فهرست مطالب

تئاتر - سال سوم شماره 65 (تابستان 1395)

نشریه تئاتر
سال سوم شماره 65 (تابستان 1395)

  • بهای روی جلد: 100,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1395/12/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید مصطفی مختاباد صفحه 7
  • مصطفی مختاباد، آرزو بابایی، محمدرضا شریف زاده صفحه 11
    هدف از این مقاله، جستاری روانکاوانه بر شخصیتهای زن ( مگ و مورین) درنمایشنامه «ملکه زیباییلینین» اثر مارتین مکدونا است. علیرغم اینکه این نمایشنامه یکی از مطرحترین آثار نوشته شده در قرن بیستم است و جوایز مهمی را بدست آورده ، تعداد اندکی نقد بر این اثر نوشته شده است. در میان این نقدها، نخستین بار است که بر اساس روانشناسی ژاک لکان و با تاکید برشاخصه خشونت به تحلیل روانکاوانهی دو شخصیت زن این نمایشنامه پرداخته میشود. در نمایشنامه مذکور، آنچه از روان شخصیتها (به ویژه دو کاراکتر زن قصه) نشات میگیرد، دری را به خوانش روانکاوانه اثر میگشاید. این نمایشنامه دو شخصیت زن اصلی دارد، یکی مگ که پیرزنی هفتاد و چند ساله است که هراس از تنهایی دارد و برای نجات خود از تنهایی و انجام امور شخصیاش میخواهد فردی را به طور دائم در کنار خود داشته باشد، به همین دلیل دخترش مورین را از آسایشگاه روانی به خانه برمیگرداند. آزارهای مگ از یک سو و موقعیت استعماری ایرلند آن زمان از سوی دیگر، مورین را در وضعیت حاد روانی قرار میدهد و موجب دیگرآزاری او شده و در نهایت بحران نهایی را میآفریند که به قتل مادرش میانجامد. در این مقاله برای تحلیل خشونت در شخصیتهای نمایشنامه با استفاده از روانشناسی لکان از دو نظریهی تروما و ژوییسانس (به روش توصیفی – تحلیلی) بهره جستیم. این دو شاخصه قابل تطبیق با دو شخصیت زن نمایشنامه است. میتوان روانزخمهایی که منجر به تروما است را در شرایط بحرانی مورین و هراس مگ از تنهایی دریابیم. در ادامهی تروما، ژوییسانس زمانی نمود پیدا میکند که به شکنجه و لذت و آزار ودر نهایت مرگ مگ منجر میشود. بهطور کلی موقعیت و شرایط روحی شخصیتها از باب تنیدگی تروما (روانزخم) و ژوییسانس (لذت درد و دیگر آزاری) قابل تحلیل است.
    کلیدواژگان: ملکه زیبایی لینین، مارتین مکدونا، ژاک لکان، خشونت، تروما، ژوییسانس
  • فاطمه عبدوس، ناهید احمدیان صفحه 29
    هربرت بلومر، جامعه شناس آمریکایی معاصر، یکی از چهره های تاثیر گذار در حوزه جامعه شناسی در سطح روابط خرد افراد با یکدیگر است. «کنش مشترک»، در حیطه «تعامل گرایی نمادین» شاید مهم ترین سهم او در مطالعات جامعه شناختی باشد. از نظر بلومر، جامعه انسانی متشکل از انسان های کنشگر است و حیات جامعه برخاسته از کنش مشترک کنشگران. کنش مشترک، رویدادی انسانی بر پایه روابطی پویا و انعطاف پذیراست که می تواند علاوه بر حرکتی جمعی در راستای تحقق اهدافی که صورت های کلان به خود می گیرد باشد، واجد نوعی کیفیت جدلی و بازاندیشانه نیز باشد و در بطن خود با انحراف از الگوهای رفتاری از پیش تعیین شده سمت و سویی تازه بگیرد. نمایش نامه های دیوید هر نمایش نامه نویس معاصر انگلیسی از آن روی که رویکردی دیالکتیکی به مسائل تاریخی - سیاسی، به ویژه در حوزه شرق شناسی دارند از اهمیت ویژه ای برخوردارند. فنشن، یکی از آثار نمایشی او در این راستا، به داستان روستایی در چین می پردازد که اهالی آن تحت هدایت جنبش مردمی که بلومر از آن بعنوان ساختار کلان یاد می کند، گام به گام از حرکتی فردی به رویدادی اجتماعی- انقلابی سوق می کنند. مقاله حاضر تلاش کرده تا به بررسی این حرکت اجتماعی از منظر تعامل گرایی نمادین و «کنش مشترک» بلومر پرداخته و در این راستا با نشان دادن روند کنش مشترک درمیان روستائیان و نیز تغییر و توسعه آن به سوی جامعه آرمانی، خوانشی جامعه شناختی از نگاه اصلاح طلبانه یک نمایشنامه نویس مارکسیستی در به تصویر کشیدن انقلابی مردمی ارائه می کند. نتیجه این مطالعه اثبات حضور موثر کنش مشترک بلومر در مناسبات انقلابی و نیز بررسی جلوه های نمود آن در کنش ها و دیالوگ های شخصیت های نمایش است.
    کلیدواژگان: دیوید هر، فنشن، هربرت بلومر، تعامل گرایی نمادین، کنش مشترک
  • رفیق نصرتی، بهروز محمودی بختیاری، محمدباقرقهرمانی صفحه 51
    تعریف استعاره های شناختی در زبان شناسی شناختی، نگرش معمول در باب استعاره ها که آنها را صرفا آرایه هایی ادبی و مربوط به قلمرویی ورای زبان روزمره می داند متحول کرده است و استعاره ها را واجد کارکردی شناختی می داند که تبیین کننده نحوه نگرش گویشوران یک زبان به زیست -جهان پیرامون شان است. زبان شناسی شناختی بر خلاف نظریه های کلاسیک، استعاره ها را موضوعی صرفا زبانی تلقی نمی کند بلکه بر این باور است که استعاره ها به حوزه اندیشه تعلق دارند و در آن ها نگاشت های کلی مربوط به قلمرو های مفهومی اتفاق می افتد. در این نگره، کاربرد استعاره ها واجد نوعی مفهوم سازی است. مساله این مقاله تبیین تحولی است که در رابطه شهر و تئاتر از خلال گذار از آتن دوران یونان باستان به شهر در دوران مدرن رخ می دهد بر مبنای نگرش به استعاره در پارادایم شناختی. مطالعه رابطه شهر و تئاتر در دوران یونان باستان نشان می دهد؛ گزاره « تئاتر پولیس است» که در آن برای فهم تئاتر از استعاره پولیس استفاده می شود بر بنیان رابطه این دو پدیده حاکم است. در حالی که در شهرهای مدرن این رابطه با گزاره ای معکوس تبیین می شود که در آن تاکید می شود « شهر تئاتر است». بر اساس صورتبندی نظری استعاره در زبان شناسی شناختی، این مقاله نتیجه گرفته است، گزاره « تئاتر پولیس است» در آتن قرن پنجم ق.م روشن کننده درک شناختی سوژه های زیست-جهان آتنی از تئاتر به عنوان نوعی قلمرو مفهومی انتزاعی است که باید بر حسب پولیس که قلمروی عینی و تجربه شده بود درک می شد. در حالی که با ورود به دنیای مدرن این گزاره معکوس می شود و به شکل «شهر تئاتر است » در می آید. با این فرض که با توجه به یک سویه بودن استعاره ها در چهارچوب نظری زبانشناسی شناختی، این تحول، واژگونی ساده یک شباهت استعاری نیست و نشان دهنده دگرگونی درک شناختی سوژه های زیست -جهان باستانی و مدرن از رابطه شهر و تئاتر است. سعی این مقاله، تببین علمی این دگرگونی تاریخی درون پارادایم شناختی است که در واقع بر اساس پرسش مرکزی این مقاله پیرامون امکان ترسیم شمایی کلی برای رابطه تاریخی شهر و تئاتر شکل گرفته است.
    کلیدواژگان: تئاتر، پولیس، شهر، دانش شناختی، استعاره
  • سیمین مشکواتی، محمد جعفر یوسفیان کناری صفحه 65
    مقاله حاضر با بررسی دگرگونی های هویت در متون نمایشی سه دهه اخیر(1360-1390)، به مطالعه فرهنگی درام ایران میپردازد. بدین منظور با انتخاب ده نمایشنامه از هر دهه، عناصر نمایشی متشکل از اشخاص نمایش، گفت و شنود، کشمکش، فضا و زمان و نیز درونمایه با استفاده از نظریه امانوئل کاستلز تحلیل شده است تا سهم هریک از منابع هویتی (ملی، قومی، دینی، مدرن ) در شاکله هویت نمایشی معاصر ایران مشخص شود. از آنجایی که هویت متاثر از زمینه های تاریخی و اجتماعی است، توجه به فضای گفتمانی تولید آثار نمایشی در هر دوره ضروری به نظر میرسد. با توجه به بررسی-های انجام شده میتوان گفت هویت نمایشی ایران، هویتی سیال و ترکیبی است که در دهه 60 به صورت هویت مشروعیت بخش و در دهه70 به صورت هویت مقاومت متجلی میشود. از خصوصیات نمایشنامه نویسی دهه 60 می توان به زبان ژورنالیستی، توصیه های اخلاقی مستقیم و شخصیتپردازی های ساده و درونمایه های ملهم از فضای انقلاب و جنگ اشاره کرد. در برابر ارزش های بنیادین دهه 60، گفتمان ادبی در نمایشنامه های دهه 70 رویکردی نخبهگرایانه یافته و با ظهور طبقه جدید متوسط شهری به عنوان اشخاص نمایش مفاهیم تجددگرایی مورد توجه قرار می گیرد. در دهه 80 اما هویت برنامهدار محقق نشده و آثار نمایشی گویای نوعی از خود بیگانگی اشخاص نمایش است که شکاف بین انسان و جهان اجتماعی بیرون از او را نشان میدهد.
    کلیدواژگان: هویت ایرانی، مطالعه فرهنگی درام معاصر ایران، کنش متقابل نمادین، جلو ه های نمایشی، گفتمان، امانوئل کاستلز
  • بهرام جلالی پور صفحه 89
    در طی سه دهه اخیر، تکه‏چین‏نویسی به عنوان گونه‏ای ادبی گسترش یافته، و به همین نسبت، به نماد دوران معاصر و بحران‏های آن تبدیل شده است. نگارش تئاتری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در یک سده گذشته تجربیات متنوعی را به گنجینه ادبی و هنری جهان عرضه داشته است. از این منظر، پژوهش در مورد زمینه های پیدایش؛ روش‏ها، عناصر آفرینش؛ و تاثیرات معناشناختی آن ضرورتی غیرقابل انکار یافته است.
    چه عواملی زیبایی‏شناسی یکپارچه و قطعی مبتنی بر نظام ارسطویی را خدشه‏دار و زیبایی‏شناسی تکه‏چینانه را به عنوان جایگزین آن مطرح ساخت؟ نقش‏آفرینان این تحول در حوزه تئاتر چه جریان‏ها و افرادی هستند؟ زیبایی‏شناسی تکه‏چینانه به عنوان جایگزین نظام ارسطویی چه ویژگی هایی دارد و چه اهدافی را دنبال می‏کند؟
    با در نظر گرفتن پرسش‏های فوق و با توجه به کمبود منابع منسجم نظری پیرامون زیبایی‏شناسی تکه‏چینانه، به ویژه در حوزه تئاتر و به ویژه در زبان فارسی، این پژوهش به روش کتابخانه‏ای می‏کوشد چارچوبی مدون از چیستی، سیر تحول، تاثیرات، فرصت‏ها و چالش‏های آن فراهم آورد. در این راه، نخست رابطه تکه‏چین‏نویسی را با گرایش غالب فلسفی دوران معاصر - یعنی تکثرگرایی- نشان می‏دهد؛ سپس به تشریح زمینه های تاریخی و اجتماعی ظهور آن به عنوان یک قالب زیبایی‏شناسانه می‏پردازد و در ادامه چارچوب‏های نظری آن را تبیین می‏کند. دراین‏باره به دشوارهای واژگانی و دلالتی این مفهوم می‏پردازد و به خصوص یکی از مباحث مهم و بنیانی این مفهوم؛ یعنی تمایز یا تفاوت بین تکه‏چین مدرن و تکه‏چین پست مدرن را خاطرنشان می‏سازد. سخن پیرامون ناتمامیت به عنوان جوهره هویتی تکه‏چین و نیز انواع تکه‏چین قسمت پایانی این بخش از مقاله را تشکیل می‏دهد. در ادامه، سیر تحول تاریخی گرایش به زیبایی‏شناسی تکه‏چین، به‏ویژه در حوزه تئاتر تشریح می‏شود و بالاخره، در بخش پایانی مقاله نیز، به اختصار به برخی از تاثیرات زیبایی‏شناختی و فرصت‏ها و چالش‏های آن می‏پردازد.
    یافته های حاصل از پژوهش نشان می‏دهد که مجموعه‏ای از عوامل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... که موجب خدشه‏دار شدن تصور یکپارچه و قطعی انسان از خودش، جهان، واقعیت و حقیقت شد و در دوران پست‏مدرن با عنوان تکثرگرایی توصیف می‏شود، زمینه های تبدیل شدن تکه‏چین را به عنوان گونه‏ اصلی و فراگیر این دوران فراهم کرد. این گونه، چنان که نشان داده‏ایم، بهترین ترجمان و وسیله تامین آن چیزی است که تحت عنوان مشارکت در هنر دوران معاصر دنبال می‏شود.
    کلیدواژگان: تکه چین نویسی، نمایشنامه مدرن، نمایشنامه پست مدرن، ناتمامیت
  • عبدالحسین مختاباد صفحه 113
    موسیقی به عنوان یکی از عناصر اصلی در هنرهای دراماتیک به حساب می آید. تعزیه نیز یکی از ریختارهای نمایشی در ایران می باشد که موسیقی مذهبی عنصر جدایی ناپذیر آن به شمار می آید. در تمام دنیای اسلام، ایران و نمایش تعزیه است که در رواج دین اسلام و مذهب شیعه همت گماشته. موسیقی مذهبی در ایران به دو شاخه مداحی و تعزیه تقسیم می شود که از مداحی فقط نامی از آن باقی مانده و اگر به موسیقی تعزیه نگاهی میراث گونه نشود آن هم به درد مداحی مبتلا خواهد شد. در تعزیه دو نوع موسیقی وجود دارد یکی موسیقی سازی و دیگری موسیقی آوازی. موسیقی سازی ارتباط چندانی با متن تعزیه ندارد ولی موسیقی دستگاهی یا آوازی زمینه اصلی اجرای تعزیه است. هر مملکتی برای حفظ آثار کهن و ارزشمند خود اقدام به انجام اعمالی می کند تا این آثار با همان کیفیت و محتوا حفظ شوند و به آینده گان انتقال یابند. اما این کار در کشور ما در خصوص تعزیه و موسیقی مذهبی انجام شده است؟ موسیقی دستگاهی ایران چگونه توانسته با نمایش تعزیه به حیات خود ادامه دهد؟ در این جا سعی شده تا از طریق کتب و استفاده از نظرات صاحب نظران در این زمینه به اهمیت و معرفی موسیقی مذهبی در ایران و نمود آن در نمایش تعزیه پرداخته شود و در نهایت این نتیجه حاصل شود که حفظ موسیقی دستگاهی ایرانی می تواند بستری مناسب برای شکل گیری و حفظ نمایش ایرانی تعزیه باشد.
    کلیدواژگان: موسیقی مذهبی، تعزیه، نوحه خوانی، نقالی و منقبت خوانی، روضه خوانی
  • نرگس یزدی صفحه 131
    شخصیت‏های نمایشی تاثیرگذاری وجود دارند که در ذهن ما برجسته و زنده‏اند. بخشی از جذابیت آنها مربوط به حضور صحنه‏ای آنهاست. با اینحال، شخصیت‏های نمایشی‏ای وجود دارند که در صحنه ظاهر نمی‏شوند، اما «حضور غائب» آنها بقدری تاثیرگذار است که اشخاصی که بر روی صحنه ظاهر می‏شوند، تحت تاثیر نیروی اعمال شده از جانب آنها هستند. ویلیام گروبر در کتاب «فضای خارج صحنه، روایت، و تئاتر تخیل» این نظریه را مطرح می‏کند که «حضور غائب» شخصیت‏های اصلی‏ای که در «فضای خارج صحنه»، که در تخیل تماشاگران مجسم می شود، زندگی می‏کنند، می‏تواند نمایش را تاثیرگذارتر کند. در این مقاله نمایشنامه چیزهای پیش پا افتاده نوشته سوزان گلسپل بر مبنای نظریه گروبر بررسی میشود. این بررسی نشان می‏دهد با وجود اینکه شخصیت اصلی در این نمایشنامه هرگز بر روی صحنه ظاهر نمی‏شود، در تخیل خواننده به قوت شکل می‏گیرد. در حقیقت، نمایشنامه‏نویس با بهره‏گیری از فضای خارج صحنه و غیاب شخصیت اصلی، تاثیر نمایش را فزونی می‏بخشد. بررسی این ویژگی، ضمن آشکار کردن لایه‏ های پنهان اثر، همچنین می‏تواند به نمایشنامه‏نویسان کمک کند تا با کاربست این تمهید، تجربه‏‏ای متفاوت و غنی برای خوانندگان/ تماشاگران به همراه آورند.
    کلیدواژگان: سوزان گلسپل، چیزهای پیش پا افتاده، ویلیام گروبر، حضور غائب، فضای خارج صحنه
|
  • Mostafa Mokhtabad, Arezoo Babaie, Mohammadreza Sharifzadeh Page 11
    This paper aims at a psychoanalytic query on female characters (Meg and Maureen) in the play “Beauty Queen of Leenane” written by Martin McDonagh. Although it is one of the most notable works written in the twentieth century and has received significant awards, few critics have been written about it. Among the critics, this is the first time that two female characters of the play are psychoanalytically discussed based on Jacques Lacan’s psychology and with an emphasis on violence feature. What is originated in the play from psychological characters (especially the two female characters of the story) opens a door to psychoanalytic reading of the work. The play has two main female characters. One of them is Meg; an old woman over 70 years old who is desperately afraid of loneliness and who wants someone to permanently live with her to save her from loneliness and to do her personal services. For this reason, she returns her daughter Maureen from asylum to home. Meg’s harassment on the one hand and colonial status of Ireland at that time on the other hand resulted in an acute mental status of Maureen followed by sadism and finally caused a critical situation which resulted in the murder of her mother. In this paper, we enjoyed Trauma and Jouissance theories (by descriptive analytical method) by using Lacanian psychology in order to analyze violence in the characters of the play. These two features are comparable with the two female characters of the play. We can find traumatisms that resulted in trauma in Maureen’s critical conditions and Meg’s fear from loneliness. Following the trauma, Jouissance appears once it results in torture and harassment pleasure. Finally, Meg’s death can be psychoanalyzed from trauma and Jouissance perspective.
    Keywords: Jacquess Lacan, Martin Mc, Donagh, Trauma, The beauty queen of Leenane, Jouissance, rudeness
  • Fateme Abdous, Nahid Ahmadian Page 29
    Herbert Blumer, the contemporary American sociologist, is one of the influential figures in the field of sociology on the micro level of individuals’ relations. Blumer’s theories on “symbolic interactionism” and “collective action” are his most important contribution to sociological studies. To him, human society consists of acting people, and the life of the society is derived from their joint action. Such relations not only determine many of the large-scale features of a society, but also are not coercive and external to it. Rather, they are created and controlled by actors and their actions. David Hare, the contemporary British playwright, is a writer who has a critical-political view on macro-level issues of human society in his works. Fanshen, a play by Hare, is the story of a Chinese village whose inhabitants, under the leadership of a communist movement viewed by Blumer as a large-scale structure, move gradually from individual action to a social-revolutionary event. The present paper aims to study this social act based on Blumer’s theories of “symbolic interactionism” and “collective action”, and renders a sociological reading of a Marxian dramatist’s reformist view in depicting a populist revolution.
    Keywords: David Hare, Fanshen, Herbert Blumer, Symbolic Interactionism, Collective Action
  • Rafiq Nosrati , Behrouz Mahmoudi Bakhtiari, Mohammad Baqer Qahremani Page 51
    A qualitative and quantitative study and also a study on publication of works related to Resistance Theater such as theater scripts and specialized books could be a reflection of growth and development level of such theater in Iran. Present paper is a descriptive – analytical study using statistics and data produced by “House of Book” and governmental institutions. First we will use tables, diagrams and pictures to study publication condition of books related to resistance theater in Iran (specially in early 2000’s and 2010’s) and what kind of problems and obstacles prevented publication of such books? problems include: ignorance of private and public institutions and organizations to publish works related to resistance theater, economic obstacles, educational and contextual weak points, limited number of published books, problems in book distribution system, mismanagement and lack of proper planning, working to be noticed in festivals, working for celebrations, lack of interest for audience, ignorance toward research activities, book censorship, publication concentration in capital, decrease of investment in cultural and art section will be discussed. Fallowing is mentioned in
    Conclusion
    publication condition of books related to Resistance Theater has a direct significant relation to state and qualitative level of Resistance Theater in Iran. Publication of works related to Resistance Theater will reach a proper qualitative and quantitative level whenever there is stability and required planning in policymaking, budget allocation, management and planning. Lack of required policy making and will in this area have led to constant stagnation, fluctuation and lack of programming in publication of Resistance Theater books.
    Keywords: Holy Defense, Resistance Theater, Book Publication, Iran's Publication, Publication Statistics, Publication Problems
  • Simin Meshkati, M.J.Yousefian Page 65
    This research has a cultural look over three decades of Iranian Drama (19802010) to find out procedure of identical changes. Ten dramas have been studied from each decade to analyze. Different aspects of characters, dialogues, conflicts, space, time and theme are considered, then described based on Manuel Castells theory to find out identical portions of National, Traditional, Religious and Modern identity. Context of dramatic discourse is also in consideration due to find out the influence of historical and social background on complicity of texts. Findings indicate on Legitimating identity in 60’s and Resistance identity In 70’s. Journalistic language, direct moral advice, simple characters and revolutionary themes can be named as the feature of 60‘s dramas. Iranian drama moves toward intellectual approach in70’s in front of fundamental 60’s values. Marginalized concepts of modernity came in focus by immergence of new civil class in 70’s dramatic texts. In 80’s we couldn’t find any mark of Project-identity .This finding represents human alienation that shows a gap between man and rest of the world.
    Keywords: Iranian Identity, Dramatic Cultural Studies, Symbolic Interaction, Dramatic Representations, Discourse, Manuel Castells
  • Bahram Jalalipour Page 89
    During the past three decades the ‘fragmented writing’ style has developed as a literary breed and has turned into a symbol of the contemporary era and its calamities. Theatrical writing has not been an exception to this, as it has had a lot to offer to the world’s literary and artistic treasury in the form of various novel experiences. That is why, this research has found it inevitable to investigate the roots, methods, structural elements and semantic implications of fragmented writing, as an artistic practice symptomatic of our times. The research asks questions such as: what was the causes of diminishing the old, consistent aesthetics of 'Aristotle's Rhetoric' and replaced it by fragmented writing? Who are the effective individuals and movements that have led this transition in the theatre realm? What are the specific features and aims of fragmented writing aesthetics, as an alternative to the Aristotelian one? Considering the questions presented above, and despite the lack of much solid theoretical resources on the fragmented writing aesthetics specially in theatre – and certainly in Persian language – this research attempts to provide a structured framework on the definition, evolutional trajectory, influences, opportunities and challenges of fragmented writing method. For this, the research seeks to illustrate the relationship between fragmented writing to its contemporary philosophical trend – Pluralism. Further, the study endeavors to explicate the emergence of the fragmented writing’s historical and social context as an aesthetic style and identify its theoretical framework. Moreover, this study tries to clarify the terminological and implicational difficulties of the concept of the fragmented writing and particularly one of its important and basic arguments namely the differentiation between the "modern fragmented writing'" and the "postmodern fragmented writing". Last, the fragmented writing historical trajectory of evolution within the theatrical sphere is discussed and eventually in the final part of the paper, some of its aesthetic influences, opportunities and challenges are addressed. The research findings demonstrate that a collection of political, social, economic, etc. motives – which have caused the consistent and definite image of self, reality and truth become fragmented and scattered, known as Pluralism in the postmodern era – have provided fertile grounds for the fragmented writing to become the main and dominant form of writing in this period. This type of writing, as shown by this study, is the best translation and carrier of what is generally known as ‘sharing in art’ in contemporary cultural milieus.
    Keywords: fragmented writing, modern drama, postmodern drama, incompleteness
  • Abdolhosein Mokhtabad Page 113
    Taziyeh is a genre in Iranian Theater in which the religious music is an essential element. Throughout the Islam world and also Iran, Ta’ziyeh has played an important role in promoting Islam and Shiism. Religious music, is devised into Maddahi and Ta’zieh. There has been remained only a trace of Maddahi, and if we dont pay enough attention to the heritage of Ta’ziyeh, it would undergo the same destiny and it would suffer from the same problem. In Ta’ziyeh, there are two kinds of music : Instrumental and Vocal. Instrumental music has no much to do with the context of Ta’ziyeh, but Destgah and Vocal music is the central background of Ta’ziyeh plays. It goes without saying that, each nation do its best in order to keep its valuable ancient entries, so that it could be transferred to the coming generations. But the questions raised here are as follows : has our country had made any effort to preserve Ta’ziyeh and religious music or not? How could Iranian Destgah survive using Taziyeh plays? This research has tried to show the importance and the introduction of religious music in Iran and its representation in Ta’ziyeh plays and at last, to come to this conclusion that the preservation of Iranian Destgah music can provide a context for formation and preservation of Iranian Ta’ziyeh plays.
    Keywords: Taziyeh, Relisious Music, Iranian Musical Destgahi, Sacred Music
  • Narges Yazdi Page 131
    Numerous dramatic characters enormously appeal to us on account of the fact that they are powerfully present on the stage. Nevertheless, there exist characters who do not physically appear on stage, yet their “absent presence” is so strong that affects the characters who do appear physically on stage. William Gruber in his book “Offstage Space, Narrative, and the Theatre of Imagination” suggests that the “absent presence” of the main characters who live in “offstage space” opens up new possibilities for the playwrights. Examples of such plays can be found from classic canon to modern plays. The present study attempts to explore the “assent presence” in Susan Glaspell’s “Trifles” and illustrate how the main character of the play, who does not appear on stage throughout the play, is pivotal to the action of the play and is created vividly in the imagination of readers/ audience and remains a strong character in dramatic literature.
    Keywords: Susan Glaspell, Trifles, William Gruber, Absent Presence, Offstage Space, Dramatic Characters