فهرست مطالب

دانش حسابداری مالی - سال سوم شماره 4 (پیاپی 11، زمستان 1395)

فصلنامه دانش حسابداری مالی
سال سوم شماره 4 (پیاپی 11، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • سید عباس هاشمی، سیده زهرا طباطبایی صفحه 1
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر معیارهای منتخب بر رابطه بین اطمینان بیش از حد مدیریتی بر دقت پیش بینی سود است. دقت پیشبینی سود از طریق میزان درصد تغییرات در تفاضل خطای پیش بینی سود اندازهگیری شده است و اطمینان بیش از حد مدیریتی نیز براساس معیار نسبت مخارج سرمایه ای به کل دارایی ها محاسبه گردیده است. با استفاده از روش نمونه گیری حذفی سیستماتیک 108 شرکت طی سالهای 1386 تا 1394 از بین شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب شدند. برای آزمون فرضیه های پژوهش از مدل رگرسیون چندگانه به شیوه داده های تلفیقی استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان می دهد که اطمینان بیش از حد مدیریتی بر دقت پیش بینی سود تاثیر منفی و معنی دار دارد. همچنین، خوشبینانه بودن پیش بینی سود سال گذشته و اختیار مدیریتی بر رابطه بین اطمینان بیش از حد مدیریتی و دقت پیش بینی سود تاثیر منفی و معنی دار اما افق زمانی بر این رابطه اثر مثبت و معنی دار دارند.
    کلیدواژگان: اختیار مدیریتی، اطمینان بیش از حد مدیریتی، افق زمانی، پیش بینی خوشبینانه، دقت پیش بینی سود
  • حسین فخاری، معصومه رمضانی صفحه 23
    ارتباط نامتقارن بین عملکرد و پاداش در نتیجه رفتار هزینه ها از جمله موضوعاتی است که در سال های اخیر تحقیقات زیادی را در حوزه امور مالی و حسابداری به دنبال داشته است. لذا تبیین عوامل موثر بر این ارتباط و نقش تعدیل کنندگی آنها می تواند موضوع قابل بحثی باشد. بر این اساس پژوهش حاضر درصدد بررسی اثر تعدیل کنندگی فروش مورد انتظار آتی و بهره برداری از ظرفیت بر ارتباط بین رفتار هزینه ها و تغییرات پاداش هیات مدیره در شرکت های صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی، فلزات اساسی و خودرو پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. برای این منظور تعداد 58 شرکت طی دوره زمانی 1387 تا 1391 از طریق داده های ترکیبی به روش تابلویی (Panel – Data) مورد تحلیل قرار گرفته اند. نتایج حاکی از آن است که تنها بهره برداری از ظرفیت بر این ارتباط تاثیر داشته و تغییرات پاداش به افزایش در بازده دارایی های به وجود آمده از رفتار عادی و غیرعادی هزینه ها بیشتر از کاهش در آنها حساس است. این یافته ها نشان می دهند که در نبود کمیته های تخصصی مانند پاداش به عنوان یکی از ارکان های حاکمیت شرکتی، شرکت ها ارتباط بین درآمد و هزینه ها و تاثیر برخی عوامل تعدیل کننده آنها را در زمان پرداخت پاداش مدیران به درستی تفسیر و تحلیل نمی نمایند.
    کلیدواژگان: بهره برداری از ظرفیت، تغییرات پاداش هیات مدیره، فروش مورد انتظار آتی
  • حسین شفیعی، احمد خدامی پور، محسن دستگیر صفحه 43
    امروزه علاوه بر اطلاعات مالی ارائه شده، گروه های مختلف، متقاضی اطلاعات مازاد دیگری در زمینه ی اطلاعات غیر مالی می باشند. این گروه ها، خواهان اطلاعات متفاوتی در زمینه نیروی کار و مسائل مرتبط با محیط زیست می باشند. انجام امور مرتبط با این مسائل توسط شرکت ها، و افشای آن برای استفاده کنندگان، هزینه هایی را به شرکت ها تحمیل، و منافعی را نیز برای آن ها به همراه دارد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین تغییرات سطح افشای مسائل اجتماعی و زیست محیطی، بر شاخص های سودآوری، انجام شده است. این پژوهش به روش شبه تجربی با استفاده از داده های مستخرج از صورت های مالی برای سال های 1380 تا 1393 انجام گرفته است. برای آزمون فرضیه ها از مدل رگرسیون چندگانه در قالب داده های تابلویی استفاده شده، و با روش اثرات ثابت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. به منظور سنجش مسئولیت اجتماعی و زیست محیطی شرکت ها از شاخص KLD استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های این پژوهش نشان داد، تغییرات در میزان افشای مسئولیت اجتماعی و زیست محیطی با ابعاد ارزیابی عملکرد مالی و نسبت سود عملیاتی به فروش رابطه دارد. علاوه بر موارد یاد شده، نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد تغییرات مسئولیت پذیری اجتماعی با نرخ بازده حقوق صاحبان سهام و نرخ بازده خالص ثروت بکار گرفته شده رابطه معناداری دارد.
    کلیدواژگان: افشا، شاخص های سودآوری، مسئولیت اجتماعی و زیست محیطی
  • مهدی حیدری، سهراب عبدی صفحه 65
    رابطه بین سودهای آتی و بازده جاری سهام، ضریب واکنش سودهای آتی تعریف می شود که نشان گر انعکاس اطلاعات سودهای آتی در قیمت جاری سهام است. هر چه اطلاعات بیشتری از شرکت در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد، پیش بینی سودهای آتی توسط آن ها دقیق تر خواهد بود. درنتیجه، با انعکاس بیشتر اطلاعات سودهای آتی در قیمت سهام رابطه بین سودهای آتی و بازده جاری سهام افزایش خواهد یافت. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر رقابت در بازار محصول بر ضریب واکنش سودهای آتی و همچنین اثر تعدیل گر مالکیت نهادی بر رابطه آن ها است. جهت سنجش ضریب واکنش سودهای آتی از مدل تعدیل شده کولینز و همکاران (1994)، به وسیله لاندهولم و مایرز (2002) و برای اندازه گیری میزان رقابت در بازار محصول از شاخص هرفیندال-هیرشمن استفاده شد. به منظور دستیابی به هدف پژوهش تعداد 100 شرکت از بین شرکت های پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران طی سال های 1383 الی 1393 در جامعه غربال شده قرار گرفت. برای آزمون فرضیه ها از الگوی رگرسیون چند متغیره با داده های ترکیبی استفاده شد. مطابق یافته ها، تاثیر رقابت در بازار محصول بر ضریب واکنش سودهای آتی، مثبت معنی دار است. همچنین، تاثیر مالکیت نهادی بر رابطه بین رقابت در بازار محصول و ضریب واکنش سودهای آتی مثبت معنی دار است.
    کلیدواژگان: ضریب واکنش سودهای آتی، رقابت در بازار محصول، مالکیت نهادی
  • پریسا سادات بهبهانی نیا، جواد معصومی صفحه 93
    هدف این تحقیق بررسی نقش کیفیت حسابرسی در کاهش عدم تقارن اطلاعاتی در بازار سرمایه ایران بوده است. بر اساس ادبیات تحقیق افشای باکیفیت سبب عمومی شدن برخی اطلاعات محرمانه، کاهش میزان احتکار اطلاعات توسط مبادله کنندگان مطلع و کاهش انگیزه سرمایه گذاران برای کسب اطلاعات محرمانه می شود؛ لذا انتظار می رود افزایش کیفیت حسابرسی موجب کاهش عدم تقارن اطلاعاتی گردد. برای دست یابی به هدف تحقیق یک فرضیه اصلی و دو فرضیه فرعی تدوین شدند که این فرضیه ها که ارتباط معنادار منفی میان کیفیت حسابرسی و عدم تقارن اطلاعاتی را در نظر میگیرند. در این پژوهش از دو معیار اندازه موسسه حسابرسی و گردش حسابرس به منظور سنجش کیفیت حسابرسی استفاده شده است. جامعه تحقیق متشکل از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و دوره زمانی تحقیق از ابتدای سال 1388 تا پایان سال 1392 در نظر گرفته شده است. نتایج تحقیق حاکی از عدم اثر گذاری کیفیت حسابرسی بر کاهش عدم تقارن اطلاعاتی در بازار سرمایه ایران است.
    کلیدواژگان: کیفیت حسابرسی، عدم تقارن اطلاعاتی، گردش حسابرس
  • مریم دولو، مسعود محمودی صفحه 107
    سرمایه در گردش بخش عظیمی از سرمایه سازمان را به خود اختصاص می دهد و مدیریت آن نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. بین مدیریت سرمایه در گردش و عملکرد مالی شرکت رابطه یو شکل معکوسی وجود دارد. با توجه به اینکه شرایط مالی ممکن است نقش مهمی در این ارتباط داشته باشد، هدف این پژوهش بررسی رابطه تابعی بین مدیریت سرمایه در گردش و عملکرد شرکت و همچنین تاثیر محدودیت های مالی بر رابطه بین مدیریت سرمایه در گردش و عملکرد مالی می باشد. این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بوده و مبتنی بر تحلیل داده های تابلویی است. نمونه مورد بررسی شامل 90 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، طی دوره زمانی 1386 تا 1392 است. با استفاده از معیارهای مختلف محدودیت های مالی، نشان داده شد که این محدودیت ها تاثیر معناداری بر رابطه بین مدیریت سرمایه در گردش و عملکرد مالی شرکت دارند و سطح بهینه سرمایه در گردش برای شرکت هایی که بیشتر از لحاظ مالی محدودند، پایین تر است. نتایج پیشنهاد می کنند که مدیران به سطح بهینه سرمایه در گردش به علت هزینه های دور شدن از آن توجه کنند.
    کلیدواژگان: مدیریت سرمایه در گردش، عملکرد شرکت، محدودیت های تامین مالی
  • جواد اورادی، محمود لاری دشت بیاض، زینب سالاری فورگ صفحه 131
    کمیته حسابرسی به عنوان بخش مهمی از نظام حاکمیت شرکتی می تواند موجب بهبود فرایند گزارشگری مالی و عملکرد شرکت شود. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی رابطه بین ویژگی های کمیته حسابرسی (تخصص مالی، استقلال و اندازه) و عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. در این پژوهش عملکرد شرکت با استفاده از معیارهای Q توبین و بازده دارایی ها اندازه گیری شده است. جامعه آماری پژوهش شامل 132 شرکت و دوره مطالعه سال های 1391 تا 1393 را در بر می گیرد. نتایج آزمون فرضیه ها با استفاده از رگرسیون چندگانه ترکیبی حاکی از آن است که بین تخصص مالی کمیته حسابرسی و عملکرد مبتنی بر معیارهای Q توبین و بازده دارایی ها رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین استقلال کمیته حسابرسی و عملکرد مبتنی بر بازده دارایی ها رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد. در عین حال، بین استقلال کمیته حسابرسی با عملکرد مبتنی بر Q توبین و اندازه کمیته حسابرسی با معیارهای Q توبین و بازده دارایی ها رابطه معناداری مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، تخصص مالی کمیته حسابرسی، استقلال کمیته حسابرسی، اندازه کمیته حسابرسی، عملکرد شرکت
  • انور عنایتی، عسگر پاک مرام صفحه 153
    در این پژوهش به بررسی تاثیر کیفیت افشاء و اطلاع رسانی شرکت ها بر مربوط بودن ارزش سود حسابداری در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1389 الی 1392 پرداخته شده است. برای انجام این پژوهش 175 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی مذکور بررسی گردید. برای آزمون فرضیه های پژوهش از تحلیل رگرسیونی تلفیقی/ترکیبی استفاده شده است. در این پژوهش جهت تعیین کیفیت افشاء و اطلاع رسانی شرکت ها به عنوان متغیر مستقل، از امتیازهای قابلیت اتکاء و به موقع بودن بر اساس وضعیت اطلاع رسانی شرکت ها استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که قابلیت اتکای اطلاع رسانی شرکت ها بر مربوط بودن ارزش سود حسابداری طبق مدل قیمت و بازده، تاثیر ندارد. این در حالی است که به موقع بودن اطلاع رسانی شرکت ها بر مربوط بودن ارزش سود حسابداری طبق مدل قیمت و بازده، تاثیر مستقیم دارد. همچنین، نوع حسابرس و ارزش دفتری سهام بر ارزش بازار سهام، تاثیر مستقیم و معنی دار و اندازه شرکت بر ارزش بازار سهام، تاثیر معکوس و معنی دار دارد.
    کلیدواژگان: امتیاز قابلیت اتکاء، امتیاز به موقع بودن، مربوط بودن ارزش سود حسابداری، مدل قیمت و بازده
  • بهزاد قربانی صفحه 173
    در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر افشای اختیاری اطلاعات سرمایه فکری بر عدم تقارن اطلاعاتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. به منظور سنجش افشای سرمایه فکری، مطابق با پژوهش های پیشین ( لی و هانیافا (2007) و آیبیکونل و همکاران (2013))، آیتم هایی برای افشای سرمایه فکری طراحی و سپس با بررسی آنها در گزارشات هیئت مدیره امتیازی برای افشای سرمایه فکری هرسال- شرکت تعیین گردید. همچنین جهت سنجش عدم تقارن اطلاعاتی، از مدل استل (1989) استفاده شد. در مسیر انجام این پژوهش، 137 شرکت از طریق حذف سیستماتیک، برای دوره زمانی 5 ساله 1392- 1388 انتخاب شد. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش حاکی از این مطلب است که افشای اختیاری اطلاعات سرمایه فکری، موجبات کاهش عدم تقارن اطلاعاتی را فراهم می آورد. بعبارت دیگر، با افزایش افشای اختیاری اطلاعات سرمایه فکری، عدم تقارن اطلاعاتی کاهش می یابد که یافته های مذکور در انطباق با یافته های زواینی و عبود محمد (2013) است.
    کلیدواژگان: افشای اختیاری اطلاعات سرمایه فکری، سرمایه فکری، عدم تقارن اطلاعاتی
  • سحر سپاسی، علی اصغر انواری رستمی، زینب خواجوی صفحه 189
    حسابرسان داخلی انتظار دارند که حسابرسی های فناوری اطلاعات در سازمان آنها افزایش پیدا کند اما به رغم تمام مزیت های ذاتی فناوری اطلاعات، هنوز به کارگیری آن با مقاومت کارکنان در برابر پذیرش فناوری اطلاعات همراه است. با وجود مزایای فراوانی که کاربرد فناوری اطلاعات برای حسابرسان دارد، آنها با مسائل و مشکلات مربوط به کاربرد آن از جنبه های گوناگون همانند عوامل فردی، فرهنگی، سازمانی و اجتماعی روبه رو شده اند. پژوهش حاضر به بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات از جمله عوامل سازمانی، اجتماعی، فناوری، میزان استفاده از فناوری اطلاعات حسابرسی داخلی و عوامل ادراکی در میان حسابرسان داخلی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. با استفاده از نرم افزارهایE-views وSPSS، به بررسی آمارهای توصیفی، آزمون های دوجمله ای و فاصله اطمینان و همچنین تحلیل سلسله مراتبی (AHP) جهت رتبه بندی عوامل پرداخته شد و نتایج آزمون اطلاعات جمع آوری شده از نمونه حسابرسان داخلی، مشخص کرد که تمامی عوامل مورد بررسی، بر پذیرش فناوری اطلاعات در میان حسابرسان داخلی موثرهستند، بطوریکه عوامل فناوری مهمترین عامل تاثیرگذار در میان سایر عوامل می باشد. بادقت بیشتر به عوامل فناوری از جمله مهم بودن، مرتبط بودن و نتایج استفاده ازفناوری اطلاعات و همچنین کیفیت و کمیت ستانده های مورد استفاده، می توان پذیرش فناوری اطلاعات وسیستم های اطلاعاتی را درمیان حسابرسان داخلی افزایش داد.
    کلیدواژگان: پذیرش فناوری اطلاعات، حسابرسی داخلی، عوامل فناوری، تحلیل سلسله مراتبی (AHP)
|
  • Seyed Abas Hashemi, Seyedeh Zahra Tabatabaei Page 1
    The purpose of this study is to investigate the effect of selected criteria on the relationship between managerial overconfidence on the accuracy of earning prediction. The accuracy of earning prediction is measured by through the change percent in the difference earning forecast error and managerial overconfidence is measured by capital expenditures ratio criterion to total assets. The 108 companies are selected by systematic elimination method from the companies listed in Tehran stock Exchange during the years of 2008 to 2016. In order to hypotheses testing used pool data regression model. The results show that managerial overconfidence has significant and negative impact on the accuracy of earning prediction. Also, optimistic earnings forecasts of last year and managerial discretion have negative and significant impact on the relationship between managerial overconfidence and the accuracy of earning prediction. but time horizons has positive and significant impact on the relationship between managerial overconfidence and the accuracy of earning prediction.
    Keywords: Managerial Overconfidence, Accuracy of Earning Prediction, Optimistic Forecast, Time Horizons, Managerial Discretion
  • Page 23
    Asymmetric relation between performance and bonus is one of the most important topics in accounting and finance in recent years. Asymmetric relation produced by costs behavior and has attracted considerable attention. The characterization of effective parameter and their moderating effects on this relation is of vital importance. In the present work the moderating effect of expected future sale and capacity utilization on the relation between costs behavior and the changes in the bonus of directors in Food, Drug, Chemical, Metals and Car industries which listed in TSE were investigated. In order to, 58 companies has been investigated during 1387-1391, by panel data analysis method. Our findings showed only the capacity utilization had effect on this relation. The changes of bonus was more sensitive to increase in the return on assets than decrease it. The return on assets was produced by normal and non-normal costs behavior. Our findings showed in the absent of bonus committee as a corporate governance, the companies couldnt properly interpreted the relation between sale and costs and their moderator effects on the time of director's bonus payment.
    Keywords: Capacity Utilization, Changes in Bonus of Directors, Expected Future Sale
  • Page 43
    Nowadays, In addition to provided financial information, different groups of users are demanders of extra non-financial information; these groups of users are more favor about various kinds of information about work force and issues related to environment. In spite of having cost for corporations in order to disclosure and performing issues related to social responsibility, they find some benefits. This research has been done with purpose of assessing the relation between changes in the level of social and environmental issues disclosure and profitability indexes. This study has been done by using quasi-experimental method and extracted data from financial statements for the years 2001 to 2014. To analyze data multiple regression model, panel data and fixed effect method were used. In this research to assess social and environmental issues disclosure KLD index. The results have showed that there is a significant relation among social and environmental responsibility disclosure and aspects of corporate financial performance, the ratio of operating income to sell ratio and the rate of return on used capital and rate of return on net wealth used.
    Keywords: disclosure, profitability idexes, social, environmental responsibility (CSR)
  • Mahei Heydari, Sohrab Abdi Page 65
    The relationship between future earnings and current stock returns is called as future earnings response coefficient that indicates reflection of future earnings information in current stock price. The more information of firms be available to investors, their future earnings forecast will be more accurate. As a result, reflection of more future earnings information in current stock price, cause an increase in the relationship between future earnings and current stock returns. The aim of this study is to investigate the effect of product market competition on the future earnings response coefficient and also the moderator effect of institutional ownership on their relationship. To measure the future earnings response coefficient and the product market competition level, Collins et al (1994) adjusted model by Lundholm and Myers (2002) and Herfindahl-Hirschman Index is used, respectively. In order to achieve to the research goal, A total of 100 firms, including firms listed in Tehran Stock Exchange during the years from 2005 to 2015 were screened in the community. To test the hypotheses, a multivariate regression model with panel data is used. According to the results, the impact of product market competition on future earnings response coefficient, is significantly positive. Also, the effect of institutional ownership on the relationship between product market competition and future earnings response coefficient is significantly positive.
    Keywords: Future Earnings Response Coefficient, Product market competition, Institutional ownership
  • Page 93
    The purpose of this study was to review the role of audit quality in reduction of information asymmetry in Iran`s capital market. According to literature, high quality disclosure would result in publicizing some confidential information, decreasing the amount of information speculation by aware exchangers, and reducing investors` motives for gaining confidential information. So it is expected that increase of audit quality leads to decrease of information asymmetry. To achievement of research goals, one main hypothesis and two sub-hypotheses were provided which supposed the significant adverse relationship between auditing quality and information asymmetry. In this research auditing quality is measured through auditing institution`s size and auditor`s rotation. Research population includes listed companies in Tehran stock exchange and Study duration encompasses the beginning of year 1388 to the end of year 1390. Results show that that auditing quality does not affect the information asymmetry reduction in Iran`s capital market. Auditing quality, Information asymmetry, Auditor turn over.
    Keywords: Auditing quality, Information Asymmetry, Auditor turn over
  • Page 107
    A large part of organization’s capital is dedicated to working capital and its management has great importance. There is an invert U-shaped relation between working capital management and firm’s financial performance. Regarding to this point that financing conditions may play important role in this relation, the aim of this study is to investigate the impact of financial constraints on the relationship between working capital management and financial performance. It’s a descriptive-correlation study and is based on analysis of panel data. Our sample includes the financial data of 90 listed companies in Tehran Stock Exchange during the period 1386 to 1392. Using cost of external financing as a proxy of financial constraints, it is shown that these financial constraints have meaningful impact on the relationship between working capital management and firm’s financial performance. And the optimal level of working capital is lower for firms that are more constrained financially. Our results suggest that because of cost of recede from it, managers should pay attention to the optimal level of working capital.
    Keywords: Working capital Management, Corporate performance, Financial constraints
  • Page 131
    Audit committee as a significant part of the Corporate governance system, can lead to improved performance and firm financial reporting process. The main purpose of the current study is to investigate the relation between audit committee characteristics (financial expertise, independence, and size) and the performance of those firms enlisted in Tehran Stock Exchange. In this study, firm performance is evaluated using Tobin’s Q and ROA indexes. The research statistical population include 132 firms and the period from 2012 to 2014. The statistical population of this research consists of 132 firms from 2012 to 2014. The results of hypotheses tests, using the multiple, combined regression, indicate the fact that there has been a positive, significant relationship between audit committee financial expertise and its performance, based on Tobin’s Q and ROA indexes. Also, a positive, significant relationship was observed between audit committee independence and its performance, based on ROA index. Nonetheless, there was no significant relationship between audit committee independence and its performance, based on Tobin’s Q, and audit committee size, based on Tobin’s Q and ROA indexes.
    Keywords: Corporate Governance, Audit Committee Financial Expertise, Audit Committee Independence, Audit Committee Size, Firm Performance
  • Anvar Enaiati, Asgar Pakmaram Page 153
    In this study, the effect of companie's information disclosure quality on the value relevance of accounting earning in companies listed on the Tehran Stock Exchange has been investigated during the period 2010-2013. 175 companies listed in Tehran Stock Exchange have been examined during the mentioned period. The panel/pooled regression analysis has been used to test the research hypotheses. In this study, the reliability and timeliness scores based on the companie's information disclosure status have been used to determine the companie's information disclosure quality as independent variables. Findings showed that according to the price and return model, the reliability of information disclosure has no effect on the value relevance of accounting earnings. However, the timeliness of firm information disclosure has a direct effect on the value relevance of accounting earnings, according to price and return model. Also, the auditor type and the book value have a significant and direct effect on the market value and the company size has a significant and negative effect on market value ratio.
    Keywords: Reliability score, Timeliness score, Value relevance of accounting earnings, Price, return model
  • Behzad Ghorbani Page 173
    The purpose of this study is determining the effect of intellectual capital information voluntary disclosure on information asymmetry of the Listed Companies in Tehran stock exchange. According to prior researches (Li & Haniffa (2007) and Ibikonel et al (2013) and Zuaini & Abood Mohammad (2013) ), a dummy variable define to expose the intellectual capital information voluntary disclosure and by investing the report board directors, determine a score for each company to expose this and information asymmetry measure based on Stoll (1989). In this study 137 companies were selected by systematic elimination for a period of 5 year (2010-2014). The results of the study hypothesis suggest that by increasing the intellectual capital information voluntary disclosure, reducing the information asymmetry.In other words ntellectual capital information voluntary disclosure in the period under review, reducing the informationasymmetryof the Listed Companies in Tehran stock exchange.. Results are consistent with findings Zuaini & Abood Mohammad (2013).
    Keywords: Intellectual capital Information Voluntary Disclosure, Intellectual Capital, Information Asymmetry
  • Sahar Sepasi Page 189
    Internal auditors are expected to increase the auditing of IT in their organization, but despite all the inherent advantages of information technology, yet its use is associated with employee resistance to adoption of information technology. The purpose of this is to explain the mechanism of influence of organizational factors, social, technology, perception and usage of IT internal audit as internal auditors is among the factors influencing the adoption of information technology. Using data collected from a sample of internal auditors as well as the Analytic Hierarchy Process (AHP) to rank the factors, binomial test results (relative) certain theory that all factors, internal auditors are effective adoption of information technology among, factors such technology is the most effective factor among other factors. More attentive to the importance of factors such as technology, relevance and results of using information technologies as well as the quality and quantity of outputs used, on acceptance of data across IT Systems, increasing the internal auditors, The reason is that if internal auditors are not comfortable with the use of advanced information technology, it is much less likely to use technology, even when the technology for the benefit of the organization.
    Keywords: adoption of information technology, internal audit, technology factors, Analytic Hierarchy Process (AHP)