون بیش از 100 نوع اختال برای خواب معرفی شده است که مهمترین آنها بی خوابی، قطع تنفس حین خواب (آپنه)، حمله خواب، سندروم پاهای بی قرار، خواب پریشی و اختلالات ریتم شبانه روزی خواب می باشند. عوامل مختلفی از جمله نوع سبک زندگی افراد، تغییرات آب و هوایی، آلودگی های صوتی، دما، رطوبت و فشار محیط بر کیفیت و کمیت خواب تاثیر می گذارد. هورمون ملاتونین (هورمون خواب) به عنوان یک ماده آنتی اکسیدان، به طور مستقیم یا غیر مستقیم با تنش (استرس) اکسایشی و مرگ سلولی مقابله می کند. تحقیقات نشان داده است که اختلالات خواب با بروز برخی از بیماری ها از جمله د یابت نوع 2 ارتباط مستقیمی دارد. عمده تر ین روش ها برای درمان اختلالات خواب به چند دسته کلی درمان دارویی، درمان رفتاری، سبک زندگی و اعمال جراحی تقسیم می شوند. به علاوه ، طب سنتی راه کارهای مفید و کم زیانی برای درمان ی برخی از اختلالات خواب پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: مراحل خواب، اختلالات خواب، برنامه خواب، سبک زندگی، سم زدایی بدن در خواب، طب سنتی، بیماری های مرتبط با اختلالات خواب
  • درمان سرطان
  • پروانه مقامی*، مهران حبیبی رضایی، علی اکبر موسوی موحدی صفحه 114

    آمیگدالین (به نامهای لاتریل با ویتامین B17 شناخته شده است) یک ترکیب سیانوژینیک گیاهی است که به خصوص در هسته گیاهان خانواده گل سرخیان مثل زردآلو، هلو و گیلاس وجود دارد. بر اساس پژوهش ها، آمیگدالین دارای خاصیت ضد سرفه ، ضد آسم بوده و همچنین روی سیستم گوارشی اثرات مطلوبی دارد. اثرات دارویی آمیگدالین مانند مهار فیبروز کلیوی ، پیشگیری از فیبروز ریوی، مقاومت در برابر آسیب ناشی از کاهش اکسیژن در ریه، مهار یا تنظیم سیستم ایمنی، تنظیم سیستم ایمنی، ضد تومور، ضد التهاب و زخم معده گزارش شده است. با اینحال، در مورد اثرات این ماده به عنوان یک محصول طبیعی گزارش های متناقضی منتشر شده است. در سال های اخیر با تاکید بر خواص ضد سرطانی وسمی آمیگدالین مطالعات گسترده ای جهت بررسی اثرات دارویی، انجام شده است که منجر به پیشرفت داروهای ضد سرطانی جدید و تعیین مکانیسم ضد سرطانی آن شده است. در این مقاله با مرور تحقیقات انجام شده در مورد خواص درمانی آمیگدالین، نظر های موافق و مخالف و نیز نقش این ترکیب در پیشگیری و درمان سرطان ارایه می شود.

    کلیدواژگان: آمیگدالین، ویتامین B17، ضد سرطان، هسته سیب، سیانوژن
  • پیش بینی زلزله
  • مهدی زارع* صفحه 120

    مطالعات پیش بینی زلزله با روش های علمی مختلفی نظیر روش های آماری و پیش نشانگرهای زلزله و با اهداف خاصی به ویژه برای کاهش ریسک زمین لرزه در 40 سال اخیر در دنیا دنبال می شود. این تحقیقات به عنوان فعالیتی پژوهشی در ایران نیز بر اساس برنامه ای درا زمدت و پیوسته در محدوده فات ایران و براساس اطلاعات و دانش معتبر دنبال شده و در این مطالعات تاش می شود تا در مورد احتمال رخداد یک زلزله احتمالی پیش از وقوع آن، یافته های علمی توسعه یابد. دو راهبرد عمومی در این زمینه وجود دارد: یکی فعالیت های پیش بینی احتمالی (یا پیش‌یابی) و دیگری پیش بینی زلزله بر پایه مطالعه پیش نشانگ رها. در این مقاله تاش می شود تا تصویری کلی از این نوع مطالعات ارایه شود. بدین منظور، ابتدا روش های متعدد توسعه یافته جهت پیش بینی زلزله شرح داده شده و در ادامه، چالش های پیش روی مساله پیش بینی زلزله در ایران، توسعه برنامه ها و همچنین حوزه های تخصصی آن توضیح داده می شود. در پایان نیز به اندازه گیری تغییرات هیدروژئوشیمیایی به عنوان یک نمونه پیش نشانگر زلزله اشاره کوتاهی خواهد شد.

    کلیدواژگان: پیش بینی، زمین لرزه، پیش یابی، پیش نشانگر، ایران
  • معرفی نرم افزارهای تشخیص تقلب
  • مینو غفاری* صفحه 128

    فراگیر شدن شبکه ی جهانی اینترنت دسترسی آسان به منبع عظیمی از اطلاعات را برای همگان فراهم ساخته است و موجب شده است که استفاده از کار دیگران فقط با انجام انجام پذیرد. برای جلوگیری و به حداقل رسانیدن انجام » رونوشت برداری/چسباندن « عمل سرقت های علمی- ادبی نرم افزارهای تحت وب طراحی شده است که این امکان را فراهم کرده است که به شناسایی هرگونه سرقت ادبی در متون، آثار، مقالات و تکالیف ارسالی بپردازند. عاوه بر این نویسندگان علاقه مند نیز می توانند پیش از ارسال آثار خود به مجات، آن ها را با کمک این نرم افزار ها مورد بررسی قرار دهند تا از صحت کار خود اطمینان حاصل نمایند. امروزه تعداد فراوانی از این نرم افزارها در اختیار همگان قرارگرفته است. در این مقاله سعی شده است که به معرفی اجمالی چند نرم افزار کاربردی تشخیص تقلب علمی-ادبی و بیان نقاط قوت و ضعف آن ها پرداخته شود تا به کمک آن کاربران بتوانند براساس نیاز و اهداف خود نرم افزار مناسب را انتخاب کنند.

    کلیدواژگان: سرقت های علمی، ادبی، نرم افزارهای تحت وب، کپی برداری، عدم آگاهی، کارگاه عملی، موتورهای جستجو
  • نقش جایزه نویل
  • فریبا دشتستانی*، جواد صالحی، علی اکبر موسوی موحدی صفحه 133

    در این گزارش اهمیت حیاتی، اصول اولیه و پیشرفته و تحقیقات بنیادی در پیشرفت سریع در فناوری تلفن همراه هوشمند بحث شده است. تولید فناوری تلفن همراه هوشمند دارای اثرات فوق العاده ای در زندگی روزمره جامعه امروز است. این گزارش سعی دارد نقش اولویت بندی و سرمایه گذاری برای تحقیقات بنیادی پیشرفته در بروز و ظهور فناوری های پیشرفته از جمله تلفن همراه هوشمند را اثبات نماید. در این مقاله نقش های گوناگون تحقیقات بنیادی برای طراحی، تحول و توسعه فناوری تلفن همراه هوشمند را بیان نمی دارد بلکه تنها آن دسته از نتایج تحقیقات بنیادی که کمیته جایزه نوبل به عنوان نتایج بنیادی در علوم پایه انتخاب شده است و ارتباط با یکپارچه سازی و توسعه تلفن همراه هوشمند دارد را در نظر گرفته و توضیح داده می شود.

    کلیدواژگان: اسناد علمی، همکاری علمی، وضعیت علوم پایه، مشارکت دانشگاهی، موسسه اطلاعات علمی(ISI)، وبگاه علم، تامسون رویترز
  • جوایز علمی نوبل
  • سهند سراجیان* صفحه 140

    در مقاله حاضر، جوایز علمی نوبل سال 2015 مورد بررسی قرار گرفته است که شامل چهار رشته فیزیک، شیمی، پزشکی و علوم اقتصادی می باشند. معرفی افراد برگزیده به همراه شرح کوتاهی از زندگی نامه و پیشینه علمی مرتبط با جایزه دریافتی شان صورت گرفته است. جایزه فیزیک به تحقیقات دو پژوهشگر به نام های آرتور بی مک دونالد شده اعطا گردیده است. » نوسانات ذرات نوتینو « و تاکاکی کاجیتا که منجر به کشف جایزه شیمی به طور مشترک به آقایان توماس لیندال، پاول مدریچ و عزیز سانکار به تقدیم شده است. جایزه اقتصاد نیز به آقای آنگوس دیتون DNA خاطر مطالعات ترمیم تعلق گرفته است. جایزه پزشکی بین دو » تجزیه و تحلیل مصرف، رفاه و فقر « به جهت پژوهش تقسیم شد. یک نیمه به طور مشترک بین آقایان ویلیام سی کمپبل و ساتوشی و نیمی » برای اکتشافات درمانی جدید برای عفونت های ناشی از انگل های روده « امورا دیگر به خانم یووو توو برای اکتشافات درمانی جدید برای مالاریا اعطا گردید. در نهایت به تاریخچه اعطای جوایز علمی نوبل به دانشمندان مسلمان اشاره می گردد.

    کلیدواژگان: علم، پیشقراولان علم، جایزه نوبل، دانشمندان برتر، جوایر نوبل 2015
  • انتقال همزمان قدرت و اطلاعات
  • شکرالله کریمیان* صفحه 145

    امروزه فناوری بی سیم به اندازه ای فراگیر شده که حذف آن از سیستم های ارتباطی و مخابراتی، آینده این سیستم ها را با ابهام مواجه می سازد. این ایده که تلفن های همراه، تبلت ها و یا حتی اتوموبیل های الکتریکی در آینده ای نه چندان دور قادر به شارژ هوشمند بی سیم باشند، بسیار هیجان انگیز است. از منظری دیگر البته، حتی تصور اینکه قطع کامل ارتباطات در بلایای طبیعی یا حادثه های انسانی چه فاجعه ای برای سامت انسانها و نیز عملیات نجات به بار خواهد آورد، دلخراش است. البته همه ی ما مدام با مقیاس بسیار کوچکتری از این معضل، یعنی نیاز به شارژ یا جایگزینی مکرر باتری تلفن های همراه و تبلت (لوح الکترونیکی) های خود، دست و پنجه نرم می کنیم؛ چرا که اساسا کارایی سیستم های ارتباطی بی سیم به عمر منبع انرژی آنها (یعنی باتری‌ها) محدود شده است. لذا، با توجه به زیرساخت های موجود در انتقال بی سیم اطلاعات و پیشرفت های اخیر در انتقال بی سیم انرژی، شاید اکنون زمان آن رسیده باشد تا برای انتقال همزمان قدرت و اطلاعات، آینده ای بیش از صرفا یک رویا متصور شد. فناوری انتقال همزمان بی سیم قدرت و اطلاعات (سویپت)، امکان ایجاد شبکه هایی قویتر با توان عملیاتی بالاتر و قابلیت انعطاف بیشتر را برای یک ارتباط مداوم واقعی فراهم خواهد نمود؛ البته، این مهم مشکلات پژوهشی و پیامدهای اجرایی بسیاری را نیز متوجه محققین می سازد. در این نوشتار، تاش گردیده تا با مروری بر آخرین پیشرفت های فناوری سویپت، کاربردهای آن، چالش های کلیدی و نیز راه حل ها در طراحی و کاربرد سیستم های مبتنی بر آن بررسی گردد.

    کلیدواژگان: انتقال همزمان بی سیم قدرت و اطلاعات(سویپت)، ارتباطات بی سیم، مایکروویو، اینترنت اشیاء
|
  • Ali A. Moosavi Movahedi Page 91

    Science is a light guiding human beings toward development and sublimity. Science intrinsically possesses ethics and spirituality through which leads to material achievements. Knowledge in essence is a treasure that does not depreciate. Nowadays; however, pseudo-science created out of knowledge is sold in the market. In many countries, it is seen that academic degrees, academic papers and theses are sold and unqualified professors teach students. Unfortunately, in many countries invalid journals are issued open access which publishes counterfeit papers in return for money and unauthorized conferences and workshops are held. In many cases, it is observed that several science and technology firms are established whose products are not biocompatible and caused stress disorder as well as environmental, nutritional, medical and radiational hazards. All these products are named after science, innovation, technology, knowledge-based economy and other grandiose names and most of them are far away from genuine knowledge and wisdom. Regrettably, some of these activities take place in our country which are unethical and misuse knowledge. It should be noted that the majority of Iranian researchers and scholars publish original academic papers and it’s only a minority of the academic community who misuse science and seek pseudo-science. Concerned officials should take legal measures to prevent such activities that lead to national scandals whose reports are reflected in foreign journals. Laws should be legislated and implemented to support knowledge development in our country so that knowledge will not be undermined. Execution of laws to support and promote knowledge and science in the country will promise scientists and researchers a better future for the scientific development of the country.

  • A. A. Saboury* Page 92

    In 2015, based on the number of scientific documents indexed in the web of science in Thomson Reuters, the number of Iranian scientific documents is 30897 (1.70% of the world value and rank of 18) in science, 1330 (0.47% of the world value and rank of 36) in social sciences, 89 (0.08% of the world value and rank of 50) in art and humanities and 31296 (1.51% of the world value and rank of 20) in total. Now it is five years (20112015) that the rank of Iran in the scientific documents production is 20 in the world. However, the rank of Iran has been improved from 48 in 2000 to 20 in 2011 gradually, and then did not change during the last five years. The USA, China and England were the ranks of one to three in the world due to their contributions of 27.7%, 14.6% and 7.1%, respectively, for scientific documents productions in 2015. The rank of Turkey was 18 due to its 1.72% contribution. University of Tehran, Tehran University of Medical Science, Amir Kabir University of Technology, Tarbiat Modares University and Sharif University of Technology, respectively, were five top governmental universities in 2015. Near to 18 per cents of scientific documents in 2015 are related to the all branches of Islamic Azad University. The subject of engineering (all branches) had 190574 scientific documents (9.2% of total scientific documents published in the world in 2015), which 7445 of them were published by Iran so that our contribution in engineering was 3.93% of the world. The ranks of Iran and Turkey were 9 and 15, respectively, for engineering in 2015. However, China, USA and South Korea were the ranks of one to three in the world due to their contributions of 26.41%, 17.70% and 5.15%, respectively, for engineering. The ranks of Iran for chemistry, mathematics, physics and biology were 12, 12, 15 and 24, respectively, in the world in 2015.

    Keywords: Scientific documents, Scientific collaboration, Basic science status, Contribution of universities, Institute of Scientific Information (ISI), Web of science, Thomson Reuters
  • Mitra Pirhaghghi, Mohammad Farhadi, Ali Akbar Moosavi, Movahedi * Page 103

    Sleep is a naturally recurring state of mind characterized by altered consciousness, relatively inhibited sensory activity, inhibition of nearly all voluntary muscles, and reduced interactions with surroundings. It is a very important stage of life that body detoxification occurs. Sleep is divided into two broad types: rapid eye movement (REM sleep) and non-rapid eye movement (NREM). The exact amount of sleep needed in people, is different and accurate determination of it, depends on the characteristics of the individual. More than 100 types of sleep disorders has been introduced, most important ones are insomnia, sleep apnea, narcolepsy, restless legs syndrome, circadian rhythm sleep disorders. Several factors, such as type of lifestyle, climate change, noise, temperature, humidity and atmospheric pressure, effect on the quality and quantity of sleep. Melatonin (sleep hormone) as an antioxidant, directly or indirectly fight with oxidative stress and cell death. Many studies have shown that sleep disorders have a direct relationship with the risk of some diseases such as diabetes and its complications. The most common methods for treating sleep disorders are medication and behavioral therapies plus lifestyle. In addition, traditional medicine is presented effective solutions for the treatment of sleep disorders.

    Keywords: Stages of Sleep, Sleep Disorders, Sleep Schedule, Lifestyle, Body Detoxification in Sleep, Traditional Medicine, Diseases Associated with Sleep Disorders, Diabetes, its Complications
  • Parvaneh Maghami*, M. Habibi Rezaei, Ali Akbar Moosavi Movahedi Page 114

    Amigdalin (also known as laetrile or vitamin B17) a cyanogenic compounds, is widely distributed in plants, especially in the rosaceous plant seed, for example, apricot, peach, cherry, etc. It is a natural product that owns antitumor activity, less side effects and relatively low priced. Numerous studies have documented that amygdalin has antitussive and antiasthmatic effects, as well as an effects on the digestive system. Moreover, the pharmacological effects also include inhibition of renal interstitial fibrosis, prevention of pulmonary fibrosis, resistance to hyperoxia induced lung injury, immune suppression, immune regulation, antitumor, anti inflammatory and antiulcer. Different scientist tried to investigate the pharmacological activity, toxicity and antitumor effect in recent years, providing new insights for the development of new anticancer drugs, new targets searching and natural antitumor mechanism. In this paper summarizes published reports including different positive and negative utilization aspects of amigdalin and gives a better understanding of the known

    Keywords: Amygdaline, Vitamin B17, Anticancer, Apple Seeds, Cyanogens
  • Mehdi Zare* Page 120

    During the last 40 years, earthquake prediction studies have been carried out based on various scientific methods such as statistical analysis and earthquake precursors, having specific purposes particularly for earthquake risk reduction. With respect to available valid data and knowledge, the earthquake prediction researches are followed in Iran based on long-term and continuous programs within the Iranian plateau. These studies aim to develop scientific findings about the possibility of a probable earthquake before its occurrence. There are two general strategies in this context: probabilistic prediction (or forecasting) and earthquake precursors. In this article, it is tried to present a general perspective about earthquake prediction studies. In this regard, different developed methods for earthquakes predictions, the challenges facing these researches in Iran, future programs as well as the fields of expertise are discussed. Finally, hydrogeochemical changes as an earthquake precursor is pointed out briefly.

    Keywords: Earthquake, Prediction, Forecast, Precursor, Iran
  • Minoo Qafary* Page 128

    In recent years, the global network of internet provides easily availability of online source materials and online papers, as a consequence using other’s workings requires just doing “copy/paste”. Lots of plagiarism detection softwares have emerged that help publisher and teachers to determine any existence of plagiarism in their received assignment, articles and books. Furthermore applying this engines by interested authors can specify any possibility of plagiarism in their unpublished works before submitting them. In this work, try to provide briefly introduces for some practical softwares for plagiarism detections and express their provided facilities and weak and strong points to help users of these engines to choose a suitable work according their needs and goals.

    Keywords: Plagiarism, Web applications, Copy paste, Lack of Knowledge, Practical Workshops, Search Engine
  • Fariba Dashtestani *, Jawad A. Salehi *, Ali Akbar Moosavi Movahedi Page 133

    In this report we highlight the crucial importance of advanced and cutting edge basics and fundamental research in today in rapid advancement of technology. Technology production in the context of consumer goods such as smart mobile phone has extraordinary impacts on the daily life of every human being. This report attempts to negate the belief that a country or a nation can become industrial or technological limb without prioritizing and capitalizing and advanced basic and fundamental research. In highlighting the above negating belief, we have studied the roles of various fundamental research results that have helped, successfully, to design and develop smart mobile phone technology. To make the report short and concise we have included only those classes of basic research results that Nobel Prize committee have selected as the ground-breaking results in basic science, that leaving out thousands of other effective fundamental research results that have played critical roles in the final successful product.

    Keywords: Nobel Prizes, Smart mobile phone, Basic-sciences, fundamental, Technology, Research, Fundamental research investment
  • S.Serajian* Page 140

    In this paper, the Nobel prizes of 2015 in four scientific fields of Physics, Chemistry, Medicine and Economics have been studied. The Nobel Prize laureates’ introduction includes a short biography and summary of the related scientific backgrounds that led to receiving the Nobel Prize. The 2015 Nobel Prize in Physics was awarded to two scientists Arthur B. McDonald and Takaaki Kajita for their researches on neutrino particles oscillations. The 2015 Nobel Prize in Chemistry was awarded jointly to Tomas Lindahl, Paul Modrich and Aziz Sancar for studies of DNA repair. The 2015 Nobel Prize in Economics was awarded to Angus Deaton for his analysis of consumption, poverty, and welfare. The 2015 Nobel Prize in Physiology or Medicine was awarded with one half jointly to William C. Campbell and Satoshi Omura for their discoveries concerning a novel therapy against infections caused by roundworm parasites and the other half to Youyou Tu for her discoveries concerning a novel therapy against Malaria. At the end of this paper, the history of scientific prizes of Nobel .

    Keywords: Science, Science frontiers, Nobel Prize, Top scientists, Nobel 2015, Muslim Nobel laureates
  • S. Karimian* Page 145

    Wireless technology is so widespread today that its absence from communication systems would put the future of such systems in uncertainty. The idea that mobile phones, tablets, or even electric vehicles would have the smart charging capability in the not-so-distant future, is very exciting. From a different perspective, however, the thought of the huge impact that a full power loss would have upon human safety, and rescue operations in human adversities and natural disasters, is harrowing. Indeed, all of us have to deal with a much smaller scale of this problem, that is, the need for recharge or replacement of our mobile phone or tablet batteries, on a regular basis; since the operation of these communication systems is essentially limited to the life of their energy source, i.e. batteries. Therefore, considering the infrastructure in place for information transmission and the recent advances in wireless energy transfer, it is perhaps time to conceive a future of more than just a dream for simultaneous wireless information and power transfer (SWIPT). As a key enabling technology for truly perpetual communications, SWIPT offers the potential to build networks with larger throughput, higher robustness, and increased flexibility compared to battery-powered counterparts; though undoubtedly, it also introduces significant research and implementation challenges.

    Keywords: Simultaneous Wireless Power, Information Transfer (SWIPT), Wireless communications, Microwaves, Internet of Things (IoT)